Prenumerera


Prenumeration
Teckna upp dig idag, få tidigare nummer på köpet!
Läs mer här!

Produktshop


T-shirts
Köp en snygg T-shirt i vår nya produktshop!
Läs mer här!
Festivalguiden
GULLBRANNAFESTIVALEN
Halmstad
8-11 juli 2021

Efter att ha fått ställa in festivalen 2020, på grund av Coronan, hoppas Gullbrannafestivalen på att kunna vara tillbaka under sommaren 2021.
Band: Carola, Dirty Loops, Jonathan Johansson, Sabina Dumba, Lin D, LZ7, Hansam m.fl.
Läs mer här!
Blogg
Noizegate Awards 2016
RÖSTA I NOIZEGATE AWARDS 2016
Nu kan du vara med och rösta i Noizegate Awards 2016. Röstningen är öppen under augusti månad och resultatet presenteras sedan i september/oktober numret av den tryckta tidningen och i samband med att det släpps även här på hemsidan.
Läs mer här!
På gång

NOOMI VINNARE AV SVENSKTOPPEN NÄSTA

 

I söndags avgjordes årets upplaga av Svensktoppen nästa. Bland de åtta finalisterna återfanns både Small Town Girls och Noomi. Small Town Girls åkte ut efter första röstningen medan Noomi med sin "Intoxicated" gick till finalduell mot Jimmy Ottossons "Rising Rivers", en duell Noomi gick segrande ur. Noomi komenterade själv vinsten på följande sätt: "Det känns helt galet, jag är superglad. Jag är så otroligt tacksam över att jag har fått vara med i denna fantastiska tävling och tusen tack till alla er som röstade." Hennes vinnarlåt kommer nu spelas på P4 och den nionde oktober kommer låten testas som utmanare på Svensktoppen.
Publicerat: 160829

JENNIFER KNAPP SPELAR IN NYTT ALBUM

 

Jennifer Knapp har lanserat en crowdfunding-kampanj för att finansiera sitt sjätte album. Senaste albumet "Set Me Free" släpptes 2014, även det finansierat av crowdfunding. Någon albumtitel har Jennifer ännu inte klar, men flera sånger finns skrivna. Sånger som är mer folk-baserade än tidigare och som även provspelats ute på Jennifers konserter. Temat för skivan kommer bli kärlek. Jennifer har reflekterat mycket över 1 Korintiebrevet 13 där det står att kärleken är uthållig, mild och förlåtande och har skrivit låtar utifrån det. Jennifer Knapp väckte stor uppmärksamhet 2010 när hon kom ut som homosexuell. Sedan dess har hon främst rört sig utanför den kristna musikscenen.
Publicerat: 160829

NYTT SKIVKONTRAKT FÖR IMMANU EL

 

Det svenska post-rock bandet Immanu El har skrivit på ett skivkontrakt med tyska Glitterhouse Records. Bolaget kommer släppa bandets nya skiva "Hibernation" om några månader. Exakt datum är ännu inte annonserat, men en första singel kommer släppas i september.
Publicerat: 160829

IMPENDING DOOM I STUDION

 

Efter ett uppehåll gav Deathcore-bandet Impending Doom i maj sin första spelning på tre år. Nu har de även annonserat att de har gått in i studion för att återuppta arbetet med deras sjätte album. Bandet utlovar att skivan till och med kommer att bli tyngre än deras tidigare album. Som det ser ut nu tycks Facedown Records bli det bolag som släpper skivan. Det var där bandet inledde sin karriär men med förra skivan "Death Will Reign" (2013) gick till eOne Music.
Publicerat: 160829

TOURNIQUET PLANERAR NYTT ALBUM

 

Tourniquet har gått ut med en Crowdfunding-kampanj för att finansiera ett nytt album. Albumet kommer att spelas in i Florida under de kommande månaderna av bandet själva, vilket de även gjorde med "Onward To Freedom", och sedan hyra in något stort namn för mixning och mastring. Skivan beräknar bandet att ska vara klar för att släppas i mars 2017, men vem som är den nya sångaren har de ännu inte annonserat.
Publicerat: 160829

DALLAS TAYLOR I FYRHJULINGSOLYCKA

 

Den tidigare Underoath-sångaren och nuvarande Maylene & The Sons Of Disaster sångaren Dallas Taylor har krockat med en skylt med sin fyrhjuling. Vid olyckstillfället använde inte Dallas hjälm och slogs medvetslös och fick lyftas med helikopter till sjukhuset. Dallas kommer klara sig men hans kropp har många brutna ben och han har även skallskador. För att täcka hans sjukhuskostnader och inmomstbortfall har nu en crowdfunding-kampanj lagts upp. Hans vänner, däribland Aaron Gillespie (Underoath, The Almost) ordnar även en välgörenhetsspelning för att samla in pengar till honom den 10:e september.
Publicerat: 160829

KIRSTEN MAY LÄMNAR FLYLEAF

 

Kirsten May, som tog över som sångerska i Flyleaf när Lacey Sturm lämnade 2012, har nu bestämt sig för att lämna bandet. Hon hann släppa en EP och en fullängdare med bandet. Sedan tog de ett uppehåll då hon blev mamma. Orsaken att hon nu väljer att lämna bandet är att hon vill vara hemma mer med sin son. Om Flyleaf kommer att fortsätta som band är i nuläget oklart. Bandet har inte gjort något officiellt uttalande, men ryktet säger att de åtminstone för stunden ligger på is.
Publicerat: 160822

TOMMY JOHANSSON NY GITARRIST I SABATON

 

Tommy Johansson, tidigare sedd som gitarrist och sångare i det egna bandet Reinxeed och i Golden Resurrection och sidoprojektet Swedish Hits Goes Metal, har nu värvats som ny gitarrist i Sabaton. Tommy fick frågan om att gå med i bandet redan 2012 men tackade då nej av personliga skäl, men nu när han på nytt fick frågan var situationen annorlunda. Tommy ersätter Thobbe Englund som nu slutar i bandet. Medlemsbytet annonserades på Sabaton Open Air den gågna helgen då Thobbe Englund inledde spelningen och Tommy Johansson avslutade den.
Publicerat: 160822

CELL 9 KLARA SOM FÖRBAND TILL NARNIA

 

Cell 9, som består av Torbjörn och Thomas Weinesjö från Veni Domine, tillsammans med Niklas Willhelmsson, är klara som förband på Narnias releaseturné i slutet av september. Cell 9 släpper sitt debutalbum "The Devils Feast" den nionde september gör i och med detta sina första livespelningar. Turné startar i Jönköping den 23 september och går sedan via Stockholm den 24:e och Västerås den 25:e.
Publicerat: 160822

ROYAL TAILORS FRONTMAN TAUREN WELLS SATSAR PÅ SOLOKARRIÄR

 

Royal Tailors tidigare sångare Tauren Wells har skrivit på ett kontrakt med Provident Label Group som soloartist. Första singeln "Love Is Action" är redan släppt till de kristna radiostationerna i USA och har redan nått plats 33 på Billboards Christian Airplay Chart. Tauren Wells hann släppa två album med Royal Tailor, "Black & White" (2011) och "Royal Tailor" (2013).
Publicerat: 160822

SKILLET TREA PÅ BILLBOARDLISTAN

 

Efter första veckans försäljning har Skillets nya skiva gått in på Billboard-listans tredje plats, slagen enbart av Drake och soundtracket till Suicide Squad. Det är bandets tredje topp fem placering på Billboard-listan då "Rise" gick in som fyra och "Awake" som tvåa. Utöver detta ligger "Unleashed" tvåa på Billboard Top Albums Chart, tvåa på Digital Albums Chart och trea på Physical Albums Chart. Skivan ligger också etta på iTunes Rock Albums chart och tvåa på iTunes Top Albums chart.
Publicerat: 160822

CASTING CROWNS HAR PASSERAT TIO MILJONER SÅLDA SKIVOR

 

Casting Crowns har nu sällat sig till den lilla skara kristna artister som sålt över tio miljoner skivor. Försäljningssiffran avser bandets sammanlagda försäljning sedan debuten 2003. Redan i september kan den siffran komma att stiga ytterligare då bandet släpper sitt åttonde studioalbum, "The Very Next Thing", som är deras 15:e skivsläpp liveskivorna inräknat.
Publicerat: 160822

JAMIE ROWE SLÄPPER SINGEL

 

Guardian sångaren Jamie Rowe har släppt en singel på iTunes med titeln "I Do". Det är Jamies första solosläpp sedan 1994. Låten är en kärlekssång Jamie Skrivit till sin fru Amber och framförde på deras bröllop den första juli.
Publicerat: 160822

STRYPER FIRAR 30 ÅR MED "TO HELL WITH THE DEVIL"

 

Den 24 oktober har det gått 30 år sedan Enigma Records släppte Strypers nu så klassiska album "To Hell With The Devil". Det firar bandet i höst genom att ge sig ut på en stor USA-turné när de kommer framföra "To Hell With The Devil" i dess helhet iförda de så klassiska originalkostymerna. Konserten kryddar bandet sedan med set av deras övriga hits. Turnén startar den 29 september i Atlanta och avslutas den 21 november i Raleigh. Några internationella datum har bandet inte gått ut med.
Publicerat: 160822

FOR TODAY LÄGGER NED

 

Metalcore-bandet For Today har, efter elva år som band och sex fullängdsalbum och en EP, bestämt att 2016 blir deras sista år. Under hösten ger de sig ut på en avskedsturné, som når Europa i oktober, och avslutas i Dallas i Texas den 18 december. Orsaken bakom det plötsliga avskedet beskriver bandets sångare Mattie Montgomery som att de nu kände att det var Guds tid för att lägga ned bandet. For Today hade nu uppnått det de var sända för att uppnå.
Publicerat: 160816

SKILLET TILL SVERIGE

 

I november kommer det amerikanska bandet Skillet tillbaks till Sverige för två konserter. 16 november: Göteborg, Sticky Fingers och 18 november: Stockholm, Klubben. I USA är Skillet ett av de största rockbanden, två av deras album har sålt platina och de har två gånger blivit nominerad för en amerikansk Grammy. Även här i Europa växer deras fanskara stadigt. De är nu aktuella med nya plattan ”Unleashed”. De turnerar ständigt och med det äkta paret John (sång/bas) och Korey Cooper (gitarr) i spetsen är de nu snart redo för ett nytt besök i Europa. Som support ser vi Red Sun Rising.
Publicerat: 160816

WAVORLY HINTAR OM COMEBACK

 

På sin facebook hintar rockbandet Wavorly, som legat nere sedan 2012, om en comeback. I ett inlägg skriver bandet: "...2017" och har postat det tillsammans med en bild där alla bandets medlemmar ger tummen upp. Sedan bandet upplöstes har flera av bandets medlemmar varit synliga i andra band. Basisten Matt Lott spelar i House Of Heroes. Sångaren Dave Stovall spelar gitarr i senaste upplagan av Audio Adrenaline och trummisen Teddy "Hollywood" Boldt är trummis i Family Force 5.
Publicerat: 160816

P.O.D:S FÖRRA GITARRIST SLÄPPER PSALMSKIVA

 

Den tidigare P.O.D. gitarristen Jason Truby, som även spelat i Living Sacrifice, har nu släppt en instrumental psalm-skiva med titeln "Hymns". En skiva som innehåller välkända psalmer som “Come Thou Fount”, “Amazing Grace”, “It is Well with my Sou,” och “Be Thou My Vision". Skivan beskriver Truby som en läkande skiva för alla som går igenom sorg, skilsmässa eller något annat jobbigt.
Publicerat: 160816

NY LÅT MED MARY MARY

 

Efter ett fyra år långt uppehåll är Mary Mary tillbaka med en ny låt. Låten de släppt heter "Back To You" och är inspirerad av den kommande nyinspelningen av storfilmen Ben Hur, som går upp på biograferna den 19 augusti.
Publicerat: 160816

AARON GILLESPIE SLÄPPER NYTT SOLOALBUM

 

Underoath trummisen och The Almost sångaren Aaron Gillespie släpper den 19 augusti sitt tredje soloalbum på Tooth & Nail Records. Till skillnad från de tidigare soloalbum är detta inte ett lovsångspräglat album utan ett album som bearbetar den skilsmässa Gillespie nyligen gått igenom. Skivan kommer innehålla tio låtar varav tre är nyskrivna, några är covers och några är nya versioner av Underoath och The Almost låtar.
Publicerat: 160816

GALACTIC COWBOYS ÅTERFÖRENAS FÖR NYTT ALBUM

 

16 år efter att Galactic Cowboys släppte sitt senaste album "Let It Go" har de annonserat att de har återförenats för att spela in ett nytt album. Bandet har sajnats av ett progressivt skivbolag, de ännu valt att inte avslöja namnet på, och håller nu på att spela in det nya albumet som beräknas släppas i början av 2017. Den sättning av bandet som återförenats är bandets originalsättning med Ben Huggins på sång, Monty Colvin på bas, Alan Doss på trummor och Dane Sonnier på gitarr. Bandet har tidigare gjort utvalda återföreningsgig 2009 och 2013, men med denna återförening är bandet tillbaka på riktigt.
Publicerat: 160816

 
[JANUARI] - [FEBRUARI] - [MARS] - [APRIL] -[MAJ] - [JUNI] - [JULI] -
[AUGUSTI] - [SEPTEMBER] - [OKTOBER] - [NOVEMBER] - [DECEMBER] -
[2015] - [2014] - [2013] - [2012] - [2011] - [2010] - [2009] - [2008]På gång

ANDREAS PASSMARK
LÄMNAR NARNIA

Efter att under 2016 haft ett uppehåll från liveframträd-anden med Narnia har basisten Andreas Passmark bestämt sig för att...

Läs mer här!
Konsertguiden
LZ7
  • 25 feb - Bankeryd
NARNIA
  • 16-19 aug - Falun
PLANETSHAKERS
  • 23 juni - Mullsjö
  • 6-9 juli - Halmstad
Läs mer här!
Annonser
Rollupkungen