Prenumerera


Prenumeration
Teckna upp dig idag, få tidigare nummer på köpet!
Läs mer här!

Produktshop


T-shirts
Köp en snygg T-shirt i vår nya produktshop!
Läs mer här!
Festivalguiden
GULLBRANNAFESTIVALEN
Halmstad
8-11 juli 2021

Efter att ha fått ställa in festivalen 2020, på grund av Coronan, hoppas Gullbrannafestivalen på att kunna vara tillbaka under sommaren 2021.
Band: Carola, Dirty Loops, Jonathan Johansson, Sabina Dumba, Lin D, LZ7, Hansam m.fl.
Läs mer här!
Blogg
Noizegate Awards 2016
RÖSTA I NOIZEGATE AWARDS 2016
Nu kan du vara med och rösta i Noizegate Awards 2016. Röstningen är öppen under augusti månad och resultatet presenteras sedan i september/oktober numret av den tryckta tidningen och i samband med att det släpps även här på hemsidan.
Läs mer här!
På gång

SWITCHFOOT ANNONSERAR ALBUMTITEL

 

Switchfoot har nu annonserat titeln på sitt tionde album, som kommer släppas i den åttonde juli. Titeln blir: "Where The Light Shines Through". Alla som förbeställer skivan får direkt ladda ned två av skivans låtar plus två osläppta låtar ytterligare från Switchfoot-arkivet. Bandets sångare Jon Foreman säger i ett uttalande att skivan kommit till under en av de mörkaste perioderna i hans liv. Men istället för att fly från mörkret valde han att möta det ansikte mot ansikte. Till slut kunde då ljuset bryta fram.
Publicerat: 160516

DC BEKRÄFTAR REUNION

 

DC Talk har nu bekräftat att de kommer att göra en reunion. Återföreningen sker dock inte på det sätt fansen hade förväntat sig och hoppats på, utan istället som en kryssning. Kryssningen kommer ske den 11-15 juli 2017. Utöver DC Talk medverkar medlemmarna även med sina aktuella soloprojekt (TobyMac & Diverse City Band, Michael Tait med Newsboys och Kevin Max som soloartist). Med följer också Finding Favour, Capital Kings, Ryan Stevenson och Hollyn. På sociala medier har många fans uttryck sin besvikelse över att det de trodde skulle bli en återföreningsturné eller ett nytt album efter 16 års väntan blev en kryssning. Bandet har dock inte gått ut med några detaljer om de tänker göra något mer utöver kryssningen.
Publicerat: 160516

JACI VELASQUES LANSERAR KLÄDKOLLEKTION

 

Sångerskan och skådespelerskan Jaci Velasques har nu även lanserat en klädkollektion. Märket hon skapat har fått namnet N+J=Z (förkortning för namnen i familjen Velasques: Nick + Jaci = Zealand) och är ett sammarbete med kändisdesignern och Project Runnaway All Star-deltagaren Johnathan Kayne. Kollektionen lanseras i sommar. Senare kommer även en smyckeskollektion tas fram. Den vinst kollektionen drar in kommer bidra till forskningen kring autism, då Jacis son Zealand i mars fick diagnosen autism.
Publicerat: 160516

SMALL TOWN GIRLS SLÄPPER EP

 

Falutrion Small Town Girls har nu släppt sin debut EP "Do Your Thing". Bandet som består av Dorothea Lundvik, Cornelia Almqvist och Linnéa Sundin har sjungit ihop sedan femårs-åldern, men så sent som förra året bildade de Small Town Girls. De upptäcktes då av Peo Thyrén (Noice). Sedan har det gått fort. De är nu i distriktsfinal av Svensktoppen nästa och till hösten har de en USA-turné på gång tillsammans med Heffron Drive. Musikaliskt hämtar de inspiration från Taylor Swifts teen country.
Publicerat: 160516

FIREFLIGHT SPELAR IN AKUSTISK EP

 

Fireflight har på facebook annonserat att de spelar in en akustisk EP tillsammans med producenten Geoff Duncan. Några närmare detaljer har de inte gått ut med mer än att EP:n kommer komma snart och att den för stunden går under namnet "Innova EP".
Publicerat: 160516

U2 SLÄPPER LIVEKONSERT PÅ BLUE-RAY OCH DVD

 

U2 släpper den tionde juni "Innocence + Experience Live In Paris" på Blue-Ray och DVD. Konsertfilmen, som är två och en halv timma, är regisserad av Hamish Hamilton och innehåller 30 låtar och ett gästframträdande av Eagles Of Death Metal. Som bonusmaterial får vi också höra Patti Smith framföra "People Have The Power", se Gavi Fridays guide till "Cedarwood Road", behind the scenes clip, on-stage turnévideos för "The Wanderer" och "The Troubles" och även sex musikvideos till låtar från "Songs Of Innocence".
Publicerat: 160516

DC TALK HINTAR OM REUNION?

 

DC Talk la i veckan upp en bild på sin facebook där det enbart stod 2017. Spekulationerna drog genast igång om att bandet, som består av TobyMac (soloartist), Michael Tait (sångare i Newsboys) och Kevin Max (soloartist, ex-sångare i Audio Adrenaline), ingår, hintade om att en reunion kommer ske nästa år. Bandet har ännu inte dementerat de uppgifterna utan följt upp den kryptiska bilden med ännu en bild som meddelar att klockan 12pm EST/11am CST kommer något annonseras på deras hemmsida. Bandet har inte släppt något album sedan 1998 års "Supernatural" och 2001 inledde medlemmarna sina olika solokarriärer.
Publicerat: 160509

HETA CAPITAL KINGS TILL GULLBRANNA

 

För första gången gästar Capital Kings Gullbrannafestivalen. EDM-duon från USA släppte förra året sitt andra album och blev nominerade till Dove Awards för bästa "rock/contemporary song of the year" med låten "Fireblazin". Capital Kings har i flera år arbetat nära TobyMac och bandets båda album är utgivna på hans label Gotee Records. Ett fett flow med hiphop, pop och dubstep utlovas.
Publicerat: 160509

NY SAMLING MED PELLE KARLSSON

 

I juni kommer en ny samlingsskiva släppas med Pelle Karlsson. Conny Ebegård har gjort urvalet och även mastrat skivan och Urban Thoms på tidningen Dagen har skrivit en text om fenomenet Pelle Karlsson. Pelle Karlssons absoluta genombrott kom med skivan "Han är min sång och min glädje" (1974)". Några år senar kom "När du vänder hem" (1977). Dessa två inspelningar gav oss sånger som kanske sjungits mer i våra församlingar än de mest älskade psalmerna. Innan dessa album släpptes var Pelle Karlsson aktiv i band som New Creation och Västkustteamet och agerade även kompmusiker till Jan Sparring.
Publicerat: 160509

THOUSAND FOOT KRUTCH SLÄPPER "EXHALE"

 

Den 17 juni släpper det kanadensiska rockbandet Thousand Foot Krutch sitt nionde album "Exhale". Skivan följer upp "Oxygen: Inhale", som släpptes 2014 och är tänkt att vara en fristående fortsättning av det albumet. Bandets sångare Trevor McNevan säger: "Jag har alltid haft i tankarna att jag ville göra ett album som hette "Inhale" som skulle visa bandets softare sida. En sida som alltid funnits med på våra album, men att vi där kund dyka djupare i den. Och sen släppa ett album som hette "Exhale" där vi visade upp vår tunga sida. Så vi bliv inte softa på förra skivan, det var hela tiden planerat att det skulle komma en del två." Skivan släpper Thousand Foot Krutch den här gången via det egna bolaget TFK Music med distribution via Fuel Music.
Publicerat: 160509

SKILLET I MÄSTARNAS MÄSTARE

 

Strax efter att det stod klart att Peter Forsberg stod som vinnare i årets upplaga av Mästarnas mästare i SVT, spelades Skillets låt "Hero" och eftertexterna började rulla. I USA har bandets låtar, framförallt "Monster" flitigt använts i idrottssammanhang. Så vitt vi vet är dock detta första gången i Sverige bandet fått samma mediala uppmärksamhet.
Publicerat: 160509

GROUP 1 CREW SLÄPPER NYTT ALBUM I JULI

 

Hiphop-gruppen Group 1 Crew har nu annonserat releasedatum för sitt nya album "Grow". Skivan kommer släppas den 29:e juli. Skivan blir bandets femte fullängdare. Det första med nya sångerskan Sarah Sandoz.
Publicerat: 160509

LECRAE STÄLLER IN PÅ GULLBRANNA

 

I flera års tid har har Gullbrannafestivalen försökt boka hiphopparen Lecrae utan att få det att gå i lås. I år föll allt på plats och festivalen såg ut att ha rott i hamn en av sina största bokningar någonsin. Men nu har Lecrae av okänd anledning ställt in sin Europa-turné och kommer därmed inte till Gullbranna. Festivalledningen försäkrar att de gjort allt de kunnat för att försöka få honom att ompröva sitt beslut, men utan resultat. De utlovar trots detta att 2016 års festival kommer bli bra även utan Lecraes medverkan.
Publicerat: 160502

RED FIRAR TIO ÅR

 

Rockbandet Red firar nu att det gått tio år sedan debutalbumet "End Of Silence", en skivan som sålde guld, släpptes. De gör det genom att återsläppa skivan i en ny digital remastrad återutgåva. Skivan kommer givetvis innehålla de låtar som gjorde Red till det stora rockband de idag är. Den kommer också att innehålla de tidigare ej släppta låtarna "If I Break" och "Circles", samt fyra akustiska låtar. Skivan släpps den tredje juni.
Publicerat: 160502

FOREVERMORE ANNONSERAR TEASER FÖR NYA PLATTAN

 

Metalcore-bandet Forevermore har annonserat att titeln på det nya albumet, det andra bandet släpper via Solid State Records, kommer bli "Integral". Samtidigt publicerade de en text skriven av den ryske novellförfattaren och dramatikern Anton Tjechov. En text som troligen utgör inspiration för albumets texter. Skivan släpps i sommar.
Publicerat: 160502

WOVEN HAND TILL SVERIGE

 

Alt-country-bandet Woven Hand har annonserat att de kommer genomföra en Europa-turné i höst. Två Sverigespelningar finns med på listan. Den 30:e september spelar de på Nalen i Stockholm och den första oktober på Mejeriet i Lund. De spelar även i Oslo, Helsingfors och Köpenhamn.
Publicerat: 160502

SILENT PLANET ANNONSERAR TITEL OCH LÅTORDNING

 

Metalcore-bandet Silent Planet har annonserat att titeln på deras nya album blir "Everything Was Sound" och samtidigt visat upp albumets omslag. De har även annonserat att skivan kommer innehålla 13 spår och samtliga låttitlar på dessa. Skivan följer upp 2014 års debutalbum "The Night When God Slept" och kommer släppas i sommar.
Publicerat: 160502

EMERY SLÄPPER AKUSTISKT ALBUM

 

Screamo-bandet Emery har den senaste tiden genomfört en hel del akustiska vardagsrumsspelningar. En av de senaste som hölls i Seattle livesände Emery över nätet. En annan inspelad i Houston, Texas har de nu släppt som ett akustiskt livealbum med titeln: "Emery Acoustic: Live In Houston". Skivan är släppt både digitalt och på CD. Dock ännu inte som vinyl.
Publicerat: 160502

LONEY DEAR FIRAR MED VINYLSLÄPP

 

Indie-bandet Loney Dear firar nu att det gått tio år sedan albumet "Sologne" släpptes genom att återsläppa albumet på gul vinyl. Skivan, som var bandets tredje album, blev mycket framgångsrik både i Sverige och utuanför Sveriges gränser när den släpptes 2006.
Publicerat: 160502

 
[JANUARI] - [FEBRUARI] - [MARS] - [APRIL] -[MAJ] - [JUNI] - [JULI] -
[AUGUSTI] - [SEPTEMBER] - [OKTOBER] - [NOVEMBER] - [DECEMBER] -
[2015] - [2014] - [2013] - [2012] - [2011] - [2010] - [2009] - [2008]På gång

ANDREAS PASSMARK
LÄMNAR NARNIA

Efter att under 2016 haft ett uppehåll från liveframträd-anden med Narnia har basisten Andreas Passmark bestämt sig för att...

Läs mer här!
Konsertguiden
LZ7
  • 25 feb - Bankeryd
NARNIA
  • 16-19 aug - Falun
PLANETSHAKERS
  • 23 juni - Mullsjö
  • 6-9 juli - Halmstad
Läs mer här!
Annonser
Rollupkungen