Prenumerera


Prenumeration
Teckna upp dig idag, få tidigare nummer på köpet!
Läs mer här!

Produktshop


T-shirts
Köp en snygg T-shirt i vår nya produktshop!
Läs mer här!
Festivalguiden
GULLBRANNAFESTIVALEN
Halmstad
8-11 juli 2021

Efter att ha fått ställa in festivalen 2020, på grund av Coronan, hoppas Gullbrannafestivalen på att kunna vara tillbaka under sommaren 2021.
Band: Carola, Dirty Loops, Jonathan Johansson, Sabina Dumba, Lin D, LZ7, Hansam m.fl.
Läs mer här!
Blogg
Noizegate Awards 2016
RÖSTA I NOIZEGATE AWARDS 2016
Nu kan du vara med och rösta i Noizegate Awards 2016. Röstningen är öppen under augusti månad och resultatet presenteras sedan i september/oktober numret av den tryckta tidningen och i samband med att det släpps även här på hemsidan.
Läs mer här!
På gång
AUGUST BURNS RED PÅ VÄG IN I STUDION  

Genregiganterna August Burns Red har nu spikat datum för inspelningen av sitt fjärde studioalbum. Det blir den 14 februari de går in i studion tillsammans med Jason Suecof, som även producerade och mixade bandet förra album "Constellations", i hans Audio Hammer Studios utanför Orlando i Florida. Med 2009 års "Constellations" etablerade sig August Burns Red som metalcorens kungar. De debuterade på Billboardlistans 24:e plats och har till dags dato sålt över 90 000 ex av skivan och laddats ned av ännu fler. "Vi ser verkligen fram emot att få komma tillbaka till Florida och på nytt spela in med Suecof", säger bandets gitarrist JB Brubaker och fortsätter: "Vi är snart färdiga med låtskrivandet och slipar fram en skiva med ett stort sound. Jag minns inte att jag känt mig så här upprymd inför något av våra tidigare album", säger han. Skivan som ännu inte har någon titel kommer att släppas i sommar. I sommar kommer också August Burns Red till Sverige. Den andra juni spelar de på Siesta-festivalen i Hässleholm. Kvällen innan spelar de även på Nosturi-klubben i Helsingfors i Finland.
Publicerat: 110125

August Burns Red
TIM HUGHES PÅ GÅNG MED NYTT ALBUM  

"Love Shine Through" är titeln på Tim Hughes nya skiva som kommer släppas i mars. Skivan, som innehåller elva låtar,
är producerad av Martin Smith (ex Delirious?) och gästas av en långa rad välkända låtskrivare och musiker. Bland låtskrivarna märks bland annat Ben Cantelon, Nick Herbert, Nikki Fletcher, Keys Kraayenoord, Stu G och Martin Smith och bland musikerna medlemmar från Rend Collective Experiment, Kim Walker-Smith (Jesus Culture), Marc James (Vineyard, Verra Cruz), Michael Guy Chislet (Hillsong United). Jerry Brown (Girls Aloud), David Grant och Josiah Sherman (The Listening). Textmässigt berör skivan ämnen som uppenbarelse, hängivenhet och känsla.
Publicerat: 110125

Tim Hughes
TIMES OF GRACE HAR DEBUTERAT  

Times Of Grace har nu debuterat med albumet "The Hymn Of A Broken Man", som är släppt av Roadrunner Records. Bandet är ett sidoprojekt från Adam Duktiewicz i Killswitch Engage och förre Killswitch Engage sångaren Jesse Leach. "The Hymn Of A Broken Man" utforskar djupet av mänskligt lidande med en konstnärlig desperation, muskulös smidighet, tung aggression och med vackra melodier. Bandets debut är lika rik ochmångfaldig som livet självt. Täxtmässigt handlar det om att hålla fast vid löftet om styrka även genom motgångar. 
Publicerat: 110125

Times Of Grace
BRETT DETAR SKÄNKER BORT SOLODEBUT  

Den tidigare Zao/The Juliana Theory medlemmen/sångaren Brett Detar har nu gjort debut som soloartist. Skivan heter "Bird In The Tangle" och kan gratis laddas ned på hans hemsida. Den här gången handlar det inte om metalcore eller rock utan om country.
Publicerat: 110125

Brett Detar
ULTERIUM RECORDS AVSLÖJAR KOMMANDE SLÄPP  

2011 tycks bli ännu ett intensivt år för Ulterium Records. Nya rleaser utlovas med band som Theocracy, Harmony och Incrave. Skivbolaget utlovar också några nya intressanta sajningar och återutgivningar, men ävslöjar ännu inte vilka det är.
Publicerat: 110125

Incrave
REMIX-ALBUM MED FREDA'  

Freda' har på egenhand släppt ett album med titeln "Remix+Outgivet". Som titeln antyder innehåller skivan ett stort antal remixer av bandets låtar, B-sides singlar som tidigare bara funnits på vinyl, några demos, debutsingeln "Livsviktigt" från 1983 och några helt unika tidigare ej utgivna låtar. Skivan går enbart att beställa via bandets gitarrist Arne Johansson.
Publicerat: 110125

Freda
NY SINGEL MED HILLSONG TILL FÖRMÅN FÖR VÄLGÖRENHET  

Hillsong Sydney har spelat in en cover av sången "It Is Well With My Soul" och släppt den som singel till förmån för hjälparbetet efter den stora översväningen i Queensland i Australien.
Publicerat: 110125

Hillsong
I'M FROM BARCELONA EXKLUSIVT PÅ PITCHFORK  

Den 19:e januari var det premiär för I'm From Barcelonas nya singel ”Get In Line” på den allra inflytelserikaste musiksiten Pitchfork och låten kunde laddas ner över hela världen. I USA kommer I’m From Barcelona släppas på den prestigefyllda labeln Mute. I Sverige ser vi fram emot Sveriges största bands tredje album ”Forever Today” den 23 mars. ”Något händer när vi ses. För att försöka fånga detta på band spelade vi in denna nya skiva live i studion. Inga konstigheter, bara att trycka på rec och räkna till fyra!", säger bandet i ett pressmeddelande och fortsätter: "Första sessionen var i Svenska Grammofonstudion i Göteborg, där vi bodde och spelade ihop under fem dagar. Det blev en intensiv blandning av matos, luftmadrasser och euforisk pop. Efter det åkte vi till Varberg och restaurangen Majas vid Havet. Medan vi spelade in kunde vi se surfarna som försökte besegra vädrets makter utanför. Forever Today handlar om hur det är att vara 20 personer som delar en liten yta och en stor dröm."I vår är det planerat 29 spelningar mellan 7 april - 4 juni, varav Paris, London och Berlin är att nämna några.
Publicerat: 110125

I'm From Barcelona
DOCTOR MIDNIGHT AND THE MERCY CULT TILL PEACE & LOVE  

Under den senaste tiden har du inte kunnat undgå att läsa om Hans Erik Dyvik Husby, eller Hank von Helvete som han är mer känd som. Norrmannen som gick in och gjorde en fantastisk rolltolkning av Cornelis Vreeswijk på vita duken är nu tillbaka på den norska metalscenen och med sig har han en imponerande skara musiker hämtade från bland annat Satyricon, Extol och Marilyn Mansons band. Tillsammans bildar de supergruppen Doctor Midnight and the Mercy Cult, ett kraftpaket som inte skådats på länge I lusekoftornas förlovade land. Bandet är nu klara för sin första Sverige-spelning. Denna kommer äga rum på Peace & Love i Borlänge. Lagom till den kommer även debutalbumet att släppas. Övriga nya bokningar till Peace & Love är: Håkan Hellström, Hoola Bandoola Band, Looptroop Rockers, Junior Watson, Soilwork,Säkert, Kvelertak, Frifot, The Baboon Show, Stiko Per Larsson, The Knockouts, Hanna Turi, Det Vackra Livet och Map of Moscow.
Publicerat: 110125

Doctor Midnight
NY VIDEO MED AS I LAY DYING  

Den 17 december filmade det Grammynominerade metalcorebandet As I Lay Dying en vide till låten "Anodyne Sea" från senaste skivan "The Powerless Rise". Videon, som nu är färdigredigerad, regisserades av McFarland och Pecci från Killswitch Productions och är inspelad i bandets hemstad San Diego i Kalifornien. Videon handlar om yttrandefrihet och berör vad som i värsta fall kan hända dig om du står upp för vad du tror på. Se videon här!
Publicerat: 110125

As I Lay Dying
MARTIN OCH ANNA SMITH SLÄPPER BÖCKER OM DELIRIOUS?  

Både Martin, tidigare sångare i Delirious?, och hans fru Anna släpper nu varsin bok som handlar om åren med Delirious?. Martins bok heter "My Journey With The Band, A Growing Family And An Army Of History Makers". I boken delar han med sig av de erfarenheter han fick som sångare i Delirious?. Annas bok bär titeln "Meet Mrs Smith: My Adventures With Six Kids, One Rock Star Husband And A Heart To Fight Poverty" och handlar liksom titeln antyder om livet som mamma och hur det är att vara gift med en rockstjärna. Till en början släpps böckerna enbart på engelska.
Publicerat: 110119

Martin & Anna Smith
NYTT MED PASSION  

Den åttonde mars släpper Sixstepsrecords Passions nya liveskiva "Here For You". Bland de medverkande lovsångsledarna märks bland annat Chris Tomlin, David Crowder Band, Charlie Hall, Matt Redman, Christy Nockels och Kristian Stanfill. Skivan kommer innehålla en del välbekanta sånger, men också en hel del nytt material. Skivan är en uppföljare till 2010 års "Awakening". En skiva som nyligen blev grammynominerad.
Publicerat: 110119

David Crowder
FIGURE FOUR ÅTERFÖRENAS OCH SLÄPPER VINYL  

Blood & Ink Records låter meddela att de planerar att släppa Figure Fours sista skiva "Suffering The Loss" från 2003 på vinyl. Releasen planerar de lagom till Figure Fours återförening på Rain Fest, där även band som Trial, Madball och Most Precious Blood kommer spela, i Seattle sista helgen i maj. Medlemmarna i Figure Four ses till vardags nu i band som Comeback Kid och Grave Maker.
Publicerat: 110119

Figure Four
ECHOING ANGELS  

Echoing Angels, det soulfyllda rockbandet från Atlanta, släpper den 22 mars ett nytt självtitulerat album vi eOne Entertainment. Producerat har Calvin Turner (Marc Broussard, Jimmy Needham) gjort.
Publicerat: 110119

Echoing Angels
FRANCESCA BATTISTELLI SLÄPPER UPPFÖLJARE  

Den grammynominerade och Dove Award-vinnande sångerskan Francesca Battistelli släpper den första mars sitt andra album "Hundred More Years". Första singeln "This Is The Stuff" har nu nått radiostationerna och finns även ute på iTunes.
Publicerat: 110119

Francesca Battistelli
RUSH OF FOOLS SAJNADE AV EONE CHRISTIAN MUSIC  

Rush Of Fools har sajnats av eOne Christian Music, en del av kraftigt växande eOne Entertainment.Bandet skriver nu låtar för sitt tredje album som beräknas släppas i sommar.
Publicerat: 110119

Rush Of Fools
RED TILLBAKA MED SITT TREDJA ALBUM  

Essential Records sajnade bandet Red, som varit grammynominerade två gånger, släpper den första februari sitt tredje album "Until We Have Faces". Även om Red har mognat som band beskriver de nya skivan som en mix av de två första albumen, men på steroider. Textmässigt handlar nya skivan om att söka efter sin sanna identitet. Inspirationen har de hämtat från flera håll, däribland från C.S. Lewis bok "Until We Have Faces". Då bandet sedan senast växt till ett fyrmannaband genom värvningen av trummisen Joe Rickard är temat högst relevand då de själva har en ny identitet att jobba på.
Publicerat: 110119

Red
JAMIE GRACE SAJNAD AV GOTEE RECORDS  

Gotee Records har presenterat en ny sajning. Artisten heter Jamie Grace och är en 19-årig singer/songwriter. Den 22 februari planerar Gotee att släppa Jamie Grace debut-EP "Hold Me" digitalt. Den första fullängdaren är sedan planerad till hösten 2011. Producerat har Christopher Stevens (TobyMac, Sanctus Real, Mandisa) gjort. Toby Mac, som gästsjunger på "Hold Me", säger följande om Jamie Grace; "Ibland känner jag att jag vill finna nya artister och hjälpa dem utveckla deras låtar, hjälpa dem hitta rätt producent och sedan lansera dem för världen. Jamie Grace är en fantastisk sådan artist som passar Gotee perfekt. Hon skriver sina egna låtar, sjunger och spelar sin egen musik. Hennes stil går inte att sätta en etikett på. Det är en blandning av reggae, folk och hip hop. Jag har sagt det ofta; ska vi vara en lysande stad på toppen av kullen behöver vi vara varierad stad. Jamie Grace är en del av denna varierade stad. Hon är det naturliga nästa steget för musikindustrin."
Publicerat: 110119

Jamie Grace
INTENSE MILLENNIUM RECORDS SAJNAR SITT FÖRSTA NYA BAND  

Efter starten förra året har Intense Millennium Records gjort sig kända som ett bolag som återutger klassiker släppta på Intense Records under sent 80- och tidigt 90-tal. Nu har bolaget tagit nästa steg och presenterar nu sin första nya sajning. Bandet heter Hawthorn och är ett brasilianskt symfoniskt blackmetal-band influerat av det skandinaviska soundet. Kontraktet gäller för flera album och är skrivet i samarbete med Sullen Records. Som independenband har Hawthorn tidigare släppt två inspelningar. "Dawn Of Blood EP" (2008) och "Thorns And Blood" (2010). Sullen Records kommer nu återsläppa dem på en gemensam disc i begränsad upplaga. Intense Millennium Records släpper senare i år bandets nya album.
Publicerat: 110119

Hawthorn
SAVIOUR MACHINE ÅTERFÖRENAS FÖR TURNÉ  

Som nyårshälsning till alla fans avslöjade Saviour Machine i en videohälsning att de i sommar kommer genomföra en stor USA-turné med början i juni och avslut i augusti. Detta blir de första spelningarna på 10 år. Bandet kommer spela akustiska intima konserter i teaterlokaler, som varar mellan 90 minuter och två timmar med låtar från alla skivor. Den sättning som framförde hälsningen består av Eric Clayton (sång), Jeff Clayton (gitarr), Charles Cooper (Bas) och Nathan Van Hala (piano/Keyboards).En sättning som inte jobbat tillsammans på 12 år.
Publicerat: 110119

Saviour Machine
CLASSIC PETRA TILL NORSKA SKJÆRGÅRDS-FESTIVALEN  

Den återförenade klassiska sättningen av Petra är nu klara för sommarens Skjærgårds-festival i norska Risøya. Bandet är aktuella med albumet "Back to the Rock", en tidskapsel med nyinspelningar av låtar från b.la "More Power to Ya" (1982), "Not of this World" (1983) och "Beat the system" (1984). Skivan innehålle även några helt nya låtar. Under 2011 genomför bandet nu en världsturné. Något Sverigedatum är ännu inte presenterat.
Publicerat: 110114

Classic Petra
KANSAS KLARA FÖR SWEDEN ROCK  

Kansas (gissa var i USA de kommer ifrån?) var bland de första som sammanförde symfonirock och hårdrock, och det är fortfarande inte många som gjort det lika bra. Bandet debuterade 1974 och fick sitt stora genombrott 1976 med albumet "Leftoverture" och hiten "Carry On Wayward Son". På denna följde en lång rad av ytterligare klassiska låtar som "Dust in the Wind", "Point of Know Return" och "Hold On". Den otroligt välspelade musiken, med dess på en gång intrikata och smittsamma melodier, har bildat skola för otaliga progressiva hårdrocksband. Och allra helst ska låtarna förstås upplevas live - en miljö där Kansas fortfarande regerar. I sommar kommer de till Sweden Rock.
Publicerat: 110114

Kansas
ALICE COPPER TILL GETAWAY ROCK  

Hårdrocksfestivalen Getaway rivstartade förra sommaren med Slash som dragplåster. När festivalen går för andra året står skräckrockaren Alice Cooper överst på affischen. Andra nya bokningar till sommarens festival är Hellyeah, Corrosion of Conformity och svenska Graveyard, som släpper skiva och förväntas få sitt stora genombrott under året 2011. Sedan tidigare finns spelningar med bland andra Immortal, hajpade Ghost och de svenska death metal-veteranerna Entombed. Getaway Rock Festival hålls i Gävle och pågår pågår 7-9 juli.
Publicerat: 110114

Alice Cooper
FREDA MIXAR KONSERT FÖR RADIO  

Freda' har i dagarna befunnit sig i Stockholm för mixning av Rival-konserten som spelades in i Stockholm under höstturnén i oktober. Konserten kommer i februari sändas på Sveriges Radio P4.
Publicerat: 110114

Freda
STRYPER KLARA FÖR SWEDEN ROCK  

Den kristna hårdrockens giganter! Under 80-talet var Kaliforniens Stryper ett av den melodiösa hårdrockens stora band. Album som "To Hell With the Devil" (1986) blev miljonsäljare och låtar som "Free", "Honestly" och "Always There For You" gjorde dundersuccé på MTV. Många av Strypers trosfränder hävdade därför att bandet inte var "riktiga" kristna. Detta frustrerade kvartetten som efterhand bytte stil och i slutänden upplöstes helt. Historien har emellertid givit Stryper upprättelse, och 2003 återförenades bandet permanent. Musiken och texterna låter numera återigen som under guldåldern, och inom det närmaste släpps Strypers tredje album sedan återföreningen, coverplattan "The Covering". Många har längtat efter att få se bandet på SRF, och nu är det äntligen dags - i den klassiska originalsättningen med bröderna Michael och Robert sweet (sång/gitarr respektive trummor), Oz Fox (gitarr) och Tim Gaines (bas).
Publicerat: 110111

Stryper
BLINDSIDE SLÄPPER NYTT I VÅR  

Blindside har en gedigen karriär i USA; Med över 600.000 sålda album och ett flertal turnéer tillsammans med bl.a. Linkin Park, P.O.D., Hoobastank & Papa Roach så satte de igång med låtskrivande för nästa album i början av 2009. Under 2010 spelade de in albumet i Los Angeles med Howard Benson (My Chemical Romance, Linkin Park m.fl.). Albumet är färdigställt och nu börjar allvaret med att erövra Sverige och Europa! Release av "With Shivering Hearts" är planerad i vår. Blindside är nu även klara för sommarens Putte i Parken i Karlsskoga.
Publicerat: 110111

Blindside
HANK VON HELVETE OCH EXTOL-DAVID I NYTT SUPERBAND  

Efter skådespelarframgångarna i filmen om Cornelis Vreeswijk, där Hans-Erik Dyvik Husby aka Hank von Helvete gestaltade Cornelis själv, återvänder han nu till rocken.  Hans-Erik har varit med och format det metalinspirerade rockbandet Dr. Midnight & the Mercy Cult som kommer göra sin första spelning på den norska Slottsfjell-festivalen i sommar. Övriga bandmedlemmar är svensken Tim Sköld från Marilyn Mansons band, David Husvik från Extol, Audun Stengel från Apotygma Berzerk samt Anders Odden som tidigare spelat i Satyricon. Hank von Helvete är gruppens sångare och frontfigur. Debutalbum väntas komma under våren.
Publicerat: 110111

Doctor Midnight
JOSH OCH ZAC HAR LÄMNAT PARAMORE  

Efter sju år i bandet har Josh och Zac lämnat Paramore. Skälen är flera. Enligt dem själva har det ända sedan starten funnits delade meningar om huruvida Paramore är ett band eller Hayleys kompband. När turnerandet för "Riot" var avslutat och skrivandett inleddes till "Brand New Eyes", presenterade Hayley mörkare texter än vad Josh och Zac kunde stå för. Bland annat hade hon skrivit “the truth never set me free”, en stark kontrast till bibelordet i John 8:32 som Josh och Zac bekännde sig till. De lät texten slinka igenom, men kände mer och mer att bandet höll på att dela upp sig i två läger och vänskapen dem emellan dö ut. Efter mycket bön och själavård bestämde sig slutligen Josh och Zac i slutet av förra året för att lämna bandet. De säger själva; "Vi känner verkligen att Gud leder oss åt ett annat håll nu och jag vi är övertygade om att han har fantastiska saker i beredskap för oss. Om Gud vill att vi ska ägna oss åt musik i framtiden så kommer vi göra det. Vi hoppas då att ni alla vill dela den med oss." Hayley, Taylor och Jeremy kommer fortsätta med Paramore. De har två nya låtar färdigskrivna som de spelat in demos för. I en portugisisk intervju avslöjade Hayley vilka två som kommer ersätta Josh och Zac under turnéen i Sydamerika om ett par månader. Enligt artikeln är det Justin York på gitarr (Taylors bror som tidigare ersatt Josh när han gifte sig förra våren) samt Josh Freese på trummor, som tidigare spelat i bl.a Guns N’ Roses.
Publicerat: 110111

Paramore
THE GLORIOUS UNSEEN LAGT PÅ IS  

Framtiden ter sig nu mycket osäker för The Glorious Unseen. Bandets sångare Ben Crist har valt att flytta från Nashville Tennesee till Kansas City, för att engagera sig i IHOP (the International House of Prayer). The Glorious Unseen är därför nu lagt på is. Ben Crist själv säger; "För närvarande är inte TGU längre ett resande/turnerande band.Vi är inte ens ett band längre. Det finns dock fortfarande en chans att vi kommer tillbaka, förutsatt att Gud leder mig till att ägna mig åt lovsång på nytt." Alla spelningar och festivaldatum som var bokade för 2011 har nu bokats av.
Publicerat: 110111

The Glorious Unseen
AARON GILLESPIE PÅ GÅNG MED LOVSÅNGSALBUM  

Aaron Gillespie (ex, Underoath, The Almost) jobbar på ett lovsångsalbum på egenhand med titeln "Anthem Song".
Skivan kommer att släppas åttonde mars 2011 på BEC Recordings.
Första singeln "We Were Made For You", som Aaron skrivit tillsammans med Paul Baloche, finns ute nu.
– Jag har alltid villat göra en skiva som denna, säger Aaron.
– The Almost är ett rockband och jag ville inte mixa ihop de här två stilarna. Men jag har en längtan efter att få se vår generation lovsjunga Gud. Många av de jag mött genom musiken tycker inte lovsång är coolt. Jag vill att de ska hitta ett hem och en vokabulär de kan uttrycka sig med genom den här musiken.
Aaron Gillespie inledde sin musikaliska karriär redan vid 14 års ålder då han som trummis var med och bildade det populära metalcore-bandet Underoath. Ett band han lämnade tidigare i år.
"Anthem Song" har Aaron spelat in i Seattle tillsammans med producenten Aaron Sprinkle (Jeremy Camp, Kutless). Båda är multiinstrumentalister och spelar därför näst intill allt på skivan.
Låtarna har Aaron skrivit tillsammans med Paul Baloche, Sarah Hart och Phillip LaRue.Inspirationen till skivan fick Aaron under en missionsresa till Afrika.
– Afrikas folk upplevde jag som väldigt glada trots de omständigheter de lever under. De har ingenting men lovsjunger med hela deras hjärtan. Jag kom som rik amerikan för att fixa något i deras värld, men upptäckte att det är vi som behöver fixas. Jag lärde mig att Guds godhet är ett ständigt pågående "anthem". Vår uppgift är att fånga en del av den sången medan vi finns här, säger Aaron.
Publicerat: 110104

Aaron Gillespie
ABANDON KANSAS KLARA MED INSPELNING  

Abandon Kansas är klara med inspelningen av sin första fullängdare för Gotee Records. Titeln blir "Ad Astra Per Aspera" (latin för "To The Stars Through Difficulties").Producerat har Mark Lee Townsend (Deas Vail, House of Heroes) gjort.
Publicerat: 110104

Abandon Kansas
NYTT ALBUM MED HILLSONG UNITED  

Tolfte fullängdaren och andra studioprojektet från Australiska rocklovsångarna i Hillsong United kommer släppas i februari av engelska Kingsway. Titeln blir "Aftermath" trots att den tidigare annonserats som "This Means Love" och ursprungligen var tänkt att släppas i november.
Publicerat: 110104

Hillsong United
NYTT ALBUM MED IONA SLÄPPS I APRIL  

Keltiska bandet Iona jobbar nu med att färdigställa det nya albumet "Another Realm". Skivan kommer sedan mixas i januari/februari. Releasen är sedan planerad att ske i april 2011. Skivan är inspelad i flera studios i England, Ireland och Holland och är det första albumet med nya medlemmen Martin Nolan (säckpipa och flöjt), som tagit över efter avhoppade Troy Donockley. Ionas sångerska Joanne Hogg är även aktuell med albumet "Raphael's Journey" som hon spelat in tillsammans med Frank van Essen. Ett album som gästas av alla medlemmar i Iona och även av Moya Brennan. Nye medlemmen Martin Nolan är även han aktuell med ett soloalbum. Titeln är "Bright Silver, Dark Wood".
Publicerat: 110104

Iona
NY EP MED SWITCHFOOT  

Switchfoot släpper nu EP:n "Eastern Hymns For Western Shores" exklusivt via deras hemsida. Låtarna spelades in mellan "Nothing Is Sound" och "Oh! Gravity" men under många år trodde bandet att mastern antingen gått förlorad eller blivit stulen. När den återfanns såg bandet till att sångerna blev inspelade och mixade under en och samma vecka. De sex låtarna på EP:n visar upp ett mörkare och mer mystiskt sound från bandet. Bandet har sett till att förpacka EP:n snyggt. Varje låt har exempelvis fått ett eget unikt designat vykort med sig.
Publicerat: 110104

Switchfoot
NY SKIVA MED SHAWN MCDONALD  

Shawn McDonald kommer den 22 mars släppa sitt fjärde album via Sparrow Records. Skivan kommer heta "Closer". Det är också titeln på den första singeln som redan nu finns släppt på iTunes.
"Closer" är Shawn McDonalds första skiva på tre år. Den senaste "Roots" släpptes 2008.
Albumets tema är hopp mitt i livets stormar. Albumets låtar har han skrivit själv men har på ett par av dem även jobbat med Ben Glover. Producerat har Christopher Stevens (TobyMac, Sanctus Real) gjort.
Skivan kommer innehålla 13 låtar med titlar som “The Lost Get Found”, “Before The Morning”, “Don’t Give Up”, “Storms” och “Better Way”.
Publicerat: 110104

Shawn McDonald
SHOWBREADS NYA ÄR GRATIS  

Efter att ha lämnat Tooth & Nail Records efter fem album inledde Showbread ett samarbete med comeandlive.com och skänker nu bort den nya skivan "Who Can Know It?" via deras webbsida.
Skivan släpptes den 16 november och redan har Showbread tjänat mer än vad de på en skiva gjorde när de hade skivkontrakt i form av donationer.
Musikaliskt har Showbread valt att låta sin "Raw Rock" den här gången influeras av band som The Eagles och R.E.M. istället för Refused och Nine Inch Nails, som tidigare varit brukligt.
Publicerat: 110104

Showbread

HASTE THE DAY SLUTAR

 

Haste The Day har bestämt sig för att sluta. I ett meddelande på deras hemsida förklarar den siste kvarvarande originalmedlemmen Mike Murphy varför.
– Vi har haft tio fantastiska år och vill tacka alla våra underbara fans som stått med och stöttat oss genom alla våra förändringar och sett oss växa som band. Utan er hade det här bandet varit ingenting. Det finns många skäl till varför Haste The Day nu slutar. Hur som helst så känner vi att vi har skapat den bästa musik vi har kunnat och tror nu att det är tid för oss att gå vidare till nästa fas i våra liv.
Ett sista farväl kommer Haste The Day ge genom en avslutande avskedsturné i februari och mars 2011. Turnén kommer gå genom USA och Kanada. Några internationella datum finns inte bokade. Med på turnén tar de vännerna i Mychildren Mybride, The Chariot och A Plea for Purging.
Publicerat: 110104

Haste The Day

STEVEN CURTIS CHAPMAN JOBBAR PÅ NYTT ALBUM

 

Steven Curtis Chapman jobbar på ett nytt album som kommer få titeln "Re:creation". Liksom titeln antyder kommer skivan bestå av äldre Steven Curtis Chapman låtar klädda i nya moderna kostymer. I dagsläget ser det ut att bli sex till åtta klassiker som kommer med. Skivan kommer sedan innehålla tre till fem helt nya låtar.
Publicerat: 110227

Steven Curtis Chapman

FIREFLIGHT TAPPAR TRUMMIS

 

Efter nio år i bandet har Fireflights trummis Philip “Phee” Shorb bestämt sig för att sluta. Han gör det för att han känner att Gud kallat honom till att bli predikant. Ny trummis blir istället Adam McMillion, en ung kille som känner stor entusiasm över att få den chansen. I höst går Fireflight in i studion för att spela in sitt fjärde album.
Publicerat: 110227

Fireflight

REBECCA ST.JAMES SLÄPPER NYTT

 

Den femte april släpper Rebecca St.James sitt nya lovsångsalbum "I WIll Praise You" på Reunion Records. "I Will Praise You" är Rebecca St.James första album sedan 2005 års " If I Had One Chance To Tell You Something". Under de tysta åren har Rebecca St.James hållit föreläsningar, skrivit böcker, varit skådespelare och även hunnit förlova sig och kommer även gifta sig i april. På "I Will Praise You" har Rebecca St.James jobbat tillsammans med producenten Mark A. Miller (Casting Crowns). Första singeln "Shine Your Glory Down" finns ute nu.
Publicerat: 110227

Rebecca St.James

SUFJAN STEVENS TILL STOCKHOLM

 

Efter att ha spenderat 2009-2010 kämpande mot en mystisk virusinfektion som påverkat hans centrala nervsystem är Sufjan Stevens nu tillbaka på benen. Ur de tunga sjukdomsmånaderna föddes först EP:n All Delighted People som nådde Billboardlistans 27:e plats enbart tack vare digitala downloads, och fullängdaren The Age of Adz som landade på en plats sju. Båda är annorlunda plattor där flera spår är längre än en kvart. Detta beror enligt Sufjan på den frustration som byggdes upp under hans konvalescentperiod då han inte kunde arbeta med musik. Nu beger sig Sufjan Stevens ut på Age of Adz-turnén och uppträder på Cirkus i Stockholm den tredje maj. Under turnén använder Sufjan Stevens projektioner av den schizofrena konstnären Royal Robertsons (1936-1997) verk, som också pryder albumet, spelar ihop med musiken och hans egen förmåga att ta oss med på en känslomässig resa för att göra detta till en storslagen upplevelse utöver det vanliga
Publicerat: 110227

Sufjan Stevens

LIBERTY N JUSTICE SAJNAS AV ROXX RECORDS

 

Roxx Records har sajnat Liberty N Justice och kommer återsläppa deras "Chasing A Cure EP", som tidigare bara släppts digitalt. Nyreleasen sker på CD och innehåller utöver EP:ns fem låtar en rad bonusspår bestående av både nya låtar och tidigare outgivet material. CD:n ges ut i en limiterad utgåva på 500 ex och kommer inte nytryckas. Delar av vinsten går till att stödja epilepsiforskningen då bandets ledare Justin Murrs äldsta dotter lider av sjukdomen.
Publicerat: 110227

Liberty N Justice

BLINDSIDE SAJNADE AV SKRIKHULT

 

Det svenska rockbandet Blindside har skördat stora framgångar i USA under de senaste åren. De har bland annat sålt över 500.000 album och varit förband redan tidigare till Linkin Park samt till P.O.D., Papa Roach m.fl. Albumet “The Great Depression” (DRT Entertainment/Sound Pollution) släpptes 2005 och återutgavs 2006 med en tillhörande DVD ”10 Years Running Blind” som sammanfattade bandets tio år tillsammans. Den 6 juni 2009 släpptes “The Black Rose EP”. Nya skivan “With shivering hearts we wait” är producerad av Howard Benson (My Chemical Romance, Linkin Park m.fl.) och är Blindsides starkaste album hittills; Starka refränger, modernt sound och tungt sväng. Bandet har nu sajnats av Skrikhult.
Publicerat: 110215

Blindside

SKILLET TAPPAR GITARRIST

 

Skillets gitarrist Ben Kasica, som varit medlem i bandet i tio år, meddelade under alla hjärtansdag att han lämnar bandet. När Ben Kasica nu lämnar bandet gör han det för att ägna sig åt eget företagande. Han kommer producera och utveckla artister i Skies Fall Studios och designa kläder för Life Love Music Clothing. Han ser också fram emot att få mer tid i kyrkan och tillsammans med vänner och familj. Någon ersättare har Skillet ännu inte annonserat.
Publicerat: 110215

Skillet

AUDIOVISION LÄGS PÅ IS

 

På grund av olika omständigheter och livssituationer har Audiovision nu lagts på is. Det blir därför inget nytt album eller några nya turnéer. Samtliga av Audiovisions medlemmar kommer fortsätta med musiken på olika sätt.
Publicerat: 110215

Audiovision

FORECAST GÖR COMEBACK PÅ GULLBRANNAFESTIVALEN

 

Medlemmarna i Forecast träffades i skolbandet på högstadiet i Gränna 1985. De första åren präglades mest av lokala spelningar, men 1998 blev Forecast uttagna till Rock SM. Efter två delfinaler blev det final i Scandinavium i Göteborg där de slutade trea. Våren 1989 gjorde bandet två turnéer till Sovjetunionen och Kazakstan. Bla gav de tio kvällsspelningar på en musikfestival i Olympiahallen i Moskva. 1991 ställde bandet åter upp i Rock SM och denna gång slutade det med en andra plats i finalen i Solnahallen i Stockholm. Efter detta ökade spelningarna och en intensiv period följdes med bla tre midsommaraftnar på Gullbrannagården i början på 90-talet. Bandet gav också ut en cd-singel med tre låtar innan de lade ner 1995. Nu 16 år senare är alla samlade igen. Gamla låtar har plockats fram och några nya är skrivna. Riktigt sugna kommer Forecast tillbaka till Gullbrannagården och gästar festivalen på lördagen 9 juli.
Publicerat: 110215

Forecast

MISS ANGIE GÖR COMEBACK

 

Nashville-baserade Transform Music Group har sajnat rocktjejen Miss Angie. Miss Angie kommer där släppa sitt tredje album "Time & Space" den 26 juli. Miss Angie debuterade redan 1997 med albumet "100 Million Eyeballs". 1999 följde hon upp det med "Triumphantine". Hon var sedan ute och turnerade med artister som Sixpence None The Richer och spelade på festivaler som Cornerstone. Nu när hon gör comeback gör hon det med ett tolv låtar långt album producerat av Joshua Silverberg (Edison Glass).
Publicerat: 110215

Miss Angie

ISRAEL HOUGHTON & NEW BREED TILL SVERIGE

 

En av världens mest efterfrågade och inflytelserika artister och lovsångsledare kommer nu för första gången till Sverige. Lördag den 14 maj står han på Filadelfiakyrkan scen i Stockholm. Israel Houghton har utan tvekan varit en av kristen musiks mest inflytelserika artister det senaste decenniet. Med sitt New Breed har han levererat skiva efter skiva med högklassig, genreöverskridande musik och Israel är den artist som kanske mer än någon annan, tillsammans med Kirk Franklin, är den kristna gospelinspirerade musikens nya ansikte. Flera av hans mest kända låtar finns översatta till svenska t ex "Friend of God" och "You are good" som används flitigt runt om i landet. Israel Houghton har vunnit 3 st Grammy Awards, och är just nu nominerad till 2 st nya. Han har också vunnit ett antal Dove och Stellar Awards. Israel är också en av lovsångsledarna på Lakewood Church (Houston – USA), hos Joel Osteen, en av världens största och ledande församlingar. Israel har gjort ett stort antal TV-uppträdanden, bl a på Grammy galan, The Tonight Show med Jay Leno, BET-Awards för att nämna några. Han är aktuell med nya skivan Love God. Love People. Till Sverige har han med sig sin komp- och körgrupp New Breed.
Publicerat: 110209

israel Houghton

DEMON HUNTER SLÄPPER "DEATH, A DESTINATION"

 

Den åttonde mars släpper Demon Hunter "Death, A Destination". Skivan är inget nytt album utan en trippelutgåva som innehåller bandets tre första skivor "Demon Hunter," "Summer of Darkness" och "The Triptych.
Publicerat: 110209

Demon Hunter

CRY HOLY SAJNADE AV INTENSE MILLENNIUM

 

Intense Millennium Records fortsätter knyta nya band till sig. Den tredje nya sajningen som annonserats är med Cry Holy, ett melodiskt rockband från Seattle i stilm med band som Survivor, Journey och Foreigner. Bandet har under sin tioåriga karriär släppt två album, "Ten from Two" (2001) och "AlieNation" (2005). Intense Millennium Records börjar med att återsläppa "AlieNation" i en remastrad utgåva med titeln "AlieNation Revisited". Skivan kommer även att släppas i en deluxe-utgåva med en extra disc innehållande osläppta låtar och videos.
Publicerat: 110209

Cry Holy

JENNY BERGGREN DELTAR I DANSKA MELODIFESTIVALEN

 

Den tidigare Ace Of Base-stjärnan Jenny Berggren, aktuell med debutalbumet "My Story", deltar i vår som ett wildcard i den danska melodifestivalen. Låten heter "Let Your Heart Be Mine" och är skriven av Jeppe Federspiel och Thomas G:son.
Publicerat: 110209

Jenny Berggren

CHRISTOFFER HIDING DIREKT TILL GLOBEN

 

Idol-sexan från 2007, Christoffer Hiding, gick i lördags direkt till Melodifestivalens final i Globen i mars när han som sidekick till Swingfly sjöng "Me And My Drum".
Publicerat: 110209

Christoffer Hiding

GARY MOORE ÄR DÖD

 

Gitarrhjälten Gary Moore avled natten till idag på sitt hotellrum under en semester i Spanien. Dödsorsaken är ännu oklar. Gary Moore slog igenom tillsammans med bandet Thin Lizzy och har sedan haft en mycket framgångsrik solokarriär. Så sent som förra året spelade Gary Moore i Sverige på Sweden Rock Festival. Gary Moore blev 58 år.
Publicerat: 110206

Gary Moore

OLE BØRUD OCH JIMMY NEEDHAM KLARA FÖR GULLBRANNA

 

Norges soulprins Ole Børud och amerikanska singer/songwritern Jimmy Needham är nu klara för sommarens Gullbrannafestival. 2008 levererade Ole en av de bästa skandinaviska västkustsoulinspirerande plattor någonsin. ”Shakin the Ground” visar på den enorma talang Ole bär på. Han är Norges soulprins och har nått långt utanför Norges gränser. Det är en av Norges främsta vokalister som äntrar scenen på Gullbranna i sommar och med sig har han toppmusiker innehållande bla blåssektion och kör. Ole släpper ny skiva i vår och ryktena säger att det kommer att bli helt fantastiskt.Jimmy Needham är ute med sitt fjärde album "Nightlife". Den gick rakt upp på första plats på iTunes Christian & Gospel Album Charts.
Jimmy är 26 år och kommer från Denver, Colorado och är en fantastisk singer/songwriter som med sin gitarr skapar jazzig pop och soulig blues.
Fantastiska texter från en artist som beskrivs som en blandning av Stevie Wonder och Jamie Cullum. Jimmy kommer till Sverige och Gullbranna för första gången tillsammans med sitt eminenta band.
Publicerat: 110206

Ole Börud

UNDEROATH SLÄPPER VINYL

 

Det miljonsäljande metalcore-bandet Underoath släpper nu två vinylversioner av deras senaste och sjätte fullängdare "Ø (Disambiguation)". Vinylen kommer finnas i en standard- och en deluxe-utgåva. Deluxe-utgåvan släpps med ett gatefold-konvolut med en picture disc och en 16-sidig booklet med exklusiv design. Deluxe-utgåvan är limiterad till 1000 ex. Standardutgåvan släpps som en clear-vinyl och är limiterad till 400 ex. Utöver detta kommer Underoath låta Hot Topic ta fram en exklusiv guldvinyl som kommer släppas i början av mars. Underoath har även släppt en split 7"-singel tillsammans med turnékollegorna i Thursday. Underoaths bidrag är den senaste singeln "Paper Lung", medan Thursday bidrar med en helt ny sång med titeln Past And Future Ruins" från deras kommande album.
Publicerat: 110206

Underoath

INTENSE MILLENNIUM HAR SAJNAT UNDER COMMAND

 

Intense Millennium Records har annonserat sin andra nya sajning. Bandet heter Under Command och är ett Maryland baserat tungt rockband som funnits sedan 1998. 1999 släppte de sitt debutalbum med titeln "Secret Place Of Thunder" som bestod av tio låtar. Sedan dess har bandet gjort sig kända för sitt karakteristiska sound och sin intensiva liveshow. Genom åren har de delat scen med väl kända band som Disciple, Skillet, Seventh Day Slumber, Kutless, Stryper och Pillar. Sedan debuten har bandet hunnit släppa ytterligare sex album och befinner sig nu i studion för att spela in Intense Millennium debuten "My Madness" som kommer släppas i mitten av detta år.
Publicerat: 110206

Under Command

SAINT ÅTERSLÄPPER "TIME'S END"

 

Armor Records kommer återsläppa Saints "Time's End" som en replika av Pure Metal utgåvan från 1986. Den enda skillnaden blir att skivan kommer få uppdaterad kontaktadress och liknande. Omslag, logo och innehållet på skivan för övrigt kommer vara identiskt med 1986 års utgåva. Nyutgåvan släpps i slutet av februari. Senare i år kommer Saint även återsläppa “Too Late for Living” på samma sätt.
Publicerat: 110206

Saint

MARY MARY SLÄPPER NYTT ALBUM

 

Den 29 mars släpper Mary Mary sitt nya album "Something Big". Skivan följer upp den rikt belönade "The Sound" som släpptes 2008. Första singeln "Walking" har redan blivit en topp-tio-hitt på Billboards gospel- och urban ac-listor.
Publicerat: 110206

Marymary

DANIELSON SLÄPPER NYTT ALBUM PÅ KASSETT!

 

Danielson (aka Danielson Famile, Br. Danielson) släpper den 22 februari det nya albumet “Best of Gloucester County” på kassett via Joyful Noise Recordings. Med på köpet ges även digitala versioner av låtarna. “Best of Gloucester County” är Danielsons första skiva på fem år och följer upp den hyllade “Ships”. Gästar på banjo och sång gör Sufjan Stevens. Med på skivan finns också svenske Jens Lekman. Liksom på tidigare album innehåller “Best of Gloucester County” Danielsons karakteristiska, bisarra, andliga, teatraliska, konstnärliga amerikanska folkmusik. Kassettutgåvan av skivan släpps i 300 handnumrerade limiterade exemplar. Den vanliga releasen sköts av Sounds Familyre och sker på samma datum på LP och CD.
Publicerat: 110203

Danielson

SLAYER OCH MEGADETH SVERIGESPELNING STÄLLS IN

 

På grund av andra åtaganden ställs konserten med Slayer och Megadeth på Arenan/Fryshuset den 19 mars in. Banden hälsar att de kommer tillbaka snart igen. Spelningen i Oslo den 20 mars blir däremot av. Den är slutsåld. Därför har en extraspelning lagts till den 19 mars, det datum bandet skulle ha spelat i Stockholm.
Publicerat: 110203

Megadeth

DOCTOR MIDNIGHT & THE MERCY CULT SLÄPPER ALBUM

 

Doctor Midnight & The Mercy Cult har nu avslöjat detaljer om det kommande debutalbumet. Skivan kommer släppas den sjätte juni på Season Of Mist. Ett bolag som har artister som The Dillinger Escape Plan, Morbid Angel och Mayhem. En första singel kommer att släppas den nionde maj. Bandet har även ökat på listan med klara spelningar med Metallsvenskan i Örebro, Metaltown i Göteborg och Getaway Rock i Gävle. Sedan tidigare är bandet klara för Peace & Love i Borlänge och Slottsfjellfestivalen i Tønsberg i Norge.
Publicerat: 110203

Doctor Midnight

THE FAMINE SLÄPPER NYTT

 

The Famine släpper den 15 februari sitt andra album "The Architects of Guilt". Albumet är, enligt dem själva, inte något sing-a-long eller feel-good-album utan snarare att likna vid en dödsryckning eller en döendes sista andetag. The Famine är inte här för att vinna populäritetstävlingar utanför att skapa metal med blodiga tänder och knogar, säger pressmeddelandet. Den här gången är musiken snabbare, mer teknisk och med en agression och energi som sveper över de mekaniska beats som dominerar genren. Textmässigt talar bandet om svek och dubbelspel bland världens ledare. De visar på hur förfall döljer sig bakom de fina orden. De vita staketen har börjat flagna och det finns sprickor i stenpelarna och i marmorväggarna. Efter elva låtar är The Famine färdiga med sin varning och säger; "kom inte till oss när templet faller". Låten "A Fragile Peace" finns nu upplagd på bandets myspace.
Publicerat: 110203

The Famine

ANDREW PETERSON TILL SVERIGE

 

Den amerikanska singer/songwritern Andres Peterson är klar för en fyra spelningar lång turné i Sverige tillsammans med det svenska bandet Folk. Turnén inleds i Göteborg den 30:e mars och passerar sedan Linköping, Huskvarna och Hillerstorp. Andrew Peterson släppte förra året albumet "Counting Stars". Ett album som fick fina recensioner.
Publicerat: 110203

Andrew Peterson

STEPHANIE SMITH TILL SVERIGE

 

Gotee Records sajnade rocktjejen Stephanie Smith är klar för Jesusrocks vintertuené Way Up North, som mellan 25 mars och 1 april kommer passera åtta städer i norrland. Klara för turnén är även brittiska [dweeb] och predikanten Marcus Olsson.
Publicerat: 110203

Stephanie Smith

VIALYNE SPELAR IN DEBUTALBUM

 

2008 debuterade rocktjejen Brooke Barrettsmith med ett självtitulerat debutalbum. Dessförinnan hade Brooke Barrettsmith slutat som 44:a i den femte säsongen av American Idol. Efter debutalbumet ändrades Brooke Barrettsmiths musikaliska visioner. Hon gifte sig med Billy Adams och blev Brooke Adams. Tillsammans bildade de sedan det tyngre rockbandet Vialyne (uttalas vigh-ah-line) tillsammans med Phil Grooms (bas) och Michael Dotson (trummor), musiker Brooke Adams jobbat med när hon turnerade för sitt debutalbum. Nu jobbar Vialyne på sitt debutalbum och kommer, enligt dem själva, spela in med de bästa av de bästa i rockbranschen. Till influenserna räknar bandet Blindside, Linkin Park, Foo Fighters och Collective Soul.
Publicerat: 110203

Vialyne

BENESSER HAR SLÄPPT EP

 

Det progressiva rockbandet Benesser från Dala-Järna har släppt en fyralåtars EP med titeln "Colors". Bandet bildades 1999 av tre tioåriga grabbar.Sedan dess har de spelat på både stora och små sener runt om i Sverige och även spelat in flera demos. Den egna musiken beskriver de själva som dynamisk och atmosvärisk progressiv rock.
Publicerat: 110203

Benneser

NY VIDEO MED SAFEMODE

 

Safemode, aktuella med skivan "For A Better Tomorrow" som släpptes i 25 länder den 21 januari, har nu släppt en video till låten "A Little Cry For Help". Videon är producerad av Proclaim och finns på bandets facebook och på youtube.
Publicerat: 110201

Safemode

MICHAEL RUFF TURNERAR FÖR LP-STIFTELSEN

 

I februari kommer sångaren, musikern och låtskrivaren Michael Ruff till Sverige. Under sin veckolånga turné besöker han tillsammans med Peter Pop band nio olika kyrkor. Varje spelning görs till förmån för Göteborgs Räddningsmission och LP-stiftelsen och deras arbete bland hemlösa.
I samband med turnén släpper Michael Ruff sin nya CD ”You are My song”. Det är fri entré till alla konserterna under turnén och kollekterna går oavkortat till Göteborgs Räddningsmission och LP-stiftelsen och deras arbete bland hemlösa.
- I USA är jag engagerad en hel del i Frälsningsarméns arbete, säger Michael Ruff. Det är de som har flest hemlöshetsboenden och utspisningar i USA. Jag är även engagerad lokalt i fältarbete med de förhållandevis ”få” hemlösa på vår ö i Hawaii.
Michael Ruff från Hawaii är en av de mest respekterade pianisterna och bandledarna i musikvärlden. Har bland annat varit kapellmästare för Lionel Richie. Han har skrivit låtar för och med artister som Bonnie Raitt, Natalie Cole, India Arie, David Sanborn, Kenny Loggins, BeBe Winans och många andra.
Publicerat: 110201

Michael Ruff

STRYPER SLÄPPER NYTT OCH PLANERAR NYTT STUDIOALBUM

 

Den 15 februari släpper Stryper sitt nya coveralbum "The Covering". Bara dagar innan releasen annonserar nu bandets sångare Michael Sweet på facebook att de har planer på att återinspela några av deras egna klassiker från 80-talet med ny modern produktion. Detta ska sedan följas upp med ett nytt studioalbum med helt nyskrivet material, med planerad release 2012.
- Jag har skrivit mycket på slutet och kommer fortsätta skriva under årets gång, så vi har mycket nytt material. Förvänta er en edgig skiva i stil med den nya sången "God" från "The Covering", säger Michael Sweet och fortsätter:
- Målet för den kommande skiva är att skapa den bäst låtande, den mest välskrivna och den mest kraftfulla Stryper-skivan hittills.
Publicerat: 110201

STRYPER

LINKIN PARK TILL STOCKHOLM

 

2007 stod de inför ett totalfullt jublande Globen. Tre år senare har fansen väntat nog. Nu får vi äntligen se Linkin Park i Sverige igen, den 14 juni spelar bandet på Ericsson Globe i Stockholm. Sedan lite mer än tio år har Linkin Park dominerat den melodiösa nu-metalscenen och har med sina fyra album ”Hybrid Theory”, ”Meteora”, ”Minutes To Midnight” och ”A Thousand Suns” sålt mer än 50 miljoner album världen över. Deras remixalbum ”Collision Course”, som är ett samarbete med Jay-Z, placerade sig på Billboardlistans första plats direkt när det släpptes och till dags dato sålt i mer än 5 miljoner exemplar. Bandet har även vunnit två Grammys för Best Hard Rock Performance (2001) och för Best Rap/Sung Collaboration (2006) och blivit nominerade ytterligare fyra gånger. Bandet har även vunnit Best Rock Video och Viewer’s Choice Award på MTV Video Awards. Linkin Park har gjort ett flertal världsturnéer och stått inför tiotusentals människor på arenor i alla världsdelar och har gjort sig förtjänt av sitt rykte som ett av världens bästa liveband. Efter att ha ställt in tre spelningar i Sverige kom de till slut till Globen i Stockholm den 25:e maj 2007 och hänförde den fullsatta arenan.
Publicerat: 110201

Linkin Park

CARL NORÈN SLÄPPER SOLOALBUM

 

Efter tio spännande och givande år med Borlänges stoltheter Sugarplum Fairy visar sångaren Carl Norén nya sidor. Med debutsoloalbumet ”Owls”, som släpps den 23 februari, bjuder han på ett bredare känsloregister och mörkare tongångar. Men popkänslan finns naturligtvis kvar rakt igenom. I det att Carl började studera litteratur upptäcktes nya världar och historier, som väckte nya bilder inom honom. Dessa filtrerades som inspiration till en mängd nya låtar, som sakta fått växa fram.
- Jag vill dela musiken med andra. Musiken är helt gränslös och skapar drömliknande bilder och känslor i lyssnaren, precis som en bra film eller en bra bok kan göra. Jag vill att stora inre landskap ska öppna sig när man lyssnar på skivan, berättar han.
Carl har skrivit materialet till ”Owls” själv och dessutom producerat skivan, tillsammans med Mando Diaos Mats Bjärke.
Publicerat: 110201

Carl Norén

COLDPLAY TILL WHERE THE ACTION IS

 

Where The Action Is-festivalen är tillbaka efter ett års uppehåll. Den här gången hålls den i Göteborg istället för i Stockholm Platsen blir Azaleadalen och datumet den 28. Klar som headliner är Coldplay. Övriga bokningar kommer offentliggöras inom de närmsta veckorna. Coldplay har som, på riktigt, inget annat band nått till den breda sfären men samtidigt behållit trovärdighet och integritet. De är superstjärnor och varenda dates självklara soundtrack, arenarockens krönta konungar och balearicans banemän och fanbärare i samma skrud. Chris Martin med vänner dragit fram med både världssamvete och show som får de flesta andra att framstå som bleka. Nu är det dags för Coldplay att spela sin första festival i Sverige någonsin och Where The Action Is blir deras enda stopp i Norden denna sommar. Senare under året kommer Coldplay även släppa ett nytt album.
Publicerat: 110201

Coldplay

CLASSIC PETRA TILL GULLBRANNA

 

De kristna rockpionjärerna Petra är tillbaka med originalsättningen och gästar i sommar Gullbrannafestivalen. I olika sättningar har detta band spelat in över 20 plattor och sålt över 10 miljoner exemplar över hela världen. 2005 drog sig Petra tillbaka och gjorde enbart några enstaka spelningar. Nu är de tillbaka med sättningen från den tid då det begav sig. Sångaren Greg X Volz tog initiativet att samla bandet med Bob Hartman på gitarr, Louie Weaver på trummor, Mark Kelly på bas och John Lawry på keyboard. De är nu aktuella med 2 album, en med gamla sånger och en med nya som de tar med sig på världsturné under 2011. Albumet ”Back to the Rock” har låtar från album som ”More Power to Ya” (1982), ”Not of this World” (1983), ”Beat the system” (1984). Skivor som representerar något av det bästa som gjordes av kristna band på den tiden. Sångaren Greg X Volz lämnade Petra efter "Beat The System" turnèen 1986 och nu 25 år senare kan vi uppleva Classic Petra på nytt. Bandet har lyckats att mixa det moderna och bevara det gamla Petra-soundet, nu fylligare gitarrer och mer driv i rytmerna jämfört med tidigare. Classic Petra kommer helt säkert glädja gamla fans och yngre få upp ögonen för dem. Det är upplagt för en högtidsstund där nostalgi och nyhetens behag möts.
Publicerat: 110201

Classic Petra

KADAWATHA TILL FRIZON

 

Trubadur möter post-rock i dova ljudlandskap hos den holländska artisten ME som gör sin första Sverigespelning på Frizon i sommar. Atmosfärrockens hjältar Kadawatha är också bokade till festivalen, efter en turné i USA. De fyra andra artister som också släppts är singer-songwritern Frida Sundemo och de två elektronikaakterna Dufvan och Sounds of Nonno samt punkbandet Svarteskerm.Frizon har genom åren jobbat hårt med att ha en hög kvalitet på bokningarna och kommer fram till sommaren släppa ytterligare ett femtiotal musikakter.
Publicerat: 110201

Kadawatha

VENI DOMINE ARBETAR PÅ NYTT MATERIAL

 

Veni Domine arbetar sedan förra hösten på nytt material. 14 låtar finns skrivna som nu arrangeras, omarrangeras och spelas in på demos. Bandet stressar den här gången inte med produktionen utan låter det få ta den tid det tar. De söker efter det ideala soundet som bäst passar Fredriks röst och som ger avgrundsdjupt djup, men också en skimmrande glimt av himmelen. Bandet består nu av Torbjörn Weinesjö (gitarr), Fredrik Sjöholm (sång) och Thomas Weinesjö (trummor).
Publicerat: 110329

Veni Domine

ZAO SKRIVER NYTT MATERIAL

 

Efter en tid av tystnad har metalcore-bandet Zao annonserat att de nu skriver på nytt material.
Publicerat: 110329

Zao

TOURNIQUET GÅR IN I STUDION

 

I april går Tourniquet in i studion för att spela in uppföljaren till 2003 års "Where Moth And Rust Destroy". Skivan, som är finansierad av fansen, kommer produceras av Neil Kernon (Cannibal Corpse, Nile, Nevermore).
Publicerat: 110329

Tourniquet

SLEEPING GIANT PÅ GÅNG MED NYTT ALBUM

 

Sleeping Giant jobbar nu på att färdigställa sitt nya album "Kingdom Days In An Evil Age". Bandet som sedan senast det begav sig har lämnat Facedown Records är nu sajnade av Ain't No Grave Recordings. Skivan kommer bli hårdare än bandets tidigare releaser och på ett ännu tydligare sätt lyfta fram det kristna budskapet.
Publicerat: 110329

Sleeping Giant

GOLDEN RESURRECTION HAR SPELAT IN EN LÅT FÖR JAPAN

 

Golden Resurrection har spelat in en ny låt för att stötta Japans folk som nyligen drabbades av kraftiga jordbävningar, en tsunamivåg och en kärnkraftsolycka. Låten heter "Pray For Japan" och finns som video på youtube. Se den här.
Publicerat: 110329

Golden Resurrection

BECOMING THE ARCHETYPE STREAMAR NYA PLATTAN

 

Det progressiva deathmetal-bandet Becoming The Archetype streamar nu det nya albumet "Celestial Completion" för fri lyssning. Skivan är bandets fjärde. Lyssna här.
Publicerat: 110329

Becoming The Archetype

SAMUEL LJUNGBLAHD HYLLAD I CAFÉ

 

I en recension av senaste Let's Dance säsongen i Cafés marsnummer hyllar de Samuel Ljungblahd. Tidningen skriver följande: "Även om man fortfarande kan se programmet för att håna kalkonkändisar som Björn Ranelid och Alexandra Pascalidou så är det i år musiken som gör det hela bra på riktigt. Soundtracket låter som en Nouvelle Vague-platta som utklassar allt de tidigare gjort. Märkligt, bara, att TV4 aldrig någonsin nämner krafterna bakom detta - det otroligt kreativa livebandet, de makalöst snygga vals- och cha cha-versionera av popklassiker. Och Umeås Stevie Wonder, Samuel Ljungblahd, bakom sångmicken."
Publicerat: 110329

Samuel Ljungblahd

LEVITICUS ÅTERFÖRENAS OCH FIRAR 30 ÅR

 

Leviticus gör nu ytterligare en återförening för att uppmärksamma att de i år firar 30 år som band. Jubileumet kommer den sjunde maj firas med en stor jubileumskonsert på Valhall i Skövde. Bandets sättning är den samma som på Bobfest 2003, med den enda skillnaden att nu är även Håkan Andersson tillbaka i bandet på bas och sång.
Publicerat: 110324

Leviticus

BURLAP TO CASHMERE GÖR COMEBACK

 

90-tals bandet Burlap To Cashmere gör nu comeback, tio år efter att de försvann. Under de aktiva åren turnerade bandet närmast konstant och framträdde vid ett tillfällen inför en publik på tre miljoner där bland annat påven ingick. När bandet nu gör comeback är soundet mer avskalat och ligger i linje med förebilder som Simon & Garfunkel, Bob Dylan ochVan Morrison.
Publicerat: 110324

Burlap To Cashmere

OWL CITY PÅ GÅNG MED NYTT ALBUM

 

Owl Citys nya singel "Alligator Sky" debuterade igår på första platsen på iTunes nedladdningslista. Singeln är det första smakprovet från den kommande skivan "All Things Bright And Beautiful", som släpps den 17:e maj.
Publicerat: 110324

Owl City

OLE BÖRUD GER TRE RELEASEKONSERTER

 

Den fjärde april släpper Ole Börud sin nya skiva "Keep Movin" i Skandinavien. I samband med detta blir det releaskonserter i Oslo, Stockholm och Köpenhamn. Konserten i Stockholm äger rum på Göta Källare den femte april.
Publicerat: 110324

Ole Börud

ISRAEL HOUGHTONS KONSERT FLYTTAS

 

På grund av orsaker utanför arrangörens kontroll måste konserten med Israel & New Breed flyttas. Filadelfiakyrkan är inte ledig den aktuella dagen, vilket gör att lokalen måste bytas. Konserten kommer dörför nu hållas på anrika Cirkus på Djurgården på det nya datumet torsdag 2 juni (Kristi himmelfärdsdag).
Publicerat: 110324

Israel Houghton

INHALE EXHALE LÄMNAR SOLID STATE

 

Metalcore-bandet Inhale Exhale har bestämt sig för att lämna Solid State Records och bli ett indipendent band. De jobbar nu på en sexlåtars-EP, men har även planer på en fullängdare. För att finansiera denna söker de nu kontakt med fans som är villiga att ge donationer. Inhale Exhale har tidigare släppt tre album på Solid State Records. Det senaste "Bury Me Alive" släpptes i oktober 2009.
Publicerat: 110321

Inhale Exhale

THIS BEAUTIFUL REPUBLIC SÄGER ADJÖ MED COVER-EP

 

Som ett sista farväl har This Beautiful Republic nu släppt en cover-EP. Sedan bandets sångare Ben Olin slutade i slutet av 2009 har övriga i bandet fortsatt med den tidigare trummisen Cameron Toews som ny sångare. Bandet skrev på nytt material och hade planer på att forsätta. Men i augusti 2010 kände gitarristen Jeremy Kunkle att det var dags att varva ned och lämnade därför bandet. Strax efter det fattade Cameron samma beslut. This Beautiful Republic lades därför officiellt ned i september 2010. Den EP de nu släpper spelades in i slutet av 2009 när Ben Olin fortfarande var kvar som sångare. EP:n är producerad av Allen Salmon och innehåller Oasis covern " Wonderwall", Gnarls Barkleys "Crazy" och den klassiska psalmen "How Great Thou Art".
Publicerat: 110321

This Beautiful Republic

JESSA ANDERSON SAJNAD AV BEC RECORDINGS

 

Singer/songwritern Jessa Anderson har sajnats av BEC Recordings och kommer där släppa sitt debutalbum "Not Myself Anymore" den 17:e maj. Skivan är producerad av Brandon Perdue (Kellie Pickler, The Ember Days) och Kevin Bruchert (The Glorious Unseen, Abandon). Redan nu har Jessa Anderson börjat göra sig ett namn på amerikanska AC- och CHR-kanaler där hennes första singel “Not What I Thought" börjat spelas. På facebook bjuder nu Jessa Anderson på förhandslyssning av två av albumets låtar för alla som börjar gilla hennes sida.
Publicerat: 110413

Jessa Anderson

THEOCRACY SPELAR IN NYTT ALBUM

 

Theocracy befinner sig i studion och spelar in ett nytt album. Så här långt är långt är trummorna färdiginspelade. På bandets hemsida finns bilder från studion att se.
Publicerat: 110413

Theocracy

THE LETTER BLACK SLÄPPER EP MED OUTGIVET MATERIAL

 

Tjejfrontade rockbandet The Letter Black har släppt en EP via Tooth & Nail Records med titeln "Hanging On By A Thread Sessions Vol 1". EP:n består av tidiger osläppt material som spelades in under inspelningen av deras debut "Hanging On By A Thread". Liksom albumet är EP:n producerad av Travis Wyrick (P.O.D, Pillar, Since October, Disciple m.fl.). Under 2011 års gång kommer The Letter Black släppa ytterligare två volymer i serien innehållande singlar, remixar, musikvideos och även några låtar som aldrig blivit släppta.
Publicerat: 110413

The Letter Black

P.O.D. I TVIST MED SKIVBOLAGET

 

P.O.D. har hamnat i en rättslig tvist med sitt skivbolag INO Records, efter att de vägrat betala ut ett förskott på 400 000 dollar inför bandets inspelning av det nya kommande albumet. I den rättsliga process som pågår berättas att P.O.D. i november berättat för skivbolaget att de var redo för att spela in uppföljaren till 2008 års “When Angels & Serpents Dance”. INO lär då ha vägrat betala ut förskottet med hänvisning till att bandet övergett sina förpliktelser till bolaget. Vad som nu sker återstår att se.
Publicerat: 110413

P.O.D.

AUGUST BURNS RED AVSLÖJAR ALBUMTITEL

 

August Burns Red sköooer deb 21 juni ett av årets mest efterlängtade album. Ett album som nu fått titeln "Leveler". Bandet ställer sig frågan; "Where do we go to escape the end of the world?". Vad de kommer fram till kommer skivan att avslöja. Liksom på förra albumet "Constellations" har bandet jobbat med Jason Suecof som producent. Den här gången med ett hårdare album som resultat. "Det är lite skrämmande att släppa ett fjärde album för vi har vid det här laget hittat vårt sound, men vill inte upprepa oss själva", säger gitarristen JB Brubaker och fortsätter; "Vår musikaliska smak som musiker utvecklas ständigt och gör att August Burns Red utvecklas åt olika håll, samtidigt som vi bevarar det karakteristiska i vårt sound som gjorde att vi nådde dit vi är."
Publicerat: 110407

August Burns Red

BELIEVER SLÄPPER "TRANSHUMAN"

 

Believer släpper den tolfte april "Transhuman", sitt andra album sedan comebacken med "Gabriel" 2009, via Metal Blade Records. Skivan är producerad av Trauma Team Productions och mixad av Kevin Gutierrez (Raven, Project: Failing Flesh, Deceased, Garden Of Shadows m.fl.). Skivans tolv låtar känner sig bandet väldigt nöjda med och säger att det är ett album som är unikt i Believer-katalogen.
Publicerat: 110407

Believer

SIDEONE I UPPLANDSFINALEN AV ROCKKARUSELLEN

 

Uppsalabandet SideOne, bestående av fyra 14-åriga killar, med starka musikaliska förebilder i familjerna, harsom ett av fem band tagit sig till Upplandsfinalen av rockkarusellen som äger rum fredagen den 15:e april i Dppsala. Vinner de där går de vidare till riksfinalen i Stockholm den 28:e maj. Bandet består av Christian Wirén, synth & sång, (Robin Segerström, gitarr och sång (systerson till David Castañeda), Victor Gustafsson, trummor & growl ( bror med Tjet i Safemode) och Joel Sörsäter på bas (släkt med Jonatan Samuelsson i Bob K).
Publicerat: 110407

Side One

RUSH OF FOOLS I STUDION

 

Rush Of Fools befinner sig i studion tillsammans med producenten Dennis Herring (Elvis Costello, Counting Crows, Modest Mouse). Bandets sångare Wes Willis säger följande om valet av producent; "Att arbeta med Dennis är utan tvekan en dröm som förverkligas för oss. Vi ville jobba med en producent som var en drömmar och som kunde ta oss upp på nästa nivå musikaliskt. Någon som inte bara tryckte på inspelningsknappen utan som kämpade för att det här skulle bli vår bästa skiva. Dennis lyckades med det". Skivan släpps mot slutet av sommaren på eOne Christian Music.
Publicerat: 110407

Rush Of Fools

CARL-JOHAN GRIMMARK FÖRSTÄRKER JERUSALEM

 

Jerusalem får i sommar förstärkning av den före detta Narnia-gitarristen Carl-Johan Grimmark på gitarr och keyboard. Grimmark kommer vara med på alla sommarspelningar. Hitills har bandet presenterat tre i Norge och en i Sverige. På spelningarna kommer Jerusalem spela både låtar från nya skivan "She" och klassiska hits.
Publicerat: 110505

Carl-Johan Grimmark

DAVID ÅHLÉN SLÄPPER "NEW JERUSALEM"

 

David Åhlén är tillbaka med en ny EP med titeln "New Jerusalem". EP:n innehåller fyra låtar och är dedikerad till Tekla Knös nyligen bortgågne sångare Markus Lindsmyr.
Publicerat: 110505

David Åhlén

PETER FURLER TILLBAKA SOM SOLOARTIST

 

Två år efter att han slutade som sångare i Newsboys är Peter Furler tillbaka som soloartist. Den 21 juni släpper han sitt debutalbum "On Fire" på Sparrow Records. Ursprungligen hade Peter Furler inte tänkt släppa några av låtarna han skrev efter att han lämnade Newsboys, men efter ett tag ändrades hans planer. Det album han nu släpper består enligt honom själv av de gladaste och mest upplyftande låtar han någonsin skrivit. Första singeln "Reach" finns ute nu.
Publicerat: 110505

Peter Furler

RELIENT K SLÄPPER COVER-EP

 

Relient K har alltid haft glimten i ögat i allt de gjort. Den fjärde oktober släpper de nu en cover-EP som går ut på att ha kul. EP:n bär titeln "K is for Karaoke EP" och släpps på Mono VS Stereo. Producerat har Mark Lee Townsend och Matthew Thiessen gjort. Då bandet har brukat plocka in covers på sina konserter var det inget konstigt för dem att spela in en cover-EP. "Vi har försökt sätta vår prägel på låtarna samtidigt som vi behåller melodien och andra musikaliska element från de ursprungliga låtarna", säger Matthew Hoops, gitarrist i bandet. De låtar som är med är:
1) Girls Just Wanna Have Fun (Cyndi Lauper)
2) Here Comes My Girl (Tom Petty & The Heartbreakers)
3) Baby (Justin)
4) Doctor Worm (They Might Be Giants)
5 ) Crazy (Gnarls Barkley)
6)  Everybody Wants to Rule the World (Tears for Fears)
7) Surf Wax America (Weezer)
Publicerat: 110621

Relient K

DOWNHERE SLÄPPER NYTT

 

Downhere släpper den 23 augusti sitt efterlängtade nya album "On The Altar Of Love" på Centricity Music. Skivan är deras popigaste album hittills, som med innerliga texter tar dig med till kärnan i kristendomen. Även denna gången har bandet jobbat med producenten Mark Hiemermann (Michael W. Smith, Tait, Stacie Orrico).
Publicerat: 110621

Downhere

SCOTT SILLETTA TILLBAKA SOM SOLOARTIST

 

Fans av det legendariska Tooth & Nail bandet Plankeye minns säkert deras ursprungliga sångare och gitarrist Scott Silletta, som senare även spelade in två album med bandet Fanmail. Efter många år av tystnad är Scott Silletta nu tillbaka med sitt första soloalbum. Titeln är "The Life And Times Of...". Skivan speglar de tio år som gått sedan Siletta försvann ur rampljuset och berör förändringar, prövningar, segarar och misslyckanden i livet.
Publicerat: 110621

Scott Silletta

DEMON HUNTER FÖRLÄNGER MED SOLID STATE

 

Nästa år firar Demon Hunter tio år. Nu står det klart att bandet, som ommer gå in i studion i november för att spela in sitt sjätte album, förlänger kontraktet med Solid State Records. Både bandet och skivbolaget känner stor glädje över detta, berättar bandets sångare Ryan Clark. Nya skivan kommer Demon Hunter, liksom tidigare, spela in tillsammans med producenten Aaron Sprinkle.
– Vi är mitt i låtskrivarprocessen och sångerna låter lika intensivt som de brukar, avslöjar Ryan Clark och förklarar att de på varje album försöker sträcka sig längre än tidigare samtidigt som de inte överger det som är deras sound. Det låter därför Demon Hunter även om nya influenser som vikingmetal plockats in.
Publicerat: 111019

Demon Hunter

NEEDTOBREATHES NYA ALBUM SLÄPPT

 

Sydstatsrockarna Needtobreathe släppte den 20 september sitt nya album ”The Reckoning” på Atlantic Records. På skivan har bandet försökt fånga energin från livespelningarna, men även experimenterat med andra idéer. Resultatet beskriver de som ett kraftfullt och minnesvärt album. När förra skivan ”The Outsiders” släpptes, gick den direkt upp på Billboard-listans 20:e plats. Sedan dess har NTB konstant turnérat och vunnit ännu fler fans. ”The Reconing” debuterade därför på listans sjätte plats, vilket gör NTB, tillsammans med Switchfoot, till det bäst säljande kristna bandet.
Publicerat: 111019

Needtobreathe

DAVID CROWDER BAND SÄGER FARVÄL

 

David Crowder Band har bestämt sig för att sluta. Mer tid för familjerna och längtan efter att ägna sig åt andra musikaliska och icke-musikaliska
projekt är huvudskälen. Innan bandet säger farväl för gott är de nu
aktuella med sitt första julalbum ”Oh For Joy”. Den tionde januari 2012 kommer de sedan släppa sitt sjunde och sista studioalbum, julskivan
inräknad. Sju är en siffra bandet alltid lekt med. En siffra som står för fullkomlighet. Den avskedsturné bandet i höst ger sig ut på bär därför titeln ”The 7 Tour”. Avslutar turnén och karriären gör
Publicerat: 111019

David Crowder

HASTE THE DAY VS. HASTE THE DAY

 

Efter mer än ett år i produktionstid, har nu Haste The Days efterlängtade
livealbum ”Haste The Day VS. Haste The Day” släppts på Solid State Records. Skivan är inspelad i Bloomington i USA den 29 juni 2010 och innehåller medlemmar både från bandets tidiga och sena skede. Låtarna som framförs är även de hämtade från bandets hela tioåriga karriär, med alla fem album representerade. Med liveskivan följer även en DVD inspelad under samma konsert.
Publicerat: 111019

Haste The Day

RACHAEL LAMPA GÖR COMEBACK

 

“All We Need” är titeln på Rachael Lampas nya album som släpptes den 27 september. Rachael Lampa slog igenom redan som 15-åring, men försvann efter fyra album och en best-of-skiva från de stora scenerna.
– Jag började ha min identitet I musiken istället för i Kristus, sager Rachael Lampa och fortsätter:
– Gick något dåligt karriärmässigt började jag ifrågasätta
vem jag var och vad jag gjorde för fel.
2009 återvände Rachael Lampa med en jul-EP. Hon har sedan släppt ett independentalbum och även setts som körsångerska bakom Jordin Sparks.
Den nya skivan har Rachel Lampa släppt via 220/Universal Music.
Publicerat: 111019

Rachael Lampa

SUPERCHICKS SÅNGERSKA HÄR MED SOLOALBUM

 

Superchick-sångerskan Tricia Brock har släppt sitt första soloalbum “The Road” på inpop Records. Albumet är ett lovsångsalbum och är softare än den musik hon till vardags gör i Superchick. Skivan är producerad av Tricia Brocks man Nick Baumhardt (Stellar Kart, FM Static, Thousand Foot Krutch m.fl.). Soloskivan innebär inte på något sätt slutet på Superchick. Bandet
befinner sig redan i studion för inspelning av ett nytt album.
Publicerat: 111019

Superchick

VENI DOMINE SKYNDAR LÅNGSAMT

 

Veni Domine jobbar på ett nytt album. Men den här gången får det ta den tid det tar. Någon tidsplan eller datum för release finns inte. Just nu jobbar de med förproduktion av 12-15 låtar. Någon basist har de för närvarande inte. Däremot är Olov Andersson från Audiovision och Grand Stand ny på keyboard.
Publicerat: 111019

Veni Domine

MAYLENE AND THE SONS OF DISASTER HÄR MED NYTT ALBUM

 

Maylene And The Sons Of Disaster släppte den 27 September det nya albumet “Maylene And The Sons Of Disaster: IV” på Ferret Music. Producerat har Brian Virtue (Jane’s Addiction, Deftones, Audioslave
m.fl.) gjort. Skivan beskriver bandets sångare Dallas Taylor som mogen, mörk, sann, atmosfärisk, där tyngd möter eufori. Skivans omslag är designat av Forefathers Group (Children Of Bodom, In Flames, Between The Buried And Me m.fl.).
Publicerat: 111019

Maylene & The Sons Of Disaster

JOHN COFFEY SPELAR IN ALBUM I SVERIGE

 

Det Holländska postpunk-, indierock’n’roll-bandet John Coffey spelar i
höst in sitt andra album i Studio Gröndahl i Stockholm. Med sig har de den svenska producenten Pelle Gunnerfeldt som tidigare jobbat med Refused och Ghost of A Thousand. Han har även producerat alla album med The Hives.
– Att få göra en skiva med Pelle Gunnerfeldt
är en dröm som blir verklighet, säger bandet i ett uttalande.
Publicerat: 111019

John Coffey

RELIENT K HAR SLÄPPT COVERALBUM

 

Relient K släppte den fjärde oktober det nya albumet “K is For Karaoke”, som är ett coveralbum. Redan i somras släppte de ”K Is For Karaoke EP” som ett första smakprov av skivan. Skivan är släppt av Mono VS. Stereo och är producerad av Mark Lee Townsend och bandets sångare
Matthew Thiessen. Bland de covrade artisterna märks Weezer, Gnarls Barkley, Justin Bieber, Tom Petty och Cyndi Lauper.
Publicerat: 111019

Relient K

JONAS MYRIN SPELAR IN DEBUTALBUM

 

Den svenske låtskrivaren Jonas Myrin, som bland annat skrivit låtar åt Matt Redman och Steven Curtis Chapman, spelar nu in sitt första soloalbum. Ett album som kommer spegla livet; det förflutna, framtiden, kärlek, brustna hjärtan, misstag och om att börja om på nytt. Något releasedatum är ännu inte annonserat.
Publicerat: 111019

Jonas Myrin

HEAD SLÄPPER SINGEL OCH EP

 

Brian "Head" Welch har nyligen brutit med skivbolaget Driven Music Group. Det hindrar honom inte från att släppa ny musik. Det har varit tal om ett nytt album länge, men nu ser det ut att bli verklighet av planerna. Den fjärde oktober släpptes singeln "Paralyzed". I början av nästa år följs den sedan upp med en EP. Inspelningarn har Head gjort tillsammans med producenten Jasen Rauch, som tidigare var gitarrist i Red. Några uppgifter om när en
fullängdare kommer att komma har Head ännu inte gått ut med.
Publicerat: 111019

Head

SOUL EMBRACED TILLBAKA PÅ NYTT BOLAG

 

Deathmetal-bandet Soul Embraced, med Rocky Gray (ex. Evanescense) på trummor, har skrivit på för det nya bolaget Rottweiler Records och släpper där det nya albumet ”Mythos” inom kort. Skivan följer upp 2008 års ”Dead Alive”.
Publicerat: 111019

Soul Embraced

ZAO MEDLEMMAR I NYTT BAND

 

Zao medlemmarna Scott Mellinger, Daniel Weyandt och den tidigare Zao-trummisen Stephen Peck har bildat ett nytt band med namnet Lonely Ghost Parade. Bandet ägnar sig åt experimentiell postrock. Tre låtar finns att lyssna till på deras facebook.
Publicerat: 111019

Zao

MORTIFICATION FÖRBEREDER 15:E ALBUM

 

Mortification har annonserat att titeln på deras 15:e album kommer bli “Scribe Of The Pentateuch”. Bandet har spelat in fem låtar de skickar runt till skivbolag i hopp om att få ett nytt skivkontrakt. Oavsett vad som sker planerar bandet att släppa det nya albumet i början av 2012. Stilen på
de nya låtarna beskriver bandets sångare och basist Steve Rowe som en mix av brutal old school deathmetal, thrash, grind och traditionell heavy metal. Bandets senaste album “The Evil Addiction Destroying Machine” släpptes 2009.
Publicerat: 111019

Mortification

BLESSED BY A BROKEN HEART SAJNADE AV TOOTH & NAIL

 

Post hardcore-/glammetal-bandet Blessed By A Broken Heart har sajnats av Tooth & Nail Records. Bandet debuterade 2004 som ett metalcore-band på Blood & Ink Records. Men till andra skivan ”Pedal To The Metal”, som släpptes på Century Media 2008, hade bandet bytt still och iklätt sig en glammigare kostym. Nu är bandet redo för nästa steg i karriären. Efter några medlemsbyten och tre års arbete på ett nytt album, är bandet övertygade om att det bästa ligger framför.
Publicerat: 111019

Blessed By A Broken Heart

IMMORTAL SOULS TILLBAKA MED NYTT ALBUM

 

Det finska wintermetal-bandet Immortal Souls släppte den sjunde oktober det nya albumet “The Requiem for the Art of Death” , bandets första album sedan 2007 års “Wintereich“. För att följa upp skivan beger sig bandet i oktober/november ut på en europaturné tillsammans med amerikanska Becoming The Archetype.
Publicerat: 111019

Immortal SOuls

PETER FURLER TILLBAKA SOM SOLOARTIST

 

2009 lämnade Peter Furler Newsboys, bandet han var med och startade och sålde över sjumiljoner album med. Han sålde av en stor del sina ägodelar, hem, bilar och delägarskapet i Inpop Records och flyttade till Florida för att ägna sig åt konstnärskap, surfa och bara spela för skojs skull. Något mer album var det inte tänkt att bli. Men under den här perioden föddes några av de mest glädjefyllda och uppmuntrande sånger Furler hade skrivit under hela sin karriär. Han tog då in Seth Mosley från Me In Motion som producent. Med på tåget kom också Steve Taylor, John
Painter (Flemming And John), Jimmy Abegg (Ragamuffin Band) och även den gamla Newsboys-kollegan Phil Joel. Resultatet blev albumet ”On Fire” som släpptes på Sparrow Records i juni.
Publicerat: 111019

Peter Furler

SWITCHFOOT HÄR MED "VICE VERSES"

 

Den 27 september släppte Switchfoot sin nya skiva “Vice Verses” på Atlantic Records. Skivan är bandets åttonde studioalbum och beskrivs av Billboard som en sammanslagning av U2:s ”Achtung Baby” och Linkin Park. Jämfört med förra skivan ”Hello Hurricane” hämtar ”Vice Verses” influenser från fler håll. ”The Original” för tankarna till Foo Fighters, medan ”Selling The News” är en låt där Beck möter Beastie Boys. Producent för skivan är Neal Avron (Weezer, Linkin Park m.fl.). Med som exekutiv producent finns Mike Elizondo (Eminem, Regina Spektor m.fl.), som producerade ”Hello Hurricane”. Det mesta av inspelningen har bandet
gjort i sin hemstudio i hemstaden San Diego.
Publicerat: 111019

Switchfoot

THE DEVIL WEARS PRADA TILLBAKA

 

Metalcorebandet The Devil Wears Prada är tillbaka med sitt fjärde album ”Dead Throne”. Skivan är inspelad i Zing Studios i Massachusetts med Adam Dutkiewicz (Killswitch Engage, Times of Grace) som producent. Sångaren Mike Hranica beskriver skivan som bandets känslosammaste och mest välskrivna album hittills. Textmässigt speglar skivan misslyckade relationer och att vara uthållig i tron. Den innehåller självförakt och en hel del bitterhet, men konstaterar att det enda som inte försvinner från våra liv är vår tro och vår tillit till Gud. Världen är död, men vår Herre lever, säger bandet.
Publicerat: 111019

The Devil Wears Prada

DENISON WITMER SAJNAD AV MONO VS. STEREO

 

Mono VS. Stereo har sajnat singer/songwritern Denison Witmer och
släppt hans nya album “The Ones Who Wait”. Mono VS. Stereo är ett
independentbolag som drivs av medlemmarna i Relient K.
– Vi känner oss stolta över att ha sajnat Denison Witmer. Vi har
alltid varit stora fans av hans musik och det ska bli spännande att
få jobba med honom, säger Relient K i ett uttalande.
Publicerat: 111019

Denison Witmer

MEGADETH SLÄPPER “TH1RT3EN”

 

Den första November släpper Megadeth sitt trettonde studioalbum “Th1rt3en” på Roadrunner Records. Skivan följer upp 2009 års “Endgame”, som blev ett av bandets mest hyllade album. Bandets sångare och gitarrist
Dave Mustaine säger följande om den nya skivan:
– Den här skivan är kulmen av allt mitt arbete under de 13 skivor jag spelat in. Det finns ögonblick på ”Th1rt3en” som fångar alla mina känslor, och andra stunder där känslor kommer fram som jag aldrig trodde fanns. De ögonblick jag är stoltast över i min musikaliska karriär fångas på Th1rt3en”.
”Th1rt3en” är också återkomsten för basisten Dave Ellefson, som var en viktig kugge i bandet mellan 1983 och 2002.
Publicerat: 111019

Megadeth

WE AS HUMAN SAJNADE AV ATLANTIC

 

Atlantic Records har sajnat de hårt rockande bandet We As Human, som upptäcktes av John Cooper i Skillet. En första EP, producerad av den grammyvinnande producenten Nick Raskulinecz (Rush, Foo Fighters, Deftones, Alice In Chains), har nu släppts på bolaget. Bandet har tidigare släppt albumet "Until We're Dead" 2006 och EP:n "Burning Satellites"
2008. En ny fullängdare kommer att släppas under 2012. Under hösten har We As Human, tillsammans med Disciple och Manafest, varit en del av Skillets "Awake & Alive Tour".
Publicerat: 111221

We As Human

KARYNN WILLIAMS SAJNAD AV INPOP RECORDS

 

Inpop Records har sajnat singer/songwritern Karynn Williams.
Hon säger följande om det nya kontraktet:
– Jag är så lycklig över att få bli en del av Inpop-familjen. Kristen musik har haft stor betydelse för mig i mitt liv och också varit viktig för mig i min vandring med Herren. Det är en ära att få jobba med ett bolag som tror så starkt på mig.
Publicerat: 111221

Karynn Williams

MXPX HÄR MED MUSIKDOKUMENTÄR

 

Den åttonde december släppte punklegenderna i MxPx en musikdokumentär med titeln "Both Ends Burning". Dokumentären är filmad
från bandets världsturné 2008 fram till den utsålda spelningen bandet höll i Seattle i mars. Dokumentären skildrar ett band som befinner sig vid en brytpunkt i karriären. Den speglar kampen att kombinera heltidsjobb
med livet som turnerande musiker. Dokumentären innehåller även intervjuer med vännerna och kollegorna Ethan Luck (Relient K), Stephen Egerton (Descendants), Jeremy McKinnon (A Day To Remember) och Chris
Demakes (Less Than Jake).
Publicerat: 111221

MxPx

WE CAME AS ROMANS TILL SVERIGE

 

I slutet av januari kommer We Came As Romans till Sverige för tre spelningar. Den 26 januari spelar de på KB i Malmö, den 27 januari på Brewhouse i Göteborg och den 28 januari på Klubben i Stockholm. We Came As Romans kommer från Detroit. Sedan 2005 har de gjort post-hardcore och metalcore av världsklass. Efter ett par EP:s kom debutalbumet 2009 och det var då de började slå igenom på riktigt. Det senaste albumet "Understanding What We've Grown to Be" (Nuclear Blast) kom i september och har inte gjort deras storhet mindre. Med små
inslag av symfonisk rock levererar de metalcore bättre än någonsin.
Detta i kombination med att vara ett flitigt turnerande band gör dem till ett lysande liveband.
Publicerat: 111221

We Came As Romans

NEWSBOYS TILLBAKA MED "GOD'S NOT DEAD"

 

Den 15:e november släppte Newsboys sin nya skiva "God's Not Dead". Friedrich Nietzsche proklamerade en gång att; "God is dead". Detta är Newsboys svar till honom. Detta är den andra skivan med Michael Tait (DC Talk) som sångare. "God's Not Dead" är ett rockdrivet modernt lovsångsprojekt producerat av Seth Mosley (Me In Motion), som även jobbade med bandet på förra albumet "Born Again". Planerna på "God's Not Dead" började smidas redan innan "Born Again" släpptes. Bandet ville visa att bara för att de bytt sångare hade de inte tappat sitt lovsångsfokus. I de två låtarna "God's Not Dead (Like A Lion)" och "I Am Second"
återförenas Michael Tait med sin gamla bandkollega Kevin Max från DC Talk som där kommer in på gästsång.
Publicerat: 111221

Newsboys

SCOTT SILLETTA HÄR MED SOLOALBUM

 

Den tidigare Plankeye-/Fanmail-sångaren Scott Silletta är efter tio års tystnad tillbaka med ett soloalbum. Skivan, som bär titeln "The Life And Times Of…", speglar de tio år som gått sedan han senast släppte ett album. Förändringar i livet, utmaningar, segrar och misslyckanden är
sådant som omsjungs.
Publicerat: 111221

Scott Siletta

HAWK NELSONS SÅNGARE JOBBAR PÅ SIDOPROJEKT

 

Hawk Nelsons sångare Jason Dunn jobbar på ett sidoprojekt med projektnamnet Lights Go Down. En demolåt med titeln "One Step Closer" finns släppt på CDBaby. En EP med fyra låtar är inspelad och tanken
är att det sedan ska komma ett album med elva eller tolv spår.
Publicerat: 111221

Hawk Nelson

THE CRIMSON ARMADA TILLBAKA MED NYTT ALBUM

 

The Crimson Armada, som debuterade2009 med albumet "Guardians" på
Metal Blade Records, är nu tillbaka med sitt andra album "Conviction". Den här gången släppt av Razor & Tie Records.
Publicerat: 111221

The Crimson Armada

GUARDIAN1 HÄR MED EP

 

Då Guardian bildades 1982, i Santa Ana I Kalifornien, var det inte med Jamie Rowe på sång och Karl Ney på trummor. De kom med lagom till bandet fick sitt stora genombrott. I den första upplagan ingick istället Paul Cawley på sång och Rikk Hart på trummor. De två senare har nu
återförenats som Guardian1 och släppt en trelåtars EP med titeln "Empire". Bandet känner sig nöjda med det nya soundet, som mixar det gamla 80-rock soundet med nyare melodisk rock, och hoppas lyssnarna ska känna likadant.
Publicerat: 111221

Guardian1

IMPENDING DOOM SAJNAT AV EONE MUSIC

 

Metalbandet Impending Doom har sajnats
av eOne Music och kommer nu gå in i studion
för att spela in sitt fjärde album. Med sig
tar de producenten Andreas Magnusson.
Publicerat: 111221

Impending Doom

PHIL KEAGGY HÄR MED LIVEALBUM

 

Den legendariska kristna artisten, tillika supergitarristen, Phil Keaggy är här
med ett livealbum med titeln "Live From Kegworth Studio". Skivan, som släpptes på Strobie Records den 18:e oktober, innehåller livearrangemang
av hans populäraste låtar som exembelvis "Salvation Army Band", "The
True Believers", instrumentala "Chalice", Keith Green skrivna "Your Love Broke Through" och en cover av Beatles "Here Comes the Sun". På frågan varför han gjorde denna skiva svarar Phil Keaggy:
–När jag avslutat mina konserter har folk ofta kommit fram och frågat om jag har någon skiva där alla sångerna från konserten finns med. Tyvärr har jag fått svara att jag inte har det. Jag bestämde mig därför att spela in många av de sånger jag gör på mina konserter live i min hemstudio.
Publicerat: 111221

Phil Keaggy

GEOFF MOORE TILLBAKA MED NY SKIVA

 

Efter fyra års paus än den kristna rockveteranen Geoff Moore, som varit aktiv i över 30 år och sålt över 1,5 miljoner skivor, tillbaka med sitt sextonde album "Saving Grace". Skivan är producerad av Don Chaffer
(Waterdeep, Sevenglory m.fl.).
Publicerat: 111221

Geoff Moore

JOHN SCHLITT PÅ SCEN MED HEAD EAST

 

Den tidigare Petra-sångaren John Schlitt har återförenats med Head East. Bandet han sjöng i 1972-1980, ett decennium innan han blev sångare i Petra. Återföreningsspelningen skedde på Iowa Rock'n'Roll Music Associations 2011 Hall of Fame och markerade, utöver att bandet blev invalda, att det var 30 år sedan bandet senast, i denna sättning, stod på scenen tillsammans. Då John Schlitt jobbar på ett nytt soloalbum var återföreningen med Head East högst temporär.
Publicerat: 111221

John Schlitt

SMALLTOWN POETS ÅTERFÖRENADE

 

Efter "It's Later Than It's Ever Been" 2004 lades rockbandet Smalltown Poets på is. Nu är bandet återförenat och har gjort comeback med julskivan "Smalltown Poets Christmas", ett album producerat av den tidigare bandmedlemmen Matt Goldman.
Publicerat: 111221

Smalltown Poets

STILL REMAINS ÄR TILLBAKA

 

Metalcore-bandet Still Remains, som släppte två framgångsrika album på
Roadrunner Records (2005 och 2007) och sedan valde att gå skilda vägar, har nu återförenats. Återföreningen skedde efter att Haste The Day frågade om de inte kunde återförenas för en spelning tillsammans med dem. Bandet sa inte ja med en gång, men när de väl gjorde det och träffades för att repa kände de att kemin fanns där och att de hade mer kvar att ge. De planerar inte att komma tillbaka på samma sätt som tidigare och turnera lika intensivt som de gjorde då, men de har redan börjat skriva nya låtar och ta enstaka ströspelningar.
Publicerat: 111221

Still Remains

HOUSE OF HEROES SLÄPPTE HALLOWEEN LÅT

 

Istället för att göra som alla andra och släppa en julskiva, funderade House Of Heroes på vilka övriga helger som fanns att uppmärksamma. De fastnade för Halloween och spelade därför in singeln "Lovesick Zombie" tillsammans med producenten Mark Lee Townsend, som tidigare
jobbat med bandet på skivorna "The End Is Not The End" och "Suburba".
Publicerat: 111221

House Of Heroes

STEVE OSBOURNE AVLIDEN

 

Bride-gitarristen Steve Osbourne har avlidit. Steve Osbourne spelade med Bride 1986-1988 och spelade på skivan "Live To Die" 1988. Han kom sedan tillbaka och gästspelade på "Skin For Skin" 2006 och som fast medlem när Bride släppte sitt senaste album "Tsar Bomba" 2009. Steve
Osbourne dog den 16 november 45 år gammal. Dödsorsaken sägs vara självmord på grund av depression.
Publicerat: 111221

Steve Osbourne

JERUSALEM SPLITTRAS

 

När Jerusalems senaste sättning inledde arbetet med plattan "She", bestämde de sig för att när skivan var gjord skulle de utvärdera om de hade vilja och motivation att fortsätta samarbetet. Efter sommarens sista konsert har nu bandet gjort det och bestämt sig för att gå skilda vägar. Jerusalem som band är inte nedlagt eller avslutat. Däremot är konstellationen Peter, Uffe och Micke avslutad.
– Jag tror vi upplevde att motivationen för samarbetet inte längre fanns där och personligen upplevde jag ingen riktig glädje och inspiration. Vi kanske också vuxit ifrån varandra och har så mycket annat som tar tid, kraft och
energi, säger Ulf Christiansson och tillägger att vad som nu händer får framtiden utvisa.
– Jag kan inte se varför det skulle vara slut, det finns fortfarande massor att göra och som vi måste göra. Vi har en uppgift som aldrig tar slut.
Publicerat: 111221

Jerusalem

DEMON HUNTER KLARA FÖR VAPPUGOSPEL

 

Demon Hunter, som släpper nytt album 2012, är klara för den finska festivalen Vappugospel, som äger rum den 30 april i Kouvola. Spelningen blir bandets första i Finland. Bland de övriga klara märks amerikanska powermetalbandet Theocracy, som även de för första gången spelar i Finland, finska symfonimetal-bandet HB, tyska singer/songwritern Lilly Among Thorns och brittiska dansakten LZ7.
Publicerat: 111221

Demon Hunter

BADMINTONS ÄR TILLBAKA

 

Det svenska 80-talspop-bandet Badmintons har återförenats. För första gången sedan 1984 gick bandet i somras in i studion för att spela in ny musik. Det blev tre låtar som nu finns upplagda för lyssning på bandets hemsida. Bandet planerar för ytterligare studiobesök, men om låtarna kommer resultera i någon ny skiva har de ännu inte avslöjat. I dagens sättning av bandet ingår; Tomas Enochsson (sång), Micke Lindvall (gitarr), Robert Wirensjö (keyboards), Loffe Sturesson (dragspel, sax), Sven Lindvall (bas) och Per Lindvall (trummor).
Publicerat: 111221

Badmintons

NORMA JEAN TILL SVERIGE

 

I slutet av februari beger sig metalcore-/mathcore-bandet Norma Jean ut på Europaturné. En turné som sedan varar hela mars månad. För första gången kommer bandet då besöka Sverige. Den 14:e mars spelar de
på Fängelset i Göteborg och den 16:e mars spelar de på Klubben i Stockholm. De kommer även spela på Subscene i Oslo, Nosturi
i Helsingfors och The Rock i Köpenhamn. Med sig på turnén har de The Chariot, där bandets förra sångare Josh Scogin ingår, samt Stray From The Path och franska Admiral's Arms.
Publicerat: 111221

Norma Jean

GRIMMARK VINNARE AV UTBULTSTIPENDIET

 

Årets vinnare av Utbultstipendiet 2011 är nu korad. Det blev gitarristen och låtskrivaren Carl Johan Grimmark som, utöver äran, fick ta emot blommor, ett diplom och inte minst en check på 10 000 kronor som överlämnades av prisets instiftare Roland Utbult. Motiveringen löd; "Med en ödmjuk attityd och osviklig skicklighet fångar denna musikaliska begåvning lyssnares öron såväl innanför som utanför kyrkans väggar. Med sitt tonspråk bevisar Carl Johan musikens suveräna förmåga att vara ett ljus i mörkret." Carl Johan Grimmark är idag gitarrist i metalbandet Fullforce, men är kanske mest känd för sina år som gitarrist i Narnia. Carl Johan Grimmark har också setts som musiker i Nyhemsveckans lovsångsteam.
Publicerat: 111221

Grimmark
 
[JANUARI] - [FEBRUARI] - [MARS] - [APRIL] -[MAJ] - [JUNI] - [JULI] -
[AUGUSTI] - [SEPTEMBER] - [OKTOBER] - [NOVEMBER] - [DECEMBER] -
[2015] - [2014] - [2013] - [2012] - [2011] - [2010] - [2009] - [2008]På gång

ANDREAS PASSMARK
LÄMNAR NARNIA

Efter att under 2016 haft ett uppehåll från liveframträd-anden med Narnia har basisten Andreas Passmark bestämt sig för att...

Läs mer här!
Konsertguiden
LZ7
  • 25 feb - Bankeryd
NARNIA
  • 16-19 aug - Falun
PLANETSHAKERS
  • 23 juni - Mullsjö
  • 6-9 juli - Halmstad
Läs mer här!
Annonser
Rollupkungen