Prenumerera


Prenumeration
Teckna upp dig idag, få tidigare nummer på köpet!
Läs mer här!

Produktshop


T-shirts
Köp en snygg T-shirt i vår nya produktshop!
Läs mer här!
Festivalguiden
GULLBRANNAFESTIVALEN
Halmstad
8-11 juli 2021

Efter att ha fått ställa in festivalen 2020, på grund av Coronan, hoppas Gullbrannafestivalen på att kunna vara tillbaka under sommaren 2021.
Band: Carola, Dirty Loops, Jonathan Johansson, Sabina Dumba, Lin D, LZ7, Hansam m.fl.
Läs mer här!
Blogg
Noizegate Awards 2016
RÖSTA I NOIZEGATE AWARDS 2016
Nu kan du vara med och rösta i Noizegate Awards 2016. Röstningen är öppen under augusti månad och resultatet presenteras sedan i september/oktober numret av den tryckta tidningen och i samband med att det släpps även här på hemsidan.
Läs mer här!
På gång

NYTT METALBAND MED OLE BÖRUD

 

Ole Börud är enligt sin facebook-sida på gång med ett nytt metalalbum. Den 19 januari la han ut följande meddelande: "För de av er som gillar metal, nya saker är på väg." samtidigt som han länkade sidan för det nya progressiva deathmetal-bandet Fleshkiller. Någon mer ingående info om vilka som ingår i Fleshkiller eller när skivan kommer släppas har ännu inte presenterats. Redan när Ole Börud och David Husvik bestämde sig för att återuppta Extol för några år sedan sa de att om de inte hade fått Peter Espevoll med sig hade de ändå släppt en skiva men under annat namn.Vår gissning är därför att detta är en uppföljare till Extols comeback-album, men utan Peter Espevoll på sång.
Publicerat: 160126

MAJOY ÅTERFÖRENAS

 

Efter en lyckad comeback-spelning på Gullbrannafestivalen 2015, har Majoy bestämt sig för att göra en hel "Reunion-tour" till sommaren 2016. Förutom låtar från bandets skivor hintar de om att de kanske även kommer smyga in någon helt ny låt i repertoaren. Majoy var aktiva under 90-talet och hade fram till Gullbrannafestivalen förra året ett 15 år långt uppehåll.
Publicerat: 160126

NYTT ALBUM MED SCANDINAVIAN METAL PRAISE

 

Det finska lovsångsbandet Scandinavian Metal Praise, som 2008 släppte sitt första självbetitlade album, är nu tillbaka med sin andra skiva. Skivan, som fått titeln "Glory & Power Part 1", innehåller tolv spår varav elva är lovsångscovers och det tolvte en egenskriven låt på finska. Den här gången har bandet valt att enbart släppa skivan digitalt. Någon CD eller vinylutgåva finns därför inte i dagsläget.
Publicerat: 160126

GERMÁN PASCUAL NY SÅNGARE I ESSENCE OF SORROW

 

Det finsk/svenska bandet Essence Of Sorrow, under ledning av Jani Stefanovic (Solution 45, Miseration, Divinefire), släppte sitt debutalbum "Reflections Of The Obscure" 2006. Då med både Mats Leven (Yngwie Malmsteen, Therion, Candlemass) och Christian Palin (Adagio, Random Eyes) på sång. Efter några års tystnad har Jani Stefanovic nu tagit upp bandet på nytt och rekryterat Germán Pasual (Minds Eye, Narnia, Empire 21, Divinefire) som ny sångare. Jaakko Nikko (Reversion, System Horizon) är även värvad som ny basist. Bandets sättning i övrig består av Jani Stefanovic på gitarr, Tom Gardiner (Red Eleven, Hateform, Solution 45) på gitarr och Rolf Pilve (Solution 45, Stratovarius) på trummor. Bandet jobbar nu på nytt material och beräknar att släppa ett nytt album senare i år.
Publicerat: 160126

INDEVOTION BLIR MY

 

Stora förändringar är på gång i Indevotion lägret. Efter sju år som band byter de nu namn till My och öppnar upp för nya musikaliska influenser. I ett pressmeddelande säger de; "Vi vill behålla det vi älskar med Indevotion, men uppmuntra oss själva till att bli mer kreativa och experimentiera mer musikaliskt och även spränga gränser visuellt sett." Bandet sägs jobba med ett stort internationellt skivbolag och har skrivit låtar tillsammans med namnkunniga låtskrivare både i London och Stockholm.
Publicerat: 160126

NYTT ALBUM MED ERIK TILLING

 

I maj släpper Erik Tilling sitt åttonde album. Nya sånger blandas med låtar från de digitala releaserna han gjort på Spotify och iTunes. Singeln "Släpp taget" finns nu att lyssna till på Spotify.
Publicerat: 160126

NYTT BAND MED JAN CARLEKLEV

 

Jan Carleklev, drivande medlemmen bakom band som Nov Com, Sanctum, Mago och Azure Skies, har nu ett nytt band med namnet Haus Am Rand. Bandet kommer ge sin första spelning på årets upplaga av den tyska festivalen Elektroanschlag i april och släppa sitt debutalbum på skivbolaget Ant-zen senare i år.
Publicerat: 160126

NYTT ALBUM MED SAFEMODE

 

Uppsala-bandet Safemode har nu annonserat releasen av sitt andra fullängdsalbum "Colorblind". Skivan, som bandet spelat in på egen hand, kommer släppas i maj och följer upp 2010 års debutalbum "For A Better Tomorow". Däremellan har bandet 2013 även hunnit släppa EP:n "Gold Digger".
Publicerat: 160126

NYTT ALBUM MED DISCIPLE

 

Disciple går i maj in i studion för att spela in ett nytt album. Albumet kommer få titeln "Long Live The Rebels" och produceras av Aaron Sprinkle (Emery, Demon Hunter, Anberlin m.fl.), en producent bandet tidigare inte jobbat med. Skivan hoppas bandet kunna släppa innan 2016 nått sitt slut.
Publicerat: 160118

SHOWBREAD LÄGGER NED

 

Showbread har bestämt sig för att avsluta sin 18 år långa karriär med ett sista album. Albumet, som fått titeln "Showbread Is Showdead", innehåller elva låtar och släpptes den åttonde januari digitalt och på vinyl. .
Publicerat: 160118

THIRD DAY STOD FÖR ÅRETS MEST SPELADE LÅT

 

Årets mest spelade låt, på de kristna radiostationerna i USA, blev Third Days "Soul On Fire". Låten är hämtad från 2015 års album "Lead Us Back: Songs Of Worship". Bandet är även Grammynominerade för samma låt.
Publicerat: 160118

MEREDITH ANDREWS SLÄPPER NYTT ALBUM

 

Den 19 februari släpper Meredith Andrews sitt nya album "Deeper". Skivan är hennes fjärde album via Word Worship och följer upp 2013 års "Worth It All". Skivan innehåller 13 låtar och är producerad av Jacob Sooter, Jason Ingram, Paul Mabury och Seth Mosley.
Publicerat: 160118

SWITCHFOOT ÅTERSLÄPPER "NOTHING IS SOUND" PÅ VINYL

 

Den åttonde mars återsläpper Switchfoot "Nothing Is Sound" från 2005 på vinyl. Vinylen blir en limiterad 180grams dubbelvinyl som släpps i 1500 ex. 500 smörkrämsfärgade och 1000 röda.
Publicerat: 160118

NY LÅT MED THOUSAND FOOT KRUTCH

 

Thousand Foot Krutch har släppt en ny låt med titeln "Born Again". Låten är hämtad från det kommande albumet "Exhale" som kommer släppas under våren.
Publicerat: 160118

NORMA JEAN TILLBAKA PÅ SOLID STATE

 

Den sjunde januari gick Norma Jean in i studion för att spela in sitt sjunde album. Skivan kommer innehålla tolv låtar och kommer släppas av Solid State Records, det bolag som släppte bandets fyra första album med "The Anti-Mother" 2008 som det sista. Efter det har bandet släppt två album via Razor & Tie Records. Det senaste "Wrongdoers" kom 2013.
Publicerat: 160111

LOVE SONGS GITARRIST AVLIDEN

 

Den 23:e december avled Love Song gitarristen Bob Well, 67 år gammal. Bob, som länge kämpat med dålig hälsa, satt på flyget för att fira jul med sin dotter och barnbarnen när han hastigt avled. Love Song bildades 1970 och blev kallade för det kristna Beatles. Bob Well gick med 1971 och spelar på bandets samtliga album. 1976 lades bandet ned, men har sedan dess gjort flera comebacker. Under de senaste spelningarna bandet gjorde framträdde Bob Well sittandes med syrgastuber på scenen.
Publicerat: 160111

CRIMSON MOONLIGHT SLÄPPER NY PLATTA

 

Den 26:e februari släpper black metal-bandet Crimson Moonlight sitt tredje fullängdsalbum "Divine Darkness". Det senaste "Veil Of Remembrance" släpptes för elva år sedan. Sedan dess har bandet hunnit släppa EP:n "In Depths Of Dreams Unconsious" (2012) och singeln "The Suffering" (2015). Skivan kommer släppas av Endtime Productions
Publicerat: 160111

LUKE EASTER LÄMNAR TOURNIQUET

 

Efter 23 år som sångare i Tourniquet går nu Luke Easter och bandet skilda vägar. Beslutet är fattat i samförstånd och grundar sig i att de drar åt olika håll musikaliskt. Detta innebär inte på något sätt slutet för Tourniquet. Bandets trummis och talesperson Ted Kirkpatrick har annonserat att ett nytt album kommer släppas under 2016. Ett album han säger kommer bli väldigt tungt, men med vackra element och fullt av melodier och tvister. Sången kommer läggas av en ny sångare, men något om vem denne sångare är har de ännu inte gått ut med.
Publicerat: 160111

FÖRSTA ARTISTERNA KLARA FÖR GULLBRANNA

 

De första artisterna är nu presenterade till sommarens Gullbrannafestival. Bland dessa märks engelska dance-akten LZ7, som i sommar spelar för fjärde gången på festivalen. Årets spelning kommer bli en specialspelning då bandet förstärkt sin sättning med ett gästspel av Salomon Olds från Family Force Five. Salomon Olds kommer även köra ett eget DJ-set på lördag natt. Klara för festivalen är även Vanbot och tyska Good Weather Forecast. Festivalen äger i år rum 7-10 juli.
Publicerat: 160111

 
[JANUARI] - [FEBRUARI] - [MARS] - [APRIL] -[MAJ] - [JUNI] - [JULI] -
[AUGUSTI] - [SEPTEMBER] - [OKTOBER] - [NOVEMBER] - [DECEMBER] -
[2015] - [2014] - [2013] - [2012] - [2011] - [2010] - [2009] - [2008]På gång

ANDREAS PASSMARK
LÄMNAR NARNIA

Efter att under 2016 haft ett uppehåll från liveframträd-anden med Narnia har basisten Andreas Passmark bestämt sig för att...

Läs mer här!
Konsertguiden
LZ7
  • 25 feb - Bankeryd
NARNIA
  • 16-19 aug - Falun
PLANETSHAKERS
  • 23 juni - Mullsjö
  • 6-9 juli - Halmstad
Läs mer här!
Annonser
Rollupkungen