Prenumerera


Prenumeration
Teckna upp dig idag, få tidigare nummer på köpet!
Läs mer här!

Produktshop


T-shirts
Köp en snygg T-shirt i vår nya produktshop!
Läs mer här!
Festivalguiden
GULLBRANNAFESTIVALEN
Halmstad
8-11 juli 2021

Efter att ha fått ställa in festivalen 2020, på grund av Coronan, hoppas Gullbrannafestivalen på att kunna vara tillbaka under sommaren 2021.
Band: Carola, Dirty Loops, Jonathan Johansson, Sabina Dumba, Lin D, LZ7, Hansam m.fl.
Läs mer här!
Blogg
Noizegate Awards 2016
RÖSTA I NOIZEGATE AWARDS 2016
Nu kan du vara med och rösta i Noizegate Awards 2016. Röstningen är öppen under augusti månad och resultatet presenteras sedan i september/oktober numret av den tryckta tidningen och i samband med att det släpps även här på hemsidan.
Läs mer här!
På gång

SONJA ALDÈN SLÄPPER ANDLIG SKIVA

 

Den 16:e oktober släpper Sonja Aldén sitt fjärde album "I andlighetens rum". Sonja Aldén, som själv är kristen, har länge burit på en dröm att göra en skiva av lite mer andlig karaktär. Tidigare i karriären har Sonja Aldén släppt fram sin tro i några låtar, men aldrig gjort en skiva enbart med andliga låtar. Hon säger själv:
– Drömmen om att få göra en skiva av andlig karaktär har växt fram med ett stort mått ödmjukhet och öppenhet. Jag har stor respekt för att folk tror olika och det sista jag vill göra är att skriva någon på näsan. Bara för att jag har
en viss tro så betyder det inte att det är rätt eller att någon annan behöver känna så. Jag älskar citatet: "Många säger att de tror att de vet. Jag säger att jag vet att jag tror".
Publicerat: 130920

Sonja Aldeén

ORIGINAL PETRA DEBUTERAR SOM GHF

 

36 år efter att Petra debuterade gör nu Petras originalsättning (minus
Bob Hartman) album-comeback som det nya bandet GHF (God Has Forgiven). Musikstilen är klassisk rock och de tre herrarna Greg Hough, John DeGroff och Bill Glover, som alla var med och bildade Petra, levererar nu ett tiospårigt debutalbum, med titeln "Volume One", producerat av sångaren och gitarristen Greg Hough.
Publicerat: 130920

GHF

ROYAL TAILOR GER UT UPPFÖLJARE

 

Det amerikanska pop-/rockbandet Royal Taylor, som spelade på Gullbranna i somras, släpper den 22 oktober sitt andra album. Skivan, som blir ett självtitulerat album, följer upp 2011 års "Black & White", ett album som gav dem en grammynominering och en första plats på en singellista. Den här gången har bandet jobbat med flera producenter. Bland dessa märks Chris Stevens (Group 1 Crew), Aaron Lindsey (Israel Houghton) och Chuck Butler (Britt Nicole). Förvänta dig ett album med hög energi där rock, pop, r'n'b och hiphop smälter samman till en mix som för tankarna till ett nutida DC Talk.
Publicerat: 130920

Royal Tailor

STRYPER SLÄPPER NYTT STUDIOALBUM

 

Den första november släpper Stryper sitt åttonde studioalbum med nytt material. Skivan kommer heta "No More Hell To Pay" och är gjord som en
uppföljare till 1986 års "To Hell With The Devil". Sångaren Michael Sweet säger följande om skivan:
– "No More Hell To Pay" markerar att vi firar 30 år. Det är högst troligt att detta är vår bästa skiva hittills. Varför? Den har allt du kan förvänta dig
från ett Stryper-album – sång i det högre registret, lager på lager med harmonisång, gitarrsolon av klass, drivande trummor och bas och en energi
som inte har uppnåts sedan guldåren. Budskapet är detsamma, så kraftfullt att det förmedlar hopp och inspiration till alla som lyssnar.
Publicerat: 130920

Stryper

ABOVE THE GOLDEN STATE BYTER NAMN TILL NATIONS

 

Pop-/rockbandet Above The Golden State, som tidigare var sajnade av Sparrow Records, har bytt namn till Nations och släpper ett självtitulerat album på egen hand. Orsaken till namnbytet var att när de började skriva nytt material drog det åt lovsångshållet och lät inte alls som Above The Golden State.
Publicerat: 130920

Above The Golden State

NY LÅT MED PETRA

 

Som en del av sitt 40-års firande har Petra släppt samlingsskivan "40th Anniversary". Skivan innehåller 26 klassiker och en ny låt. Den nya låten bär titeln "Holy Is Your Name" och sjungs av John Schlitt. Låten är bandets tack till Gud för åren som gått, men ses också som en gåva till fansen som stått med dem i alla år.
Publicerat: 130920

Petra

UNDEROATH ÅTERSLÄPPER SINA FÖRSTA ALBUM

 

Underoath har nu återsläppt sina två första album "Act of Depression" (1999) och "Cries of the Past" (2000) på Solid State Records/Tooth & Nail Records. Bandets nyare fans får därmed chansen att upptäcka hur det hela startade.
Publicerat: 130920

Underoath

BENSON/GRIFFIN STÄLLER IN SVERIGE-SPELNING

 

David Benson och Victor Griffin (Pentagram, Place Of Skulls) ställer in sin gemensamma Europaturné, som skulle nått Stockholm den andra november. Orsaken är en krissituation i familjen Griffin. Benson/ Griffin släpper den åttonde oktober sin första gemensamma skiva "Evil Killer".
Publicerat: 130920

Benson-Griffin

"FADING WEST" FÖRSENAD

 

Switchfoots nya skiva "Fading West" har fått framflyttad release till 14 januari 2014. Ursprungligen skulle skivan släppts under sommaren 2013 tillsammans med filmen med samma namn. Den 17:e september
släpptes istället EP:n "Fading West". Under bandets höstturné kommer filmen premiärvisas, för att sedan släppas i december.
Publicerat: 130920

Switchfoot

THE LETTER BLACK JOBBAR PÅ NYTT ALBUM

 

The Letter Black jobbar nu på ett nytt album som kommer få titeln "Rebuild".
En första teaser av låten "Pain Killer" har nu släppts på bandets hemsida.
Publicerat: 130920

The Letter Black

ICON FOR HIRE SLÄPPER NY SKIVA

 

Icon Fore Hire, med den svenskfödda sångerskan Ariel, släpper den 15 oktober sitt andra album. Skivan kommer bli självtitulerad och är producerad av Mike Green (All Time Low, The Wanted m.fl.) . Första singeln "Cynics & Critics" finns ute nu.
Publicerat: 130920

Icon For Hire

LASSE EDIN GÖR COMEBACK

 

Lasse Edin gör nu comeback på CD 20 år efter att Edin-Ådahl la ner och 23 år efter att han släppte sin förra soloskiva "Unbounded Land". Den nya skivan kommer heta "Strange Man Walking" och släpps den 21 oktober. Förvänta dig musik med touch av 60-70-tal uppblandat med 2013.
Publicerat: 130920

Lasse Edin

NYTT ALBUM MED AUDREY ASSAD

 

Singer/songwritern Audrey Assad, som tidigare var sajnad av Sparrow Records, har släppt ett nytt album med titeln "Fortunate Fall" helt på egen hand. Detta är hennes tredje fullängdare.
Publicerat: 130920

Audrey Assad

SWIMMING WITH DOLPHINS PLANERAR NYTT ALBUM

 

Det tidigare Tooth & Nail-bandet Swimming With Dolphins, som 2011 debuterade med "Water Colours", har nu inlett en kampanj på IndieGoGo för att finansiera sitt andra album "Catharsis".
Publicerat: 130920

Swimming With Dolphins

NORMA JEAN PÅ BILLBOARDLISTAN

 

Norma Jeans nya album "Wrongdoers" debuterade efter första veckan på Billboardlistans 37:e plats. Det är bandets högsta placering sedan "The Anti Mother" släpptes 2008. I siffror innebär detta att "Wrongdoers" under den första veckan sålde i 8340 ex. Skivan placerade sig även som trea på Billboards hårdrockslista, trea på vinyllistan och sjua på rocklistan.
Publicerat: 130920

Norma Jean

INTOHIMO NEDLAGT

 

På Frizon den åttonde augusti gav Intohimo sin allra sista spelning. Sedan starten 2004 har de släppt tre album och gett över 300 spelningar, både i Sverige och utomlands. Men nu har karriären nått sitt slut.
Publicerat: 130920

Intohimo

NY PUNKSAMLING SLÄPPT

 

Indie Vision Music har släppt en ny punksamling med titeln "Punk Never Dies Vol.2". Samlingen innehåller hela 60 låtar och bland de medverkande märks band som Grave Robber, Bad Talk, Dogwood, Scratchline och Craig's Brother.
Publicerat: 130920

Punk Never Dies

NY SKIVA MED STEVEN CURTIS CHAPMAN

 

"The Glorious Unfolding" är titeln på Steven Curtis Chapmans nya skiva som
släpps den 30:e september. Skivan är hans första med enbart nytt material på sju års tid. Första singeln "Love Take Me Over" finns ute nu.
Publicerat: 130920

Steven Curtis Chapman

GALACTIC COWBOYS ÅTERFÖRENAT FÖR EN KVÄLL

 

Den 13:e september återförenades originalsättningen av Galactic Cowboys, med Ben Huggins på sång, Monty Colvin på bas, Alan Doss på trummor och Dane Sonnier på gitarr, för en spelning. Orsaken var att det gått 25 år sedan bandet bildades. Spelningen ägde rum på Acadia Bar & Grill i hemstaden Houston i Texas.
Publicerat: 130920

Galactic Cowboys

EMOTIONS SKIVOR SLÄPPTA DIGITALT

 

Mikael Lägermo, på 90-talet sångare i det melodiska hårdrocksbandet Emotion, har nu släppt 25 år av sin musikproduktion på nätet. Fyra album innehållande 40 låtar finns nu att ta del av på iTunes, Spotify och YouTube. På YouTube finns också bildmaterial och lyrik. Bland skivorna märks fulllängdaren "Taste Of Grapes" och EP:n "Tip To Toe". Men där finns också det osläppta albumet "Brief Moments Of Piece".
Publicerat: 130920

Emotion

TRICIA BROCK TILLBAKA SOM TRICIA

 

För två år sedan släppte Tricia Brock sitt första soloalbum "The Road", som var ett lovsångspräglat popalbum. Nu när hennes band Superchick officiellt lagt ned, är Tricia Brock tillbaka som soloartist på riktigt. Den här gången har hon strukit efternamnet och blivit bara Tricia. Det är heller inget lovsångsalbum det handlar om utan ett vanligt popalbum som har mer gemensamt med Superchick, Pink och Gwen Stefani än "The Road". Skivan, som heter "Radiate", släpptes av Inpop Records i augusti och innehåller tolv låtar och är producerad av Tricias make Nick Baumhardt (Stellar Kart). Med skivan vill Tricia förmedla att den som kämpar, känner fruktan och osäkerhet inte är ensam i det.
Publicerat: 130920

Tricia

DEREK WEBB TILLBAKA MED NYTT ALBUM

 

20 år efter att han gjorde entré på musikscenen och tio år efter att han solodebuterade, är Derek Webb tillbaka med sitt åttonde soloalbum och sitt sjuttonde album totalt. Skivan, som heter "I Was Wrong, I'm Sorry & I Love You", ser Derek Webb som den riktiga uppföljaren till solodebuten "She Must And Shall Go Free" från 2003.
Publicerat: 130920

Derek Webb

THE CHARIOT LÄGGER NED

 

Efter tio år som band har The Chariot bestämt sig för att lägga ned. På frågan om varför svarar sångaren Josh Scogin att han känner att bandet
uppnått allt de var satta till att uppnå. En sista avskedsturné kommer hållas mellan tionde oktober och 16 november. Med sig på den turnén tar The Chariot Glasscloud, Birds In Row, To The Wind och Rebuker. Avskedsturnén går dock bara genom USA. Några avskedsspelningar i Europa är inte planerade. Under sina tio år har The Chariot spelat i
Sverige vid ett flertal tillfällen. Senast på Frizonfestivalen 2012.
Publicerat: 130920

The Chariot

BLOODGOOD GÖR ALBUM-COMEBACK

 

22 år efter att Bloodgood släppte sitt senaste studioalbum "All Stand Together", gör de nu album-comeback med nya skivan "Dangerously Close".
Skivan, som släpps 31 oktober, har Bloodgood finansierat genom en framgångsrik kampanj på Kickstarter och kommer släppa den på det egna bolaget B. Goode Records, helt utan uppbackning av något större skivbolag.
I dagens Bloodgood ingår Les Carlsen (sång), Michael Bloodgood (bas), Paul Jackson (gitarr), Oz Fox (gitarr) och Kevin Whisler (trummor).
Publicerat: 130920

Bloodgood

NYTT DANCE-PROJEKT MED ERIK AUGUSTSSON

 

I år är det tio år sedan techno/dance-gruppen Ultrabeat släppte sitt sista album. Men 2013 blir också det år då Erik Augustsson, frontmannen bakom gruppen, kommer med ett nytt danceprojekt: "Stop, Turn, Follow!". Ultrabeat var i slutet av 90-talet och början av 2000-talet banbrytande med sin kristna techno/dance-musik och fick en publik över hela världen. Idag, 10 år senare, har den profana dans/klubbmusiken ökat i popularitet, samtidigt som kristen dance-musik blivit ännu mer ovanlig. Det placerar Erik Augustsson och "Stop, Turn, Follow!" på den kristna musikens frontlinje ännu en gång.
Publicerat: 130920

Erik Augustsson

AS I LAY DYINGS SÅNGARE GRIPEN FÖR ANSTIFTAN TILL MORD

 

Tim Lambesis, sångare i det kristna metalcorebandet As I Lay Dying, greps tisdagen den sjunde maj av San Diego-polisen efter att de fått in ett tips om att Tim Lambesis försökt anlita en person till att mörda exfrun, som begärde skilsmässa från sångaren i september förra året enligt NBC San Diego. Polisen agerade därför snabbt. En civilklädd polis utgav sig för att vara lönnmördare och mötte Tim Lambesis i en butik under tisdagen. Sångaren greps och fördes till häktet. Han är nu misstänkt för stämpling till mord.
– Jag tror vi har undvikit en stor tragedi, säger San Diego-polisens taleskvinna Jan Caldwell efter gripandet.
Om Tim Lambesis är skyldig till det han anklagas för kommer nu avgöras i en rättsprocess. Under onsdagen den åttonde maj gick As I Lay Dyings övriga medlemmar ut med ett pressmeddelande som löd:
– Nu när vi postar detta och rättsprocessen pågår, har vi inte tillgång till någon mer information än vad någon av er har. Det finns många obesvarade frågor och situationen kommer klarna under de närmsta dagarna och veckorna. Vi kommer hålla er informerade så gott vi kan. Våra tankar går nu till Tim, hans familj och alla andra som påverkas av denna fruktansvärda situation - och till våra fans, det är ni vi hämtar styrka ifrån. Tack för er förståelse och för att ni alltid stöttar As I Lay Dying. // Jordan, Nick, Phil och Josh.
Torsdagen den nionde maj hölls de första domstolsförhandlingarna. Vid dem nekade Tim Lambesis till anklagelserna medan åklagarna la fram vad de menade vara starka bevis.
Det är nu höst osäkert om As I Lay Dyings konsert på Getaway Rock i Gävlen den 8-10 augusti kommer att bli av.
Publicerat: 130512

As I Lay Dying

SOLAMORS JOBBAR PÅ DEBUT

 

Det melodiska deathmetal-bandet Solamors jobbar nu på sitt debutalbum. Bandet består av Jason Wisdom (Becoming The Archetype), Alex Kenis (Aletheian, BTA) och Travis Turner (Crutch, Aletheian, Unteachers). Bandet har finansierat skivan via en framgångsrik kampanj på Kickstarter.
Publicerat: 130512

Solamors

HANSAM SLÄPPER DEBUT

 

Den 24 maj släpper pop/soul/hiphop bandet Hansam sitt debutalbum på nya bolaget Impact Records.Niomannabandet Hansam har under de senaste åren gjort succé överallt de har spela med sitt svängiga sound. Det har bland annat varit spelningar på Nyhem, Frizon, Gullbrannafestivalen, Unite och Torp. Första singeln "Visa vägen" släpptesi april och gick direkt in på digilistans åttonde plats.
Publicerat: 130512

Hansam

WHITECROSS TILL GULLBRANNA

 

Whitecross såg dagens ljus 1985 och har sedan dess betytt mycket för rock och metallhjärtan. Efter sin första utgåva i slutet av 80-talet och början på 90-talet delades bandet och sångaren Scott Wenzel tog namnet Whitecross till sina projekt, medan gitarristen Rex Carroll startade det nya bandet King James. Whitecross fortsatte med ny sättning, och flera plattor släpptes under 90-talet. Men år 2000 gjorde Whitecross comeback med gamla sättningen på Cornerstone Festival. Vi gläder oss att få uppleva gamla hjältar med massor av energi på Gullbrannafestivalen i sommar!
Publicerat: 130512

Whitecross

NY SKIVA MED AUGUST BURNS RED I JUNI

 

Den 25 juni släpper Extol sitt första nya album på åtta år Skivan, som är självtitulerad, blir Extols femte fullängdare och är producerad av Jens Bogren (Opeth, Paradise Lost, Enslaved) och omslaget målat av Travis Smith (Katatonia, Opeth, Death). Bandets trummis David Husvik säger följande om skivan;
- "Extol" är albumet vi hade planerat men som vi aldrig gjorde. Delvis på grund av medlemsförändringar och delvis på grund av bandets vilja att hela tiden försöka skapa något nytt. Albumet återfångar 20 år av Extol-historia, både musikaliskt och textmässigt".
Skivan släpps i Europa av Indie Recordings och i USA av Facedown Records.
Publicerat: 130512

Extol

NY SKIVA MED AUGUST BURNS RED I JUNI

 

Två är efter att "Leveler" släpptes, släpper August Burns Red den 25 juni uppföljaren "Rescue & Restore". Skivan är bandets femte studioalbum. 2011 när "Leveler" släpptes gick detta första veckan in som nummer 11 på amerikanska Billboardlistan – detta tillsammans med en hel del andra höga listplaceringar världen runt. Ovanligt för ett band som rör sig inom metalcore-genrens mer progressiva marker, men helt logisk när man hör och ser August Burns Red. Om nya skivan har gitarristen JB Brubaker sagt att det kommer "...push the boundaries of our genre more than we ever have before. We set out to write a record where every song stands out from the last. There is a lot of ground covered here and a ton of meat to this album. It's full of odd metered rhythms and breakdowns, unexpected twists and turns, and some of our most technical riffing to date. Each of us have parts that make our heads spin and we have had to practice like crazy to get some of this stuff together. I know we always say this, but this will be our most ambitious album yet."
Publicerat: 130512

August Burns Red

AUGUST BURNS RED TILL SVERIGE I HÖST

 

I fjol gjorde August Burns Red tre svettiga Sverigegig. I september kommer de hit igen. Den 15 september blir det metalcore av högsta klass på Brewhouse i Göteborg och dagen efter spelar bandet på Klubben i Stockholm. Bandet tar även med sig Blessthefall som förband och Counterparts som öppningsakt.
Publicerat: 130512

August Burns Red

FOR TODAY SLÄPPER DOKUMENTÄR

 

Metalcore-bandet For Today släppte den sjunde maj en digital dokumentärfil på över 90 minuter med titeln "Prevailer". Filmen följer bandet från starten fram till nu när de står på scener världen över. Det rent dokumentära varvas sedan med livemusik. Vi får bland annat följa bandet under 2012 års Van's Warped Tour. Utöver dokumentären har For Today även släppt en EP som bär titeln "Prevailer EP". EP:n, som är bandets andra släpp på Razor & Tie Records, är producerad av Will Putney (Four Year Strong, Lamb of God, Suicide Silence), som även producerade For Todays förra album "Immortal".
Publicerat: 130512

For Today

FÖRÄNDRINGAR I RELIENT K

 

Ethan Luck har, efter fem år i bandet, lämnat Relient K. Under den kommande turnen kommer heller inte John Warne och Jon Schneck att medverka. Det blir den första turnen på över åtta år någon av dem har missat. Som ersättare under turnen tar Relient K in Tom Breyfogle på trummor och den tidigarare Sanctus Real medlemen Dan Gartley på bas. Bandet har ännu inte annonserat om Tom Breyfogle kommer permanent som ny trummis eller inte. Den nya skivan "Collapsible Lung", som släpps i juli, medverkar dock Ethan Luck, John Warne och Jon Schneck.
Publicerat: 130512

Relient K

JOHN SCHLITT SPELAR IN JULSKIVA

 

Petra-sångare John Schlitt driver nu en Kickstarter-kampanj för att finansiera inspelningen av ett julalbum i eget namn. Skivan kommer till största delen bestå av klassiska julsånger framförda i rockig John Schlitt-tappning. Utöver detta funderar John Schlitt på att även ta med några lovsånger som är relevanta året om.
Publicerat: 130512

John Schlitt

KUTLESS FÖRLÄNGER MED BEC RECORDINGS

 

Sedan Kutless 2001 debuterade hos BEC Recordings, har de gått ifrån att vara ett nytt okänt band till att bli ett av den kristna rockens största. Deras låtar har toppat en rad olika listor och de har sålt miljoner skivor. Efter sju släppta album, varav 2012 års "Believer" är det senaste, har Kutless nu skrivit på ett förnyat kontrakt med BEC Recordings. Bolagets VD säger; "Kutless är ett perfekt exempel på den typ av artister vi vill jobba med. De är ministry-orienterade, skapar kvalitetsmusik och har en stor arbetsmoral. Vi är glada över att få fortsätta att jobba med dem. Vi har funnits där från början och sett hur de har blivit BEC Recordings flaggskepp. Nu blir det spännande att se vad framtiden har för dem."
Publicerat: 130512

Kutless

AMY GRANT SLÄPPER NYTT ALBUM

 

Den 14:e maj släpper Amy Grant sitt första nya studioalbum på 10 års tid "How Mercy Looks From Here". En skiva som omfamnar både livets segrar, men också utmaningarna. Producerat har Marshall Altman (Natasha Bedingfield, Matt Nathanson) gjort och bland gästerna märks James Taylor, Carole King, Sheryl Crow, Eric Paslay, Will Hoge och Amy Grants make Vince Gill.
Publicerat: 130512

Amy Grant

INDEVOTION HÄR MED NY EP

 

Oskarshamns-bandet Indevotion har nu släppt sin nya EP "Heart". EP:n innehåller fyra låtar och finns att lyssna till på bandets hemsida. Den finns också till försäljning på iTunes eller till streamning på Spotify.
Publicerat: 130512

Indevotion

GUSTAF SPETZ SLÄPPER NYTT ALBUM I MAJ

 

Den tidigare Eskju Divine sångaren Gustaf Spetz släpper den åttonde maj sitt andra soloalbum "Saknaden". Lyssna på en trailer här eller ladda ned låten "Vinterblom" gratis här (högerklicka och spara). Skivan släpper Gustaf Spetz digitalt på sin egen nystartade label Fähuset. Under mars och april har Gustaf Spetz setts som pianist på Tomas Andersson Wij nedskalade konserter inför sittande publik där han varit med som enda kompmusiker. 
Publicerat: 130409

Gustaf Spetz

BRIDE SPELAR IN NYTT ALBUM

 

Hårdrockarna i Bride har vid flera av sina senaste skivsläpp sagt att de varit framme vid sitt sista album men sedan ändrat sig. Nu jobbar de på ytterligare ett album som kommer släppas under årets gång. Liksom vid 2009 års "Tsar Bomba" tar bandet upp förbeställningar på sin hemsida som en del i finansieringen av skivan. De som bidrar belönas med att få höra exklusiva tidiga mixningar av låtarna från det kommande albumet. Inspelningen startar i maj.
Publicerat: 130409

Bride

JOHN ELEFANTE SLÄPPER NYTT ALBUM

 

Den tidigare Kansas-sångaren John Elefante släpper den sjunde maj sitt nya soloalbum "On my Way To The Sun". Inför skivan valde John Elefante att, istället för att jobba med ett skivbolag, testa Kickstarter. Försöket blev mycket lyckat och John Elefante fick in 57.000 dollar från närmare 500 personer. Skivan innehåller tio låtar och är ett klassiskt rockalbum med tydliga Kansas-influenser. På första spåret, tillika första singeln, "This Is How The Story Goes" gästa skivan även av medlemmar från Kansas.
Publicerat: 130409

John Elefante

ED KOWALCZYK TILL SVERIGE I SEPTEMBER

 

Han är mannen bakom bandet LIVE som har gett oss gåshud gång på gång med sin härligt upprivande röst och med låtar som Lightning Crashes. Den 24 september kommer han med sin akustiska turné "I Alone" till anrika Nalen i Stockholm. Med över 20 miljoner sålda album och ett tiotal hits som toppat listorna världen över är kristne Ed Kowalczyk en närmast legendarisk sångare och låtskrivare. År 2009 lämnade Kowalczyk bandet LIVE och påbörjade en solokarriär och öppnade på så sätt ett nytt kapitel i sin redan lysande karriär. När han nu ger sig ut på turné introducerar Ed Kowalczyk ytterligare en krydda på sitt konstnärskap genom att framföra sin tunga låtskatt i akustisk tappning. Förvänta dig att får höra intima versioner av bland annat supersuccén Grace från Ed's solodebut och klassiker som Lightning Crashes, I Alone, Selling The Drama, The Dolphin's Cry och Heaven.
Publicerat: 130409

Ed Kowalczyk

ALTER BRIDGE TILLBAKA TILL SVERIGE

 

Alter Bridge meddelar att de kommer tillbaka till Europa för sin första Europaturné sedan 2011. Det blir 16 stopp på turnén som når Sverige och Arenan på Fryshuset i Stockholm den 29 oktober. Sedan de senast var här 2011 har gitarristen Mark Tremonti släppt sitt första soloalbum "All I Was", sångaren och gitarristen Myles Kennedy gått tillbaka till att fronta Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators, och trummisen Scott Phillips tillsammans med vännerna i Sevendust har startat Projected.
Alter Bridge turnerade väldigt intensivt och mycket efter att deras senaste album "AB III" släpptes 2010. Den turnén kulminerade i deras nu klassiska utsålda konsert i Wembley Arena i London i November 2011. Denna konsert släpptes också på DVD:n "Alter Bridge: Live At Wembley DVD". Just nu jobbar bandet för fullt med att slutföra skrivandet och inspelandet av deras nästa album som planeras släppas på Roadrunner Records i September. Frontmannen Myles Kennedy låter hälsa. "Thrilled to be returning to Europe with Halestorm later this year! I'm looking forward to reconnecting with the part of the world that embraced Alter Bridge from the start."
Publicerat: 130409

Alter Bridge

BLOODGOOD INLEDER FÖRPRODUKTION AV NYTT ALBUM

 

Bloodgood har nu inlett förproduktionen av sitt nya album. Skivan kommer släppas i sommar och blir Bloodgoods sjätte studioalbum. Bandet jobbar även på en dokumentär med titeln "In The Trenches Of Rock And Roll", som kommer släppas i september. En försmak på en ny låt som eventuellt kommer hamna på det nya albumet finner du här:
Publicerat: 130409

Bloodgood

NY LÅT OCH VIDEO MED INDEVOTION

 

Oskarshamns bandet Indevotion har släppt en ny låt med tillhörande video. Låten heter "Originals" och är popigare än bandets tidigare material. Låten har så här långt bland annat plockats upp av radiokanalen Bandit Rock och utsågs där av programledaren Nicke Borg som "This Weeks Finest" i slutet av mars. Se videon här.
Publicerat: 130409

Indevotion

GRAMMY NOMINERADE SKILLET SLÄPPER NYTT ALBUM!

 

Det Grammy- nominerade rockbandet SKILLET meddelade förra veckan att de släpper det nya, mycket efterlängtade albumet "Rise" den 25 juni. "Rise" följer upp bandets stora succé med albumet "Awake" från 2009, som nyligen certifierats Platina, med en försäljning på över 1 miljon exemplar i USA. "Rise" är bandets första konceptalbum, som berättar historien om en typisk amerikansk tonåring som entrar vuxenlivet och försöker lista ut vem han är i en värld full av problem både inom och utanför hans kontroll.
"Idén kom när vi hade 10 eller 11 valda låtar. Då vi spelade in dem insåg vi att vi hade något på gång, att albumet verkligen berättade en historia. När jag insåg det visste jag att vi behövde göra den så kraftfullt som bara vi kunde" säger sångaren/bassisten John Cooper.
Skillet har spelat in albumet i Los Angeles, där de återigen tagit hjälp av producenten Howard Benson (My Chemical Romance, All American Rejects) som de tidigare samarbetat med på den förra plattan.
Den 9:e april släpps första singeln "Sick Of It". Se teasern till låten här.
Publicerat: 130409

Skillet

MICHAEL W. SMITH KLAR FÖR GULLBRANNAFESTIVALEN

 

Han är en av världens mest välkända kristna musiker och har sålt mer än 15 miljoner album. Fredagen den 5 juli spelar den amerikanska artisten Michael W. Smith på Gullbrannafestivalen.
– Vi är fantastiskt nöjda över att ha fått honom till Sverige. Det är ett storfrämmande, säger Andreas Joakimson som arbetar med Gullbrannafestivalen. Michael W. Smiths var senast i Sverige för fyra år sedan och nu är det dags igen.
– Det blir 1,5 timmes konsert med full bandsättning insprängd bland alla andra festivalspelningar.
Michael W. Smith startade sin karriär som keyboardist till Amy Grant när han var 25 år och har sedan dess skaffat sig en imponerande meritlista. Han har släppt 23 stycken album som fått ett flertal priser på American Music Awards. Han har även fått tre stycken Grammy Awards och har haft 33 stycken listettor på radio. Totalt har han sålt närmare 15 miljoner skivor. Känner man till den kristna musikbranschen så är Michael förmodligen den störste. Han är otroligt respekterad och har även haft flera låtar som slagit på de vanliga hitlistorna.
Arrangören Andreas Joakimson tror på en stor publiktillströmning till årets festival.
– I år fyller festivalen 15 år och vi har ett enormt spännande och attraktivt program över alla festivaldagarna med rekordmånga internationella gäster. Med en artist av Michael W. Smiths kaliber tror vi festivalen kommer att dra folk från hela landet, säger Andreas.
Publicerat: 130409

Michael W. Smith

JOHANNA AALTONEN HAR LÄMNAT HB

 

Johanna Aaltonen, sångerska i det finska melodiska metalbandet HB, har bestämt sig för att gå vidare i livet och har därför lämnat bandet. Beslutet har hon funderat på under en längre tid. Hon gör det för att flytta till Centraleuropa för att arbeta. Då funkade det inte längre att fortsätta som sångerska i HB. HB, som befann sig mitt i en skivinspelning, övervägde att lägga ned bandet helt men kände efter ett tag att de hade mer kvar att ge. De har därför tagit in den nya sångerskan Miia Rautkoski, nuvarande sångerska i metalbandet Rammas Atas och tidigare sångerska i trance-bandet G-Powered. Den nya skiva som var på gång gör bandet nu om till ett best-of album som kommer släppas på finska under våren. Disc ett kommer innehålla HB:s alla klassiska snabba låtar medan disc två kommer innehålla de nya låtarna och vara ett mer stillsamt och fridfyllt album med lovsjungande, avslapplande och även lite sorgsna låtar. I höst kommer HB även släppa skivan "Pääkallonpaikka" på engelska med titeln "Place of the Skull". Se HB själva berätta om förändringarna här.
Publicerat: 130409

HB

ULF CHRISTIANSSON SKRIVER MEMOAR

 

Jerusalem-sångaren Ulf Christiansson skriver nu på sin första självbiografi. En memoar som kommer komma ut i bokform mot slutet av sommaren om tidsplanen håller. I boken går han igenom hela sitt liv för att se vad som har hänt, men analyserar också var han befinner sig idag. Ulf Christiansson känner själv att skrivandet inspirerar honom och tror även att boken kommer att bli till inspiration för läsaren.
Publicerat: 130210

Ulf Christiansson

JARS OF CLAY TILL DANMARK

 

Jars Of Clay är tillsammans med Fireflight och Ole Börud och Samuel Ljungblahd klara för årets upplaga av den danska Å-Festivalen. Å-Festivalen är Danmarks största kristna festival och hålls i år den 17-20 maj i i Sønder Felding.
Publicerat: 130210

Jars Of Clay

KILLSWITCH ENGAGE SLÄPPER NYTT ALBUM

 

Den andra april släpper Killswitch Engage sitt nya album "Disarm The Descent". Albumet blir det första sedan ursprungssångaren Jesse Leach kom tillbaka till bandet. Skivan innehåller tolv låtar och släpps av Roadrunner Records. Producerat har bandets gitarrist Adam Dutkiewicz gjort. I april kommer bandet även till Sverige för två spelningar. En på KB i Malmö den 13:e april och en på Brewhouse i Göteborg den 19:e april.
Publicerat: 130210

Killswitch Engage

PAX 217 GÖR LIVECOMEBACK

 

Rock-/Nu-metal bandet Pax 217 som var aktiva 1995-2005 gör nu livecomeback. Återföreningskonserten kommer äga rum på House of Blues i Anaheim i Kalifornien den 18:e februari. Med sig på scenen har de det tidigare Tooth & Nail bandet Number One Gun och The Breax och Dominic Ballin. Om Pax 217 kommer göra ytterligare spelningar eller släppa ny musik har ännu inte annonserats.
Publicerat: 130210

Pax 217

I AM EMPIRE SLÄPPER NYTT ALBUM

 

I Am Empire släpper den 26 mars sitt andra album "Anchors" på Tooth & Nail Records. Det har då gått drygt två år sedan debuten "Kings" släpptes.
Publicerat: 130210

I Am Empire

FESTIVALDÖDEN SKÖRDAR NYA OFFER

 

Förra sommaren hölls den allra sista Cornerstonefestivalen, 29 år efter starten. I december 2012 meddelade även Ichthus-festivalen i Kentucky, som var den äldsta kristna festivalen med 40 år på nacken, att även de kände sig tvingade till att lägga ned. En förändrad musikindustri och sviktande ekonomi och biljettförsäljning sas ligga bakom. Nu går ytterligare en av de amerikanska kristna festivalerna i graven. Denna gången är det The Purple Door Arts & Music Festival som efter 17 år känner sig tvingad att lägga ned. Teamet bakom festivalen fortsätter med annan verksamhet, men stänger inga dörrar för att festivalen eventuellt kan återuppstå i framtiden om det ekonomiska klimatet förändras.
Publicerat: 130210

Purple Door

STRYPER SAJNADE AV FRONTIERS RECORDS

 

Det klassiska hårdrocksbandet Stryper har skrivit på ett multialbum kontrakt med Frontiers Records. Den första releasen blir albumet "Second Coming", som släpps den 26 mars, och består av nyinspelningar av 14 av bandets mest klassiska låtar samt de två nya låtarna "Bleeding From Inside Out" och "Blackened". Senare i år kommer bandet även släppa ett helt nytt studioalbum enbart med nyskrivet material.
Publicerat: 130210

Stryper

PETRA SLÄPPER "JEKYLL & HYDE" PÅ VINYL

 

I anslutning till sin 40-års jubuleumsturné släpper Petra, i samarbete med Inpop Records, 2003 års album "Jekyll & Hyde" på vinyl. Vinylen kommer dock enbart finnas till försäljning på bandets konserter och inte i butik.
Publicerat: 130210

Petra

SKILLET HAR SÅLT PLATINA MED "AWAKE"

 

Skillet har nu sålt platina av sitt senaste album "Awake", som släpptes i augusti 2009. Det är Skillets första album att sälja över miljonen. Skillet var det enda aktiva rockbandet som under 2012 sprängde platina gränsen och ett av tre rockband totalt som sålde platina 2012. De övriga två var Mumford & Sons och The Black Keys. Skillet jobbar nu tillsammans med producenten Howard Benson (My Chemical Romance, Motorhead, All American Rejects m.fl.) på att färdigställa det nya albumet "Rise" som kommer släppas i maj.
Publicerat: 130210

Awake

STRYPER-MEDLEMMAR SÖRJER FÖRLUSTEN AV BOBBY MACNEIL

 

Stryper-medlemmarna Oz Fox och Tim Gaines sörjer förlusten av sin forne bandkamrat Bobby MacNeil. De tre spelade tillsammans i Sin Dizzy under senare delen av 90-talet och början av 2000-talet. I Sin Dizzy ingick även trummisen John Bocanegra och efter Tim Gaines avhopp 2000 basisten Kevin Walt. Sin Dizzy släppte 1999 albumet "He's Not Dead", ett album som 2008 återutgavs på Girder Music med titeln "He's Not Dead (All Night Long)" och med nytt omslag. Bobby MacNeil avled i slutet av januari. Något om dödsorsaken eller hur gammal Bobby MacNeil blev har inte annonserats. Oz Fox låter dock meddela att han djupt sörjer Bobby MacNeils bortgång och kommer sakna denna skickliga gitarrist.
Publicerat: 130210

Bobby MacNeil

SPOKEN SAJNADE AV EONE MUSIC

 

Rockbandet Spoken har sajnats av eOne Music och släpper där sin sjunde skiva "Illusion" den tolvte februari. Producerat har Jasen Rausch (Red, Disciple) gjort.
Publicerat: 130110

Spoken

FIREFLIGHT TILL DANMARK

 

Det amerikanska rockbandet Fireflight är nu klara för sommarens upplaga av danska Å-Festival, som är Danmarks största kristna festival, som hålls i Felding några mil från Århus. Vilka datum festivalen hålls i år har de ännu inte gått ut med, men tidigare år har den varit placerad i slutet av maj/början av juni.
Publicerat: 130110

Fireflight

TRE NYA BOKNINGAR KLARA FÖR GULLBRANNAFESTIVALEN

 

Salvador (USA), Caleb (USA och Philippa Hanna (England) är nu klara för Gullbrannafestivalen i sommar. Salvador består av sju grymma och spelglada musiker som spelat tillsammans sedan 2000. 2010 besökte de för första gången Sverige och tog Gullbrannafestivalen med storm. Philippa Hanna är Englands största kristna rocksångerska och även syster till den tidigare Jamiroquai basisten Stuart Zender. Under 2012 fick Philippa Hanna sitt stora genombrott då hon under 12 spelningar öppnade för Lionel Richie. Caleb är ett tremanna rockband från Franklin, Tennessee. Grundat av bröderna Caleb och Will Chapman (söner till Steven Curtis Chapman) som kort därefter fick sällskap av vännen och gitarristen Scott Mills. Stilmässigt är Caleb ett singer/songwriter-band mixat med indie och alternativ rock. Caleb har turnerat nationellt och internationellt, allt från arenor, teatrar och klubbar med en mängd olika artister och nu är de aktuella med sin nya EP, To the ends of the earth. Caleb backade upp Steven Curtis Chapman på hans turné 2012 och spelade då bland annat i Jönköping.
Publicerat: 130110

Filippa Hanna

BUILDING 429 GJORDE ÅRETS LÅT

 

När Billboard samanställde årets listor kunde de konstatera att Building 429 hade gjort årets kristna låt 2012 med singeln "Where I Belong". I 15 veckors tid toppade låten Billboards kristna lista och vann över TobyMac och Phillips, Craig & Dean som båda hade singlar som låg som listettor i elva veckor. "Where I Belong" kommer från Building 429:s skiva "Listen To The Sound" som släpptes i maj 2011. Låten är skriven av bandet sångare Jason Roy tillsammans med låtskrivaren/producenten Jason Ingram. Building 429 jobbar nu på ett nytt album.
Publicerat: 130110

Building 429

NY GULDSKIVA TILL THIRD DAY

 

Third Day har nått guldstatus (500.000 sålda ex.) med ännu ett av sina album. Den här gången är det 2006 års julskiva "Christmas Offerings" som passerat den magiska gränsen. Detta skedde i samma veva Third Day fick veta att de fått sin 28:e listetta med singeln "I Need A Miracle" från nya skivan "Miracle".
Publicerat: 130110

Third Day

WAVORLY LÄGGER NED

 

Den 22:a december postade Wavorlys basist Matt Lott, som under sommaren varit fill-in-basist i House Of Heroes, följande meddelande; "Världen gick inte under igår, men det gjorde Wavorly. God jul". Orsaken till att Wavorly slutade presenterades sedan som att bandet inte längre kunde leva på sin musik utan var tvugna att ha vanliga jobb vid sidan av turnerandet. Situationen blev då för slitig då medlemmarna nu bildat familjer och bodde utspridda.
Publicerat: 130110

Wavorly

THE DEVIL WEARS PRADA KLARA FÖR METALTOWN

 

Amerikanska metalcore-hjältarna i The Devil Wears Prada är nu klara för sommarens upplaga av Metaltown i Göteborg. The Devil Wears Prada hör till det yngre gardet som de senaste åren drivit den hårda musiken framåt med sin energifyllda metalcore och vansinneskonserter. Det är inte ens sju år sedan bandet albumdebuterade med "Dear Love A Beautiful Discord". Med en produktivitet och kreativitet som inte går att jämföra med mycket annat släppte de förra hösten sitt fjärde album "Dead Throne". Tillsammans med producenten Adam Dutkiewicz från Killswitch Engage skapade de något av ett mästerverk som dessutom gick direkt in på den amerikanska albumlistans tiondeplats. Bland de övriga nya bokningarna till Metaltown märks: The Dillinger Escape Plan, Between Buried And Me, Amaranthe och Kataonia. Klara sedan tidigare är pland annat Korn, Slipknot, Sabaton, Danko Jones och Graveyard.
Publicerat: 130110

The Devil Wears Prada
 
[JANUARI] - [FEBRUARI] - [MARS] - [APRIL] -[MAJ] - [JUNI] - [JULI] -
[AUGUSTI] - [SEPTEMBER] - [OKTOBER] - [NOVEMBER] - [DECEMBER] -
[2015] - [2014] - [2013] - [2012] - [2011] - [2010] - [2009] - [2008]På gång

ANDREAS PASSMARK
LÄMNAR NARNIA

Efter att under 2016 haft ett uppehåll från liveframträd-anden med Narnia har basisten Andreas Passmark bestämt sig för att...

Läs mer här!
Konsertguiden
LZ7
  • 25 feb - Bankeryd
NARNIA
  • 16-19 aug - Falun
PLANETSHAKERS
  • 23 juni - Mullsjö
  • 6-9 juli - Halmstad
Läs mer här!
Annonser
Rollupkungen