Prenumerera


Prenumeration
Teckna upp dig idag, få tidigare nummer på köpet!
Läs mer här!

Produktshop


T-shirts
Köp en snygg T-shirt i vår nya produktshop!
Läs mer här!
Festivalguiden
GULLBRANNAFESTIVALEN
Halmstad
8-11 juli 2021

Efter att ha fått ställa in festivalen 2020, på grund av Coronan, hoppas Gullbrannafestivalen på att kunna vara tillbaka under sommaren 2021.
Band: Carola, Dirty Loops, Jonathan Johansson, Sabina Dumba, Lin D, LZ7, Hansam m.fl.
Läs mer här!
Blogg
Noizegate Awards 2016
RÖSTA I NOIZEGATE AWARDS 2016
Nu kan du vara med och rösta i Noizegate Awards 2016. Röstningen är öppen under augusti månad och resultatet presenteras sedan i september/oktober numret av den tryckta tidningen och i samband med att det släpps även här på hemsidan.
Läs mer här!
På gång
PROVLYSSNA PÅ NYA STRYPER  

Stryper låter dig nu provlyssna på ljudclips från den kommande skivan "Murder By Pride". Under de närmsta veckorna kommer de släppa tre nya clips varje vecka. De tre första finns ute nu. Bandet har också utlyst en tävling riktad till alla som känner att de är haj på grafisk design. Tävligen går ut på att designa ett omslag för den nya skivan. Vinnarens omslag blir det som hamnar på den nya skivan. Mer info finns utlagt på www.stryper.com och www.michaelsweet.com
Publicerat: 081222

Stryper
SKILLET REDO FÖR INSPELNING AV NYTT ALBUM  

Den tolfte januari går Skillet in i studion för att spela in uppföljaren till 2006 års framgångsrika album "Commatose". Efter långt arbete finns 30 sånger skrivna att välja bland. Som producent har de den här gången valt att ta in Howard Benson (My Chemical Romance, P.O.D, Third Day, Relient K m.fl.).
Publicerat: 081220

Skillet
UNDEROATH STÄLLER IN I STOCKHOLM  

Tyvärr tvingas amerikanska Underoath ställa in sin planerade spelning i Stockholm på grund av logistiska skäl. Spelningen skulle ha ägt rum den 24 april. Köpta biljetter återlöses på respektive inköpsställe fram till den 24 maj. Spelningen på Brewhouse i Göteborg den 23 april genomförs som planerat.
Publicerat: 081219

Underoath
NYA U2 SLÄPPS 2:A MARS  

Nu är det klart! U2:s nya album "No Line On The Horizon" kommer att släppas måndagen den andra mars. Skivan som är skriven och inspelad på flera olika platser är bandets tolvte studioalbum, det första sedan "How To Dismantele An Atomic Bomb" 2004. Inspelningen inleddes i Fez i Marocko förra året och fortsatte sedan i bandets egna studio i Dublin och i New Yorks Platinum Sound Recording Studios, för att slutligen färdigställas i Olympic Studios i London. Albumet är liksom många tidigare producerat av Brian Eno och Danny Lanois med assistans av Steve Lillywhite.
Publicerat: 081218

U2
BLINDSIDE TILL PEACE & LOVE  

Blindside är klara för sommarens Peace & Love Festival i Borlänge. Det blir andra gången bandet spelar på festivalen. Bland de övriga klara märks The Soundtrack Of Our Life, Anna Ternheim, Sonic Syndicate, Thåström och Henry Rollins.
Publicerat: 081218

Blindside
AUGUST BURNS RED GÖR COVER PÅ BRITNEY  

August Burns Red har nyligen spelat in en cover på Britney Spears "Hit Me Baby One More Time" i metaltappning tillsammans med producenten Andreas Magnusson (The Famine, Haste The Day, Becoming The Archetype m.fl.). Covern kommer att dyka upp på samlingen "Punk Goes Pop 2" som släpps på Fearless Records 10:e mars. Skivbolaget har sedan 2000 släppt en rad skivor med liknande teman.
Publicerat: 081218

August Burns Red
SANCTUS REAL SKRIVER NYA LÅTAR  

Sanctus Real har påbörjat låtskrivandet inför sitt femte album. Inspelningen hoppas bandet komma igång med mot slutet av våren. Bandet hyser goda förhoppningar om att skivan ska bli deras bästa hittills.
Publicerat: 081217

Sanctus Real
THE FRAY HAR PRESENTERAT LÅTTITLARNA PÅ NYA SKIVAN  

The Fray har nu presenterat titlarna och spelordning av samtliga låtar på det kommande albumet. Dessa är: "Syndicate", "Absolute", "You Found Me", "Say When", "Never Say Never", "Where the Story Ends", "Enough for Now", "Ungodly Hour", "We Build Then We Break" och "Happiness". Första singeln är "You Found Me" och är redan släppt. Enligt Nielsen SoundScan har den redan sålt i 278 000 digitala exemplar i USA. Textmässigt handlar den om den urgamla frågan; varför goda människor tvingas gå igenom jobbiga och dåliga saker. Liksom förra gången har The Fray jobbat med producenterna Mike Flynn och Aaron Johnson. Stilmässigt sägs skivan bli lite extremare än dess föregångare. Det lugna blir lugnare och det rockiga rockigare. Skivan släpps den tredje februari.
Publicerat: 081217

The Fray
UNDEROATH TILL SVERIGE  

Floridas Underoath kan det där med att vara både klassiska och experimentella samtidigt. Vi snackar metalcore som möter posthardcore, i perfektionistversion. Den 23 april ser vi dem på Brewhouse i Göteborg och den 24 april på Klubben i Stockholm. Biljetterna släpps den 17 december. I augusti i år släppte Underoath ifrån sig sin sjätte studioplatta, Lost in the Sound of Separation. Trummisen Aaron Gillespie stod som vanligt för större delen av sånginsatsen. Han berättar om tiden i studion och inspelningen av albumet: ”There’s constant change until we’re done. I think we should always push ourselves to make the best music imaginable.”. Jacob Ottosson, Musiklandet, tyckte att plattan var “ett 42 minuters intensivt guldkorn.”. När albumet släpptes i USA gick det raka vägen in på Billboardslistans topp 10 och en av låtarna, ”Desperate Times, Desperate Measures”, hörs bland extraspåren på Rock Band 2. Underoath åkte med på förra årets Rockstar Mayhem Tour med bland andra Slipknot, Disturbed, Mastodon och Dragonforce. 2006 var de Grammynominerade för den svenskproducerade videon till ”Writing On The Walls”. Bakom videon stod Skellefteåbaserade Popcore. Underoath har mottagit flera musikutmärkelser, de har vunnit MTV’s Battle of the Videos och de har spelat på världens största festivaler i sin genre. I april ser vi dem äntligen i Sverige för första gången!
Publicerat: 081216

Underoath
IMPELLITTERI SLÄPPER "WICKED MAIDEN" I JANUARI  

Den 21 januari släpper Impellitteri det efterlängdade nya albumet "Wicked Maiden", det första sedan sångaren Rob Rocks comeback, via Victor Entertainment i Japan. Några uppgifter om datum för Europa har ännu inte nått oss. Inför inspelningen gick Impelliteri in för att skapa ett historiskt album. Ett album som i klass med Metallicas "Master Of Puppets", Panteras "Cowboys From Hell", Yngwie Malmsteens "Rising Force", Van Halens "1" och Ozzy Osbournes "Blizzard of Oz". Gitarristen Chris Impellitteri känner sig väldigt nöjd med resultatet och omnämner skivan som den mest fantastiska han varit involverad i.
Publicerat: 081216

Rob Rock
HANDEN PÅ HJÄRTAT TILLBAKA I VÅR  

Den ambulerande turnén, likaså festkaravanen, Handen på hjärtat har dammat av sig och bytt skepnad, rakat sig och skaffat sig fler gig. Några av dem kommer vara i en stad nära dig, med dina nya och gamla favoritband. Låt oss presentera: The (International) Noise Conspiracy,
Franke, Deportees, Jonathan Johansson och Gustaf Spetz (ex Eskju Divine).
Publicerat: 081216

Jonathan Johansson
HAWK NELSON SLÄPPER REMIX-EP  

Hawk Nelson släpper i början av nästa år en remix-EP med fyra verisoner av hitlåten "Let's Dance" från senaste skivan "Hawk Nelson... Is My Friend". De fyra mixarna är gjorda av bandets fyra medlemmar som alla fått göra sin egen mix och sätta sin prägel på låten. Vill du inte vänta till nästa år innan du får höra mixarna kan du köpa en t-shirt av bandet och redan nu få tillgång till remix-EP.
Publicerat: 081215

Hawk Nelson
BEYONCÉ TILL SVERIGE I MAJ  

Beyonces turné ”I Am.. Tour“ kommer till Europa och är hennes första sedan ”The Beyonce Experience”. Det blir även första gången hon framför låtarna från nya skivan ”I Am.. Sasha Fierce” live. Albumet innehåller superhiten ”If I Were a Boy” som toppat singellistan i Sverige och runt om i världen. Den världskända designern, regissören och fotografen Thierry Mugler kommer att vara kreativ rådgivare och kostymdesigner för Beyonces ”I Am... Tour”. Beyonce’s nya turné utlovar en fantastisk show tillsammans med hennes band där hon kommer att framföra sina hits och klassiker och självklart bjuda på överraskningar i en nyskapande och magisk konsertmiljö. Hennes nya album ”I Am.. Sasha Fierce” finns ute nu..
Publicerat: 081215

Beyonce
NY LIVE-CD MED IONA  

Det keltiska bandet Iona har släppt en ny live dubbel-CD med titeln "Live In London". Konserten som är inspelad i november 2004 har tidigare funnits släppt på DVD, men finns nu för första gången utgiven även på CD. Konserten innehåller låtar som; "Woven Cord", "Treasure" och "Irish Day".
Publicerat: 081211

Iona
SPOKEN JOBBAR PÅ NY MUSIK  

Spoken har påbörjat låskrivandet för sitt sjunde album. Sångaren Matt Baird rapporterar att det stilmässigt blir en blandning av gamla och nya Spoken med en del nya influenser. Då bandets medlemmar numera bor utspridda i tre stater sker låtskrivandet med hjälp av internet. Låtidéer spelas in som mp3:or som skickas runt och kompletteras med nya idéer. Någon uppgift om när inspelning och release kommer att ske har Spoken ännu inte lämnat.
Publicerat: 081210

Spoken
COLDPLAY TILL SVERIGE I AUGUSTI  

I september fyllde de med lätthet Globen två kvällar i rad med sin turné ”Viva La Vida”. I sommar är det dags igen. Den 22 augusti står Coldplay på Stockholms Stadions stora utomhusscen. Med albumet Viva La Vida, som släpptes i juni, visade Coldplay ännu en gång att de är ett av världens största popband. Producerat av Brian Eno och Markus Dravs var skivan uppföljare till 2005 års X&Y, som gick rakt in på förstaplatsen i 32 länder och har hittills sålt 10 miljoner exemplar över hela världen. Viva La Vida följde föregångarens spår och gick direkt upp på spellistor och topplistor världen över. Albumet har under en lång tid legat högt på den svenska albumlistan med totalt tre veckor som nummer ett. Singeln med samma namn som albumet höll förstaplatsen på Trackslistan i totalt elva veckor och albumet har till dags dato sålt platina.
Publicerat: 081209

Coldplay
UNIVERSAL MUSIC SKRIVER KONTRAKT MED DEAD BY APRIL  

Dead By April har lagt grunden till en plattform som genererat över 700.000 lyssningar under ett år, publikrekord i Hultsfred, ett antal fansites och flera turnéer runt Sverige. Detta utan någon annan support än Myspace. Tidigt började bandet uppvaktas av flera skivbolag, och nu har Universal Music vunnit kampen om bandets signaturer. Dead By April: "Efter lång tid och förhandlande har vi till slut valt det skivbolag som ska få representera oss och vår musik. Universal Music och vi är slutligen överens. Det är en ära att vara under samma tak som flera av de absolut bästa artisterna på planeten! Nu drar vi igång med inspelningen av vårt debutalbum."
”Det är inte ofta man möter band med en sådan drivkraft som Dead By April. De är dessutom fantastiska låtskrivare, övertygande liveband och har stor potential att gå hur långt som helst. Vi är otroligt stolta och glada att de har valt att arbeta med oss.” säger David Mortimer-Hawkins, A&R Manager på Universal Music AB. Dead By April är redan nominerade till Årets Myspacepris på Rockbjörnen, samt Årets Genombrott på Bandit Rock Awards. Debutalbumet spelas in i januari tillsammans med producenten Henrik Edenhed (Robyn, Lambretta mfl) i Stockholm.
Publicerat: 081209

Dead By April
LARRY NORMANS SISTA KONSERT PÅ DVD  

Den 4 augusti 2007 hade Larry en konsert i New York som visade sig bli hans sista officiella konsert. Larry spelar på både piano och gitarr, låtar från hela sin karriär, samtalar intimt med sin publik och avslutar med ett fantastiskt medley med några av hans mest skarpsynta låtar. Denna multikamera inspelning som presenteras på denna DVD, är ett visuellt dokument av en väldigt speciell händelse – Larrys sista konsert.
Publicerat: 081209

Larry Norman
PETER, BJÖRN & JOHN SLÄPPER NYTT ALBUM  

Peter Bjorn and John släpper ett nytt album under våren 2009. Redan innan jul kommer första smakprovet att dyka upp. Albumet är producerat av bandet tillsammans med Lasse Mårtén som även rattat mixerspakarna. Inspelningen har skett under det senaste året i bl a Stockholm, New York och Los Angeles. Efter de till synes aldrig sinande framgångarna med låten "Young Folks" blev bandets album "Writer's Block" från 2006 en av det årets riktiga "dark horses". "Young Folks" blev utnämnd till årets låt av iTunes, synkad i fler filmer och TV program än vi sett gemensamt, gjorts i coverversioner på spanska, japanska och framförts av såväl bluegrass artister som smörsångaren James Blunt, tyska 80-talsikonen Nena och hiphoppare som Kanye West.
Publicerat: 081209

Peter, Björn & John
TRUMAVHOPP I HASTE THE DAY  

Haste The Days trummis Devin Chaulk, som varit med sedan starten för sex år sedan, är ute på sin sista turné med bandet. Orsaken till avhoppet är att Devin vill spendera mer av sin tid tillsamans med sin fru. Någon ersättare har Haste The Day ännu inte utsett. De har kandidater, men söker efter fler.
Publicerat: 081209

Haste The Day
SONJA ALDÉN TURNERAR OCH BJUDER IN LOKALA UNGDOMSKÖRER  

Med sitt senaste album ”Under Mitt Tak” i ryggen åker nu SonjaAldén ut på en riksomfattande konserthusturné under samma namn och i varje stad som Sonja gästar planeras det för att en lokal ungdomskör skall medverka! Information om vilken lokal kör som medverkar i respektive stad kommer att läggas upp på livenation.se så snart det är klart. Konserter kommer bland annat ges i Filadelfiakyrkan i Stockholm och i Jönköpings Konserthus.
Publicerat: 081209

Sonja Aldén
NY LÅT MED CALLISTO  

Finska Callisto har lagt upp låten "Covenant Colours" på sin myspace som ett första smakprov från den kommande skivan "Providence", som släpps den 18 februari på Fullsteam Records i Finland. Albumet blir det första med den nya sångaren Jani Ala-Hukkala. Något avhopp har inte skett i bandet utan den tidigare sångaren Markus Myllykangas fortsätter som gitarrist.
Publicerat: 081208

Callisto
PAUL COLMAN SLÄPPER SAMLING  

Newsboys-gitarristen Paul Colman släpper i slutet av januari en samling med titeln "History". Detta är det andra albumet han släpper i eget namn. På samlingen har Paul Colman tagit med hittar som “Turn”, “Run”och “Fill My Cup” från tiden i Paul Colman Trio och de två tidigare outgivna låtarna “All You Need” och “The Killing Tree”. Med finns också låtar från 2005 års solodebut "Let It Go", samt covers på andra artisters låtar. Exempelvis Delirious? "History Maker", Larry Normans "Sweet Sweet Song Of Salvation" och Toby Keiths "If I Was Jesus".
Publicerat: 081208

Paul Colman
CERVELLO VINNARE AV BANDIT UNSIGNED  

Post-grunge-bandet Cervello, från Stockholm, blev vinnare i finalen av Bandit unsigned som gick av stapeln på Nalen i Stockholm i lördags. Tvåa kom The Weakening, ett metalband från Göteborg med medlemmar som setts i band som Divinefire, Miseration, Exhale, Renascent, Inevitable End med flera. Tredje platsen gick till Trace Of Lords och fjärde till Blind.
Publicerat: 081208

Cervello
TOOTH & NAIL/SOLID STATE ÅTERSLÄPPER 50 ALBUM DIGITALT  

Tooth & Nail och Solid State Records återsläpper nu 50 utgågna skivor digitalt via iTunes. Bland dessa återfinns svenska Selfmindeads två album "St" och "At The Barricades We Fall" och även norska Lengsels "Solace". Bland de övrig titlarna märks titlar med band som Blenderhead, Born Blind, Fan Mail, Ghoti Hook, Joy Electric, Plankeye och The Blamed.
Publicerat: 081204

Selfmindead
NARNIA I STUDION  

Kraftigt försenade, på grund av sångaren Christian Liljegrens avhopp, befinner sig Narnia nu i studion för att spela in sitt sjätte studioalbum. Det blir det första med den nya sångaren German Pascaul. Så här långt känner bandet att de gjort stora framsteg när det gäller låtskrivandet. Inget releasedatum är ännu satt, men Narnia siktar på sommaren 2009.
Publicerat: 081203

Narnia
BARREN CROSS BRYTER MED MIKE LEE  

Barren Cross har brutit med sångaren Mike Lee. Detta på grund av att han har en teologisk syn än vad de övriga bandmedlemmarna har när det gäller frälsning, nåd och omvändelse. Brytningen är total och innebär att det planerade comebackalbumet inte blir av. Mike Lee säger i ett uttalande att han kommer fortsätta släppa likvärdig musik under artistnamnet Michael Drive. Huruvida övriga bandmedlemmar kommer fortsätta eller ej vet vi ännu inget.
Publicerat: 081203

Barren Cross
NY EP MED KEVIN MAX  

Den nionde december släpper Kevin Max den digitala EP:n "Crashing Gates" på iTunes. Den sju låtar långa EP:n släpps enbart digitalt och är det första Kevin Max släpper via skivbolaget dPulse Recordings.
-EP:n tar vid där "Imposter" slutade, säger Kevin Max och fortsätter:
-Jag ser den här EP:n som en merfokuserad samling sånger som handlar om apokalypisen.
Med sig har Kevin Max gitarristerna Erick Cole och Cary Barlow, båda från Luna Halo, och producenten Jonathan Smith.
-Att göra den här EP:n har varit den närmsta bandupplevelsen jag varit med om hittills. Vi spelade tillsammans och ibland flöt vi iväg i tio minuters spontana jam, berättar Kevin Max.
För att följa upp EP:n kommer Kevin Max bege sig ut på turné både i USA och i Europa.
Publicerat: 081127

Kevin Max
INEVITABLE END SAJNADE AV RELAPSE RECORDS  

Det svenska metalbandet Inevitable End har blivit sajnade av Relapse Records. Relapse Records är ett amerikanskt bolag som bland annat har Mastodon och The Dillinger Escape Plan i sitt stall. Inevitable är klara med inspelningen av debutalbumet men något releasedatum är ännu inte satt. I väntan har bandet lagt upp låten "Dreamsight Synopsis" på sin myspace.
Publicerat: 081124

Inevitable End
NY SKIVA MED TY TABOR  

Den sjätte december släpper King's X gitarristen Ty Tabor sitt nya soloalbum "Balance" på Molken Music. Senast Ty Tabor släppte ett soloalbum var 2006 då "Rock Garden" kom.
Publicerat: 081122

Ty Tabor
SIN DIZZYS SKIVA ÅTERUTGES  

Sin Dizzys självproducerade album "He's Not Dead" från 1998 återsläpps nu via Grider Music digitalt remastrat och med nytt omslag. Bandet bildades av de två Stryper medlemmarna Oz Fox och Tim Gains efter att Stryper lades på is 1993. Detta blev deras enda album, men har sedan länge varit utgånget.
Publicerat: 081121

Sin Dizzy
AUSTRIAN DEATH MACHINE SLÄPPER JULSINGEL  

Austiran Death Machine, sidoprojektet från As I Lay Dyings sångare Tim Lambesis, släpper den 25 november en julsingel. Låten de valt är "Jingle Bells". Med på singeln tar de även den egnla låten "Get To The Choppa" från debutalbumet, samt en cover på Judas Priests "Hell Bent For Leather".
Publicerat: 081120

Austrian Death Machine.jpg
BELIEVER SAJNADE AV METAL BLADE  

Det står nu klart att det blir Metal Blade Records som kommer att släppa det tekniska thrashbandet Believers comebackalbum som kommer att släppas tidigt nästa år.
Publicerat: 081119

Believer
INTOHIMO SPELAR IN NYTT  

På fredag går screamo-bandet Intohimo, från Jönköping, in i studion för att spela in sitt andra album. Ytterligare info lär följa.
Publicerat: 081119

Intohimo
IMPENDING DOOM STÄLLER IN DANMARKS SPELNING  

Det kristna dethmetal-bandet Impending Doom, från Californien, ställer in sin spelning på The Green Light District Festival i Danmark i januari. Anledningen är att skivbolaget (Facedown Records) kräver att de ska turnéra i USA vid tidpunkten i support för den nya skivan "The Serpent Servant", en skiva som släpps den 31 mars. Just nu skriver bandet låtar till skivan och kommer senare denna månad påbörja inspelningen tillsammans med Tim Lambesis och Daniel Castleman (As I Lay Dying, War Of Ages, Winds of Plague) i Lambesis studio i San Diego. Skivan kommer sedan mixas av Zeuss (Hatebreed, Shadows Fall, Terror). Någon likvärdig ersättare för Impending Doom till Green Light District Festivalen är ännu inte klara.
Publicerat: 081118

Impending Doom
ALTER BRIDGE REDER UT RYKTEN  

Alter Bridge Gitarristen Mark Tremonti reder i en intervju med Music Radar ut rykten om att Creed kommer att återförenas nästa år då det sägs att Alter Bridge sångaren Myles Kennedy kommer turnéra som sångare i ett återförenat Led Zeppelin. Mark Tremonti säger: "Vi har också hört rykterna, ingen vet om det är något som kommer att ske. Oavsett hur det blir är Alter Bridge för högsta prioritering." Om nu Myles Kennedy skulle få turnéra med Led Zeppelin säger Mark Tremonti följande om den påstådda återföreningen av Creed: "Vem vet vad som kommer att ske? 2009 kan bli vårt galnaste år hittills. Men Alter Bridge är fortfarande bandet vi satsar på och tänker fortsätta med.
Publicerat: 081118

Alter Bridge
DATUM SATT FÖR REDS NYA ALBUM  

Datum är nu satt för releasen av Reds andra skiva "Innocent & Instinct". Det blir den 10 februari via Essential Records. Skivan innehåller tio låtar inklusive första singeln "Fight Inside". Skivan kommer även släppas i en deluxe edition inklusive fyra bonuslåtar och videon till "Death Of Me".
Publicerat: 081113

Red
FLYLEAF SPELAR IN NYTT ALBUM  

Flyleaf befinner sig i studion för att spela in sitt andra album. Även denna gånger jobbar de med producenten Howard Benson (My Chemical Romance, Disturbed, P.O.D. m.fl.). Albumet kommer släppas i början av 2009.
Publicerat: 081112

Flyleaf
GABRIEL LÄMNAR VENI DOMINE  

Veni Domines basist Gabriel Ingmarson har på nytt bestämt sig för att lämna Veni Domine. Tiden räcker helt enkelt inte till för att fullt ut engagera sig i bandet. Den här gången lämnar Gabriel bandet för gott. Någon ersättare är ännu inte annonserad.
Publicerat: 081112

Veni Domine
STAVESACRE FÄRDIGA MED NYA EP:N  

Stavesacre är nu färdiga med den nya EP:n "Against The Silence". Fem låtar blev det. Bandet känner sig väldigt nöjda med hur producenterna och teknikerna Jason Martin och Steve Dail utfört arbetet. Ett första smakprov i form av låten "The Dash On My Headstone" kan nu höras på bandets myspace.
Publicerat: 081112

Stavesacre
LIVE-CD/DVD MED PARAMORE  

Paramore avslöjar detaljer om sin kommande CD/DVD "The Final RIOT!". Inspelad och filmad under bandets succéartade sommarturné under 2008 släpps dubbeln den 26 november. Bandet har rest runt på vägarna nästan non-stop sedan förra året, då albumet RIOT! släpptes, och dvd:n dokumenterar Paramores extraordinära år med makalösa livespelningar samt regissören Brandon Chesbros dokumentär "40 Days of RIOT!." I somras stod Paramore på Hultsfreds Atlantisscen där de genomförde vad som många ansåg vara den scenens bästa framträdande under hela festivalen.
Paramore är även aktuella som en av artisterna i nya Guitar Hero World Tour där Misery Business är med i spelets låtlista, och bandets frontkvinna Hayley Williams är en av spelets karaktärer (bredvid storheter som Jimi Hendrix, Ozzy Osbourne, Billy Corgan, Sting mfl) och spelets första kvinnliga karaktär.
Albumet "RIOT!" har nu sålt över en miljon exemplar i USA sedan det släpptes i juni 2007.
Publicerat: 081112

Paramore
ROSIE THOMAS SLÄPPER JULALBUM  

Singer/songwritern Rosie Thomas släpper nu sitt första julalbum med titeln "A Very Rosie Christmas".
Publicerat: 081111

Rosie Thomas
BELIEVER MIXAR  

Det återuppståndna thrashbandet Believer är nu i slutfasen av mixningen av sitt comebackalbum. Den 18 november kommer sedan skivan att mastras. Skivan kommer släppas tidigt nästa år. Stilmässigt kommer spår av bandets tre tidigare album att höras, samtidigt som bandet varit öppna för nya influenser. Med på skivan finns gästerna Joe Rico (Sacrifice) och Rocky Gray (Evanescence, Soul Embraced, Living Sacrifice).
Publicerat: 081111

Believer
P.O.D. LAGT PÅ IS  

Orsaken bakom att P.O.D. ställde in Europa-turnén har nu rapporterats vara att bandet tagit en paus. Orsaken bakom denna paus är dock ännu inte känd.
Publicerat: 081111

P.O.D.
P.O.D. OCH FILTER STÄLLER IN  

Konserten med P.O.D. och Filter på Tyrol är inställd. Detta på grund av att P.O.D. inte kan genomföra Europa-turnén som planerat. Filter jobbar för närvarande på nya datum i Europa, men något nytt för P.O.D. tycks för tillfället inte vara på gång.
Publicerat: 081106

P.O.D.
THE FRAY PLANERAR NYTT ALBUM  

The Fray har påbörjat arbetet på sitt andra album som kommer att släppas den andra mars. Med anledning av detta har de öppnat en ny hemsida med en ny blogg. De kommer också dela med sig av exklusiva bilder från studion, ljudfiler och videoklipp som försmak av den kommande skivan.
Publicerat: 081106

The Fray
SOUNDTRACK MED SPECIALSKRIVEN MUSIK AV PARAMORE  

"Twilight" är en actionfylld, nutida kärlekshistoria mellan en vampyr och en människa. Filmen är baserad på en bokserie, som just nu en av världens mest populära med över 50 miljoner sålda exemplar. Serien har översatts till över 20 språk över hela världen och låg etta på New York Times Best Seller i 47 veckor. Paramores sångerska Hayley är ett stort fan av böckerna, och för bandet var det självklart att tacka ja när de erbjöds att specialskriva två låtar för filmen - varav den ena, "Decode", är filmens ledmotiv. Videon kan ses på Paramores hemsida. Paramore är även högaktuella som nominerade i MTV Europe Music Awards kategori ROCK OUT. "Twilight Official Soundtrack" släpps i Sverige den 19 november. Bland de övriga artisterna på soundtracket märks MuteMath, Linkin Park och Muse.
Publicerat: 081105

Paramore
KING'S X TURNERAR EUROPA OCH SLÄPPER DVD  

I januari kommer King's X turnera i Europa. Sverige ser dock ut att bli utan spelaning. Bland de länder som besöks märks Tyskland, England, Holland och Italien. Bandet är också aktuella med DVD:n "Gretchen Goes To London: Live At The Astoria 5.6.90" som släpps den 22 november. DVD:n är inspelad 1990 och visar tidigare ej sett material.
Publicerat: 081104

King's X
HILLSONG UNITED SLÄPPER SAMLINGSBOX  

I december släpper Authentic Music en box med australiensiska Hillsong United. "The Early Years" kommer boxen heta och innehåller de tre skivorna "Everyday" (1999), "Best Friend" (2001) och "King Of Majesty" (2002). Boxen släpps även för DVD.
Publicerat: 081103

Hillsong United
NY SÅNGARE I DECYFER DOWN  

TJ Harris är namnet på den nya sångaren i Decyfer Down som tar över efter avhoppade Caleb Oliver, som lämnade bandet på grund av personliga problem. TJ Harris har tidigare sjungit i Fighting Instinct som nu somnat in. I mars 2009 släpper Decyfer Down sitt andra album "Crash".
Publicerat: 081102

Decyfer Down
JOHN SCHLITT OCH ÅDAHL PLANERAR GEMENSAM TURNÈ  

Den tidigare Petra sångaren John Schlitt och Ådahl bröderna Frank och Simon (ex Edin Ådahl) kommer till sommaren bege sig ut på en gemensam Europa turné. Under 80-talet, när artisterna var som störst, genomförde de många gemensamma spelningar både i Europa och i Sverige. Några spelplatser är ännu inte offentliggjorda.
Publicerat: 081101

John Schlitt Ådahl
CHRISTIAN WALZ ÄR TILLBAKA  

Christian Walz är tillbaka med det nya albumet "The Corner" som släpps den 26:e november. Christian slog igenom 1999 med debutalbumet "Christian Walz". 2004 kom den hyllade uppföljaren "Paint By Numbers" som med hitsinglarna "Wonderchild", "Hit 'n Run" och "Never Be Afraid Again" fick enormt genomslag i Sverige men även i Holland, Belgien, Danmark, Finland och Norge. I Norge var "Wonderchild" årets mest spelade låt alla kategorier 2005. Samma år fick han en Grammis i Sverige för "Årets Manliga Artist" och albumet sålde snabbt guld. Christian agerar som vanligt artist, låtskrivare och producent på det kommande albumet. Första singeln ut är "What's Your Name?" som släpptes i veckan. I början av 2009 ger sig Christian Walz ut på en klubbturné i Sverige och Norge.
Publicerat: 081101

Christian Walz
ULF CHRISTIANSSON SLÄPPER "JULENS PSALMER"  

Den första november släpper Ulf Christiansson "Julens Psalmer", som är hans fjärde psalmskiva. På skivan finns låtar som "Nu Tändas Tusen Juleljus", "Dagen Är Kommen", "Stilla Natt", "Frjöjdas Vart Sinne", "O Helga Natt och "Jul, Jul Strålande Jul. Utöver denna arbetar Ulf Christiansson på det nya Jerusalem albumet, det första med nytt material sedan "Prophet" 1994. Bandet har sållat från 40 låtar ned till 21 och har nu grunderna klara till dessa. Ytterligare ett urval ska ske och texter skrivas. Sedan hoppas bandet kunna släppa skivan i mars 2009.
Publicerat: 081030

Ulf Christiansson
KATY PERRY KOMMER TILL SVERIGE  

Kritikerrosade ”I Kissed a Girl” stjärnan Katy Perry besöker Nalen den 22 februari 2009. Med sina glammigt rockiga vibbar sticker hiten ”I Kissed a Girl” ut från mångfalden. Katy Perry har fullkomligt rusat uppför hitlistorna med sitt nya album ”One of the boys”och i februari spelar hon på Nalen. Den 24-åriga Santa Barbara-tjejen Katy Perry sätter Gud högst upp på tacklistan på sin andra skiva – Perry släppte en kristen rockskiva 2001 under sitt födelsenamn Katy Hudson - samtidigt som hon porträtteras som en botoxad Barbie och sjunger provokativa texter som borde göra det konservativa USA rasande. ”One of the Boys” är ett album fyllt med hits av bla Max Martin och släpptes den 17 september. Hon har blivit kritikerrosad bland annat för sin stora röst och sina raka, ärliga texter. Hennes skarpa pop-rock med sköna humoristiska inslag har gett Katy mängder med fans, bland annat Madonna ”The Queen of Pop”. När MTV Europe Music Awards avgörs i Liverpool den 6 november blir det Katy Perry som är programvärd. Förutom att leda galan har hon också två vinstchanser, dels i klassen ”Mest beroendeframkallande låt” och som ”Årets nykomling”.
Publicerat: 081030

Kate Perry
MANTRIC SNART FÄRDIGA MED DEBUTALBUMET  

Mantric, det nya bandet som bildades när norska Extol insomnade, är nu snart färdiga med inspelningen av sitt debutalbum. Sedan kommer skivan mixas av Tue Madsen (The Hounted, August Burns Red, Becoming The Archetype m.fl.) i Antfarm studion i Danmark. Musikaliskt beskriver Mantric sin musik som en naturlig utveckling från Extols sista album "The Blueprint Dives", men aggressivare och skitigare. Sången sköts växelvis av gitarristerna Tor Magne Glidje och Ole Halvard Sveen. Övriga medlemmar är John Robert Mjaaland på bas och Kim Akerholdt (ex. Silver) på trummor.
Publicerat: 081028

Mantric
ZILCH NYBILDAS OCH SPELAR IN NYTT ALBUM  

1996 bildade DC Talks kompband bandet Zilch medan de var på turné i Europa. Året därpå släppte bandet debutalbumet "Platinum". Det blev det enda bandet gjorde för när DC Talk slutade turnéra 1998 lades även Zilch på is, då medlemmarnas musiksmak var alldeles för olika för att den rätta bandkänslan och spelglädjen skulle infinna sig. Tio år senare har nu bandets gitarrist och frontman Mark Lee Townsend blåst nytt liv i bandet, men utan de gamla medlemmarna. Istället har han värvat Dan Gartley, basist i Sanctus Real. Någon fast trummis har de inte men Mark Graalman, även han från Sanctus Real är den som hittills hoppat in. Ett nytt album är under produktion. Arbetstiteln är "Zilch II". Eventuellt kommer skivan gästas av Zilch original keyboardist Jason Halbert som idag jobbar med Kelly Clarkson.
Publicerat: 081028

Zilch
AS I LAY DYING PLANERAR DVD  

As I Lay Dying har bestämt sig för att filma några konserter i november för att samla material till deras första DVD som kommer att släppas under våren 2009. Utöver konsertbilder kommer DVD:n innehålla backstage-material, intervjuer, bilder, videos och en dokumentär om bandet som skildrar allt från den ödmjuka starten till de stora framgångar de idag upplever som ett av världens ledande metalband.
Publicerat: 081028

As I Lay Dying
THE CRUCIFIED ÅTERFÖRENAS  

Enligt en intervju med P.O.D-sångaren Sonny Sandoval är återförenade The Crucified ett band de gärna skulle vilja ta med sig på turné. Att The Cruciefied verkligen återförenats har officiellt ännu inte bekräftats, men i en blogpost på myspace från den 27 april berättar The Crucified att Jim, Greg, Mark och Jeff har umgåtts alla fyra för första gången på 13 år. Och den 23 oktober presenterade bandet för första gången på över 15 år ny merchandise och utlovar i samma blogpost att fler stora nyheter kommer snart. Detta torde bekräfta Sonny Sandovals uppgifter om att The Crucified är återförenat.
Publicerat: 081026

The Crucified
THE ALMOST SLÄPPER JUL-EP  

Den 25 november släpper The Almost en jul-EP med titeln "No Gift To Bring". EP:n innehåller fem låtar. Bland annat "Little Drummer Boy", men främst eget material. EP:n är inspelad och producerad av Underoath medlemmen Tim McTague. I vanliga fall kollega med The Almost frontman Aaron Gillespie som även är trummis i Underoath.
Publicerat: 081023

The Almost
A CAMP SLÄPPER NYTT  

Det är snart åtta år sedan Nina Persson och Niklas Frisk hördes med sitt första album ”A Camp”. Det rönte stora framgångar runt Europa, sålde över 60.000 exemplar i Sverige och gav bandet en stor hit med låten ”I Can Buy You”. Skivan krossade också allt motstånd vid årets Grammisgala 2001 då de belönades med Årets Album, Årets Kvinnliga Pop/Rockartist, Årets Textförfattare samt Årets Kompositör. Den 28:e januari 2009 släpps bandets nya album ”Colonia”. Den här gången har Nina Persson och Niklas Frisk fått sällskap av Nathan Larson – A Camp har blivit en trio. Albumet är producerat i New York och föregås av singeln ”Stronger Than Jesus” som släpps den 17:e november i Sverige. Amir Chamdin, som producerat videos åt The Cardigans, The Hellacopters mfl, kommer att regissera videon till ”Stronger Than Jesus”. Amir och Nina har även arbetat ihop tidigare då Nina spelade huvudrollen i Amirs debut som långfilmsregissör, ”Om Gud vill”.
Publicerat: 081022

A Camp
NY CD MED BENGT JOHANSSON  

Bengt Johansson är tillbaka med en ny skiva. Elva egna, nyskrivna sånger på svenska producerad tillsammans med Paul Börjesson, (7sånger) och Jan och Per Nordbring, Göteborg (4 sånger). "Sånger för vägen" består av musikaliska landskap med inspiration från svensk och amerikansk folk och rocktradition, med stänk av blues och country. "Sånger för vägen", är sång och musik för människor på väg.Texter om vandringen, om skönheten och rastplatserna, om förlust och smärta, men också de goda minnen som får oss att växa och ge oss uthållighet. Om lovsång som föds när vår nöd möter Guds oändliga nåd. Om hoppet och glädjen som väntar vid vägens slut.
Publicerat: 081021

Bengt Johansson
NYTT JULALBUM MED TOOTH & NAILS ROCKBAND  

I år väntar en rockig jul. På X Christmas har Tooth & Nail samlat 17 av sina rockband för att skapa ett rockigt julalbum för den som är trött på det vanliga. Här finns August Burns Red, Kutless, Project 86, The Almost, Hawk Nelson, Switchfoot, Jars of Clay med flera. Bland låtarna märks både kända som okända låtar och även en del helt nya.
Publicerat: 081020

X Christmas
AUGUST BURNS RED PLANERAR NYTT ALBUM  

August Burns Red planerar att gå in i studion i mars 2009 för att spela in ett nytt album med release sommaren 2009. Musikaliskt kommer albumet bli en vidareutveckling av det sound de hade på förra årets album "Messengers". Det ny är bland annat att de siktar på att försöka få det att låta ännu mer metal med fler gitarrslingor och solon.
Publicerat: 081019

August Burns Red
SOAPBOX SÄGER TACK OCH HEJ DÅ!  

Soapbox lägger ner verksamheten och firar med en Funeral-Fest i Umeå ikväll. 1996 gjorde Soapbox sin första spelning. Platsen var Café Station, Umeå och spelade gjorde även Abhinanda och Selfmindead. Nu är det dags för den sista spelningen någonsin. Platsen blir åter Station och Soapbox får den här gången sällskap av Moloken. Ikväll ges sista chansen till att höra både gamla och nya låtar live. En exklusiv limiterad 3-spårs "funeral-ep" kommer också att släppas lagom till konserten.
Publicerat: 081018

Soapbox
DELIRIOUS TILL SVERIGE FÖR SISTA GÅNGEN  

Nu är det klart, Delirious kommer till Sverige och Kungsporten i Huskvarna den 7 november. Delirious är ute på sin avskedsturné och vi har den stora glädjen att få arrangera deras sista spelning i Sverige någonsin. På kort varsel har vi lyckats få till denna konsert och detta kommer att bli en exklusiv spelning med ett begränsat antal platser. Delirious är ett av världens största kristna rockband och absolut det mest kända lovsångsbandet någonsin. För 15 år sedan revolutionerade Delirious från staden Littlehampton i England världen och framförallt lovsångsmusiken när de kombinerade modern engelsk rockmusik med lovsångsångstexter. Delirious lyfte lovsångsmusiken till helt nya höjder. Delirious har turnerat åtskilliga varv runt jorden och släppt 14 album samt en del andra inspelningar och DVDer. Bandets sångare, Martin Smith har skrivit några av de mest kända kristna sångerna i modern tid, "I Could Sing of Your Love Forever", "History Maker", "My Glorious", "Did You Feel the Mountains Tremble", "Shout To The North", "Deeper", "Majesty (Here I Am)", and "What A Friend I've Found" för att nämna några. Nu har Delirious aviserat att 2009 blir sista året för bandet. Andra projekt lockar och mer tid till familjerna önskas. Så nu är chansen här att få se detta gigantiska band på svensk mark för sista gången. Delirious erbjuder så mycket mer än bara en rockkonsert - det är gudstjänst, lovsång och tillbedjan på samma gång. En konsertupplevelse att bära med sig hela livet.
Publicerat: 081017

Delirious?
LIVEALBUM FRÅN LINKIN PARK  

LINKIN PARK meddelar att de kommer att släppa sin ROAD TO REVOLUTION, en actionfylld livecd/dvd med 17 av gruppens största hits 26 november. Dubbelalbumet spelades in 29 juni i år på Milton Keynes National Bowl under den utsålda Europaturnén, denna sommars Projekt Revolution Tour. Linkin Parks Projekt Revolution har blivit en av de årliga tungviktarna under sommareran och spelningen på Milton Keynes - inför en publik på närmare 50 000 människor - var den största i turnéns sexåriga historia. "Under de senaste åren har vi spelat över 200 Projekt Rev-gig för hundratusentals fans, och varje enskild spelning har varit speciell, men Milton Keynesspelningen har varit en av de mest minnesvärda," säger den ena av Linkin Parks sångare Chester Bennington. "Det var en av de där kvällarna när bandet och publiken blev till ett, och vi vill dela den upplevelsen med de fans som inte kunde vara där." Road To Revolution är packeterad i miljövänliga, återvinningsbara material och innehåller dolda bonuslåtar samt en uppseendeväckande flersidig booklet där man bland annat kan hitta exklusiva, hittills osedda livefotografier. Cd/dvd:n har en flersidig mix av nya hits, bland annat senaste singeln Leave Out All The Rest, klassiska låtar som Breaking The Habit och Crawling, och två specialframträdanden - Jigga What/Faint och Numb/Encore - med rapparen Jay-Z. 2005 fick Numb/Encore en Grammy för Best Rap/Sung Collaboration.
Publicerat: 081016

Linkin Park
FÖRÄNDRINGAR I SOUL EMBRACED  

Rocky Gray (gitarr) och Lance Garvin (trummor) har lämnat Soul Embraced för att helt fokusera på Living Sacrifice och jobba för att det nya Living Sacrifice albumet ska bli bandets bästa hittills. Detta betyder inte att Soul Embraced lägger ned. Chad, Devin och Jeff kommer att fortsätta med nya medlemmar. Som en tillfällig lösning kommer Rocky Gray, som även är känd som tidigare trummis i Evanecence, att vikariera på trumpallen.
Publicerat: 081015

Soul Embraced
HILLSONG LONDON SLÄPPER NYTT ALBUM  

Hillsong London, som är en systerkyrka till Hillsong i Sydney, släpper den 28 oktober sitt fjärde album "Hail To The King". Skivan innehåller tretton nya sånger ledda av lovsångspastorn Peter Wilson. Två av dessa är skrivna tillsammans med Grammisvinnaren Israel Houghton.
Publicerat: 081014

Hillsong London
AMY LEE SJUNGER "SALLYS SONG"  

I anslutning till premiären av Tim Burtons "The Nightmare Before Christmas" i Disney Digital 3-D kommer Evanescence sångerskan Amy Lee framföra sin version av låten "Sally's Song". Samma låt framför hon på soundtracket "Nightmare Revisited" som är nyinspelade versioner av låtar från 1993 års film "The Nightmare Before Christmas. Utöver Amy Lee medverkar bland annat Flyleaf, Korn och Marilyn Manson på skivan.
Publicerat: 081014

Nightmare
MÖT JOSH GROBAN  

12 november släpper Warner Music Josh Groban - A Collection, en dubbelcd som innehåller ett gäng hits från välkände Josh Groban. Låtarna är utvalda från den klassiskt influerade popsångarens och låtskrivarens senaste fyra bästsäljande album, där bland annat fem sånger från förra årets kioskvältande julalbum - som även var USA's bäst säljande album under hela 2007 - Noel. A Collection innehåller även Joshs hitsinglar, som exempelvis To Where You Are från Joshs självbetitlade debut (2001), You Raise Me Up från Closer (2003) samt February Song och You Are Loved (Don't Give Up) från 2006 års Awake såväl som två hittills outgivna liveinspelningar. Dessa två cd sammanfattar tydligt hur Josh kunnat bli ett sådant slående musikaliskt fenomen och hans fantastiska karriär.
Publicerat: 081014

Josh Groban
NEIL YOUNG - SUGAR MOUNTAIN LIVE  

Fem dagar innan Neil Young skulle fylla 23 sparkade hans solokarriär igång på allvar med en spelning på The Canterbury House i Ann Arbor, Michigan. Detta var sex månader efter avhoppet från Buffalo Springfield, och Neil anlände till spelstället enbart medtagandes sin gitarr. Efter att ha framträtt i bandsammanhang var han osäker om han kunde leverera sin musik lika övertygande på egen hand. Upplevelsen på Canterbury House suddade ut alla tvivel och satte nivån för den succé Neil Young haft med sina soloalbum hela vägen från då till nu. Denna kväll, 9 november 1968 (och efterföljande kväll), framförde han sin musik och berättade historier mellan låtarna för en hänförd publik. Spelningarna spelades in på en TEAC två-spårsbandspelare och banden arkiverades därefter. 40 år har således passerat när nu Reprise Records släpper Sugar Mountain Live At Canterbury House 1968 som en del av Neil Young Archive Performance-serien. Albumet med sina 23 sånger släpps 26 november, innehåller inspelningar från båda kvällarna och ger en ovärderlig blick i utvecklingen för en numera legendarisk artist.
Publicerat: 081014

Neil YOung
NY SAJT UTMANAR MUSIKINDUSTRIN  

Idag lanseras en ny svensk underhållningssajt, Ubetoo.com, där alla artister får betalt för sitt material. "Det här något helt nytt på marknaden. Jag vill att Ubetoo.com skall bli en utmanare till Youtube och MySpace", säger bolagets grundare och VD Anna-Clara Blixt Modin. Tjänsten stöds bland annat av Björn Ulvaeus, IT-profilen Kristoffer Arwin (grundare av prisjämförelsesajten Pricerunner.com) och författaren och entreprenören Ola Lauritzson. Ubetoo.com har testats sedan sommaren och intresset har varit enormt. - Utan att vi överhuvudtaget har nämnt tjänsten har artister och musikälskare från hela världen hittat hit. Redan innan lanseringen har 800 artister från hela världen laddat upp mer än 2700 låtar och videoklipp på sajten, säger Anna-Clara Blixt Modin som tidigare drivit artistförmedlingstjänsten Stagepool.com. Ubetoo.com's affärsmodell är enkel. Varje gång någon lyssnar på en låt, eller tittar på ett videoklipp visas en annons på sajten. Intäkterna från reklamen delas mellan artisten och Ubetoo.com. - Musikindustrin förändras i snabb takt och det öppnar för nya affärsidéer. På Ubetoo.com får artister inte bara möjlighet att synas och höras - de får dessutom betalt för sitt arbete. Det är ganska unikt numera, säger Björn Ulvaeus. Ubetoo.com's VD tror att tjänsten kan förändra förutsättningarna inom musikindustrin: - Detta är ett nytt tänkesätt där alla är vinnare. Artisterna får betalt, annonsörerna får exponering och Ubetoo.com får en del av annonsintäkterna. Det här är det roligaste jag gjort i hela mitt liv, säger Anna-Clara Blixt Modin.
Publicerat: 081014

Ubeto
AC/DC FEBERN IGÅNG  

AC/DC är ett av världens mest säljande rockband genom tiderna, med över 150 miljoner sålda album världen över. Efter åtta års väntan är bandet tillbaka - om exakt en vecka, 20 oktober, släpps nya albumet "Black Ice". "Black Ice" är bandets första fullängdsalbum med helt nytt material sedan "Stiff Upper Lip" (2000) och är dessutom AC/DCs debutsläpp från Columbia Records. Albumet är producerat av Brendan O'Brien på Warehouse Studio i Vancouver. I samband med releasen beger sig AC/DC ut på en omfattande världsturné, Black Ice World Tour drar igång den 28 oktober i USA, den 20 och 22 februari kommer bandet till Globen i Stockholm.
Publicerat: 081014

ACDC
DARIN SLÄPPER SITT FJÄRDE ALBUM PÅ FYRA ÅR  

Den 3 december släpper Darin sitt fjärde studioalbum ”Flashback”. Albumet är ett samarbete med bland andra stjärnproducenten RedOne som parallellt med produktionen av Darins låtar även arbetet med världsartister som Michael Jackson, Enrique Iglesias och amerikanska r & b-stjärnan Kat DeLuna. Första singeln från ”Flashback” heter ”Breathing your Love” och är en duett med Kat DeLuna. Singeln släpps idag och videon som nyligen spelades in i New York släpps senare i oktober. De senaste två åren har Darin spenderat i Tyskland med lanseringen av förra skivan ”Break the News” som släpptes i Tyskland, Schweiz och Österrike. I januari i år flyttade Darin hem till Sverige igen för att färdigställa den nya skivan.
Publicerat: 081014

Darin
ROCKHJÄLTARNA FILTER OCH P.O.D. DELAR SCEN I STOCKHOLM  

2009 börjar fantastiskt för alla som vill ha sin rock amerikansk, modernt refrängstark och hårt känsloladdad. Den 28 januari spelar de båda platinasäljande giganterna Filter och P.O.D. på Tyrol i Stockholm – ett exklusivt tillfälle att se så stora band i en så intim lokal. Åren runt millennieskiftet kunde man möjligen undvika P.O.D. om man bodde under en sten i yttre Mongoliet. Singlarna ”Alive” och ”Youth of the Nation” spelades precis överallt och albumet ”Satellite” sålde tre miljoner exemplar bara i USA. Med originalgitarristen Marcos Curiel tillbaka i bandet blev årets album ”When Angels and Serpents Dance” en kreativ nytändning. Glöm nu metal – dagens P.O.D. låter hård rock samsas med reggae, blues och akustiska ballader, som för att visa att de bara passar i en enda genre: musik. Denna gränslöshet upplever man förstås allra bäst live.
Filter-hjärnan Richard Patrick började sin karriär som gitarrist i den allra första turnerande upplagan av Nine Inch Nails, men slog igenom på egen hand 1995 med Filters debut ”Short Bus” och hitsingeln ”Hey Man, Nice Shot”. Sedan dess har bandet utgjort den felande länken mellan Nine Inch Nails och U2. Sidoprojekt och rehabilitering från alkoholism gjorde att Filter lades på is 2002, men i våras visade den dystra comebackskivan ”Anthems for the Damned” att Patrick var tillbaka i toppform. Spelningen på Tyrol är Filters första i Sverige på närmare tio år, så var där eller ångra dig bittert efteråt.
Publicerat: 081013

P.O.D.
MAMMUTH DRAR UT I EUROPA  

Tunga svenska rockbandet Mammuth fortsätter att sprida sin tunga riffbaserade rock, till världen! Nu åker gruppen på Europaturné den 24/10 till 1/11. Det är konserter och festivaler i Tyskland och Schweiz som får besök. De första 6 spelningarna tillsammans med ett tyskt band som heter Snakebreak9 och dom sista 2 är endagsfestivaler med mellan 1000 och 1500 deltagande.
Publicerat: 081013

Mammuth
JUL-EP MED THE WASHINGTON PROJECT  

Hiphop/R'n'B gruppen The Washington Project (tidigare The Souljahz) följer nu upp debutalbumet, som släpptes tidigare i mars, med en jul-EP. EP:n innehållar sex spår, tre nyskrivna sånger och tre instrumentala.
Publicerat: 081012

The Washington Project
BLACKSTRAP PÅ TURNÈ I USA  

Blackstrap åker på USA turné i Oktober. Första spelningen äger rum på anrika Mercery Lounge i New York den 16 oktober, och avslutas i Cambridge, Massachusetts den 27 oktober. Efter turnén stannar halva bandet kvar i några veckor för att träffa diverse producenter och branschfolk som uttryckt intresse för att jobba med bandet. Gruppen fick ett avtal med TeePee-etiketten i New York och följer nu alltså upp detta med en USA turné.
Publicerat: 081011

Blackstrap
HASTE THE DAY STREAMAR NYTT ALBUM  

Haste The Day har nu lagt upp hela det nya albumet "Dreamer" för streamning via Fuse.com.
Publicerat: 081010

Haste The Day
ANDERSON SLÄPPER NYTT  

Anderson har nu släppt sitt nya album med titeln "It runs in the family", som är ett konceptalbum där tio familjemedlemmar berättar sina historier genom att skriva vykort till varandra. Den 20 november spelar Anderson tillsammans med Brown Feather Sparrow i Göteborg.
Publicerat: 081010

Anderson
BEYONCÈ ÄR TILLBAKA  

Den 19 november släpper superstjärnan Beyoncé sitt nya album i Sverige. Redan nu får vi höra det första smakprovet - hennes singel "If I Were A Boy", som släpps idag. Beyoncés nya album är hennes tredje studioplatta i rad. Beyoncé har varit med och skrivit och producerat samtliga låtar på den kommande skivan, vilket gör den till hennes mest personliga och reflekterande verk hittills.
Publicerat: 081010

Beyonce
MEGADETH SPELAR IN NYTT  

Megadeth har gått in i studion för att spela in ett nytt album. Skivan blir den första med den nya gitarristen Chris Broderick (Nevermore, Jag Panzer) och produceras även denna gång av Andy "Undie" Sneap. Under våren kommer Megadeth även till Sverige för en konsert i Globen som förband åt Judas Priest.
Publicerat: 081010

Megadeth
JON FORMAN SLÄPPER VINYL  

Jon Forman släpper nu de fyra EP-skivorna "Fall", "Winter", "Spring" och "Summer" på vinyl. Med följer också de två extralåtarna "Broken From The Start" och "Over The River" från samlingen "Limbs And Branches". Vinylerna släpps enbart i 500 ex.
Publicerat: 081010

Jon Forman
MY CHILDREN MY BRIDE SPARKAR GITARRIST  

My Children My Bride har bestämt sig för att sparka gitarristen, tillika en av grundarna, Kyle Ray från bandet. Orsak: My Children My Bride kände att Gud manade dem att bli ännu tydligare i sin profil som kristet band. Det var inte tänkt att de skulle vara ännu ett band med kristna medlemmar, utan ett band som står i frontlinjen för den stora väckelse Gud vill sända, berättar bandet på sin myspace. Då Kyle Ray inte delade bandets tro kände My Children My Bride att det var omöjligt att gå i den riktningen om inte alla var med på det. My Children My Bride har hittills släppt två skivor. Den senaste, "Unbreakable", släpptes i början av det här året på Solid State Records.
Publicerat: 081009

My Children My Bride
BIG STEET MP TILLBAKA MED NYTT ALBUM  

Gruppen Big Street har nu släppt sin andra skiva. The tree of life spänner över ett brett musikaliskt spektrum. Gruppens erfarna musiker blandar pop och soul med jazz, fusion och västkustmusik. Blås- och gitarrinsatserna får mycket utrymme, men i centrum står starka melodier. Big Streets första skiva Acoustic kindergarten, vilken kom i februari 2007 och fick mycket bra
kritik, hade en något mjukare framtoning än det material man nu släpper. The tree of life låter helt enkelt mer som bandet gör när de spelar live, ”jamkänslan” finns där. Det är kompetent och lättlyssnat på samma gång.
The tree of life ges ut på Ezra Infotainment och distribueras genom Talking Music. Bandet turnerar flitigt och har spelat mycket i Storbritannien, USA och kommer under hösten turnera i Nordirland. Skivans avslutande låtar
Stay och Mercy har haft en hel del radiotid i bland annat England, Australien, USA, Japan och Västeuropa.
Publicerat: 081009

Bigstreet MP
SKILLET SLÄPPER "COMATOSE COMES ALIVE" PÅ CD/DVD  

Den 21 oktober släpper skillet "Comatose Comes Alive" på CD/DVD i USA. Skivan/DVD är inspelad under den framgångsrika "Comatose" turnén förra året. Utöver konserten innehåller CD:n sex akustiska låtar och DVD:n fyra musikvideos.När skivan/DVD:n släpps i Sverige är osklart då Skillets framgångsrika album "Comatose" från 2006 precis nått de svenska butikerna.
Publicerat: 081009

Skillet
THE AGONY SCENE SLUTAR  

The Agony Scene har bestämt sig för att sluta. Orsaken är ekonomisk. Då bandet inte längre drog in de summor de behövde kände de att det var bättre att sluta än att försätta sig i skuld. The Agony Scene hann släppa tre skivor. Den senaste "Get Damned" släpptes i Januari via Century Media. Bandets Sångare Mike Wiliams kommer nu fortsätta som soloartist med musik som ligger långt från den metal och hardcore The Agony Scene ägnade sig åt.
Publicerat: 081009

The Agony Scene
KLEERUP MUSIKBLOGGAR  

Producenten, artisten och låtskrivaren Kleerup inleder i dag ett samarbete med Nyheter24.se. Kleerup kommer att blogga om musik och musikbranschen med fokus på musiktips och inspiration
‐ Min blogg ska bli riktigt stor. Jag har så många ess i rockärmen. Jag tror inte ens ni vill öppna den dörren nu. Jag offrar min hälsa och mina mattekunskaper för den här bloggen, säger Andreas Kleerup
”Dagens musiktips” kommer varvas med personliga reflektioner, tyck och tänk om musikbranschen och allmänna reflektioner ur verkligheten
‐ Kleerup är väldigt duktig på musik och en person jag gärna vänder mig till för att få vägledning till bra musik. Han kommer stärka vår musikrapportering och ge våra besökare en anledning att regelbundet besöka hans blogg för att bli uppdaterad, säger Patrik Sandberg, VD och ansvarig utgivare för Nyheter24.se
Publicerat: 081009

Kleerup
AC/DC KOMMER TILL SVERIGE  

Senast de spelade i Sverige var på ett fullpackat Ullevi, midsommarhelgen 2001. Nu kommer de legendariska hårdrockspionjärerna tillbaka. Den 20 februari på Globen i Stockholm smäller det, högt och brutalt. Efter åtta års uppehåll kommer AC/DC, med bröderna Angus och Malcolm Young i spetsen, tillbaka till Europa med turnén som går under namnet Black Ice World Tour. Den 20 oktober släpps det nya albumet Black Ice i Sverige. Publicerat: 081009

AC DC
VINTERN KOMMER MED ENYA  

Tjugo år efter att Enya dök upp med legendariska ‘Watermark'-albumet släpper hon sitt sjunde studioalbum, And Winter Came, 12 november på Warner Bros. Records. Enya har under sin fenomenala karriär sålt över 70 miljoner album och vunnit fyra Grammys. And Winter Came spelades in under två år i Aigle Studios nära Dublin. Återigen har Enya skulpterat fram albumet med sina två vapendragare producenten Nicky Ryan och textförfattaren Roma Ryan. And Winter Came var initiellt ett julalbum, men som inspelningsprocessen framskred utkristalliserade sig ett bredare årstidstema, inramat av sånger som mjuka Trains and Winter Rains bredvid medryckande Journey of the Angels. And Winter Came är det senaste albumsläppet i en radda album som hittills fått Enyafansen att köpa över 70 miljoner album, en fullständigt fantastisk siffra. Varje album sedan Watermark har sålt miljoner: Shepherd Moons, The Memory of Trees, A Day Without Rain, Amarantine och samlingen Paint The Sky With Stars har alla cementerat Enya som en av världens mest säljande kvinnliga soloartister. A Day Without Rain sålde flertalet platina i tio länder och gjorde Enya till världens mest säljande artist år 2001. Enyas musikaliska kreativitet har även resulterat i fortsatt erkännande från ett flertal av världens tunga prisutdelande organisationer. Enya har erhållit fyra Grammy Awards, hon vann Best New Age Album för ‘Shepherd Moons', ‘The Memory of Trees', ‘A Day Without Rain' och ‘Amarantine', såväl som World Music Awards år 2002 för Best Selling Female Artist, Best Selling Irish Artist och Best Selling New Age Artist. Enya har också varit Oscarnominerad för Best Song Written For A Motion Picture, tillsammans med sina samarbetspartners Nicky och Roma Ryan för ‘May It Be', som skrevs och spelades in för ‘Lord Of The Rings - The Fellowship Of The Ring' efter önskemål från regissören själv, Peter Jackson. ‘May It Be' vann även Los Angeles Film Critics Associations pris för Best Song och nominerades för en Hollywood Golden Globe Award.
Publicerat: 081008

Enya
SEAL MED SOUL  

Världskände sångaren Seal släpper ett nytt album, SOUL, på Warner Bros. Records 5 november. Det är Seals sjätte studioalbum och spelades in tillsammans med legendariske producenten David Foster. SOUL består av elva soulklassiker som var och en står för sig själv i historien. Seal har tillsammans med David Foster satt sin egen, karaktäristiska stämpel på albumet och om samarbetet säger han såhär: "Fast jag och David hade varit bekanta med varandra förut hade vi aldrig riktigt lyckats arbeta ihop. När jag nu väl gjorde det gick det fort att inse att jag var i en sann storhets närvaro. Jag har jobbat med många producenter förut, men jag har aldrig arbetat med någon så naturligt begåvad och kunnig som David. Om du är lyckligt lottad att hamna i ett sådant samarbete kommer du märka att albumprocessen har en tendens att gå väldigt fort, vilket gör detta album det enklaste och mest glädjefyllda som jag någonsin spelat in. Och om du är exceptionellt lyckligt lottad märker du att du också har fått en mycket god vän. Jag kan inte tacka honom nog." "Jag har spelat in många album under min tid, men jag har aldrig njutit av inspelningsprocessen så mycket som jag har med Seal. Jag tror att han är den enda sångaren på vår planet som kan göra detta album, som kan tillföra något nytt och fräscht till dessa klassiker - samtidigt som han visar oerhörd respekt för deras historia gör han dem ändå till sina med unik "Seal"-stämpel. Han var född att sjunga dessa sånger och allt vi behöver göra är att följa med på vad som kommer att bli en fantastisk resa", säger David Foster. Londonfödde Seal dök först upp på Englands housescen på tidigt 90-tal när han skrev texten och sjöng på technoartisten Adamskis hit "Killer". Debutsingeln "Crazy" kom näst, och Seal fick kritikernas ros och stora försäljningsframgångar över hela världen med sina nästa fyra album. Seals storslagna stämma har blivit hans signatur i framför allt hitsen "Prayer for the Dying", "Kiss From a Rose" och "Don't Cry".
Publicerat: 081008

Seal
TERAMAZE SPELAR IN NYTT  

Återförenade australiska metalbandet Teramaze går den tolfte november in i studion tillsammans med Jeff Waters från Annihilator som producent. Bandet har ännu inte gått ut med några uppgifte om när skivan kommer släppas, men utlovar direktrapporter från studion via sin myspace.
Publicerat: 081007

Teramaze
ANDREAS JOHNSON GÅR TILL RÖTTERNA  

Som liten brukade Andreas Johnson alltid få följa med sina föräldrar när de uppträdde på den legendariska jazzklubben Stampen i Gamla Stan. Där brukade han framåt småtimmarna somna in till tonerna av The Man I Love, en klassisk Gershwin-komposition som med tiden kom att bli Andreas mest älskade vaggvisa. Till sitt nya album Rediscovered har nu Andreas Johnson valt att dra på sig kostymen och återvända till barndomens musikaliska rötter. På repertoaren står ett knippe evergreens och egna favoriter i smakfullt arrangerad jazzmiljö. I spåren återfinns både klassiska örhängen som The Man I Love - fast med en delvis nyskriven text: The Girl I Love - och modernare pärlor, som Terence Trent d'Arbys Sign Your Name och Andreas Johnsons egen megahit Glorious. Albumet Rediscovered släpps 29 oktober.
Publicerat: 081006

Andreas Johnson
PREMIÄR FÖR NORMA JEANS NYA VIDEO  

Norma Jean har nu haft premiär för videon till "Robots 3, Humans 0", första singeln från nya skivan "The Anti Mother", på sin myspace.
Publicerat: 081006

Norma Jean
NY SINGEL MED PER GESSLE  

Den 27 oktober kommer ”Silly Really”, första singeln från Per Gessles kommande album ”Party Crasher”. Singeln är liksom albumet ett steg i en ny riktning för en av Sveriges mest framgångsrika låtskrivare och artister. Efter två svenska soloalbum (”Mazarin” 2003 och ”En händig man” 2007), ett studioalbum med Gyllene Tider (”Finn 5 fel” 2004) och ett dubbelalbum under namnet ”Son of a Plumber” 2005 visar Per Gessle nu upp en annan sida av sin popkonst. ”Normalt skriver jag melodierna först och sedan bygger vi ett arrangemang i studion. Den här gången har jag börjat med att hitta ett groove och sedan skrivit melodin utifrån det, ungefär som när jag knåpade ihop en liten dänga som heter ’The Look’ en gång i tiden”, säger Per med ett svårtytt leende. ”Låtarna är skrivna med avstamp i 70- och 80-talens dansmusik. Resultatet har blivit ett kul album som både är omedelbart och framfusigt men också eftertänksamt och vackert”.
”Party Crasher” är Per Gessles första internationella soloalbum i eget namn sedan ”The World According To Gessle” 1997. Albumet kommer den 3 december.
Publicerat: 081006

Per Gessle
DEPECHE MODE SPELAR PÅ ARVIKAFESTIVALEN 2009  

Depeche Mode
spelar på Arvikafestivalen 2009. Bandet beger sig ut på Europaturné och som enda Sverigespelning headlinar de Arvikafestivalen 2009. Depeche Mode, ett av världens största band, har sedan de bildades i början av 80-talet släppt 11 skivor, över 50 singlar och sålt över 75 miljoner album. Senast Depeche Mode besökte Sverige var 2006 med turnén ”Touring The Angel”, en turné som slog försäljningsrekord med sina 1,8 miljoner sålda biljetter på 87 shower och väl fyllde Scandinavium, Globen och Stockholms Stadion till bredden med hängivna fans. Idag tillkännager Depeche Mode vid en presskonferens i Berlin att bandet beger sig ut på världsturné som går under namnet ”Tour Of The Universe 2009”. Bandet, som under hösten befinner sig i New York där de spelar in uppföljaren till succéalbumet ”Playing The Angel”. I april 2009 släpps albumet och i maj inleds turnén som är den första stadiumturnén i bandets historia. 28 städer i 22 länder kommer att besökas, och 1,3 miljoner Europeiska fans kommer att få chansen att se Depeche Mode live. Däribland värmländska Arvikafestivalen som i år får sin drömbokning bekräftad. Turnén inleds den 10 maj i Israel. Den 3 juli är det Sveriges tur.
Publicerat: 081006

Depeche Mode
PILLAR TAPPAR MEDLEMMAR  

Pillar basisten Michael "Kalel" Wittig, som varit med sedan starten 1998, och trummisen Lester Estelle, som varit med sedan 2002, har bestämt sig för att lämna Pillar. "Kalel" gör det av flera skäl. Ett av de främsta är att han vill ägna mer tid åt familjen. Han börjar också få problem med ryggen och knäna. "Kalel" kommer nu jobba som manager och kunsult inom den kristna musikbranschen. Han har också bandet Stars Go Dim tillsammans med Lester och släpper med dem en EP den 21 oktober. Rob och Noah kommer driva Pillar vidare och inom kort ta in nya medlemmar.
Publicerat: 081004

Pillar
RED PLANERAR NYTT ALBUM TILL VÅREN  

Det grammynominerade rockbandet Reds andra album "Innocence & Instinct" planeras att släppas i februari 2009. Skivan produceras av Rob Graves och mixas av Ben Grosse (Seven Dust, Disturbed, Depeche Mode). En av skivans låtar har bandet skrivit tillsammans med Benjamin Burnley från Breaking Benjamin. Inspirationen till skivans tema har bandet hämtat från den inre kampen mellan vem vi verkligen är och vem vi vill vara.Det börjar oskyldigt ("Innocence") men instinkten ("Instinct") tar snabbt över, förklarar bandet.
Publicerat: 081001

Red
NYA MÅL I SIKTE FÖR CHRISTIAN LILJEGREN  

Nya mål väntar nu för Christian Liljegren sedant han lämnade rollen som sångare Narnia. Han arbetar nu på sitt andra soloalbum på svenska tillsammans med keyboardisten Olov Andersson. Skivan kommer få titeln "Levande" och släppas nästa år och följas av en turné. Christian Liljegren har även inlett ett nytt musikaliskt sammarbete med brodern Simeon Liljegren. De båda spelade tillsammans under många år i Borderline och Modest Attraction. Nu kommer det ske under bandnamnet Audiovison. Bandet kommer spela 70- och 80-tals hårdrock med influenser från Sweet och Queen. Bland låtarna kommer de inte bara att plocka låtar från Audiovisions skiva utan från hela Christian Liljegren karriär: Det utlovas Narnia, Divinefire, Modest Attraction, Borderline, Flagship och Wisdom Call. Turnédatum kommer att dyka upp 2009. Christian Liljegren kommer också gästsjunga på 7Days andra skiva som släpps 2009.
Publicerat: 080930

Christian Liljegren
MARIA SAHAR DEBUTERAR  

Vintern 2007 började Maria Sahar planera sitt projektarbete i skolan (estet-musik programmet på Per Brahegymnasiet i Jönköping). Hon visste direkt att hon ville spela in en skiva. Det var inte lika lätt som hon hade trott, det krävdes väldigt mycket planering och tid. Att spela in en skiva på egen hand är inte lätt, men det är möjligt om man kämpar för det. Till sin hjälp hade Maria Sahar musiker och en ljudtekniker från församlingen (Pingstförsamlingen Jönköping), där hon även spelade in skivan i radiostudion och även proffsfotografen som hjälpte till att fotografera och designa skivomslaget. ”Det har alltid varit en dröm att genom musiken få sprida det glada budskapet till alla människor” säger Maria Sahar. Nu är den drömmen sann! När projektet väl var färdigt att ges till läraren för bedömning tryckte Maria Sahar även upp ett exemplar av skivan att ge till kristna skivbolaget Talking music som nappade på att ge ut den. Det var en lång process, men idag har Maria Sahar ett avtal tecknat med Talking music och skivans release firades i fredags med en stor releasekonsert i pingstkyrkan i Jönköping. "Skivan består av åtta engelska låtar, en persisk och en svensk låt. Det är väldigt varierande genrer. Allt ifrån rock, pop och country, till "klassisk lovsång", soul och latino. Gemensamt i låtarna är dels att all sång är soulinfluerad och givetvis de kristna budskapet som framgår i texterna."
Publicerat: 080929

Maria Sahr
LOVSÅNG 08 ARRANGERAS I LINKÖPING  

Fredag, lördag, 17-18 oktober arrangeras Lovsång 08 i Ryttargårdskyrkan, Linköping. Det är fjärde året i följd som denna konferens för sångare, musiker, lovsångsledare och alla som brinner för tillbedjan arrangeras.
Temat är Nära Faderns hjärta - intimitet med Gud. Brian Doerkson, välmeriterad lovsångsledare från Kanada gästar konferensen. Likaså Bengt Johansson, Clas Vårdstedt med band, Jeanette Alfredsson, Rickard Sundström, Thomas Arvidsson, Mats Nyholm, Viola Grafström, Lasse Petersson, Camilla Olsson med flera kommer att medverka.
Publicerat: 080929

Clas Vårdstedt
ALTER BRIDGES STOCKHOLMSSPELNING FLYTTAS FRAM  

Leadgitarristen Mark Tremonti och hans fru väntar barn som förväntas födas kring datumet för Sverigekonserten. Alter Bridge väljer därför att flytta fram spelningen till den 10 december. Bandet är glada över att kunna skjuta på spelningen istället för att behöva ställa in den helt och hoppas alla fans har förståelse för deras beslut. Köpta biljetter gäller.
Publicerat: 080929

Alter Bridges
STAVESACRE I STUDION  

Stavesacre har gått in i studion för att spela in fem nya låtar. Med sig har de producenterna och teknikerna Jason Martin (Starflyer 59, Bon Voyage, Project 86 m.fl.) och Steve Dail (Project 86, Starflyer 59, Showbread, Crash Rickshaw m.fl.). Stavesacres basist Dirk Lemmenes rapporterar att så här långt låter allt fantastiskt. Trummorna är lagda liksom mindre partier med gitarr, bas och sång. Inspelningen kommer fortsätta i ytterligare några veckor, därefter kommer bandet annonsera när låtarna kommer att släppas. Enligt Dirk Lemmenes innehåller låtarna väldigt mycket energi och är sånger han älskar och längtar att få dela med publiken.
Publicerat: 080927

Stavesacre
BRIDE LAGT PÅ IS  

Bride har lagts på is tills sångaren Dale Thompsons fru Sharon är helt tillfrisknad och återställd efter den bröstcancer hon drabbats av i april det här året.
Publicerat: 080927

Bride
TIM LAMBESIS (AS I LAY DYING) PRODUCERAR NYA ZAO  

Det legendariska metalcore-bandet Zao är i studion och jobbar på en uppföljare till 2006 års "The Fear Is What Keeps Us Here". Produktionen sköter As I Lay Dyings frontman Tim Lambesis och Daniel Castleman tillsammans med Zao-gitarristen Scott Mellinger. Sedan turnen med Demon Hunter och Throwdown 2006 har Zao haft ett uppehåll från spelningar och i lugn och ro kunnat arbetat fram nya låtar. Albumet släpps 2009.
Publicerat: 080926

Zao
BEN FOLDS SLÄPPER NYTT STUDIOALBUM  

Snart är det dags för en av de största singer/songwriters att släppa nytt. Ben Folds kommer med ett helt nytt album, "Way To Normal", som släpps den 1 oktober. Första singeln ut från plattan är "You don't know me", en duett tillsammans med Regina Spector. Nya albumet, som är Ben Folds tredje solo-album sedan Ben Folds Five splittrades år 2000, har till största del spelats in i hans studio i Nashville och producerad av Dennis Herring (Elvis Costello, Modest Mouse, The Hives). Folds har sedan solo debuten "Rockin' the Surburbs" från 2001 varit väldigt produktiv, 2002, släpptes Ben Folds Live. I slutet av 2003 släpptes två EP's. 2004 kom en tredje platta, "Super D". Hans senaste solo-album, "Songs for Silverman" släpptes 2005 och gick in som #13 på Billboard 200. Den 1 oktober kommer det efterlängtade albumet "Way To Normal" - som återigen visar på att Ben Folds är en förstklassig musiker och låtskrivare.
Publicerat: 080926

Ben Folds Five
BRIAN "HEAD" WELCH BANNAD FRÅN KRISTNA BUTIKER  

Den forne Korn-gitarristen Brian "Head" Welch, som nyligen släppte sin solodebut "Save Me From My Self", väcker nu stor kontrovers bland konservativa kristna i USA på grund av musikvideon till låten "Flush". En handfull kristna butiker har plockat bort skivan från hyllorna på grund av videons sex- och drogreferenser. Något de inte trodde skulle komma från en kristen Brian "Head" Welch. Brian "Head" Welch å sin sida har på sin myspace gått ut med ett uttalande där han förklar bakgrunden till videon och varför den är som den är. "Allt modellerna gör i videon är sådant jag fastnade i när jag var beroende av Meth (en form av amfetamin). Jag var medveten om att videon skulle bli för mycket för vissa, men jag ville göra en realistisk video som visade var jag befann mig då och var jag befinner mig nu." Vidare säger Brian "Head" Welch att han inte tänker be om ursäkt för videon men att han vill reda ut missförstånd. "Jag är inte kallad till att vara en söndagsskollärare, men till att nå dem som förstår mitt språk. Och för dem försöker jag vara så ärlig som möjligt. Mesigheten måste försvinna från kristen media. Jag uppmanar konservativa kristna att våga tänka utanför boxen och försöka nå de stora skarorna." Avslutar gör han med frasen "Die religion die!" Videon kan du se här.
Publicerat: 080925

Brian "Head" Welch
PROJECT 86 SLÄPPER JUL-EP  

Förra året spelad Project 86 in en julsång till fansen. I vidare kretsar har den dock inte släppts. Nu meddelar Project 86 att de kommer att släppa den tillsammans med ytterligare några julsånger, både covers och eget, som en jul-EP. EP:n kommer att släppas i november både digitalt och på CD, men går bara att köpa via bandet. Nästa fullängdare kommer bandet släppa nästa år med inspelningsstart sent detta år.
Publicerat: 080923

Project 86
PERNILLA ANDERSSON SLÄPPER ALBUM PÅ SVENSKA  

Pernilla Andersson hade ett ytterst produktivt 2007. Under ett och samma år släppte hon både fullängdaren "Baby Blue" och EP:n "The Big Cover-Up" samt producerade Svante Thuressons "Vänner". Nu är hon återigen aktuell med ett nytt album - för första gången på svenska. 15 oktober släpps "Gör dig till hund". Sin vana trogen har Pernilla producerat skivan själv samt skrivit alla låtar och texter, förutom Olle Ljungströms "Jag & min far", här en finstämd duett med Dregen och ackompanjerad av stråkar signerade Johan Lindström. "Jag hade i princip skrivit klart min engelska skiva "Thugs & Heroes" när jag i slutet av maj vaknade upp med både text och musik till "Johnny Cash och Nina P" och "Vintern blev för lång", vilket förbryllade oerhört. Jag har aldrig haft en tanke att skriva på svenska, även om människor verkligen har påtalat att jag borde", säger Pernilla. "I början tänkte jag nog att det var en engångsföreteelse och att någon annan kunde sjunga in låten, men när det forsade fram fler låtar och texter bestämde jag mig för att avbryta den engelska skivan och se vad som kunde komma fram av det svenska materialet. Jag skrev fyra veckor i sträck och började repa med bandet i juli." Det ligger ett tidlöst skimmer över "Gör dig till hund", en slags återspegling över tider som flytt samtidigt som Pernilla på ett oerhört pricksäkert sätt fångar vardagsfunderingar med nedslag utanför Spy Bar i Stockholm eller i turnébussen på väg till Kiruna. Att detta är debut på svenska är svårt att förstå. Hon rör sig smeksamt ironiskt genom orden som ber bandet om ursäkt för att hon aldrig kan komma i tid, som kärleksfullt betraktar ett bleknat foto från 1957 där inga sorger fick fastna på bild och som dräpande slår ner på överdrivna löpsedlar. Och med Pernillas personliga pianospel som nav vävs ruffiga gitarrenergiska slingor runt orden och kompletterar bilden. "Gör dig till hund" kommer att släppas på nystartade skivetiketten Sheriff, som hon driver tillsammans med Lars Nylin och Niclas Green i samarbete med Warner Music Sverige. "Att starta Sheriff är en liten dröm som närmast kan liknas vid att sy upp en egen kostym. Man vet att den kommer sitta perfekt eftersom den är skräddarsydd efter dina mått", säger Pernilla. "Kvalitetsmusik skapas med hjärtat. Jag och Lars vill att Sheriff ska vara en källa som står för kvalitet och utveckling - man lever för och med sina artister och kryddar med allt det andra, familjer, barn, turneér och skrivande för att få en gryta som ständigt kokar. "Sheriff "är en typ av livsstil som vi oavsett etikett eller inte har i oss, man lever för sin passion och bevisar för alla andra att det är fullt möjligt om än stundtals kaotiskt."
Publicerat: 080923

Pernilla Andersson
ICON-X DEBUTERAR  

ICON-X, känd som "den rappande munken", spelar moraharpa och säckpipa. Musiken är hård rock och han sjunger på latin! Vi talar om Icon X, bestående av Göran Kunstbergs. På 80-talet var Göran en del av metall bandet Wizz som släppte en vinyl platta 1984 och som följdes med en del turnerande i Europa. 1994-98 spelade Göran moraharpa och säckpipa med URBAN TURBAN (Silence) som också medförde en hel del turnerande i Europa! Samt 2 CD skivor. Men sedan hösten 2007 kom Icon X till! Och nu släpps debut-cd:n ”Memento Mori” på Talking Music 1 oktober (BAM). Aktuell singel: ”Mars Praecurrit In Planetis.” Icon X använder sig framför allt av gamla kristna latinska texter! Men också en del engelska nyskrivna texter.
Publicerat: 080922

IconX
PÄR HAGSTRÖM OCH CIRKUS TRANSMOPOL SLÄPPER NY VIDEO  

I mars 2008 gav Pär Hagström & Cirkus Transmopol ut albumet ”December Rose”. Nu är de aktuella med andra singeln ”Stupid Clown” och en europa-turné.
- Turnén blir 25 okt – 5 november, säger Pär Hagström, vi spelar bla i Hamburg, Berlin, Prag, Amsterdam, Halle och Leipzig.
En ny, snygg och väldigt originell video till låten Stupid Clown har regisserats av Simon Caringer.
- Han fick fria händer att skapa ett verk utifrån låten. Simon visste ingenting om mina tankar med kring texten. Jag var nyfiken på vad låten i sig väckte för bilder i en annan konstnärs huvud.
Se videon där kråkor kommer till knäckebrödsstaden.
Publicerat: 080922

Pär Hagström
AS I LAY DYING "ARTIST OF THE YEAR" PÅ SAN DIEGO GALA  

As I Lay Dying vann den tunga titeln "Artist Of The Year" på San Diego Musci Awards, en gala som hölls för 18:e året. De övriga nominerade i kategorin var; Switchfoot, Angels & Airwaves, B-Side Players, Grand Ole Party, Greg Laswell, Peter Sprague och Tristan Prettyman. As I Lay Dying har nyligen även vunnit det prestigefyllda priset Ultimate Metal Gold Award från MTV2, samt även varit nominerade för en grammy. Den elfte oktober spelar de i Stockholm.
Publicerat: 080922

As I Lay Dying
COLDPLAY SLÄPPER NYTT TILL JUL  

För BBC 6music har Chris Martin avslöjat planerna om ett skivsläpp mot slutet av året. Det lär bli en EP med titeln ”Prospects March". Nästa fullängdare planerar Coldplay att släppa i december 2009.
Publicerat: 080922

Coldplay
DEATHSTARS PÅ VÄG TILLBAKA  

Deathstars har nu avslutat arbetet med sitt kommande såhär långt otitulerade album och klivit in i ToyTown Studio för att arbeta med mixningen tillsammans med Stefan Glaumann. Albumet beräknas släppas i slutet på januari 2009.
Publicerat: 080922

Deathstars
KUNGARNA ÄR TILLBAKA  

På onsdag släpper Kings of Leon ett helt nytt studioalbum, "Only By The Night". Första singeln "Sex on Fire" gick förra veckan in som #1 på engelska singellistan och bandet har dessutom en turné framför sig med avslutining på ett utsålt Wembley Arena. När Kings of Leon släppte sitt tredje studioalbum "Because Of The Times" i april 2007 skrev Entertainment Weekly: "crowning achievement", medan Rolling Stone ställde frågan: "How good can the Kings of Leon get? They've already gone further than anybody could have guessed." I april 2008 gick Kings of Leon tillbaka in i Nashville's Blackbird Studio tillsammans med sin producent Angelo Petraglia för att spela in ett nytt album, den 24 september är det dags för releasen av "Only By The Night". Albumet plockar upp trådarna från var "Because of The Times" slutade, Kings of Leon fortsätter att tänja på gränserna i deras musik och markerar sin status som ett rockband i världsklass. "After three records and touring for five years straight, we knew what we were capable of," berättar trummisen Nathan, "we just had to put our money where our mouths were. We had to take it to the next level. You always want your next record to be better than your last." Frontmannen Caleb fortsätter: "There's never a time that we'll make a record and won't attempt to do something better than what came before."
Publicerat: 080922

Kings Of Leon
JOHN LEGEND TILLBAKA  

John Legend är tillbaka med nytt material. I dagarna släpper stjärnan det första smakprovet - "Green Light" - en låt han gör tillsammans med Andre 3000 (Outkast). Den 29 oktober släpper John Legend det nya albumet "Evolver". Den första singeln "Green Light" har redan fått stor spridning då den lades upp på John Legends Myspace för förhandslyssning, och efter väldigt kort tid hade över 8 miljoner varit inne och lyssnat på låten. John Legend väljer att exklusivt via iTunes släppa en ny låt från albumet varje vecka fram till release. 2004 klev John Legend in i strålkastarljuset som en ny begåvad soul/RnB artist. Debutalbumet "Get Lifted" gick direkt in #4 på Billboard Top 200 album listan och #1 på Top R&B/Hip-Hop. Det gav honom även åtta Grammy nomineringar och John Legend vann i kategorierna Best New Artist, Best Male RnB Vocal Performance och Best RnB album. John Legends andra album "Once Again" (2006) blev också en succé och blev tilldelad två Grammy samt att han sålde platina nästa direkt efter albumrelease.
Publicerat: 080921

John Legend
BO KASPERS ORKESTER SLÄPPER NYTT ALBUM  

Den 24 september släpper Bo Kaspers Orkester albumet "8" - det åttonde albumet i ordningen som enligt bandet själva kan sammanfattas med ett ord: KÄRLEK. Större delen av materialet har producerats i bandets nya replokal vilket skapat ett minimalistiskt sound fullt av mänsklig värme utan att tumma på den storslagenhet som är signifikant för bandets 15-åriga karriär. Den 15 november ger sig bandet ut på konserthusturné i Norden med stopp i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo.
Publicerat: 080921

Bo Kaspers Orkester
JASON MORANT SLÄPPER INSTRUMENTAL EP  

Jason Morant jobbar på en instrumental EP. En råmix av en av låtarna finns nu upplagd på hans myspace. När EP:n är ute kommer Jason Morant påbörja arbetet med ett nytt fullängdsalbum.
Publicerat: 080921

Jason Morant
ANDRA SJUNGER OLLE LJUNGSTRÖM  

Ingen kan förneka det musikaliska avtryck Ljungström/Liljedahl gjort i svenskt musikliv. Många av våra svenska stjärnor av idag har inspirerats och fascinerats av Olles ytterst särpräglade sätt att uttrycka sig. Producenten Robert Qwarforth har samlat tolv av sina favoritlåtar signerade Olle Ljungström & Heinz Liljedahl, och i samarbete med några av Sveriges främsta sångare levereras här några högst personliga tolkningar. Bland de medverkande märks Uno Svenningsson, Tomas Andersson Wij, Jocke Berg, Thomas Di Leva, Lisa Miskovsky, Eric Gadd och Bosse Sundström. Samtliga låter ligger nu uppe för förhandslyssning på Olles myspacesida.
Publicerat: 080921

Olle Ljungström
DEMON HUNTER SLÄPPER DOKUMENTÄR  

I november släpper Demon Hunter en dokumentärfilm om bandet och dess fans. Filmen heter "45 Days". Med följer också en konsert inspelad i Nashville och originalmusiken från filmen på CD.
Publicerat: 080920

Demon Hunter
LADYHAWKE SLÄPPER DEBUTALBUM  

Nyzeeländska Pip Brown, mer känd som Ladyhawke, har efter uppväxten i Wellington haft sin bas i både Melbourne och Sydney men har nu slutligen landat i London. Efter delaktighet i projekt som Teenager och Pnau är hon nu redo att ge ut en skiva i eget namn. Det självbetitlade albumet släpps den 29 september på Modular och innehåller hiten "Paris Is Burning" samt de kommande singlarna "Back of the Van" och "Dusk till Dawn".
Publicerat: 080920

Ladyhawke
EXKLUSIVA LIVEINSPELNINGAR MED THIRD DAY  

Under en begränsad period säljer Third Day tre liveinspelade konserter via shoppen (http://downloads.thirdday.com) på sin hemsida. Konserterna är inspelade i Virgina Beach tolvte september, Holmdel 13 september och i Washington 14 september.
Publicerat: 080920

Third Day
FOLK UTLOVAR EN VÄLSIGNAD JUL  

"En välsignad jul 2008" är titeln på Folks julturné tillsammans med Michael Johnson och Jonas Sandwall. På programmet står en helkväll med längtan efter stundens inspiration, spelglädje och födseln av rebellen Jesus. Hittills klara spelplatser är Jönköping och Göteborg.
Publicerat: 080920

Folk
"DEATH MAGNETIC" DIREKT IN PÅ ALBUMLISTANS FÖRSTA PLATS  

Metallica gick direkt in på albumlistans första plats i Sverige med nya skivan "Death Magnetic".Skivan har också stått för den högsta försäljningen för album första veckan i Sverige 2008. Samt varit skivbolaget Universal Musics bäst säljande digitala album under en releasevecka någonsin. Första veckans försäljning av ”Death Magnetic” var också den tredje högsta för ett Internationellt album under 2000–talet. Noterbart är också att singeln ”The Day That Never Comes” tredje placering på singellistan är Metallicas näst högsta någonsin.
Publicerat: 080920

Metallica
BRITNEY SLÄPPER NYTT  

Nu är det officiellt - Britney Spears släpper sitt sjätte studioalbum "Circus" den 2 december. Den första singeln ut heter "Womanizer" och släpps redan den 22 september. På det nya albumet har Britney samlat en grupp väletablerade producenter/låtskrivare som inkluderar Dr. Luke (som skrivit och producerat låten till albumtiteln, "Circus"), Danja, Guy Sigsworth (Madonna, Alanis Morissette, Björk) samt svenskarna Max Martin och Bloodshy & Avant. Britney Spears har sålt 62 miljoner album och är en av världens mest säljande artister.
Publicerat: 080920

Britney Spears
AMY DIAMOND SLÄPPER JULALBUM  

Efter att Amy Diamond år 2007 släppte sitt tredje engelskspråkiga album - och dessutom framgångsrikt medverkat i Melodifestivalen - kände hon att det var hög tid att testa en svenskspråkig platta. Hennes framträdanden med svenska låtar - i sammanhang som "Så ska det låta" och i olika välgörenhetsgalor - har alltid fått enormt gensvar och skapat mersmak även från Amys sida. På albumet "En helt ny jul" möts bekanta svenska julklassiker som "Gläns över sjö och strand" och "Jul jul strålande jul" med helt nyskriva låtar som titellåten av Robert Habolin, som tidigare skrivit engelskspråkiga låtar till Amy. På skivan finns även låtar av Anders Glenmark och Per Ekestam. Någonstans mitt emellan dessa lägger sig sedan några älskade pop-jullåtar, så som Triads "Tänd ett ljus", Adolphson & Falks "Mer jul" och några Amy-favoriter från senare år som "När julen rullar över världen" (av Uno Svenningsson) och "Ber en bön" (av Mauro Scocco). Musikerna som medverkar på skivan är Per Lindvall på trummor, Sven Lindvall på bas, Mats Schubert (BKO) på keyboard och Ola Gustafsson på gitarr. Skivan släpps i november.
Publicerat: 080920

Amy Diamond
TOURNIQUET TILL NORDIC FEST  

Det amerikanska thrashmetal-bandet Tourniquet är klara för Nordic Fest i Oslo 14-16 november. Senast bandet spelad i Norge var i juli 1997 då bandet besökte Skärgårdsgospel/seaside festivalen i Kragerö. Som basist har Tourniquet med sig den tidigare Stryperbasisten Tim Gaines. Bland de övriga nya banden till Nordic Fest märks bland annat Benea Reach.
Publicerat: 080919

Tourniquet
THE CHARIOT ÄVEN TILL SVERIGE  

The Chariot har nu lagt till fler datum på sin Europaturné. Det innebär att det blir en spelning även i Sverige. Närmare bestämt i Stockholm på Kafé 44 tisdagen den 28 oktober. Med följer liksom i Norge Benea Reach och The Satire.
Publicerat: 080916

The Chariot
UNDEROATH OCH CHRIS TOMLIN TOPP 10 PÅ BILLBOARDLISTAN  

För första gången sedan 1997 ligger två kristna album samtidigt topp 10 på den amerikanska Billboardlistan. Det är Underoath med "Lost In The Sound Of Separation" som gick in på åttonde plats och Chris Tomlin med "Hello Love" som gick in på nionde plats.
Publicerat: 080915

Underoath
SHANE & SHANE SLÄPPER JULSKIVA  

Dallasduon Shane & Shane släpper i oktober sin första julskiva "Glory In The Highest: A Christmas Record". Skivan har de spelat in i den egna studion Spaceway tillsammans med producenten Jason Hoard (Fee). Med på skivan finns sånger som "Away In The Manager" och "Silent Night" men även tre egenhändigt skrivna julsånger. Skivan gästas av Bethany Dillon.
Publicerat: 080915

Shane & Shane
PHILLIP LARUE SAJNAD AV BEC RECORDINGS  

Phillip LaRue, tidigare känd som en av två i syskonduon LaRue, har sajnats av BEC Recordings. Debutalbumet "Let The Road Pave Itself" släpps våren 2009. Under de tysta åren sedan LaRue lades ned, har Phillip LaRue ägnat sig åt producentjobb och låtskriveri.
Publicerat: 080915

Philip Larue
77:S TAR SIG AN GAMMAL GOSPEL  

De kristna rockveteranerna i 77:s har släppt en ny skiva med titeln "Holy Ghost Building". Skivan, som var ett iniativ från trummisen Bruce Spencer, utforskar gospelmusikens rötter tolkat utifrån 77:s bluesrockiga stil. Bland låtarna finns "Keep Your Lamps Trimmed And Burning", "He's A Mighty Good Leader" och "Everybody Ought To Pray Sometime". Skivan är släppt på Lo-Fidelity Records.
Publicerat: 080915

77s
ÄNDRAT DATUM FÖR THE CHARIOT  

Datumet för The Chariots Norgespelning har ändrats från onsdagen den 29 oktober till måndagen den 27 oktober. Med på Konserten i Oslo är även Benea Reach och The Satire (med Bryan Gray ex The Blamed, Left Out).
Publicerat: 080915

The Chariot
REBECCA MALMBORG PÅ P4  

Sedan början av juni har Rebecca Malmborgs singel "Min Egen Plats", från kommande skivan "Där Verkligheten Bor", snurrat flitigt på P4. Nu har kanalen beslutat att även plocka upp andra singeln "En Chans Kvar". Albumet "Där Verkligheten Bor" släpps i oktober.
Publicerat: 080914

Rebecca Malmborg
MXPX HYLLAR JOHNNY CASH  

Punktrion MxPx medverkar på en hyllningsskiva till Johnny Cash. Skivan bär titeln "All Aboard: A Tribute To Johnny Cash" och går i punken och alternativrockens tecken. Den låt MxPx framför är "Hey Porter". Bland de övriga medverkande märks artister som The Dresden Dolls, Chuck Ragan, Ben Nichols och The Loved Ones.Skivan släpps av Anchorless Records som skänker all vinst av skivan till organisationen Syrentha Savio Edowmen (SSE) som hjälper kvinner som inte har råd med behandling mot bröstcancer.
Publicerat: 080912

Cash
NYTT ALBUM MED WOVEN HAND  

Woven Hand har släppt ett nytt album med titeln "Ten Stones". Skivan beskrivs som vågad, komplex och känslomässigt djup. Skivan har sångaren Dave Eugene Edwards producerat tillsammans med Daniel Smith från Danielson. Gästar skivan gör norska Emil Nikolaisen (Serena Maneesh) på gitarr. Han har även hjälpt till som teckniker. En annan gäst är Elin Smith, från Danielson, som bidrar med gästsång på “His Loyal Love”. Den 16 november spelar Woven Hand i Malmö.
Publicerat: 080912

Woven Hand
DAVID ÅHLÈN JOBBAR PÅ SOLOALBUM  

Namur-sångaren David Åhlén jobbar på ett soloalbum som kommer släppas i februari 2009. Fram till dess kommer han ta ett uppehåll från spelningar. Sista spelningen för hösten äger rum den 21 septeber i Bagarmossens kyrka klockan 15.00.
Publicerat: 080911

Namur
CALLISTO MIXAR NYA SKIVAN  

Finska Callisto är färdig med inspelningen av sitt tredje fullängdsalbum och mixar nu detta. Bakom produktion och mixning står Jonas Olsson. Han har även varit teckniker under själva inspelningen som skedde i två studios, Magnusborg mansion - Studio Mankku i Porvoo och Victory Audio i Kokkola.
Publicerat: 080911

Callisto
THE CHARIOT TILL NORGE  

Den 29 oktober kommer det amerikanska metalcore-bandet The Chariot till Oslo i Norge för en konsert på Sub Scence. Scenen delar de med norska Benea Reach och amerikanska The Satire, ett band frontat av Bryan Gray (ex. The Blamed, Left Out).
Publicerat: 080910

The Chariot
L.S. UNDERGROUND GÖR COMEBACK  

Michael Knott och hans L.S. Underground (även kända som L.S.U. och Life Savers Underground) har bestämt sig för att göra comeback. Ett nytt album kommer att släppas under hösten. Senast de släppte något var 2001 då "Finding Angel" kom. Utöver Michael Knott består bandet idag av Joshua Lory, Jim Chaffin (The Crucified, The Blamed m.fl.), Matt Biggers, Casey Prestwood, Daniel Sonner och Rick McDonough. Skivan är en hyllning till amerikanska krigshjältar och behandlar vad som sker när de återvänder till ett normalt liv. Musikaliskt är skivan bandets tyngsta hittills och Michael Knott ser den som den viktigaste sedan de släppte "This Is Healing" 1991.
Publicerat: 080909

LSU
BARLOW GIRL SLÄPPER JULSKIVA  

Den 23 september släpper Barlow Girl sin första julskiva "Home For Christmas". Skivan, som innehåller elva sånger, har de producerat och arrangerat tillsammans med Otto Price (DC Talk, Grits m.fl.). Redan innan Barlow Girl bildades bar de tre systrarna på en dröm om att en dag få spela in en egen julskiva innehållandes alla de klassiker de älskade. Nu är drömmen verklighet och utöver klassiker bjuder Barlow Girl även på den nya sången "Hallelujah (Light Has Come)".
Publicerat: 080909

Barlow Girl
NERVED FEAT. ANNA HANSER ERÖVRAR EUROPA  

Den Svenska rockgruppen Nerved Feat. Anna Hanser, inte helt välkända hos den svenska publiken ännu, har tagit sig in på den prestigefyllda listan ”Music Week Club Chart”, som en av de mest spelade låtarna på klubbarna i i England. Låten har ni garanterat hört, ”I Love You”, då den ligger som musik i reklamspoten för Rädda Barnens TV-reklam i Sverige. Klubb remixen på ”I Love You” gick in på en hedrande 5:e plats, före storheter som Rihanna, Madonna och Pussycat Dolls.De är också på god väg att erövra klubbarna ute i Europa.
Publicerat: 080908

Nerved
NY SKIVA MED PHIL JOEL  

Den tidiagre Newsboys basisten Phil Joel släpper snart sitt fjärde soloalbum "The New Normal". För att så många som möjligt ska få ta del av det erbjuder Phil Joel skivan till nedladdning till valfritt pris via sin hemsida. Minimipriset är satt till 1$. Skivan släpps även på CD, dock inte till valfritt pris.
Publicerat: 080907

Phil Joel
ETT KRISTET "GUITAR HERO"  

Samma företag som släppte "Dance Praise" har nu annonserat att de kommer att släppa "Guitar Praise", en kristen motsvarighet till "Guitar Hero". Bland artisterna på första utgåvan märks: Petra, Bride, Whitecross, The Crucified, Kutless, Red, 12Stones, Spoken, Hawk Nelson, This Beautiful Republic, Toby Mac, Relient K, DC Talk, Jonah33, Chris Tomlin, Flyleaf, Skillet och Pillar. Mer info finner du här.
Publicerat: 080906

Guitar Hero
NEWSBOYS SLÄPPER LIVE CD/DVD  

Den 30 september släpper Newsboys live CD:n/DVD:n "Houston We Are Go". Konserten är inspelad under bandets senaste turné: "Go Tour". Anledningen till att det blev en live CD/DVD förklarar bandets keyboardist Jeff Frankenstein med att de kände att tunrnén var den starkaste de hittills hade gjort och ville därför att fler skulle få ta del av den. Utöver låtar från skivan "Go" innehåller "Houston We Are Go" ett urval av bandets hits. Du finner exempelvis "Shine", "Entertaining Angels" och "Breakfast".
Publicerat: 080906

Newsboys
KEKAL BJUDER PÅ FRI NEDLADDNING  

Efter att framgångsrikt släppt "1000 Thoughts Of Violence" för fri nedladdning, släpper nu Kekal "Acidity" på samma sätt. Under en begränsad tid kommer skivan att finnas via denna länk.
Publicerat: 080906

Kekal
JULSKIVA MED ULF CHRISTIANSSON  

Utöver ett nytt album med Jerusalem arbetar Ulf Christiansson på en julskiva i eget namn. Skivan kommer att finnas i handeln innan jul. Vi återkommer med mer detaljer när vi vet mer.
Publicerat: 080905

Ulf Christiansson
PÄR HAGSTRÖM OCH CIRKUS TRANSMOPOL PÅ STÖDKONSERT  

Den 17-21 september så hålls European Social Forum i Malmö. Nu på fredag hålls en stödgala för eventet i Henriksberg, Göteborg. Pär Hagström & Cirkus Transmopol spelar live.
- Vi står självklart bakom det som European Forum står för, säger Pär Hagström, att verka för demokrati och solidaritet i Europa och världen. Demokratin behöver ständigt återerövras och föras tillbaks till individen, då demokratin som vi känner den lätt urvattnas och glider längre och längre bort ifrån den lilla människan. Ofta hamnar den helt utom räckhåll och förvandlas till ett helt tomt begrepp, och det måste vi alla aktivt motverka. Solidaritet är något som alltid är lika aktuellt - utan solidaritet med de utsatta och svaga i samhället förvandlas vår tillvaro till en mycket kall och kärlekslös plats.
Pär Hagström och Cirkus Transmopol släppte i våras albumet ”December Rose” och den andra singeln därifrån kommer i dagarna.
Publicerat: 080904

Pär Hagström
NYTT ALBUM FRÅN UNO SVENNINGSSON  

Det är fyra år sedan Uno Svenningsson släppte ett soloalbum. Första oktober är det dags igen. Då släpps den Patrik Frisk-producerade "Jag Sjunger För Dig". Unos sjätte sedan Freda' gick skilda vägar. Sedan sist har Uno bland annat hunnit med eget turnerande och låtskrivande, en oförglömlig packmoppeturné samt kritikerrosade "Sånger För December". Ett samarbete med Irma Schultz Keller på både skiva och turné, som förlängdes i och med duons medverkan i Melodifestivalen med "God Morgon". Uno har också hunnit skriva många låtar ihop med andra upphovsmän och artister. Nu får vi ta del av resultatet. På "Jag Sjunger För Dig" har han huvudsakligen valt att samla material som han under de senaste åren skrivit tillsammans med andra. Kreativa möten mellan olika musikaliska temperament som har ett gemensamt intresse av att skildra verkliga människor och känslor. Bland dessa låtskrivare märks Staffan Hellstrand, som varit med och skrivit låtar som "Jennifer", "Du Är Människan" och "God Morgon", och Bobby Ljunggren som skrivit "Du Är En Del Av Mig" som är en duett med Sonja Aldén. Andra samarbetspartner inkluderar producenten Patrik Frisk och författarparet Sören Olsson/Anders Jakobsson, som skrivit texten till "Liten Bambi".
Publicerat: 080903

Uno
NYTT ALBUM FRÅN ANE BRUN  

Igår släppte Ane Brun sitt nya album "Sketches". Albumet är en akustisk-version av hennes senaste studioalbum "Changing of the Seasons", det innehåller också två tidigare outgivna låtar.´ Albumet släpps enbart digitalt och säljs exklusivt via Ane Brun's egna hemsidor.
Publicerat: 080903

Ane Brun
ANNA TERNHEIM SLÄPPER NYTT ALBUM I NOVEMBER  

Efter en tids frånvaro och flytt till New York släpper en av Sveriges största kvinnliga artister Anna Ternheim sitt tredje album ”Leaving on a mayday” den 12 november. Albumet är inspelat både i Stockholm och New York. Producerat av Björn Yttling (från bandet Peter, Bjorn & John) som de senaste åren bland annat producerat Lykke Li, Shout Out Louds, Sahara Hotnights, Primal Scream med flera. Steve Shelley – trummis i Sonic Youth medverkar på albumet liksom amerikanske gitarristen Matt Sweeney som på senare tid varit lite av husgitarrist på storproducenten Rick Rubins produktioner. Sweeney har medverkat på album med Johnny Cash, Neil Diamond, Cat Power, Bonnie Prince Billy, Dixie Chicks med flera. Anna Ternheim kommenterar albumet och inspelningen: -"Förra plattan var en svart blank tung sten, den här skivan blir lite som en smutsig vit fjäder, men ändå kärv. Det har varit otroligt inspirerande att jobba med Björn Yttling, han har påmint mig om hur jag sjöng när jag var liten, låta melodierna och rösten skruva sig fritt... Jag sa till Björn att jag ville göra en skiva som vilade på sången och texten, han bad mig lyssna på Nina Simone och Bob Marley. Sen skrev jag låtar, vissa helt a capella”. Anna flyttade till New York under våren 2008 då ett album bestående av låtar från hennes båda första album släpptes där. Hon har under våren och sommaren turnerat i USA tillsammans med både Lykke Li och El Perro del Mar på en gemensam turné samt med amerikanske Joseph Arthur.
Publicerat: 080902

Anna Ternheim
ALBERT HAMMOND JR. ÖPPNAR FÖR COLDPLAY  

Den 17 och 18 september spelar Coldplay inför ett fullpackat Globen. Som öppningsakt tar de med sig Albert Hammond, Jr. Albert Hammond, Jr är förutom son till musikern Albert Hammond även gitarrist i The Strokes. 2006 släppte han sin solodebut ”Yours To Keep” och hyllades unisont av internationell media för sin fingertoppskänsla för melodier och lika klassiska som garagedammiga poparrangemang. Efter ett antal soloturnéer och som öppningsakt för Bloc Party under 2007 var det dags att bege sig in i studion igen. I juli i år släpptes Albert Hammond, Jr:s uppföljare, ”Como Te Llama”, och efter att USA fått sin beskärda del av den stilfulle rockpojken live är det nu Europas tur. Den 17 och 18 september ser vi Albert Hammond Jr på Globens scen i Stockholm då han öppnar för Coldplay.
Publicerat: 080902

Albert Hammond
INGA STRYPER KONSERTER UNDER RESTEN AV 2008  

I en intervju, publicerad av Christian Music Planet, berättar Stryper-sångaren Michael Sweet att han, efter en intensiv sommarturné med Boston, bestämt sig för att ta ett uppehåll från alla spelningar under resten av 2008. Han gör det för att tillbringa tid med sin fru, som under en tid kämpat med cancer. Det blir således inga fler konserter med Stryper under detta år. Sedan tidigare står det även klart att releasen av bandets nya album "Murder By Pride" är framflyttad till våren 2009.
Publicerat: 080901

Stryper
NY SÅNGARE I NARNIA  

Idag har Narnia offentliggjort vem som tar över som ny sångare efter avhoppade Christian Liljegren. Det slutliga valet föll på Germán Pascual, tidigare sångare i Minds Eye och Mendez. Germán Pascual är född och uppväxt i Rio De Janeiro i Brasilien, men flyttade till Sverige som tonåring. Att valet föll på Germán Pascual förklarar Narnia med att han kan hantera de gamla Narnia-låtarna med finess, men allra mest för att hans röst passar det nya materialet från det kommande albumet perfekt.
Publicerat: 080829

German Pascaul
KATY PERRY VÄCKER KONTROVERS  

Pastorsdottern Katy Perry väcker stor kontrovers med sin nummer ett singel "I Kissed A Girl". Så stor att föräldrarna nu gått ut i media och sagt att de hatar sången för att den förhärligar en homosexuell livsstil. Vidare berättar föräldrarna att det var när Katy Perry blev upptäckt av en producent i Los Angeles hon började förändras. Desförinnan hade Katy Perry nämligen släppt ett kristet album på Red Hill Records år 2000 under namnet Katy Hudson. Efternamnet bytte hon sedan för att slippa förväxlas med Kate Hudson.
Publicerat: 080826

Katy perry
PARAMORE SKRIVER NYTT  

Paramore har nu inlett låtskrivandet till uppföljaren av 2007 års framgångsrika album "Riot". Gitarristen Josh Farro berättar för Billboard att han har skisser på sju till tio låtar och mer är på gång. Sångerskan Hayley Williams, skriver sedan texter och melodier. Den nya skivan som blir bandets tredje är tänkt att släppas i mitten av 2009.
Publicerat: 080826

Paramore
KEVIN MAX PÅ GÅNG MED TVÅ NYA EP:S  

Efter sin framgångsrika hyllning till gospelmusiken, med albumet "The Blood", jobbar Kevin Max nu på två nya EP-skivor. "Crashing Gates" som kommer att släppas detta år och "Passing Keepers" som släpps 2009. Kevin Max utlovar rå experimentiell rock'n'roll.
Publicerat: 080826

Kevin Max
SKILLET SLÄPPER LIVE CD/DVD  

I slutet av oktober släpper Skillet en live CD/DVD med titeln "Comatose Comes Alive", inspelad tidigare i år under den framgångsrika "Comatose" turnén. Genom live CD:n och DVD:n får lyssnaren/tittaren ta av bandets kraftfulla framträdande, enorma scennärvaro, explosiva rock, men även av bandets hoppfulla kristna budskap.
Publicerat: 080820

Skillet
JON FORMAN OCH SWITCHFOOT SAMLAR SIG  

Efter fyra EP:s, med årstiderna som tema, satsar Jon Forman nu på en samlings-CD med titeln "Limbs And Branches". Där samlar han det bästa från årstidsskivorna, men bjuder även på två nya låtar. De fyra EP-skivorna har redan sålt en bra bit över 100 000 exemplar och låten "The Cure Fore Pain" spelades i säsongsfinalen av Grey's Anatomy och var även med i filmen "Bella". Samlingen släpps i slutet av oktober då även Switchfoot släpper sin samling; "The Best Yet". Den innehåller låtar från bandets samtliga skivor, men även den nya låten "This Is Home" som hördes i den senaste Narnia filmen "Prins Caspian".
Publicerat: 080820

Jon Forman
CASTING CROWNES TILL DANMARK  

Söndagen den andra november återvänder Casting Crownes till Århus i Danmark, där de i juni 2007 gav två välbesökta konserter. Bandet, som kommer från Atlanta i USA, var 2007 det bäst säljande kristna bandet i USA. Det senaste albumet "The Altar And The Door" släpptes samma år och nådde högt på den amerikanska Billboardlistan.
Publicerat: 080819

Casting Crownes
SARAH KELLYS LIVE DVD/CD NU SLÄPPT  

Efter en försening på drygt ett halvår är Sarah Kellys live DVD/CD "Live" nu släppt. Konserten är inspelad inför 15 000 hänförda fans på den Holländska Flevofestivalen i augusti 2007 och innehåller tio låtar hämtade från Sarah Kellys samtliga skivor. DVD:n innehåller även en intervju. Bakom utgåvan ligger det lilla Holländska bolaget True Media.
Publicerat: 080811

Sarah Kelly
FÖRSTA SINGELN SLÄPPT AV BRIAN "HEAD" WELCH  

Den första singeln från den tidigare Korn-medlemmen Brian "Head" Welch kommande album "Save Me From My Self" har nu släppts. Provlyssning ges på hans officiella hemsida.
Publicerat: 080811

Brian Head Welch
ROB ROCK GER DRIVER NYTT LIV  

Vid sidan av en aktiv solokarriär, projektbandet Fires Of Babylon och återkomsten som sångare i Impellitteri, har Rob Rock tillsammans med gitarristen och producenten Roy Z blåst nytt liv i 80-talsbandet Driver. Ett debutalbum med titeln "Sons Of Thunder" släpps i slutet av september.
Publicerat: 080811

Rob Rock
MXPX SLÄPPER LIMITERAD BILDVINYL  

MxPx har släppt sin första bildvinyl. Vinylen innehåller de två låtarna "Keep A Beat" och "Cofee" och är limiterad till 1000 ex. Vinylen säljs på bandets hemsida.
Publicerat: 080811

MxPx
TOOTH & NAIL SKÄNKER BORT ÖVER 25 LÅTAR  

Tooth & Nail har satt samman en sampler disc som i dess fysiska form följer med den egna tidningen Fuel. Under en begränsad tid bjuder nu bolaget på hela samplern i digitalt mp3-format. Över 25 nya och tidigare osläppta låtar från band som Underoath, Norma Jean, Emery, Anberlin, Ivoryline är vad som bjuds. Du finner samplern här.
Publicerat: 080811

Tooth & Nail
COPELAND SAJNADE AV TOOTH & NAIL  

Copeland, som tidigare släppt fyra skivor och en EP genom The Militia Group och varit sajnade av Columbia Records, har nu sajnats av Tooth & Nail. Ett bolag de genom alla år haft goda relationer till. Bland annat har de medverkat på samlingen "Happy Christmas Volume 4", samt gästsjunnigt på Underoaths skiva "They're Only Chasing Safety". Bandets nya album "You Are My Sunshine" släpps den 14:e oktober. Bandets senaste släpp var b-sidessamlingen "Dressed Up & In Line" som släpptes i november förra året.
Publicerat: 080811

Copeland
KRYSTAL MEYERS MED PÅ OS-SOUNDTRACKET  

Krystal Meyers är på väg mot sitt stora genombrott i och med att hennes låt "Make Some Noise", från hennes kommande tredje album med samma titel, har plockats med på det officiella OS-soundtracket "One World One Dream", utgiven av SonyBMG.Och i Korea har det statliga TV-bolaget valt hennes sång som inramning till alla TV-sändningar från OS. Bland de övriga medverkande på skivan märks: Backstreet Boys, Avril Lavigne, Westlife, Pink, Shayne Ward, Sean Kingston och Donna Summer.
Publicerat: 080808

OS-samling
BOB DYLAN SLÄPPER NYTT  

Den åttonde oktober släpper Bob Dylan ett dubbelalbum innehållande tidigare ej utgivna låtar, livespår och alternativa inspelningar. 27 låtar fyller albumet "Tell Tale Signs" som också är det åttonde i Dylans "The Bootleg Series". Materialet är taget från perioden 1989 - 2006. "Tell Tale Signs" kommer att innehålla en gedigen booklet innehållande bland annat sällsynta foton och omfattande fotnoter av författaren Larry "Ratso" Sloman. Albumet kommer även att släppas i trippel deluxe version samt som vinyl. Förra veckan nylanserades www.bobdylan.com då fans och besökare erbjuds att ladda ner spåret "Dreamin' of You" gratis från sidan. Låten som även finns med på plattan är plockad från Dylans inspelningar från 1997 med Daniel Lanois som producent. År 2006 släppte Bob Dylans sitt senaste studioalbum "Modern Times" som blev en stor succé världen över.
Publicerat: 080808

Bob Dylan
AVENGED SEVENFOLD SLÄPPER LIVE DVD/CD  

Avenged Sevenfolds nya live DVD/CD kommer släppas den 17 september i Sverige. "Live in the LBC & Diamonds in the Rough" innehåller en konsert som spelades in i killarnas hemstad den 10 april, på Long Beach Arena. Där de uppträdde som headlineakt på "Rockstar Taste Of Chaos Tour". DVD:n producerades av Rafa Alcantara, samma man som tidigare producerat bandets kritikerrosade dokumentär "All Excess". CD:n innehåller tidigare outgivna låtar, B-sidor och andra inspelningar som är svåra att komma över. Efter ett intensivt spelschema som förband till Iron Maiden gör Avenged Sevenfold sig redo för att under hösten påbörja en omfattande USA turné, som headlineakt tillsammans med Buckcherry. Som öppningsakter kommer Shinedown och Saving Abel att finnas på plats. Turnén drar igång den 16 september i Huntington. Parallellt med detta hinner Avenged Sevenfold att dra igång en egen turné som startar redan 9 september i Moline.
Publicerat: 080808

Avenged Sevenfold
DANIEL POWTER ÄR TILLBAKA  

Daniel Powter släpper sitt andra album "Under the Radar" på Warner Bros Records i Sverige 17 september. Albumet spelades in i Los Angeles under sex månader med välkända producenten Linda Perry som tidigare samarbetat med bl a Christina Aguilera och Gwen Stefani. "Under the Radar" innehåller tio nya låtar inklusive singeln "Next Plane Home". Allt material är skrivet av Daniel Powter, förutom "My So Called Life", skriven av Linda Perry. Daniel Powters självbetitlade debutalbum som släpptes 2005 blev en veritabel succé som sålde i nästan tre miljoner exemplar. Hiten "Bad Day" blev också den mest spelade låten i Europa 2005.
Publicerat: 080808

Daniel Powter
EVERGREY TILLBAKA MED NYTT ALBUM OCH TURNÈ  

Det är nu två och ett halvt år sedan Evergreys förra platta "Monday Morning Apocalypse" kom. Den 22 september är det så dags för uppföljaren. Titeln är "Torn" och vi kan ännu en gång förvänta oss högklassig metal på Evergreys alldeles egna sätt. I samband med releasen gör Evergrey en spelning på Trädgårn i hemstaden Göteborg. Och senare i höst är de ett av huvudbanden på Sweden Rock Magazines kryssning mellan Stockholm och Finland.
Publicerat: 080808

Evergrey
CHARLIE HALL SLÄPPER SITT FJÄRDE ALBUM  

Den amerikanske lovsångsledaren Charlie Hall, som besökte Sverige i maj, släpper nu sitt fjärde album "The Bright Sadness". Enligt ett uttalande från Charlie Hall har albumet växt fram utifrån förståelsen av hans mänskliga natur, hans djupa kärlek till Jesus och livet han ger. Charlie Hall förklarar vidare: "Det handlar om att acceptera min brustenhet och det som finns runt omkring mig i världen utan att tappa blicken på Jesu närhet, hans fria gemenskap, hans förlåtelse och nåd". Albumet är producerat av bandmedlemmen Kendall Combes tillsammans med David Hodges (ex Evanescence), som även producerade hans förra album "Flying Into Daybreak".
Publicerat: 080807

Charlie Hall
UNDEROATH SLÄPPER SKIVA I TRE VERSIONER  

Underoaths nya skiva "Lost In The Sound Of Separation", som släpps den andra september, kommer släppas i tre olika versioner. En standard version som bara innehåller CD:n. En specialutgåva som innehåller CD:n plus en 40 minuter lång DVD som speglar inspelningen av skivan. Samt en deluxeutgåva som innehåller CD:n, DVD:n, en 56-sidor lång bok och två vinyler. För den som inte orkar vänta på releasen finns nu låten "Desperate Times, Desperate Measures" att provlyssna på bandets Myspace.
Publicerat: 080806

Underoath
NY JULSKIVA MED AMY GRANT  

Efter att ha släppt tre julskivor som tillsammans sålt över sexmiljoner exemplar, är Amy Grant nu på gång med en fjärde. Denna har fått titeln "The Christmas Collection" och blir något av en best-of-skiva där Amy Grant valt ut favoriterna från de tidigare, samt spelat in fyra nya sånger. Skivan släpps i september och är Amy Grants första julskiva sedan 1999 års "Christmas To Remember".
Publicerat: 080805

Amy Grant
TITEL AVSLÖJAD TILL DISCIPLES NYA SKIVA  

"Southern Hospitality" blir titeln på Disciples kommande skiva. Anledningen till detta är att bandet förnyat sitt sound och vävt in element av sydstatsrock i de nya låtarna. Skivan kommer innehålla tolv låtar och släpps i november.
Publicerat: 080805

Disciple
METALLICA SLÄPPER "DEATH MAGNETIC" DEN 12 SEPTEMBER  

Den tolvte september släpper Metallica sitt nionde album:: "Death Magnetic". Inför releasen har bandet öppnat en speciell sida på nätet, med namnet: "Mission Metallica", där fansen ges en unik inblick i det pågående arbetet, samt får ta del av exklusivt material och tävlingar. Rick Rubin producerade "Death Magnetic" är Metallicas första studioalbum sedan 2003 års "St. Anger", som så här långt har sålt i sexmiljoner exemplar.
Publicerat: 080805

Metallica
HASTE THE DAY SPARKAR MEDLEM  

Haste The Day har, efter stort övervägande och mycket bön, bett gitarristen Jason Barnes att lämna bandet. Beslutet kom efter att Jason Barnes meddelat att han inte längre tror på Gud och ännu mindre på Jesus. Haste The Day, som kallar sig för ett kristet band, kände att det skulle bli en konflikt om de hade en medlem som inte delade bandets grundläggande värderingar. Haste The Day har valt att inte ta in någon ersättare för Jason Barnes. Däremot kommer bandets gode vän Dave Krysl resa med dem som turnerande gitarrist, men medverkar inte på det. nya albumet "Dreamer", som bandet släpper den 14:e oktober på Solid State Records. Producerat har Andreas Magnusson (The Black Dahlia Murder, Oh Sleeper) gjort. Redan nu går det att provlyssna på sången "68" på bandets myspace.
Publicerat: 080805

Haste The Day
SHOWBREAD SLÄPPER DVD  

Showbread släpper inom kort en DVD med titeln: "How Showbread Ruined My Life". DVD:n består av två discar och innehåller bland annat en dokumentär från "You Can't Save Yourself Tour", musikvideos, egna hemmafilmer och mycket annat.
Publicerat: 080805

Showbread
AFTER EDMUND PÅ SCEN MED LINKIN PARK  

After Edmund, som nyligen besökte den svenska Jesusrock-festivalen i Kramfors, blev en av tre vinnare i MTV2:s Rock The Revolution tävling i Atlantadistriktet. Priset blev att få dela scen med Linkin Park, Chris Cornell och ytterligare några artister. Konserten hölls igår kväll.
Publicerat: 080804

After Edmund
JARS OF CLAY SLÄPPER NY EP  

Den femte augusti släpper Jars Of Clay den nya EP:n "Closer" i digitalt format. Ett par veckor senare släpper de även den på CD, men bara till försäljning på spelningar och via bandets webbplats. EP:n innehåller fem låtar varav två helt nya ("Closer" och "Safe To Land"). Båda dessa kommer även finnas med på den nya skivan. EP:n innehåller även låten "Prisoner Of Hope", som Jars Of Clay spelade in till dokumentärfilmen "Sons Of Lwala", samt nyinspelningar av klassikerna "Flood" och "Love Song For A Savior". Producent för EP:n och den nya skivan är Ron Aniello (Lifehouse, Barenaked Ladies m.fl.)
Publicerat: 080722

Jars Of Clay
LOU GRAMM SATSAR PÅ KRISTEN ROCK  

Den tidigare Foreigner-sångaren Lou Gramm är färdig med inspelningen av sitt första kristna rockalbum. Ett album som planeras släppas under hösten på Spectra Records. Lou Gramm, som varit kristen sedan tidigt 90-tal, berättar för billboard.com att det ännu otitulerade albumet rockar från början till slut. Med sig på skivan har han ett band bestående av bröderna Ben och Richard Gramm, Don Mancuso och Andy Doll, som alla spelade med Lou Gramm i bande Black Sheep innan Foreigner existerade. Skivans texter är skrivna som en reflektion av vad Lou Gramm upplevde i anslutning till tillfrisknandet från den hjärntumör han drabbades av under senare delen av 90-talet. "De handlar om hur du kan hamna så långt bort från Guds plan att det krävs en stor olycka för att du ska vakna upp", säger Lou Gramm till Billboard. I sommar kommer Lou Gramm och hans band ge sig ut på turné, men de nya låtarna sparar de till skivan är släppt.
Publicerat: 080716

Lou Gramm
GLORYBOX PÅ GÅNG MED NY SKIVA SOM ZHAENG ZHAENG  

Glorybox har bytt namn till Zhaeng Zhaeng. Den 16 juli öppnar de för Dany Warhols på Rockefeller i Oslo. Dagen efter går de sedan in i Taakehimen Studion (Serena Maneesh, The Lionheart Brothers) för att spela in Zhaeng Zhaengs debut. Producent blir Marcus Forsgren Från The Lionheart Brothers och för mixningen svarar Emil Nikolaisen från Serena Maneesh.
Publicerat: 080711

Zhaeng
NY SKIVA PÅ GÅNG MED ZAO  

Det amerikanska metalcore-bandet Zao har skrivit färdigt låtarna till det nya albumet. Inspelningen kommer därför att inledas inom de närmsta veckorna.
Publicerat: 080711

Zao
ARTISTLISTAN KLAR TILL CHRISTMAS ROCKNIGHT  

Artistlistan är nu klar till årets upplaga av Christmas Rocknight i Ennepetal i Tyskland. De band som kommer spela är: Disciple, Kutless, Project 86, Day Of Fire, Haste The Day, Thousand Foot Krutch, Future Of Forestry, Everyday Sunday, Eowyn, Breaking The Silence, HB, [Dweeb], Arson, Waiting For Steve, Freequency, Vinzent, Tools And Tomatoes, Groundstaff och True Destination. Festivalen äger rum 5-6 december.
Publicerat: 080711

Disciple
INCRAVES "DEAD END" SLÄPPS I JAPAN  

Den 23:e juli släpps Incraves senaste skiva "Dead End" i Japan. För releasen står skivbolaget Soundholic Records. Jämfört med den Europeiska utgåvan innehåller den Japanska en bonuslåt med titeln "No One Else".
Publicerat: 080711

Incrave
MORTIFICATION BYTER TRUMMIS  

Efter tre år i bandet har Damien Percy bestämt sig för att gå vidare. Under åren i Mortification hann han medverka på albumet "Erasing The Goblin" och "Live Humanitarian". Han hann även turnéra med bandet. Bland annat spelade han med dem i Oslo i Norge i november förra året. Ny trummis blir Dave Kilgallon från Scourged Flesh och Grave Forsaken. Utöver detta har Mortification nu fått "Live Humanitarian" DVD:n färdigredigerad och redo för att släppas. Den 26:e september sker releasen via Nuclear Blast Records! Bandet har sedan de låg på bolaget haft god relation med dess ägare och får nu åter deras stöd. Något kontrakt för kommande releaser finns dock inte i nuläget.
Publicerat: 080710

Mortification
SARAH KELLY PLANERAR STARTA ROCKBAND  

Sarah Kelly avslöjar i en intervju med Jesusfreakhideout.com att hon har planer på att starta ett rockband vid sidan av solokarriären. I bandet är det tänkt att hon utan begränsningar ska få ägna sig åt rocken tillsammans med medlemmar som brinner för bandet och är med och bidrar med material. Som soloartist ser Sarah Kelly sin främsta uppgift vara som lovsångsledare. "Det finns inget mer tillfredställande än att få se människors ögon flyttas från de egna problemen till Gud", säger Sarah Kelly i en kommentar.
Publicerat: 080710

Sarah Kelly
I'M FROM BARCELONA PÅ GÅNG MED NY SINGEL  

Efter två års turnerande runt om i världen, bland annat på festivalerna Coachella och Lollapalooza i USA, är nu I’m from Barcelona tillbaka med nya singeln ”Paper Planes” som släpps digitalt 18 augusti och i skivbutikerna 20 augusti. Den kommande videon är regisserad av guldbaggebelönade Jonas Odell och kommer att premiärvisas 8 augusti. ”Paper Planes” är tagen från det nya albumet ”Who Killed Harry Houdini?” som släpps 24 september. Den nya skivan v isar helt nya sidor av I’m from Barcelona och är producerad av Emanuel Lundgren och Fabian ”Phatfabe” Torsson.
Publicerat: 080709

I'm From Barcelona
BYTE AV GITARRIST I BECOMING THE ARCHETYPE  

Gitarristen Alix Kenis har lämnat Becoming The Archetype för att ägna sig mer åt sitt andra band Aletheian. Hans sista spelning med bandet blev på amerikanska Cornerstone-festivalen helgen som gick. Ersätts gör han av Jon Star som gör comeback i bandet. Jon Star var bandets ursprungsgitarrist och huvudlåtskrivare för bandets första album "Terminate Damnation". Denna månad spelar bandet in sitt tredje album med den preliminära titeln "Dichotomy". Producerar gör Devin
Townsend (Strapping Young Lad, Lamb Of God, Darkest Hour).
Publicerat: 080709

Becoming The Archetype
MISERATION SAJNAT AV LIFEFORCE RECORDS  

Death metal-bandet Miseration har sajnats av Lifeforce Records, ett bolag som enligt bandet är på uppgång. Miserations första släpp via Lifeforce Records kommer bli en återutgåva av debuten "Your Demons, Their Angels", som tidigare släppts på Rivel Records. Med det nya kontraktet kommer bandet få världsvid distribution. I Europa släpps skivan den 15 september och i USA den 28 oktober. Miseration frontas av Scar Symmetry sångaren Christian Älvestam och Jani Stefanovic (Essence Of Sorrow, Divinefire).
Publicerat: 080709

Miseration
DELIRIOUS? LÄGGER NED  

Efter 14 album och tusentals spelningar inför miljoner människor har Delirious? bestämt sig för att lägga ned när 2009 når sitt slut. Alla inspelningar och spelningar läggs då på is. Iniativet kommer från bandets sångare Martin Smith som vill ägna mer tid åt familjen och andra projekt. De spelningar som är bokade kommer bandet att genomföra, men så många fler utöver dem blir det inte. Den senaste skivan "Kingdom Of Comfort" ser i nuläget ut att bli bandets sista.
Publicerat: 080708

Delirious
NY SKIVA MED OLE BØRUD  

Ole Børud har nu släppt sitt andra soloalbum "Shakin' The Ground", det första med eget material. Det förra albumet "Chi-Ro", som var en coverskiva, släppte Ole Børud 2002. Då ägnade han sig åt rock- och poplåtar. Nu har han sökt sina rötter och ägnar sig åt funkig och dansant soulpop, omöjlig att stå still till. Likheter finns med bland annat Maroon 5, Jamiroquai, Samuel Ljungblahd och Prince. Skivan har Ole Børud släppt på det egna bolaget OBM Records.
Publicerat: 080628

Ole Börud
RESURRECTION BAND SLÄPPER SAMLINGSBOX  

Resurrection Band släpper i sommar samlingsboxen "Music To Raise The Dead". Boxen har varit på gång sedan 2003 men blivit försenad. Boxen innehåller tre skivor med 52 digitalt re-mastrade låtar, hämtade från hela bandets karriär. Med följer också en 80-sidors booklet med bandets historia i både text och bild. Med följer också en DVD som visar tidigare ej sedda konsertbilder och annat av intresse.
Publicerat: 080628

RESURRECTION BAND
NY SKIVA MED GLENN KAISER BAND  

Glenn Kaiser Band har nu släppt den nya skivan "Octane". Skivan beskriver de själva som ett smörgåsbord av klassisk rock, blues och R&B. Skivan innehåller 13 låtar och är släppt på Grrr Records.
Publicerat: 080628

GKB
CHRIS TOMLIN SLÄPPER NYTT  

Den andra september släpper Chris Tomlin sitt femte atudioalbum "Hello Love". Redan nu har den första singeln "Jesus Messiah" vunnit stor speltid på amerikansk kristen radio. Singeln är också den mest nedladdade på iTunes kristna lista.
Publicerat: 080628

Chris Tomlin
THE SHOWDOWN SAJNADE AVSOLID STATE RECORDS  

The Showdown har sajnats av Solid State Records och kommer där i augusti att släppa den nya skivan "Back Breaker". The Showdown låg tidigare på Gotee ägda bolaget Mono vs. Stereo och släppte där de två albumen "A Chorus Of Obliteration" och "Temptation Come My Way".
Publicerat: 080628

The Showdown
THE DEVIL WEARS PRADA SAJNADE AV FERRET MUSIC  

Efter att Ferret Music gav ut The Devil Wears Pradas senaste skiva "Plagues" på den europeiska marknaden, har de nu sajnat bandet även för den amerikanska. Tidigare har bandet legat på Rise Records i USA där de utöver "Plagues" även släppt albumet "Dear Love: A Beautiful Discord".
Publicerat: 080628

The Devil Wears Prada
SISTA LÅTEN MED STILL REMAINS?  

Still Remains har lagt upp låten "What Is Love" på sin Myspace. Låten är inspelad samtidigt som senaste skivan "The Serpent" men kom aldrig med på albumet. Den femte juli ger Still Remains sin sista spelning, innan de lägger av, på den amerikanska Cornerstonefestivalen.
Publicerat: 080628

Still Remains
NY LÅT MED ALICE COOPER  

Snart släpper Alice Cooper den nya skivan "Along Came A Spider". Ett första smakprov från denna har nu lagts upp på Alice Coopers Myspace i form av låten "Vengeance Is Mine".
Publicerat: 080628

Alice Cooper
HARMONY SAJNADE AV ULTERIUM RECORDS  

Melodiska hårdrocksbandet Harmony, från Borås, har sajnats av Ulterium Records. Till hösten släpps den nya fullängdaren "Chapter II: Aftermath", men först kommer en EP med titeln "End Of My Road". EP:n, som släpps den elfte augusti, innehåller tre sånger från den kommande fullängdaren plus två unika låtar. Senast Harmony släppte något var 2003 då debutskivan "Dreaming Awake" släpptes på Massacre Records.
Publicerat: 080628

Harmony
AUGUST BURNS RED TILL SVERIGE I OKTOBER  

Brutala metalcorebandet August Burns Red kommer till Sverige i oktober för att vid en exklusiv kväll på Klubben i Stockholm bjuda på sin lika distinkta som kaotiska rock. Den 18 oktober går spelningen av stapeln, den 25 juni släpps biljetterna. August Burns Red, från Lancaster/Pennsylvania, bildades i mars 2003 och släppte sin debutskiva, "Thrill Seeker", på skivbolaget Solid State Records i slutet av 2005. I juni 2007 släpptes uppföljaren "Messengers", inspelad med Tue Madsen (The Haunted, Himsa, Dark Tranquility och Extol) och den har till dags dato sålt mer än 50.000 exemplar. Tidigare har August Burns Red turnerat med As I Lay Dying och i höst ger de sig alltså ut på vägarna igen. August Burns Red är kristallklar, brutalt hård metalcore. Som förband finner vi Marionette, ett metalband från Göteborg som blandar mörker, kraft, aggression, hastighet och elegans i en helt unik kombination.
Publicerat: 080624

August Burns Red
TIM GAINES GÖR INHOPP I TOURNIQUET  

Den tidigare Stryper-basisten Tim Gaines kommer under sommarens Flevofestival i Holland spela med Tourniquet. Tim Gaines gästspelade 1997 på skivan "Crawl To China" och låten "Claustrospelunker", men har inte stått på scen med bandet tidigare. En kväll fylld av klassiker utlovas.
Publicerat: 080624

Tourniquet
NY SINGEL MED STRYPER  

Det första smakprovet från Strypers kommande skiva "Murder by Pride" har nu släppts som singel på iTunes. Låten bandet valt är Boston-covern "Peace Of Mind" där Boston-gitarristen Tom Scholz även är med och gästspelar.
Publicerat: 080624

Stryper
LAMPSHADE I STUDION  

Dansk/svenska Lampshade har gått in i studion för inspelning av ett nytt album. Albumet spelas till viss del in i bandets hemstudio i Malmö och till viss del i Sauna studion i Köpenhamn där de har Nikolaj Nörlund till hjälp. Utöver detta är Lampshades sångerska Rebekka Maria fortsatt akuell med soloprojektet As In RebekkaMaria. Bland annat spelas sången "Yours Truly" från debutalbumet "Queen Of France" en hel del på svenska P3.
Publicerat: 080618

Lampshade
ERIC BIBB TILL SVERIGE  

Bluesartisten Eric Bibb, som nyligen släppte albumet "Get Onboard", kommer till Sverige för en miniturné. Turnén inleds på No Mindfestivalen i Värmland den 9 juli och avslutas på Östersjöfestivalen i Karlskrona den 18 juli. Eric Bibb kommer därefter även att framträda på stora scenen utanför Operan på Stockholms Kulturfestival den 14 augusti.
Publicerat: 080616

Eric Bibb
NYA LÅTAR MED LIVING SACRIFICE  

Living Sacrifice har nu lagt ut de två nya låtarna "Death Machine" och "The Battle" till försäljning och provlyssning på sin myspace. Det är bandets första nya låtar sedan 2002.
Publicerat: 080616

Living Sacrifice
AMY GRANT FIRAR IGEN  

Förra året firade Amy Grant 30 år som artist. Nu är det dags att fira igen. Det har nu gått 20 år sedan albumet "Lead Me On" släpptes och det stora genombrottet var ett faktum. För att uppmärksamma detta kommer "Lead Me On" släppas i en exklusiv jubileumsutgåva. Själva skivan har blivit remastrad, sedan kommer även en 45 minuter lång bonus-CD att följa med. Innehållet på denna kommer bestå av tidigare outgivet material som exempelvis en ny akustisk version av "Lead Me On" (med Vince Gill), "Faithless Heart" (med Michael W. Smith), "Say Once More" och fyra tidigare ej hörda livelåtar från 1989 års turné. Till hösten kommer Amy Grant också bege sig ut på en "Lead Me On Reunion Tour".
Publicerat: 080616

Amy Grant
NY SINGEL MED REBECCA MALMBORG  

Rebecca Malmborgs först singel "Min Egen Plats" från kommande plattan "Där verkligheten bor" har nu släppts till radiostationerna. Videon till singeln har också släppts påYou Tube. Albumet släpps i september.
Publicerat: 080612

Rebecca Malmborg
THE ELMS TILL FRIZON  

Sveriges meste kör gospel ledare Joakim Arenius tar sin gospelgrupp Praise Unit till USA’s östkust för en 10 dagars turné med start den 12/6. Men det är inte lugnt när han kommer tillbaka, i början på Juli åker han till Skjärgårdsgospel, Norges största gospelfestival som följs upp av en Norge turné i höst. I början av augusti fortsätter han till Spanien för att träna gospelsolister och musiker, vidare till Nashville (10-14/8) för att lära ut sin musik på Gospel Music Worship Of America, sen vidare till Stockholm Gospelkör festival 14 augusti. Dessutom är han aktuell med nya CD:n ”Eleven Offers”(Talking Music), samlingsskiva med gospelmusik som Joakim skrivit för körer runt om i Europa. Skivan innehåller också 4 nyinspelade låtar, varav en där den Grammynominerade Sara Kelly från USA medverkar som solist.
Publicerat: 080612

Joakim Arenius
THE ELMS TILL FRIZON  

14 nya artister har presenterats till Frizon. De tre största är rockbandet The Elms från USA, pop/soulbandet Newworldson från USA och Tomas Andersson Wij. De övriga som nu blivit klara är: Karld and King, Sounds Of Nonno, Beyond Reflection, Fyra Bugg, Lollo Rönnberg, Akusia, Wonderland, Conny Rodson & Erik Runeson, Anderson Songs och Sofia Nilson.
Publicerat: 080612

The Elms
KATIE MELUA TILL STOCKHOLM OCH GÖTEBORG  

Den hyllade sångerskan Katie Melua har förtrollat en hel värld med sin röst. Hon sjunger pop med jazzinfluenser och är just nu aktuell med sitt tredje album "Pictures". Nu kommer hon till Sverige för två konserter; 7 oktober på Annexet i Stockholm och 9 oktober på Lisebergshallen i Göteborg. Katie Melua är född i Georgien men uppvuxen på Nordirland. Hon har under sin uppväxt lyssnat på allt från Queen, Eva Cassidy, Bob Dylan och Joni Mitchell, men även på jazzartister som Ella Fitzgerald och Billie Holiday. Hon slog igenom stort med debutalbumet "Call Off the Search" som gick in på första plats på albumlistan i England. Sedan debuten har hon turnerat flitigt och har även medverkat på den nya versionen av Band Aid-låten "Do they know it's Christmas" och uppträtt på Nelson Mandelas 46664-konsert. Hennes andra album "Piece By Piece" som bland annat innehåller covers på Cures "Just Like Heaven" och Canned Heats "On The Road Again", gick även det rakt in på första plats på brittiska albumlistan och har skördat stora framgångar både i övriga Europa och i USA.
Publicerat: 080612

Katie Melua
BOB K UTAN SÅNGARE  

Bob K:s sångare David Johansson har efter sex år i bandet valt att sluta. Som följd av detta har Bob K tagit sommaruppehåll för att omforma bandet. Tills en ny sångare hittas kommer bandets övriga medlemmar att sköta sången. Den skivinspelning Bob K inlett planerar de fortsätta med när hösten kommer. Singeln "Save Me", som släpptes under våren, blev David Johanssons sista inspelning med bandet. Nu kommer han satsa på egna musikaliska projekt.
Publicerat: 080611

Bob K
STEVEN CURTIS CHAPMAN STÄLLER IN  

Som en naturlig konsekvens av den tragiska bortgången av yngsta dottern Maria, har Steven Curtis Chapman bestämt sig för att boka av alla sommarens spelningar. Det innebär att han inte kommer att komma till Gullbrannafestivalen eller norska Skjärgårds Music & Mission festival. Ersätter på dessa festivaler gör istället Matt "Mojo" Morginsky, tidigare sångare i The OC Supertones. Även Newsboys medlemmen Paul Colman är bokad till dessa festivaler.
Publicerat: 080610

Steven Curtis Chapman
SONIC SYNDICATE TILLBAKA MED ETT NYTT ALBUM  

Förra årets stora sensation som resulterade i en av våra allra största musikexporter på ett bra tag är tillbaka med ett nytt album, Sonic Syndicate från Falkenberg! Sonic Syndicate som under förra året slog igenom rejält och kammade hem mer eller mindre alla nykomlingspriser som gick att vinna är precis tillbaka efter en omfattande Nordamerika turné tillsammans med enorma Nightwish. "Only Inhuman" som släpptes i mitten på förra året skakade om rejält i hårdrocksvärlden med bland annat höga listplaceringar i såväl Tyskland som Sverige. I torsdags imponerade de stort under Sweden Rock festivalen och besöker nu under sommaren de flesta stora Europeiska festivaler såsom t.ex. Rock Am Ring men även svenska såsom Metaltown och Piteå Dansar och Ler. I höst kommer de att agera förband till In Flames under hela deras omfattande Europaturné. Nya albumet som även denna gång spelats in i Jonas Kjellgrens Black Lounge Studio heter "Love and Other Disasters" och kommer att släppas den 19:e september.
Publicerat: 080609

Sonic Syndicate
MY CHEMICAL ROMANCE SLÄPPER LIVE-CD/DVD  

2006 släppte My Chemical Romance albumet "The Black Parade", där de en gång för alla cementerade sin plats som ett av vår tids stora rockband och bevisade att de är så mycket mer än ett flyktigt emo-band. Konceptalbumet "The Black Parade" sålde guld i Sverige, miljoner över hela världen och innehöll bl a singelhitsen "Welcome to the Black Parade", "Teenagers" och "I Don't Love You". För er som missade möjligheten att se My Chemical Romance under deras världsturné eller för er som prickade in någon av de över 250 konserterna och vill återuppleva magiken, släpper bandet ett välmatat livealbum som innehåller både CD och DVD 2 juli. Albumet har döpts till "The Black Parade Is Dead!" och innehåller både material från "The Black Parade" samt 2004 års album "Three Cheers for Revenge".
Publicerat: 080608

My Chemical Romance
MORTIFICATION PLANERAR TVÅ NYA SKIVOR  

Mortification har planer för två nya skivor. Den första av dem kommer de spela in i april 2009 för att släppa i mitten av samma år. Den andra är tänkt att bli en jubileumsskiva som släpps i anslutning till 20 års firandet 2010. Den skivan kommer innehålla nyinspelningar av åtta klassiska Mortification sånger och sex tidigare ej släppta liveinspelade låtar. Tre från 1990 och tre från 1997. Mortifications sångare och basist Steve Rowe passar också på att be fansen om ekonomiskt stöd för att klara de egna medicinräkningarna plus alla kostnader som har med bandet att göra.
Publicerat: 080607

Mortification
NY SKIVA MED DISTURBED  

Sverigeaktuella Distrurbed har i dagarna släppt det nya albumet "Indestructible". Albumet är deras fjärde i ordningen och de valde den här gången att producera albumet helt själva. "Att spela in tre album med Johnny K lärde oss oerhört mycket", Säger gitarristen Dan Donegan om branschveteranen som höll i rodret under både "The Sickness", "Believe" och Ten Thousand Fists". "Vi försöker alltid att utvecklas och försöka oss på nya saker och experiment", tillägger Dan. Den nya skivan blev på så sätt både bandets mörkaste och aggressivaste.
Publicerat: 080606

Disturbed
NY GITARRIST I THE POODLES  

The Poodles har nu presenterat sin nya gitarrist. Han heter Henrik Bergqvist och har tidigare spelat med band som Tiamat och Southfork. I morgon gör han livepremiär med bandet då de uppträder på Sweden Rock Festival utanför Sölvesborg. "Vi har en fantastisk sommar framför oss med en av Sveriges största sommarturnéer och med Henrik ombord är vi ivriga på att få ge oss ut på vägarna", säger The Poodles.
Publicerat: 080605

The poodles
MICHAEL W SMITH SPELAR IN NYTT LIVE WORSHIP ALBUM  

Den 20 juni kommer Michael W Smith att spela in ett nytt livealbum med lovsång. Inspelningen kommer att ske i Lakewood kyrkan i Houston, Texas. Kyrkan rymmer 16 000 besökare. För att fylla lokalen tas ingen entré upp, utan alla som vill får vara med. Något releasedatum har ännu inte nått Noizegate Music.
Publicerat: 080604

Michael W Smith
THEOCRACY SAJNAR MED SVENSKA ULTERIUM RECORDS  

Theocracy har sajnat med svenska Ulterium Records och kommer i början av hösten där att släppa den nya skivan "Mirror Of Souls". "Vi känner oss väldigt glada över att äntligen få ut skivan", säger bandets grundare Matt Smith. Han fortsätter: "Ulterium förstår verkligen vad det här bandet handlar om och de tror på den här skivan. Vi ser fram emot att få jobba med dem". Sedan debuten, Som Matt Smith gjorde helt på egenhand, har bandet förstärkts med trummisen Shawn Benson och gitarristen Jon Hinds.
Publicerat: 080604

Theocracy
MUSIKFILMFESTIVAL PÅ BIOGRAF VICTORIA  

På fredag den sjätte juni inleder Stockholms biografen Victoria en musikfilmsfestival. Festivalen kommer pågå i två veckor och visa både nya och lite äldre musikfilmer. Bland de filmer som kommer visas märks Johnny Cash biografin "Walk The Line", Bob Dylan filmen "I'm Not There", "Control" som handlar om Joy Division sångaren Ian Curtis tragiska livsöde, "Heart Of Gold" som är en konsert med Neil Young och Rolling Stones dokumentären "Shine A Light".
Publicerat: 080603

Walk The Line
22 NYA BAND TILL GULLBRANNAFESTIVALEN  

Idag har 22 nya band presenterats till sommarens Gullbrannafestival. Bland dessa finns Sarah Kelly, Mammuth, Herbrightskies, Scarlet Drop, Bright Morning Star Orchestra, Samuel Ljungbladh, Jonas Sandwall och Immanue El. Ytterligare några band kommer att tillkomma.
Publicerat: 080603

Mammuth
BIGSTREET M.P. PLANERAR USA TURNÈ  

Det svenska jazz/pop/rock/västkust bandet Bigstreet M.P. planerar nu för en fem veckor lång USA-turné på den amerikanska östkusten. Bandet, som är betydligt kändare utanför än inom Sveriges gränser, kommer under den 19-spelningar långa turnén bland annat att besöka städer som Baltimore och New York. Turnén inleds efter midsommar.
Publicerat: 080602

Bigstreet M.P.
EXTRAKONSERT MED COLDPLAY I STOCKHOLM  

Biljetterna till Coldplays konsert på Globen i Stockholm den 18 september tog slut på 25 minuter och nu släpps biljetterna till en extrakonsert på Globen den 17 september. "Det är ett oerhört tryck efter biljetter till Coldplays konserter även i sommarvärmen. Det är för oss en glädje att få göra två konserter på Globen med ett så häftigt band", säger Tor Nielsen, promotor på Live Nation. "Viva La Vida", Coldplays kommande album, släpps av EMI Records 13 juni. Det är producerat av Brian Eno och Markus Dravs, och skivan är uppföljaren till 2005 års "X&Y", som gick rakt in på förstaplatsen i 32 länder och har hittills sålt 10 miljoner exemplar över hela världen. Coldplay spelade senast i Sverige 2005 på Globen i Stockholm för fullsatt hus.
Publicerat: 080602

Coldplay
THIRD DAY PÅ OMSLAGET AV BILLBOARD MAGAZINE  

Third Day kommer som första kristna band någonsin att pryda omslaget på Billboard Magazine. Numret släpps den sjunde juni och ger på så sätt god marknadsföring för bandet inför releasen av nya skivan "Revelation" som släpps den 29 juli. Redan nu kan du via Third Days hemsida läsa artikeln.
Publicerat: 080601

Third Day
GRUPPEN FOLK SLÄPPER UPPFÖLJARE  

Folk gladde Sverige för två år sedan med sin självbetitlade debutskiva. Nu är nummer två på väg. Med nya skivan fortsätter Folk att vidga begreppet lovsång och de gör det med musikalisk variation, spelglädje och slitstarka texter. Det handlar kort och gott om "Folk2". Releasen sker måndagen den nionde juni. Provlysnning kan nu fås på bandets myspace..
Publicerat: 080531

Folk
EXKLUSIV KONSERT MED BRYAN ADAMS SOLO I STOCKHOLM  

Bryan Adams kommer till Stockholm och gör en intim exklusiv akustiskt solokonsert den 3 juni på Scalateatern. Världsstjärnan har tidigare under sin turné valt ut ett fåtal städer där han framfört låtar från sitt nya album "11" samt klassiska hits på små, speciellt utvalda spelställen. Nu har turen kommit till Stockholm och publiken får nöjet att njuta av hits från en artist som har sålt mer än 65 miljoner album och vunnit ett stort antal musikpriser.
Publicerat: 080530

Bryan Adams
ANDERS JOHANSSON SLÄPPER NY SINGEL  

Anders Johansson slog igenom 2003 när han stod som vinnare av dokusåpan Fame Factory, andra säsongen. Redan innan han deltog hade han släppt två singlar på svenska, under namnet Anders J, men det stora genombrottet kom efter vinsten, när debutplattan ”If it´s all I ever do” släpptes och gick raka vägen upp på listorna och sålde guld. Anders har sedan dess släppt ytterligare tre album och haft hits som ”Without you”, ”Sunshine”, Higher” och ”Alone”. Efter att under en tid skött sin karriär på egen hand har Anders återigen plockat in hjälp utifrån och med nya muskler och ny energi är det nu dags igen. Singeln ”Ready to fly” släpps i slutet av maj och en sommarturné med Rix FM kommer att gå igenom hela landet under maj, juni, juli och augusti. Singeln är skriven, mixad, producerad och mastrad av några av landets främsta aktörer på området och släpps på det nystartade bolaget Kabuki Records, via Universal. Nytt album kommer att ligga klart till hösten.
Publicerat: 080530

Anders Johansson
COLBIE CAILLAT TILL SVERIGE I SEPTEMBER  

Megahiten Bubbly klättrade snabbt upp i toppen på listorna världen över och raden ”You make me smile, please stay for a while” stannar hos lyssnaren som en varm känsla i magen. Den 4 september kommer Colbie Caillat till Sverige för en efterlängtad konsert på Nalen i Stockholm.
Fröken Colbie Caillat släppte sitt debutalbum ”Coco” i februari i år och skivan har redan sålt över en miljon exemplar i hemlandet. Utrustad med en akustisk gitarr och en behaglig stämma framkallar hon ett milt och stämningsfullt sound i låtar som känns somriga och oskuldsfulla. Efter otroliga 10 miljoner lyssningar på MySpace utnämndes hon till ”Number One Unsigned Artist” och skivbolagen fick snabbt därefter upp ögonen. Som producent för debutalbumet står hennes pappa Ken som producerade bland andra Fleetwood Mac när Colbie växte upp.
Colbies platta är en frisk fläkt i sommarvärmen och den 4 september sveper hon in på Nalen. Biljetterna släpps 2 juni.
Publicerat: 080529

Colbie Caillat
FRIZON SATSAR PÅ METAL  

De fyra banden Crimson Moonlight, Harmony, The Weakening och Incrave utgör festivalen Frizons extra satsning på metal. "Vi vet att det finns ett enormt sug efter riktigt tung musik på festivalen och därför tar vi nu tillfället i akt att bättra på vårt rykte i dessa sammanhang.", hälsar arrangören. Utöver metalsatsningen har Frizon släppt ytterligare 15 nya bokningar. Bland dessa märks: Ayiesha Woods, Anderson, Jonathan Johansson, Dave Blackgrove & Riley, Immanu El och Housewife Lovers.
Publicerat: 080528

Crimson Moonlight
COLDPLAY BEKRÄFTAR SVERIGE SPELNING  

Nu har Coldplay bekräftat att de under Europadelen av "Viva La Vida" turnén kommer att göra ett stopp i Sverige och uppträda på Globen i Stockholm den 18 september. Dagen efter spelar de även i Oslo, i Norge.
Publicerat: 080528

Coldplay
KÖREN PAX SJUNGER PSALTAREN  

Pax från Umeå, har sjungit visa, jazz, psalmer och gospel i 10 år. De har medverkat vid en rad TV-gudstjänster och sjungit mycket framförallt i kyrkor i Norrland. Inför sitt 10-årsjubileum år 2007 önskade kören nya utmaningar och tillsammans med pianisten och kompositören André Jakobsson bestämde de sig för att spela in en CD med nyskrivet material. Med psaltarens texter och med jazz/ visa/pop/körmusik som musikalisk klädedräkt, blev sångerna böner med olika uttryck. ”Vi hoppas att vårt uttryck ska sjunga dessa sånger på ett nytt sätt för dig och att du dras in i den stora lovsången och de förtvivlade bönerna som psaltaren ger till oss”, hälsar kören. Skivan släpps i månadsskiftet maj/juni
Publicerat: 080527

Pax
NY SINGEL MED SONJA ALDÈN  

Idag släpper Sonja Aldén den nya singeln "Nån Som Du", som är det första smakprovet från hennes andra album "Under Mitt Tak" som kommer att släppas i höst. I morron gästar Sonja Aldén också Rix FM:s morronprogram då den nya singeln kommer att premiärspelas. Singeln finns nu att provlyssna på Sonjas myspace.
Publicerat: 080526

Sonja Aldén
SINCE OCTOBER DEBUTERAR PÅ TISDAG  

På tisdag släpper Since October sitt officiella debutalbum "This Is My Heart" på Tooth & Nail Records. De flesta av låtarna har tidigare hörts på den självutgivna skivan "Gasping For Hope", som bandet helt på egenhand har sålt över 5000 ex av. Båda dessa skivor är producerade av Travis Wyrick (P.O.D., Pillar, Disciple m.fl.).
Publicerat: 080525

Since October
ÅTERFÖRENAT SEVENTH ANGEL TILL NORDIC FEST  

Det brittiska thrashbandet Seventh Angel har återförenats och spelar den 14 november på Nordic Fest i Oslo i Norge. Efter det har bandet även en spelning bokad i Holland. Seventh Angel släppte 1990 debutalbumet "The Torment" och 1991 släpptes uppföljaren "Lament For The Weary". Året därpå lades bandet på is. Det band som nu återförenas består av Ian Arkley på sång och gitarr, Tank på trummor, Simon Bibby på gitarr och Detritus sångaren Mark Broomhead på bas.
Publicerat: 080524

Seventh Angel
ANE BRUN TILL HULTSFRED  

Ytterligare sex artister har presenterats till Hultsfredsfestivalen. Det är Ane Brun, Mustasch, The Haunted, Tingsek, Darwin & Backwall och Özgur Can With Support. Festivalen har också presenterat artisterna till dess rookiescen. Dessa är: Chris Wigren & The Headaches, Dead By April, The Deer Tracks, First Aid Kit, Herbrightskies, Jive, Joel Alme, Little Marbles, Lissi Dancefloor Disaster, Palpitation, Parken, The Process, Prop Dylan och Shiloh.
Publicerat: 080523

Ane Brun
TAKIDA HAR SÅLT DUBBELT GULD  

Nu har Takida passerat guld med singeln ”Curly Sue” och albumet ”Bury the lies”. ”Curly Sue” har dessutom slagit rekord på Trackslistan genom att sammanlagd ha legat hela trettio veckor varav tio av dem som etta. ”Curly Sue” är den 9:e mest spelade låten i radio just nu. Takida, bandet från Sundsvall, ska nu bege sig ut på sommarturné.
Publicerat: 080523

Takida
CALAISA BLIR FÖRBAND TILL CELINE DION  

Det svenska bandet Calaisa blir förband till Celine Dion på hennes "Taking Chances" World Tour. De kommer att värma upp publiken på Globen i Stockholm den 7 juni och på Hartwall Arena i Helsingfors den 9 juni. "Det skall bli otroligt kul att stå på samma scen som en superstjärna som Celine Dion, att det dessutom är för utsålda hus gör inte saken sämre", säger Anna Törnquist i bandet. Calaisa som senast var aktuella i Melodifestivalen i mars med låten "If I Could" befinner sig just nu i studion för att spela in uppföljaren till sin guldsäljande debutplatta "Calaisa".
Publicerat: 080523

Calisa
SWEDISH DEE JAY AWARDS 2008 AVGJORT  

Det står nu klart vilka som blev vinnare när Dee Jay Promotions delade ut Swedish Dee Jay Awards 2008 i samband med Scandinavian Music Convention på Berns i Stockholm. Priser delades ut till bästa artist/grupp, klubbkoncept, DJ, producent/remix, 12” och label, uppdelat i de båda kategorierna Prime Cuts (house, techno etc.) och Urban Cuts (hiphop, R&B etc.). Dessutom delades ett pris för bästa nattklubb ut. Kvällens stora vinnare blev Axwell som tog hem priser för bästa artist, bästa DJ och bästa label i Prime Cuts kategorin. Även Adam Tensta blev flerfaldig vinnare när han kammade hem priserna för bästa artist och bästa 12” i Urban Cuts kategorin. Bästa nattklubb blev värdklubben Berns. Även namn som Kleerup, John Dahlbäck, Housewives och Astma & Rocwell fanns bland vinnarna.
Publicerat: 080523

Adam Tensta
NY SINGEL OCH NYTT ALBUM MED SOFIA TALVIK  

"I know there´s something good in me" sjunger Sofia Talvik på sitt nya album "Jonestown", denna DIY-artist som både driver sitt eget skivbolag och framgångsrikt lanserar sig i USA. (Sofia ska bland annat spela på den anrika Lollapalooza-festivalen i Chicago, Illinois tillsammans med storheter som Radiohead och Nine Inch Nails.) På "Jonestown" har Sofia däremot lämnat det mesta av producerandet till en annan singer/songwriter: Tobias Fröberg, som även nyligen producerat Peter Moréns soloalbum. Och visst hör man Tobias stämma här och där på låtarna, men framförallt hör man den lyckade kombinationen av Sofia och Tobias i soundet som både är nytt och fräsch och retro på samma gång. Sofias låtar är liksom tidigare både starka och sköra och för att citera en annan låt på skivan - helt avväpnande. "Jonestown" släpps den 27:e augusti på det egna skivbolaget Makaki Music och kommer att distribueras av Border Music. Första singeln från albumet är "As Summer Pass" och har redan börjat rotera på en del av landets radiostationer. En retrodoftande låt om sommarens och kärlekens förgänglighet.
Publicerat: 080523

Sofia Talvik
FAMILJEN CHAPMAN DRABBAD AV TRADEGI  

Familjen Chapman har drabbats av en tradegi. För knappt tio dagar sedan fyllde familjens yngsta dotter Maria fem år. Igår dog hon, påkörd av sin bror hemma på familjens gård. Det hela var en olyckshändelse och Maria flögs genast till ett barnsjukhus, men livet gick inte att rädda. Familjen Chapman är nu en familj i sorg. En sida till minnet av Maria har öppnats, samt ett par sidor för de som vill hedra hennes minne genom en donation (sida 1, sida 2). Om denna tragiska händelse på något sätt äventyrar Steven Curtis Chapmans spelning på Gullbranna-festivalen i början av juli vet vi ännu inget.
Publicerat: 080522

Steven Curtis Chapman
SIXPENCE NONE THE RICHER TILL DANMARK  

Sixpence None The Richer, som ligger bakom megahitten "Kiss Me", spelar den 16 augusti på Glow Festival i Danmark. Efter att ha gått skillda vägar 2004 återförenades bandet 2007 och arbetar nu på material till en ny skiva. Utöver Sixpence None The Richer spelar också Project 86, Blue Eyes Soul, Marte Lavik och The Dawn på Glow Festival.
Publicerat: 080521

Sixpence None The Richer
TOMAS ANDERSSON WIJ ANNONSERAR HÖSTTURNÈ  

Tomas Andersson Wij, som är högaktuell med nya singeln "Sena Tåg" från albumet "En Sommar På Speed", kommer under hösten göra några exklusiva spelningar. Samtliga av dessa konserter ges i det avskalade format som blivit hans främsta signum och gjort honom känd som en av landets stösta scenartister. Turnépremiären sker på Skandiateatern i Norrköping den 25 oktober. Desssförinnan har Tomas Andersson Wij ett antal sommarspelningar att averka.
Publicerat: 080521

Tomas Andersson Wij
SLICK SHOES ÅTERFÖRENAS  

Poppunkbandet Slick Shoes har återförenats. Bandet lades på is 2006 efter att ha legat lågt i ett par års tid. Den sättning som nu spelar tillsammans består av originalmedlemmarna Ryan Kepke, Jackson Mould, Joe Nixon och Jeremiah Brown. De har även tagit in Jordan Mould som ny gitarrist. Bandet hoppas nu på att spela in ett nytt album och komma ut och turnéra.
Publicerat: 080520

Slick Shoes
NORMA JEAN SLÄPPER VINYLER  

Norma Jean har nu släppt sina tre album "Bless The Martyr And Kiss The Child", "O God, The Aftermath" och "Redeemer" på färgad vinyl paketerade som ett boxset. Boxen är släppt i två färkombinationer. Den ena begränsad till 400 ex och den andra till 700. I väntan på det nya albumet "The Anti Mother", som bandet nu spelar in, är detta ett måste för de mest hängivna
Publicerat: 080520

Norma Jean
JEREMY CAMP ÖPPNAR NY HEMSIDA  

Jeremy Camp har öppnat en ny hemsida och bestämt sig för att hålla en tätare kontakt med sina fans. Han har därför startat en blogg där han skriver i stort sett dagligen. Just nu är det inspelningen av den nya skivan "Speaking Louder Than Before" han låter oss följa. På sidan finns också ett diskussionsforum och den nyligen släppta videon till låten "Let It Fade" från hans senast skiva.
Publicerat: 080519

Jeremy Camp
LARS WINNERBÄCK SLÄPPER NY SINGEL  

Efter att ha släppt albumet "Daugava" (september 2007) och avverkat en diger höstturné tog Lars Winnerbäck lite välförtjänt ledigt för att ladda batterierna för den kommande sommarturnén. Tankarna på turnén fick det dock att klia i fingrarna, så en studio bokades och Lasse begav sig till Köpenhamn för att skriva. Resultatet blev ”Strimmor”, inspelad i slutet av april, av Ronny Lahti i Kingsidestudion i Stockholm.
Publicerat: 080518

Lars Winnerbäck
COLDPLAY TILL SVERIGE  

Enligt Aftonbladet kommer Coldplay komma till Sverige för en spelning i höst. Varken bandet eller bokningsbolaget har ännu gått ut med någon bekräftelse om att det stämmer, men de har heller inte förnekat det. Klart är att Coldplay turnerar i USA i sommar. Det förväntas därefter att en Europaturé ska följa. Coldplay släpper i juni det nya albumet "Viva La Vida Or Death And All His Friends".
Publicerat: 080517

Coldplay
SUPERCHICK SKÄNKER BORT LÅT  

Amerikanska collegerock bandet Superchick skänker nu bort den nya låten "Alive" från det kommande albumet "Rock What You Got", som släpps den 24 juni. Det enda du behöver göra för att få tillgång till låten är att fylla i din e-mejladress på denna länk.
Publicerat: 080516

Superchick
ERIK RUNESON SLÄPPER EP  

Idag släpper Erik Runeson sin debut EP "I Dont Fell Like I'm Actually Wasting My Time" på Eckwork Records. EP:n innehåller fyra soul och blueslåtar vilka släpps både som mp3 download och på CD.
Publicerat: 080515

Erik Runeson
SJU NYA ARTISTER TILL HULTSFRED  

Efter mångas önskemål kommer Ken till Hultsfred. Han tar även med sig kollegan Saigon. Även brittrockarna i The Futureheads är klara för festivalen. Det är även My Brightest Diamond, The Cool Kids, Firefox AK, Afasi & Filthy och Working For A Nuclear Free City.
Publicerat: 080514

Firefox AK
SIDOPROJEKT FRÅN AS I LAY DYINGS FRONTMAN  

Tim Lambesis, sångare i As I Lay Dying, har satt samman ett sidoprojekt av det galnare slaget. Projektet har fått namnet Austrian Death Machine, vilket syftar på den kaliforniske guvernören Arnold Swartznegger. Texterna är sedan ihoppsatta av citat från Arnolds filmer. Den 22 juli släpps debutalbumet "Total Brutal" på Metal Blade Records.
Publicerat: 080513

Austrian Death Machin
ROB ROCK TILLBAKA I IMPELLITTERI  

Rob Rock är tillbaka i Impellitteri meddelar Chris Impelliteri på bandets hemsida. Rob Rock kommer således sjunga på bandets nya skiva som nu spelas in. Hur det blir med Rob Rocks solokarriär vet vi ännu inget.
Publicerat: 080512

Rob Rock
EMBODYMENT ÅTERUPPSTÅR SOM THE FAMINE  

De tre tidigare Embodyment medlemmarna Mark Garza (trummor), Andy Godwin (gitarr) och Chris McCaddon (sång) har tillsammans med basisten Nick Nowell startat upp det nya bandet The Famine. The Famine har tagit upp det tidiga Embodyment soundet då bandet ägnade sig åt deathmetal. Tillsammans har de nu spelat in debutalbumet "The Raven And The Reaping" som släpps på Solid State Records den 27 maj. De följer sedan upp albumet genom att slå följe med Demon Hunter och Living Sacrifice på "The Stronger Than Hell Tour".
Publicerat: 080511

The Famine
ONCE DEADS FÖRSENADE ALBUM NU PÅ GÅNG  

Once Dead berättar i ett pressmeddelande att de nu håller på med finsjusteringar av slutmixen av den nya skivan "Visions Of Hell" och att den nu snart ska komma. De passar samtidigt på att tacka fansen för att de haft sådant tålamod med att skivan blivit försenad.
Publicerat: 080511

Once Dead
NY GITARRIST I DISCIPLE  

Nathan Ehman, som gick med i Disciple i januari, blev kortvarig i bandet. När han gick med hade han också sökt jobbet som gitarrteknicker åt Third Day. När så Third Day kontaktade honom valde han att lämna Disciple och jobba åt Third Day istället. Disciple har efter det sökt en ny gitarrist och nu funnit Micah Sannan som tidigare spelat i Falling Up. I Juni börjar bandet spela in en ny skiva.
Publicerat: 080511

Disciple
KUTLESS SKÄNKER BORT LÅT  

Kutless fans behöver inte vänta ända tills i juni för att få höra ny musik från bandet. Redan nu bjuder bandet på den nya låten "The Feeling" för nedladdning. Det enda du behöver göra är att klicka på den här länken och fylla i din e-mejl för att sedan få vidare instruktioner.
Publicerat: 080510

Kutless
DAY OF FIRE BEHÖVER DIN HJÄLP  

Day Of Fire står utan skivkontrakt. De tänker dock inte låta sig hindras av det. Liksom Bride nyligen gjorde, ber de nu fansen hjälpa dem finansiera en ny skiva. Den lägsta summan Day Of Fire rekommenderar någon att bidra med är 5$. Då får du som tack ladda ned det nya albumet samma dag som det släpps. De givare som är riktigt generösa och ger över 5000$ flygs till Nashville och får träffa bandet. Är du en av de tre som ger allra mest får då även ge synpunkter på låtordning, titel, omslag med mera.
Publicerat: 080510

Day Of Fire
NYTT ALBUM MED KRISTIAN ANTTILA  

Kristian Anttila debuterade 2003 med sitt album ”Natta De Mina”. 2005 följdes det upp av ”Innan Bomberna”. Kristian är en Sverigefinländsk indiepopartist från Göteborg som samarbetat med musiker från The Ark, El Perro Del Mar och Broder Daniel. I höstas hade du säkert svårt att undvika singelsuccén ”Vill Ha Dig” som låg etta på fjolårets ”Sommartoppen”. Den 11 juni släpper Kristian Anttila nu sitt tredje album ”Lille Napoleon” på EMI . På albumet hittar du just ”Vill Ha Dig” och den aktuella singeln ”Smutser”.
Publicerat: 080510

Kristian Anttila
BRA START FÖR SARA BAREILLE I SVERIGE  

2008 är Sara Bareilles år! Med en kraftfull och förtrollande röst tar hon nu världens popscen med storm. Den begåvade singer/songwritern från ”Redwood hoods” signades av Epic Records 2005 och nu är Bareilles aktuell med sin albumdebut "Little Voice", med release den 21 maj. Första singeln ”Love Song” har fått en bra start här i Sverige, den har klättrat upp på Top 10 på Digitallistan, Top 20 i radio och har fått fantastisk respons från lyssnarna. Låten har även använts i 3-reklamerna under flera veckor. Som sångerska och allsidig pianist jämförs Sara Bareilles med artister som Fiona Apple och Norah Jones. 18 år gammal lämnade Bareilles sin hemstad Eureka i California för studier på UCLA i Los Angeles. Hon spenderade större delen av sin skoltid till att skriva poesi och musik och när examen var avklarad var musiken allt för den blivande artisten. Bareilles började uppträda med sitt självskrivna material på öppna spelkvällar och mindre festivaler och år 2003 spelade Bareilles in sin första och delvis egenproducerade demo ”Careful Confessions”, som senare blev grunden till nya albumet ”Little Voice”. "Little Voice is a collection of songs that pretty much mean the world to me,” berättar Sara. “They chronicle my life, my relationships, my basket-case-ness, and my utter devotion to trying to write honest stuff down and share it.” Albumet, producerat av Eric Rosse (Tori Amos, Anna Nalick och Lisa Marie Presley), berättar om tidigare relationer, osäkerhet och den ständiga kampen att lita på sin instinkt. Just nu turnerar Bareilles tillsammans med Maroon 5 och Paolo Nutini, den 24 maj kommer hon även till Stockholm för att medverka på Sommarkrysset.
Publicerat: 080509

Sara Bareille
BRIAN "HEAD" WELCH JOBBAR PÅ DEBUTSKIVA  

Den tidigare Korn gitarristen Brian "Head" Welch håller nu på att mixa sin debutskiva "Save Me From Myself" som kommer att släppas till hösten. Skivkontrakt har han fått med Driven Music Group som har distribution av Ryko/Warner Music Group. Brian "Head" Welch släpper den 24 juni även sin andra bok "Washed By Blood: Lessions From My Time With Korn And My Journey To Christ". Boken släpps av förlaget Harper One, samma förlag som släppte hans första bok "Save Me From Myself: How I Found God, Quit Korn, Kicked Drugs, And Lived To Tell My Story" sjunde juli förra året.
Publicerat: 080508

Brian "Head" Welch
NYTT ALBUM MED GRITS  

Den 29 juli släpper hiphopparna Grits sitt åttonde fullängdsalbum. "Reiterate". Skivan släpper de via det egna nystartade bolaget Revolution Art. Distribution har de via Sony-BMG ägda Provident-Integrity Distribution.
Publicerat: 080507

Grits
SANCTUS REAL TILL FINLAND  

Det amerikanska lovsångsrock bandet Sanctus Real är det första stora bandet som presenterats till årets upplaga av den finska festivalen Maata Näkyvissä som hålls i Åbo i november. Bland de övriga klara akterna märks bland annat svenska Bob K och de två finska hårdrocksbanden HB och The Rain.
Publicerat: 080507

Sanctus Real
SUCCÈ FÖR COLDPLAY  

Det blev stor succé för Coldplays nya singel "Violet Hill". Under den vecka den fanns ute för fri nedladdning, laddades den ned av tvåmiljoner människor. Det hade gett första platsen på brittiska topplistan, fyra gånger om, om det varit en betalsingel. Från och med idag blir den det. Så fortsätter Coldplay att laddas ned lika frekvent toppar de nästa veckas lista.
Publicerat: 080506

Coldplay
STRYPER JOBBAR PÅ NY BOK  

Stryper jobbar på en bok för att uppmärksamma bandets 25-års jubileum. Boken kommer släppas i en begränsad upplaga för att bli extra värdefull bland samlare. Innehållet kommer främst bestå av exklusiva bilder från bandets historia. För att få ihop unikt ej tidigare publicerat material, tar bandet hjälp av fansen. De bilder som skickas in behöver inte enbart vara på bandet. Har du en Stryper-tatuering, en Stryper-pimpad bil eller något annat exklusivt, vill Stryper låta världen få ta del av dessa bilder. Boken beräknas släppas mot slutet av detta år.
Publicerat: 080505

Stryper
"I MINA DRÖMMAR" SLÄPPS PÅ CD!  

För första gången kommer Ulf Christianssons första soloskiva "I Mina Drömmar" från 1983 att släppas på CD. Den officiella releasen är satt till den 20 maj, men redan nu går det att förhandsboka skivan via Jerusalems hemsida.
Publicerat: 080504

Uffe
ANE BRUN SLÄPPER HOUSE ALBUM  

I höst släpps remix-albumet “Ane Brun Objektified”! Albumet som innehåller 10 remixer från Ane Bruns backkatalog är resultatet av ett samarbete mellan Ane Brun och New Yorks absolut hetaste house-etikett - Dennis Ferrer’s ”Objektivety”. Dennis Ferrer har samlat ihop ett dreamteam av house och techno-producenter som var och en valt och remixat en låt. Medverkar på albumet gör Quentin Harris, The Martinez Brothers, Bah Sonik, Karizma, Jerome Sydenham, Dennis Ferrer, Henrik Schwartz m.fl. Första singel från “Ane Brun Objektified” är Henrik Schwartz remix av ”Headphone Silence” som kan höras här.
Publicerat: 080504

Ane Brun
CHRISTIAN LILJEGREN HAR LÄMNAT NARNIA  

Efter tolv år som sångare i Narnia har Christian Liljegren bestämt sig för att lämna bandet. Sedan 2006 har Christian Liljegren känt att han behöver få vila från bandet. Han ville dock inte hindra de övriga medlemmarna från att fortsätta, vilket de nu kommer att göra. Vem som blir den nye sångaren är ännu oklart, men Narnia fortsätter som planerat arbetet med den nya skivan. I ett pressmeddelande säger Christian Liljegren att han känner frid över det beslut han just fattat och att det var det rätta för honom i den livssituation han befinner sig i. Musiken kommer han dock inte att sluta med. Han arbetar på ett soloalbum på svenska, där bland annat några Narnia-sånger kommer att finnas med. Han kommer även att driva skivbolaget CM Sweden/Rivel Records vidare. Hans röst kommer där höras på Divine Fires avskedsalbum "Farewell" och på 7 Days andra skiva som båda släpps senare i år.
Publicerat: 080503

Narnia
NYTT ALBUM MED GAVIN DEGRAW  

Den 7 maj släpps den amerikanske singer-song writern Gavin DeGraws andra och självbetitlade album. Första singel är ”In Love With A Girl”. Det nya albumet har ett rockigare sound än det första och till sin hjälp har Gavin haft producenten Howard Benson (My Chemical Romance, Daughtry, P.O.D., Blindside m.fl.). Gavin har skrivit alla låtar och spelar gitarr och piano genom hela skivan. 4 juni gästar DeGraw Berns.
Publicerat: 080502

Gavin DeGraw
MADONNA RAKT IN PÅ ALBUMLISTANS FÖRSTAPLATS  

Madonna gör det igen! Plattan "Hard Candy" som släpptes i fredags går direkt in på albumlistans förstaplats och det fullständigt överlägset.
Dessutom ligger popikonen etta på både CDON och iTunes - på både singel- och albumlistorna.
Publicerat: 080502

Madonna
BROOKE FRASER LANSERAS I USA  

Den Nya Zeeländska stjärnan Brooke Fraser, numera boende i Sydney i Australien, är på väg att lanseras i USA. Den 26 maj kommer hennes senaste skiva "Albertine" att släppas där och i juni åker hon dit för en turné. Inför skivreleasen har Billboard Magazine skrivit en artikel som tippar att Brooke Fraser kommer nå stor framgång. I Nya Zeeland är hon redan en stor stjärna. "Albertine" var där det åttonde bäst säljande albumet 2007. I Sverige finns skivan än så länge bara på import. Utöver den egna karriären är Brooke Fraser även känd som en av lovsångsledarna i Hillsong och ligger bakom kända sånger som "Hosanna", "None But Jesus" och "Lead Me To The Cross".
Publicerat: 080501

Brooke Fraiser
NY SKIVA MED AL GREEN  

Den 61 åriga soulveteranen Al Green släpper nu i maj det nya albumet "Lay It Down". Det är hans första album på tre år och släpps av Blue Note Records, med distribution av EMI. Skivan, som innehåller elva låtar, är producerad av The Roots Ahmir "?uest-love" Thompson och James Poyser. På skivan sjunger Al green duett med John Legend, Corinne Bailey Rae och Anthony Hamilton med Dap Kings hornsektion som uppbackning.
Publicerat: 080501

Al Green
WONDERLAND PÅ P3-ROCK  

Ikvällens P3-Rock sänds en intervju med Örebro punkarna i Wonderland. Programmet börjar 23:07.
Publicerat: 080501

Wonderland
FINSKA ROCKBANDET HIM SLÄPPER LIVE-CD/DVD  

Finlands lovemetalhjältar HIM släpper idag sin första officiella livecd/dvd med titeln "Digital Versatile Doom: Live At the Orpheum Theatre XXXVII A.S". 90-minuterskonserten spelades in 14-15 november 2007 i Los Angeles på Orpheum Theatre och innehåller även bakom scenen-material med sångaren och frontfiguren Ville Valo. Skivan/dvd:n innehåller liveversioner av material från HIM’s senaste album "Venus Doom", som exempelvis "The Kiss of Dawn", "Passion’s Killing Floor" och "Bleed Well", och från 2005 års guldsäljande album "Dark Light Rip Out the Wings of a Butterfly" och "Killing Loneliness". Samtliga dessa musikvideor finns också inkluderade. Övrigt material på DVD:n är intervjuer med bandet, foton ur Heartagrams arkiv och tävlingsmaterial av fans.
Publicerat: 080430

Him
GULLBRANNA FYLLER PÅ  

Gullbrannafestivalen har fyllt på med en rad nya bokningar. Dessa är: 29th Chapter, Sarah Kelly, Per-Erik Hallin, Christoffer Hiding med band, Samuel Ljungblahd, Folk, Sessions, Fingerspitzgefühlers och RolfDollz. Några färdiga talare har också presenterats. Dessa är: Mikael Hallenius, Peter Bernhardsson, Mikael Celinder, Anders Georgsson. Ytterligare något som blivit klart är vilka dagar de stora artisterna spela. Sarah Kelly headlinar på torsdagen, Steven Curtis Chapman och Bloodgood på fredagen och Jars Of Clay och December Radio på lördagen.
Publicerat: 080429

Chirstoffer Hiding
PREMIÄR FÖR COLDPLAYS NYA SINGEL  

I morgon är det premiär för Coldplays nya singel "Violet Hill". Singeln släpps klockan 13.15 för gratis nedladdning via bandets hemsida och kan sedan laddas ned i en vecka. Singeln gör också svensk radiopremiär i morgon strax efter klockan 14.00 i P3:s program "Christer". Hela det nya albumet "Viva La Vida Or Death And All His Friends" släpps fredagen den 13 juni.
Publicerat: 080428

Coldplay
COMEBACK KID TILL MALMÖ  

Utöver spelningen på West Coast Riot festivalen i Göteborg, har Comeback Kid lagt till ytterligare en Sverigespelning på sitt schema. Det är Debaser i Malmö bandet kommer besöka tisdag den 24 juni.
Publicerat: 080427

Comeback Kid
GLENN ROGERS HAR LÄMNAT ONCE DEAD  

Thrash metal gitarristen Glenn Rogers har lämnat Once Dead och på nytt gått med som gitarrist i Hirax. Once Deads nya skiva "Visions Of Hell" har drabbats av ytterligare förseningar, medan Hirax är aktuella med att släppa en vinylsplit med svenska F.K.Ü. på Black Devil Records.
Publicerat: 080426

Glenn Rogers
JONAH33 LÄGGER NED  

Som vi tidigare rapporterat arbetar Jonah33 sångaren Vince Lichlyter på ett soloalbum. Nu har beskedet kommit att Jonah33 lägger ned. Bandet kände att de gjort sitt och att det var Guds tid för dem att gå vidare. Med soloalbumet "Helium" känner Vince Lichlyter att han vill söka sig till musikens rötter, där det inte finns någon musikindustri bakom som kräver en så polerad produktion som möjligt. Han gör därför "Helium" utan inblandning av några skivbolag. Skivan, som släpps i juni, kommer säljas på spelningar och online. Demos finner du här. Även jonah33 medlemen Joshua Brant Dougan arbetar på ett soloalbum. Smakprov och demos kan du höra här.
Publicerat: 080425

Jonah33
DOVE AWARDS UTDELAT  

Natten till idag hölls den årliga Dove Awards galan (den kristna grammisgalan) i Nashville i USA. Galans stora vinnare blev Casting Crownes som tog hem hela fyra priser. Bland annat som årets grupp. Den tunga titeln som årets artist gick till Toby Mac. Bästa manliga sångare blev Chris Tomlin och bästa kvinnliga Natalie Grant. Det var tredje året i rad för båda dessa att vinna den titeln. Totalt delades 43 priser ut. Samtliga vinnare finner du här.
Publicerat: 080424

Casting Crownes
SWITCHFOOT GÖR MUSIK TILL NARNIA  

Switchfoot har spelat in den nya sången "This Is Home" till det officiella soundtracket till den nya Narnia filmen "Prins Caspian". Sången kommer höras i filmen medan eftertexterna rullar.
Publicerat: 080424

Switchfoot
SAHARA HOTNIGHTS TILL WAY OUT WEST  

Way Out West har presenterat ytterligare ett gäng artister till sommarens festival. De nya akterna är: Sahara Hotnights, Mando Diao, Silverbuilt, Joan As Police Woman och Fleet Foxes.
Publicerat: 080424

Sahara Hotnights
MYCKET PÅ GÅNG FÖR WONDERLAND  

Albumdebuterande Wonderland fortsätter att få positiv respons för sin skiva "On The Barricades". Efter att ha spelats i P3-Rock för ett par veckor sedan, intervjuas de idag av samma program (sänds 1 maj). Under sommaren är det sedan turnerande som gäller. De kommer bland annat att besöka Tyskland och USA. De släpper då även en vinylsplit tillsammans med punkarna i Tekla Knös.
Publicerat: 080424

Wonderland
TVÅ NYA SLÄPP MED RELIENT K  

Relient K har två nya släpp på gång. Det första är en EP med 13 (!) nya låtar som fått titeln "The Nashville Tennis EP". Bakgrunden till namnet är att den influerats alternativ country från Nashville. Halva EP:n är rockig, medan andra halvan är akustisk. Det andra släppet bandet har på gång är en en samling av B-sidor med titeln "The Bird And The Bee Sides". Där hoppas bandet få in över 20 låtar. Bland annat kommer en akustisk version av "Up And Up" att finnas med, demon till "Sadie Hawkins Dance" och låtar från "The Vinyl Countdown", "The Employee Of The Month EP" och "The Creepy EP".
Publicerat: 080423

Relient K
SUPERTONES SÅNGARE STRIKES BACK  

I oktober 2005 lade The OC. Supertones musiken på hyllan. För gått var sångaren Matt Morginskys tanke. Han tog ett vanligt jobb och ställde in sig på att leva ett vanligt liv. Snart upptäckte han dock att han inte kunde sluta skriva låtar. Låtarna blev så många att Matt Morginsky till slut bestämde sig för att spela in dem och göra dem tillgängliga för de som var intresserade. I maj släpper han därför soloalbumet "Doctorate In Cold Rockin' It (Mojo Goes To School)" under artistnamnet Mojo & the Info. Det släpps först via Itunes, men senare även på CD.
Publicerat: 080423

Supertones
NYTT FRÅN HAMMERFALL  

Den 27 juni släpper Hammerfall DVD:n "Rebels With A Cause - Unruly, Unrestrained, Uninhibited", en dokumentär som speglar vad som skedde kring bandet mellan 2002 och 2007. Under de nästan tre timmar DVD:n varar bjuds det på intervjuer, musikvideos, live- och TV-framträdanden. Samma dag släpper Hammerfall också coverskivan "Masterpieces", med covers på band som Helloween, Accept, Kiss, Judas Priest, Roger Pontare och Europe. Det blir den sista skivan Stefan Elmgren medverkar på. Den första skivan med nye gitarristen Pontus Norgren (The Poodles) beräknas släppas först i februari 2009.
Publicerat: 080423

Hammerfall
PONTUS NORGREN LÄMNAR THE POODLES  

Pontus Norgren har lämnat The Poodles för att bli ny gitarrist i Hammerfall. Någon ersättare har The Poodles ännu inte hittat, men planerar utan avbrott att fullfölja alla inbokade spelningar. Vem som är den rätte att ersätta Pontus Norgren känner The Poodles att de behöver tid för att komma fram till.
Publicerat: 080423

The Poodles
"HELLIG USVART" ÅTERUTGES  

Den 19 maj släpper Metal Mind en remastrad nyutgåva av Hordes klassiska album "Hellig Usvart". Horde var det första kristna bandet som ägnade sig åt blackmetal, eller holy unblackmetal som de själva kallade det. Bandet bestod av Anonymous, vars verkliga identitet numera blivit känd som Jason Sherlock (Mortification, Paramaecium). "Hellig Usvart" släpptes ursprungligen 1994 på Nuclear Blast. Vid tioårsjubileet 2004 släpptes en återutgåva av skivan. Den bjöd på bonuslåten "Mine Heart Doth Beseech Thee (O Master)". Denna gång är det istället tre livespår som skickas med. Alla hämtade från Hordes första och enda livespelning i Oslo i Norge 2006.
Publicerat: 080422

Horde
NY SKIVA MED BRENTON BROWN  

I juni släpper Brenton Brown, som i mars besökte Sverige, den nya skivan "Because Of Your Love". På skivan har Brenton Brown plockat upp de två sångerna "Holy, Holy" och "All Who Are Thirsty", som han skrev och och spelade in med Vineyard Music i England i slutet av 90-talet. Skivan innehåller även låtarna "Our God Saves" och Because Of Your Love, som Brenton Brown skrivit tillsammans med Paul Baloche. Övrigt att notera är att Leeland Mooring, från bandet Leeland, står för gästsång på en av skivans låtar.
Publicerat: 080421

Brenton Brown
STJÄRNA TILL STEVEN CURTIS CHAPMAN  

Idag belönas Steven Curtis Chapman med en stjärna på Music City Walk Of Fame i Nashville. Under en cermoni på eftermiddagen kommer Chapman tillsammans med Kirk Whalum, Merle Kilgore, Nitty Gritty Dirt Band, Steve Wariner och Hank Williams Sr, hedras genom att få sin stjärna avtäckt. The Music City Walk Of Fame invigdes hösten 2006 och har efter dagens cermoni 24 stjärnor. Bland de namn som redan belönats finns: Michael W Smith, Vince Gill, Jimi Hendrix och Roy Orbison.
Publicerat: 080420

Steven Curtis Chapman
JARS OF CLAY I STUDION  

Jars Of Clay har gått in i studion för att spela in uppföljaren till 2006 års succéalbum "Good Monsters". Just nu arbetar de med förproduktionen tillsammans med Ron Aniello, som även var med när "Who We Are Instead" och "Good Monsters" spelades in. Som teknicker har de Mitch Dane, som även han varit med vid tidigare produktioner. Den nya skivan beräknas släppas under våren 2009.
Publicerat: 080419

Jars Of Clay
NYTT ALBUM FRÅN ALANIS MORISSETTE  

Alanis Morissette är tillbaka med nytt album. 4 juni släpps "Flavors Of Entanglement", Alanis första studioalbum på fyra år. Plattan är skriven i samarbete med Guy Sigsworth (Björk, Imogen Heap), som även producerat albumet.
Publicerat: 080418

Alanis Morissette
P.O.D. IN PÅ BILLBOARDLISTAN  

P.O.D:s nya album "When Angels & Serpents Dance" gick raka vägen in på Billboardlistans nionde plats. Det är fjärde gången P.O.D. når en topp-tio- placering på Billboardlistan vid ett albumsläpp. Försäljningssiffran för den första veckan landade på 34 000 exemplar. Det är 20 000 färre än vad föregångaren "Testify" sålde under den första veckan, som även den debuterade på Billboardlistans nionde plats. Den sjunde maj medverkar P.O.D. i Jay Lenos talkshow.
Publicerat: 080417

P.O.D.
KOMPLETT BOX MED EDIN ÅDAHL  

Boxen “Komplett” innehåller alla Edin Ådahls låtar från 1980-1992. Bandets åtta skivor har för första gången samlats i en och samma box. Dessuton har ett flertal bonusspår från konserter och samlingsskivor lagts till. Boxen som ges ut av Talking Music innehåller radiofavoriter som; "Jag Lever Genom Dig", "Reser Till Kärlek", " Lyft Mig Upp", "Jag Kan Inte Leva Utan Dig", "Som En Vind", " Heaven" och "Alibi". “Komplett” ger också hela historien om Edin Ådahl i form av en 24-sidig booklet.
Publicerat: 080416

Edin Ådahl
SOLOSKIVA MED FRANK ÅDAHL  

Frank Ådahl, tidigare sångare i schlagervinnande Edin Ådahl, släpper i mitten av maj sitt första soloalbum. Det är dock inte första gången han framträder som solist. Redan på 80-talet medverkade han på en rad skivor med låtar som "Att Lämna Allt" och "En Vanlig Människa". Låtar som nu hittat in till hans debut. 1996 medverkade Frank Ådah även som soloartist i melodifestivalen med "Tårar Från Himlen". Men något soloalbum har det aldrig blivit. Inte förrens nu.
Publicerat: 080416

Frank Ådahl
CHRIS CORNELL SJUTER PÅ EUROPATURNÈN  

Den före detta Soundgarden- och Audioslave-sångaren Chris Cornell skjuter fram sommarens Europaturné, vilket dessvärre också innebär att spelningen på Metaltown ställs in. Anledningen till beslutet är att arbetet med hans kommande album tillsammans med superproducenten Timbaland kommer att bli längre än beräknat. Chris Cornell hälsar sina fans att han istället planerar en längre turné i Europa och övriga världen under 2008-2009.
Publicerat: 080416

Chris Cornell
THUNDERSHOCK SLÄPPER EP  

Det brittiska elektrorock bandet Thundershock, som i sommar spelar på Jesusrock-festivalen, har släppt en EP. EP:n som är självtitulerad innehåller sex låtar och beskrivs av bandet själva som en distinkt blandning av elektrorock och episk 80-tals influerad pop.
Publicerat: 080416

Thundershock
FRIZON FYLLER PÅ  

Frizon-festivalen har fyllt på med en rad nya artister. Dessa är Starfield från Kanada, Loney Dear, Jenny Abrahamson, The Social Services, Lars Anders Johansson, David Åhlén och Vallevan.
Publicerat: 080415

Starfield
FÄRDIGT STARTFÄLLT TILL JESUSROCK  

Norrländska Jesusrock-festivalen har nu presenterat alla sina band till sommarens festival. Det är rekordtidigt meddelar arrangören i ett pressutskick. De sista banden som kompletterar sommarens startfällt är: No Brakes och Stethoscope. Båda från Sverige.
Publicerat: 080415

No Brakes
BONUSLÅT FRÅN P.O.D.  

P.O.D. låter nu alla som köper den nya skivan "When Angels & Serpents Dance" via iTunes få med den exklusiva bonuslåten "Don't Fake it". För P.O.D. är det en viktig låt i deras historia. Det var nämligen den första sång de skrev tillsammans sedan Marcus Curiel kom tillbaka till bandet.
Publicerat: 080414

P.O.D.
JOHN GIDDENS LÄMNAR SHOWBREAD  

Showbreads keyboardist John Giddens har lämnat bandet. Under sex års tid var han medlem i Showbread, men känner nu att han vill lämna det slitsamma turnélivet bakom sig till förmån för ett lugnare familjeliv. Någon ersättare är ännu inte klar. Den 13 maj släpper Showbread det nya dubbelalbumet "Anorexia Nervosa" på Solid State Records.
Publicerat: 080413

Shobread
BLACKSTRAP SAJNADE AV AMERIKANSKT BOLAG  

Svenska Blackstrap har skrivit på för New York baserade Tee Pee Records. Ett bolag med artister som: Brian Jonestown Massacre, The Warlocks, Witch, Entrance och Graveyard. Den 20 maj släpper bolaget bandets senaste skiva "Steal My Horses And Run" både på CD och vinyl för den nordamerikanska marknaden.
Publicerat: 080413

Blackstrap
ISRAELISK METAL  

Det Israeliska metalbandet Amaseffer släpper den nionde juni den första skivan i en serie av tre, som handlar om Israels tid som slavar i Egypten och uttåget därifrån. Musikaliskt handlar det om progressiv metal med orientaliska inslag. På skivan medverkar en symfoniorkester och en rad gäster. För huvudsången har svenske Mats Levén (Therion, Yngwie Malmsteen m.fl.) lånats in. Andra gäster är bland annat Angela Gossow (Arch Enemy) och Kobi Farhi (Orphaned Land). Ytterligare en svensk har anlitats för att ta fram omslaget, nämligen Progarts Mattias Norén Publicerat: 080413

Amasfer
BRA ÅR FÖR RED  

Det går bra för rockbandet Red. Sedan debutalbumet "End Of Silence" släpptes i juni 2006, har de turnérat konstant. Det har gett resultat. Bandets skivförsäljning har skjutit i höjden. De har nu sålt över 200 000 skivor. Det har gjort att de flyttats från det kristna skivbolaget Essential Records till SonyBMG ägda Epic Records. Bandet har också varit grammynominerade och vunnit en dove award. Istället för att gå in i studion och spela in ett nytt album ger de sig nu ut på turné med 3 Doors Down. Efter det väntar ytterligare en turné tillsammans med Seether och Flyleaf.
Publicerat: 080412

Red
JEREMY CAMP IN I STUDION  

Jeremy Camp är på väg in i studion för att spela in ett nytt album med titeln "Speaking Louder Than Before". Skivan som är Jeremy Camps femte studioalbum, kommer att släppas i höst lagom till den amerikanska thanksgiving-högtiden. I väntan på det är Jeremy Camp aktuell på många olika sätt. Han har släppt en video för "Let It Fade" från senaste albumet "Beyond Measure". Låtarna "Let It Fade" och "No Matter What It Takes" toppar också en rad olika topplistor hos de amerikanska kristna radiostationerna. Jerymy Camp har också gjort skådespelardebut i den websända TV-serien "Tylers Ride".
Publicerat: 080411

Jeremy Camp
DEMON HUNTER SLÄPPER VINYL  

Forsaken Recordings i sammarbete med Solid State Records släpper i slutet av maj Demon Hunters senaste skiva "Storm The Gates of Hell" på vinyl. Vinylutgåvan kommer få ett helt nytt omslag och blir således ett måste för varje samlare.
Publicerat: 080410

Demon Hunter
ROYAL ANGUISH PÅ GÅNG MED NYTT ALBUM  

Florida-bandet Royal Anguish jobbar på ett nytt album med titeln "The Grand Deception". Albumet innehåller elva låtar och ett intro och kommer att släppas senare i år. Som gäst på skivan medverkar Morphia-sångaren Jasper Pietersen. Ytterligare gäste kommer att tillkomma, men dessa väntar bandet med att avslöja. Bandets basist Seab Tibbets turnerar för närvarande med Kamelot. Den första maj spelar de i Stockholm.
Publicerat: 080410

Royal Anguish
RUSS TAFF INTE TILL ROYAL YEARS  

Ytterligare ett tungt avbräck har drabbat Royal Years turnén. Det är Russ Taff som som stoppats av sjukdom. Som det ser ut nu hinner hann inte bli frisk i tid för att kunna ansluta till de sista konserterna nästa vecka. Tidigare har Royal Years turnén förlorat affischnamn som Larry Norman och Tata Vega.
Publicerat: 080410

Royal Years
NARNIA SPELAR IN NYTT ALBUM  

Narnia har påbörjat inspelningen av sitt sjätte album. Albumet, som kommer släppas senare under året, produceras av Fredrik Nordström (In Flames, Soilwork, Arch Enemy, Dimmu Borgir m.fl.). Om låtarna säger bandet att de är upptempo, aggressivt, men ändå väldigt melodiskt.
Publicerat: 080409

Narnia
MAMMUTH TILL PEACE & LOVE?  

Nu har Mammuth chansen att bli ett av banden på sommarens Peace & Love festival i Borlänge. Det är tidningen Groove som har en tävling där läsarna får rösta fram tre band av de kandidater tidningen valt ut. De tre vinnarna får sedan spela på tidningens egen scen på den kommande festivalen. Mer info finner du här.
Publicerat: 080409

Mammuth
TALANGFULLA GÄSTER PÅ BELIEVERS COMEBACK  

Det teckniska thrash-bandet Believer har lämnat en uppdatering från studion om inspelningen av comebackalbumet. Just nu håller de på att lägga sången. De meddelar också att nya skivan kommer innehålla flera talangfulla gäster. "Bara Gud vet varför de vill jobba med oss, men vi klagar inte", säger bandet i en kommentar. De avslöjar dock inte vilka det är. Believer har också tecknat ett kontrakt med tyska Clandestine Music, som kommer att sköta de business relaterade bitarna.
Publicerat: 080408

Believer
STONE TEMPLE PILOTS PLANERAR NYTT ALBUM  

Enlingt nyhetssidan Blabbermouth kommer återförenade Stone Temple Pilots, efter sommarens turné, att spela in ett nytt album. Albumet beräknas släppas i november. Stone Temple Pilots frontas av Scott Weiland som nyligen fick sparken från Velvet Revolver.
Publicerat: 080408

Scot Weiland
WONDERLAND PÅ P3 ROCK  

Albumdebutanterna Wonderland kommer på torsdag spelas i P3 Rock. Programmet startar 23.07.
Publicerat: 080408

Wonderland
GLENN HUGHES FUNKAR  

Den legendariska sångaren och basisten Glenn Hughes (Deep Purple, Black Sabbath), släpper den elfte maj den nya skivan "F.U.N.K." på Frontiers Records.Glenn Hughes mål var att skapa en tidlös skiva, vilket han tycker sig ha lyckats med. På hans myspace går det nu att lyssna på låten "Love Communion". Trummis på skivan är Chad Smith från Red Hot Chilipeppers.
Publicerat: 080407

Glenn Hughes
FOREFRONT SAJNAR PHILMONT  

De nya sajningarna från EMI ägda Forefront Records duggar allt tätare. Senast i raden är Philmont, ett pop punk/rock band från North Carolina i USA. Bandet är nu på väg in i studion tillsammans med producenten Rob Hawkins (Fireflight, Jackson Waters) för att spela in sitt debutalbum. Skivan beräknas släppas först i början av 2009.
Publicerat: 080407

Philmot
NY SKIVA MED ANTHONY EVENS  

Den tionde juni släpper soul/gospelsångaren Anthony Evens sitt tredje album "The Bridge". Albumet är präglat av lovsång och innehåller flera kända sånger såsom: "Blessed Be Your Name," "Here I am To Worship" och "Glory To The King".
Publicerat: 080407

Anthony Evens
BLOODGOOD JOBBAR PÅ NY SKIVA  

Bloodgood jobbar på material till en ny skiva. Flera låtar finns redan färdiga. På den tyska Legends Of Rock festivalen provspelade bandet låten "Man In The Middle" och visade därmed upp ett tyngre, morderniserat sound. Michael Bloodgood kommer som nästa steg kontakta den producent i Seattle de vill ha till skivan. Förhoppningar finns att kunna släppa den redan i höst.
Publicerat: 080406

Bloodgood
SOUL EMBRACED TILLBAKA MED "DEAD ALIVE"  

Den 29 april släpper deathmetal-bandet Soul Embrace comebackalbumet "Dead Alive". Senast de släppte något var 2003 då albumet "Immune" kom. Samma år lades bandet på is då gitarristen och grundaren Rocky Gray mötte framgång som trummis i Evanescence. Evanescence spelade då även in en cover av Soul Embraced låten "My Tourniquet" på sin debutskiva "Fallen". Inför releasen av "Dead Alive" har Soul Embraced lagt upp de två låtarna "A Curtain of Deceit" och "Into Darkness" till förhandslyssning på sin myspace. Skivan som är producerad av Barry Poynter (Living Sacrifice, Zao) mixad av Hate Eternal/tidigare Morbid Angel gitarristen Erik Rutan (Cannibal Corpse, Six Feet Under m.fl.) släpps på Solid State Records.
Publicerat: 080405

Soul Embraced
RELEASEFEST FÖR NY UNITE-SKIVA  

I morron kväll hålls en releasfest för den nya Unite-skivan "Kraft För En Ny Tid" i Citykyrkan i Stockholm. Skivan följer upp fjolårets album "Med En Röst" och är likt den inspelade live under nyårsfestivalen Unite. Även på denna skiva är det Samuel Hector, musikpastor i Filadelfiakyrkan i Stockholm, som står för den musikaliska ledningen.
Publicerat: 080404

Unite
JONATHAN DAVIS STÄLLER IN  

På grund av personliga skäl ställer Korn-sångaren Jonathan Davis in den planerade konserten på Berns i Stockholm den 23 maj.
Publicerat: 080404

Jonathan Davies
COMEBACK KID TILL WEST COAST RIOT  

Kanadensiska Comeback Kid, som bildades som ett sidoprojekt till Figure Four men sedan blev ett framgångsrikt huvudband, är nu klara för West Coast Riot-festivalen i Göteborg. Övriga nytillkomna band är: De Lyckliga Kompisarna, Neverstore, Sista Sekunden och Split Side.
Publicerat: 080403

Comeback Kid
SALVADOR SLÄPPER NYTT  

Den 29 april släpper latin/pop-bandet Salvador sitt åttonde album "Aware". Producerat skivan har de två medlemmarna Nic Gonzales och Chris Bevins gjort tillsammans med Otto Price (DC Talk, Grits). Låtarna har bandet skrivit själva och tillsammans med låtskrivare som Jaci Velasquez, Rick Cua, Don och Lori Chaffer (Waterdeep) och Jason Ingram. Jaci Velasquez sjunger även duett med bandet i låten “Everybody Needs You”.
Publicerat: 080403

Salvador
VELVET REVOLVER SPARKAR SCOTT WEILAND  

Efter en tids ordklyverier i media har Velvet Revolver nått den punkt där det blivit ohållbart att fortsätta med Scott Weiland som sångare. Bandets musiker anser inte att Scott Weiland engagerar sig tillräckligt i bandet. Detta tillsammans med andra omständigheter ledde fram till beslutet att sparka honom. Vem ersättaren blir är ännu inte klart. Scott Weiland har i sin tur återförenats med sitt gamla band Stone Temple Pilots och kommer i sommar ges sig ut på turné med dem.
Publicerat: 080403

Soct Veiland
CRAZY LIXX BRYTER MED VIC ZINO  

Crazy Lixx medlemmar bryter nu med gitarristen Vic Zino. Sedan Vic Zino gick med i Hardcore Superstar anser inte Crazy Lixx att det är möjligt för honom att satsa 100 procent på två band och söker därför ny gitarrist. Vic Zinos sista spelningar med Crazy Lixx ser ut att bli i slutet av april, just som förband till Hardcore Superstar.
Publicerat: 080403

Vic Zino
NYTT MYSPACE REKORD SATT AV IN FLAMES  

Meshuggahs svenska MySpace rekord i antalet förhandslyssningar blev bara en månad gammalt. Med förhandslyssningen till "A Sense Of Purpose", slog In Flames rekordet med råge. Det nya rekordet är på hela 1094749 lyssningar. Med "ObZen" skrapade Meshuggah ihop 255 000 lyssningar och tog då över rekordet från Mando Diao.
Publicerat: 080403

In Flames
AJ MCLEAN GÅR SOLO  

Som sångare i Backstreet Boys har Alexander James McLean trollbundit en hel värld med sin musik. Nu är det dags för nästa kapitel i karriären. Ett soloalbum med release senare i år.Tillsammans med Backstreet Boys har A.J. McLean sålt över 75 miljoner album världen över.Den 14 april gör de en konsert på Hovet tillsammans, men en och en halv månad senare återvänder AJ McLean själv till Stockholm för att göra sin första solospelning på svensk mark. Det är ingen schism i bandet som gör att AJ nu parallellt även satsar på en egen karriär. "Tvärtom", säger han. "Resten av killarna är väldigt positiva till projektet och stödjer mig fullt ut". Med solokarriären vill han låta folk lära känna honom som den han är vid sidan av Backstreet Boys. "Det kommer inte vara några dansare på scen, ingen spektakulär ljusshow - det handlar bara om musiken och om mig".
Publicerat: 080403

AJ McLean
NARNIA-ANDREAS PÅ SKIVA MED NORSKT BAND  

Andreas Olsson, basist i Narnia, gästspelar på skivan "Damnation" med det norska powermetal bandet Gaia Epicus. Skivan, som är bandets fjärde, beräknas släppas i sommar. Övriga gäster på skivan är: Roland Grapow (Masterplan, ex. Haloween), Michael Troy (Yngwie Malmsteen) och Jonas Hörnqvist (Treasure Land).
Publicerat: 080403

Gaia Epicus
RÄTTFÄRDIG ROCK  

Den 13 maj släpper EMI ägda Star Song Music samlingsskivan "Righteous Rock: Classic Christian Hair Bands", en samling som plockar fram det bästa från 80- och det tidiga 90-talets heavy metal våg. Bland de artister och låtar som valts ut märks Petra med "Judas Kiss", Resurrection Band med "Loves Comes Down", Whitecross med "Enough Is Enough", Barren Cross med "Rock For The King", King James med "Stand Up And Fight", Bride med "Rattlesnake" och Whitecross med "No Second Chances".
Publicerat: 080403

Righteous Rock
TELECAST PÅ GÅNG MED SITT TREDJE ALBUM  

Amerikanska lovsångsrock-bandet Telecast släpper i maj sitt tredje album "Quiet Revolution". Albumet släpps på EMI ägda Sparrow Records.
Publicerat: 080403

Telecast
U2 TECKNAR 12-ÅRS KONTRAKT MED LIVE NATION  

U2 har tecknat ett 12-års kontrakt med konsertarrangören Live Nation. Kontraktet innefattar världsvida turnéer, merchandise, och U2:s hemsida. Kontraktet innefattar dock inte U2:s musik, så bandet kommer även fortsättningsvis jobba med skivbolaget Universal Music. Trots detta är det en bra deal för Live Nation då bandets största inkomster numera kommer från turnerandet. U2 befinner sig för närvarande i studion för inspelning av ett nytt album som beräknas släppas i höst. 2009 är det sedan tänkt att bandet ska ge sig ut på en ny turné.
Publicerat: 080402

U2
BORTGLÖMDA INSPELNINGAR MED KEITH GREEN SLÄPPS I MAJ  

Sparrow Records har gått igenom sitt arkiv och hittat hundratals timmar av osläppta konsertinspelningar, TV-framträdanden och osläppta låtar med Keith Green. Keith Green var en av 70-talets populäraste kristna artister, men dog i en flygolycka 1982 28 år gammal. Det material Sparrow Records nu hittat tänker de släppa på CD och DVD under namnet "The Live Experience" och "The Live Experience Special Edition". Den senare innehållandes livframträdanden från TV.
Publicerat: 080402

Keith Green
FIREFLIGHT I FÖRHANDLING MED SONYBMG  

Efter stora framgångar med andra albumet "Unbreakable", för nu Fireflights skivbolag Flicker Records förhandlingar med SonyBMG om ett kontrakt som skulle kunna ta Florida-baserade Fireflight utanför den kristna USA-marknaden.
Publicerat: 080402

Fireflight
WONDERLAND DEBUTERAR  

Med över 100 spelningar i ryggen och flertalet utlandsturnéer släpper nu Örebrobandet Wonderland sitt debutalbum ”On The Barricades”. Tillsammans med Daniel Gunnarsson (gitarrist i Monoflare, Racecar m.fl.) har bandet skapat ett sound som står ut och ger Wonderland en egen plats i punkgenren. Skivan har beskrivits som nytänkande och professionell utan att bandet har tappat känslan i det de gör. Under våren kommer Wonderland dra ut på en releaseturné för den nya skivan. Den kommer att ta bandet ut i Europa än en gång samt till flera städer i Sverige.
Publicerat: 080402

Wonderland
NY SKIVA I HÖST MED ALICE COOPER  

I höst släpper Alice Cooper en ny skiva med den preliminära titeln "Along Came A Spider". Skivan kommer slläppas av Steamhammer/SPV som Alice Cooper nyligen skrev på för. Inspelningen som sker i Los Angeles har pågått sedan februari. Med sig som producenter har Alice Cooper Greg Hampton och Danny Saber. Alice Cooper är även aktuell som författare. I maj släpper han boken "Golf Monster: A Rock 'N'Roller's 12 Steps To Becoming A Golf Addict". Bland annat berättar han i den om alkoholproblemen som var nära att ruinera hans liv på 70-talet.
Publicerat: 080402

Alice Cooper
LIVE-CD OCH DVD PÅ GÅNG FRÅN ROB ROCK  

Rob Rocks spelning på Prog Power USA-festivalen den 27 augusti i Atlanta, kommer att spelas in för att 2009 släppas som en live-CD och DVD på AFM Records. Det blir Rob Rocks första liveinspelning och kommer därför innehålla låtar från hela hans solokarriär, men även utvalda låtar från det han gjort längre tillbaka. Utöver konserten kommer DVD:n innehålla intervjuer och annat av intresse. De musiker Rob Rock kommer ha med sig är det svenska gäng som medverkat på hans senaste två soloalbum. Carl-Johan Grimmark på gitarr, Andreas Johansson på trummor, Andreas Olsson på bas och Peter Hallgren på gitarr.
Publicerat: 080402

Rob Rock
GOTEE RECORDS BLIR OBEROENDE  

Gotee Records, som 1994 grundades av den dåvarande DC Talk medlemmen Toby Mac, har köpt tillbaka den del i bolaget de tidigare sålde till EMI. Detta gör att Gotee Records på nytt blir ett helt oberoende skivbolag.De skivor som släpptes under EMI-tiden kommer även fortsatt finnas med i EMI:s katalog, medan kommande släpp helt kommer administreras från Gotee kontoret. Gotee Records har idag framgångsrika artister som Relient K, Sarah Kelly och House Of Heroes i sitt stall.
Publicerat: 080402

Toby Mac
TOURNIQUET FÖRLORAR GITARRIST  

Enligt nyhetssidan Blabbermouth har Tourniquets gitarrist Aaron Guerra bestämt sig för att lämna bandet. Han gör det för att tillbringa mer tid med familjen. Det är andra gången han lämnar Tourniquet. Förra gången det skedde lyckades inte bandet hitta någon permanent ersättare och Aaron Guerra kom tillbaka på nytt. Hur lösningen ser ut denna gång finns det ännu inte några detaljer om. Bandet har heller inte gått ut med några uppgifter om avhoppet på sin hemsida eller myspace.
Publicerat: 080401

Tourniquet
PETER LEMARCS TURNÉ 2007 FÖREVIGAD PÅ CD  

Nu kan alla som var där och alla de som inte fick tag på en biljett till LeMarcturnén 2007 återuppleva en magisk konsertkväll. Livedubbeln från turnén släpps den 30 april och innehåller rätt och slätt ”LeMarcLive!” - precis som det lät, precis som det var. Peter LeMarc i sitt livs form, med ett femmannaband och publiken som axlade rollen som en extra bandmedlem.
Publicerat: 080401

Peter LeMarc
COMEBACK FRÅN LIZA  

Liza släppte sin första skiva ”För Hans Skull” redan 1993. Den 23 april släpps hennes tredje album ”Stilla” på Talking Music. Ett album fyllt med jazzinfluenser a la Joni Mitchell och Norah Jones. Skivan är producerad av André Jakobsson, som även står för pianospelet. Övriga musiker på plattan är Anders Lundkvis på bas, Ulf Sundquist påtrummor och Olle Lindgren på saxofon.
Publicerat: 080401

Liza
TATA VEGA STÄLLER IN  

Ytterligare ett affischnamn har försvunnit från nostalgiturnén "The Royal Years". Nu är det Tata Vega som fallit bort. På grund av sjukdom i familjen har hon valt att ställa in.
Publicerat: 080401

Tata Vega
REBECCA MALMBORG SPELAR IN DEBUTALBUM  

Rebecca har precis gått in i studion för att spela in sitt första soloalbum. Tidigare har hon gett ut två album med duon Rebecca Tias - men står nu på egna ben. Albumet kommer släppas under september 2008. Producerar gör Peter Cartiers (Peter Jöback, Sarah Dawn Finer m.fl.).
Publicerat: 080401

Rebecca Malmborg
KIRK FRANKLIN TILL SVERIGE  

Den morderna gospelns affischnamn nummer ett, Kirk Franklin, kommer den 10 september för första gången till Sverige. Konserten kommer hållas i Örebro på den nybyggda Conventum Arena. Förband kommer svenska Blue Eyes Soul och Joakim Arenius & Praise Unit vara. Kirk Franklin är aktuell med det nya albumet "The Fight Of My Life". Biljetterna släpps den 25 april.
Publicerat: 080401

Kirk Franklin
DEUTERONOMIUM I STUDION  

Efter sex års tystnad gjorde Deuteronium bejublad comeback 2006 och har sedan dess gett flera spelningar och släppt en live-DVD. Nu har de även gått in i studion för att påbörja arbetet med en ny skiva. Albumet är tänkt att innehålla 14 låtar och spelas in i Drumforest-studion i Viitasaari och i Watercastle-studion i Jyväskylä med Mikko Härkin (Mehida, ex-Sonata Arctica, ex-Kotipelto) som producent.Inspelningarna beräknas vara färdiga i mitten av april. Musikaliskt beskriver Deuteronomium soundet som en återgång till rötterna. Det vill säga brutal death metal med mycket melodi. Exakt datum för utgivning är ännu inte satt men bandet tippar på mitten eller slutet av detta år.
Publicerat: 080331

Deuteronium
COLDPLAYS ALBUMTITEL OFFENTLIGGJORD  

"Viva la Vida" blir titeln på Coldplays fjärde album som släpps den 16 juni. Albumet är producerat av Brian Eno och Markus Dravs och följer upp 2005 års succéalbum "X & Y".
Publicerat: 080331

Coldplay
NYTT ALBUM FRÅN THIRD DAY  

Den 29 juli släpper Third Day sitt nya album "Revelations". Albumet är producerat av Howard Benson (My Chemical Romance, P.O.D., Blindside m.fl.) och innehåller gäster som Chris Daughtry, Lacey Mosely från Flyleaf och Robert Randolph. Skivan kommer innehålla 13 låtar och är Third Days nionde studioalbum.
Publicerat: 080331

Third Day
STAVESACRE SKYNDAR LÅNGSAMT  

I ett blogginlägg på Myspace meddelar Stavesacre att de fortfarande har saker på gång. En DVD är under produktion och nya låtar har skrivits som de nu slipar på. Det de inte vet är när eller hur de ska släppa dem. Det kan bli ett album, en EP eller låtar som släpps via nätet. Den som har tålamod att vänta får se.
Publicerat: 080331

Stavesacre
STILL REMAINS LÄGGER NED  

Bara en månad efter att Still Remains senast spelade i Sverige, kommer nu beskedet att bandet läggs ned. Bandet har turnerat i princip konstant de senaste åren, men nu blir den headlineturné de gör i USA deras sista. Det sista avskedet kommer Still Remains ge på Cornerstone-festivalens huvudscen utanför Chicago den femte juli. Att bandet går skilda vägar beror inte på inre stridigheter utan personliga skäl.
Publicerat: 080330

Still Remains
NYTT SLÄPP PÅ MOMENTUM SCANDINAVIA  

Det norsk/svenska bolaget Momentum Scandinavia har kommit fram till sin tionde releas. Det blir EP:n "The Nightshift Worshiper" med bandet Grave Declaration. Grave Declaration är ett enmansprojekt från Ålesundskillen Thor Georg Buer som står för både sång, gitarr, bas och programmering. Musikaliska influenser finns i band som: Dimmu Borgir, Extol, Opeth, Vaakevandring, Crimson Moonlight och Children Of Bodom. EP:n är begränsad till 850 ex.
Publicerat: 080329

Grave Declaration
CHRIS CORNELL I SAMARBETE MED TIMBALAND  

Enligt Sveden Rock kommer Chris Cornell att anlita Timbaland som producent för sin tredje soloskiva. Detta lär Chris Cornell ha avslöjat i en radiointervju med Ryan Seacrest. Timbaland är mest känd för att ha arbetat med hip hop- och r'n'b-artister som Justin Timberlake, Nelly Furtado och Missy Elliott, men har även arbetat med pop- och rockband som The Hives och One Republic.
Publicerat: 080328

Chris Cornell
MAMMUTH TILL FLEVO  

Det svenska bandet Mammuth är nu klara för sommarens Flevofestival i Holland. Bland de övriga medverkande på festivalen märks bland annat: Tourniquet, MxPx, Salvador, Tim Huges, Project 86, Joy Electric och Sarah Kelly.
Publicerat: 080328

Mammuth
ALTER BRIDGE TILL HULTSFRED  

Ytterligare tio band och artister är nu klara till Hultsfred. Störst av dem är de tidigare Creed-musikerna i Alter Bridge. De övriga är: Takida, Mange Schmidt, Atmosphere Feat. Brother Ali, Blood Red Shoes, Blue Foundation, Get Cape. Wear Cape. Fly, Kathleen Edwards, Paramore och Kocky & La Vida Locash.
Publicerat: 080327

Alter Bridge
SISTA BANDEN KLARA TILL SWEDEN ROCK  

Sweden Rock Festival har nu presenterat de sista banden till sommarens festival. Dessa är: The Poodles, Pain Of Salvation, Sweet Savage, Birth Control, Korpiklaani, Faith, Archer, Fatal Smile, Graveyard, Happy Pill och Dampungarna.
Publicerat: 080327

The Poodles
KEKAL SPELAR IN AHA-COVER  

Det Indonesiska metalbandet Kekal håller på att spela in ett nytt album, det sjunde i ordningen. På skivan kommer Kekal bland annat att bjuda på en Aha-cover, men det är inte "Take On Me". I ett pressmeddelande förklarar bandet att "Take On Me" redan gjorts i så många versioner att de istället valt en av Ahas mörkare låtar. De avslöjar dock inte vilken. Skivan beräknas släppas i augusti/september.
Publicerat: 080326

Kekal
NY VIDEO MED DEMON HUNTER  

Det amerikanska metalbandet Demon Hunter har släppt en ny video. Videon som är till låten "Carry Me Down" har redan plockats upp av amerikanska MTV2 och finns för den nyfikne att beskåda på dess hemsida.
Publicerat: 080326

Demon Hunter
AUDIO ADRENALINE GÖR COMEBACK NÄSTA PÅSK  

Den Australiensiska festivalen Easterfest 09, som hålls i Toowoomba, kan redan nu stoltsera med en stark bokning inför nästa år. Det är avsomnade Audio Adrenaline de har fått att gå med på att göra en exklusiv reunion konsert på festivalen. Audio Adrenaline lades officiellt ned 2007 och hade fram till dess sålt över tre miljoner skivor.
Publicerat: 080325

Audio Adrenaline
DIZMAS SAJNADE AV FOREFRONT RECORDS  

Efter att ha släppt två skivor på Credential Recordings har nu det Kaliforniska rockbandet Dizmas blivit sajnade av Forefront Records. Forefront Records är kända för att ha fört fram band och artister som DC Talk, Audio Adrenaline och Rebecca St.James. Dizmas debut via Forefront släpps den 29 april och består av fyra helt nya låtar och sex remastrade hämtade från bandets två första skivor.
Publicerat: 080325

Dizmas
MERCY ME SLÄPPER ITUNES ORIGINALS  

Mercy Me är det senaste bandet i Itunes serie "iTunes Originals". Mercy Mes album innehåller 25 spår varav några är intervjuer. Bland låtarna finns många av fansens favoriter och även en cover av Tom Pettys "I Wont Back Down". Sex låtar är exklusivt inspelade för denna skiva.
Publicerat: 080324

Mercy Me
CODE OF ETHICS ÅTERFÖRENAS  

Efter sju års tystnad gör Code Of Ethics comeback både på livescenen och på skiva. Den första spelningen kommer hållas under GMA-veckan i Nashville den 20 april. Under de tysta åren har bandets frontfigur Barry Blaze ägnat sig åt att leda lovsång i en kyrka i Florida. Efter en allvarlig motorcykelolycka 2004, där han ådrog sig permanent syn- och hörselnedsättning, fylldes han med motivation att ta upp musiken på allvar. Det blev först en lovsångs-CD i eget namn med titeln "Patiently Waiting”. Det följs nu upp med ett nytt Code Of Ethics album. Även denna gång är det elektronisk pop som gäller lovar Barry Blaze.
Publicerat: 080323

Code Of Ethics
COMPASSIONART INSPELNING I NASHVILLE  

Compassionart låtskrivarna, Paul Baloche, Steven Curtis Chapman, Andy Park, Martin Smith och Michael W. Smith fortsatte i förra veckan att spela in de sånger som skrevs under det låtskrivarläger som hölls i januari. Den här gången möttes de i en studio i Nashville, med de inbjudna gästsångarna TobyMac och Leeland Mooring (från bandet Leeland). Tillsammans fortsatte de inspelningen av de låtar som med framgång nyligen började spelas in i den berömda Abbey Road Studion i London. Producent för denna inspelnings session var Matt Bronleewe (Natalie Imbruglia, Plumb m.fl.) och Paul Moak (Derek Webb m.fl.). Teckniker var Andy Hunt (Jars of Clay, Good Charlotte m.fl.). Det första smakprovet från Compassionart skivan blir låten “So Great”, inspelad av Michael W. Smith, Christy Nockels och Israel Houghton. Låten kommer finnas med på samlingsskivan "WOW Hits 1" som släpps i april. Hela Compassionart skivan släpps först i höst.
Publicerat: 080323

Compassionart
NY SKIVA MED JERUSALEM  

Jerusalem arbetar sedan i september 2007 på låtar till ett nytt album. Det blir det första ablumet med nyskrivet material sedan "Prophet" 1994. Bandet bestämde sig för att träffas en kväll i veckan för att be tillsammans och sedan börja jamma. De idéer som växt fram har de bandat för att sedan jobba vidare på. Detta arbetssätt använde bandet med framgång när "Prophet" spelades in och ville därför testa det på nytt. Den sättning som jobbat med låtarna är Ulf Christiansson (sång/gitarr), Peter Carlsohn (bas) och Michael Ulvsgärd (trummor), samma sättning som spelade in "Prophet". De har dock ingen keyboardist med sig denna gång, men funderar eventuellt att lägga keyboards mot slutet av produktionen. Men mindre dominant än tidigare. Processen har nu nått så långt att Ulf Christiansson börjat skriva texter. Bandet siktar på att ha skivan färdig för release i september.
Publicerat: 080322

Jerusalem
STARFLYER 59 FÄRDIGA MED NYA SKIVAN  

Starflyer 59 är färdiga med inspelningen av nya skivan "Dial M". Skivan kommer nu mixas av JR McNeely (Relient K, Project 86, MxPx, Jeremy Camp m.fl.) för att sedan vara redo att släppas mot slutet av sommaren.
Publicerat: 080322

Starflyer 59
STRYPER PÅ VH1  

I morgon på påskdagen kommer VH1 och VH1 Classic eftersända välgörenhetsgalan "Aftermath: The Station Fire Five Years Later" som hölls i Rhode Island den 25 februari i år. Bland de medverkande fanns bland annat Stryper med gästartisterna Tom Scholz och Gary Phil från Boston, Tesla, John Rich, Gretchen Wilson, Aaron Lewis från Staind, Winger, Twisted Sister och Kevin Max. Programmet sänds natten till måndagen svensk tid och går sedan i repris vid ett flertal tillfällen. Publicerat: 080322

Stryper
FYRA NYA BAND TILL JESUSROCK  

Ytterligare fyra band har presenterats till sommarens Jesusrock-festival. Dessa är October Light (ska från Kroatien), Thundershock (pop från England) och svenska Safemode och Admonish.
Publicerat: 080322

October Light
PAUL EVENS NY TRUMMIS I DELIRIOUS?  

Det har nu blivit offentligt vem som tar över trumpallen efter Stew Smith i Delirious? Det blir Paul Evens som för ett par veckor sedan sågs i Sverige som trummis i Brenton Brown Band. Paul Evens är uppväxt i samma kyrka som medlemmarna i Delirious? och har länge stått dem nära. Utöver att trumma i Brenton Browns band har Paul Evens även spelat med Matt Redman. Debuten i Delirious? sker i maj.
Publicerat: 080321

Paul Evens
NY MUSIK FRÅN QUEEN  

Med ett nytt album i pipeline - det första studioalbumet i Queens namn sedan Freddie Mercurys dagar- är Queen redo för att bege sig ut på en fyra månader lång höstturné. Än en gång sker det tillsammans med sångaren Paul Rodgers (Free, Bad Company) som var med på världsturnén 2005/2006. Det är även han som sjunger på den nya ännu obetitlade skivan som släpps den tredje september. Som det ser ut nu kommer inte Queen att besöka Sverige under denna turné.
Publicerat: 080321

Queen
NEWSBOYS SLÄPPER LIVESKIVA  

Storsäljande Newsboys har nu släppt liveskivan "Go Live", som är inspelad under förra årets "Go"-turné i USA. Albumet innehåller främst låtar från skivan "Go", men även flera av Newsboys hittar.
Publicerat: 080321

Newsboys
PASSION TILL SVERIGE MED NY SKIVA  

Efter en rad stora event i USA ger sig den amerikanska Passionrörelsen ut på världsturné med 17 städer att besöka. Söndagen den 18 maj kommer de till Hovet i Stockholm för en kväll av undervisning, lovsång och bön. Passion är en rörelse som vill utmana och uppmuntra studenter att leva helt för Guds ära genom att samla dem till stora väckelsemöten. Med till Stockholm följer de välkända lovsångsartisterna Louie Giglio (grundaren av Passionrörelsen), Chris Tomlin, Matt Redman och Charlie Hall. Passion är nu aktuella med den nya skivan "God Of This City" (släpps i Sverige den 23 mars), uppföljare till "Everything Glorious" från 2006.
Publicerat: 080320

Passion
JOSHUA ÅTERUTGER GAMLA PLATTOR  

I väntan på det nya albumet "Resurrection" (preliminär titel) med gitarristen Joshua Perahia och sångaren Jeff Fenholt, kommer Joshua den 25 mars att återutge tre av sina mest klassiska album; "The Hand Is Quicker Than The Eye", "Surrender" (med nytt omslag) och "Chapter One" (med nytt omslag. Album som varit utgångna i sex års tid, men som nu remastrats och ges en andra chans. I anslutning till detta har Joshua även haft premiär för en ny hemsida.
Publicerat: 080320

Joshua
UNDEROATH TURNERAR MED SLIPKNOT  

Det är nu officiellt att Underoath blir ett av banden på sommarens Mayhem Festival. En turnerande festival som headlinas av Slipknot och Disturbed. Övriga band Underoath får sällskap med är Dragonforce, Mastodon, Machine Head, Walls Of Jericho, Black Tide, Suicide Silence, The Red Chord, Five Figer Death Punch, 36 Crazy Fists och Airbourne. Vilka städer festivalen besöker kommer presenteras första april. Utöver detta har Underoath gått in i studion för inspelning av en ny platta tänkt att släppas i höst. Webbkamerabilder från studion finner du här!
Publicerat: 080319

Underoath
MUSIK-TV FRÅN LIVETS ORD  

Livets Ord har startat ett musikprogram som sänds via webb-TV. Programmet heter "WahWah" och sänds varannan onsdag. Programledare är Jonatan Samuelsson, gitarrist i Bob K. Programmen finner du här!
Publicerat: 080319

Wahwah
ERIK TILLING SLÄPPER NYTT I SOMMAR  

Erik Tilling släpper den 4 juni sitt femte album "Stor Är Din Trofasthet". Skivan innehåller likt de tidigare albumen en blandning av egna låtar, psalmer i nya arrangemang och översättningar av några av Fernando Ortegas sånger. Inte heller på detta album sjunger Erik Tilling utan låter sången skötas av hustrun Millan Holm, Malin Boqvist oxh Joel Börjesson.
Publicerat: 080319

Tilling
AS IN REBEKKAMARIA ÖPPNAR FÖR VIVE LA FÊTE  

As In RebekkaMaria är en blandning av elektronisk pop, svängig folkmusik och sköna beats, en electro- och clubcocktail guldkantad av RebekkaMaria Anderssons vackra röst. Soundet för tankarna till band som Yelle, CocoRosie och Ladytron i ett möte med 60-talets franska divor. Nästa vecka öppnar As In RebekkaMaria för belgiska Vive La Fête i Stockholm, Göteborg och Malmö. Danska RebekkaMaria har med sitt egna projekt snabbt gjort sig ett namn på Skandinaviens musikscen. Hon har supportat bland annat !!!, Vive La Fête och Chromeo och spelat på stora scener runt om i Europa. Live är As In RebekkaMaria ett fullskaligt band bestående av musiker från de danska banden Lampshade och Campsite, allt kryddat med visuella effekter och dans!
Publicerat: 080318

Rebekka Maria
SOUNDMASS SAJNAR DEI ELITHAEON  

Soundmass i Australien har sajnat Dei Elithaeon, ett metalband med inslag av thrash-, death- och progressivmetal. Debutalbumet kommer att släppas i mitten av detta år.
Publicerat: 080318

Dei
RIHANNA SLÄPPER "GOOD GIRLE GONE BAD" PÅ NYTT  

Den 27 maj släpper Rihanna albumet "Good Girl Gone Bad" på nytt. Skillnaden mot den första utgåvan är att en ny singel lagts med. Låten, som är skriven av Ne-Yo och producerad av Stargate, heter "Take A Bow". Sedan "Giid Girl Hone Bad" ursprungligen släpptes i juni 2007, har den hunnit sälja över 1,1 miljoner exemplar bara i USA. Och på Billboard-listan nådde den som högst en andra plats.
Publicerat: 080318

Rihanna
MICHAEL SWEET BLIR NY SÅNGARE I BOSTON!  

Stryper-sångaren Michael Sweet blir ny sångare i Boston efter avlidne Brad Delp. Michael Sweet deltog förra året i en hyllningskonsert till Brad Delps minne. Efter det fördjupades vänskapen med medlemmarna i Boston och gitarristen Tom Scholz har sedan gästspelat på Strypers kommande skiva. Boston, som sålt över 30 miljoner skivor och är mest kända för låten "More Than A Feeling", kommer i sommar bege sig ut på en lång USA-turné med Michael Sweet på sång.
Publicerat: 080317

Boston
NY SKIVA MED JACI VELASQUEZ  

I morgon släpper Jaci Velasquez sitt tionde studioalbum "Love Out Loud". Det har gått elva år sedan hon som 17-åring debuterade med "Heavenly Place". Sedan dess har hon sålt över 3,5 miljoner skivor och blivit en stor stjärna både på den kristna scenen och i de latinamerikanska länderna. Det nya albumet släpper Jaci Velasquez både på CD och digitalt, men de som köper skivan digitalt får med en extra låt som inte finns på CD:n.
Publicerat: 080317

Jaci Velasquez
HOUSE OF HEROES SKÄNKER BORT LÅTAR  

Den 15 april släpper House Of Heroes sitt fjärde album "The End Is Not The End". Men redan nu bjuder bandet på tre låtar helt gratis. Det enda du behöver göra är att tipsa bandet om fem vänner du tror kan vara intresserade av dem. Sedan är låtarna dina. Den färdiga skivan kommer sedan innehålla ytterligare tolv spår du kan köpa via Itunes eller på skiva. Gratislåtarna finner du här!
Publicerat: 080316

House Of Heroes
AFTER EDMUND TILL JESUSROCK  

Amerikanska arenarock bandet After Edmund blir det tredje bandet att headlinea sommarens Jesusrockfestival i Kramfors. After Edmund har nyligen släppt debutplattan "Hello" som mötts av mycket positiva recensioner. Utöver After Edmund har Jesusrock presenterat ytterligare akter: Holländska singer/songwritern Kim Janssen, tjejfrontade Scarlet Drop, Pantokrator, Joel Lax, Jon Bilbrough, samt det lokala bandet G.Ä.G.
Publicerat: 080315

After Edmund
17:E HILLSONG LIVE WORSHIP-SKIVAN INSPELAD  

I söndags den nionde mars spelade Hillsongkyrkan i Sydney i Australien in sitt 17:e live worship-album. På scenen stod Reuben Morgan, Joel Houston, Darlene Zschech och Marty Samson tillsammans med ett flertal låtskrivare, lovsångsledare och musiker. Skivan kommer heta "This Is Our God" och kommer släppas den sjunde juli i anslutning till den årliga Hillsong konferensen på Acer Arena i Sydney.
Publicerat: 080315

Hillsong
ANDREW PETERSON SLÄPPER BOK  

Den amerikanske singer/songwritern Andrew Peterson debuterar nu som författare. Förstlingsverket har fått titeln "On The Edge Of The Dark Sea Of Darkness" och är en äventyrsroman för barn på 256 sidor. Idén kom när Andrew Peterson läste Narnia-böckerna för sina barn för fyra år sedan. Sedan dess har han jobbat på att skapa ett eget äventyr som intresserar den unga generationen. "On The Edge Of The Dark Sea Of Darkness" släpps den 18 mars. Dock ej på svenska. Utöver detta jobbar Andrew Peterson på sitt åttonde album.
Publicerat: 080314

Andrew Peterson
HÅKAN HELLSTRÖMS SINGEL HAR SÅLT GULD  

Håkan Hellströms singel "För En Lång Tid" har sålt guld. Låten är den första singeln från det kommande albumet "För Sent För Edelweiss" som släpps den 26 mars.
Publicerat: 080314

Håkan Hellstöm
ALICE COOPER TILL ROCKWEEKEND  

Alice Cooper är nu klar för Rockweekend på Kilafors Herrgård utanför Bollnäs. Övriga nya bokningar är Arch Enemy, Mustasch och Emtombed.
Publicerat: 080314

Alice Cooper
LAGWAGON TILL WEST COAST RIOT  

Kaliforniens stora punkstolthet Lagwagon kommer till Göteborgsfestivalen West Coast Riot. Med 20 år på nacken och nio släppta album är bandet kulförklarade på den kaliforniska punkscenen.
Publicerat: 080314

Lagwagon
STEVEN CURTIS CHAPMAN TILL GULLBRANNA  

Steven Curtis Chapman kommer i sommar för första gången besöka Sverige. Besöket kommer ske på Gullbrannafestivalen, ett par mil utanför Halmstad. Steven Curtis Chapman kommer i anslutning till detta även spela på norska Skärgårds Music & Mission Festival. Steven Curtis Chapman är aktuell med albumet "This Moment"
Publicerat: 080313

Steven Curtis Chapman
NY SAMLING MED IRON MAIDEN  

En ny samling med Iron Maiden släpps den14 maj. Samlingen bär titeln "Somewhere Back In Time" och samlar det mesta av det bästa från Iron Maidens 80-tal. Samlingen riktar sig främst till bandets unga fans som inte var födda när dessa låtar ursprungligen gavs ut. För att bäst kunna nå dem kommer skivbolaget EMI, via Iron Maidens hemsida, prova det nya greppet att bjuda på gratis nedladdning av låtarna. Lyssnaren kan då lyssna tre gånger på låtarna. När de lyssningarna är gjorda får de som vill betala in en summa och få fri tillgång till dem.
Publicerat: 080313

Iron Maiden
CHICAGO TILL STOCKHOLM  

Den amerikanska gruppen Chicago firade 40-årsjubileum 2007. Bandet ger sig nu ut på turné och under 2008 kommer de göra mer än 100 konserter i USA, Japan, Kanada och Europa. Den 18 juli spelar de i Stockholm. Bandet är kända för klassiska rockballader som "If You Leave Me Now" och "You're The Inspiration".
Publicerat: 080313

Chicago
REINXEED BLIR BAND  

Sångaren Tommy Johansson har nu hittat musiker som gör det möjligt för honom att framträda live med projektet ReinXeed. De nya medlemmarna är: Kerry Lundberg på gitarr, Christer Viklund på bas och Mattias Lindberg på trummor. Bandets debutskiva kommer att släppas senare i år på Christian Music Sweden (tidigare Rivel Records).
Publicerat: 080312

Reinxeed
NYTT FRÅN JOSHUA  

Joshua Perahia arbetar på ett nytt album. Med sig in i studion tar han Jeff Fenholt som sjöng på "Surrender"-skivan 1985. Skivan kommer även innehålla flera gäster. Joshua arbetar även på sin första DVD. Denna kommer heta "Intense Defense: Live In The Studio" och kommer innehålla hela "Intense Defense"-albumet framfört live i studion med Rob Rock på sång. DVD:n kommer också innehålla Joshuas framträdanden på en välgörenhetsgala Frälsningsarmen höll 2001, inslag från Stryper Expon 2001 och mycket annat.
Publicerat: 080312

Joshua Perahia
SVENSKT OMSLAG TILL BECOMING THE ARCHETYPES NYA  

Becoming The Archetype planerar låta svenske Kristian Wålin måla omslaget till deras tredje skiva. Kristian Wålin har tidigare målat omslag till band som At The Gates, The Black Dahlia Murder, Extol, Antestor och Narnia.
Publicerat: 080312

Becoming The Archetype
AMY WINWHOUSE ÖKADE MEST PÅ SVENSK RADIO  

Amy Winehouse klättarade förra veckan hela 132 platser på Svenska radiolistan med singeln "Tears Dry On Their Own". Med det blev hon veckans "Highest Climber". Det visade sammanställningen som blev klar under måndagen.
Publicerat: 080312

Amy Winehouse
TARJA TILL SVERIGE  

Den före detta Nightwish sångerskan Tarja Turunen kommer i maj till Sverige för tre konserter. Dessa kommer äga rum i Mölmö, Göteborg och Stockholm. Tarja Turunen är aktuell med albumet "My Winter Storm", som i Finland sålt platatina.
Publicerat: 080312

Tarja Turunen
NY SINGEL FRÅN NIGHTWISH  

Finska Nightwish, med svenska sångerskan Anette Olzon, släpper den 30 maj sin tredje singel från det senaste albumet "Dark Passion Play". Låten de valt är "The Islander". I slutet av 2007 spelade bandet in videon till låten i Rovaniemi, nära polcirkeln i norra Finland.
Publicerat: 080312

Nightwish
SINCE OCTOBER SAJNADE AV TOOTH & NAIL  

Amerikanska rockbandet Since October, som besökte Sverige förra sommaren, har nu sajnats av Tooth & Nail Records. Bandets debutskiva "This Is My Heart" släpps den 27 maj.
Publicerat: 080312

Since October
TRE KONSERTER MED JOHN FOGERTY I SVERIGE  

Den forne Creedence Clearwater Revival sångaren John Fogerty kommer i maj till Sverige för tre konserter. En i Stockholm, en i Karlstad och en i Ystad. John Fogerty är aktuell med sitt sjunde soloalbum "Revival".
Publicerat: 080312

John Fogerty
KULTBANDET THE SONICS TILL WAY OUT WEST  

The Sonics, bandet som skapade garagerocken, är tillbaka. I sin första skepnad existerade de mellan 1963-1967 och hann med två skivor. Mot slutet av förra året dök de upp på nytt för två spelningar i New York och i sommar kommer de alltså till Way Out West.
Publicerat: 080312

The Sonics
NY SAMLING MED MXPX  

EMI fortsätter sin samlingsserie "The Ultimate Collection". Turen har nu kommit till MxPx vars samling nådde marknaden igår. Samlingen, som är en dubbel-CD, innehåller 23 låtar och täcker in det mesta från de tidiga skivornas till det senaste albumet "Secret Weapon".
Publicerat: 080312

MxPx
NY SKIVA FRÅN BLOODGOOD  

I väntan på ett nytt album från återförenade Bloodgood, kan bandets fans glädja sig över ett nyutkommet soloalbum från basisten Michael Bloodgood. Skivan är en lovsångsskiva med texter riktade till Gud. Främst består den av covers av redan kända lovsånger, men några nyskrivna av Michael Bloodgood finns också med. Musikaliskt innefattar den alltifrån Beatles-pop, rockabilly till heavy metal. Bland gästerna på skivan märks bland annat Jeffrey Mc.Cormack (Alice In Chains), Les Carlsen (Bloodgood) (och Oz Fox (Stryper/Bloodgood). Skivan är mixad av Steve Smith (Van Halen, Kiss, Eagles).
Publicerat: 080311

Michael Bloodgood
MACHINA SKRIVER LÅT MED MICK MARS  

Metalbandet Machina, med de två tidigare Evanescence-medlemmarna John LeCompt och Rocky Gray, skriver låten "Save You" tillsammans med Mick Mars från Mötley Crüe. Så här långt har de kommit halvvägs. När den är mixad och klar kommer ett smakprov läggas upp på bandets myspace.
Publicerat: 080311

Machina
CHRIS TAYLOR SAJNAD AV BEC RECORDINGS  

Den 27-årige Florida killen Chris Taylor har blivit sajnad av BEC Recordings och släpper där den 15 april sitt debut album "Take Me Anywhere". Albumet är producerat av Allen Salmon (Mute Math, Sanctus Real). Samtliga sånger är av lovsångskaraktär. För att följa upp albumet kommer Chris Taylor följa med Kutless ut på turné.
Publicerat: 080311

Chris Taylor
DUFFY SKRIVER HISTORIA  

Bara åtta kvinnliga artister har tidigare lyckats inneha förstaplatsen samtidigt på Engelska album- och singellistan. Det har varit artister som Mariah Carey, Celine Dion och Whitney Houston. Nu har Duffy armbågat sig in i detta fina sällskap av divor. Albumet "Rockferry" som igår knep förstaplatsen sålde lika mycket skivor somm övriga topp tio artister tillsammans. Singeln "Mercy" toppar även radiolistan för fjärde veckan i rad. Den nionde april släpps Duffys skiva i Sverige.
Publicerat: 080311

Duffy
STELLAR KART  

Det blev en bra första vecka för poppunkarna i Stellar Kart. Det nya albumet "Expect The Impossible", bandets tredje i ordningen, tog sig hela vägen upp till Billboardlistans 66-plats. På den kristna försäljningslistan gick det ännu bättre. Där nådde Stellar Kart plats nummer tre. Producent för "Expect The Impossible" är Ian Eskelin (Krystal Meyers, All Star United)
Publicerat: 080311

Stellar Kart
MICHAEL ENGLISH TILLBAKA  

Det har gått åtta år sedan Michael English senast släppte ett studioalbum. Men nu är han tillbaka med "The Prodigal Comes Home". På albumet har Michael English jobbat med producenterna Mark Miller (Casting Crowns) och Dale Oliver (Bucky Covington) och låtskrivarna Neil Thrasher (Rascal Flatts, Kenny Chesney), Matthew West (Natalie Grant) och Sam Mizell (Point Of Grace, Avalon), för att ge några exempel. Albumet gick direkt in på tiondeplatsen på iTunes kristna lista.
Publicerat: 080310

Michael English
DENISON WITMER SPELAR IN NYTT  

Nästan tre år har gått sedan Denison Witmer släppte "Are You A Dreamer". Under den tiden har han turnerat intensivt i både USA och Europa. Han var även med och hjälpte till när Rosie Thomas spelade in sitt senaste album "These Friends Of Mine". Utöver det har han köpt sig ett hus i Philadelphia, där han byggt sin egen studio. I denna har han i början av detta år spelat in demos och gjort förproduktionen till sitt sjunde album. Dessa kommer han nu ta med sig till Seattle där producenten Blake Wescott kommer göra honom sällskap in i de två studiona London Bridge Studios och Studio Litho (ägd av Stone Gossard i Pearl jam). På skivan kommer Denison Witmer att gästas av bland annat Rosie Thomas och James Mc.Alister.
Publicerat: 080310

Denison Witmer
SYMPATHY SAJNADE AV BOMBWORK RECORDS  

Det Kanadensiska metalbandet Sympathy har sajnats av Bombwork Records. Bandet har tidigare släppt ett par album på Holländska Fear Dark Records och en EP på norska Momentum Scandinavia. Under den tiden bestod bandet enbart av Derek James, även kallad Dharok. Han spelade då alla instrument och progammerade trummorna. Nu har han förstärkt bandet med Jeff Lewis (Abolishment Of Hate, Mortification) på gitarr och Jum Austin (Into Eternity) på trummor. Tillsammans jobbar de nu på det nya albumet "Anagogic Tyranny" som kommer att släppas i mitten av detta år.
Publicerat: 080310

Sympathy
SIXPENCE NONE THE RICHER GÖR COMEBACK PÅ SCEN  

Den 14 mars ger Sixpence None The Richer sin första spelning på fyra år. Den äger rum på South By Southwest i Austin i Texas. Gruppen släpper senare i vår sin comeback-EP och till julen kommer en julskiva.
Publicerat: 080309

Sixpence None The Richer
NYA COLDPLAY TITLAR  

De första låttitlarna från Coldplays kommande skiva har nu nått media. Titlarna att lägga på minnet är: "Yes", "Violet Hill", "Chinese Sleep Chant" och "Reign Of Love". Någon titel för skivan, som släpps i juni, är ännu inte offentlig.
Publicerat: 080309

Coldplay
SVENSK GITARRIST I PRIMAL FEAR  

Den svenske gitarristen Magnus Karlsson blir Stefan Liebings ersättare i Primal Fear. Magnus Karlsson har tidigare spelat i band som Allen/Lande, Starbreaker och The Codex. Stefan Liebing lämnade Primal Fear för att ägna mer tid åt familjen.
Publicerat: 080309

Primal Fear
WHITESNAKE FIRAR 30 MED NYTT ALBUM  

Den 22 april släpper Whitesnake, som i år firar 30 år, sitt nya album "Good To Be Bad". Musikaliskt sammanfattar albumet hela Whitesnakes historia, med influenser såväl från de tidiga som de sena åren. Efter att bandets kristne trummis Tommy Aldridge förra året lämnade bandet, har nu Chris Fraizer (Steve Vai) tagit över som ny trummis. Övriga musiker i dagens Whitesnake är: Doug Aldrich (Dio) på gitarr, Reb Beach (Winger) på gitarr, Uriah Duffy (Christina Aguilera) på bas och Timothy Drury (Don Henley) på keyboards. Sången hanskas som vanligt av oersättlige frontmannen David Coverdale.
Publicerat: 080309

Whitesnake
PAULA ABDUL TAR UPP MUSIKEN PÅ NYTT  

American Idol domaren Paula Abdul tar nu upp den egna karriären på nytt. Ett ännu otitulerat album kommer att släppas innehållande remixar av hennes kändaste låtar, samt några nya spår. Senast Paula Abdul släppte ett album var 1995 med "Head Over Heels".
Publicerat: 080309

Paula Abdul
NYTT STUDIOALBUM MED SHAWN MC.DONALD  

Den amerikanska singer/songwritern Shawn Mc.Donald, släpper den elfte mars det nya studioalbumet "Roots". Det är det första studioalbumet sedan 2006 års "Ripen" släpptes. Däremellan har Shawn Mc.Donald hunnit släppa liveskivan "Scattered Pieces".
Publicerat: 080308

Shawn Mc.Donald
ANDREAS SANDLUND PÅ SKOTSK RADIO  

Svenska Andreas Sandlund har fått sin låt "We're Miles Away" upplockad av den Skotska webbradiostationen Revival Radio. Låten kommer spelas i programmet "Revival Releases" som sänds på måndag kväll. "We're Miles Away" är hämtad från Andreas Sandlunds debutalbum "Diamond Nr 1" som släpptes våren 2006.
Publicerat: 080308

Andreas Sandlund
PILLAR OCH LEELAND GÖR SÄLLSKAP PÅ BILLBOARDLISTAN  

Den 26 februari släppte Pillar det nya albumet "For The Love Of The Game", bandets femte i ordningen. Samma datum släppte Leeland sitt andra album "Opposite Way". Efter första veckans försäljning följs banden tätt åt. Pillar debuterade på Billboardlistans 71:a plats och Leeland på den 72:a.
Publicerat: 080307

Leeland
MEGADETH POPULÄRA I JAPAN  

Megadeth med Dave Mustaine i spetsen tog hem fem utmärkelser när Japanska Burrn! Magazine hade sin årliga läsaromröstning. De kategorier de vann var:
* Best Live Performance In Japan (Megadeth)
* Shining Star (Dave Mustaine)
* Best Album Cover ("United Abominations")
* Best DVD ("That One Night: Live In Buenos Aires")
* Best Tune ("Washington Is Next!")
Megadeth och Dave Mustaine blev också tvåa i kategorierna "Best Group", "Guitarist" och "Songwriter".
Publicerat: 080306

Megadeth
ALBUMSLÄPP FRÅN ONEREPUBLIC  

Ingen har kunnat undgå jättehitten "Apologize" OneRepublic gjort tillsammans med Timbaland. Den tolfte mars släpper bandet hela albumet "Dreaming Out Loud" i Sverige. Naturligtvis finns "Apologize" med där. Det gör även andra singeln "Stop And Stare" som idag gick in på Svenska singellistans tionde plats.
Publicerat: 080306

One Republic
FLYLEAF HAR SÅLT PLATINA  

Flyleaf har nu sålt platina (en miljon exemplar) av den självtitulerade debutskivan. Tredje singeln "All Around Me" har tagit bandet till nya höjder med topp-40 placeringar på amerikanska radiostationer. Tidigare har bandet släppt de två singlarna "I'm So Sick,"och "Fully Alive" som även spelats i Sverige. I februari besökte bandet Sverige för första gången som förband till Korn. Närmast väntar nu turné med Seather, sedan åker bandet till Rwanda med organisationen World Vision för att ta del i kampen mot HIV/Aids.
Publicerat: 080306

Flyleaf
LIBERTY N' JUSTICE SLÄPPER SAMLING  

Allstarprojektet Liberty N' Justice släpper den första april en best-of-skiva. Bland de medverkande artisterna märks: Lou Gramm (Foreigner), Sebastian Bach, Dale och Troy Thompson (Bride), Michael Sweet
(Stryper), Leif Garrett, Mark Slaughter (Slaughter), Tony Harnell (ex-TNT),
Stephen Pearcey (RATT), John Corabi (RATT, ex-Mötley Crüe, Union, Brides of Destruction, The Scream), Jack Russell (Great White), Jani Lane (Warrant), Kelly Keagy (Night Ranger), Kelly Keeling (Transiberrian Orchestra/Blue Murder/TSO), Keri Kelli (Alice Cooper Band, Skid Row, Ratt, L.A. Guns, Slash's Snakepit, Vince Neil Band), Jamie Rowe (Guardian), Doug Pinnick (Kings X), Derrick LeFevre (Lillian Axe) med flera.
Publicerat: 080306

Liberty N' Justice
LOU REED TILL SVERIGE MED ROCKOPERAN ”BERLIN”  

Lou Reed, gitarristen, låtskrivaren och en av grundarna av the Velvet Underground, gav ut albumet ”Berlin” 1973, ett verk som idag räknas som en av Reeds artistiska höjdpunkter. Nu kan alla fans glädja sig då han den 9 juli kommer till Annexet i Stockholm för att framföra verket ”Berlin” live tillsammans med en trettio man stor ensemble inkluderat hans band, orkester och barnkör!
Publicerat: 080306

Lou Reed
DUFFY PÅ SINGELLISTANS TREDJE PLATS  

Duffy debuterar idag på Svenska singellistans tredje plats med "Mercy". I och med det är hon den utländska artist som säljer mest singlar i Sverige just nu. I England toppar hon i överlägsen stil singellistan för tredje veckan i rad och återigen hade endast de digitala nedladdningarna räckt till första platsen. Hon toppar även den brittiska radiolistan för tredje veckan i rad. Den nionde april släpps albumet “Rockferry” i Sverige.
Publicerat: 080306

Duffy
SIGUR RÓS TAR ÖVER YOUTUBE  

Fredagen den 7 mars tar Sigur Rós över Youtube med visningen av 'Heima', den kritikerrosade dokumentär som gjorts om bandet. Därmed blir Sigur Rós det första band att visa en musikdvd i sin helhet på You Tube. Publicerat: 080306

Sigur Rós
DEGARMO & KEY ÅTERFÖRENAS  

Det är nästan elva månader kvar till "K-LOVE Friends & Family Music Cruise 2009", en kryssning som utgår från Miami och har sitt mål i Mexico, men redan nu står det klart att det klassiska rockbandet Degarmoy & Key kommer återförenas för att medverka. Det kommer även 4-Him att göra. Övriga klara artister är: Building 429, Mandisa, Rush of Fools, Nicole C. Mullin, Phil Joel, Salvador, Brandon Heath, Annie Moses Band, Monk & Neagle, Phil Wickham och Denver & The Mile High Orchestra. Utöver en trevlig kryssning, handlar arrangemanget även om välgörenhet. Pengar som kommer in går till behövande barn i Mexico.
Publicerat: 080306

Degarmo & Key
MESHUGGAH SLÅR SVENSKT REKORD  

Återigen bevisas det att svensk musikindustri inte har något starkare än just sin hårdrock. Idag slog Meshuggah svenskt MySpace rekord då förhandslyssningen av deras kommande skiva "ObZen" resulterade
i över 255 000 lyssningar under en veckas tid vilket gör att de tar över rekordet efter självaste Mando Diao. "ObZen" når de svenska skivdiskarna den 14 mars.
Publicerat: 080306

Meshuggah
"BACK TO BLACK" 1:A I ENGLAND IGEN  

För första gången i musikhistorien har ett original album och en deluxe utgåva nått Englandslistans första plats. Det är Amy Winehouse som lyckats med bedriften. Just nu har hon tre album på UK Top 40. Förutom Förstaplatsen me deluxe utgåvan, ligger original "Back To Black" på plats 30 och "Frank" på plats 35. Förutom detta rekord är Amy Winehouse den första brittiska artist som vunnit fem grammys på en och samma gala.
Publicerat: 080305

Amy Winehouse
BLINDSIDE TILL GREEN LIGHT DISTRICT FESTIVAL  

Danska Green Light District Festival har nu presenterat sina fyra sista bokningar. Störst av dessa är svenska Blindside som kommer headlina hela festivalen. De tre övriga presenterade banden är Barricades, Corpse Under Construction och Solace The Day. Alla danska.
Publicerat: 080305

Blindside
FRANZ FERDINAND TILL WAY OUT WEST  

Ytterligare fyra band blev idag klara för Way Out West. Dessa är skottska Franz Ferdinand och klubbakterna Girl Talk, Holy Fuck och No Age.
Publicerat: 080305

Franz Ferdinand
COUNTING CROWS TILL STOCKHOLM  

Det amerikanska alternativa rockbandet Counting Crows kommer den 16:e juni till Stockholm för en spelning på Cirkus. Bandet är aktuella med sitt åttonde album "Saturday Nights & Sunday Mornings", som släpps i mars.
Publicerat: 080305

Counting Crows
NY SVENSK ROCKFESTIVAL  

Rockweekend är namnet på en ny svensk rockfestival som kommer att hållas vid Kilafors herrgård, ett par mil söder om Bollnäs i Hälsingland den 18-19 juli. Ett 20-tal band kommer framträda från två olika scenenr. Klara så här långt är Europe, Helloween, Soilwork, Paul DiAnno, Heat och Bloodbound.
Publicerat: 080305

Helloween
DATUMET SATT FÖR KING'S X NYA  

Förseningarna till trots kommer King's X nya skiva "XV" släppas innan sommaren. För Sverige är releasedatumet satt till den 19:e maj. Ursprungligen var det tänkt att skivan skulle ha släppts i februari.
Publicerat: 080305

King's X
NYTT FRÅN ROB ROCK  

Det har bara gått några månader sedan Rob Rock släppte det senaste soloalbumet "Garden Of Chaos". Nu är han på gång igen. Den här gången som sångare i heavy metal-bandet Fires Of Babylon. Utöver Rob Rock består bandet av Kelly Conlon (ex Death) på bas, Lou St. Paul (Winters Bane) på gitarr och keyboards och Bob Falzano (Shatter Messiah) på trummor. Den självtitulerade debutskivan släpps den 25 april.
Publicerat: 080304

Fires Of Babylon
THE IMPERIALS I STOR NAMNSTRID  

The Imperials var under 60-, 70- och 80-talet en av de populäraste kristna sång och musikgrupperna. Medlemmar kom och gick, men namnet fördes hela tiden vidare. 2005 bestämde sig Armond Morales, som 1964 var med och startade bandet, att lämna över namnet till sin son Jason Morales och övriga sångare i den föryngrade upplagan av The Imperials som Armond Morales nu bestämt sig för att lämna. Så långt gick allt bra. Men efter ett par år längtade Armond Morales tillbaka till musiken och började framträda under namnet The Classic Imperials. Detta gillades inte av den unga upplagan som ansåg sig fått löfte från Armond Morales om att han inte skulle använda namnet mer. Tvisten, som Jason Morales valde att ställa sig utanför, gick så långt att advokater kontaktades och det var bara en tidsfråga innan fallet skulle komma upp i domstol. I sista stund valde dock Armond Morales att börja marknadsföra The Classic Imperials som Armond Morales - One of the Artists formerly known as The Imperials. Som det ser ut nu har tvisten därmed fått sin lösning. Det finns dock två andra band som använder sig av namnet Imperials. Det ena är Little Anthony & The Imperials, ett band som har samexisterat med The Imperials ända sedan starten och därmed inte kommer att byta namn. Det andra The Imperials är en sammanslutning av tidigare medlemmar under ledning av Terry Blackwood, som var med när The Imperials backade upp Elvis Presley under Las Vegas showerna 1969-1972. Om någon rättslig åtgärd kommer sättas in mot det bandet återstår att se.
Publicerat: 080304

The Imperials
SEX NYA ARTISTER TILL HULTSFRED  

Idag presenterade Hultsfred sex nya artister till sommarens festival. Den här gången handlar det om ett gäng internationella bokningar till de mindre scenerna. Dessa är Paul Wall, Jaguar Love, Fujiya & Miyagi, Rooney, Phoebe Killdeer och AA Bondy.
Publicerat: 080304

Rooney
RATT TILL SWEDEN ROCK  

Ett av 80-talets största och mest legendariska band från den glamkryddade L.A.-scenen är nu klara för Sweden Rock. Nämligen Ratt. Och det är med den klassiske sångaren Stephen Pearcy. Den schism som varit mellan honom och musikerna är nu löst. Utöver Ratt presenterades ytterligare fyra band idag. Dessa var Apocalyptica, Satyricon, Black Stone Cherry och Sir Lord Baltimore.
Publicerat: 080304

Ratt
REBECCA ST.JAMES SAMLAR SIG  

EMI fortsätter sin samlingsserie "The Ultimate Collection". Turen har nu kommit till Rebecca St.James vars samling släpps i USA den 11 mars. Samlingen innehåller 25 låtar och täcker in allt från de tidiga skivornas rock till de senare årens lovsång.
Publicerat: 080303

Rebecca St.James
ROYAL YEARS BLIR AV  

"The Royal Years"-turnén blir av som planerat, trots att det stora affischnamnet Larry Norman avled för drygt en vecka sedan. Turnén bär nu underrubriken "A Tribute To Larry Norman" och flera av de medverkande artisterna kommer att framföra varsin utvald cover hämtad från Larry Normans digra låtarkiv.
Publicerat: 080303

Royal Years
NYA ÄVENTYR FÖR ANDERSON  

Medan Anderson jobbar på sitt andra album, har flera nya äventyr dykt upp. Vårspelningar i Tyskland och Sverige håller på att bokas in. Bandet har också tackat ja till ett erbjudande från deras japanska skivbolag att turnéra i Japan. Några få exemplar av den japanska utgåvan av debutskivan "We Radio Anderson", finns nu också tillgängliga i Europa. Med tre bonusspår är det ett måste för varje samlare.
Publicerat: 080303

Anderson
TESTAMENT TILLBAKA EFTER NIO ÅR  

Testament, ett av de allra första thrashmetal-banden som exploderade i Bay Area området under 80-talet, är tillbaka med nytt material. Det första sedan "The Gathering" släpptes 1999. Testament som av de flesta räknas som ett av de fem största thrashmetal-banden tillsammans med Slayer, Megadeth, Metallica och Anthrax har på nya albumet samlat original uppställningen med: Chuck Billy (sång), Eric Peterson (gitarr), Alex Skolnick (gitarr) och Greg Christian (bas). Samt att de lagt till sin vän och forna medlem Paul Bostaph på trummor. Skivan bär titeln "The Formation of Damnation" och släpps den 25 april i Sverige.
Publicerat: 080303

Testament
TERAMAZE ÅTERFÖRENAS  

Enligt brasilianska nätmagasinet Metal Mission har det australiska metalbandet Teramaze återförenats. Samma meddelande finns att läsa på bandets purevolumesida, men något datum för när meddelandet lades ut finns inte. Teramaze var som mest aktiva i mitten och slutet av 90-talet då de två albumen "Tears To Dust" och "Doxology" släpptes.
Publicerat: 080302

Teramaze
THIRD DAYS GITARRIST LÄMNAR BANDET  

Third Days gitarrist Brad Avery lämnar bandet efter 13 år och över 1000 gjorda spelningar. Anledningen är att han vill ägna sig åt egna soloprojekt. Third Day kommer inte ersätta den vakanta platsen utan fortsätta som en kvartett.
Publicerat: 080301

Third Day
THE FLAMMING LIPS TILL WAY OUT WEST  

Way Out West har idag presenterat ytterligare tre bokningar. Dessa är: The Flamming Lips, Beirut och Pacific. Sedan tidigare är artister som N.E.R.D, Sigur Rós, Håkan Hellström, Iron & Wine, Lykke Li, José González och Yeasayer klara.
Publicerat: 080229

Flamming Lips
TRAA STARTAR SKIVBOLAG OCH SLÄPPER BOK  

P.O.D:s basist Traa Daniels har nu startat det egna skivbolaget Ryot Phoenix Music. Det första släppet blir en egen soloplatta med release i mars. Sedan släpper bolaget ett album med bandet Goodnight Goddess i juni. Traa Daniels har också skrivit en bok med titeln "Insider's Secrets To Making it In The Music Business".
Publicerat: 080229

Traa
CHRIS CORNELL TILL METALTOWN  

Tillsammans med Soundgarden var Chris Cornell en stor del av den Seattle-scen som fullkomligt dominerade rockvärlden i början av 90-talet. 1994 stod de på toppen av karriären med albumet "Superunknown" som sålde fem gånger platina. Sedan har Chris Cornell synts som sångare i Audioslave och som soloartist. På Metaltown ger han den enda Sverigespelningen i år. Utöver Chris Cornell har Metaltown presenterat ytterligare fem nya bokningar. Dessa är: Danko Jones, Clutch, Dark Tranquillity, Die Mannequin och Dead By April.
Publicerat: 080229

Chris Cornell
FRÄMLINGSSTIPENDIET TILL CHRISTOFFER HIDING  

På Palladium i Malmö slog Carola igenom med dunder och brak när hon för 25 år sedan vann melodifestivalen med "Främling". I tisdags var det exakt på dagen 25 år sedan det skedde. Det uppmärksammade Carola med att ordna en jubileumsfest för att uppmärksamma sina 25 år som artist just på Palladium i Malmö. Utöver det egna firandet introducerade Carola även det
nyinstiftade Främlingsstipendiet. Ett årligt pris Carola från och med i år
kommer att dela ut till någon talang hon vill uppmuntra. Den första
pristagaren blev Christoffer Hiding, femma i 2007 års upplaga av idol, som fick ta emot Främlingsstatyetten och en prischeck på 50.000 kronor.
Publicerat: 080228

Christoffer Hiding
KORN-SÅNGAREN JONATHAN DAVIS KOMMER TILL SVERIGE  

Den hyllade sångaren Jonathan Davis från det amerikanska metalbandet Korn kommer till Sverige med sin turné "The Alone I Play Tour 2008". Han ger två konserter, den 23 maj på Berns i Stockholm och den 26 maj på KB i Malmö. Jonathan Davis och bandet The SFA kommer att bjuda på en unik konsertupplevelse med låtar som tidigare aldrig varit framförda på scen, inklusive ett antal låtar av Korn som sällan spelats live, låtar från soundtracket "The Queen of The Damned" samt en blandning av Jonathans egna cover- och Kornfavoriter. Davis är just nu aktuell som soloartist med "Alone I Play" (DVD och CD). Nyligen gästade han Sverige med Korn och spelade både i Stockholm och i Göteborg. Flyleaf var då förband.
Publicerat: 080228

Jonathan Davis
NY SINGEL FRÅN BOB K  

Uppsala-bandet Bob K har släppt en ny singel med titeln "Save Me". Singeln, som är inspelad på Värmdö, är bandets första släpp sedan debutskivan "Bob K" släpptes 2005.
Publicerat: 080228

BobK
BLINDSIDE TILL FRIZON  

Frizonfestivalen har nu presenterat sina första bokningar. Störst bland
dem är Blindside, som just nu arbetar på ett nytt album. Övriga band som
presenterats är: Mammuth, Tupelo Honeys, Elefant och Slowtrack.
Frizonfestivalen äger rum 6-10 augusti utanför Örebro och firar i år 10 år
som festival.
Publicerat: 080228

Blindside
FÖRSTA BANDEN KLARA TILL ACCELERATOR  

Acceleratorfestivalen som hålls i Stockholm den 25:e juni har nu presenterat de första bokningarna. De artister som är klara är: Band of Horses, Battles, Black Kids, Deerhunter, Duffy, Fuck Buttons, Magik, Markers, Stars och The Teenagers. Fler artister kommer att tillkomma.
Publicerat: 080228

Duffy
VIC ZINO TILL HARDCORE SUPERSTAR  

Det är nu officiellt att Vic Zino från Crazy Lixx kommer att ta över Thomas Silvers plats i Hardcore Superstar permanent. Sedan Thomas Silvers avhopp i januari har Vic Zino varit tillfällig ersättare medan Hardcore Superstar sökt ny gitarrist. Thomas Silver lämnade Hardcore Superstar på grund av att han tröttnat på musik och turnélivet. Vic Zino kommer, enligt egen utsago, att kombinera det nya jobbet med fortsatt medlemskap i Crazy Lixx.


Publicerat: 080228

Hardcore
TOURNIQUET STÄLLER KRAV PÅ NYTT KONTRAKT  

Sweden Rock rapporterade igår om att progthrasharna i Tourniquet ställer höga krav innan de skriver på ett nytt skivkontrakt. Bandet ser ingen anledning att sälja sig billigt. En rättvis deal är vad som gäller. De tänker inte ge bort upphovsrätten till sin musik, inte ställa upp på månadslånga turnéer och inte gå med på att spela in demos för att visa vad de går för. De äldre plattorna är bevis nog för deras kapacitet, anser de. Tourniquet har dock ett tiotal nya låtar färdiga, men den nya plattan lär dröja ytterligare ett tag. Senast Tourniquet släppte ett album var 2003 då "Where Moth And Rust Destroy" kom. Något Tourniquet däremot är på väg att släppa är en återutgåva av samlingen "The Collected Works...". Enligt Sweden Rock kommer denna version innehålla två helt nya studiolåtar, några livespår och andra bonusar.
Publicerat: 080227

Tourniquet
THE SOULJAHZ BLIR THE WASHINGTON PROJECTS  

Syskonduon Jekob och Rachael Washington i The Souljahz har bytt namn till The Washington Projects och släpper under det namnet debutalbumet "Commanders Of The Resistance" den fjärde mars. Orsaken bakom namnbytet är att när The Souljahs var redo att släppa uppföljaren till 2002 års debut "The Fault Is History" ändrade skivbolaget sin tidsplan och bytte ut personal. The Souljaz blev då lågt prioriterade. Det enda sättet för dem att bli fria från kontraktet i förtid var att släppa namnet The Souljaz och starta upp under ett nytt namn. De har de nu alltså gjort. De har även startat det egna skivbolaget Black & White Label Group för att släppa skivan.
Publicerat: 080227

The Washington Projects
LARRY NORMAN DÖD  

Larry Norman är död. 02:45 söndag natt tog han sitt sista andetag. Då orkade det försvagade hjärtat inte mer. Larry Norman skulle ha fyllt 61 den åttonde april. Samma månad var det också tänkt att han skulle turnéra Sverige, som en del av turnépaketet Royal Years. Nu blir det alltså inte så. Larry Norman är den kristna rockens urfader. Efter en tid i bandet People debuterade han som soloartist 1969 med albumet "Upon This Rock" (Capitol Records). Uppföljaren "Only Visiting This Planet" kom 1972 och producerades av Beatles-producenten George Martin. Sedan dess har det blivit många album och turnéer. Från slutet av 80-talet och framåt har Larry Norman kämpat med sviktande hälsa. Han har drabbats av hjärtattacker och åkt in och ut på sjukhus. Vid flera tillfällen har han fått beskedet att han bara haft timmar kvar att leva. Dagen innan sin död kände han själv att det var så och dikterade en avskedshälsning som finns att läsa på hans officiella hemsida. Vi sörjer Larry Normans bortgång.
Publicerat: 080226

Larry Norman
THE ARK GÖR TVÅ EXKLUSIVA KONSERTER I NORDEN I SOMMAR  

Efter ett framgångsrikt 2007 väljer The Ark att under 2008 enbart framträda i Sverige vid ett enda tillfälle. Detta blir på Gatufesten i Sundsvall den fjärde juli. Utöver denna spelning spelar de dagen därpå på Ruisrock i Åbo i Finland, men fler spelningar blir det inte i sommar.
Publicerat: 080226

The Ark
DISTURBED TILL SWEDEN ROCK  

Tre nya band presenterades igår till Sweden Rock. Dessa var Disturbed, som släpper den nya plattan "Indestructible" i maj, finska glambandet Hanoi Rocks och austrailensiska Airboune som bjuder på AC/DC-doftande rock.
Publicerat: 080226

Disturbed
LINKIN PARK TILL HULTSFRED  

2003 tvingades Linkin Park ställa in den inbokade spelningen på Hultsfred med kort varsel. Sedan dess har de varit ett av de mest önskade banden till festivalen. Igår blev det klart att bandet kommer att spela på sommarens festival. Utöver Linkin Park presenterades ytterligar nio bokningar. Dessa var: Håkan Hellström, Simple Plan, Anti-Flag, The Donnas, Neverstore, Jimmy Eat World, Masters Of Reality, Caribou och Markus Krunegård från Laakso som nu gör solokarriär.
Publicerat: 080226

Linkin Park
FLERA BAND KLARA FÖR WHERE THE ACTION IS  

Queens Of The Stone Age, Dirty Preatty Things och Dinosaur JR är nu klara för Where The Action Is som hålls den 14 juni i Stockholm. Sedan tidigare är Foo Fighters, The Hellacopters, The Hives, Sahara Hotnights och Mando Diao klara. Ytterligare ett par artister tillkommer.
Publicerat: 080226

Queens Of The Stone Age
BRIDE LÅTER FANSEN FINANSIERA NÄSTA SKIVA  

Bride planerar att låta fansen finansiera den kommande skivan. För en symbolisk summa ska de få tillgång till en hemlig sida där bandet lägger upp allt de gör. Där kommer de första låtskisserna, demoinspelningar, råmixningen av den färdiga skivan med mera att läggas upp. Bandet hoppas att de som väljer att stötta det här projektet håller materialet för sig själva och inte sprider det vidare. Bride lovar också att lyssna på de kommentarer de får om de upplagda låtarna inför det slutgiltiga låtvalet till skivan.
Publicerat: 080225

Bride
MYCKET PÅ GÅNG FRÅN UNDEROATH  

Under den senaste USA-turnén hade Underoath ett filmteam med sig. På sex veckor filmades 70-80 timmars material. Det ska nu klippas ned till en och en halv timma och släppas på DVD som en dokumentär. Samtidigt som denna släpps kommer också en liveskiva släppas. Underoath har tidigare släppt DVD:n "777", där bland annat ett kapitel ägnades åt besöket i Sverige. Utöver en ny DVD går Underoath in i studion om en månad för att spela in ett nytt album. I dagsläget har de åtta sånger klara. Enligt dem själva är det det tyngsta och mest experimentella materialet de har skrivit.
Publicerat: 080224

Underoath
PHOENIX RISING  

I morgon kväll hålls en välgörenhetsgala för att samla in pengar till de drabbade och anhöriga av branden på nattklubben The Station för fem år sedan i Rhode Island. Branden var den fjärde största nattklubbsbranden i USA med 100 dödsoffer, 200 allvarligt skadade och med 65 barn som misste antingen en eller båda av sina föräldrar. Till välgörenhetsgalan har arrangören lyckats samla ett stort antal namnkunniga artister. Bland dem finns Twisted Sister, Kevin Max, Gretchen Wilson, Stryper med Tom Scholz (Boston) som gäst, Tesla och Aaron Lewis (Staind).
Publicerat: 080224

STRYPER
SOLOSKIVA FRÅN VINCE LICHLYTER  

Jonah33 sångaren Vince Lichlyter jobbar på en soloskiva. Utgivningen är planerad till slutet av april. Så många fler detaljer har ännu inte nått Noizegate Music.
Publicerat: 080224

Jonah33
NYA COLDPLAY TILL MIXNING  

Coldplay slipar på de sista detaljerna till nya skivan, den fjärde i ordningen, sedan kommer den gå till mixning. Någon titel är ännu inte satt, men utgivningen kommer att ske i början av sommaren via Capitol Records/EMI. Sedan följer en USA- och Europa-turné. Skivan började Coldplay jobba med i november 2006 i den egna studion i norra London. Producerat har de gjort själva och tillsammans med Brian Eno och Markus Dravs.
Publicerat: 080223

Coldplay
SILVERS NYA SKIVA SNART KLAR  

Bara några få låtar återstår att spela in, sedan är Silvers tredje fullängdare färdig för mixning. Inspelningen är gjord i hemstaden Oslo, medan mixningen kommer göras i Umeå av den legendariska producentduon Pelle Henricsson och Eskil Lövström (Refused, Bombshell Rocks, Breach, poison the well, Cult of luna, Amulet m.fl.). Då den nya skivan innehåller mycket gitarrer har Silver valt att ta in en tredje gitarrist. Han heter Kaasa och är nära vän till bandet sedan många år. Soundet är den här gången benhårt och bandets punk innehåller nu även industriella influenser. Ingen titel är satt än och Silver ligger i förhandling om vem som kommer släppa skivan. Planerad release är i början av maj.
Publicerat: 080222

Silver
BRITT AWARDS AVKLARAT  

I onsdags gick den stora Brit Awars galan, den engelska motsvarigheten till grammisgalan, av stapeln. De stora vinnarna blev Artic Monkeys, Take That och Foo Fighters. Artic Monkeys för årets grupp och album, Take That för bästa liveakt och singel och Foo Fighters för bästa internationella grupp och album. Bästa kvinnliga brittiska artist Kate Nash och Kylie Minogue fick den internationella utmärkelsen. Paul McCartney fick ett hederspris för lång och trogen tjänst och fick framföra låtar som "Hey Jude" och "Lady Madonna". Galans stora förlorare blev X-factor-vinnaren Leona Lewis, nominerad i fyra kategorier, men som ändå inte fick något pris.
Publicerat: 080222

Brit Awards
NYA BOKNINGAR TILL JESUSROCK  

Idag har Jesusrock presenterat ytterligare tre bokningar till sommarens festival. Samtliga tre presenterade är artister som tidigare spelat på festivalen och vunnit stor uppskattning. Störst av dem är Canadensiska Manic Drive, som spelade där förra Sommaren. Engelska The Steels gör även de ett kärt återbesök. Det tredje är det flitigt turnerande svenska screamo bandet Intohimo.
Publicerat: 080222

Manic Drive
DISCIPLE GÖR WRESTLING MUSIK  

Disciple medverkar på den nysläppta "volume 8" av World Wrestling Entertainments The Music-serie. Bandet fick en inbjudan och spelade in den nya sången "In The Middle Of It No". Låten finns nu att lyssna till på bandets myspace.
Publicerat: 080221

Wiórld Wrestling
DAVID BENSON TURNÈRAR MED SVENSKAR  

David Bensons Dbeality kommer i vår göra en två veckor lång europaturné. Som musiker till bandet har han likt Rob Rock hyrt in svenskarna Carl-Johan Grimmark på gitarr (Narnia, Rob Rock), Andreas Olsson på bas (Narnia, Divine Fire), samt Mick Nordströ på trummor (Modest ännu annonserad i Sverige. Utan de länger som kommer besökas är Tyskland, Österike, Schweiz och Italien. David Benson arbetar för närvarande på det andra Dbeality albumet som kommer att produceras av Neil Kernon (Queensryche, Dokken, Hall & Oates,
Kansas).
Publicerat: 080221

Dbeality
MAE SAJNADE AV CAPITOL RECORDS  

Efter två album på independentbolaget Tooth & Nail har Mae nu blivit sajnade av Capitol Records. Där släpper de nu albumet "Singularity", producerat av Howard Benson (My Chemical Romance, All American Rejects, Relient K m.fl). En spännande vår lär vänta för bandet.


Publicerat: 080221

Mae
JON FOREMAN FÄRDIG MED VÅR-EP:N  

Medan "Fall/Winter" skivan precis släppts, har Jon Foreman färdigställt "Spring"-EP:n. Den släpps snart digitalt och likt "Fall/Winter" kommer den längre fram att släppas på CD tillsammans med "Summer"-EP:n. Vid sidan av detta arbetar Jon Foreman på låtar till nästa Switchfoot skiva. Det är lär snart bli aktuellt att gå in i studion, rapporterar han. Jon Foreman har ytterligare ett projekt i rullning "The Real Sean Jon" är arbetstiteln på en kommande skivan han gör tillsammans med Sean Watkins från Nickel Creek.
Publicerat: 080221

Jon Foreman
LOOPTROOP BYTER NAMN  

Inför det nya albumet "Good Things", som släpps i slutet av april, har Looptroop bytt namn. Ingen stor förändring dock, nu heter de Looptroop Rockers. Sedan senast det begav sig har Cosmic slutat i bandet, men Promoe, Embee och Supreme finns givetvis kvar. På nya skivan gästas de dessutom av Iriscience från Dilated Peoples, Timbuktu och Mapei.
Publicerat: 080221

Looptroop Rockers
JARS OF CLAY SAMLAR SIG  

Sedan debuten 1995 har Jars Of Clay sålt miljontals skivor och turnérat jorden runt. Nu har tiden blivit mogen för bandet att ge ut sin första best-of skiva. Självklart finns bandets stora MTV-hit "Flood" med på samlingen, det gör även låtar som "Love Song For A Saviour", "Crazy Times", "Unforgetful You" och "Dead Man (Carry Me)". Alla låtar är remastrade för att få ett så bra ljud som möjligt. Exklusivt för samlingen har Jars Of Clay också spelat in en ny låt med titeln “Love Is The Protest.”. Första april når skivan butik.
Publicerat: 080220

Jars Of Clay
TIDIGARE POJKBANDS STJÄRNA PÅ VÄG MOT GENOMBROTT  

Nathan Walters är ett nytt namn för de flesta, men de som hängt med ett tag känner igen honom från pojkbandet Plus One. Som medlem i det bandet fick han möjlighet att komma ut i de stora sammanhanngen och öppnade bland annat för Jessica Simpson och Collective Soul. I det bandet fick han även möjlighet att framträda på TV-kanalen Nickelodeon. Efter att Plus One lades ned 2004 har Nathan Walters sökt efter vad som är hans musik.Nu har han funnit ett popsound som passar honom så bra att han skrivits upp av flera brittiska musikbloggar. En av dem listar honom som en av årets bästa artister vid sidan av hitmakare som Robyn, Darren Hayes, Britney Spears och Hilary Duff. Det ena har sedan lett till det andra. Darren Hayes bjöd med honom på en utsåld USA-turné och nu har en stor marknadsföringsplan lagts upp för Nathans Walters album som kommer släppas senare under året. Första singeln "Fall" är dock snart på gång. Mer om Nathan Walters finns på hans myspace.
Publicerat: 080220

Nathan Walters
NY SKIVA MED ERIC BIBB  

Bluesartisten Eric Bibb släpper snart sin nya skiva "Get Onboard". Skivan följer upp 2007 års framgångsrika album "Diamond Days" och innehåller låtar som "The Promised Land", "God'S Kingdom" och "River Blues". På "If Our Hearts Ain't In It" gästa Bonnie Raitt på slide guitar och på "Conversation" bjuds en duett med Ruthie Foster.
Publicerat: 080220

Eric Bibb
VIRGIN BLACK SLÄPPER "REQUIEM-MEZZ-FORTISSIMO"  

På sitt nya album, som är den andra delen av en triologi, har Virgin Black inspirerats av Paradise Lost och My Dying Brides tidiga doom/death-album. Resultatet har blivit Virgin Black hårdaste och råaste skiva så här långt. Till omslaget har bandet hyrt in modefotografen Andrew Dunbar, som kommer fota hela triologin. Mer info finns på bandets hemsida och myspace.
Publicerat: 080220

Virgin Black
LONDON CALLING BYTER NAMN TILL THE RULED  

Rockbandet London Calling, med Jamie Rowe (Guardian) på sång, byter nu namn till The Ruled. Bandet har funderat på ett namnbyte ett tag och gjorde en undersökning på sin myspace. Trots att ja-alternativet blev det som förlorade valde bandet ändå att byta namn. I samband med namnbytet togs också Jimmy Detalenteen in som andregitarrist. Stora saker väntar från bandet under 2008 hälsar de.
Publicerat: 080220

London Calling
ACE FREHLEY TILL SWEDEN ROCK  

Igår rapporterade vi att Kiss kommer till Stockholms Stadion för en konsert. Idag kom nästa nyhet. Ace Frehley är klar för Sweden Rock. Även han var en av originalmedlemmarna i Kiss, men är alltså inte med i dagens sättning. Han är däremot den Kiss-medlem som haft den framgångsrikaste solokarriären.
Publicerat: 080220

Ace Frehley
THOUSAND FOOT KRUTCH PÅ AMERIKANSK RADIO  

Canadensiska rockbandet Thousand Foot Krutch har producerat en hel del nummer ett singlar på kristen rockradio i USA. Bandets senaste singel "Falls Apart" har nu även upptäckts av sekulära stationer. En av dessa gjorde en undersökning bland lyssnarna över vilka låtar som var populärast. Thousand Foot Krutch singel fick då toppbetyg och visade sig vara populärare än de senaste singlarna från band som Avenged Sevenfold, Atreyu, Finger Eleven, Mudvayne, Serj Tankian, Godsmack, och Bullet For My Valentine. Ett betyg nog så aktningsvärt.
Publicerat: 080219

Thousand Foot Krutch
HET TURNÈ MED DEMON HUNTER  

Demon Hunter följer i sommar upp skivan "Storm The Gates Of Hell" med "Stronger Than Hell Tour". En turné som kommer ta dem runt hela USA. Med sig tar de återförenade Living Sacrifice. Hittills är 28 spelställen offentliggjorda, men fler kommer att tillkomma. Vi hoppas få se dem i Sverige och Europa.
Publicerat: 080219

Demon Hunter
SKIVA FÖR VÄLGÖRENHET  

På iniativ av Delirious? sångaren Martin Smith, hölls i januari ett låtskrivarläger där flera av de största kristna låtskrivarna och artisterna deltog. Tanken bakom lägret var att låtar skulle skrivas för att sedan släppas på en skiva där alla intäkterna gick till välgörenhet. Nu har flera av låtskrivarna återsamlats för att påbörja inspelningen av skivan. Bland dessa finns Martin Smith och Stu G från Delirious?, Michael W. Smith, Matt Redman, Chris Tomlin och Paul Baloche. Med på lägret fanns utöver dessa även artister som Darlene Zschech och Steven Curtis Chapman. I höst släpps skivan.
Publicerat: 080219

Låtskrivarlägrets deltagare
NY SÅNGERSKA I IVORY MOON  

Efter att Cecilia Serra lämnat italienska Ivory Moon, för att spendera tid med familjen och ägna sig åt studier, har det spekulerats i vem hennes ersättare skulle bli. Nu står det klart. Det blir Elisa Pezzuto som tar över som ny sångerska. Hon är uppmäxt med musik och har ägnat sig åt alltifrån medeltida sådan till gospel och modern rock.
Publicerat: 080219

Ivory Moon
NY SINGEL OCH VIDEO MED IN FLAMES  

In Flames har nu lagt upp den nya singeln "The Mirror´s Truth" på sin myspace. Där kan man även kan kolla in den nya videon. Singeln släpps till försäljning den femte mars och innehåller förutom "The Mirror´s Truth" tre helt nya låtar som inte kommer att vara med på fullängdaren "A Sense Of Purpose" som släpps den 2 april.
Publicerat: 080219

In Flames
KISS KOMMER TILL STOCKHOLM  

Det legendariska rockbandet Kiss åker till sommaren ut på en omfattande Europaturné för att fira sina trettiofem år av rock'n'roll. Till Sverige och Stockholm kommer bandet den 30 maj för en konsert på Stockholms Stadion. I nästan tio år har rockfans i Europa otåligt väntat på att få se bandet som På 70-talet mötte hårt motstånd från kristet håll. Det sas bland annat att bandets namn var en förkortning för Knights In Satans Service, något Kiss senare förnekat. Med på turnen är de två ursprungliga medlemmarna Gene Simmons och Paul Stanley. Med sig har de gitarristen Tommy Thayer och trummisen Eric Singer.
Publicerat: 080219

Kiss
BETHANY DILLON PÅ GÅNG MED AKUSTISK SKIVA  

Amerikanska sångerskan Bethany Dillon släpper den första april skivan "So Far: Acoustic Sessions" via EMI CMG. Grunden för skivan är 2007 års digitalt släppta EP. Till det materialtet har bland annat en Beatles cover lagts och låten "Hero" från soundtracket till "The Chronicles Of Narnia".
Publicerat: 080218

Bethany Dillon
NY VIDEO FILMAD AV NEED TO BREATH  

Förra veckan filmade det amerikanska bandet Need To Breath sin nya video "Washed By The Water". Det är den andra videon från det senaste albumet "The Heat". Videon filmades utomhus i Virginia i hopp om regn. När det uteblev fick de ta trädgårdsslangar till hjälp.
Publicerat: 080218

Need To Breath
SNART NYTT FRÅN NEVERSTORE  

Den 27 februari släpper Neverstore sitt andra album "Heros Wanted". Denna gång har bandet tagit den råa energin från sina livespelningar med sig in i studion för att renodla sitt sound ytterligare. Resultatet är en mer dynamisk och sammanhängande platta med riktigt starka låtar som vägrar släppa taget.
Publicerat: 080218

Neverstore
FÖRSTA BANDEN KLARA TILL JESUSROCK  

Jesusrock-festivalen i Kramfors presenterade igår de första bokningarna. Störst bland dessa var amerikanska Breaking The Silence, ett tungt rockband likt Flyleaf frontat av en tjej. Bandets debutalbum "Stand", som vunnit speltid på amerikansk rockradio, är producerat av Travis Wyrick (Pillar, P.O.D., Disciple m.fl.). Utöver den tunga rocken utmärker sig Breaking The Silence för att de vågar ta upp tunga ämnen som anorexi, bulimi, skärande med mera. Klara för Jesusrock är även de tre svenska banden Outreach (rock med medlemmar från avsomnade Exalted), Chained (thrash metal med Jonas Stenlund från Laudamus på bas) och punkbandet Välta Tält.
Publicerat: 080217

Breaking The Silence
NORMA JEAN SKRIVER PÅ NYTT ALBUM  

Metalbandet Norma Jean håller på att skriva på ett nytt album. Hittills har de sex låtar färdiga. I ett pressmeddelande säger de att sångerna är annorlunda för att vara dem, men försäkrar att de fortfarande är tunga. En sång kommer bandet skriva tillsammans med Page Hamilton från Helmet. Ytterligare låtskrivarpartners kommer annonseras senare. Skivan, som kommer släppas mot slutet av sommaren, får titeln "The Antimother".

En annan nyhet gällande Norma Jean är att bandet har en ny trummis i Chris Raines från Spitfire.
Publicerat: 080216

Norma Jean
GEMENSAM EP FRÅN DEREK WEBB OCH SANDRA MCCRACKEN  

För åtta år sedan besökte Derek Webb ett café där den begåvade sångerskan Sandra McCracken framträdde. Han blev så imponerad att han bjöd med henne som förband till det egna bandet Caedmons Call. Sandra McCracken blev sedan Derek Webbs fru och de har idag en nyfödd son tillsammans. Var för sig har de också haft framgångsrika solokarriärer, men de har aldrig gjort något tillsammans. "Ampersand EP" är därmed det parets första gemensamma släpp.
Publicerat: 080215

Ampersand
BRENTON BROWN BAND TILL SVERIGE  

Den sydafrikanske lovsångsledaren Brenton Brown (numera boende i USA) inleder den sjunde mars en Sverigeturné. Med sig har han sitt band och den amerikanska sångerskan Sarah Macintosh (tidigare sångerska i Chasing Furies) som gästartist. Brenton Brown är aktuell med skivan "Everlasting God" och Sarah Macintosh med "The Waiters, The Watchers, The Listeners, The Keepers & Me". Turnén inleds i Nimbuskyrkan på Öckerö och fortsätter sedan till Stockholm, Umeå och Uppsala.
Publicerat: 080215

Brenton Brown
TORE W AAS SOLODEBUTERAR  

Tore W Aas har varit ledare och dirigent för Oslo Gospel Choir i över 20 år. Men nu har Tore för första gången släppt en helt egen skiva, "Songs From My Heart", som är en instrumental skiva är tänkt som en avslappnings, meditation och böneskiva. Tores önskan är att musiken ska inbjuda till både lovsång och tillbedjan. Skivan innehåller flera välkända sånger från Oslo Gospel Choirs repertoar. Men här finns också några helt nyskrivna, sånger.
Publicerat: 080215

Tore W Aas
BLUE EYES SOUL RECENSERADE AV CCM  

Den amerikanska musiktidningen CCM har nu recenserat svenska Blue Eyes Souls egenhändigt släppta platta "Hands Up". Tidningen skrev att snart kommer Sverige inte bara vara känt för Blindside utan även för Blue Eyes Soul. Men tyckte samtidigt att Blue Eyes Soul har en bit kvar att gå för att nå den absoluta toppen. Recensionen finner du här.
Publicerat: 080215

Blue Eyes Soul
TOLV NYA SÅNGER FRÅN CLAS VÅRSTEDT  

Clas Vårdstedt har en lång och gedigen musikkarriär. Han har sjungit tillsammans med Bengt Johansson, Christer Sjögren, Carola, Erik Tilling för att nämna några kända namn. Han var solist i bandet Solid och gjorde flera skivor med Michael Johnson innan han alltmer fokuserade på lovsången som sitt uttryck. Den 25/2 släpps Clas nya skiva "Herre Led Oss". Tolv nya lovsånger varav två egna kompositioner och tio sånger av bland annt Vicky Beeching, Chris Tomlin och Brian Doerksen som Clas översatt till svenska.
Publicerat: 080215

Clas Vårstedt
DOVE AWARD-NOMINERINGARNA OFFENTLIGGJORDA  

Igår offentliggjordes de nominerade till den årliga Dove Awards-galan i USA (den kristna motsvarigheten till grammisgalan), som i år hålls för 39:e gången. Nomineringarna bjöd inte på några stora överraskningar utan de flesta av de största kristna artisterna fanns med. Listan i dess helhet finner du här. Utdelningen sker den 23 april.
Publicerat: 080215

Dove Award
MÄSSA MED RELEASEFIRANDE  

Peter Bergstrands nysläppta skiva "En liten Stund, En Evighet" är inspelad under den så kallade onsdagsmässan i Söderhöjdskyrkan i Stockholm. För att fira releasen kommer nu den inspelade mässan att firas onsdagen den 20 februari.
Publicerat: 080215

Peter Bergstrand
MUSIKLIVET LÄGGER NED  

Det svenska webbmagasinet Musiklivet lägger nu ned sin verksamhet. Allt startades 1999 i ett pojkrum i Jönköping av Emil Jonzon, som då ännu inte fyllt moppe. Sedean dess har mycket hunnit ske. Över 1000 skivor har recenserats, en kompis redaktion bildats och världsartister intervjuats. Men nu har alltså epoken nått sitt slut.
Publicerat: 080215

Musiklivet
LEELAND TILL NORGE  

Den femte juni kommer amerikanska Leeland, aktuella med sitt andra album
"Opposite Way", ge en konsert i filadelfiakyrkan i Oslo. Något
Sverigebesök tycks inte bli av på denna turné.
Publicerat: 080214

Leeland
KUTLESS I STUDION  

Kutless befinner sig i studion för inspelning av deras fjärde studioalbum.
För att låta fansen veta vad som händer har de lagt upp den exklusiva
sidan: www.exclusivekutless.com där de i detalj berättar vad som sker.
Under mars och april tar bandet ett uppehåll från inspelandet för att
istället bege sig ut på en akustisk turné. Den nya skivan kommer dock inte
bli akustisk. Releasen sker i sommar.
Publicerat: 080214

Kutless
NYA KING'S X FÖRSENAD  

Enligt ett meddelande på Ty Tabors myspace har nya King's X skivan "Go
Tell Somebody" blivit försenad. Något releasedatum finns därför inte satt.
Tidigare var det tänkt att skivan skulle släppas i februari. Senast King's
X släppte en skiva var 2005 då "Ogre Tones" kom. Liksom då är Michael
Wagener den som nu står för produktionen.
Publicerat: 080214

King's X
JARS OF CLAY KLARA FÖR GULLBRANNAFESTIVALEN  

Jars Of Clay är nu klara för Gullbrannafestivalen. Det blir bandets andra
besök i Sverige. Det första ägde rum på Frizonfestivalen 2004. Jars Of
Clay är nu aktuella med liveskivan "Live Monsters" som är en uppföljning
av 2006 års framgångsrika album "Good Monsters".
Publicerat: 080214

Jars Of Clay
TOBIAS SAMMETS AVANTASIA TILL SWEDEN ROCK  

Nu står det klart. Det blir världspremiär för Edguy-ledaren Tobias Sammets metaloperaprojekt Avantasia på Sweden Rock. Tre album har släppts så här långt, album där Sammet bland annat berört extensiella funderingar om tro och tvivel. Under projektets gång har många gäster passerat revy. Bland annat Rob Rock. De hittills klara gäster som kommer finnas med på Sweden rock är: Bob Catley (Magnum), Jörn Lande (ex-Masterplan), Andre Matos (ex-Angra) och Amanda Somerville (ex-Aina).
Publicerat: 080214

Avantasia
NY TRUMMIS I RELIENT K  

Sedan Dave Douglas den 29 december lämnade Relient K, har bandet sökt
efter en ny trummis. Efter att ha hållit audition, inför de stundande mars- spelningarna, bestämde sig bandet igår för Ethan Luck. Ethan Luck är en multimusiker som har spelat i många band. Bland annat var han medlem i
The O.C. Supertones och trummis i The Dingees. Idag är han gitarrist i
metalbandet Demon Hunter, ett band han inte tänker lämna. Under de datum som kolliderar kommer dock Demon Hunters gitarrteckniker Patrick Judge vikariera för honom.
Publicerat: 080213

Relient K
NYTT ALBUM FRÅN SAINT  

"Crime Scene Earth" är titeln på Saints nya skiva. Skivan innehåller nio
låtar, varav en är en cover av Judas Priest "Invader".
Publicerat: 080213

Saint
STILL REMAINS KOMMER TILL SVERIGE  

Still Remains är förband till Bullet For My Valentine på deras två Sverige-spelningar. Den 19 februari spelar dE på Trädgårn i Göteborg och den 20 februari på Tyrol i Stockholm.
Publicerat: 080213

Still Remains
MY SILENT WAKE PÅ VÄG IN I STUDION  

My Silent Wake arbetar på ett nytt album. Inspelningen kommer att ske i
mars. Release blir det i sommar.
Publicerat: 080213

My Silent Wake
LIVE-CD/DVD FRÅN TOBY MAC  

Releasedatumet är nu satt för Toby Macs live-CD/DVD. Om allt går enligt
planerna kommer den att släppas den 27:e maj. Inspelningen gjordes i
Houston i november.
Publicerat: 080213

Toby Mac
OLA SALO SOM JESUS  

Jesus Christ Superstar blir årets stora musikalhändelse på Malmö opera och musikteater. Huvudrollen kommer prästsonen tillika The Ark sångaren Ola Salo att spela. Musikalen har premiär den 31 oktober. Utöver huvudrollen har Ola Salo även gjort en ny svensk översättning av texterna.
Publicerat: 080213

Ola Salo
TOMAS ANDERSSON WIJ-SKIVA FÖRSENAD  

På grund av ett missöde i Universals tyska skivtryckeri kommer
"En sommar på speed" att bli en vecka försenad och i stället släppas 27
feb. Universal beklagar detta. Under väntan erbjuder Tomas Andersson Wij på sin myspace möjligheten att förboka albumet och då få en exklusiv download att ladda ner.
Publicerat: 080213

TAW
NY LIVE CD FRÅN HILLSONG UNITED  

Det nya albumet från australiska Hillsong United Blir ett livealbum
inspelat under förra årets världsturné, då bland annat Västerås besöktes.
Albumet som fått titeln "The iHeart Revolution: With Hearts As One" består
av några av gruppens mest älskade sånger som exempelvis "Take It All",
"From The Inside Out", "One Way" och "The Stand", men även två helt
nyskrivna spår.
Publicerat: 080213

Hillsong United
CAVALERA CONSPIRACY KLARA FÖR METALTOWN  

Efter att inte ha träffats på tio år har Iggor och Max Cavalera mirakulöst
nog återförenats under namnet Cavalera Conspiracy. De brasilianska
bröderna och visionärerna grundade 1983 Sepultura som blivit ett av de
mest hyllade metalbanden genom tiderna. På toppen av karriären, 1996,
valde Max att lämna gruppen och nådde istället framgångar med Soufly.
Sepultura ersatte den förlorade medlemmen och bröderna bröt kontakten med varandra. Häromåret försonades familjen och ett naturligt nästa steg blev att återuppta den musikaliska tråden, där de lämnade den för tolv år
sedan. Något som nu lett fram till albumet "Inflikted" som släpps i slutet
av mars och en världsturné som tar dem till Metaltown i sommar.
Publicerat: 080213

Cavalera Conspiracy
NY SKIVA FRÅN ELUVEITIE  

Folkmetalbandet Eluveitie, som tidigare var sajnade av Fear Dark Records,
släpper den 15 februari sin nya skiva "Slania" på Nuclear Blast Records.
Via bandets myspace erbjuds nu en exklusiv förhandslyssning av hela
skivan.
Publicerat: 080213

Eluveitie
RAGE AGAINST THE MACHINE TILL HULTSFRED!  

Igår presenterade Hultsfredsfestivalen tolv nya bokningar. Störst bland
dem var återförenade Rage Against The Machine med Zach de la Rocha i
spetsen. Övriga nya namn som presenterade var: Serj Tankian, Rufus
Wainwright, Black Lips,Adam Tensta, Miss Li, Arch Enemy, Johnossi, Sonny J, Dreamboy, Andi Almqvist och Lazee. Sedan tidigare är även artister som H.I.M., Säkert, Babyshamles, The Hives och Danko Jones klara för festivalen.
Publicerat: 080213

Rage Against The Machine
AMY GRANT I DUETT MED HAWK NELSON!  

Amy Grant har nyligen besökt studion och spelat in en något oväntad duett. Nämligen med punkrockarna Hawk Nelson. Låten som heter “One Little Miracle” kommer att finnas på Hawk Nelsons nya album "Hawk Nelson Is My Friend" som släpps första april. Vi ser med spänning fram emot resultatet.
Publicerat: 080212

Amy Grant
EMA TELSTAR & MOTOR BLIR LIVE NATION  

Ema Telstar grundades 1969 och har under närmare fyrtio år varit den främsta konsertarrangören och turnéproducenten i Sverige. Bokningsbolaget Motor har ingått i Ema Telstar Gruppen sedan 1998 och i oktober 1999 blev de båda svenska varumärkena en del av den amerikanska företagsgrupp, som idag heter Live Nation.
- Det känns som ett självklart och naturligt steg att byta namn nu när vi är en fullt integrerad del av Live Nation. Det är en mycket stark företagsgrupp, som ger oss ett fantastiskt nätverk världen över och öppnar möjligheter för såväl artister som besökare, säger Carl Pernow, VD Ema Telstar/Live Nation Sweden. Bolaget Eventum, vilket ingår i Ema Telstar Gruppen, kommer att behålla sitt namn och fokusera sin verksamhet på event-produktioner för näringslivet.
Publicerat: 080212

Live Nation
NYTT PROJEKT FRÅN TIMO OCH ILKKA  
De två tidigare Selfmindead-medlemmarna Timo Sillankorva och Ilkka Viitasalo (numera sångare i Benea Reach) har presenterat ett nytt gemensamt projekt. Projektet har fått namnet Cold In July och de första låtarna finns nu på deras myspace. Musikaliska influenser finns bland annat i Deftones.
Publicerat: 080212
Cold In July
LAMPSHADES REBEKKAMARIA SOLODEBUTERAR  
Lampshade sångerskan RebekkaMaria Andersson, släpper den 17 mars sitt första soloalbum under artistnamnet As In RebekkaMaria. Skivan som bär titeln "Queen Of France" präglas av ett elektroniskt klubbsound. Skivan följs upp av en turné med spelning bland annat i Göteborg.
Publicerat: 080212
RebekkaMaria
LIVING SACRIFICE ÅTERFÖRENAS  
Metalcorebandet Living Sacrifice har återförenats. Bandet lades ned 2003, men nu väntar på nytt en full satsning. Dagens Living Sacrifice består av de två grundarna Bruce Fitzhugh (sång, gitarr) och Lance Garvin (trummor). Med sig har de Arthur Green på bas och Rocky Gray på gitarr. Under de tysta åren upplevde Rocky Gray stor framgång som trummis i Evanescence, men lämnade dem i maj. Det gav honom på nytt utrymme för att gå med i Living Sacrifice. Nu väntar en sommarturné och inspelning av en ny skiva, med release senare under året. Låtar har bandet redan börjat skriva.
Publicerat: 080207
Living Sacrifice
NY SKIVA PÅ GÅNG FRÅN VERRA CRUZ  
Den 17 mars släpper grunge/bluesrockarna Verra Cruz sitt andra album "Innocence". De som besökte Frizonfestivalen i sommras fick redan där höra smakprov på några av de nya låtarna. Bandets unika sound med steelguitar i centrum präglar även den nya skivan, som delvis är inspelad hemma hos Delirious? sångaren Martin Smith. Distribution har Verra Cruz den här gången via Fierce! Distribution och Furious? Records.
Publicerat: 080205
Verra Cruz
TV-INSPELNING MED MATTIAS MARTINSON BAND  
Mattias Martinson Band kommer att medverka i fyra TV-sända gudstjänster med start den 30 mars. Gudstjänsterna kommer att spelas in i Matteuskyrkan i Göteborg söndagen den 24 februari och kommer innehålla lovsånger, psalmer samt nattvardsfirande. Medarrangör, utöver Matteuskyrkan, är Göteborg Vineyard.
Publicerat: 080205
Martinson
SALLY FORTH FÅR DISTRIBUTION VIA TALKING MUSIC/BAM  
Talking Music utökar samarbetet med Holländska skivbolaget Sally Forth Records och sublabeln Volkoren. Förra året distribuerade Talking Music svenska gruppen Blackstraps CD "Steel My Horses And Run". Nu kommer fler av Sally Forths releaser tas in av Talking Music. Sally Forth Records, startade 1997. Genom åren har de blivit ett välkänt och respekterat Europeiskt indiebolag. Med artister såväl från Holland som Norge, Danmark, Sverige och USA. I dagarna släpptes i Sverige This Beautiful Mess "Away With The Swine", The Spirit That Guides Us "We Are Under Reconstruction part 1" och DVD:n "Ten years of Sally Forth Records". Senare under denna månad släpps också Ponoka "Hindsight", At The Close Of Every Day "Leaves You Puzzled" och The Spirit That Guides Us "We Are Under Reconstrucion Part 2".
Publicerat: 080205
Sally
STEW SMITH LÄMNAR DELIRIOUS?  
Delirious? trummisen Stew Smith har bestämt sig för att lämna bandet. Orsaken är att han vill tillbringa mer tid hemma med familjen än vad ett turnerande band tillåter. Samt att han vill vidareutveckla det designintresse han har genom att starta en egen reklambyrå. I drygt tolv års tid har han spelat med Delirious?. Han är även den som designat bandets skivomslag, något han även fortsättningsvis kommer göra. Spelningen på Indigo Club i London den 29:e mars blir hans sista. Någon ersättare är ännu inte annonserad trots att bandets bokade spelningar sträcker sig ända fram till slutet av november. I april släpper bandet även sin nya skiva "Kingdom Of Comfort".
Publicerat: 080201
Stew Smith
TITEL AVSLÖJAD TILL STRYPERS NYA SKIVA  
Enligt det inofficiella Stryperforumet www.stryper.net kommer titeln på det kommande albumet bli "Murder By Pride", om inga ändringar sker. Någon låtordning är ännu inte satt men de titlar som lär dyka upp är: "Murder By Pride", "Eclipse Of The Son", "Mercy Over Blame", "Run In You", " Plan", "4 Leaf Clover", "My Everything", "I'm Alive (Alive)", "I Believe", "My Love I'll Always Show (rock version)", "Strong", "Miles Away", "Love Is Why" och Bostoncovern "Peace of Mind". Trummorna på skivan hanskas inte av Robert Sweet utan av Kenny Aronoff som spelade på Michael Sweet soloskiva "Truth". Robert Sweet är dock fortfarande kvar i bandet. En annan gäst på skivan är Bostongitarristen Tom Scholz. Musikaliskt blir skivan en återgång till det gamla klassiska Strypersoundet.
Publicerat: 080130
STRYPER
CCM LÄGGER NED PAPPERSUTGÅVA  
Den amerikanska kristna musiktidningen CCM Magazine lägger ned sin pappersutgåva. Tidningens läsare vill ha en snabbare nyhetsförmedling än vad en månatligt magasin kan erbjuda, säger tidningens redaktör i ett pressmeddelande.
Som papperstidning har CCM existerat i nämare 30 år. Den sista pappersutgåvan blir tidningens aprilnummer. Därefter går de helt över till att bli en webbaserad tidning.
Publicerat: 080130
CCM
P.O.D. SKÄNKER BORT LÅT  
Alla som är nyfikna på hur P.O.D. årgång 2008 låter kan nu gå in på bandets hemsida och ladda ned titelspåret från den kommande skivan "When Angels & Serpents Dance". Adressen till sidan är: www.payableondeath.com
Publicerat: 080130
P.O.D.
NY SKIVA PÅ GÅNG MED INCRAVE  
Incrave (tidigare Evergrace) släpper den 25 april sin andra skiva "Dead End". Per Ryberg (Tad Morose, Morgana Lefay, Bloodbound) är den som står för mixning och mastring. Skivan gästas av Daniel Olsson från Tad Morose och Markus Sigfridsson från Darkwater, Harmony och 7 days.
Publicerat: 080130
Incrave
SIXPENCE NONE THE RICHER GÖR COMEBACK  
Efter barnafödande och ett soloalbum, bekräftar nu Sixpence None The Richer sångerskan Leigh Nash att bandet kommer återförenas. En nyinspelad EP kommer att släppas under året och bandet kommer även bege sig ut på turné. Inspirationen är så stor enligt Leigh Nash att hon har för avsigt att ägna de kommande 2000-3000 åren åt bandet. Sixpence None The Richer är så här långt mest kända för låten "Kiss Me".
Publicerat: 080124
Sixpence None The Richer
CORNERSTONE TILLBAKA MED NYTT ALBUM OCH NYTT NAMN  
Cornerstone har bytt namn till Stonefuze och släpper under våren ett nytt album, det fjärde i ordningen. Det senaste albumet "Jesus Rides Harley Too" kom för tio år sedan. Efter några års vila gjorde bandet ett par spelningar 2006, vilket skapade en stor dos av ny inspiration. Detta har nu lett till nytt namn och en ny platta. Samma energi men denna gång betydligt tyngre, slamrigare och styggare än tidigare. Bandet bildades som "Cornerstone" i Jönköping 1989 och gav ut sin första platta ”Dust” 1993. De har därefter skapat sig ett rykte som ett liveband med energi, närhet och otrolig rutin. De har gjort många turnéer i Sverige och spelat på ett flertal festivaler över Europa och hela Skandinavien. Bandet spelar tung hårdrock och stonerrock med bluesinfluenser.
Publicerat: 080124
Stonefuze
NYTT ALBUM FRÅN MAMMUTH  
Den 13 Februari släpper Örebrobaserade Mammuth sin tredje fullängdsskiva "The Cardiac Defect". Bandets tidigare alster "Shine" (2002) och "Die To Rise In Spring" (2005) har fört dem runt i Europa med många spelningar i bland annat Tyskland och Storbritannien. Med nya skivan gör Mammuth nu en ordentlig satsning på hemmaplan. "The Cardiac Defect" är inspelad och producerad av David Castillo och Jens Bogren i Fascination Street Studios, Örebro (Katatonia, Opeth, Soilwork). Soundet bygger på tung riffbaserad rock, vackra melodier och element av screamo. Skivan innehåller bland annat singeln "Blood & Honey" som handlar om konflikten mellan Israel och Palestina; den suggestivt storslagna "A Blessed Zombies Ride" och det brutalljuva antikrigsmanifestet "Easy Way Out" som gästas av Jan Jämte från Khoma.
Publicerat: 080124
Mammuth
THE ROYAL YEARS - LIVE IN CONCERT  
Det på 80-talet så aktiva skivbolaget Royal Music uppmärksammar i vår det faktum att det gått 30 år sedan starten. Detta gör de med en nostalgi turné med namn som Andraé Crouch, Larry Norman, Tata Vega, Russ Taff, Tommy Funderburk och ett återförenat Salt. 15 konsertkvällar kommer att ges, de flesta i Sverige men även några i Norge och Danmark.
Bland spelställena i Sverige märks orter som Stockholm, Göteborg, Jönköping, Uppsala, Örebro, Hässleholm och Hudiksvall. För Larry Norman kan det bli hans sista besök i Europa, då han länge kämpat med vacklande hälsa.
Publicerat: 080124
Royal
LORI PETERS HAR LÄMNAT SKILLET  
Lori Peters som trummat i Skillet sedan 2000, då hon tog över efter originaltrummisen Trey McClurkin, har nu lämnat bandet. Till medlemmarna gav hon beskedet för två månader sedan. Fansen har fått veta det först nu då en ersättare funnits färdig. Det Skillet gått och funderat på var hur de skulle kunna ersätta "the coolest chick drummer ever!", som de kallade henne. De ville heller inte ge utrymme för några rykten. Men nu står det klart. Den nya trummisen blir också en tjej. Hon heter Jen Ledger och är blott 18 år!
Publicerat: 080124
Skillet
NYTT FOLK I DISCIPLE  
Disciple har tappat två medlemmar. Det är originalgitarristen Brad Noah och basisten Joey Fife som har tackat för sig. Brad Noah slutar bland annat på grund av ryggproblem. Joey Fife kommer spendera sin tid med familjen. Han har även börjat spela med sitt gamla band. Tar över i Disciple gör Nathan Ehman från Kids In The Way på gitarr och Israel Beechy från Staple på bas. Nytt är också att bandet går från ett fyrmansband till att bli ett femmans. Den femte medlem blir således Andrew Welch från After Eight som går in som andre gitarrist.
Publicerat: 080124
Disciple
I VÄNTAN PÅ SWITCHFOOTS NYA...  
Switchfoot sångaren Joe Foreman är aktuell med ett omfattande sidoprojekt. Han har bestämt sig för att släppa en digital-EP för varje årstid. Höst-EP:n har redan släppts och vinter-EP:n kommer i januari. Båda dessa kommer då också att släppas på CD. Längre fram under 2008 kommer vår- och sommar-EP:n att släppas på samma sätt. Enligt Joe Foreman kommer detta inte störa Switchfoots arbete, då Switchfoots nästa album släpps först i slutet av 2008.
Publicerat: 080110
Joe Foreman
GABRIEL TILLBAKA I VENI DOMINE  
Efter ett par år med diverse tillfälliga basister är nu Gabriel Ingemarson
tillbaka i Veni Domine. På sin myspace-sida riktar bandet ett stort tack till
samtliga inhoppare och uttrycker samtidigt stor glädje över att få Gabriel
Ingemarson tillbaka. Bandet saknar dock fortfarande en fast keyboardist.
" Det är normalt", konstaterar de.
Publicerat: 080110
Gabriel
BLOODGOOD TILL GULLBRANNA
Gullbrannafestivalen är i år tidigt ute med att presentera de första bokningarna. Det är det återförenade Bloodgood (nu med Oz Fox från Stryper med i bandet) som är det största affischnamnet. Gott sällskap får de av December Radio (USA), Folk och Välta Tält. Fler intressanta bokningar lär följa.
Publicerat: 080110
Bloodgood
 
[JANUARI] - [FEBRUARI] - [MARS] - [APRIL] -[MAJ] - [JUNI] - [JULI] -
[AUGUSTI] - [SEPTEMBER] - [OKTOBER] - [NOVEMBER] - [DECEMBER] -
[2015] - [2014] - [2013] - [2012] - [2011] - [2010] - [2009] - [2008]På gång

ANDREAS PASSMARK
LÄMNAR NARNIA

Efter att under 2016 haft ett uppehåll från liveframträd-anden med Narnia har basisten Andreas Passmark bestämt sig för att...

Läs mer här!
Konsertguiden
LZ7
  • 25 feb - Bankeryd
NARNIA
  • 16-19 aug - Falun
PLANETSHAKERS
  • 23 juni - Mullsjö
  • 6-9 juli - Halmstad
Läs mer här!
Annonser
Rollupkungen