Prenumerera


Prenumeration
Teckna upp dig idag, få tidigare nummer på köpet!
Läs mer här!

Produktshop


T-shirts
Köp en snygg T-shirt i vår nya produktshop!
Läs mer här!
Festivalguiden
GULLBRANNAFESTIVALEN
Halmstad
8-11 juli 2021

Efter att ha fått ställa in festivalen 2020, på grund av Coronan, hoppas Gullbrannafestivalen på att kunna vara tillbaka under sommaren 2021.
Band: Carola, Dirty Loops, Jonathan Johansson, Sabina Dumba, Lin D, LZ7, Hansam m.fl.
Läs mer här!
Blogg
Noizegate Awards 2016
RÖSTA I NOIZEGATE AWARDS 2016
Nu kan du vara med och rösta i Noizegate Awards 2016. Röstningen är öppen under augusti månad och resultatet presenteras sedan i september/oktober numret av den tryckta tidningen och i samband med att det släpps även här på hemsidan.
Läs mer här!
På gång

SKILLET TILL GRÖNA LUND

 

Det kristna rockbandet Skillet från Memphis i USA är klara för en konsert på Gröna Lunds lilla scen tisdagen den 31 maj. Konserten blir bandets fjärde i Sverige. Senast bandet spelade i Sverige var i oktober 2014 då de spelade på Debaser Strand i Stockholm. Tidigare samma år spelade de även på Sweden Rock Festival i Sölvesborg. Bandet jobbar nu på ett nytt album som släpps senare i år.
Publicerat: 160425

REMEDY DRIVE JOBBAR PÅ NYTT ALBUM

 

Remedy Drive har gått in i studion för att spela in ett nytt album. Några närmare detaljer har de ännu inte gått ut med mer än att de spelar in några gamla låtar i ny tappning. bonusspår.
Publicerat: 160425

NOOMI I LÄNSFINALEN FÖR SVENSKTOPPEN NÄSTA

 

Popsångerskan Noomi från Jönköping är klar för länsfinalen av Svensktoppen nästa i Jönköpings län. Noomi är i övrigt aktuell med EP:n "Magnetic Love".
Publicerat: 160425

DANNE GANSMOE AVLIDEN

 

Trummisen Danne Gansmoe avled den 22 april efter en tids sjukdom. Mest känd är Danne Gansmoe som trummis och sångare i Salt, men han spelade även på Jersusalems första album, med bluesrockgruppen Vatten och tillsammans med Roland Utbult i gruppen True Gospel Creation.
Publicerat: 160425

JOEL HOEKSTRA I SAMARBETE MED MICHAEL SWEET

 

Whitesnake gitarristen Joel Hoekstra har avslöjat att han har planer på att spela in ett album tillsammans med Stryper-sångaren Michael Sweet. Hoekstra avslöjade sina planer i podcasten "White Line Fever", där han berättade att han fick en stark relation med Michael Sweet när han gästade inspelningen av hans nya soloalbum. Hoekstra avslöjar vidare att han redan inlett låtskrivandet till hans och Michael Sweets gemensamma album, låtar de kommer skriva tillsammans. Några detaljer om när skivan är tänkt att spelas in och släppas har Hoekstra ännu inte gett.
Publicerat: 160425

CAROLA TILL NYHEM OCH TORP

 

Innan Carola innleder sommarens stora turné kommer hon i midsommar ha smygpremiär för sin kristna publik på Nyhem och Torp. Konserterna kommer backas upp av samma band som kommer finnas med på sommarturnén. Den 24 juni spelar hon på Torp och den 25 juni på Nyhem. Biljetterna släpptes den 20 april.
Publicerat: 160425

OPEN HANDS TILL GULLBRANNA

 

Supermusikerna Abraham Laboriel, Justo Almario och Bill Maxwell, som alla var medlemmar i Koinonia har tillsammans med Tim Carmon bildat Open Hands. Detta instrumentala band kombinerar sydamerikanska rytmer, amerikansk jazz blandat med funk och rhythm and blues och skapar ett unikt och sofistikerat sound. De är nu klara för sommarens Gullbrannafestival som hålls utanför Halmstad den 7-10 juli.
Publicerat: 160425

DOGS OF PEACE TILLBAKA

 

Dogs Of Peace har återförenats och släpper på fredag den 22:a april sitt andra album "Heel". Det var 1996 Dogs Of Peace debuterade med albumet "Speak". Bandet bestod av studiomusikerna Gordon Kennedy (ex. Whiteheart) på gitarr och sång och Jimmy Lee Sloas på bas, keyboard och sång. Med sig hade de musikerna John Hammond på trummor, Blair Masters på keyboards och Eric Darken på percussion. I det återförenade bandet återfinns samtliga utom Eric Darken. Skivan har bandet producerat själva tillsammans med Jeff Balding, som även varit tekniker. CD:n innehåller elva spår medan den digitala utgåvan även innehåller ett bonusspår.
Publicerat: 160418

FÖRSTA LÅTEN MED MY SLÄPPT

 

My har nu släppt den första singeln från det kommande albumet. Låten heter "Pretty Little Liar" och finns att lyssna på via de flesta digitala kanaler.
Publicerat: 160418

HOUSE OF HEROES SAJNAR MED BAD CHRISTIAN

 

House Of Heroes har sajnat med BC Music (Bad Christian) och släpper där i juni det nya albumet "Colors", som blir ett conceptalbum. Redan nu har de släppt en video för låten "Colors Run". Alla som förbeställer skivan får redan nu tillgång till två låtar för nedladdning. Bandet bjuder också på hela sin "Smoke" EP från 2015.
Publicerat: 160418

JAN GROTHS SISTA ALBUM SLÄPPS POSTUMT

 

Fem år efter senaste plattan och tio år efter det senaste engelsk-språkiga
albumet, kommer nu det som skulle visa sig bli Jan Groth sista album.
Jan gick bort den 27 augusti 2014, efter ett års sjukdom. Plattan kom ut
i Norge på det som skulle blivit Jans 70-års dag 25.02.16. I Sverige, Danmark och Finland släpps den nu också, den 22 april “The Writing On The Wall” innehåller 14 sånger skrivna av Jan själv och den är producerat av sonen Jonas Groth. Rock, blues roots, pop och country är bara några av de genrer Jan håller sig inom på detta album. Med sig har han en fantastisk samling musiker och artister som alla är goda vänner och kollegor, bland annat original -medlemmarna från legendariska bandet ”Aunt Mary”. Låten ”Speak it” skulle visa sig att bli den sista inspelningen med den legendariska gruppen från Östfold i Norge.
Albumet är inspelat i fem olika studios, bland annat Green Room och
Lydmuren. Albumet är mixat av Johannes Groth (Ylvis) och Jason Carter
(Frank Black (The Pixes) och Larry Norman) och Maor Applebaum som
bl.a. har mastrat den senaste plattan med Yes och Faith No More, har
mastrat ”The Writing On The Wall” i Los Angeles.
Publicerat: 160418

EMANUEL WÄRJA NY GITARRIST I HERO

 

Det Stockholms-baserade hårdrocksbandet Hero har förstärkt sin sättning genom att ta in Emanuel Wärja (Admonish) som ny gitarrist. Emanuel har redan hunnit lägga gitarrer till den nya skivan "Miracles" och har även repat med bandet för att förstärka dem live. Skivan är redan redan mixad och mastrad men något releasedatum har bandet inte annonserat.
Publicerat: 160418

CHRISTIAN LILJEGREN GÄSTAR ITALIENSKT ALBUM

 

Christian Liljegren (Narnia, Divinefire, Golden Resurrection m.fl.) är klar som gästvokalist på ett spår på det italienska bandet S91:s kommande album. Sången har Christian lagt i Room Of Doom-studion i Stockholm med Torbjörn Weinesjö (Veni Domine) som tekniker, medan S91 gjort övriga inspelningar i Italien. Något releasedaturm har ännu inte annonserats.
Publicerat: 160418

LECRAE TILL GULLBRANNA

 

I flera års tid har har Gullbrannafestivalen försökt boka hiophopparen Lecrae utan att få det att gå i lås. I år har dock allt fallit på plats och festivalen har rott i hamn en av sina största bokningar någonsin.
När Lecrae 2014 släppte ”Anomaly” blev han tagen på allvar i musikvärlden. Albumet gick rakt in på första platsen på Billboards topp 200-lista och på de digitala albumlistorna inom rap och gospel. För första gången i historien toppade samma artist både Gospellistan och huvudlistan Billboard 200. ”Anomaly” var platta nummer sex av Lecrae och den nådde topplaceringar långt utanför den kristna musikbranschen. Även media hakade på. Rolling Stone och The New York Times har skrivit om honom och han har varit på ettan på The Huffington Post. Han har också uppträtt på Tonight Show hos Jimmy Fallon och anses av många som den som leder utvecklingen inom hiphopen.
Publicerat: 160411

NY LÅT MED FOR KING & COUNTRY

 

For King & Country har släppt en ny låt med titeln "Priceless". Låten är soundtracket till den kommande filmen "Priceless", som går upp på de amerikanska biograferna senare i år. Filmen, där For King & Countrys Joel Smallbone spelar rollen som James Stevenson, handlar om human trafficking. Där Stevenson tillsammans med sin kärlek risker allt för att få ett slut på människohandeln.
Publicerat: 160411

TEMPEST GÖR COMEBACK

 

Glammetal-bandet Tempest har släppt sin första nya singel på 25 år. Singeln heter "Hello God" och kommer finnas med på den EP bandet släpper den 23:e april. EP:n kommer även innehålla en cover av Resurrection Bands "Military Man" och en återinspelning av bandets egna låt "Golgotha" från "A Coming Storm" skivan. Bandet planerar även att släppa en dokumentär och att återinspela både "A Coming Storm" och "Eye Of The Storm" skivorna från 80-talet. Dagens Tempest är inte identiskt med 80-talets band. Kvar finns gitarristen Mick Rowe. Med sig har han med sig nya medlemmar, gästmusiker och gästsångare.
Publicerat: 160411

DALE THOMPSON TILLBAKA MED NYTT BAND

 

Efter att Bride 2013 lades ned flyttade sångaren Dale Thompson till Nya Zeeland. Sedan har det varit tyst från honom. Nu har han dock dykt upp på nytt med projektbandet The World Will Burn, som han har tillsammans med den amerikanske multi-instrumentalisten Alan Zaring. Bandets debut CD "Severity" släpptes den 22 januari och består av 13 låtar. Dale Thompson står för sången och Alan Zaring spelar alla instrument och står även för programering. Musikaliskt bjuder bandet på tung gitarrdriven rock.
Publicerat: 160411

EVIE OCH PELLE KARLSSON ÅTERVÄNDER TILL SKÄRGÅRDSSÅNG

 

Efter förra årets succé återvänder Evie och Pelle Karlsson även i år till Skärgårdssång-festivalen i Tanumstrand i augusti där de kommer bjuda in publiken att vara med och sjunga sina kända och älskade allsånger. Detta blir parets enda framträdande i Sverige i år.
Publicerat: 160411

WOVENWAR SPELAR IN NYTT ALBUM

 

Wovenwar befinner sig nu i studion för att spela in en uppföljare till 2014 års debutalbum. Bandet, som består av musikerna från As I Lay Dying och sångaren från Oh Sleaper, säger i ett uttalande att de utvecklat sitt melodiska sound med en mörkare och aggressivare approach till det kommande albumet men att soundet ändå kommer vara familjärt för dem som gillade debuten. Albumet är planerat att släppas i slutet av sommaren eller början av hösten via Metal Blade Records. Mixar skivan gör Nolly Getgood (Periphery).
Publicerat: 160411

IMMANU EL JOBBAR PÅ NYTT ALBUM

 

Postrock-bandet Immanu El har inlett en crowdfunding-kampanj för att finansiera inspelningen och lanseringen av sitt nya album "Hibernation". Albumet, som är beräknat att släppas i december, är bandets första sedan "In Passage" 2011. I studion jobbar Immannue El med den grammynominerade producenten "Johan Eckeborn" (Jonathan Johansson, Micke Fhinn m.fl.) och rapporterar själva att albumet utan tvekan blir deras bästa hittills.
Publicerat: 160404

NY SKIVA MED NEEDTOBREATHE

 

Needtobreathe har nu annonserat releasedatumet för sitt nya album "Hard Love". Releasen kommer ske den 15 juli via Atlantic Records. Första singeln "Happiness" släpps till de amerikanska radiostationerna den åttonde april. Alla som förbeställer skivan får dock redan nu ta del av både "Happiness" och "Money & Fame". "Hard Love" följer upp 2014 års framgångsrika album "Rivers In Wasteland".
Publicerat: 160404

DECYFER DOWN TILLBAKA MED NYTT ALBUM

 

Efter ett mer än två år långt uppehåll från inspelande och turnerande har Decyfer Down nu återvänt som ett independent band. Detta har gett dem större frihet både i musikskapandet och i textskrivandet, vilket nya albumet "The Other Side Of Darkness" visar prov på. Skivan släppte bandet den första april, samtidigt som de är ute på The City Rock Fest Tour tillsammans med Disciple och Children 18:3. För distributionen av skivan har bandet tagit hjälp av The Fuel Music.
Publicerat: 160404

THE 77'S ÅTERSLÄPPER ALBUM PÅ VINYL

 

Rockbandet 77's håller på att återsläppa sin back-katalog. De tre första albumen har de återsläppt remastrade tillsammans med bonustracks på C och "Sticks & Stones" har de släpper de i maj på vinyl. Nu har de bestämt sig för att även återsläppa "Pray Naked". Det kommer bli en deluxe-multi-CD utgåva och för första gången kommer "Pray Naked" ges ut på vinyl. Utgivningen finansieras via crowdfunding.
Publicerat: 160404

PLANETSHAKERS SLÄPPER LIVE EP FRÅN MANILLA

 

Lovsångsgruppen Planetshakers från Australien har spelat in en live-EP i Manilla på Filipinerna. EP:n har fått titeln "Momentum: Live In Manilla" och släpptes via Integrity Music den 25:e mars. EP:n är inspelad på Coliseum arenan i Manilla i augusti inför 30 000 lovsjungande filipiner. EP:n innehåller den nya låten "Momentum" tillsammans med den populära "Nothing Is Impossible. Med finns också studioinspelade "Come Right Now", Face To Face" och "I Know Who You Are". EP:n innehåller även en live-video för "Momentum".
Publicerat: 160404

PETER JOHANSSON JOBBAR PÅ NYTT ALBUM

 

Peter Johansson (ex. Mie Band, Ylenfors/Johansson) från Bankeryd jobbar nu på sitt fjärde soloalbum. Tio låtar är redan skrivna och ytterligare en är under produktion. Inspelningen kommer Peter Johansson göra i sommar både i Sverige och i Los Angeles. Skivan kommer sedan släppas under hösten. Peters senaste skiva "I denna verklighet" släpptes 2015.
Publicerat: 160404

 
[JANUARI] - [FEBRUARI] - [MARS] - [APRIL] -[MAJ] - [JUNI] - [JULI] -
[AUGUSTI] - [SEPTEMBER] - [OKTOBER] - [NOVEMBER] - [DECEMBER] -
[2015] - [2014] - [2013] - [2012] - [2011] - [2010] - [2009] - [2008]På gång

ANDREAS PASSMARK
LÄMNAR NARNIA

Efter att under 2016 haft ett uppehåll från liveframträd-anden med Narnia har basisten Andreas Passmark bestämt sig för att...

Läs mer här!
Konsertguiden
LZ7
  • 25 feb - Bankeryd
NARNIA
  • 16-19 aug - Falun
PLANETSHAKERS
  • 23 juni - Mullsjö
  • 6-9 juli - Halmstad
Läs mer här!
Annonser
Rollupkungen