Prenumerera


Prenumeration
Teckna upp dig idag, få tidigare nummer på köpet!
Läs mer här!

Produktshop


T-shirts
Köp en snygg T-shirt i vår nya produktshop!
Läs mer här!
Festivalguiden
GULLBRANNAFESTIVALEN
Halmstad
8-11 juli 2021

Efter att ha fått ställa in festivalen 2020, på grund av Coronan, hoppas Gullbrannafestivalen på att kunna vara tillbaka under sommaren 2021.
Band: Carola, Dirty Loops, Jonathan Johansson, Sabina Dumba, Lin D, LZ7, Hansam m.fl.
Läs mer här!
Blogg
Noizegate Awards 2016
RÖSTA I NOIZEGATE AWARDS 2016
Nu kan du vara med och rösta i Noizegate Awards 2016. Röstningen är öppen under augusti månad och resultatet presenteras sedan i september/oktober numret av den tryckta tidningen och i samband med att det släpps även här på hemsidan.
Läs mer här!
På gång

JOHANNA AALTONEN ÅTERVÄNDER TILL HB

 

I början av 2013 valde Johanna Aaltonen (numera Kultalahti) att lämna HB till förmån för jobb i annat land. Miia Rautkoski tog då över som sångerska och hann med HB att göra flera spelningar både i Finland och Europa. I mars meddelade hon i sin tur att hon lämnar HB. I början av maj annonserade nu HB på sin facebook att Johanna Kultalahti åter är tillbaka i bandet. Någon info om varför Mia Rautkoski lämnade bandet eller vad som fick Johanna Aaltonen att komma tillbaka gavs då inte.
Publicerat: 140509

HB

AS I LAY DYING BLIR WOVENWAR

 

De medlemmar av As I Lay Dying som stått utan sångare, sedan Tim Lambesis försökte hyra en lönnmördare för att döda sin exfru och nu inväntar sin dom, har nu gått vidare och bildat ett nytt band. Då Tim Lambesis, tillsammans med trummisen Jordan Mancino, äger rättigheterna till namnet As I Lay Dying valde de att göra det under namnet Wovenwar. Som ny sångare har de plockat in Shane Blay från Oh Sleeper. Det innebär dock inte att han lämnat Oh Sleeper utan kommer fortsätta även där. Musikaliskt är Wovenwar snällare än As I Lay Dying och använder sig på de klipp som hittills presenterats enbart av ren sång. Bandets debut är färdiginspelad och släpps senare i år på Metal Blade Records.
Publicerat: 140509

Wovenwar

DEMON HUNTERS SÅNGARE GÄSTAR HIPHOP-ALBUM

 

Demon Hunters sångare Ryan Clark gästar på, den kristna hiphopparen, Shonlocks nya album "A Night To Remember". Låten han sjunger på bär titeln "Don't Play". Demon Hunter i övrigt är aktuella med nya albumet "Extremist" som släpptes tidigare i vår.
Publicerat: 140509

Demon Hunter

NYTT BAND MED THE CHARIOTS SÅNGARE

 

Efter att The Chariot lades ned förra året är nu bandets sångare Josh Scogin tillbaka med ett nytt band. Bandet, som fått namnet '68, har redan släppt en vinyl-EP med titeln "Midnight" och i april/maj turnerat USA tillsammans med Chiodos.
Publicerat: 140509

Josh Scogin

AUDIO ADRENALINE SKRIVER NYTT

 

Audio Adrenaline 2.0 har nu inlett låtskrivandet för ytterligare ett album. Bandet, som nu frontas av Kevin Max, känner själva att den skiva de nu skriver för kommer bli den skiva som etablerar dem som nytt band och gör det möjligt för dem att kunna fortsätta i många år till. Det nya albumet beräknar de släppa i slutet av 2014 eller i början av 2015.
Publicerat: 140509

Auduia Adrenaline

ENDED DEBUTERAR

 

Rock-/Metal-bandet Ended från Alingsås har nu släppt sitt debutalbum "About To Fall". Bandet hette tidigare Slave Halo men bytte i höstas, när arbetet med debutalbumet tog fart, namn till Ended.
Publicerat: 140509

Ended

EXTOL TILL GULLBRANNA

 

Efter förra årets lyckade album-comeback gör nu Extol även comeback på livescenerna. Det har i maj gått 20 år sedan bandet gav sin allra första spelning. Det vill de nu uppmärksamma genom att göra några få utvalda spelningar där både nytt och gammalt material kommer att framföras. Hittills är Gullbrannafestivalen i Halmstad, Skjærgårds Music & Mission Festival i Norge och SÅ2014 också i Norge bekräftade.
Publicerat: 140509

Extol

LEJONET RYTER IGEN

 

Narnia, ett av de ledande banden i världen inom melodisk neoklassisk metal, är nu tillbaka starkar än någonsin. Det hyllade albumet, och även fansens favorit, "Long Live The King" firar i år femtonårs-jubileum. Detta jubileum kommer att uppmärksammas med bombastiska livekonserter och en lyxig återutgåva av albumet på CD och limiterad vinyl. Bandet, som nu består av Christian Liljegren på sång, CJ Grimmark på gitarr, Andreas Johansson på trummor, Martin Härenstam på keyboards och Andreas Passmark på bas, har även börjat arbeta på helt nytt material. Tre spelningar är hittills bekräftade. Den 24 maj spelar de på Metallsvenskan i Örebro, den 14 juni på Goodmoodstock Festival i Pieksämäki i Finland och den 5 jul på Gullbrannafestivalen i Halmstad.
Publicerat: 140509

Narnia

ULF CHRISTIANSSON SLÄPPER BIOGRAFI

 

I april släppte Sjöbergs förlag Ulf Christianssons självbiografi "Det var värt alltihop".Boken är inte någon tillrättalagd biografi som berättar en polerad framgångssaga. Det är en bok som speglar Ulf Christianssons liv – som det har varit. Med framgångar, motgångar och allt där emellan. Det är personligt, rakt på och intressant.I biografin får du se bakom kulisserna i Ulfs eget liv, i rockens och kyrkans värld. Boksläppet följer Ulf Christiansson upp genom att på nytt ge sig ut på turné med Jerusalem. Bandet spelar på platser som Edsbyn, Linköping, Luleå, Kungsängen, Jönköping och Göteborg.
Publicerat: 140509

Ulf Christiansson

ANBERLIN SÄGER FARVÄL PÅ FRIZON

 

Det hyllande amerikanska bandet Anberlin avslutar under 2014 sin tolvåriga karriär. Nu står det klart att deras sista världsturné gör ett enda stopp i Skandinavien: på
festivalen Frizon, utanför Örebro.
Anberlins unika och lättillgängliga kombination av rock, emo och punk har gjort dem till ett av världens främsta band på den alternativa rockscenen. De har kommit att bli en viktig
inspirationskälla för många andra band, både etablerade och nybörjare, och de är högt älskade av sina fans. Med över en miljon sålda skivor och en rad världsturnéer i bagaget, har bandet fått en stor publik även i Sverige.
- Det känns otroligt stort att Anberlin väljer att göra avslutningsturnéns enda skandinaviska spelning hos oss på Frizon. Vi är förväntansfulla, taggade och stolta! Frizondeltagarna kan
förvänta sig en show som de sent kommer glömma, säger Jocke Bergkvist som bokat Anberlin till festivalen.
Bandets första Sverigespelning skedde 2010 på samma festival och nu väljer de alltså att möta alla sina fans på just Frizon igen. Festivalen Frizon utanför Örebro blir den sista spelningen Anberlin gör i Sverige och Skandinavien någonsin.
Anberlin kliver upp på Frizons stora scen lördagen den 9 augusti.
Publicerat: 140509

Anberlin

SKILLET TILL SWEDEN ROCK

 

Skillet är klara för Sweden Rock. Detta blir bandets blott andra spelning i Sverige. Den första ägde rum i november som förband åt Nickelback i Scandinavium i Göteborg.
Skillet från Memphis bildades 1996 och är i dag ett stort och etablerat band på den amerikanska marknaden. De har släppt åtta studioalbum varav det näst senaste, "Awake" (2009), sålt platina. Soundet var från början starkt grungeinfluerat och har sedan dess utvidgats med inslag av exempelvis alternative metal och nu metal. Medlemmarnas kristna tro är en viktig influens för bandets texter och framtoning. Sångaren och basisten John Cooper är Skillets fasta punkt och hustrun Korey (gitarr, keyboard) kompletterar frontduon i den hårt arbetande liveakt som är Skillet.
Publicerat: 140509

Skillet

VERIDA SAJNADE AV WORD RECORDS

 

Verida är namnet på ett nytt, kvinnligt frontat, rockband som nu blivit sajnade av Word Records. Bandet bildades i Nashville 2013 och består av fyra medlemmar; Deena Jakoub (sång), Brandon Brown (gitarr), Kyle Levy (trummor) och Trevor Hinesley (gitarr). Bandets första släpp blir EP:n "Inseparable". Första singeln "We Are The Brave" har nu gått ut till de amerikanska rockradiostationerna.
Publicerat: 140509

Verida

JONAH 33:S SÅNGARE SLÄPPER EP

 

Den tidigare Jonah 33 sångaren Vince Lichlyter har nu debuterat som soloartist. "Helium Revisited" är titeln på den EP han släppt på vännen och den tidigare managern Caleb Morgans bolag Boleyn Records. EP:ns omslag har Vince Lichlyters barn fått måla.
Publicerat: 140509

Jonah 33

PROJECT 86 PÅ GÅNG MED NYTT ALBUM

 

Project 86 har under våren drivit en kampanj på IndieGoGo för att samla in pengar till inspelningen av ett nytt album. Bandet finansierade sitt senaste album "Wait For The Siren" på liknande sätt och fick se ett album som blev mycket framgångsrikt där flera singlar blev listettor. Den nya skivan planerar Project 86 att släppa någon gång i juni/juli. Bandet kommer även spela in några av sina låtar i unplugged versioner, som en uppföljning av de exklusiva unplugged-spelningar de gjort. Bandets sångare Andrew Schwab jobbar även på sitt debutalbum som soloartist.
Publicerat: 140509

Project 86

RED KALIBRERAR OM

 

I april släppte Red en omkalibrerad version av senaste albumet "Release The Panic" som ett minialbum. Skivan innehåller sex omkalibrerade låtar från "Release The Panic" och ett helt nytt spår som spelades in i samma session som "Release The Panic" spelades in. Det Red gjort med de omkalibrerade låtarna är att de lagt till stråkar och andra element originalinspelningen inte hade.
Publicerat: 140509

Red

MY DEAR ADDICTION SLÄPPER NYTT

 

Det svenska Nu-metal-bandet My Dear Addiction släpper under våren sitt andra fullängdsalbum. Debuten "New Blood" släpptes 2010. Sedan dess har bandet lidit av några medlemsbyten, men sedan 2013 har de jobbat hårt för att ha en stark trupp. Under 2013 släppte de även de två singlarna "Unbreakable" och "All White".
Publicerat: 140509

My Dear Addiction

FOR TODAY TILLBAKA MED NYTT ALBUM

 

For Today är tillbaka med ett nytt album med titeln "Fight The Silence. Skivan är bandets femte album och är släppt av Razor & Tie Records. Producerat har Will Putney (Winds Of Plague, Suicide Silence) gjort.
Publicerat: 140509

For Today

MICHAEL SWEET SLÄPPER SOLOALBUM OCH BOK

 

Den sjätte maj släppte Michael Sweet, mest känd som sångaren i Stryper, sitt nya soloalbum "I'm Not Your Suicide" via Big3 Records. Samtidigt släppte han även sin självbiografi "Honestly: My Life And Stryper Revealed". Även den via Big3 Records. Michael Sweet själv säger;
- Efter 30 år i den här branschen känner jag mig ärad och välsignad över att få fortsätta göra det jag älskar, att göra musik. Jag är extremt tacksam över att ha världens bästa fans. Gud har välsignat mig med den här talangen och den tänker jag fortsätta använda så länge jag kan andas.
Publicerat: 140509

Michael Sweet

PETER FURLER TILLBAKA MED NYTT BAND

 

Efter 22 år i Newsboys solodebuterade Peter Furler 2011 med albumet "On Fire". Nu är uppföljaren "Sun And Shield" här. Den här gången släppt under bandnamnet Peter Furler Band. Ett band där även Dave Ghazarian (Superchick, Audio Adrenaline) på bas och Jeff Irizarry på trummor ingår. För första gången sedan Newsboys "Adoration"-album har Furler också jobbat med producenten Steve Taylor. Det har gett ett mer banddrivet sound med mer muskler och som för tankarna i riktninga av Newsboys "Take Me To Your Leader".
Publicerat: 140509

Peter Furler

ÅTERFÖRENAT PILLAR SPELAR IN NYTT ALBUM

 

Pillar har återförenat sin klassiska sättning med Rob Beckley på sång, Noah Henson på gitarr, Kalel Wittig på bas och Lester Estelle på trummor. En kampanj har pågått på Kickstarter för att finansiera bandets comebackalbum som kommer släppas senare i år. Skivan blir bandets första på fem år. Bandets sångare Rob Beckley säger;
- Vi är glada över att få komma tillbaka som band och skriva musik som förändrar människors liv. Det är något vi har saknat under vårt uppehåll.
Publicerat: 140509

Pillar

NY LIVE-CD MED IONA

 

Det keltiska bandet Iona har släppt ett nytt dubbel-live-album med titeln "Edge Of The World". Skivan är inspela i England och i Holland under "Another Realm"-turnén 2012.
Publicerat: 140509

Iona

GENE EUGENE HEDRAS MED MINNESALBUM

 

Musikgeniet och producenten Gene Eugene, tidigare medlem i Adam Again, The Swirling Eddies och The Lost Dogs, hedras nu med ett digitalt minnesalbum. Gene Eugene avled i mars 2000 av hjärnaneurysm (en blödning i hjärnan). Hyllningsalbumet innehåller de tre sista låtarna han själv spelade in, som alla var covers."Something About What Happens When We Talk" och "Famous Blue Raincoat" av Leonard Cohen och "Coming Back To You" av Lucinda Williams. Skivan innehåller även inslag av bandkamraterna i Adam Again och The Lost Dogs, vännerna Ojo Taylor, Rob Watson, Erik Tokle och Frank Lenz och musikervännerna Michael Knott, Michael Pritzl (The Violet Burning), The Prayer Chain och Jars Of Clay. Medverkar gör också Gene Eugenes pappa och dokumentärfilmaren Todd Zeller.
Publicerat: 140509

Gene Eugene

CHILDREN 18:3 SPELAR IN SITT SISTA ALBUM

 

Children 18:3:s kontrakt med Tooth And Nail Records har löpt ut. Istället för att sajna med ett nytt bolag och börja om från början har de bestämt sig för att släppa skivan själva. De har därför kört en insamlingskampanj på Kickstarter. Bandet har också bestämt att detta ska bli deras sista album. De är därför inte rädda för att ta ut svängarna och göra det de verkligen vill göra. De utlovar därför sitt rockigaste och ärligaste album hittills i karriären.
Publicerat: 140509

Children 18:3

BLANCA CALLAHAN LÄMNAR GROUP 1 CREW

 

Blanca Callahan, ena halvan av hiphop-duon som startade som en trio, har meddelat att hon lämnar Group 1 Crew för att istället satsa på en egen solokarriär. Manwell kommer trots detta fortsätta driva Group 1 Crew. Än finns inget sagt om han kommer ta in nya medlemmar eller köra på helt på egen hand.
Publicerat: 140509

Group 1 Crew
 
[JANUARI] - [FEBRUARI] - [MARS] - [APRIL] -[MAJ] - [JUNI] - [JULI] -
[AUGUSTI] - [SEPTEMBER] - [OKTOBER] - [NOVEMBER] - [DECEMBER] -
[2015] - [2014] - [2013] - [2012] - [2011] - [2010] - [2009] - [2008]På gång

ANDREAS PASSMARK
LÄMNAR NARNIA

Efter att under 2016 haft ett uppehåll från liveframträd-anden med Narnia har basisten Andreas Passmark bestämt sig för att...

Läs mer här!
Konsertguiden
LZ7
  • 25 feb - Bankeryd
NARNIA
  • 16-19 aug - Falun
PLANETSHAKERS
  • 23 juni - Mullsjö
  • 6-9 juli - Halmstad
Läs mer här!
Annonser
Rollupkungen