Prenumerera


Prenumeration
Teckna upp dig idag, få tidigare nummer på köpet!
Läs mer här!

Produktshop


T-shirts
Köp en snygg T-shirt i vår nya produktshop!
Läs mer här!
Festivalguiden
GULLBRANNAFESTIVALEN
Halmstad
8-11 juli 2021

Efter att ha fått ställa in festivalen 2020, på grund av Coronan, hoppas Gullbrannafestivalen på att kunna vara tillbaka under sommaren 2021.
Band: Carola, Dirty Loops, Jonathan Johansson, Sabina Dumba, Lin D, LZ7, Hansam m.fl.
Läs mer här!
Blogg
Noizegate Awards 2016
RÖSTA I NOIZEGATE AWARDS 2016
Nu kan du vara med och rösta i Noizegate Awards 2016. Röstningen är öppen under augusti månad och resultatet presenteras sedan i september/oktober numret av den tryckta tidningen och i samband med att det släpps även här på hemsidan.
Läs mer här!
På gång

NYTT ALBUM MED SKILLET I AUGUSTI

 

Skillet, som spelade på Grönalund i slutet av maj, släpper den femte augusti det nya albumet "Unleashed". Skivan, som blir deras nionde studioalbum, har Skillet lagt ett helt år på att spela in och jobbat med fyra olika producenter; Brian Howes, (Daughtry, Halestorm, Nickelback), Kevin Churko (Ozzy Osbourne, Disturbed, Five Finger Death Punch), Neal Avron (Twenty One Pilots, Walk The Moon, Fall Out Boy, Linkin Park) och Seth Mosley (Newsboys, TobyMac). Skillets sångare Johan Cooper säger följande om skivan; "Jag ville göra en skiva som kunde få folk att känna musiken. Jag strävar alltid efter att skriva låtar folk kan relatera till, men den här gången ville jag inte bara se hur låtarna kunde beröra textmässigt utan även hur de kunde det musikaliskt".
Publicerat: 160613

NYTT BAND MED MEDLEMMAR FRÅN PANTOKRATOR

 

Pantokrator-sångaren Karl Walfridsson och Pantokrator-trummisen Rickard Gustafsson har annonserat att de har ett nytt deathmetal-projekt tillsammans. Bandet går under namnet Melech och har hittills släppt två låtar, med texter på svenska, digitalt. Dessa låtar heter "Mästarens väg" och "Moder Småland". Planer finns även på att släppa ett helt album, men för att kunna göra det behöver bandet att så många som möjligt går in och köper de nu släppta låtarna. I bandet står Karl för growlandet och Rickard för den rena sången och instrumenteringen.
Publicerat: 160613

SOUL EMBRACED TILLBAKA MED EP

 

Metalbandet Soul Embraced med Rocky Gray (ex. Evanescence, Living Sacrifice) på gitarr släpper snart en ny EP med titeln "Let This Not Be The End Of Me". Som första smakprov har nu låten "This Heart Yours" släppts påYouTube.
Publicerat: 160613

NOOMI VIDARE I SVENSKTOPPEN NÄSTA

 

När Svensktoppen nästas länsfinal avgjordes i Jönköping den 27:e maj stod Noomi Thorstensson, mera känd som Noomi, som vinnare. Låten hon framförde bar titeln "Intoxicated" och var skriven av Magnus Hyden och Mikael Kullen. Låten finns nu att lyssna till på Spotify. Under augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinal. Då inleds också publikröstningen inför riksfinalen. Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 under riksfinalen som arrangeras under augusti månad. Den låt som vinner Svensktoppen nästa spelas också regelbundet i Sveriges största radiokanal P4 och får en tid efter finalen en utmanarchans till Svensktoppen. Även i år kommer det att finnas ett bonuserbjudande till en av de åtta riksfinalisterna i Svensktoppen nästa att i egenskap av artist medverka under 2017 års upplaga av Melodifestivalen i SVT.
Publicerat: 160613

MEDLEMMAR FRÅN VENI DOMINE PRESENTERAR NYTT BAND

 

De tidigare Veni Domine medlemmarna Torbjörn och Thomas Weinesjö har tillsammans med Niklas Wilhelmsson (ex. Disciples och Bishop Caps) startat ett nytt band med namnet Cell 9. Bandet spelar tung hårdrock med inslag av många stilar. Bandet bildades 2015 och kände redan från början att den rätta kemin fanns där. De började därför snabbt att spela in låtarna de skapade. Ett debutalbum kommer släppas i höst. Ett första smakprov har släppts i form av singeln "Apocalypse Calls" på Spotify och Youtube.
Publicerat: 160613

NARNIA HÄR MED NY SINGEL OCH VIDEO

 

Narnia firar i år 20 år som band genom att släppa ett nytt självtitulerat album den 16:e september. Ett album som blir deras sjunde studioalbum och som åter har Christian Liljegren som sångare. Redan nu har bandet släppt en första singel och video från skivan. Låten, som heter "Reaching For The Top", återknyter Narnia med deras melodiska rötter men visar också upp ett uppdaterat modernt sound med en kraftfull produktion av CJ Grimmark. För mixningen och mastringen står Thomas "Plec" Johansson.
Publicerat: 160613

CASTING CROWNS ANNONSERAR NYTT ALBUM

 

Multiplatina-säljande och grammyvinnande gruppen Casting Crowns har annonserat att de släpper ett nytt studioalbum den 16:e september. Skivan kommer få titeln "The Very Next Thing" och blir bandets åttonde studioalbum och totalt 15:e release. Liksom tidigare släpps skivan på Beach Street Records/Reunion Records. Sedan debuten 2003 har bandet sålt över nio miljoner skivor och är det kristna band som haft den bästa skivförsäljningen efter 2007, enligt Billboard. Den nya skivan kommer bestå av en blandning av intima låtar och upptempo-låtar. Bandet utlovar ett fräscht sound och texter med ett starkt budskap som påverkar.
Publicerat: 160613

 
[JANUARI] - [FEBRUARI] - [MARS] - [APRIL] -[MAJ] - [JUNI] - [JULI] -
[AUGUSTI] - [SEPTEMBER] - [OKTOBER] - [NOVEMBER] - [DECEMBER] -
[2015] - [2014] - [2013] - [2012] - [2011] - [2010] - [2009] - [2008]På gång

ANDREAS PASSMARK
LÄMNAR NARNIA

Efter att under 2016 haft ett uppehåll från liveframträd-anden med Narnia har basisten Andreas Passmark bestämt sig för att...

Läs mer här!
Konsertguiden
LZ7
  • 25 feb - Bankeryd
NARNIA
  • 16-19 aug - Falun
PLANETSHAKERS
  • 23 juni - Mullsjö
  • 6-9 juli - Halmstad
Läs mer här!
Annonser
Rollupkungen