Prenumerera


Prenumeration
Teckna upp dig idag, få tidigare nummer på köpet!
Läs mer här!

Produktshop


T-shirts
Köp en snygg T-shirt i vår nya produktshop!
Läs mer här!
Festivalguiden
GULLBRANNAFESTIVALEN
Halmstad
8-11 juli 2021

Efter att ha fått ställa in festivalen 2020, på grund av Coronan, hoppas Gullbrannafestivalen på att kunna vara tillbaka under sommaren 2021.
Band: Carola, Dirty Loops, Jonathan Johansson, Sabina Dumba, Lin D, LZ7, Hansam m.fl.
Läs mer här!
Blogg
Noizegate Awards 2016
RÖSTA I NOIZEGATE AWARDS 2016
Nu kan du vara med och rösta i Noizegate Awards 2016. Röstningen är öppen under augusti månad och resultatet presenteras sedan i september/oktober numret av den tryckta tidningen och i samband med att det släpps även här på hemsidan.
Läs mer här!
På gång

LACEY STURM - FÖRSTA KVINNLIGA ARTISTEN ATT TOPPA BILLBOARDS HÅRDROCKSLISTA!

 

Under de nio år Billboards hårdrockslista har existerat har den aldrig toppats av någon kvinnlig artist. Inte förrän nu då Lacey Sturm med sin solodebut "Life Screams" direkt gick in på listans första plats. Lacey Strum var fram till i oktober 2012 sångerska i det hårt rockande bandet Flyleaf och hann med dem släppa tre album. Efter att hon lämnade bandet har hon släppt boken "The Reason: How I Discovered a Life Worth Living" (2014). Albumet "Life Screams" släpptes den 12 februari Followspot Records.
Publicerat: 160229

SEBBE STAXX LÄMNAR KARTELLEN

 

I dokumentären "Kartellen - lys upp skuggorna", som sändes på SVT2 i lördags kväll avslöjade Sebbe Staxx att han lämnar hiphop-gruppen Kartellen. I vår släpper Kartellen albumet "Slutpläderingen". Det blir det sista med Sebbe Staxx som rappare. "Jag har inte hatet som behövs för att fronta Kartellen, så jag gör det som krävs för att min tro ska fungera", säger Sebbe Staxx i dokumentären. 2013 mötte Sebbe Staxx Jesus till frälsning. Sedan dess har hans liv blivit förvandlat. Han har sedan varit ute och föreläst om sitt liv.
Publicerat: 160229

KIRK FRANKLIN GÄSTAR PÅ KANYE WEST NYA SKIVA

 

Den 13:e februari släppte Kanye West sitt nya album "The Life Of Pablo", som är hans sjunde studioalbum. På albumet, som från början var tänkt att heta "So Help Me God", gästar bland annat gospelstjärnan Kirk Franklin något Franklin fått utstå hård kritik för från delar av kristenheten. En kritikstorm Franklin tar med ro och kommenterar på följande sätt: "Kanye är inte jag. Jag är inte honom. Han är min broder som jag är stolt över att dela livet med. Det är inget sprintlopp utan ett maraton. Innan en enda låt var släppt blev jag korsfäst för att min broder publicerade en bild tillsammans med mig. Igen, "Nej Kanye, du är inte tillräckligt bra?" Nej. Det är ett farligt budskap vi sänder till världen när vi proklamerar att de måste leva upp till en viss standard innan de får bli en av oss. Det proklamerar att folk inte kan förändras, inte ta emot förlåtelse eller nåd. Det mina vänner är bara religiositet. Jag kommer inte vända ryggen åt min broder. Jag kommer fortsätta älska honom, växa i bön med honom så länge jag finns i hans liv och så länge loppet varar. Till min kristna familj vill jag säga; Jag är ledsen att han inte är tillräckligt bra, tillräckligt kristen eller springer i din takt och när jag läser några av era kommentarer så gör inte jag det heller. Det kommer inte få mig att sluta springa. Be att vi kommer vinna."
Publicerat: 160229

LISTETTA FÖR VERIDA

 

Det alternativa rockbandet Verida har fått en listetta med låten "Pretty Lies", som gästas av Matty Mullins från Memphis May Fire. Den lista bandet toppar är Media Bases CCM Rock chart, som bandet tidigare har toppat med låten "We Are The Brave" som låg etta i flera veckors tid. "Pretty Lies" är hämtad från bandets andra EP "Pretty Lies EP", som släpptes i september. Någon fullängdare har bandet ännu inte släppt.
Publicerat: 160229

EMILY ÅHLÉN SPELAR IN DEBUTALBUM

 

Emily Åhlén, gift med mera kända David Åhlén, håller nu på att spela in sitt debutalbum. Skivan kommer bestå av de sånger Emily Åhlén skrivit genom livet. Hon säger själv: "Sångerna har kommit till i livets olika skeden, till bröllop, i sorgeprocess, vid kvällsnattning av barnen, vid sökandet efter ny drivkraft, i tillbedjan, mitt i vardagen… Till en början är sångerna skrivna bara för mig men efter att ha vågat visa dem för andra märker jag hur de berör och får betydelse långt mer än jag trodde." Skivan spelar Emily in på Stenkumla prästgård på Gotland i samarbete med mannen David Åhlen, samt musikern Alma Hedlund-Emilsson.
Publicerat: 160229

DEMON HUNTERS "THE TRIPTYCH" FIRAR TIO ÅR

 

Demon Hunters tredje album "The Triptych", som släpptes i oktober 2005, firar nu tio år. Det gör bandet genom att släppa skivan i en limiterad vinylutgåva. Vinylen ges ut som en dubbel-vinyl i tre färgkombinationer; oxblod, senapsgul och svart med stänk av vattenblå färg. Varje färg släpps med unik artwork i en upplaga av 500 ex per färg.
Publicerat: 160229

NY LÅT MED RELIENT K

 

Poppunkbandet Relient K har släppt en ny singel med titeln "Look On Up". Det kommande albumet "Air For Free", som kommer släppas i sommar, beskriver Relient K själva som mer indie än tungt, med mer pianobaserade låtar. För de som gillar den tyngre sidan av bandet hälsar de dock att de har planer på tyngre låtar i framtiden.
Publicerat: 160222

FOR TODAY ANNONSERAR EUROPATURNÉ

 

For Today har annonserat en Europaturné i april. Turnén kommer ta dem till 17 städer i Europa i länder som Tyskland, Österike, Belgien, Italien och England. Med sig tar de Silent Planet och Novelists. Någont Sverigebesök blir det inte på denna turné.
Publicerat: 160222

DROTTNAR SPELAR IN NYTT ALBUM

 

Drottnar går om två veckor in i sin bunker för att spela in ett nytt album. Albumet, som blir deras tredje fullängdare, kommer innehålla tio låtar. Liksom tidigare klassar de sin musik som bunkermetal.
Publicerat: 160222

FROSTHARDR-SÅNGAREN DEBUTERAR SOM WARHORSE

 

En del känner honom som Jokull andra som Ravn Furfjord eller som Daniel, sångare och gitarrist i Frostharder och Dödsmarsch, basist i Innersiege och tidigare basist i Antestor och A Hill To Die Upon. Nu är han på gång med ett nytt projekt som går under namnet Warhorse och är ett soloprojekt. En CD med titeln "Storm Commander" är planerad att spelas in. Men för att det ska vara möjlight behöver Warhorse hjälp med finansieringen och har därför startat en crowdfuning kampanj på gofundme Musikaliskt ägnar sig Warhorse sig åt hybrid metal och electronica..
Publicerat: 160222

DIAMONDOG SPELAR IN EP

 

Det norska energistka rock-/metal-bandet Diamondog håller på att spela in en ny EP. Senast bandet släppte något var 2012 då albumet "Faithful Unto Death" släpptes av svenska Doolittle Records. Några närmare detaljer om EP:n har bandet ännu inte presenterat.
Publicerat: 160222

INGEN GRAMMY TILL AUGUST BURNS RED

 

August Burns Red kunde vid den amerikanska Grammygalan i måndags bli det första kristna metalbandet någonsin att vinna en Grammy, då de var nominerade i kategorien "Best metal performance" för sin låt "Identity". Det blev dock ingen Grammyvinst denna gång. I stället gick vinsten till "imagesatanisterna" Ghost från Linköping. I den kristna albumkategorin vann TobyMac, årets kristna låt vanns av Fransesca Battistelli, årets gospelalbum av Israel & New Breed och årets gospellåt av Kirk Franklin..
Publicerat: 160222

KORN-GITARRISTEN SLÄPPER NY BOK

 

Den 17:e maj släpper Korn-gitarristen Brian "Head" Welch sin nya bok "With My Eyes Wide Open: Miracles And Mistakes On My Way Back To Korn". Boken skildrar vad Welch gått igenom och brottats med från 2005 och framåt. Den tar upp hur han lämnade Korn och hur han finner vägen tillbaka dit efter att han fått sitt liv förvandlat. Welch har också läst in boken som ljudbok.
Publicerat: 160215

NY EP MED SANCTUS REAL

 

Sanctus Real har släppt en ny EP med titeln "This Is Love", innehållande tre låtar. EP:n är det första bandet släpper med nya sångaren Dustin Lolli. Till en början är EP:n enbart släppt digitalt, men planer finns att även göra den tillgänglig på CD.
Publicerat: 160215

MICHAEL SWEET AVSLÖJAR TITEL PÅ NYTT SOLOALBUM

 

Michahel Sweet har avslöjat att titeln på hans kommande soloalbum kommer bli "One Sided War". Skivan kommer släppas av Rat Pak Records och kommer bli Michael Sweets tyngsta soloalbum hittills. Michael säger följande om skivan: "Den här skivan gör mig mer upprymd än något annat album jag spelat in under de senaste 16 åren (både med Stryper och som soloartist). Varför undrar du? Allt föll på plats perfekt med den här skivan. Låtarna, musikerna, flödet och energin och även Guds närvaro och välsingnelse över skivan. Det var väldigt njutbart att spela in skivan så jag hade ett stort leende under hela processen. Jag är en välsignad man som är tacksam över att Gud fortfarande lägger låtar på mitt hjärta". Något releasedatum är ännu inte annonserat.
Publicerat: 160215

STAIRWAY MIXAR NYTT ALBUM

 

Det brittiska hårdrocksbandet Stairway är färdiga med inspelningen av sitt sjätte album. Skivan kommer få titeln "Power And Glory" och har liksom förra skivan ett omslag målat av Rodney Matthews (Magnum, Veni Domine m.fl.). Skivans elva spår mixas just nu, men något releasedatum har bandet ännu inte annonserat.
Publicerat: 160215

TRINITY ÅTERFÖRENAS PÅ EKSJÖ STADSFEST

 

Hårdrocks-bandet Trinity bildades i Aneby 1988 av de gamla Creed-medlemmarna Fredrik Björk, Jörgen Björk, Patrik Mörn och Pierre Fogelström tillsammans med sångaren Christian Lilijegren. Ett tag senare tog Peter Åsberg över som sångare i bandet. Trinity var aktiva mellan 1988 och 1992 och släppte tre demokassetter. Till de största framgångarna hör att de hade en låt på Radio Jönköpings Länstoppen i 27 veckor. Sista spelningen ägde rum på Pop i sommarnatt i Nässjö 1992. Då kom 1 400 besökare till Folkets Park vilket är ett rekord som står sig än i dag. Den 27 augusti återförenas nu Trinity för en spelning på Eksjö stadsfest. Publicerat: 160215

NYA DETALJER AVSLÖJADE OM FLESHKILLER

 

I helgen gick Extol ut med ett meddelande på Facebook där de berättade att orsaken till att det är så tyst från bandet just nu är att medlemmarn för närvarande har andra åtaganden och projekt de jobbar med. Ett kommande projekt väljer de att avvakta med att berätta om, medan nya detaljer ges kring Ole Böruds progressiva deathmetal-projekt Fleshkiller. Det som nu avslöjas är att Ole Börud i Fleshkiller återförenas med Peter Dalbakk, som han i mitten av 90-talet hade deathmetal-bandet Schaliach med. Peter Dalbakk har sedan setts som sångare i Vardöger. Några detaljer om när skivan kommer släppas har dock ännu inte getts.
Publicerat: 160215

PLANETSHAKERS TILL UPPSALA

 

Lovsångsgruppen Planetshakers från Australien kommer den 21 maj till Livets Ord i Uppsala för en konsert. Gruppen spelade senast på Livets Ord i oktober 2014 och spelade även på Nyhemsveckan i Mullsjö i juni 2014. Planetshakers är aktuella med skivan "#Letsgo" som släpptes förra året.
Publicerat: 160208

DEVIN SHELTON SLÄPPER NYTT

 

Emerys ena vokalist, Devin Shelton, som lämnade Emery 2011, men som numera delvis gjort comeback i bandet, jobbar nu på sitt andra album i eget namn. Skivan kommer spelas in under våren med Matt Carter (Emery) och Chad Gardener (King's Kaleidoscope) som producenter. Skivan, som kommer släppas i sommar, kommer stilmässigt innehålla indierock och r'n'b. Utöver inspelningen av skivan är Devin även med på Emerys akustiska vårturné och kommer på nytt även börja skriva låtar för Emery.
Publicerat: 160208

NYTT ALBUM MED MONOTHEIST

 

Det progressiva deathmetal-bandet Monotheist, från Orlando i Florida, jobbar på ett nytt album som kommer släppas i sommar. En demoversion av låten "Scion Of Darkness", från den kommande plattan, har nu släppts på YouTube.
Publicerat: 160208

COVERALBUM MED DUSTIN KENSRUE

 

Den tidigare Thrice-sångaren Dustin Kensrue släpper den 18 mars ett liveinspelat coveralbum med titeln "Thoughts That Float On A Different Blood". Bland de artister Dustin gjort covers på märks allt ifrån Counting Crowes, Radiohead, Leonard Cohen, Tom Waits till Bruce Springsteen och Miley Cyrus.
Publicerat: 160208

ARNE HÖGLUND DÖD

 

Pastorn, låtskrivaren och artisten Arne Höglund har avlidit 84 år gammal. Arne skivdebuterade 1972 med EP:n "Hand i hand" tillsammans med dottern Charlotte. Under 70- och början av 80-talet skrev och producerade han flera barn- och familjeskivor tillsammans med barnen Jan, Charlotte och Per Höglund. När Charlotte och Per blev äldre och inledde egna pop- och rockkarriärer fanns Arne fortfarande med på ett hörn som textförfattare. Han skrev också Laila Dahls bidrag "Annie" i Melodifestivalen 1991 och Jan Höglunds bidrag "Kärlekens vind" 1994. 1989 släppte Arne Höglund även det egna popalbumet "Mot alla odds". Under de sista åren jobbade Arne Höglund som turistpastor på Kanarieöarna.
Publicerat: 160208

SKILLET SLÅR REKORD

 

Skillets monsterhit "Monster", från albumet "Awake" (2009), har nu sålt dubbelplatina. Det gör den till den bäst säljande digitala singeln någonsin i den kristna skivindustrin. Låten var också den mest streamade kristna låten 2015 och den åttonde mest streamade rocklåten.
Publicerat: 160208

JOHN SCHLITT SÅNGARE I NY SUPERGRUPP

 

En ny supergrupp har bildats av medlemmar från Petra, Whiteheart och Tree 63. Bandet, som fått namnet The Union Of Sinners And Saints, består av John Schlitt från Petra på sång, Billy Smiley från Whiteheart på gitarr, keyboard och sång, Anthony Sallee från Whiteheart på bas, John Ellis från Tree 63 på gitarr och sång samt den nya artisten Jason Fowler på gitarr och sång. Någon trummis har de inte annonserat. Bandet har nu spelat in sitt debutalbum som kommer släppas i juni. Skivan består av åtta nyskrivna låtar plus några nyinspelningar av klassiska Petra och Whiteheartlåtar. Bandet planerar även för att åka ut och turnera.
Publicerat: 160201

DUSTIN LOLLI NY SÅNGARE I SANCTUS REAL

 

Dustin Lolli har annonserats som ny sångare i Sanctus Real. Lolli tar över efter Matt Hammit som i somras annonserade sitt avsked. Dustin Lolli är för de flesta en ny bekantskap. Han har tidigare sjungit i ett band som heter James And June och har jobbat som lovsångspastor, men Sanctus Real blir det första större bandet han sjunger för. Samtidigt som Dustin Lolli välkkomnades till bandet släppte även Sanctus Real en video till den nya låten "This Is Love", som är den första låten Dustin Lolli gör tillsammans med Sanctus Real.
Publicerat:
160201

NY CD-BOX MED LEVITICUS

 

Talking Music har annonserat att de, med anledning av Leviticus 35-års jubileum, i mars kommer att släppa en CD-box med Leviticus samlade produktion. Alla album kommer finnas med samt en 24-sidig booklet.
Publicerat: 160201

NY CD MED KATJA STEFANOVIC

 

Den finska sångerskan Katja Stefanovic, som var sångerska på Random Eyes första album, släpper nu i februari sitt femte soloalbum. Skivan, som fått titeln "Alive", är liksom de flesta av hennes album framfört på engelska.
Publicerat: 160201

CHEVELLE JOBBAR PÅ ÅTTONDE ALBUMET

 

Chevelle har inlett arbetet på sitt åttonde album. Sångaren Pete Loeffler avslöjade nyligen på Twitter att förproduktionen inletts. Skivan kommer följa upp 2014 års "La Gargola" som gick in så högt som på tredjeplatsen på Billboardlistan när den släpptes. Det är ännu oklart hur bandet kommer släppa det nya albumet då "La Gargola" var det sista på bandets kontrakt med Sony Music.
Publicerat: 160201

ONE BAD PIG ÅTERFÖRENAS!

 

Punkbandet One Bad Pig har annonserat att de kommer återförenas och släppa det första nya albumet på 25 år! Bandet kommer spela på Audio Feed Festival i Illinois i juli och planerar även för några lokala datum i hemstaten Texas. En crowdfunding-kampanj kommer också inledas till stöd för inspelningen av det nya albumet. Några detaler om när det är tänkt att släppas har bandet ännu inte gett.
Publicerat: 160201

 
[JANUARI] - [FEBRUARI] - [MARS] - [APRIL] -[MAJ] - [JUNI] - [JULI] -
[AUGUSTI] - [SEPTEMBER] - [OKTOBER] - [NOVEMBER] - [DECEMBER] -
[2015] - [2014] - [2013] - [2012] - [2011] - [2010] - [2009] - [2008]På gång

ANDREAS PASSMARK
LÄMNAR NARNIA

Efter att under 2016 haft ett uppehåll från liveframträd-anden med Narnia har basisten Andreas Passmark bestämt sig för att...

Läs mer här!
Konsertguiden
LZ7
  • 25 feb - Bankeryd
NARNIA
  • 16-19 aug - Falun
PLANETSHAKERS
  • 23 juni - Mullsjö
  • 6-9 juli - Halmstad
Läs mer här!
Annonser
Rollupkungen