Prenumerera


Prenumeration
Teckna upp dig idag, få tidigare nummer på köpet!
Läs mer här!

Produktshop


T-shirts
Köp en snygg T-shirt i vår nya produktshop!
Läs mer här!
Festivalguiden
GULLBRANNAFESTIVALEN
Halmstad
8-11 juli 2021

Efter att ha fått ställa in festivalen 2020, på grund av Coronan, hoppas Gullbrannafestivalen på att kunna vara tillbaka under sommaren 2021.
Band: Carola, Dirty Loops, Jonathan Johansson, Sabina Dumba, Lin D, LZ7, Hansam m.fl.
Läs mer här!
Blogg
Noizegate Awards 2015
RÖSTA I NOIZEGATE AWARDS 2016
Nu kan du vara med och rösta i Noizegate Awards 2016. Röstningen är öppen under augusti månad och resultatet presenteras sedan i september/oktober numret av den tryckta tidningen och i samband med att det släpps även här på hemsidan.
Läs mer här!
Vision & bakgrund

VISION

Noizegate Music är en tidning som utifrån ett kristet perspektiv skriver om musik.
Vi uppmärksammar de band och artister vi har i Sverige, men även de som finns utöver världen.
Vi vill visa att det finns bra och kvalitativ musik med kristen grund inom alla musikstilar.
Vi riktar oss till alla musikälskare, inte bara de kristna. Språket är därför enkelt och fritt från religiösa termer.
Vi tycker det är lika intressant att prata musik, tro och livsfrågor med en artist som inte är troende som med den som är det.
Tidningen präglas av hög kvalitet och har som mål att bli en av Skandinaviens ledande musiktidningar. Noizegate Music ska därför finnas i varje butik där musiktidningar säljs.
Vi vill göra en tidning som påverkar skivbolag, artister, producenter, beslutsfattare, ja hela musikvärlden i vårt land på ett positivt sätt.


Rickard Bransell tillsammans med Robert Sweet (Stryper/King James) ett par år innan
Noizegate startades.

BAKGRUND

Noizegate Music startades våren 1998 av Rickard Bransell. Då under namnet Noizegate.
Arbetet med det första numret påbörjades under Rickards sista år på Medieprogrammet i Söderhamn som ett sidoprojekt till de vanliga studierna.
Mänskligt sett såg projektet omöjligt ut att genomföra, men visionen och viljan fanns där. I början av juni 1998 såg premiärnumret av Noizegate dagens ljus. Responsen som följde var mycket positiv och mot slutet av oktober samma år var det dags för det andra numret. Därefter har det rullat på i både med- och motgång.
När Noizegate startades hade det till och från funnits ett fåtal kristna musiktidningar på den svenska marknaden. Ingen av dessa överlevde någon längre period. De blev heller aldrig särskilt stora. Det fanns därför ett uppdämt behov av en tidning som Noizegate, som var beredd att satsa utan att ge upp.
  
För att föra Noizegate upp till ytterligare en nivå, inleddes i maj 2001 ett samarbete med förlaget MaxL AB. Det gav Noizegate ny luft under vingarna och gjorde det ekonomiskt möjligt för Noizegate att växa.
I samband med att samarbetet inleddes genomfördes även ett namnbyte från Noizegate till Noizegate Music.
Sammarbetet med MaxL AB blev kortvarigt. Enbart ett nummer blev släppt den vägen. Sedan försattes Noizegate Music i en sits där det inte fanns möjlighet till något fortsatt samarbete. Det nummer som släpptes via MaxL AB var det första med omslaget tryckt i färg. Upplagan tog även det stora steget från 300 till 1000 exemplar.

Efter det avbrutna samarbetet med MaxL AB stod Noizegate Music utan möjlighet att släppa något nummer i samma kvalitet och upplaga. Utgivningen fick därför vila fram till 2003 då företaget Noizegate Productions startades upp. Det första numret den vägen släpptes i oktober 2003.

På gång

ANDREAS PASSMARK
LÄMNAR NARNIA

Efter att under 2016 haft ett uppehåll från liveframträd-anden med Narnia har basisten Andreas Passmark bestämt sig för att...

Läs mer här!
Konsertguiden
LZ7
  • 25 feb - Bankeryd
NARNIA
  • 16-19 aug - Falun
PLANETSHAKERS
  • 23 juni - Mullsjö
  • 6-9 juli - Halmstad
Läs mer här!
Annonser
Rollupkungen