Prenumerera


Prenumeration
Teckna upp dig idag, få tidigare nummer på köpet!
Läs mer här!

Produktshop


T-shirts
Köp en snygg T-shirt i vår nya produktshop!
Läs mer här!
Festivalguiden
GULLBRANNAFESTIVALEN
Halmstad
8-11 juli 2021

Efter att ha fått ställa in festivalen 2020, på grund av Coronan, hoppas Gullbrannafestivalen på att kunna vara tillbaka under sommaren 2021.
Band: Carola, Dirty Loops, Jonathan Johansson, Sabina Dumba, Lin D, LZ7, Hansam m.fl.
Läs mer här!
Blogg
Noizegate Awards 2016
RÖSTA I NOIZEGATE AWARDS 2016
Nu kan du vara med och rösta i Noizegate Awards 2016. Röstningen är öppen under augusti månad och resultatet presenteras sedan i september/oktober numret av den tryckta tidningen och i samband med att det släpps även här på hemsidan.
Läs mer här!
På gång

DISCIPLE TAPPAR MEDLEMMAR

 

I somras lämnade gitarristen Andrew Welch Disciple. Nu har även gitarristen Micah Sannan och basisten Israel Beachy bestämt sig för att lämna bandet. Sångaren Kevin Young har därför annonserat ett gäng "fill-in"-medlemmar för 2013 års turnerande. Dessa är Rich Ward från Fozzy och Stuck Mojo på leadgitarr, Josiah Prince från Philmont på gitarr och Jason Wilkes, som är sångare i High Flight Society, på bas. Orsakerna till de nya avhoppen var att Micah Sannan ville ägna sig mer åt sin passion att spela in och producera och Israel Beachy, som nyligen blivit pappa, ville slippa turnera för att få vara mer med familjen. Kvar i bandet är utöver Kevin Young nu bara trummisen Trent Reiff. De båda har inga planer på att lägga ned. De tänker istället åka ut och turnera för nya skivan "O God Save Us All", som släpptes i november.
Publicerat: 121222

Disciple

THEOCRACY FRAMFÖR "AS THE WORLD BLEEDS" I SIN HELHET

 

Den 15:e februari kommer Theocracy framföra senaste skivan "As The World Bleeds" från början till slut. Den unika konserten kommer hållas på insamlingsgalan "Sanctuary From the Streets" i Nashville i USA. Theocracy hade tänkt tanken att de vid något tillfälle skulle framföra skivan i dess helhet, men letade efter rätt tillfälle. När förfrågan om att medverka på galan kom kände bandet att nu hade de funnit rätt tillfälle. Nu kunde en redan speciell kväll bli ännu speciellare. "Sanctuary From the Streets" arrangeras av The Bridge Bunch, en del av Pastor Bob Beemans "Sanctuary International - The Rock 'N Roll Refuge". Varje månad serverar The Bridge Bunch 4500 måltider till hemlösa vid Jefferson Street Bridge i Nashville. De förser även de hemlösa med kläder, sovsäckar och hjälper till med klippningar.
Publicerat: 121222

Theocracy

THEBANDWITHNONAMES SÅNGARE TILLBAKA SOM SOLOARTIST

 

David Strafford, som var en av sångarna i hiphop/numetal bandet Thebandwithnoname, är nu tillbaka som soloartist. Den här gången rör sig David Strafford i singer/songwriter genren och har släppt en EP med titeln "Better Late Than Never". EP;n är producerad av Joel Atkins (tidigare gitarrist i Thebandwithnoname).
Publicerat: 121222

David Strafford

PHILIPPA HANNA JOBBAR PÅ NYTT ALBUM

 

Philippa Hanna är Storbritanniens kändaste kristna rocksångerska och även syster med den tidigare Jamiroquai basisten Stuart Zender. Efter att ha debuterat med "Watching Me" 2007 släppte Philippa Hanna 2009 sin andra skivan "Taste". Sedan har det gått spikrakt uppåt. Efter EP:n "Out of the Blue" 2011 fick Philippa Hanna spela på de största brittiska kristna festivalerna som Greenbelt och Big Church Day Out. 2012 kom sedan det definitiva genombrottet då hon fick agera förband åt Lionel Richie under elva konserter. Nu befinner hon sig i studion tillsammans med producenten Eliot Kennedy (Bryan Adams, Spice Girls) för att spela in ett nytt album. Skivan kommer få titeln "Through The Woods" och kommer släppas den åttonde april.
Publicerat: 121222

Philippa Hanna

INGMAR JOHÁNSSON FIRAS MED HYLLNINGSKONSERT

 

Med anledning av att Ingmar Johánsson fyller 60 år har ett gäng artister, musiker och vänner gått samman för att hylla denne sångförfattare, artist och teolog med en hyllningskonsert. Kvällen kommer bjuda på tolkningar av Ingmars låtar av Tomas Andersson Wij, Anna Stadling, Sara Isaksson, Irma Schultz Keller, Peter Hallström, Monica Yngvesson, Börge Ring, Jennie Abrahamsson, Emil "Loney Dear" Svanängen, The Masters Voice och Tommie Sewon - ackompanjerade av Robert Öberg, Anders Öberg, Ingemar Berglind, Pecka Hammarstedt och David Carlson.
Ylva Eggehorn och Urban Thoms kommer dela berättelser ur Ingmars liv och skapande och Calle Svanell är kvällens konferencier. Hyllningen kommer äga rum i St Johannes kyrka i Stockholm den 9 januari.
Publicerat: 121222

Ingmar Johánsson

AS I LAY DYING TILL SVERIGE I AUGUSTI

 

Metalcore-giganterna As I Lay Dying, som senast i oktober besökte Sverige för tre konserter, är nu klara för ytterligare ett Sverigebesök. Den här gången är de klara för en festivalspelning på Getaway Rock i Gävle i augusti. Sedan det breda genombrottet med 2007 års "An Ocean Between Us" har AILD:s värld bytts ut från trånga klubbar mot utsålda jättearenor, och på vägen har de lyckats behålla både sin konstnärliga integritet och sina hardcore-fans. 2012 års "Awakened" visar än en gång att de är ett band av yttersta världsklass, vilket sommarens festivalbesökare nu kommer få uppleva. Getaway Rock Festival hålls i Gävle den 8-10 augusti. Bland de övriga medverkande märks Trivium, Lamb Of God, Eluveitie, Deep Purple, Iced Earth och Amaranthe.
Publicerat: 121222

As I Lay Dying

NY SKIVA MED HILLSONG UNITED

 

Hillsong United återvänder den 26 februari med nya skivan "Zion". Skivan blir gruppens tolfte release tillika dess tredje studioalbum. Efter förra skiva "Aftermath", som kom för två år sedan, tog bandet en mindre paus och funderade över frågor som; "Vad är det vi gör?", "Varför gör vi det här?" och "Vad innebär det att vara en del av en kyrka?". Reflektionerna de gjorde gav dem en förnyad vision där skivan sedan föddes ur bönen; "Gud, vi vill vara en del av det du gör. Om det innebär att vi ska skriva låtar så vill vi skriva de bästa låtarna vi kan. Om det innebär att vi ska servera mat till de hemlösa och de lidande vill vi göra det bättre än vad vi någonsin har gjort tidigare", berättar bandets ledare Joel Houston i ett pressmeddelande.
Publicerat: 121222

Hillsong United

PLUMB ÄNDRAR ALBUMTITEL

 

Efter skolskjutningen i Connecticut, i mitten av december, har Plumb bestämt sig för att ändra titeln på sitt kommande album från "Faster Than A Bullet" till "Need You Now". En titel som är hämtad från Plumbs aktuella singel "Need You Now (How Many Times)". På sin Facebook säger Plumb följande om namnbytet; "Jag vill be om allas uppmärksamhet, speciellt från alla inom media som har intervjuat mig om den kommande skivan... Som en omedelbar reaktion på tragedin som inträffade i Connecticut har jag bestämt mig för att ändra titeln på mitt kommande album till "Need You Now". Jag gör det för att hedra alla som omkom och med tanke på deras familjer. Jag ber er ändra alla referenser gjorda till den tidigare albumtiteln där detta är möjligt. Jag ber om ursäkt fö det besvär detta kan orsaka, men jag tror alla förstår hur viktigt det är i det här läget att så mycket det är möjligt referera till det enda stora hoppet vi har och inte till något annat. Frid önskar jag er." Albumet "Need You Now" släpps den 26 februari.
Publicerat: 121222

Plumb

SWITCHFOOT HÄR MED NY EP

 

Switchfoot har släppt en ny EP med titeln "Backstage EP ". EP:n består av tre akustiskt inspelade låtar och säljs via Switchfoots hemsida. Bakgrunden till EP:n är att innan Switchfoot går upp på scenen och ger sina konserter brukar de backstage värma upp med att spela några utvalda låtar med enkelt komp på gitarr eller dragspel. Vid ett tillfälle kläcktes idéen att några låtar skulle spelas in. Sagt och gjort blev resultatet en rå och avskalad EP som bandet nu funderar på att följa upp årligen vid varje jul. De kallar därför innofficielt EP:n för "Volume 1".
Publicerat: 121213

Switchfoot

TOURNIQUET MEDLEMMAR HYLLAR EDGAR ALLAN POE

 

Under ledning av Tourniquet trummisen Ted Kirkpatrick har en hyllningsskiva till poeten Edgar Allan Poe spelats in. Skivan heter "Spoken Tales Of A Tortured Genious" och är över 78 minuter lång. Musikbakgrunderna är lagda av Ted Kirkpatrick som sedan bjudit in vänner som Les Carlsen (Bloodgood), Jamie Rowe (Guardian), Eric Wagner (Trouble), Luke Easter (Tourniquet), Warrel Dane (Nevermore) och Rob Beckley (Pillar) som alla läser Edgar Allan Poes texter.
Publicerat: 121213

Edgar Alan Poe

OLE BÖRUD OCH SAMUEL LJUNGBLAHD HYLLADE I SVD

 

Ole Börud och Samuel Ljungblahds gemensamma julskiva "Someday At Christmas" har hyllats dubbelt upp i Svenska Dagbladet. Först gav Dan Backman skivan full pott, utsåg den "årets julskiva" och skrev att Ole Börud och Samuel Ljungblahd får det att låta som det funkigt souliga julalbum Stevie Wonder aldrig lyckats göra. Näst efter det besökte Dan Backman Ole Börud och Samuel Ljungblahds julkonsert på Nalen och skrev; "Tagna var för sig är Samuel Ljungblahd och Ole Börud fantastiska sångare som förtjänar att nå ännu fler än den kristna kärnpublik man nu har. Tillsammans blir de fenomenala." Och; "En svensk-norsk union man gärna skulle vilja se och höra mer av."
Publicerat: 121213

Ole Börud & Samuel Ljungblahd

SARAH KELLY STARTAR MUSIKSKOLA

 

Sarah Kelly har under det senaste året, tillsammans med sin svenska man Jonas, planerat att starta en musikskola. Nu har planerna blivit offentliga och musikskolan verklighet. Det blev en låtskrivarskola i online-format bestående av sju lektioner med över tre timmars undervisning. Bland det som tas upp märks bland annat musikteori, låtskrivartrick och att marknadsföra låtar. Därefter finns möjlighet att få kritik från Sarah Kelly på de eget skrivna låtarna. Mer info finns på musikskolans hemsida.
Publicerat: 121206

Sarah Kelly

JASON TRUBY HÄR MED NYTT ALBUM

 

Den tidigare P.O.D./Living Sacrifice gitarristen Jason Truby har nu släppt sitt femte soloalbum. Skivan heter "Our Time Here" består av en samling sånger som handlar om tro, familj, hopp, kamp och livet i största allmänhet. Skivan präglas av Jason Trubys rötter som singer/songwriter och innehåller gästspel från vännen Phil Keaggy.  
Publicerat: 121206

Jason Truby

THE LEAD GÖR COMEBACK MED NYTT ALBUM

 

Punk-/hardcore-/thrash-metal-bandet The Lead, som bildades 1984 och var aktiva till 1991, har återförenats och jobbar på ett nytt album. Några närmare detaljer har ännu inte presenterats, men Steve Rowe från Mortification gästar med sitt basspel på låten "Heaven Is Waiting".
Publicerat: 121206

The Lead

PETRA REDO FÖR THE CLASSIC ROCK TOUR 2013

 

Petra med John Schlitt, Bob Hartman, Greg Bailey och Cristian Borneo är klara för 2013 års The Classic Rock Tour. Celebert sällskap får de av Asia (med John Payne på sång), ELO Part II och den tidigare Genesis sångaren Ray Wilson. Turnén inleds i mars och kommer nå både USA och Europa. För Petras del öppnar turnén upp för en helt ny publik att upptäcka bandet, då de tidigare helt fokuserat på den kristna marknaden. Bandets sångare John Schlitt är därför noga att påpeka att Petra först och främst är ett kristet band, någon kompromiss med sitt budskap kommer de därför inte att göra. Då Petra nu firar 40 år som band ingår dessa spelningar i deras "40th Anniversary Tour". I anslutning till "The Classic Rock Tour" kommer Petra även att ge konserter i kristna sammanhang både i USA och i Europa. Vilka orter turnen kommer nå är ännu inte offentliggjort.
Publicerat: 121206

Petra

DEMON HUNTER PÅ TURNÉ MED IN FLAMES

 

Demon Hunter kommer i februari att ge sig ut på, sin hittills kanske största, turné som förband åt det populära svenska bandet In Flames. Turnén, som bär namnet "Another Year Another Tour", inledes i Fort Lauderdale i Florida den andra februari och kommer sedan ta bandet runt stora dela av USA. Hittills är tolv datum presenterade, men ytterligare orter och datum kommer tillbkomma inom kort. Med på turnén finns också All Shall Perish och Battlecross, men näst efter In Flames är Demon Hunter turnéns stora namn. I nuvarande skede når turnén enbart USA och inga Europadatum tycks vara aktuella.
Publicerat: 121206

Demon Hunter

MY HEART TO FEAR NYA PÅ SOLID STATE

 

Solid States nya sajning My Heart To Fear har nu debuterat med EP:n "Lost Between Brilliance And Insanity". EP:n är egentligen bandets fjärde släpp då de sedan tidigare har en fullängdare och två EP:s släppta på egen hand. Bandet kommer från Pennsylvania, en delstat som tidigare fört fram stora band som August Burns Red och Texas In July. Första singeln från EP:n bär titeln "Blood Money" och finns nu ute som video på YouTube.
Publicerat: 121206

My Heart To Fear

KUTLESS STARTAR MILLITÄRMISSION

 

Efter att ha mött amerikanska soldater på vitt skillda platser i världen, och fått höra till hur stor uppmuntran deras musik varit för dem, har Kutless bestämt sig för att starta en millitärmission kallad Kutless Military Mission Project. Till att börja med kommer Kutless jobba med två punkter. Den första är att skänka bort konsertbiljetter till aktiva soldater och deras familjer. Den andra är att en del av de pengar som kommer in från merchandise-försäljningen kommer att gå till organisationen Operation Heal Our Patriots. Kutless hoppas nu att Kutless Military Mission Project ska växa sig större och att de ska få möjlighet att åka ut och få spela för de amerikanska trupperna på de amerikanska millitärbaserna runt om i världen.
Publicerat: 121129

Kutless

ANDREW SCHWAB HÄR MED NY BOK

 

Project 86 sångaren Andrew Schwab är nu tillbaka med en ny bok med titeln "The Tin Soldiers", både i tryckt format och i digitala format för Kindle och iPad. Detta är Andrew Schwabs femte bok. En bok han jobbat på i nästan åttar år och som är skriven för att uppmuntra unga män. Efter att ha jobbat i kyrkan i sex år och frontat Project 86 i 16 år har Andrew Schwab samlat på sig mängder av erfarenheter och sett vilka utmaningar unga män möter och hur dåligt många mår. Han säger:
-Jag har ett hjärta för de här killarna. Jag vill se dem omfamnade och uppmuntrade snarare än att de får etiketten "onåbara" som många kyrkliga ledare gett dem.
Stilistisk inspiration hämtar Andrew Schwab från författare som C.S. Lewis, G.K. Chesterton, Saint Augustine och Francis Schaeffer. Bland de ämnen Andrew Schwab tar upp i boken märks: stolthet, lusta, att förhålla sig till det motsatta könet och svårigheten att finna en identitet baserad på en rättfärdig karaktkär. Andrew Schwab kommer nu åka ut och föreläsa utifrån bokens innehåll i kyrkor, på ungdomskonferenser och på festivaler. 
Publicerat: 121129

Project 86

JESSE SPRINKLE GÖR SKIVA MED BARN I UGANDA

 

En skiva med titeln "Paradise Uganda" kommer under våren spelas in av Jesse Sprinkle och Kurt Johnson. Jesse Sprinkle är mest känd som tidigare trummis i Demon Hunter, men har även setts i band som Poor Old Lu och Dead Poetic.Kurt Johnson är mindre känd men hör hemma i bandet The Moho Collective och är här med som låtskrivarpartner. Idén till skivan är kläckt av Jesse Sprinkle som under flera års tid engagerat sig för Ugandas gatubarn och under sina sex besök där upptäckt att de är väldigt kreativa och musikaliska. Med skivan vill nu Jesse Sprinkle och Kurt Johnson skapa ett forum där dessa barn kan få sina låtar hörda och även få sina liv förvandlade, då intäckterna från skivan kommer gå tillbaka till barnen i Kampala i Uganda. Skivan finansieras nu via en kampanj på Indiegogo
Publicerat: 121129

Paradise Uganda

FÖRSTA BANDEN KLARA FÖR GULLBRANNAFESTIVALEN

 

De första tre bokningarna till sommarens Gullbrannafestival har nu presenterats. Dessa är Paul Colman, LZ7 och Newworldson. Samtliga har tidigare besökt festivalen. LZ7 senast i somras. Paul Colman gjorde succé på Gullbranna 2008 och 2009 och är känd för att under en period ha varit gitarrist i Newsboys, samt för sina soloalbum och albumen med Paul Colman Trio. Även för kanadensiska Newworldson blir det tredje gången de spelar på festivalen. De som har sett dem vet att när de står på scenen handlar det om fest, dans och musikalitet på hög nivå. Ett Bluesbrothers för 2000-talet.
Publicerat: 121129

Paul Colman

JERUSALEM FUNDERAR PÅ NYTT ALBUM

 

I en intervju i tidningen Vision Höglandet, inför Jerusalems spelning på Kulturhuset i Sävsjö den 13:e oktober, avslöjar Ulf Christiansson att den nya sättningen av Jerusalem funderar på att spela in ett nytt album med svenska texter. Han säger:
- Det känns som det är dags för ett nytt album med svenska texter. Vi känner att vi är på väg in i en ny fas med Jerusalem och något som vi aldrig upplevt tidigare, så vem vet snart kanske det kommer...
Publicerat: 120927

Jerusalem

LOVE & DEATH SAJNAT AV TOOTH & NAIL

 

Tooth & Nail Records har sajnat Love & Death, den tidigare Korn-gitarristen Brian "Head" Welch nya band. Debutalbumet "Between Here & Lost" släpps den 20:e november. Love & Death bildades 2009 efter att Brian "Head" Welch höll öppna auditions på YouTube. Sedan dess har några medlemsbyten skett men nu är sättningen stabil. Bandet utlovar nu en rå och ärlig debutskiva.”
Publicerat: 120927

Head

ESTHER E HÄR MED NY SKIVA

 

E är en grön bokstav och en grön ton. I alla fall om du frågar Therése Börjesson aka Esther E. Grönt symboliserar lugn, harmoni och syre, det är bl a därför hennes senaste musikaliska projekt fått ett namn med många E:n i sig. Lugnet och harmonin låter sig höras i Esther E:s musik, som kan beskrivas som ett musikaliskt möte mellan India.Arie, Stina Nordenstam och Antonin Dvorak. Meditativ soul som möter akustik pop med vackra melodier. Therése mörka, souldoftande stämma och texten är ett självklart centrum. Både text och melodier andas mycket vemod och melankoli, men inte utan hopp. Det handlar om att se det vackra i det trasiga.
Publicerat: 120927

Esther E

A SHIPMENT TO SPAIN TAPPAR MEDLEMMAR

 

Det unga metalcore-bandet A Shipment To Spain, från Stockholm, tappar nu två av sina medlemmar. Först gick trummisen Chris Hedén ut med att han tänkte sluta av olika skäl som ej angavs och sedan gick gitarristen Samuel Jonsson ut med samma besked. Hans avhopp berodde på att han inte ville uppnå samma mål som de övriga i bandet. Kvar är nu endast Dennis Bengtsson (sång), Patrick Hjelte (gitarr) och Saku Rantamaula (bas). Bandet söker nu nya medlemmar.
Publicerat: 120927

A Shipment To Spain

EXTOL GÖR COMEBACK MED NYTT ALBUM

 

Det norska deathmetal-bandet Extol, som lades på is för fem år sedan, har nu återuppstått och jobbar på ett nytt album. Dagens sättning av Extol består av Ole Börud på gitarr, bas och sång, Peter Espevoll på sång och David Husvik på trummor. Utöver det nya albumet kommer bandet även släppa en fanfinansierad dokumentär som sammanfattar bandets karriär men också blickar framåt. Det är ännu inte helt spkat när albumet och dokumentären kommer släppas.
Publicerat: 120920

Extol

THE INSYDERZ GÖR COMEBACK

 

Skacore-bandet The Insyders, som bildades i Detroit 1995, har nu gjort comeback. Bandets nya album "The Sinners Songbook", som är ett fanfinansierat album, släpptes i början av september. Skivan innehåller 15 låtar och gästas bland annat av Mojo från The OC. Supertones och Reese från Five Iron Frenzy och Matt Baird från Spoken. Producerat har Eric Hoegemeyer gjort.
Publicerat: 120920

Inzyders

BECOMING THE ARCHETYPE TILLBAKA MED NY SÄTTNING

 

Becoming The Archetype är nu tillbaka med det nya albumet "I Am". Skivan, som är bandets femte, är den första utan sångaren Jason Wisdom som för drygt ett år sedan lämnade bandet. På sång återfinns istället Chris McCane. Även på trum- och baspositionen har medlemsförändringar skett. Bara gitarristen/keyboardisten Seth Hecox finns kvar av de långvariga medlemmarna. Kvar finns också gitarristen Dan Gailey som gick med i bandet inför förra skivan Celestial Completion (2011).
Publicerat: 120920

Becoming The Archetype

NY SKIVA MED OSLO GOSPEL CHOIR

 

Oslo Gospel Choir är tillbaka med en ny cd. Denna gång tillbaka med lovsång på repertoaren, men denna gång har körens ledare Tore Aas skrivit 11 av sångerna. Starka och enkla texter tillsammans med melodier som alla kan sjunga med i. Dessutom har man spelat in sina versioner av Paul Baloches ”Above All” och ”I´m singing” av Kari Jobe. Kören har också för första gången spelat in Välsignelsen på engelska. Från Syd Afrika har man hämtat soliterna Loyiso Bala och Courtney Jonas som ger hela produktionen en extra dimension. Från kören får vi flera etablerade solister som Ingelin Garnes Norheim, Kine Ludvigsen Fossheim, Anita Nymoen Gjerlaug, Lars Fredriksen ogHans Esben Gihle.
Publicerat: 120920

OGC

FÖRSTA SKIVAN MED HILLSONG STOCKHOLM ÄR HÄR

 

I ett projekt, av globala proportioner, har ett av världens mest populära lovsångsteam brutit igenom språkliga och kulturella barriärer för att producera nio historiska album på nio olika språk, däribland svenska, som kommer ges ut på samma gång i hela världen! Några av de mest sjungna Hillsong lovsångerna som Mighty to Save, The Stand, God is Able och Hosanna har översatts och spelats in på nytt av Hillsong Church
Stockholms lovsångs- team. Sångerna har redan börjat sjungas och spelas runt om i hela Skandinavien och hjärtat bakom sångerna är att de skulle bygga den lokala kyrkan.
- Global Project bygger på vår längtan att bygga den lokala kyrkan i Skandinavien och ge verktyg till församlingar och individer att kunna lovsjunga Gud, överallt, säger Andreas Nielsen, pastor i Hillsong Church Stockholm.
Hillsongs lovsångspastor Reuben Morgan säger att motivationen till projektet var missionsbefallningen.
- Vi är kallade att 'gå ut i hela världen' och som kyrka är vi anförtrodda uppdraget att proklamera Kristus till hela vår jord. Det är något speciellt med att sjunga en sång på sitt eget språk, säger Reuben.
Publicerat: 120920

Hillsong Stockholm

BENGT JOHANSSON GER UT EN MÄSSA

 

Bengt Johansson är på gång med en ny skiva med titeln, Gå djupare/En mässa.  Just nu lägger han sista handen vid mixningen av albumet  och nothäftet som kommer att släppas i mitten på oktober (både fysiskt och digitalt). Den innehåller 12 sånger:  5 sånger är skrivna tidigare och 7 sånger är helt nya.  Inspelningarna har ägt rum mestadels i Maria Magdalena kyrkas lokaler på söder i Stockholm.  Känslan är akustisk, varm och nära, med en spännande mix av röster, stränginstrument, kyrkorgel och sköna rytmer. Musiker och sångare är mestadels från Bengts eget band men på flera av spåren medverkar även ” TV kören”, The Masters Voice. Samtidigt med skivreleasen kommer även ett nothäfte med sångerna att ges ut, med arrangemang som kan användas både av solister och körer.
Publicerat: 120920

Bengt Johansson

JULSKIVA MED OLE BÖRUD OCH SAMUEL LJUNGBLAHD

 

Ole Börud och Samuel Ljungblahd jobbar på en gemensam julskiva. Skivan, som enligt förhandsrapporterna, kommer bli årets svängigaste julskiva. Skivan kommer släppas i god tid inför julen och även följas upp med en gemensam julturné.
Publicerat: 120913

Ole Börud

NY SINGEL MED LIFEHOUSE

 

Lifehouse har nu släppt sin första nya singel på tre år. Låten heter "Between The Raindrops" och är bandets första duett. Duetten görs med Natasha Bedingfield och kommer även finnas med på Lifehouse kommande sjätte album. Producent för skivan är Jude Cole som bandet sedan länge jobbat tillsammans med. Mer info om den kommande skivan kommer släppas inom kort.
Publicerat: 120913

Lifehouse

FRANSESCA BATTISTELLI HAR SÅLT GULD

 

Fransesca Battistellis debutalbum "My Paper Heart" från 2008 har nu sålt guld (500.000 ex). Detta är det första kristna debutalbumet som sålt guld på nästan tio års tid. Det senaste kristna debutalbumet att belönas med en guldskiva var Casting Crowns debutalbum 2003.
Publicerat: 120913

Fransesca Battistelli

THIRD DAYS SÅNGARE HÄR MED SOLOALBUM

 

I väntan på det nya Third Day-albumet har bandets sångare Mac Powell även hunnit med att släppa sitt första soloalbum. Albumet, som är självtitulerat, är ett country-album där Mac Powell hyllar den musik han växte upp med. Albumet är inget kristet album utan innehåller relationsbaserade texter.
Publicerat: 120913

Third Day

NYTT ALBUM MED THIRD DAY

 

Den sjätte november släpper Third Day ett nytt album med titeln "Miracle". Skivan är bandets 17:e släpp sedan starten 1991. Det nya albumet har bandet spelat in i den egna studion State-of-the art i The Quarry i Atlanta, Georgia. Med sig i studion har bandet haft den legendariska producenten Brendan O’Brien, känd för att ha arbetat med artister som Bruce Springsteen, Pearl Jam, Stone Temple Pilots, Audioslave och The Fray. Första singeln "I Need A Miracle" finns ute nu.
Publicerat: 120913

Third Day

FREDA' SLÄPPER LIVEALBUM

 

29 år efter starten är Freda' nu aktuella med sin första liveskiva "Live". Skivan, som kommer släppas den sjunde november, är inspelad under 2010 års höstturné och under Gullbrannafestivalen 2011. Utöver detta jobbar även Freda' på nytt material inför ett kommande nytt studioalbum.
Publicerat: 120913

Freda'

TOBYMAC ETTA PÅ BILLBOARDLISTAN

 

Med nya skivan "Eye On It" har TobyMac nått en av sina största framgångar hittills i karriären. Efter första veckans försäljning debuterade skivan på Billboardlistans första plats. Det är första gången på 15 års tid en kristen artist lyckats inta första platsen på Billboard-listan. I siffror innebar första veckans försäljning 70.000 sålda ex. Även på iTunes-lista gick TobyMac in ohotad etta.
Publicerat: 120906

Toby Mac

BLESSED BY A BROKEN HEART TAPPAR SÅNGARE

 

Glammetal-bandet Blessed By A Broken Heart har tappat sin sångare Tony Gambino. Han har lämnat bandet av personliga skäl, men de övriga medlemmarna har ändå bestämt sig för att fortsätta. Ny sångare har bandet redan funnit. Det blev gitarristen Sam Ryder som tog över mikrofonen. Bandet behövde på så sätt inte värva utifrån. Tony Gambino kommenterar själv sitt avhopp på följande sätt:
-Det här är ett av de svåraste besluten jag någonsin har fattat. Men nyligen fattade jag beslutet att lämna turnélivet så att jag kunde stanna hemma med min familj. Att Sam Ryder tar över som sångare känner jag mig superglad över. Sam är en musiker och sångare av världsklass så jag har fullt förtroende för honom och känner mig hedrad över att det är han som tar min plats.
Blessed By A Broken Heart är aktuella med albumet "Feel The Power" som de i vintras släppte på Tooth & Nail Records.
Publicerat: 120906

Blessed By A Broken Heart

THE CLASSIC CRIME HYLLADE AV SLITZ

 

Det kristna amerikanska emorock-bandet The Classic Crimes nya skiva "Phoenix" lovordas stort i septembernumret av tidningen Slitz. Tidningen skriver bland annat att skivan är den perfekta skivan att deppa till, då emo-genren gjort sig känd just för sitt deppiga tonläge. För bandet, som tidigare låg på Tooth & Nail Records men nu är helt indipendent, har skivan blivit en stor framgång. Finansieringen via Kickstarter blev den nionde mest framgångsrika kampanjen på Kickstarter någonsin. Sedan skivan släpptes i mitten av augusti har den sålt bra, med en rad höga placeringar på Billboards olika listor som följd.
Publicerat: 120906

The Classic Crime

BRENTON BROWN SLÄPPER SITT FÖRSTA LIVEALBUM

 

Lovsångsartisten Brenton Brown släpper den andra oktober sitt fjärde fullängdsalbum. Skivan som bär titeln "God My Rock" kommer släppas av Integrity Music och är Brenton Browns första liveinspelade album som soloartist. De med gott minne minns dock att under hans tid i Vineyard UK så var han med och släppte två mycket framgångsrika livealbum med titlarna "Come Now Is The Time" och "Hungry". Nya "God My Rock" kommer innehålla en mix av nytt material och klassiska Brenton-låtar.
Publicerat: 120906

Brenton Brown

BEBO NORMAN SLÄPPER NYTT

 

Den 22:a oktober släpper singer/songwritern Bebo Norma sitt åttonde studioalbum; "Lights Of Distant Cities". Även denna gång sker releasen via skivbolaget BEC Recordings och för produktionen står den mångårige samarbetsparnern och nära vännen Gabe Scott. Den här gången med assistans av Ben Shive (Andrew Peterson, Sara Groves). Första singeln "Broken" spelas nu på amerikansk radio.
Publicerat: 120906

Bebo Norman

AUDIO  AUDRENALINE GÖR COMEBACK MED NY LINEUP

 

Efter en tid av rykten har Audio Adrenaline annonserat att de nu gör comeback. Någon comeback i ordets rätta bemärkelse är det dock inte. Bara basisten Will McGinniss finns kvar av det gamla Audio Adrenaline, den sättning som lades på is 2007. I det nya bandet ingår i stället Kevin Max (ex. DC Talk) på sång, Dave Ghazarian från Superchick på gitarr, Jared Byers från Bleach, och som var stand in trummis på några spelningar på Audio Adrenalines avskedsturné, på trummor och på keyboard och sång återfinns Jason Walker från Know Hope Collective. Ett nytt album planeras att släppas under 2013.
Publicerat: 120830

Audio Adrenaline

DOWNHERE LÄGGER NED

 

Kanadensiska rockbandet Downhere, som besökt Sverige flera gånger, har bestämt sig för att sluta. Det officiella slutdatumet blir 1 januari 2013. Bandet är dock öppna för att även efter det ge enstaka strökonserter även efter det. Men som aktivt band är karriären nu över då medlemmarna känner sig ledda att gå vidare åt varsinna håll.
Publicerat: 120830

Downhere

FLYLEAF TILLBAKA MED NY SINGEL

 

"New Horizons" är titeln på Flyleafs nya singel, som är den första nya låt bandet släppt på tre år. "New Horizons" kommer även bli titeln på bandets tredje album som kommer släppas senare i år. Orsaken till att Flyleaf haft ett uppehåll är att sångerskan Lacey Sturm blivit mamma.
Publicerat: 120830

Flyleaf

JEREMY CAMP SLÄPPER JULSKIVA

 

Jeremy Camp släpper i oktober sin första julskiva med titeln "Christmas: God With Us". Utöver klassiker som; "Jingle Bell Rock", "Joy To The World" och "Mary Did You Know" kommer skivan även innehålla en del nyskrivet material. 
Publicerat: 120830

Jeremy Camp

JEFF DEYO GÖR COMEBACK

 

Efter fem års tystnad är Jeff Deyo (ex. Sonic Flood) nu tillbaka med ett nytt album. Liksom på tidigare album handlar det om modern lovsång med starkt bibelbaserade och personliga texter som är lätta att sjunga med i.
Publicerat: 120830

Jeff Deyo

THOR LÄMNAR ANTESTOR

 

Medan Antestors nya skiva befinner sig på mixning I Sverige meddelar bandets ena gitarrist, Thor Georg Buer, att han kommer lämna bandet. Orsaken till avhoppet är att han de kommande två åren kommer studera på högskola. Om han kommer komma tillbaka till Antestor efter det låter han ännu vara osagt. Han medverkar dock på det kommande Antestor albumet och tackar alla för den tid som varit och hoppas att den nya skivan ska bli uppskattad.
Publicerat: 120830

Antestor

AUGUST BURNS RED SLÄPPER JULSKIVA

 

Den nionde oktober släpper August Burns Red sitt första julalbum med titeln ”Sleddin’ Hill”. Skivan kommer innehålla 13 spår. Bland dessa märks klassiker som ”Jingle Bells”, ”Winter Wonderland”, ”Rudolph The Red Nosed Reindeer”, ”O Come, O Come Emmanuel”, ”God Rest Ye Merry Gentlemen” och ”Little Drummer Boy”. Men skivan kommer även innehålla några helt nyskrivna låtar. Idén att göra ett julalbum har August Burns Red burit på i några år nu, men har svårt att hitta tid för att göra det. Först när ”Leveler” var färdig fann bandet den tid de behövde och arbetet med julskivan kunde inledas. Efter att ha jobbat med några av genrens största producenter valde August Burns Red att på julskivan jobba med vännerna Carson Slovak och Grant McFarland i hemstaden Lancaster. Utöver bandets vanliga instument överraskar August Burns Red genom att plocka in oväntade instrument som banjo, fiol, cello, piano och en hornsektion. Låtskrivaren och gitarristen JB Brubaker säger följande om albumet:
-Då detta var ett annorlunda album än våra vanliga vågade jag vara lite mer vild och galen med mina influenser. Det finns en sektion som är inspirerad av mitt favoritband Beirut. Ett gitarrsolo är en hyllning till Weezer och deras blåa-album. Mina punkrötter kommer också fram skivan igenom.
Publicerat: 120830

August Burns Red

ANDREW WELCH LÄMNAR DISCIPLE

 

Efter fyra och ett halvt år i bandet har gitarristen Andrew Welch bestämt sig för att lämna Disciple. Beslutet är ett av de svåraste han fattat i sitt liv skriver han i sitt avskedsbrev. För att känna säkerhet i det skedde det i samråd med hans fru, men även externa rådgivare tillfrågades. Han tackar nu Disciple för den tid som varit och önskar dem lycka till i framtiden. Någon ersättare har Disciple ännu inte annonserat. Klart är dock att bandet kommer till Sverige i november/december för spelningar i bland annat Finland och Tyskland.
Publicerat: 120807

Disciple

AS I LAY DYING TILL SVERIGE I OKTOBER

 

När amerikanska Trivium ställer sig på Arenans scen på Fryshuset i Stockholm den 31 oktober har de bjudit in kristna metalcore-giganterna As I Lay Dying som special guests. As I Lay Dying grundades i Kalifornien under 2001 och har sedan dess hunnit med sju tunga album och även
belönats med priser som "Ultimate Metal God" från MTV2 och blivit utnämnda till "Artist of the Year" vid San Diego Music Awards. 2008 blev bandet även nominerade till en Grammy Award för låten "Nothing Left".
Den 24 september släpper As I Lay Dying sitt nya album "Awakened" på Metal Blade Records. Producerat har Bill Stevenson (Rise Against, NOFX, och Anti-Flag) gjort.
Publicerat: 120704

As I Lay Dying

PFR ÅTERFÖRENADE FÖR TURNÉ

 

20 år efter att debuten "Pray For Rain" släpptes på Sparrow Records, har PFR återförenats för sin första nationella turné sedan 1997. Tolv spelningar finns inbokade, men bandet är öppna för en fortsättning även efter det. De tycks heller inte utesluta ny musik. I sitt ressmeddelande
skriver de att de aldrig har slutat utan att de bara tog en paus när de försvann, men har fortsatt vara vänner.
Publicerat: 120704

PFR

UNDEROATH HAR SÅLT GULD

 

Underoaths skiva "They're Only Chasing Safety" från 2004 har nu sålt guld. Det är bandets andra skiva att nå guldgränsen. Tidigare har även "Define The Great Line" från 2006 sålt guld. Totalt har Underoath sålt över 1,4 miljoner album. I väntan på ett nytt album från bandet släpper i höst Tooth & Nail/Solid State Records ett antologiprojekt med bandet. Detta
ännu inte namngivna projekt kommer innehålla några helt nya låtar, tidigare osläppt material, men även några av bandets mest populära låtar. Allt förpackat i en specialförpackning.
Publicerat: 120704

Underoath

SCOTT STAPP SKRIVER MEMOAR

 

Creed-sångaren Scott Stapp skriver nu på sin memoar "Sinner's Creed", där han kommer berätta om allt från hans fundamentalistiska uppfostran
som barn, Creeds uppgång och fall, åren av missbruk, skandalerna, solokarriären och hur Gud alltid varit närvarande i hans liv oavsett vad
han ställt till med.
– Gud har gjort mirakler i mitt liv. Jag har sett dem med egna ögon. Det är de miraklerna som gjort att jag fortfarande är i livet och kan skriva denna bok, säger Scott Stapp.
Hans förhoppning är nu att han med med berättelsen om sin omvändelse och det hopp han funnit i Kristus ska nå de kyrkan misslyckats nå.
Publicerat: 120704

Creed

AUGUST BURNS RED TILL SVERIGE I NOVEMBER

 

I slutet av förra året var de här som en av huvudattraktionerna på klassiska Eastpak Antidote Tour. Nu kan vi glädjande bekräfta att amerikanska August Burns Red kommer tillbaka för tre egna konserter i Sverige i november. Den 2 november spelar de på Brewhouse i Göteborg, den 5 november på Klubben i Stockhom och den 6 november på KB i Malmö. Med sig den här gången har de även The Devil Wears Prada och Whitechapel. De som sett ABR tidigare vet att de lämnar få oberörda.
Deras fyra album har genererat flera listplaceringar och när senaste albumet, "Leveler", släpptes förra året gick de första veckan in som nummer elva på amerikanska Billboardlistan. Något ovanligt för ett progressivt metalcore-band.
Publicerat: 120704

August Burns Red

FALLING UP HÄR MED NY EP

 

Falling Up har släppt en ny EP med titeln "Mnemos". EP:n finns bara att tillgå via Groupees.com, en sida som är ett komplement till andra marknadsförings- och insamlingsplattformar. Det gör att bandet med EP:n kan samla in pengar till mat för svältande i sitt projekt "Feed Them With
Music". EP:n, som innehåller sju låtar, säljs till valfritt pris köparen är villig att betala.
Publicerat: 120704

Falling Up

NYTT MED TOBYMAC

 

Den 28 augusti släpper TobyMac sitt nya album "Eye On It". Första singeln "Me Without You" finns ute nu.
Publicerat: 120704

Toby Mac

KIDS IN THE WAY SLÄPPER DOKUMENTÄR

 

I april 2010 besökte Kids In The Way Tyskland. Med sig hade de ett filmteam som följde bandet. Nu har en dokumentär satts samman med titeln "The Sons Of Old Glory". Dokumentären går nu att se i sin helhet på YouTube. Bandet hade hoppats kunna släppa ny musik förra året, men
istället för det har bandet nu ännu en gång upplösts. Några nya tidigare osläppta låtar går dock att höra i dokumentären.
Publicerat: 120704

Kids In The Way

CORNERSTONE FESTIVALEN LÄGGER NED

 

Den anrika amerikanska kristna festivalen Cornerstone har bestämt sig för att 2012 års festival blir den sista. Festivalen har funnits sedan 1984 och har med sitt breda utbud av både musik, konst och kultur dragit storpublik. Att festivalen nu fattat beslutet att lägga ned beror på en rad skäl. De främsta som anges i pressmeddelandet är en ändrad marknad och en
svår ekonomisk situation.
Publicerat: 120704

Cornerstone

PHIL WICKHAM SKÄNKER BORT LÅTAR

 

Efter att 2008 fritt delat med sig av livealbumet "Singalong", upprepar nu
lovsångsledaren Phil Wickham Succén med nya livealbumet "Singalong 2".
Albumet är inspelat i Costa Mesa i Kalifornien den 30 mars i år och får nedladdas gratis mot att du sajnar upp dig för hans nyhetsbrev.
Publicerat: 120704

Phil Wickham

BLUETREE TILLBAKA MED NYTT ALBUM

 

Med låten "God Of This City" fick Bluetree en stor hit redan innan debutalbumet var släppt. Nu är de tillbaka med nya albumet "Kingdom". Ett album präglat av den undervisning som getts på söndagarna i Exchange Church i Belfast på Irland. Bandet har också ökat sitt sociala engagemang
och låter nu vinsten från skivförsäljningen gå direkt till välgörande ändamål. Bland annat höjer bandet nu rösten för att stoppa trafficking.
Publicerat: 120704

Bluetree

HOUSE OF HEROES TILLBAKA MED NYTT ALBUM

 

Efter att ha tillbringat vintern i studion släpper House Of Heroes den tionde juli sitt nya album "Cold Hard Want". Producerat har Paul Moak (Mat Kearney, Lovedrug) och för mixningen står J.R. McNeely. Första singeln "Touch This Light" släpptes den 24 april.
Publicerat: 120704

House Of Heroes

ETHAN LUCK SLÄPPER SOLO EP

 

Relient K:s trummis Ethan Luck (tidigare gitarrist i Demon Hunter, The O.C. Supertones och The Dingees) jobbar nu på ett soloprojekt under namnet Ethan Luck & The High Pressure System. En EP är tänkt att släppas innan sommarens slut, men redan nu finns låten "Hey, Mr. Pharisee" att köpa via hans Bandcamp-sida. Då han genom åren ägnat sig åt en rad olika musikstilar var det ett svårt val att välja i vilken riktning soloprojektet skulle gå. Till slut kom han fram till att det var ska och reggae som han kände sig mest bekväm med och som gjorde honom gladast. Det blev därför i den
riktningen han gick. Då detta är ett sidoprojekt är Relient K fortfarande Ethan Lucks högsta prioritering.Med dem befinner han sig nu i studion för inspelning av ett nytt album.
Publicerat: 120704

Ethan Luck

SAVIOUR MACHINE TILL EUROPA I HÖST

 

Saviour Machine kommer i höst tillbaka till Europa för en turné de kallar för "Unmasked & Unplugged". Turnén är en uppföljning av den lyckade spelningen bandet genomförde i Tyskland förra hösten. Med start den tredje september kommer bandet ge sex spelningar i Tyskland och Holland. Bandet har repat in tre olika sett för att de hängivnaste fansen ska kunna se tre olika konserter.
Publicerat: 120704

Saviour Machine

AN EPIC, NO LESS SAJNADE AV BEC

 

BEC Recordings har sajnat det lovsjungande St. Louis bandet An Epic, No Less till sitt stall. Debuten "Echo Of Love" kommer släppas den 14 augusti. Tanken på att bilda bandet föddes för flera år sedan när sångaren Todd Larson jobbade med föräldralösa barn i Uganda. När han kom hem fick han med sig bästa vännen Daniel Chancellor på trummor. Kort därefter gick även Daniels fru Hannah med som pianist/sångerska och sedan kompletterades bandet av Britney Stutz på fiol och Neil Endicott på gitarr.
Publicerat: 120704

An Epic, No Less

ISRAEL & NEW BREED TILLBAKA

 

Efter två grammyvinnande soloalbum återvänder Israel Houghton med New Breed för sitt första livealbum på fem år. Skivan kommer heta "Jesus At The Center" och kommer släppas den 14 augusti på Integrity Music.
Inspelningen är gjord inför tusentals lovsjungande människor i Houstons Lakewood Church. Skivan, som är en dubbel-CD, kommer innehålla 17 låtar plus tre studioinspelade låtar som bonus. Musikaliskt är det en återgång till bandets rötter enligt förhandsuppgifterna.
Publicerat: 120704

Israel Houghton

PETRA TILL ÖLAND

 

Det legendariska kristna rockbandet Petra kommer den 17 juli till Sverige för en konsert på Klintagården i Borgholm på Öland. Då delar av Classic Petra i sista minuten fick förhinder blir det istället sättningen med Bob Hartman, John Schlitt, Greg Bailey och Cristian Borneo som kommer. Detta var den sättning Petra hade i vevan då "Jekyll & Hyde" släpptes. Bandet utlovar en rad klassiska låtar, några nyare rocklåtar, ett gäng lovsånger, men också en sektion med ett nedtonat och mer ackustiskt sound. Lagom till Sverigebesöket har bandet släppt en ny dubbel- CD med titeln "The Collection", som är en samling med ett stort antal sånger med såväl John Schlitt som Greg X. Volz som sångare. Biljetter till konserten säljs av Gospelshopen.com
Publicerat: 120704

Petra

AUDIO ADRENALINE FICK HIT I HOCKEY-VM

 

Fem år efter att bandet lades på is, fick Audio Adrenaline något oväntat en stor hit i Hockey-VM. Låten som flitigt spelades för att peppa publiken var "Clap Your Hands" från "Until My Heart Caves In"-skivan 2005. På Facebook har bandets sångare Mark Stuart nu öppnat för att en comeback av bandet kan bli aktuell. Han skriver; "Era böner och kommentarer ger oss styrka och mod när vi funderar på vad Gud har för framtidsplaner för Audio Adrenaline. Vi kommer att hålla er uppdaterade när Gud leder oss vidare".
Publicerat: 120519

Audio Adrenaline

THIRD DAY SPELAR IN NYTT ALBUM

 

Third Day befinner sig nu i den egna studion hemma i Atlanta för att spela in ett nytt album tillsammans med den legendariska producenten Brendan O'Brien (Bruce Springsteen, Pearl Jam, Stone Temple Pilots m.fl.). Att valet föll på honom började med en lek bandet gjorde. Alla medlemmar fick skriva ned sina fem favoritalbum någonsin på en lapp. När de jämförde resultaten upptäckte de att minst ett album på varje medlems lista var producerat av Brendan O'Brien. Det blev därmed han som fick producera det nya albumet. Några ytterligare detaljer om när albumet kommer att släppas har Third Day ännu inte gått ut med.
Publicerat: 120519

Third Day

PAUL COLMAN PLANERAR ALBUM-COMEBACK

 

Den Australien-födde singer/songwritern Paul Colman har bett fansen hjälpa honom att finansiera sitt nya soloalbum "From The Salt Land To The River". Skivan är hans första soloskiva sedan 2005. Men redan förra året gjorde han comeback med Paul Colman Trio när albumet "Return" släpptes. Anledningen till att det dröjt så länge för Paul Colman att få fram ett nytt soloalbum beror på att mellan november 2005 och december 2008 var han medlem i Newsboys och la allt sitt fokus på det. 2009 valde han sedan att bryta med sitt skivbolag och har sedan dess inte haft någon som backat upp en skivinspelning ekonomiskt. Att han lämnade skivbolaget berodde på att han ville skriva låtar han kände passion för och inte låtar som var designade för att passa in på en viss marknad. Inspelningen planerar nu Paul Colman att inleda i juni och hoppas sedan kunna släppa skivan i oktober.
Publicerat: 120519

Paul Colman

LAUDAMUS PLANERAR NYTT ALBUM

 

Piteå-bandet Laudamus laddar nu för ett nytt album genom en insamlingskampanj på Foundedbyme.Den nya skivan kommer få titeln "Rise" och kommer produceras av bandets sångare och gitarrist Peter Stenlund. Med på skivan kommer flera celebra gäster att medverka. På gitarr dyker Rex Carroll från Whitecross och King James upp. På trummor Michael Feighan från Whitecross och på bas Tracy Ferrie, som känns igen från hans tid i band som Stryper och Whitecross. Något releasedatum är ännu inte annonserat.
Publicerat: 120519

Laudamus

LEVITICUS PREMIÄRSPELADE NY LÅT

 

Lördagen den femte maj på Rock För Guds Skull i Pingstkyrkan i Örebro, premiärspelade Leviticus den nya låten "You're The One For Me". Låten är den första nya låt Leviticus presenterat sedan 1989. Efter en kortare comeback 2003, då liveskivan "Live At Bobfest" släpptes, gjorde Leviticus ny comeback i maj förra året i samband med att bandet firade 30 år som band. Någon ny skiva vågar inte bandet lova, men "You're The One For Me" visar att spelglädjen är tillbaka. Lyssna på låten här.
Publicerat: 120510

Leviticus

TRUMMIS LÄMNAR KUTLESS

 

Efter sju år i bandet har Kutless trummis Jeff Gilbert bestämt sig för att sluta. Något skäl uppger inte Kutless på sin hemsida, men önskar Jeff Gilbert all lycka i framtiden. Vem som ersätter honom i Kutless har ännu inte annonserats.
Publicerat: 120510

Kutless

PROJECT 86 TILLBAKA MED NYA MEDLEMMAR

 

I sommar släpper Project 86 det nya albumet "Wait For the Siren". Det är ett nytänt band med nya medlemmar vi kommer få möta. Bara sångaren och låtskrivaren Andrew Schwab är kvar sedan tidigare. I övrigt är hela strykan utbytt. På trummor finner vi nu Scott Davis, på gitarr Dustin Lowry och på bas Mikee "Norman" Williams. Det nya albumet kommer också bjuda på många gästartister. Vad sägs exempelvis om Bruce Fitzhugh (Living Sacrifice), Rocky Gray (Evanescence), Brian "Head" Welch (Korn, Love and Death), Andrew Welch (Disciple) och Blake Martin (Plea for Purging)? Skivan är producerad av Steve Wilson and Andrew Schwab and engineered/mixed by Steve Blackmon.
Publicerat: 120510

Project 86

NY SÅNGARE I SACRED WARRIOR

 

Efter mycket bön har Sacred Warrior valt Eli Prinsen till att bli bandets nya sångare. Eli har sedan slutet av 80-talet ägnat sig åt kristen metal. Mest känd är han för sin tid i de amerikanska powermetal-banden The Sacrificed och Sealed Fate. Han har länge varit ett fan av Sacred Warrior och känner sig nu hedrad över att få bli bandets nye sångare.
Publicerat: 120510

Sacred Warrior

EXTOL PÅ VÄG TILLBAKA?

 

Fem år efter att Extol lades på is har ett nytt livstecken dykt upp från bandet. En sida med adressen: www.extolfilm.com har dykt upp på nätet där en 40 sekunder lång teaser visas. Några närmare detaljer ges inte i den första teasern, men det mesta tyder på att det kommer släppas en dokumentärfilm om bandet. Om detta kommer innebära att bandet även kommer göra comback med nytt album och som liveband återstår fortfarande att se.
Publicerat: 120504

Extol

THE CHOIR SLÄPPER NYTT ALBUM

 

The Choir släpper den 15:e maj sitt 14:e album "The Loudest Sound Ever Heard". Skivan ges den här gången ut på det egna bolaget Galaxy21. Skivans titel är hämtad från ett vulkanutbrott på den Indonesiska ön Krakatoa på 1800-talet, som enligt wikipedia var det högsta ljudet som någonsin har hörts. På skivans sista låt, "After All", bjuder The Choir på en vacker duett med Leigh Nash från Sixpence None the Richer. Även Sixpence None The Richers gitarrist Matt Slocum gästar skivan på flera spår med vackert cellospel.
Publicerat: 120504

The Choir

DAVE MUSTAINE OCH DAN SPITZ PRESENTERAR RED LAMB

 

Red Lamb är namnet på ett nytt band som Dan Spitz (Anthrax) och Dave Mustaine (Megadeth) dragit igång. Dave Mustaine är enbart med som låtskrivare medan Dan Spitz (gitarr) spelar i bandet. Med sig har han sångaren Don Chaffin och trummisen Patrick Johansson. Då både Dan Spitz och Dave Mustaine är kristna bär flera av bandets låtar spår av kristen tro.
Publicerat: 120504

Megadeth

INTOHIMO SLÄPPER DIGITAL EP

 

Intohimo är tillbaka med ny musik. Den här gången handlar det om en digital EP med titeln "Winter Sun". EP:n innehåller fyra låtar och är det första bandet släppt sedan basisten Jakob Sandgren lämnade bandet och ersattes av Christofer Aronsson. EP:n följer bandet i höst upp med fullängdaren "Northen Lights" som kommer släppas på Snapping Fingers Snapping Necks Records.
Publicerat: 120504

Intohimo

THOUSAND FOOT KRUTCH HÄR MED NYTT ALBUM

 

Kanadensiska rockbandet Thousand Foot Krutch, som besökte Sverige förra sommaren, är nu aktuella med sitt sjätte studioalbum "The End is Where We Begin", som släpptes den 17:e april. Skivan innehåller 15 spår och är det första album bandet släpper på egen hand sedan de lämnade Tooth & Nail Records. Skivan är producerad av Aaron Sprinkle tillsammans med bandets sångare Trevor McNevan.
Publicerat: 120425

TFK

STARFLYER 59 VÄGRAR CD

 

Starflyer 59 håller på att spela in ett nytt album, det första utan något skivbolag i ryggen. Skivan kommer enbart släppas digitalt och på vinyl i begränsad upplaga. Någon CD kommer inte släppas.
Publicerat: 120425

Starflyer 59

OWL CITY SLÄPPER NYTT ALBUM I SOMMAR

 

Owl City jobbar på ett nytt album som kommer släppas redan i sommar. En av låtarna bär titeln "Dementia" och är en sång som Adam Young skrivit tillsammans med Mark Hoppus från Blink-182. Senast Owl City släppte nytt var i juni 2011 då "All Things Bright and Beautiful" kom.
Publicerat: 120425

Owl City

ROSIE THOMAS SLÄPPER SPLIT-SINGEL MED SUFJAN STEVENS

 

Rosie Thomas har släppt en 7" split-singel tillsammans med Sufjan Stevens. Singeln heter "Hit & Run Vol.1" och är inspelad och mixad av Sufjan Stevens. Rosie Thomas låt bär titeln "Where Were You?" och Sufjan Stevens "Here I Am!".
Publicerat: 120425

Rosie Thomas

HOUSE OF HEROS SLÄPPER SINGEL

 

House Of Heroes har nu släppt den första singeln från det kommande albumet "Cold Hard Want", som släpps den tionde juli. Singeln heter "Touch This Light" och finns på de vanliga nedladdnings-sidorna. Singeln innehåller även den exklusiva B-sidan "Dead". Producerat det nya albumet har Paul Moak (Mat Kearney, Lovedrug) gjort och för mixningen svarar J.R. McNeely.
Publicerat: 120425

HOUSE OF HEROES

AS I LAY DYING ANNONSERAR PRODUCENT

 

Metalcore-giganterna i As I Lay Dying har nu annonserat vem som kommer att producera deras kommande sjätte album. Det blir Bill Stevenson, som tidigare har spelat både i Descendents och i Black Flag. Som producent är han eftertraktad och har jobbat med artister som Rise Against, NOFX, Propagandhi, The Casualties och Anti-Flag. Inspelningen kommer ske nu under våren. Releasen beräknas sedan ske under andra halvan av 2012.
Publicerat: 120425

As I Lay Dying

DIE HAPPY PLANERAR COMEBACK

 

90-tals rockbandet Die Happy planerar nu för att göra comeback med ett nytt album. Hittills har Robin Kyle Bassuri (sång), Larry Farkas (gitarr), Doug Thieme (gitarr) och Glenn Mancaruso (trummor) bestämt sig för att det här är något de vill göra. Nu försöker de få bandets första basist Roger Dale Martin att också hoppa på tåget. Låtskrivandet är redan igång. Larry och Glenn har flera låtskissar färdiga, Robin likaså. Die Happy bildades 1990 när fyra av Vengeance Risings medlemmar bröt med sångaren Roger Martinez och bestämde sig för att gå i en ny musikalisk inrikning tillsammans med sångaren Robin Kyle Bassuri. Tillsammans släppte de två studioalbum och en liveinspelad EP.
Publicerat: 120425

Die Happy

RAY PARRA LÄMNAR SACRED WARRIOR

 

Mitt i den utdragna inspelningen av det nya albumet "Waiting In Darkness" har Sacred Warriors sångare Ray Parra meddelat att han lämnar bandet. Han gör det för att han bor på annan ort än de övriga vilket har försvårat processen att få klart albumet. Även tidsbrist anges som orsak. Då det nya albumet är så klart att det redan har ett omslag, söker bandet nu efter en ny sångare så att de kan färdigställa det helt. Skivan, som blir bandets femte studioalbum, blir det första studioalbum bandet släppt sedan 1991 års "Obsessions" och kommer presentera ett nytt tyngre sound utan att förlora kärna i vad som är Sacred Warrior.
Publicerat: 120425

Sacred Warrior

HAWK NELSON HAR VALT NY SÅNGARE

 

Den stora frågan, sedan Jason Dunn annonserade att han skulle lämna Hawk Nelson till förmån för det egna projektet Lights Go Down, har varit; vem skulle bli den nya sångaren i Hawk Nelson? Nu står det klart. Hawk Nelson har valt att värva inom bandet. Det blir därför gitarristen Jonathan Steingard som blir den nya sångaren.
Publicerat: 120416

Hawk Nelson

TOBYMAC SLÄPPER REMIXALBUM

 

"Dubbed & Freq'd: A Remix Project" är titeln på Toby Macs nya remixalbum, det första på sju år. Skivan blandar TobyMacs signatursound, präglat av rock, pop, hip-hop och urbana stilar, med dagens elektroniska musik. Skivan innehåller nya tolkningar av tolv av Tobys klassiker.
Publicerat: 120416

TobyMac

BLINDSIDE SAJNADE AV BMG

 

Blindside har nu sajnats av storbolaget BMG. Efter framgångar med skivan "With Shivering Hearts We Wait" i USA och Sverige väntar nu lansering och turnerande i Europa och Asien. Bandet ser nu med spänning fram emot att jobba med BMG som ny partner.
Publicerat: 120416

Blindside

P.O.D. KLARA MED NYA ALBUMET

 

P.O.D. är nu färdiga med arbetet på det nya albumet " Murdered Love", som är deras första nya album på fyra år. Skivan, som kommer släppas i sommar, är återigen producerad av Howard Benson (Daughtry, The All American Rejects, My Chemical Romance m.fl.), som var den som låg bakom produktionen av bandets succèalbum "Sattellite" 2001. Låten "Eyez", som gästas av Jamey Jasta, finns nu att lyssna på på bandets hemsida.
Publicerat: 120416

P.O.D.

TJET LÄMNAR SAFEMODE

 

Mitt under pågående albuminspelning, i Red Bull-studion i London, meddelar Safemode att sångaren Tjet Gustafsson har lämnat bandet av personliga skäl. Safemode kommer dock att fortsätta. En spelning kommer hållas på Någonting Större i Vännäs, utanför Umeå, den 28 april. Mer detaljerad info om kommande albumet och vad som nu sker på medlemsfronten kommer bandet gå ut med inom kort.
Publicerat: 120416

Safemode

GOLDEN RESURRECTION SÖKER NYA MEDLEMMAR

 

After ett bandmöte har Golden Resurrection valt att gå skilda vägar med trummisen Rickard Gustafsson och keyboardisten Kenneth Lillqvist. Bandet består för stunden därför bara av Christian Liljegren (sång), Tommy ReinXeed (gitarr, sång) och Stefan Käck (bas). Nya medlemmar söks nu med ljus och lyckta. Intresserade ombeds kontakta bandets manager Niclas Eliasson med bild och biografi.
Publicerat: 120416

Golden Resurrection

BENEA REACH SAJNADE AV SPINEFARM RECORDS

 

Norska Benea Reach har skrivit på ett världsomfattande kontrakt med Spinefarm Records/Universal Music och kommer där att släppa sitt tredje album "Possession" i maj. Innan dess kommer en singel att släppas. Albumet, som är mastrat av Tue Madsen (Extol m.fl.) kommer innehålla elva låtar.
Publicerat: 120312

Benea Reach

THE DEVIL WEARS PRADA SLÄPPER LIVE CD/DVID

 

Den 26 juni släpper The Devil Wears Prada sitt första live-album/live-dvd. Skivan/dvd:n är inspelad på The Palladium i Worcester, Massachusetts, under den första delen av den pågående “Dead Throne tour".
Publicerat: 120312

The Devil Wears Prada

AARON GILLESPIE SLÄPPER EP

 

Det har gått nästan ett år sedan Aaron Gillespie släppte sin lovsångsdebut "Anthem Song", med stor framgång som följd. Nu följer han upp den med live-EP:n "Echo Your Song (Live)", som även den släpps på BEC Recordings. EP:n innehåller sex låtar varav tre känns igen från "Anthem Song", två är Hillsong-covers och den sista en låt som uppskattats under de turnéer Aaron Gillespie har gjort. EP:n spelades in redan i april förra året på Nine O Five i C4 Church i Ajax.
Publicerat: 120312

Aaron Gillespie

THE HIVES ÅTERVÄNDER MED "LEX HIVES"

 

Efter de 400 spelningar och 25 nätter i sjukhussäng som följde 2007-års The Black and White Album återvänder nu äntligen the Hives till världens scener med nya albumet - LEX HIVES. De första spelningarna görs på den amerikanska festivalen Coachella som hålls under två helger i april (13-15 & 20-22). På måndagen den 23 april gör the Hives ett TV-framträdande i Los Angeles där de gästar den amerikanska talkshowen Jimmy Kimmel. För att fira musikbranchens främsta högtid – Record Store Day den 21 april släpper the Hives kommande singeln "Go Right Ahead" som en limiterad vinyl 7" med exklusiva b-sidan "1000 answers". 5 juni släpps sedan själva albumet "Lex Hives" på bandets eget bolag Disques Hives. Skivan, som de producerat själva, innehåller tolv låtar. Mixningen har sedan grammy-vinnande Andrew Scheps (Red Hot Chili Peppers, Adele) gjort, bortsett från två extralåtar som är mixade av D. Sardy (Marilyn Manson, Slayer) och Joe Zook (Weezer, Modest Mouse). Deluxe-utgåvan innehåller även ett bonusspår producerat av Queens of the Stone Ages frontman Josh Homme.
Publicerat: 120312

The Hives

NATALIE LARUE TILLBAKA

 

Natalie LaRue är efter närmare tio års tystnad tillbaka som artist. Det var i slutet av 90-talet/början av 2000-talet Natalie, tillsammans med sin bror Phillip, släppte en rad skivor under bandnamnet LaRue. När syskonen gifte sig och bildade egna familjer kom också slutet för LaRue. Phllip LaRue har sedan gjort framgångsrik comeback både som soloartist och som låtskrivare åt andra. Natalie har däremot, fram tills nu, nöjt sig med att vara mamma. Nu känner hon dock att tiden är mogen för att göra comeback. Efter en insamlingskampanj på kickstarter, håller Natalie LaRue nu på att spela in en EP med sex låtar tillsammans med producenten Don Chaffer från Waterdeep. EP:n beräknas släppas mot slutetav april. 
Publicerat: 120306

NatalieLarue

WAR OF AGES AVSLÖJAR TITEL OCH RELEASEDATUM

 

War Of Ages har avslöjat titel och releasedatum för sitt nya album. Titeln blir "Return To Life" och releasen sker den 24 april. Skivan är bandets sjätte album och innehåller även denna gång den warrior metal de gjort sig kända för.
Publicerat: 120306

War Of Ages

TRIP LEE PÅ GÅNG MED NYTT ALBUM

 

Hiphopparen Trip Lee har nu släppt första singeln från sitt kommande album "The Good Life", som släpps den 10 april på Reach Records. Låten heter "I'm Good" och gästas av stallkamraten LeCrae.
Publicerat: 120306

Trip Lee

SLICK SHOES GÖR ÅTERFÖRENINGSKONSERT

 

Punkbandet Slick Shoes gör den 17 mars en återföreningskonsert i Anaheim i Kalifornien. Med sig på scenen har de punkrock kollegorna i Craig's Brother.
Publicerat: 120306

Slick Shoes

ANBERLIN JOBBAR PÅ NYTT ALBUM

 

Rockbandet Anberlin har gått in i studion för att spela in ett nytt fullängdsalbum. Med sig har bandet producenten Aaron Sprinkle, som producerade bandets tre första album. Skivan, som blir bandets sjätte album, har ännu inget officiellt releasedatum.
Publicerat: 120306

Anberlin

MATT REDMAN OCH LZ7 TILL STOCKHOLM

 

En av vår tids största låtskrivare och lovsångsledare kommer till Sverige! Matt har lett lovsång på heltid sedan han var 20 år gammal. Han har skrivit sånger som används flitigt över hela världen. Trots alla framgångar så har Matt lyckats bevara Kristus som livets mittpunkt, och säger så här om den senaste skivan ”10,000 reasons”: ”Man kan skriva låtar med häftiga ackord och smarta texter men när allt kommer till kritan vill jag bara en sak och det är att människor ska få möta Gud! Det händer något i en lovsjungande, tillbedjande kyrka som inte finns nån annanstans på jorden” säger Matt Redman. – ” Jag hoppas innerligt det hörs och märks på skivan”. Med på turnén är också gruppen LZ7. Matt och LZ7 släppte i dagarna en gemensam singel, ”Twenty Seven Million”. Låten är ett led i att bekämpa human trafficking utöver världen och har fått ett stort genomslag och bl a hamnat på SRP3:s spellista. Den spelades in live inför 45 000 åskådare vid Passion konferensen i Atlanta, USA. Konserten med Matt och LZ7 kommer att hållas i Filadelfiakyrkan, Stockholm den 1 maj kl 19.30. Innan konserten kommer det också att bli ett seminarium för lovsångsledare, sångare och musiker.
Publicerat: 120306

Matt Redman

MATT REDMAN OCH LZ7 VILL UTROTA SLAVERI

 

Lovsångsrockaren Matt Redman och hiphop/dance-bandet LZ7 har spelat in en anti-trafficking låt med titeln "Twenty Seven Million". Låten stöttar A21-kampanjen, som har som mål att utrota nuttida slaveri. I dag lever 27 miljoner människor i slaveri och saknar egen röst. Matt Redman och LZ7 vill nu vara den rösten. De uppmanar därför alla att köpa låten på iTunes. Alla intäkter går oavkortat till kampanjen. Även svenska P3 har plockat upp låten. Onsdagen den 29 februari spelade Musikguiden låten och berättade att det var brittisk kristen rap i elektroform som på rekordtid letat sig upp på topp-20 på den svenska iTunes-listan. Efter spelningen ställer de sig frågan om den kommer klättra ytterligare och putta undan alla melodifestivallåtar.
Publicerat: 120229

Matt Redman

KREYSON SLÄPPER NY SINGEL

 

Det tjeckiska metalbandet Kreyson släpper nu en ny singel tillsammans med Ross The Boss (ex Manowar). Singeln heter "Kde se touláš" och kommer finnas med på Keysons kommand studioalbum som släpps senare i år. Hör smakprov på låten här.
Publicerat: 120229

Kreyson

EUROPE SLÄPPER NYTT ALBUM I APRIL

 

Europe är nu aktuella med nya skivan ”Bag of Bones” (Gain/Sony Music) som släpps den 25 april. Skivan som är bandets nionde studioalbum är inspelad i Atlantisstudion och producerad samt mixad av legendariske Kevin Shirley (Aerosmith, Iron Maiden, Black Stone Cherry). Kevin Shirley har denna gång lockat fram ett lite mer rockigare och bluesigare sound från bandet. Detta i kombination med Joey Tempest alltid lika fantastiska melodier och John Norums gitarrspel av yppersta världsklass. På skivan gästspelar bl.a. bluesgitarristen Joe Bonamassa och Kiss mytomspunna ”spöktrummis” Anton Fig på percussion. Omslaget är designat av Ulf Lundén som även gjorde Graveyards omslag till Grammisbelönade ”Hisingen Blues”.  Första singel ”Not supposed to sing the blues” kommer att släppas i början på mars i Sverige. Under våren och sommaren kommer bandet att spela på väl utvalda festivaler runt om i världen för att sedan ge sig ut på en höstturné.
Publicerat: 120229

Europe

MY ENDLESS WISHES SAJNADE AV DOOLITTLE GROUP

 

My Endless Wishes är ett sexmannaband från Lindesberg utanför Örebro som spelar melodiös hårdrock/metal med kvinnlig sång. Bandet har funnits sedan 2005 och släppte sin första skiva, "Never Walk Alone", under 2009. En av låtarna kom med på en samlingsskiva i Hollywood, USA, som har nått framgång. Nu jobbar bandet på ett nytt album och har precis skrivit kontrakt med Doolittle Group.
Publicerat: 120229

My Endless Wishes

ANTIDEMON SAJNADE AV ROWE PRODUCTIONS

 

Det brasilianska deathmetal-bandet Antidemon har sajnats av Rowe Productions. Antidemon, som funnits i 18 år, kommer den 30 juni där släppa sitt fjärde album "Apocalipsenow".
Publicerat: 120229

Antidemon

BLOODGOOD JOBBAR PÅ ÅTERSLÄPP AV "ALL STAND TOGETHER"

 

Bloodgood jobbar nu på remastrad utgåva av "All Stand Together". Bandet har tidigare återutgett "Bloodgood" och "Detonation" på samma sätt. På nyutgåvan av "All Stand Together" har bandet även lagt till nyinspelat gitarrspel av Oz Fox.
Publicerat: 120229

Bloodgood

REINXEED SPELAR IN NYTT

 

ReinXeed har nu inlett inspelningen av sitt nya femte album "Welcome To The Theatre" som kommer släppas i maj.
Publicerat: 120229

ReinXeed

BLUETREE SLÄPPER NYTT I SOMMAR

 

Bluetrees första album var en påminnelse om hur Guds ljus ständigt skiner även på de mörkaste av de mörkaste städer. Nu har bandet spelat in ett nytt album, med titeln "Kingdom", som kommer släppas i sommar på Exchange Media. Låtarna på "Kingdom" markerar inledningen på en ny era för gruppe. De har inspirerats av de morgon- och kvällsgudstjänster de tagit del av i hemförsamlingen Exchange Church i Belfast. Efter allt turnerande var det där de på nytt fann inspirationen till att skriva. Albumet spelade de sedan in i Coldplays studio i Liverpool. Producerade gjorde Paul Mills (Third Day, Lincoln Brewster). Han mixade sedan även skivan i sin studio i Franklin, Tennessee. Utöver sångaren Aaron Boyd, har även lovsångsledare Robin Mark, Kathryn Scott och Ryan Griffith lånats in som låtskrivare. Albumets första singel heter "Jesus Healer" och är den personligaste sången på skivan. I den skildara Aaron Boyd livet med sin dotter som lider av cystisk fibrose.
Publicerat: 120229

Bluetree

THE CHARIOT KLARA FÖR FRIZON

 

Kaos-hardcore-bandet The Chariot är klara för för sommarens upplaga av frizon. För elva år sedan föddes bandet som skulle komma att ta den amerikanska underground-hardcoren till nya höjder. Det ryktbara bandet The Chariot har sedan starten sålt över 100 000 skivor och varit på flera världsturnéer. Bandet grundades av den före detta Norma Jean-sångaren Josh Scogin 2004 och har sedan dess tagit den hårda musikscen med storm. The Chariot spelar rå och punkig kaos-hardcore med en rad tekniska och experimentella inslag. De har gjort sig kända världen över för deras vansinnigt vilda och explosionsartade liveframträdanden. Det är inte för intet som de kallats för världens bästa liveband i sin genre. Redan i mars kan The Chariot ses i Sverige då de tillsammans med Norma Jean spelar i Stockholm och Göteborg.
Publicerat: 120223

The Chariot

THIRD DAY SLÄPPER KONSERTER ONLINE

 

Som många vet har Third Day länge försökt komma på nya sätt att få ut sin musik till fansen. För några år sedan kom de på idéen att spela in alla deras konserter. Sen kom de på idéen att streama dessa på sin hemsida. Nackdelen med det var att lyssnaren var tvungen att vara uppkopplad för att kunna lyssna och kunde inte ta med sig inspelningen överallt och lyssna när han/hon själv ville. För att utveckla det konceptet har nu Third Day bestämt sig för att det istället ska gå att köpa varje konsert under vårturnén som en digital nedladdning på deras hemsida. Som en liten teaser kommer de släppa en fyralåtars EP för gratis nedladdning som bara kommer finnas tillgängling mellan den 1-15 mars.
Publicerat: 120223

Third Day

ROSIE THOMAS HÄR MED NYTT ALBUM

 

Singer/songwirtern Rosie Thomas har släppt ett nytt album med titeln "With Love". "With Love" speglar de senaste åren av Rosie Thomas liv. En period då hon bland annat lidit av en sköldkörtelsjukdom, flyttat och gift sig. Skivan förmedlar samma känsla som Rosie Thomas fans från början lärt sig älska, men visar även att hon nu klivit upp på en helt ny nivå och producerat några av hennes starkaste låtar någonsin. På skivan har Rosie Thomas jobbat med en rad namnkunniga producenter och musiker. Bland dessa märks; Dave Bazan (Pedro the Lion), Blake Wescott (The Posie talet Damien Jurado), Sam Beam (Iron & Wine), Brian Thomas, samt medlemmar från Sufjan Stevens band.
Publicerat: 120223

Rosie Thomas

THE DEVIL WEARS PRADAS SPARKAR KEYBOARDIST

 

Efter stor överläggning har The Devil Wears Prada fattat det svåra beslutet att sparka sin keyboardist James Baney. Bandet skriver i ett meddelande på sin facebook att James alltid kommer att vara en del av TDWP-familjen även om han inte längre är med i bandet. De skriver vidare att de nu ber för James när han inleder ett nytt kapitell i sitt liv tillsammans med sin fru hemma i USA. De uttrycker också en önskan till bandets fans om förståelse för det fattade beslutet.
Publicerat: 120223

The Devil Wears Prada

GRIMMARK LÄMNAR FULLFORCE

 

Carl-Johan Grimmark har bestämt sig för att lämna Fullforce. Orsaken är att hans livssituation har förändrats vilket gör att han inte har möjlighet att prioritera Fullforce på samma sätt som tidigare. Han önskar därför bandet Guds välsingnelse och lycka till i framtiden. Han kommer dock inte sluta med musiken, men i vilka sammanhang det blir får framtiden utvisa. Tar över i Fullforce gör Stefan Rosqvist (ex Dawn Of Oblivion, Lale Larsson). Stefan Rosqvist är en talangfull gitarrist bandet noga har utvalt för att finna någon som kan ersätta Grimmark både musikaliskt och personligt. Fullforce skriver nu på material för sitt andra album som planeras släppas senare i år.
Publicerat: 120223

Grimmark

SARAH MACINTOSH SLÄPPER NYTT ALBUM

 

Singer/songwritern Sarah Macintosh släpper den sjätte mars sitt nya album "Current". Skivan kommer innehålla elva låtar och är producerad av hennes man Jonny Macintosh och av J.T. Daly från indierock-bandet Paper Route. Första singeln "We Should Run" snurrar nu på amerikansk radio. Sarah Macintosh var tidigare känd som sångerska i Chasing Furies. Hon har även setts köra bakom Brenton Brown.
Publicerat: 120220

Sarah Machintosh

JEREMY CAMP SLÄPPER SIN FÖRSTA SAMLING

 

Den 13:e mars släpper Jeremy Camp sitt första samlingsalbum med titeln "#1s". Liksom titeln antyder är skivan en samling av Jeremy Camps listettor. Bland dessa märks bland annat "I Still Believe", "Take You Back" och "There Will Be A Day".
Publicerat: 120220

Jeremy Camp

STACIE ORRICO TILLBAKA

 

Efter år av tystnad dyker nu Stacie Orrico upp på nytt. Den här gången gör hon det som gästartist på The Frays kommande tredje album. Hon har där sjungit in en cover av The Fugees "Ready Or Not", som kommer finnas med som bonusspår på den digitalautgåvan av "Scars & Stories", som skivan heter. Några detaljer om Stacie Orrico planerar en vidare comeback än så har hon ännu inte gått ut med.
Publicerat: 120220

Stacie Orrico

SWITCHFOOT SLÄPPER REMIX-EP

 

På skivbutikernas dag den 21 april, släpper Switchfoot en CD i limiterad utgåva med titeln "Vice Re-Verses". Skivan är en EP och innehåller remixar av låtar från senaste albumet "Vice Verses". Bland de som remixat märks Paper Route, Owl Citys Adam Young, Photek och Darren King. En digital version av "Vice Re-Verses" släpps första maj. Den kommer även innehålla en remix av bandets senaste singel "Afterlife" gjord av vinnaren i den remix-tävling Switchfoot nu har igång.
Publicerat: 120220

Switchfoot

KIRK FRANKLIN HAR SÅLT GULD

 

Gospelgiganten Kirk Franklin har nu sålt guld av sitt listtoppande album "Hello Fear". Beskedet kommer bara dagar efter att Kirk Franklin kammat hem två grammisar i kategorierna Best Gospel Album ("Hello Fear") och Best Gospel Song ("Hello Fear"). Kirk Franklins "Hello Fear" debuterade på första platsen på Billboards gospellista när den släpptes förra våren.Det var den fjärde bästa debuten ett gospelalbum gjort, sedan mätningarna startade.
Publicerat: 120220

Kirk Franklin

IDA MÖLLER SAJNAD AV ADORA RECORDS

 

Adora Records utökar sin växande skara artister med Ida Möller – gift tvåbarnsmamma med rötter i Vilhelmina, nu boendes i Stockholm och där lovsångsledare i Hillsong Church. Många känner igen Ida Möller i och med sin medverkan på Karisma-skivorna, samt skivan "Den brustna vägen" från 2005, som Ida gjorde tillsammans med vännerna Andreas Nielsen och Mikael Axelius. Inför julen 2011 släppte hon själv sin första singel "Sagan", som Mike Eriksson arrangerade och producerade.I maj ger Adora Records ut hennes första soloskiva, som temamässigt blir en resa genom det kristna livet. Både berättande texter och rena lovsånger förmedlar tillsammans tro och motivation.
Publicerat: 120220

Ida Möller

CHRIS TOMLIN VANN SIN FÖRSTA GRAMMY

 

Chris Tomlin vann, vid den amerikanska Grammy-galan den 12 februari, sin första grammis. Vinsten kammade Chris Tomlin hem i kategorin "Best Contemporary Christian Music Album" för skivan "And If Our God Is For Us…" som släpptes 2010. Tomlin var även nominerad i kategorierna "Best Contemporary Christian Music Song" och "Best Gospel/Contemporary Christian Music Performance". De priserna gick istället till Laura Story med låten "Blessings" och Le'Andria Johnson.
Publicerat: 120214

Chris Tomlin

GUARDIAN TILLBAKA MED DIGITAL EP

 

"Three To Get Ready" är titeln på Guardians nya digitala EP. EP:n innehåller, som titeln antyder, tre nya låtar. Dessa är de första nya Guardian-låtarna som spelats in sedan "Bottle Rocket" 1997. Att EP:n heter "Three To Get Ready" syftar på att detta bara är en början för Guardian. Bandet planerar att inom kort spela in ett helt nytt studioalbum. Sångaren Jamie Rowe säger på sin blogg följande:
- Jag är både nervös och spänd över att göra ett nytt Guardian album. Jag vill att det ska bli den bästa skivan vi har gjort hittills. Jag Vet att det är dumt att riskera vårt rykte, men jag är villig att ge det en chans. Mer detaljer kommer komma inom kort.
Publicerat: 120214

Guardian

GRAVE DECLARATION SPELAR IN NYTT

 

Det norska metalbandet Grave Declaration spelar nu in sin första fullängdare. Skivan, som är en uppföljaret till 2008 års EP "The Nightshift Worshipper", kommer innehålla 10 låtar och spelas den här gången helt in av bandets sångare Thor. Inspelningen får därför ta den tid den tar. Något releasedatum har därför ännu inte annonserats.
Publicerat: 120214

Grave Declaration

NY SKIVA MED VIKTORIA

 

I maj släpper Adora Records en ny skiva med Viktoria Andersson (f d Christiansson). Det har då gått två år sedan Adora gav ut Viktorias första soloskiva "My Faith". Förproduktion och inspelningar pågår nu för fullt och även denna gång är det maken Christian "CC" Andersson, som har skrivit de flesta av sångerna.
– De nya sångerna är fortfarande både vardagsnära och uppmuntrande livsberättelser blandat med rena lovsånger. Ibland skrivna utifrån ett "Gud-till-människa-perspektiv". Sammanfattningsvis kan man säga att texterna har fått mer djup och fokus än tidigare. berättar Viktoria som tillsammans med CC skriver de flesta av texterna.
– Denna gång tar vi ut svängarna lite mer musikaliskt än på "My Faith", utan att tappa den akustiska känslan och värmen. Lite mer pop/rock, men med akustiska instrument som röd tråd. tillägger CC, som tillsammans med Jonatan Samuelsson även producerar skivan.
Publicerat: 120214

Viktoria

NY GEMENSKAPSSKIVA MED CASTAÑEDA, ÅHLEN OCH LILJERO

 

Adora Records ger nu ut ytterligare en skiva i lovsångsserien Gemenskap. Denna gång är det David Castañeda, Eric Liljero (Hillsong), David och Emily Åhlén som kommer tillsammans i enkel, jordnära lovsång. Gemenskap är en lovsångsserie där olika lovsångsledare medverkar varje gång och sätter sin egen prägel. Skivan kommer att innehålla både gamla och nya sånger och ha en mer atmosfärisk prägel än sina föregångare.
David Castañeda har sina rötter i den skandinaviska rocken och till vardags leder lovsången i Hope Church i Märsta. Eric Liljero är en kompetent musiker med förflutet som sångare/keyboardist i BlueEyesSoul och kompmusiker till Carola. Numera är han lovsångsledare och en av pastorerna i Hillsong Church Stockholm, och medverkar regelbundet på Hillsongs globala lovsångsskivor och turneér. David Åhlén har tidigare varit involverad i Eldkollektivet och drivit postrock/elektronika-bandet Namur. Numera är han soloartist. David arbetar dessutom som lovsångsledare i Vineyard Söder och i Stockholms bönehus. Emily Åhlén har tillsammans med maken David spelat in flera skivor tillsammans med Eldkollektivet, som de även har skrivit sånger till. Hon har även medverkat på skivor av Namur och Ingemar Olsson.
Publicerat: 120214

David Åhlen

JESSE LEACH TILLBAKA I KILLSWITCH ENGAGE

 

Killswitch Engage har nu fyllt den lediga sångarpositionen. Det blev ett välbekant ansikte som inte bara tog över utan återkom till bandet. Originalsångaren Jesse Leach. Jesse Leach sjöng på bandets självtitulerade debut 2000 och på bandets stora genombrott "Alive Or Just Breathing" 2002. Samma år lämnade han bandet. Jesse Leach säger själv följande om comebacken:
- Det är en stor ära att få återförenas med mina bröder efter alla dessa år. Efter lite diskussion och mycket reflektion, så var det tydligt att det var den här vägen det var tänkt att jag skulle ta. Vi träffades och jammade på Howard-erans låtar och även några från "Alive Or Just Breathing" och vi kände att kemin fanns där.
Nu jobbar Killswitch Engage på ett nytt album och spelar i juni även på Metaltown i Göteborg.
Publicerat: 120208

Killswitch Engage

HEAD BLIR LOVE & DEATH

 

Brian "Head" Welch (ex K.O.R.N) har bestämt sig för att istället för att
marknadsföra sig under eget namn nu göra Head till ett riktigt band. Anledningarna är flera. Först och främst har Brian "Head" Welch alltid villat att Head ska vara ett band medan skivbolagen har villat marknadsföra honom under hans vanliga namn. Namnbytet sker även för att undvika förvirring då Brian "Head" Welch även är ute och håller föreläsningar och skriver böcker. En en har, när de sett hans namn i de sammanhangen, trott att det varit en konsert de har gått till. Nu blir Head Love & Death och det som annonseras i Brian "Head" Welch namn kommer vara hans böcker och föreläsningar.
Publicerat: 120208

Head

CLASSIC PETRA JOBBAR PÅ NYTT ALBUM

 

Classic Petra jobbar på ett nytt album. Skivan har ännu inte någon titel men kommer innehålla tio nyskrivna låtar och två nyinspelade klassiker. Vilka dessa två klassiker kommer att bli får fansen avgöra. En omröstning kommer inom kort inledas, men redan nu går det att ge förslag på bandets facebook-sida.
Publicerat: 120208

Classic Petra

DEMON HUNTER AVSLÖJAR TITEL

 

Demon Hunter har nu avslöjat titel och releasedatum för sitt nya album. Titeln blir "True Defiance" och releasen sker den 10:e april. Skivan är liksom tidigare album producerad av Aaron Sprinkle (Anberlin, Emery m.fl.) och mixad av Jason Suecoff (All That Remains, Trivium m.fl.). Skivan blir bandets agressivaste album hittills och är det första med nya extragitarristen Jeremiah Scott (The Shodown). Den 30 april spelar Demon Hunter på Vappugospel i Kouvola i Finland.
Publicerat: 120208

Demon Hunter

BRIDE HYLLAR BORTGÅNGEN MEDLEM

 

Den 19:e februari kommer Bride hålla en minneskonsert i Louisville i USA, för att hedra minnet av den bortgågne bandmedlemmen Steve Osbourne. Detta kan bli bandets sista USA-spelning, skriver sångaren Dale Thompson på sin facebook. Trots detta jobbar Bride på ett nytt album. Vilka som kommer ingå i Bride på den skivan kommer annonseras inom kort.
Publicerat: 120208

Bride

METALLICA STARTAR FESTIVAL

 

Orion Music + More är namnet på den nya festival Metallica startar i New Jersey. Festivalen kommer äga rum den 23-24 juni. Hittills är 22 artister klara för festivalen. Bland dessa märks; Arctic Monkeys, Avenged Sevenfold, Modest Mouse och Roky Erickson. Givetvis kommer även Metallica att spela. De kommer avsluta båda kvällarna. Den ena kvällen utlovar de att spela hela sitt svarta album och den andra hela "Ride The Lightening". Bandet hoppas att festivalen ska bli en återkommande festival under flera års tid.
Publicerat: 120208

Metallica

JOHN ELEFANTE JOBBAR PÅ NYTT ALBUM

 

John Elefante jobbar nu på ett nytt album. Den här gången blir det ett fan-finansierat album utan inblandning av något skivbolag. Det blir den här gången ett album i eget namn och inte som Mastedon. Skivan har ännu ingen titel, men arbetstiteln på insamlingskampanjen är "Come Alive".
Publicerat: 120208

John Elefante

JASON DUNN LÄMNAR HAWK NELSON

 

Efter att ha frontat Hawk Nelson sedan starten, fär nästan tio år sedan, har Jason Dunn nu bestämt sig för att lämna bandet den 15 maj i år. Jason Dunn jobbar på sitt första soloalbum under namnet Lights Go Down. Ett album som kommer släppas senare i år. Exakt vilket datum det blir eller vilket bolag som kommer släppa skivan är ännu inte klart. Men Jason Dunn har spelat in i studion tillsammans med den välkände producenten Steve Kravac (Blink 182, MxPx, Less Than Jake m.fl.). I ett pressmeddelande säger Jason Dunn:
- Jag kommer att sakna att stå på scenen med mina vänner, men jag ser verkligen fram emot framtiden med Lights Go Down". Han önskar sedan Hawk Nelson lycka till i framtiden.
Publicerat: 120203

Hawk Nelson

MIKE LEE TILLBAKA I BARREN CROSS

 

Mike Lee (även känd som Michael Drive) är tillbaka som sångare i Barren Cross. 2007 återförenades bandet, men redan i slutet på 2008 fick sångaren Mike Lee stiga åt sidan på grund av teologiska meningsskiljaktigheter. Dean Kohn togs då in som ny sångare. I början av detta år fann dock Barren Cross och Mike Lee varandra på nytt och han fick komma tillbaka till bandet. En första spelning väntar nu på Elements Of Rock i Schweiz i mars.
Publicerat: 120203

Barren Cross

MYCHILDREN MY BRIDE SLÄPPER NYTT

 

Den 13:e mars släpper metalcore-bandet Mychildren Mybride sitt tredje album. Det första sedan 2010 års "Lost Boy". Den nya skivan är den här gången ett självtitulerat album som är producerat av Zeuss (Hatebreed, Shadows Fall). Sedan "Lost Boy" har bandet förnyat sitt sound till något de känner att är deras eget. Men det går fortfarande att höra likheter med de tidigare albumen, säger bandet när de beskriver den nya skivan. Den tionde februari släpps den första låten från skivan; "On Wings Of Integrity Part II".
Publicerat: 120203

My Children My Bride

PILLARS SÅNGARE SOLODEBUTERAR

 

I slutet av mars släpper NU-Metal-bandet Pillars sångare Rob Beckley sitt första soloalbum. Han gör det på det nya bolaget Indefi Music, ett bolag som ger artisterna större frihet och där mer av pengarna som dras in går direkt till artisterna. Tillsammans med Pillar har Rob Beckley sålt över en miljon skivor, vunnit tre Dove Awards och med 2008 års skiva “The Reckoning” blev han även Grammynominerad i kategorien “Best Rock or Rap Gospel Album”. Om soloskivan säger Rob Beckley:
- Soloskivan ger mig möjlighet att vara mig själv och inte behöva bekymra mig för att jag ska försöka få det att låta så som Pillar förväntas låta. Jag älskar rock, älskar lovsång och älskar stora arenalåtar. Så detta kommer bli en riktig rockplatta med samma passionerade texter vi hade i Pillar.
Publicerat: 120203

Pillar

NY SINGEL OCH VIDEO MED BOB K

 

Uppsala-bandet Bob K har nu släppt en första singel och video från sitt kommande tredje album. Låten bär namnet "The Escape" och är producerad av David Larring från Kevin Max band. Fullängdare kommer Bob K släppa i april i samband med att de åker på en tre veckor lång Sydamerikaturné. Troligen kommer även Kevin Max resa med Bob K på den turnén.
Publicerat: 120203

Bob K

VÄRLDSBANDET SWITCHFOOT FÖR FÖRSTA GÅNGEN TILL SVERIGE

 

Efter fem års jagande har Gullbrannafestivalen äntligen fått bekräftat att San Diego-rockarna tar vägen över havet för att gästa sommarens Gullbrannafestival. Detta blir deras första konsert i Sverige. Detta superband blev etablerat 1996 av bröderna Jonathan Foreman (gitarr, sång) och Tim Foreman (bas, körsång) och deras nära vän Chad Butler (trummor) under namnet Chin Up, men då de signade med indiebolaget Re:Think bytte de till dagens namn. Fram till 2002 var Swithcfoot kända och etablerade för den kristna publiken, men när de signade för Columbia Records och fick hela fyra låtar med i filmen "A Walk To Remember" fick resten av världen upp ögonen för dem. Bandet har en rad priser och utmärkelser genom åren och inte nog med detta så släppte de i höstas det fantastiska albumet "Vice Verses", som debuterade på åttonde plats på Billboard 200. 2011 innehöll också en Grammy för Bästa Rockalbum.
Publicerat: 120131

Switchfoot

CLASSIC PETRA SLÄPPER LIVEALBUM

 

Efter comebacken 2011 med "Back To The Rock", är nu Classic Petra tillbaka med livealbumet "Back To The Rock (Live)". Skivan är det första livealbum denna sättning spelat in sedan klassiska "Captured In Time And Space" 1985. Skivan innehåller tolv låtar, är inspelad i Nashville och släpps både digitalt och på CD.
Publicerat: 120131

Classic Petra

ROB ROCK JOBBAR PÅ NYTT

 

Rob Rocks 2012 ser ut att bli ett mycket aktivt år. Först ut blir ett nytt album med Driver som kommer släppas under våren. Skivan kommer innehålla en del nya låtar men även några klassiska Driver låtar från 1989. Rob Rock planerar även ett nytt soloalbum senare under 2012.
Publicerat: 120131

Rob Rock

REMEDY DRIVE SAJNAT AV CENTRICITY MUSIC

 

Det Nashville-baserade rockbandet Remedy Drive har skrivit på för Centricity Music. Bandet befinner sig nu i studion för att spela in ett nytt album tillsammans med producenten Peter Kipley (MercyMe, Kutless, The Afters). Skivan beräknas släppas i höst.
Publicerat: 120131

Remedy Drive

TODD AGNEW SLÄPPER NYTT

 

Lovsångsledaren, musikern och låtskrivaren Todd Agnew släpper den sjätte mars det nya albumet "How To Be Loved" på Ardent Records.Skivan är Todd Agnews femte album och är producerat av Paul Ebersold (Third Day, 3 Doors Down). På låtskrivarfronten har Todd Agnew den här gången jobbat tillsammans med låtskrivare som Andrew Osenga (Chris Tomlin, Andrew Peterson) och Jason Ingram (Brandon Heath, MercyMe).
Publicerat: 120131

Todd Agnew

MXPX TILL FRIZON

 

I snart två årtionden har det amerikanska skatepunkbandet MXPX spottat ur sig verk som kommit att påverka hela poppunkscenen. Bandet blev tillsammans med namn som Green Day och Bad Religion mycket populära när de fick sitt genombrott i mitten av 90-talet. Just nu arbetar bandet på sitt nionde fullängdsalbum. Frizon går av stapeln 8-12 augusti 2012. Under sommaren turnerar bandet i Europa med en delvis ny uppsättning
medlemmar då två av originalmedlemmarna vilar upp sig i USA. Sångaren Mike Herrera har med sig det på hemmaplan väletablerade schweiziska punkbandet Cancer som backup. Turnésättningen går därför under namnet MXPX All Stars.
Publicerat: 120126

MxPx

GUNGOR KLARA FÖR GULLBRANNAFESTIVALEN

 

Kollektivet Gungor är ett band som är svårt att placera in, deras vackra, intensiva, poetiska, lovsångsfyllda musik måste upplevas. I somras fick Frizon uppleva detta succéband och nu är det Gullbrannafestivalens tur. Detta Denver-baserade band släppte i höstas sitt tredje album "Ghosts Upon The Earth" och åter igen gick de sin egen väg, allt för att skapa en spännande blandning av briljant och konstnärlig musik med en tydlig lovsångskänsla.
Publicerat: 120126

Gungor

SENT BY RAVENS SLÄPPER UPPFÖLJARE

 

Tooth & Nail-bandet Sent By Raven, som debuterade 2010 med det moderna rockalbumet "Our Graceful Words", släpper den 28 februari sitt andra album "Mean What You Say". Skivan är producerad av Rob Hawkins (Fireflight, Disciple) och mixad av Ainslie Grosser.
Publicerat: 120126

Sent by Ravens

NEAL MORSE I NY SUPERGRUPP

 

Redan förra året fanns det tecken på att ett nytt projekt med den tidigare Dream Theater-trummisen Mike Portnoy och Deep Purple-gitarristen Steve Morse var på gång. Nu har de gjort verklighet av planerna och fått med sig Neal Morse på Keyboard, Dave LaRue på bas och Casey McPherson på sång och gitarr. Bandet, som fått namnet Flying Colors, släpper den 27 mars sitt självtitulerade debutalbum via Music Teorier Recordings. Mike Portnoy är även aktuell med sitt andra nya band, Adrenaline Mob, som släpper sitt album den 13 mars.
Publicerat: 120126

Neal Morse

KILLSWITCH ENGAGE BRYTER MED SÅNGARE

 

Killswitch Engage har efter nio år brutit med sångaren Howard Jones. Orsaken till detta är flera. För det första hade bandet precis börjat skriva på sitt sjätte studioalbum. Bandet såg då att motivationen tycktes ha gått ur Howard Jones. När de påpekade det för honom upptäckte han själv det och kände att han inte kände någon glädje över att göra ett nytt album eller någon motivation för allt turnerande som skulle följa det. Han klev då åt sidan. För det andra lider Howard Jones av typ 2 diabetes, något han ignorerade i många år. Men nu känner att han måste ta på allvar. Att ta ett kliv tillbaka var därför lägligt. Killswitch Engage söker nu ny sångare. Intresserade uppmanas höra av sig till deras management. Killswitch Engage kommer för övrigt till Sverige i juni för en spelning på Metaltown i Göteborg.
Publicerat: 120115

Killswitch Engage

DOWNHERES SÅNGARE MARC MARTEL SÅNGARE I QUEEN-BAND

 

Downheres sångare Marc Martel har inför en jury, bestående av bland annat Roger Taylor från Queen, blivit vald som sångare i tribute-bandet Queen Extravaganza som kommer turnera intensivt under 2012. Inför tävlingen gjorde Marc Martel en audition video som lades upp på youtube. Videon fick över fem miljoner visningar och Marc Martel bjöds in till The Ellen Show där han fick stående ovationer från publiken. För Downheres fans kom det inte som någon överraskning att Marc Martel anses sjunga likt Freddie Mercury, så att han vann tävlingen var för dem självklart. Hur detta påverkar Downhere återstår att se, men planen är att Marc Martel ska vara kvar i Downhere och även hinna turnera med dem.
Publicerat: 120115

Downhere

OWL CITY GÄSTAR PAUL VAN DYKS NYA SKIVA

 

Den 20 mars släpper den framgångsrika DJ:en Paul Van Dyk sitt sjätte studioalbum "Evolution". På låten "Eternity" gästas skivan av ingen mindre än Owl Citys Adam Young.
Publicerat: 120115

Owl City

PROJECT 86 JOBBAR PÅ NYTT FAN-FINANSIERAT ALBUM

 

Project 86, vars kontrakt med Tooth & Nail löpt ut, jobbar nu på sitt åttonde studioalbum. Skivan, som kommer släppas i sommar, kommer bli ett fan-finansierat album som bandet släpper på egen hand. Project 86 släpper snart även en DVD med titeln "XV", som i dokumentärformat sammanfattar deras 15 första år.
Publicerat: 120115

Project 86

SUPERTONES STRIKES BACK

 

Ska-bandet The O.C. Supertones jobbar på nytt material. I ett videoinlägg på facebook avslöjade bandets frontman Matt "Mojo" Morginsky nyligen nyheten direkt från sin hemstudio. Hur mycket ny musik det kommer att bli eller hur den kommer att släppas har de dock ännu inte gått ut med. Klart är dock att bandet kommer framträda på sommarens kristna festivaler i USA.
Publicerat: 120115

The OC Supertones

DEMON HUNTER FÖRSTÄRKER MED NY GITARRIST

 

Inför releasen av sitt sjätte studioalbum i april, har Demon Hunter förstärkt sin sättning med ytterligare en gitarrist. Gitarristen heter Jeremiah Scott och har tidigare setts som strängbändare i The Showdown, ett band där Demon Hunter medlemmarna Timothy "Yogi" Watts och Patrick Judge även setts. Jeremiah Scott är, utöver att vara en skicklig gitarrist, även en erkänd producent som bland annat producerat Living Sacrifices "The Infinite Order". Demon Hunters nya skiva har han dock inte producerat. Det har istället Aaron Sprinkle (Anberlin, Emery) gjort.
Publicerat: 120115

Demon Hunter

NYTT ALBUM MED MXPX

 

Den tredje april släpper MxPx sitt nya album "Plans Within Plans", fyra år efter att det senaste studioalbumet "Secret Weapon" kom. Skivan kommer innehålla 13 låtar och släpps på MRI/Rock City Recording Company i USA och på Flix Records i Europa. MxPx firar även 20 år som band i år. Under de år som gått har de totalt sålt över 2,5 miljoner album och turnerat över hela världen. När nya skivan skulle spelas in fick de göra det mellan turnéer. Därav albumets titel.
Publicerat: 120115

MxPx

THE CITY HARMONICS BASIST DRABBAD AV CANCER

 

The City Harmonics basist Eric Fusilier har drabbats av cancer. Det började med att han började känna sig klen och orörlig. Han åkte då in på en undersökning där läkarna konstaterade att det var en aggressiv form av leukemi (känd som ALL eller Acute Lymphoblastic Leukemia) han drabbats av. Bandkollegorna uppmanar nu till bön för Eric.
Publicerat: 120115

The City Harmonic
 
[JANUARI] - [FEBRUARI] - [MARS] - [APRIL] -[MAJ] - [JUNI] - [JULI] -
[AUGUSTI] - [SEPTEMBER] - [OKTOBER] - [NOVEMBER] - [DECEMBER] -
[2015] - [2014] - [2013] - [2012] - [2011] - [2010] - [2009] - [2008]På gång

ANDREAS PASSMARK
LÄMNAR NARNIA

Efter att under 2016 haft ett uppehåll från liveframträd-anden med Narnia har basisten Andreas Passmark bestämt sig för att...

Läs mer här!
Konsertguiden
LZ7
  • 25 feb - Bankeryd
NARNIA
  • 16-19 aug - Falun
PLANETSHAKERS
  • 23 juni - Mullsjö
  • 6-9 juli - Halmstad
Läs mer här!
Annonser
Rollupkungen