Prenumerera


Prenumeration
Teckna upp dig idag, få tidigare nummer på köpet!
Läs mer här!

Produktshop


T-shirts
Köp en snygg T-shirt i vår nya produktshop!
Läs mer här!
Festivalguiden
GULLBRANNAFESTIVALEN
Halmstad
8-11 juli 2021

Efter att ha fått ställa in festivalen 2020, på grund av Coronan, hoppas Gullbrannafestivalen på att kunna vara tillbaka under sommaren 2021.
Band: Carola, Dirty Loops, Jonathan Johansson, Sabina Dumba, Lin D, LZ7, Hansam m.fl.
Läs mer här!
Blogg
Noizegate Awards 2016
RÖSTA I NOIZEGATE AWARDS 2016
Nu kan du vara med och rösta i Noizegate Awards 2016. Röstningen är öppen under augusti månad och resultatet presenteras sedan i september/oktober numret av den tryckta tidningen och i samband med att det släpps även här på hemsidan.
Läs mer här!
På gång
THIS BEAUTIFUL REPUBLIC HAR KICKAT SÅNGAREN
 

This Beautiful Republic låter på sin myspace-sida meddela att de valt att bryta med sångaren Ben Olin. Någon bakomliggande orsak nämns inte, men bandet önska Ben Olin lycka till i framtiden. This Beautiful Republic kommer fortsätta att turnera som planerat. Något om vem som för tillfället sköter sången avslöjar de inte. Bandet fortsätter också arbetet på sitt tredje album som kommer att släppas under nästa år.
Publicerat: 091216

This Beautiful Republic
THE JULIANA THEORY ÅTERFÖRENAS
 

The Juliana Theory, som lades på is i februari 2006, återförenas i augusti 2010 för två spelningar. De gör det för att uppmärksamma att det då har gått tio år sedan de släppte sitt inflytelserika andra album "Emotion Is Dead". På den ena konserten kommer bandet därför att framföra "Emotion Is Dead" i dess helhet. Flera av dessa sånger har aldrig framförts live tidigare, så konserten blir mycket unik låter bandet meddela. Den andra konserten kommer bestå av blandade låtar från bandets karriär. Bandet hälsar också att återföreningen snarare är att se som ett farväl än som en nystart. När bandet somnade in 2006 hann de nämligen inte säga farväl som de önskat. De gör det nu istället. Under 2010 kommer bandet även släppa ett album med b-sidor och sångaren Brett Detar kommer även att släppa ett soloalbum.
Publicerat: 091216

The Juliana Theory
JASON TRUBY TILLBAKA MED NYTT BAND
 

Jason Truby (ex P.O.D, Living Sacrifice) har ett nytt band med namnet Truby. Jason Truby säger i ett pressmeddelande att bandet inte är något hobbyprojekt utan ett band som är minst lika seriöst som något av de band han varit med i tidigare. Debutalbumet heter "Entropy" och finns ute nu.
Publicerat: 091214

Truby
FANSEN VALDE NAMNET PÅ SANCTUS REALS NYA PLATTA
 

Sanctus Real hade två tänkbara titlar på det nya albumet. Istället för att välja själva, lät de fansen avgöra i en votering på nätet. De två alternativen var "A Million Hearts" och "Pieces Of A Real Heart". "Pieces Of A Real Heart" gick vinnande ur striden och blir nu titeln på det nya albumet som släpps den nionde mars.
Publicerat: 091214

Sanctus Real
SALT ÅTERFÖRENAS FÖR TURNÈ
 

I 14 år (1976–1988) var Göteborgsbandet SALT en av kyrk-Sveriges
främsta musikaliska publikmagneter. Bandet spelade ofta även utanför
kyrkans väggar. I vinter återförenas Salt för en 8 spelningar lång
konsert-turné i samband med att allt material bandet spelat in släpps
på cd. Salt-boxen innehåller samtliga sex skivor som bandet gett ut,
och dessutom medföljer en konsert-dvd inspelad live på Scandinavium
i Göteborg 1983. Förutom Salt innehåller dvd:n liveframträdanden med
Jerusalem, Per-Erik Hallin, Koinonia, Charlotte Höglund, Jan Groth och
Ingmar Johansson. Flera av gruppens ursprungliga medlemmar kom från Choralerna, en kör som var pionjärer inom svensk gospelmusik. Men för Salt var det inte gospel, bandet sneglade i stället mot grupper som Blood, Sweat & Tears och musiken drog gärna åt det jazzrockiga hållet. Till en början var låtarna ofta instrumentala, men med tiden fick de flesta melodierna text och sång. Repertoaren bestod så gott som helt av egna låtar. Med en stark blåssektion blev Salt stilbildande och fick snabbt rykte om sig att vara ett sjusärdeles liveband. Medlemmarna har kommit och gått genom åren, Anders Börjesson (saxofon) och Thomas Björk (gitarr) tillhör de mest långlivade. Sättningen har varierat kring 8-9 personer. Två sångerskor har Salt haft; först Annika Skoglund, sedan Katarina Millton-Almgren.
Publicerat: 091211

Salt
SONISPHERE FESTIVAL MED IRON MAIDEN TILL STOCKHOLM
 

Iron Maiden, Mötley Crüe, Heaven & Hell, Iggy & The Stooges, Slayer, Anthrax och Alice Cooper. Samtliga dessa megarockband kommer till Stora Skuggan i Stockholm och Sonisphere festival den 7 augusti nästa år. Ytterligare band kommer att tillkomma.Sonisphere Festival etablerades 2009 och erhöll priset “Best New Festival” på 2009 års UK Festival Awards och festivalen fick sex av åtta nomineringar i kategorin kommande “Best New Festival” på European Festival Awards. Sonisphere Festival tar nu steget vidare när nu en rad tunga band bekräftas inför 2010. Förra året hade Sonisphere 300 000 besökare i sex länder; Holland, Tyskland, Spanien, Sverige, Finland och England. Med 2009 års line up; Metallica som huvudakt och med band som Slipknot, Lamb Of God, Anthrax, Linkin Park, The Prodigy, The Hives (banden varierande i de olika länderna) blev festivalen en grym succé. I Sverige hölls kalaset den 18 juli i Hultsfreds Folkets Park med bland andra The Hives, The Cult, Primal Scream och Machine Head m.m. 2010 utökar Sonisphere och det blir elva festivaler med mål att ha huvudakter i dignitet med Metallica, Iron Maiden och Rammstein. Med denna imponerande line up kommer den resande rockcirkusen att slå alla rekord och vara en ännu större succé än 2009 och därmed stärka sin position som världens främsta festivalturné.
Publicerat: 091211

Iron Maiden
FREDÁ SLÄPPER NYTT ALBUM
 

Det är 16 år efter att gruppen lades i malpåse. Länge trodde även de inblandade att det var för evigt, men nu återkommer Freda i januari med albumet "Ett Mysterium." Återföreningen av den grupp som startade i småländska Gnosjö i början av 1980-talet blev den lyckliga följden av en slumpvis ny kontakt häromåret mellan bandets centralgestalter, sångaren Uno Svenningsson och gitarristen Arne Johansson. Ett samtal kring en förfrågan om att göra en DVD av en 80-talskonsert med bandet ledde till förnyad personlig och musikalisk kemi. Strax fanns även trumslagaren Mats Johansson åter med. Nu är ett sjätte album på väg med en grupp som under tio år, 1983-93, var en av landets populäraste alla kategorier. Första singeln från kommande albumet heter ”Bäste Vän” och är också den första låten som Uno och Arne skrev tillsammans till det nya albumet. Arne Johansson säger: "Den är givetvis min och Unos historia till viss del. Men också många andras. Vad blev det av den där barndomsvännen som betydde allt, var tog ungdomskärleken vägen? När man träffas igen kan det kännas som tiden stått still. Ofta är dessa relationer bara ett telefonsamtal bort." Albumet släpps den 20 januari
Publicerat: 091211

Freda
[DWEEB] SAJNAT AV KINGSWAY
 

Det brittiska underground rockbandet [Dweeb], som spelade på Jesusrock i Kramfors i somras, har sajnats av det Kingsway ägda bolaget Fierce! Bolaget vill nu undersöka hur långt den underground framgång [Dweeb] har nått kan bära.
Publicerat: 091209

dweeb
ADIE SLÄPPER NYTT
 

Den nionde mars 2010 släpper Adie Camp sitt nya album "Just You And Me" på Bec Recordings. Detta blir hennes andra album som soloartist. Det första, "Don't Wait", släpptes för över tre år sedan.
Publicerat: 091209

Adie
PETER FURLER GÖR NY KARRIÄR SOM KONSTNÄR
 

Den tidigare Newsboys sångaren Peter Furler har, efter avhoppet från Newsboys, vidareutvecklat sitt konstnärsintresse. Tidigare har hans oljemålningar enbart funnits på skivbolagskontor, i inspelningsstudios och hos managementbolag. Nu har Peter Furler för första gången gjort dem offentliga för allmänheten. Sex av hans målningar säljs nu på E-bay för försäljning till konstsamlare och fans. Han har även öppnat ett online galleri som visar hans målningar. Där finns bland annat serien "Garden of Eden", som är målningar gjorda på trumskinn.
Publicerat: 091208

Peter Furler
OLE BÖRUD JOBBAR PÅ NYTT ALBUM
 

Norska Ole Börud har inlett arbetet på en uppföljare till 2008 års framgångsrika album "Shakin Ground". Ole Börud hälsar att den kommande skivan kommer kännas som en naturlig uppföljare till "Shakin Ground" och att de låtar han jobbar med är riktigt coola. En del av dem kommer att ta ytterligare ett steg framåt musikaliskt, men det rör sig ändå om samma musikstil. Något utgivningsdatum är ännu inte klart men inspelningen inleds efter nyår.
Publicerat: 091207

Ole Börud
JEREMY CAMP NOMINERAD FÖR SIN FÖRSTA GRAMMY
 

Jeremy Camp har nu fått sin första grammmynominering. Det är i kategorin Best Pop/Contemporary Gospel Album han nominerats för sin senaste skiva "Speaking Louder Than Before". Förra månaden blev Jeremy Camp även nominerad för sin andra American Music Award. För skivbolaget BEC Recordings är Jeremy Camps grammynominering den första någon av bolagets artister har fått. Den amerikanska grammisgalan hålls den 31 januari 2010. De övriga nominerade i Jeremy Camps kategori är: Israel Houghton, Jars of Clay, Leeland och Mandisa.
Publicerat: 091207

Jeremy Camp
CASTING CROWNS SATTE HISTORISKT SÄLJREKORD
 

Casting Crowns har satt ett historiskt säljrekord. Det är försäljningen av det nya albumet "Until The Whole World Hears", som har sprängt alla tidigare rekord när det gäller första veckans försäljning av ett kristet album. Försäljningen låg på 167,432 exemplar. Det är den högsta siffran Nielsen Soundscan mätt upp sedan de började med sina mätningar för kristna artister. Detta gav Casting Crowns en given första plats på Billboards kristna lista och en fjärde plats på Billboards topp 200 lista, sär bandet gick in före artister som John Mayer och Norah Jones. Casting Crowns är också det enda bandet bland listans topp 5 artister som visar en positiv säljtrend sedan föregående album.
Publicerat: 091201

Casting Crowns
MXPX JULSKIVA ÄR HÄR
 

I tio års tid har MxPx haft som trend att varje år skriva och spela in en julsång för de största fansen. De som är med i deras fan-club. Nu har sångerna blivit så många att bandet bestämt sig för att sätta samman dem till en hel julskiva som det ger ut på det egna bolaget Rock City Recording. Skivan har fått titeln "Punk Rawk Christmas". Det är också titeln på 2009 års julsång. Totalt innehåller skivan 14 spår inspelade mellan 1998 och 2009. Utöver "Punk Rawk Christmas" har bandet även i år valt att spela in en cover av den traditionella låten "Auld Lang Syne".
Publicerat: 091201

MxPx
NIKLAS STRÖMSTEDT GER UT SAMLINGS-CD
 

Just nu är Niklas Strömstedt ute på en turné genom hela Sverige under namnet "30 år i kärlekens tjänst". Konserten har fått strålande recensioner och tanken är att den ska pågå hela våren och så länge folk vill lyssna... På konserten spelar Niklas noga utvalda låtar från sin fantastiska låtskatt. Låtar som överlevt och som människor skapat egna relationer till. Dubbel-CD:n 30 år i kärlekens tjänst följer samma tema med nyinspelningar av låtarna som de låtit på konserterna samt en CD med Niklas bästa låtar och släpps 9 december. Niklas sammanfattar själv: "Ingen som just skrivit klart en låt och är på väg att släppa ut den i världen kan veta hur den kommer att klara sig. Precis som människor lever sångerna också sina alldeles egna och unika liv. De växer upp, tar sina egna vägar och vissa av dem syns och hörs mer än andra och skaffar sig så småningom en massa vänner som bjuder in dem och ger dem kraft och självkänsla. En lust att fortsätta framåt. En längtan att lära känna ännu fler människor. Den här dubbel-cd:n innehåller två skivor som är helt olika. En samling låtar som berättat att de krupit upp i soffan hos folk både här och där. På den ena ligger det originalversioner och på den andra hittar Du dem i alldeles nya skepnader - varianter som föddes när jag, Marika Willstedt och Mats Persson jobbade fram den lilla föreställningen "30 år i kärlekens tjänst". Versioner där sångerna får visa att de står på egna ben och att de har livet i behåll."
Publicerat: 091201

Niklas Strömstet
WESTLIFE GÄSTAR IDOLS SEMIFINAL PÅ FREDAG
 

Den 4 december gästar Westlife semifinalen av Idol, direkt från ett utsålt Scandinavium. Under kvällen kommer de bland annat bjuda på deras hitsingel "What about now" från nya albumet "Where we are" som släpps samma vecka. Westlife är en av Storbritanniens bäst säljande grupper med över 40 miljoner sålda album världen över, och bara i Sverige har bandet sålt över 650 000 album. Gruppen innehar fortfarande publikrekordet på Globen i Stockholm. Bland Westlifes mest populära låtar återfinns bl a ”My Love”, ”Uptown Girl”, ”Flying Without Wings”, ”Against All Odds”, ”If I Let You Go”, “Fool Again”, “Queen of My Heart”, “When You’re Looking Like That”, “Unbreakable”, “Mandy” och “I Lay My Love On You” (samtliga har sålt Platina eller Guld i Sverige). Efter två års paus är Westlife nu redo för att släppa "Where We Are". På nya albumet har de jobbat med låtskrivare och producenter som Ryan Tedder (Leona Lewis), Steve Robinson (James Morrison), Louis Biancaniello & Sam Waters (Whitney Houston) och Steve Booker (Duffy).
Publicerat: 091201

Westlife
NEVERSTORE SLÄPPER ALBUM SOM EKO-T-SHIRT
 

Den 27 januari 2010 släpper Neverstore albumet ”Age Of Hysteria”.  Albumet släpps i två versioner: ett regelrätt album och ett digitalt album i form av en eko-t-shirt. T-shirten är designad av Erik Ohlsson (Millencollin) och innehåller en voucher som ger tillgång till albumet digitalt. Varje såld t-shirt genererar ett planterat träd i Vi-skogens projekt kring Victoriasjön i Afrika. ”Vi ville vända vår blick utåt och göra nytta efter att ha spenderat en lång tid i studion med albumet ”Age of Hysteria” som på något sätt är en reflektion över den tid vi lever i”, säger Oscar Kempe, basist i Neverstore. Vi-skogen arbetar för att förbättra levnadsförhållandena för fattiga småbrukare i Östafrika. Arbetet sker främst med rådgivning och utbildning i förbättrade odlingstekniker, organisering och marknadsföring samt mikrokrediter.
Publicerat: 091201

Neverstore
ALICIA KEYS TILLBAKA MED "THE ELEMENTS OF FREEDOM"
 

Den 11 december släpper flerfaldigt Grammy Award vinnaren Alicia Keys ett nytt album. "The Element of Freedom" är Alicias fjärde studioalbum och första singeln är "Doesn't Mean Anything". "For the first time in my recording career, I think I've finally found an understanding of the creative process by just allowing myself to be free. I took a totally different approach for this album and didn't confine myself in a studio or allow myself to be negatively affected by deadlines, which can hinder any creative spirit. I've found a freedom and flow that I try to implement everyday." Sedan debuten år 2001 har Keys sålt över 30 miljoner album världen över. Första albumet, "Songs In A Minor", med hitten "Fallin", sålde mer än 10 miljoner exemplar och bidrog till fem Grammy Awards för bland annat Best New Artist och Best R&B Album. Uppföljaren, 2003-års "The Diary of Alicia Keys", resulterade i fyra Grammy Awards. Med 2005-års release av "Unplugged", blev Keys den första kvinnliga R&B artisten att gå in som #1 tre gånger i rad på Billboards albumlista. Senaste albumet "As I Am" släpptes 2007 och singel "No One" blev en av Billboards snabbast klättrande låtar på Hot R&B/Hip-Hop Songs-listan. Den 11 december kommer äntligen Alicia Keys nya album "The Element of Freedom".
Publicerat: 091201

ALicia Keys
UNDEROATH TILL SVERIGE
 

Sist Underoath planerade Stockholmsbesök tvingades den då nästan slutsålda Stockholmsspelningen ställas in på grund av logistiska skäl och biljetterna till konserten i Göteborg tog slut på bara några dagar. I vår kommer Floridas metalcorehjältar tillbaka till Sverige. Den 22 mars står Mejeriet i Lund på spelschemat och den 24 mars är det Arenan i Stockholms tur. Underoaths metalcore doftar både emo och hardcore på samma gång. Bandet har hyllats i alla tänkbara medier och när senaste plattan, ”Lost in the Sound of Seperation”, släpptes i USA gick det raka vägen in på Billboardslistans topp 10. De har åkt runt världen med bland andra Slipknot, Disturbed, Mastodon och Dragonforce, de har nominerats till Grammys, de har vunnit MTV’s Battle of the Videos och de har spelat på världens största festivaler i sin genre. Flitigt turnerande och skivsläppande har gjort Underoath till något att räkna med i de stora sammanhangen.
Publicerat: 091126

Underoath
SKILLET HAR SÅLT GULD
 

Skillets förra skiva "Comatose" har nu sålt Guld (500 000 ex). Skivan släpptes 2006 och innebar det stora genombrottet för Skillet. Bandets nya skiva "Awake" har goda förutsättningar att även den nå guldstatus. Efter bara tolv veckor i handeln har den redan sålt i 200 000 exemplar.
Publicerat: 091125

SKillet
NY JULSINGEL MED AUGUST BURNS RED
 

Liksom inför förra julen har August Burns Red även i år spelat in en instrumental julsingel. Då var det "Carol Of The Bells", i år är det "O Come, O Come Emmanuel". Möjlighet att lyssna finns på bandets myspace.
Publicerat: 091125

August Burns Red
NYTT ALBUM PÅ GÅNG MED FIREFLIGHT
 

Fireflight är på gång med ett nytt album. Albumet, som blir deras tredje, kommer heta "For Those Who Wait" och släppas nionde februari.
Publicerat: 091124

Fireflight
DAY OF FIRE SÅNGAREN MÅLAR EGET OMSLAG
 

Day Of Fire sångaren Josh Brown, har annonserat att han själv kommer att måla omslaget till den nya skivan "Losing All". Skivan släpps den 26 januari på Razor & Tie Records.
Publicerat: 091124

Day Of Fire
HEAD JOBBAR PÅ NYTT ALBUM
 

Den tidigare Korn Gitarristen Brian "Head" Welch befinner sig nu i studion för att spela in uppföljaren till debuten "Save Me From Myself". I studion har han med sig producenten Rob Graves (RED, Pillar m.fl.). Inspelningen är beräknad att vara klar i februari 2010 med release kort därefter via Driven Music Group.
Publicerat: 091118

Brian Head Welch
PHIL KEAGGY SLÄPPER JULSKIVA
 

Supergitarristen och singer/songwritern Phil Keaggy släpper nu en julskiva på egen hand. Skivan innhåller en hel del nyskrivet material, men även några klassiska jullåtar. Phil Keaggy har genom åren släppt närmare 50 album och gång på gång röstats fram som en av världens bästa gitarrister.
Publicerat: 091118

Phil Keaggy
CHRISTIAN LILJEGREN & JÖRGEN "JOJJE" BOLMSTAD HYLLAR HV71
 

Auduivision sångaren Christian Liljegren (ex Narnia, Divinefire, Modest Attraction) har tillsammans med Jörgen "Jojje" Bolmstad (Caliber 44) släppt hyllningssingeln "Vårt Mål Det E Guld", som en hyllning till favorit laget HV71 där både Christian och Jojje är medlemmar av supporterklubben Nortbank Supporters. Singel har de släppt via Christian Liljegrens egna skivbolag CM Sweden. Utöver detta samarbete kommer Christian och Jojje även att färdigställa ett nytt album under namnet Wisdom Call.
Publicerat: 091118

Christian Liljegren
GIANT GÖR COMEBACK
 

Arenarockbandet Giant gör comeback och släpper nytt album 2010. Det var 1989 Giant debuterade med "Last of the Runaways", som blev ett mycket framgångsrikt album. Singeln "I See You In My Dreams" blev en stor hit som nådde in på topp-20-listor världen över. Bandet bestod då av de två tidigare Whiteheart medlemmarna Dann (gitarr/sång) och David (trummor) Huff och studiomusikerna Mike Brignardello (bas) och Alan Pasqua (keyboard). Nu när bandet gör comeback har Dann Huff blivit en flitigt anlitad producent (bl.a. åt Shania Twain, Megadeth, Faith Hill) och har därför inte möjlighet att vara med. Inte heller Alan Pasqua finns med. Bandet har istället tagit in Terry Brock (Strangeways, Seventh Key) på sång och John Roth (Winger) på gitarr. Några större förändringar i soundet försäkrar bandet att detta inte blir. Dann Huff har, trots frånvaron från bandet, varit med och skrivit flera av låtarna och spelar gitarr på två av dem. Första singeln från det kommande albumet finns ute nu och bär titeln "Promised Land".
Publicerat: 091116

Giant
AS I LAY DYING JOBBAR PÅ NYTT ALBUM
 

As I Lay Dying befinner sig i sångaren Tim Lambesis studio, Lambesis Studios i San Diego i Kalifornien, för att spela in ett nytt album tillsammans med Adam D. och Daniel Castleman. Skivan, som är tänkt att släppas nästa år, är uppföljare till 2007 års "An Ocean Between Us". Bandet jobbar hittills med åtta låtar, men kommer att skriva fler då de åtta som finns inte är lika långa som de åtta Metallica fyllde "Master Of Puppets" skivan med.
Publicerat: 091116

As I Lay Dying
MXPX SLÄPPER EP OCH JULALBUM
 

MxPx släpper nu en EP med titeln "Left Coast Punk". Detta är bandets femte EP, men den första de ger ut på det egna bolaget Rock City Recording Company. EP:n släpps både digitalt och på CD. Den digitala utgåvan innehåller sex spår medan CD:n innehåller tio. De extra låtarna på CD:n är tre instrumentala versioner av EP-låtarna och en demoversion av en låte som inte kom med. MxPx är även på gång med ett julalbum.
Publicerat: 091115

MxPx
TOBY MAC AVSLÖJAR TITEL OCH OMSLAG
 

Toby Mac har nu avslöjat titel och omslag (bilden) till den nya skivan som släpps den nionde februari 2010. Titeln blir "Tonight". Skivan släpps liksom Toby Macs tidigare album av Forefront Records/EMI CMG. Första singeln "City On Our Knees" finns redan ute.
Publicerat: 091115

Toby Mac
DEBUT FRÅN EN MÅNGSYSSLANDE SMÅBARNSMAMMA
 

De kom som en överraskning, melodierna och fraserna som Ulrika Arenius gick och nynnade på. De var inte alls tänkta att bli något, bara en lek med texter och melodier. "Först tänkte jag kul, här går jag och gnolar på hemligheter. Men sedan kände jag att jag ville jag göra nåt mer, kanske
var de inte bara tänkta för min skrivbordslåda." Så Ulrika stämde möte med pianisten och producenten Peter Tikkanen. Kunde de göra ett projekt tillsammans? "Det är inte ofta det händer, säger Peter, men Ulrika hade
skrivit ett fantastiskt material som borde delas, så kände jag verkligen." Musiker kallades samman; Magnus Olsson och Rikard Lidhamn (Åh Laura m fl) och Anders Pettersson (Deportees, The Perishers m.fl) och ett år senare är skivan klar, med pålägg av bland andra delar ur Svenska Kammarorkestern. Förevigat är nu 13 spår som håller ihop och spretar likt
syskon i en och samma familj. Här ryms pop och visa med tango och distande gitarroutron. Texterna rör sig ömsom på ytan ömsom på djupet och är sprungna ur dygnets alla stämningar; allt ifrån stressen innan jobbet till lugnet (och tomheten) när barnen lagt sig. "Jag föll för Ulrikas texter, så allmänmänskliga och vardagsnära, man känner verkligen igen sig, berättar Peter." Lördagen den 21 november blir det releasekonsert på
Kulturhuset i Örebro.
Publicerat: 091113

Ulrika Arenius
METAL TOWN ON TOUR STÄLLS IN
 

Live Nation meddelar i ett pressmeddelande att samtliga Metaltown On Tour-konserter ställs in. Konserterna skulle ha gått av stapeln den 19, 20 och 21 november i Göteborg, Malmö och Stockholm. De band som skulle ha spelat på turnén var Path of No Return, Benea Reach och As We Fight. Någon orsak till varför turnén ställs in uppges inte.
Publicerat: 091113

Benea Reach
JOY ELECTRIC SLÄPPER COVERALBUM
 

Syntpopgruppen Joy Electric har släppt ett coveralbum med titeln "Favorites At Play". Skivan innehåller covers på artister som Coldplay (Viva La Vida), Nelly Furtado (Say It Right), Keane (Somewhere Only We Know) , Blink 182 (I Miss You), The Killers (When You Were Young), Paramore (Decode) och Feist (1,2,3,4).
Publicerat: 091112

Joy Electric
SAVIOUR MACHINE SÅNGAREN SLÄPPER BOK
 

Saviour Machine sångaren Eric Clayton släpper i januari en bok med titeln "The Collective Journals 1997-2009". Boken släpps i en limiterad numrerad första upplaga om 500 ex signerade av Eric Clayton själv. Innehållet i boken sägs vara det mest personliga Clayton har skrivit. Det utfärdas också en varning om att vissa partier inte lämpar sig för alla att läsa. Boken är på närmare 200 sidor och innehåller även en del illustrationer.
Publicerat: 091112

Saviour Machine
NY SÅNGARE I BARREN CROSS
 

Barren Cross har funnit en ny sångare som ersättare för Mike Lee, som på grund av olika teologisk syn fick lämna bandet förra året. Den nye sångaren heter Dean Kohn och tog under 80-talet sånglektioner av Elizabeth Sabine, som även tränade Michael Sweet i Stryper och Dave Mustaine i Megadeth. Dean Kohn har tidigare sjungit i Attakk, det japanska bandet Loudness och i Malice.
Publicerat: 091111

Barren Cross
SAINT FÄRDIGA MED NYTT ALBUM
 

Det klassiska metalbandet Saint är färdiga med inspelningen av det nya albumet "Hell Blade". Detta är bandets nionde studioalbum och anses av dem själva vara det bästa. Skivan kommer att släppas av Retroactive Records. Retroactive Records släpper även en återutgåva av bandets senaste album "Crime Scnene Earth", den här gången med Josh Kramer på sång på alla låtarna.
Publicerat: 091111

Saint
NYTT ALBUM PÅ GÅNG MED JENNIFER KNAPP
 

Jennifer Knapp har nu gått ut med ytterligare detaljer om den annonserade comebacken. Ett nytt album kommer att släppas första kvartalet 2010. Inspelningen startar nu i november.
Publicerat: 091110

Jennifer Knapp
ROSANNE CASH PÅ EXKLUSIVT BESÖK I SVERIGE
 

Rosanne Cash gör ett exklusivt besök i Sverige för att medverkan i Skavlan,SVT den 13 nov. Ett spännande möte där vi kan förvänta oss att höra mer om den där magiska låtlistan hon fick av pappa Johnny och självklart höra henne sjunga en av låtarna live. Albumet ”The List” har varit ett av årets mest uppmärksammade och fått fantastiskt fin kritik, nu hoppas vi bara på att Rosanne snarast bokar några konserter i Sverige under 2010.
Publicerat: 091110

Rosanne Cash
MELODY CLUB SLÄPPER JULSINGEL MED ANNA JÄRVINEN
 

-Vi har länge velat göra en jullåt, det handlade bara om att skriva låten som hade den rätta känslan och stämningen. Julsingelformatet ger oss möjlighet att visa upp den lugnare och mjukare sida av Melody Club som ofta finns på våra skivor men sällan kommer fram i våra singlar. Melody Club har själva producerat julsingeln. Bandet debuterar inte bara som julsångsskapare utan samarbetar för första gången med en annan artist. -Det slog oss ganska snabbt efter att Kristofer sjungit in sången att låten skrek efter att få bli en duett. Vi började leta efter en kvinnlig sångerska som kunde ge låten den nerv den förtjänade. När vi sedan testade låten med Anna var det inget snack om att hon var rösten för låten. Hon kom ner i vår studio och sjöng in den på en halvtimme medan vi satt i studiosoffan med tårade ögon och gåshud. Singeln heter ""I don't believe in angels".
Publicerat: 091110

Melody Club
EMD SLÄPPER JULSKIVA PÅ SVENSKA
 

Erik Segerstedt, Mattias Andréasson och Danny Saucedo, med en Grammis och mer än 130.000 sålda singlar och album i bagaget, står mitt i en fyrverkerisprakande popkarriär. Nu stannar de upp för ett ögonblick och släpper "Välkommen Hem" - en klassisk julskiva och E.M.D:s första utgivning på svenska. Med "Välkommen hem" vill E.M.D. ge svenska folket möjligheten att upptäcka såväl klassiska som modernare jullåtar med en storslagen inramning ledd av Peter Nordahl. "Grundtanken var att göra en tidlös klassisk julskiva. Vad många inte känner till är att E.M.D. har en traditionell och skolad bakgrund bland annat på Adolf Fredriks Musikklasser och Kungliga Musikhögskolan och kan verkligen bära upp en julskiva av denna tyngd", säger Peter Nordahl. E.M.D. har gått igenom ett stort urval av jullåtar och plockat fram klassiker som "Ave Maria", "Stilla Natt", "O Helga Natt", "Jul Jul Strålande Jul" men också mer okända jullåtar låtar såsom titelspåret "Välkommen hem". "När vi fick idén att göra en julskiva på svenska var utgångspunkten att göra den innerlig och traditionell - precis som våra egna jular har varit. Jular med väldigt mycket gemenskap och egna familjetraditioner. Sen har det varit väldigt kul att anamma sin klassiska sång på ett annat sätt än tidigare", säger Erik Segerstedt. Albumet är inspelat i Grünewaldsalen på Konserthuset i Stockholm. Peter Nordahl har agerat kapellmästare och producent samt arrangerat hela inspelningen. Musikerna är handplockade från Filharmonikerna, Radiosymfonikerna och Hovkapellet.
Publicerat: 091110

EMD
ENYA SLÄPPER BEST OF
 

Tjugotvå år har gått sedan Enya släppte sitt självbetitlade debutalbum. Under den tid som gått har Enya blivit en av världens mest framgångsrika artister och musiker med över 70 miljoner sålda album i sitt namn och en radda priser inkluderat fyra Grammy och tre World Music Awards. 25 november släpper så Enya sitt första samlingsalbum, "The Very Best Of Enya". ‘The Very Best Of' sammanfattar höjdpunkterna från Enyas hela karriär, från debutalbumets "Boedicea" till första singeln från senaste alstret "And Winter Came", "Trains and Winter Rains". Det ger även lyssnaren något nytt, här i form av en avskalad, hittills outgiven version av Aniron som ju återfanns i Peter Jacksons ‘Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Rings." ‘The Very Best Of' kommer även att finnas tillgänglig i en CD/DVD-utgåva. Den innehåller tretton videor samt intervju och bakom-kulisserna-reportage. Den innehåller även två minidokumentärer i formatet making-of som utforskar hur Caribbean Blue- och Only Time-videorna blev till.
Publicerat: 091110

Enya
NY BOK FRÅN PROJECT 86 FRONTMAN
 

Project 86 sångare Andrew Schwab har skrivit en ny bok med titeln "Fame Is Infamy", som kommer att släppas nu i november. Andrew Schwab har tidigare skrivit tre böcker. Två poesiböcker och en bok som speglat livet med Project 86.
Publicerat: 091110

Project86
MANTRIC SAJNAT AV PROSTHETIC RECORDS
 

Norska Mantric, som bildades i Oslo 2007 när Extol lades ned, har nu sajnats av Prosthetic Records. Debutalbumet, som kommer släppas i februari 2010, har bandet spelat in med Tue Madsen (Dark Tranquility, The Haunted) i Norge. Kontraktet med Prosthetic Records gäller flera album med världsvid distribution. Ett första smakprov finns att höra på bandets myspace.
Publicerat: 091110

Mantric
NORMA JEAN SAJNAT AV RAZOR & TIE
 

Post hardcore bandet Norma Jean har sajnat med Razor & Tie Records och planerar att släppa ett nytt album sommaren 2010. I en kommentar till skivbolagsbytet säger sångaren Cory Brandan "Jag tror att för första gången i vår karriär kommer vi nu få höra fler ja när vi presenterar våra idéer för skivbolaget".
Publicerat: 091110

Norma Jean
SINCE OCTOBER SPELAR IN NYTT
 

Since October befinner sig i studion för att färdigställa sitt andra album. Liksom på debuten är det Travis Wyrick som producerar. Bandet rapporterar direkt från studion hur det går på deras officiella Youtubekanal
Publicerat: 091110

Since October
BLUUSTER DEBUTERAR I SVERIGE
 

Finlandssvenska blues/country bandet The Bluuster släpper sin debut CD ”No More Standing Still” i Sverige i november. Samtidigt passar gruppen på att besöka Sverige och Stockholm för en promo dag måndag den 16/11. Gruppen har redan gjort stor succé i Finland och Norge och nu är det Sveriges tur.
Publicerat: 091110

Bluuster
PAUL COLMAN OCH SALVADOR TILL GULLBRANNAFESTIVALEN
 

Gullbrannafestivalen har presenterat sina två första bokningar inför sommaren 2010. Det är Paul Colman (ex. Newsboys) från Australien som för tredje året i rad besöker festivalen och Salvador från Texas i USA. Salvador har sex album i bagaget, men detta blir deras första besök i Sverige. Förra sommaren besökte de norska Skjærgårdsfestivalen och intog scenen med storm med sina latinska rytmer.
Publicerat: 091110

Paul Colman
BLUE EYES SOUL LÄGGER NED
 

Efter fyra intensiva år av låtskrivande, spelande och turnerande, över hela Sverige, Skandinavien och USA, har de fem medlemmarna i Blue Eyes Soul bestämt sig för att lägga bandet på hyllan. Beslutet var inte lätt för bandet att fatta, men de känner att det var rätt. Bandet genomför sin sista spelning på Faith09 i Arvika på lördag.
Publicerat: 091110

Blue Eyes Soul
SANCTUS REAL SLÄPPER NYTT ALBUM
 

Den nionde mars 2010 släpper Sanctus Real sitt femte album sedan de sajnades av Sparrow Records 2002. Dessförinnan hade bandet även släppt tre album på egen hand. Redan nu har bandet släppt en första singel från skivan. "Forgiven" heter låten, som redan nått in på en rad radiostationers topp 20-listor. Bandet befinner sig nu ute på turné i USA och Canada. Med sig har de Addison Road, Jason Gray och Phil Wickham.
Publicerat: 091025

Sanctus Real
NEWSBOYS SLÄPPER SKO I SAMARBETE MED CONVERSE
 

Newsboys har inlett ett samarbete med Converse Chuck Taylor All Star vilket innebär att de nu kommer att släppa en egen utgåva av den klassiska rock'n'roll skon. Det är första gången ett kristet band får sin logga på skon. Tidigare har Converse släpp specialskor för bland annat Black Sabbath, The Doors, Grateful Dead, The Who och Ozzy Osbourne.
Publicerat: 091019

Newsboys
HOUSE OF HEROES SLÄPPER JUL-EP
 

Det har varit ett produktivt år för House Of Heroes. Först släppte de skivan "The End Is Not The End". Sedan har de hunnit släppa de två EP-skivorna"The Acoustic End" och "House Of Heroes Meets The Beatles". Nu kommer de även släppa en jul-EP. Bland låtarna på EP:n märks "All I Want For Christmas Is You", "Silent Night" och "O Come, O Come Emmanuel". EP:n släpps den 10 november.
Publicerat: 091019

House Of Heroes
ULTERIUM RECORDS SLÄPPER STRYPER VINYL
 

Svenska skivbolaget Ulterium Records har tecknat en exklusiv deal med italienska Frontiers Records, som ger ut Stryper i Europa. Detta gör det möjligt för Ulterium Records att släppa Strypers nya skiva "Murder By Pride" i en limiterad vinylutgåva. Vinylen släpps den 4 december i 500 ex.
Publicerat: 091019

Stryper
PARAMORE ALBUM- OCH SVERIGEAKTUELLA
 

"Brand New Eyes" ger Paramore sin bästa försäljningsvecka i karriären och den högsta toppliste placeringen någonsin, #3 på top 100 European Album Chart. 30 November kommer Tennessee's stoltheter till Stockholm för en spelning på Arenan. Albumet "Brand New Eyes" släpptes för två veckor sedan, det är bandets tredje studio album via Fueled By Ramen. Albumet är det som sålt bäst under första veckan av alla deras releaser, även pre-ordrarna är de största i hela Fueled By Ramen's historia."Brand New Eye"s flyger alltså in på listorna världen över, #1 i Irland, Australien, Nya Zeeland och Storbritannien. På det stora hela ligger albumet alltså #3 i Europa. Succén är ett faktum och bandet sålde slut alla biljetter till London's Wembley Arena på bara ett par timmar. Två låtar från nya albumet är även med i populära MTV-serien "The Hills". ww.paramore.net är fortfarande Warner Music Groups mest besökta artistsida någonsin och deras myspace närmar sig 200 miljoner lyssningar. Första singeln från albumet heter "Ignorance".
Publicerat: 091016

Paramore
JORDIN SPARKS GÄSTAR SVENSKA IDOL
 

2007 års vinnare av American Idol - Jordin Sparks - kommer till Sverige på fredag, den 16 oktober, för att medverka i Idol. Hon kommer dessutom att uppträda på årets Blog Awards dagen efter. Jordins guldsäljande singel "No Air" blev en av 2008 års största hits i Sverige och det självbetitlade debutalbumet har sålt över 1,5 miljoner globalt. Nu är hon aktuell med singeln "S.O.S" från sitt senaste album "Battlefield" där hon samarbetat med bl a Stargate (Beyoncé, Ne-Yo), Dr. Luke (Britney Spears) och T-Pain.
Publicerat: 091016

Jordin Sparks
STRYPER SLÄPPER FOTOBOK
 

Som en del i 25-årsfirandet släpper Stryper nu en 200-sidig fotobok med titeln "By His Strypes". Boken innehåller mängder av bilder, varav många aldrig publicerats tidigare. Boken släpps enbart i 1000 exemplar och kommer därför bli ett exklusivt samlarobjekt.
Publicerat: 091016

Stryper
MASTEDON ÄR TILLBAKA
 

Mastedon är hårdrocksbandet som sattes samman av Kansas ex.sångare Johan Elephante och hans bror Dino i slutet av 80-talet. De hann släppa två skivor sedan blev det tyst. Nu gör bandet comeback och släpper ett tredje album med titeln "3". Skivan släpps av Frontiers Records sjätte november. Tillskillnad från de två tidigare albumen, där bandet använde sig av ett flertal gästsångare, står John Elephante den här gången för all sång själv. Bland musikerna finns naturligtvis Johns bror Dino med. Sedan märks gäster som Kerry Livgren (ex.Kansas), Dave Amato (REO Speedwagon), Anthony Sallee (Whiteheart), Dan Needham (Michael McDonald, Neville Brothers, Amy Grant, Garth Brooks m.fl.). I samband med releasen kommer Frontiers Records även att återsläppa bandets debut "It's A Jungle Out There" från 1989.
Publicerat: 091012

mastedon
WHITNEY HOUSTON TILL SVERIGE 2010
 

Det var tio år sedan hon stod på en svensk scen. Nästa år återvänder Whitney Houston till Sverige med senaste skivan I Look To You i bagaget, varvat med många av superstjärnans älskade hits. Den 8 juni spelar hon på Ericsson Globe i Stockholm. ”Det här är min första turné sedan My Love Is Your Love Tour och jag är så förväntansfull inför att spela för mina fans världen över igen. Jag håller på att sätta ihop en fantastisk show och jag kan knappt bärga mig inför att få spela låtarna från mitt nya album blandat med några av era favoriter”, säger Whitney Houston. Under Europaturnén som inleds den 8 april i Manchester, kommer Whitney Houston förutom Sverige att uppträda i länder som Storbritannien, Tyskland, Schweiz, Österrike och Belgien.
Publicerat: 091012

Whitney Houston
JEREMY CAMP SLÄPPER LIVESKIVA
 

2005 släppte Jeremy Camp "Live Unplugged", en CD och DVD com blev mycket populär och som nu har belönats med en av RIAA:s Multi-Platinum Certification. Denna framgång har nu inspirerat Jeremy Camp till att släppa ytterligare ett livealbum med titeln "Live". Skivan, som släpps i november, spelades in förra året under Jeremy Camps USA-turné och innehåller 15 låtar. Bland dessa märks: "Capture Me", " Walk By Faith", "Let it Fade",
"There Will Be A Day" och "Give Me Jesus".
Publicerat: 091008

Jeremy Camp
AUGUST BURNS RED FÖLJER LAMB OF GOD TILL SVERIGE
 

Som om inte Lamb of God räckte för att garantera den kommande vinterns mest adrenalinpumpande upplevelse får de sällskap av omtalade death metal-fenomenet Job For A Cowboy. Klart står nu även att de gästas av banden August Burns Red och Between the Buried and Me. Det är alltså inte mindre än fyra band som spelar på Klubben den 5 mars, så du vet var du bör infinna dig om du är beroende av tung metal och långvariga adrenalinkickar.
Publicerat: 091008

August Burns Red
DEATH CAB FOR CUTIE GÖR LEDMOTIV TILL NEW MOON
 

Andra filmen i Twilight trilogin heter "New Moon" och nu tar sig historien en helt ny vändning med fler overkliga varelser, en mer invecklad kärlekshistoria och en resa till vampyrernas näste i Italien. Soundtracket innehåller en rad starka låtar som lyfter fram handlingen, första singeln är Death Cab For Cutie's - Meet Me At The Equinox. Albumet släpps den 21 Oktober och innehåller låtar från bl.a. Radioheads Thom Yorke, The Killers, Lykke Li och Anya Marina. Med finns också en remix från Muse, ett band som inte bara fanns med på första soundtracket, utan som också är ett av författaren Stephenie Meyers favoritband. Första soundtracket har sålt över 3 miljoner ex världen över och en helt ny publik fick upp ögonen för band som Paramore och Muse. Soundtracket toppade Billboard 200 listan redan vid releasen.
Publicerat: 091006

DEATH CAB FOR CUTIE
REUBEN MORGAN GÄSTAR HILLSONG STOCKHOLM
 

Idag får Hillsong Stockholm celebert besök av Reuben Morgan. Reuben Morgan är till vardags en av de främsta lovsångsledarna och låtskrivarna i Hillsong Sidney i Australien. Han är även soloartist med tre släppta album i bagaget. Reuben Morgan kommer på Hillsong Stockholm att leda lovsången i dagens båda gudstjänster klockan 15.00 och 17.00.
Publicerat: 091004

Reuben Morgan
STRYPER TILL SVERIGE
 

Stryper, världens största, bästa och mest framgångsrika kristna hårdrocksband kommer i januari till Sverige för två konserter. Samtliga originalmedlemmar är med på spelningarna. Stryper firar i år 25-årsjubileum och har sedan debuten sålt 8 miljoner plattor. Bland de mest framgångsrika albumen kan nämnas The Yellow And Black Attack och To Hell With The Devil varav den senare sålde platina i bandets hemland USA. Stryper är unika då de som enda kristna hårdrocksband som nått ut till den stora allmänheten. Stryper är nu aktuella med nya albumet Murder By Pride som släpptes i somras. Spelningarna äger rum på KB i Malmö den 27 januari och på Trädgårn i Göteborg den 28 januari.
Publicerat: 091002

Stryper
U2 TILL FINLAND OCH DANMARK
 

U2 har nu annonserat ett antal Europa spelningar 2010. Med på programmet finns bland annat en spelning i Horsens i Danmark den 15 augusti och en i Helsingfors den 20 augusti. Bland de övriga städerna märks bland annat Frankfurt, Aten, Moskva och Paris.
Publicerat: 091002

U2
DREAMPILOTS SLÄPPER SKIVA I USA
 

Norska Dreampilots, ett kristet rockband där AHA-trummisen Karl Oluf Wennerberg ingår, släpper nu sitt nya album "Comedown" på den amerikanska marknaden via Red Hammer Records. Skivan är den första bandet släpper i USA, men i Norge debuterade de redan 2005 med skivan "If You Ever Come Down ". Bandet hämtar sina influenser från band som U2, Switchfoot och Foo Fighters. För att följa upp skivan kommer bandet även att åka över till USA för en turné.
Publicerat: 090930

Dreampilots
THE INSYDERZ GÖR COMEBACK
 

För ett par veckor sedan rapporterade vi att ska-core bandet Five Iron Frenzy skulle göra comeback. Nu går The Insyderz samma väg. Det återförenade bandet består av en mix av gamla och nya medlemmar och håller nu på att skriva och spela in låtar för ett nytt album. För Jesusfreakhideout berättar sångaren Joe Yerke att nya skivan kommer heta "The Sinner's Songbook" och släppas nästa sommar.
Publicerat: 090929

The Insyderz
BOB DYLAN SLÄPPER JULSKIVA
 

Den 14 oktober släpper Bob Dylan ett helt nytt album, "Christmas In The Heart". Albumet innehåller 15 klassiska jullåtar framförda av Bob Dylan, där man bl a kan hitta "Here Comes Santa Claus", "Winter Wonderland", "Little Drummer Boy" och "Must Be Santa". Julskivan är till viss del ett välgörenhetsprojekt där Dylan valt ut tre olika organisationer världen över, bland annat Feeding America, dit han skänker sin egen royalty / försäljningsintäkt. Bob Dylan kommenterar: "It's a tragedy that more than 35 million people in this country alone -- 12 million of those children -- often go to bed hungry and wake up each morning unsure of where their next meal is coming from. I join the good people of Feeding America in the hope that our efforts can bring some food security to people in need during this holiday season." "Christmas In The Heart" är Bob Dylans 47e fullängdare och släpps den 14 oktober.
Publicerat: 090929

Bob Dylan
AMANDA JENSEN SLÄPPER "HAPPYLAND"
 

Den 28 oktober släpper Amanda Jenssen albumet "Happyland".
"Happyland känns för mig ungefär som en bok där varje låt är ett kapitel. En bok som skrivits under ett och ett halvt år på bland annat turnébussar och under sena nätter i min etta på söder. Den är intensiv och otroligt personlig, ren fast smutsig och fylld av en slags dekadent elegans. Jag har haft ynnesten att jobba med precis de jag vill och precis hur jag vill. För detta är jag oerhört tacksam. Jag är en lyckans ost", säger Amanda JenssenPär Wiksten har producerat albumet som är inspelat i Atlantis i Stockholm och mixat i New York. Titelspåret släpptes i dagarna och spelas redan av P3.
Publicerat: 090929

Amanda Jensen
SHAKIRA TILLBAKA SOM "SHE WOLF"
 

Världsstjärnan Shakira är tillbaka - den 14 oktober släpper hon ett helt nytt album, "She Wolf". Albumet är hennes tredje engelskspråkiga studioalbum som hon har skrivit och producerat tillsammans med John Hill (Santogold). Shakira började jobba med nya albumet i februari 2008, första singeln, titelspåret "She Wolf", gick till radio i somras och toppade direkt singel- och radio-listorna. Shakiras senaste album "Oral Fixation Vol. 1&2" (2006) sålde mer än 2x Platina i Sverige. Hitsinglarna La Tortura och Hips Don't Lie (feat Wyclef Jean) toppade alla listrekord som den mest spelade singeln i etern. Även på nya albumet samarbetar Shakira med Wyclef Jean och en av världens största producenter - Pharrell Williams.
Publicerat: 090929

Shakira
KISS TILLBAKA MED ÖRONBEDÖVANDE BOOM
 

SONIC BOOM – KISS högt emotsedda album, tillika första nya materialet på 11 år, släpps 5 oktober. Albumet, som producerats av bandets Paul Stanley, innehåller 11 färska KISS-mästerverk från bandet som sålt över 80 miljoner album över hela världen under sin 35-åriga karriär. Gene Simmons säger "SONIC BOOM may be the best new record we've done since Destroyer! It is Rock And Roll Over meets Love Gun!" Paul Stanley bekräftar: "SONIC BOOM is the perfect title for what we're creating - it's earthshaking and deafening!" SONIC BOOM är det första nya KISS-albumet där gitarristen Tommy Thayer figurerar bredvid Paul Stanley, Gene Simmons och trummisen Eric Singer. Det kommer att släppas som en enkelskiva såväl som en specialutgåva där en återinspelad greatest hits-CD samt en live-DVD, inspelad i Argentina under bandets senaste rekordturné KISS ALIVE 35 South American-turné, återfinns. Paul Stanley säger: "Through all of the albums that are considered our classics, we tried to always find ways to give our fans extras that went beyond just the music. Besides our making the best KISS album in decades, including a bonus CD with 15 of our most famous songs and an additional live DVD, shot during our recent concert in Buenos Aires. So in every sense, SONIC BOOM is the ultimate return to classic KISS form. You wanted the best, you got the best!"
Publicerat: 090929

Kiss
AC/DC SLÄPPER "BACKTRACKS"
 

Sony Music/Columbia Records och Albert Productions presenterar stolt den största samlarboxen någonsin från AC/DC. Deluxe collector's edition, i utförande som en riktig fungerande gitarrförstärkare innehållande en trippel CD med unikt live- och studiomaterial, två DVDs, en vinyl och en 164-sidig "Coffee table" bok. Denna produkt går bara att beställa från www.acdcbacktracks.com från och med nu och finns endast i 50 000 exemplar. Senare i år släpps en enklare version innehållande en dubbelcd och dvd.
Publicerat: 090929

AC DC
MÅLLE LINDBERG FYLLER 80 ÅR OCH SLÄPPER NYTT ALBUM
 

Målle Lindberg, väckelsepredikanten som på 60-talet gjorde sig känd för sina märkliga upptåg med Maranata, fyller 80 år den 29 september.
Han firar med att släppa en ny CD och ett stort tältmöte utanför födelsestaden Nässjö tillsammans med en mängd gäster och musiker lördagen den 3 oktober i Äng. Nya skivan "Målle i Hollywood" är en dröm för Målle som blivit verklighet - att få spela in en CD med proffs- musiker i Los Angeles där Målle själv var med. Skivan är producerad av Bill Maxwell som bland annat producerat åtta Grammy-vinnande album och har medverkat på skivor med Bob Dylan, Paul Simon och Art Garfunkel.
Publicerat: 090925

Målle Lindberg
PRAISE UNIT FIRAR NY SKIVA PÅ DEBASER
 

Joakim Arenius och Praise Unit firar i morgon släppet av den nya skivan "The Mission Field" med en releaskonsert på Debaser Medis vid Medborgarplatsen i Stockholm. Kören bildades 2004 och släppte sin första skivan "Whole" 2006. Med i kören finns bland annat den tidigare Idol deltagaren Felicia Brandström.
Publicerat: 090923

Praise Unit
X-SINNER TILL EUROPA
 

X-Sinner är klara som första headliner till 2010 års upplaga av Elements Of Rock i Schweiz. Festivalen hålls den 24 april. X-Sinner är aktuella med det nya albumet "World Covered In Blood" som av en recencent kallats för AC/DC:s bästa album sedan "Back In Black".
Publicerat: 090923

X-Sinner
KIDS IN THE WAY ÄR TILLBAKA
 

Kids In The Way, som i samband med utgivningen av deras senaste album "A Love Hate Masquerade" (2007) meddelade att de skulle sluta, har nu annonserat en återförening. Informationen är ännu knapphändig men bandet är på jakt efter spelningar. Hittills är två bokade. En i Indianapolis, Indiana den 24 september och en i Trever City, Michigan den 17 oktober.
Publicerat: 090923

Kids In The Way
RACHAEL LAMPA JOBBAR PÅ NYTT ALBUM
 

Det har länge varit tyst kring Rachael Lampa, men hon har inte gett upp musiken. Efter 2004 års självtitulerade album och den best of som släpptes 2006 förnyade inte Word Records kontraktet. Rachael Lampa har trots detta till och från jobbat på material till ett nytt album. Planerna har nu nått så långt att det står klart att ett nytt album kommer att spelas in. Det är dock ännu inte klart hur eller när det kommer att släppas. Rachael Lampa har under sommaren också turnérat som körsångerska åt Jordin Sparks.
Publicerat: 090921

Rachael Lampa
JENNIFER KNAPP TILLBAKA
 

Efter flera år av tystnad är Jennifer Knapp tillbaka. På sin hemsida har hon publicerat ett öppet brev om vad hon gjort de senaste åren och vad hon har för tankar inför framtiden. Hon avslutar med att säga: "Jag hoppas kunna svara på era frågor genom att ge er det ni har väntat på. Musik". Redan nu har hon lagt upp den nya sången "Letting Go" på sin myspace. Fler nya låtar kommer läggas till så småningom utlovar hon. Senast Jennifer Knapp släppte ett nytt album var 2001 då "The Way I Am" kom. 2003 släpptes sedan en best of och 2006 kom ett livealbum och två digitala EP:s.
Publicerat: 090920

Jennifer Knapp
FIVE IRON FRENZY PÅ GÅNG MED 15 ÅR FÖRSENAD DVD
 

Skacore-bandet Five Iron Frenzy utlovade för 15 år sedan en DVD. DVD:n blev försenad och bandet tog sedan ett långt uppehåll. Nu tycks dock dvd:n vara på gång. En hemsida har lagts upp som annonserar att den kommer släppas i vinter. Ljusar man upp introbilden ses bandets logga och titeln "Rise And Fall Of Five Iron Frenzy". DVD:n släpps av Asian Man Records.
Publicerat: 090917

Five Iron Frenzy
NORAH JONES TILLBAKA MED "THE FALL"
 

Norah Jones har nu avslötat titeln på sitt kommande fjärde studioalbum. Titeln blir "The Fall" och releasen sker den 18 november på EMI:s Blue Note Records. På skivan har Norah Jones förnyat sitt sound genom att sammarbeta med en rad olika musiker och låtskrivare. Sedan debuten 2002 har Norah Jones sålt över 36 miljoner skivor världen över.
Publicerat: 090917

Norah Jones
MANDO DIAO SLÄPPER B-SIDOR
 

”The Malevolence of Mando Diao 2002-2007” sammanfattar och sätter på sitt sätt punkt för Mando Diaos första fem år som skivartister. Fem omtumlande år som startar med EP`n Motown Blood 2002 och slutar med albumet ”Never seen the light of day” 2007. Mando visade tidigt att de hade både talang, envishet och ett enormt självförtroende för att lyckas med det som varenda band drömmer om. Det tar dem inte mer än fem år att etablera sig som ett av Europas största band, de hinner göraa fyra album som var och ett säljer hundrtusentals ex världen över. Replokalen i Borlänge byts snabbt mot de stora klubbarna och snart blir det europeiska arenor, festivaler, medverkan i TV-shower som Conan O´ Brian och Wetten Dass, världsturnéer, m.m, m.m ...karusellen var i full gång. Det var också fem år av stenhårt jobb, bandet var i princip ständigt på turné, gjorde promotion eller stod i någon studio och arbetade med nya låtar. Mando spottade ur sig en mängd hitsinglar de här enormt produktiva åren men vi lämnar dom ifred tillsvidare och koncentrerar oss nu på att istället lyfta fram de guldkorn som hamnat lite på sidan om. Det nya albumet ”The Malevolence of Mando Diao 2002-2007” innehåller alla de låtar som inte funnits med på orginalalbumen, B-sidor från singlar, EP:s och låtar som bara funnits tillgängliga på specialutgåvor av albumen. Totalt blev det hela 38 låtar när allt var räknat och klart och nu ligger dom snyggt fördelade på två CD. Dessutom innehåller också albumet den nyskrivna låten ”The Quarry”. Paketet toppas även med DVD´n ”Live & Unplugged - Mando Diao at Svenska Grammofonstudion”.
Publicerat: 090917

Mando Diao
ROLAND UTBULTS BÄSTA
 

Roland Utbult är en av Sveriges främsta singer/songwriters inom modern andlig sång. Han har hittills gett ut hela 13 album under sin karriär. Den första kom redan 1975 och den senaste 2003. Nu har Talking Music samlat 20 av hans största sånger inklusive svensktopps framgångarna ”Om sommaren” och ”Längtan till havet” på samlings CD:n ”Roland Utbults Bästa”. Roland Utbult är förutom låtskrivare och artist också; politiker, författare och jobbar med hjälparbete.
Publicerat: 090914

Roland Utbult
PARAMORE TILL SVERIGE I NOVEMBER
 

Paramores senaste Sverigebesök var en tumultartad Hultsfredshistoria där ALLA skulle se snackisarna från Franklin, Tennessee. Efteråt pratades det om Atlantisscenens bästa spelning. Nu pratas det om ett av världens populäraste band. Den 30 november kokar Arenan i Stockholm, missa inte! Biljetterna släpps den 11 september. När man närmar sig 200 miljoner myspace-spelningar vet man att något stort är på gång. När turnélistan dessutom består av idel utsålda gig kan man snacka succé. Paramore släppte sitt debutalbum 2005 och kort därefter drog en lång turné igång. De spelade då med bland andra Simple Plan, men det dröjde inte länge förrän Paramore själva stod som huvudakter. Albumet ”Riot!” släpptes 2007 och har till dags dato sålt i över en miljon exemplar i bara USA. Hemsidan www.paramore.net är fortfarande Warner Music Groups mest besökta artistsite någonsin, och när andra band skryter om att ha en låt med i Guitar Hero, då kontrar Paramore med att sångerskan Hayley Williams faktiskt är en av Guitar Hero World Tour’s huvudkaraktärer. Den 30 september följs ”Riot!” upp med nya ”brand new eyes”. Förväntningarna är skyhöga, men den redan nu släppta singeln ”Ignorance” skvallrar om att ingen kommer bli besviken. Emo möter punk möter rock, med smittsamma melodier och en energi utan dess like, är antagligen närmaste beskrivningen.
Publicerat: 090910

Paramore
MAYLENE AND THE SONS OF DISASTER TILL SVERIGE
 

När Rockstar Taste of Chaos rullar in i Sverige i december är det med In Flames, Killswitch Engage, Dead by April och Every Time I Die på spelschemat. Idag adderas ytterligare en akt till det redan späckade programmet: amerikanska Maylene and the Sons of Disaster. Det blir tre stopp på vägen och vi börjar i Stockholm den 11 december. Biljetter finns ute nu! Kan man bygga ett helt band på historien om en gammal gangsterdrottning? Ja. Efter att ha fått historien om Ma Baker och hennes söner berättad för sig om och om igen som barn bröt Dallas Taylor sig ut från Underoath, där han tidigare var frontperson, och startade tillsammans med ett gäng medbrottslingar bandet Maylene and the Sons of Disaster.  Kort därefter släpptes den självbetitlade debuten och på det följde turnerande och mer turnerande. 2006 skrev bandet på kontrakt för Ferret Music och började komponera sitt andra album, ”II”, där temat var gangsterhistorier och det hyllade soundet var smutsig, hardcoredoftande metal. I somras släppte Maylene and the Sons of Disaster sitt tredje album, ”III”. I december ser vi dem på svensk mark tillsammans med In Flames, Killswitch Engage, Dead by April och Every Time I Die!
Publicerat: 090908

Maylene and the sons of disaster
NIRVANAS "BLEACH" FIRAR 20 ÅR MED LUXÖS ÅTERUTGÅVA
 

För 20 år sedan släpptes Nirvanas debutalbum, storsäljande Bleach, och detta firas av Sub Pop med en återutgåva 4 november 2009. Den utökade dubbel-CD:n kommer att innehålla ett hittills outgivet liveframträdande, specialförpackning och den första pressningen av dubbel-LP:n kommer att släppas på 180-grams vit vinyl (första utgåvan av original-LP:n var också på vit vinyl). Bleach spelades in under tre sessioner med producenten Jack Endino i Seattles Reciprocal Recording Studios i december 1988 och januari 1989, släpptes i juni 1989 och är inte överraskande fortfarande Sub Pops allra mest omhuldade fullängdare när det gäller Nirvana. Albumet sålde initiellt 40 000 ex i USA, men via den internationella succén som kom med uppföljaren, 1991 års Nevermind, blev även det en klassiker som återfinns i många musikälskares bokhyllor. Hittills har 1,7 miljoner exemplar sålts enbart i USA (Nielsen SoundScan). Denna 20-års jubileumsutgåva har remastrats från originalbanden i Sterling Sound i en session som övervakats av producenten Jack Endino. Denna utgåva kommer att innehålla en outgiven liveinspelning av en komplett show från 9 februari 1990 på Pine Street Theatre i Portland, Oregon. Showen innehåller bland annat "Love Buzz", "About A Girl" och en cover av The Vaselines "Molly's Lips", och har blivit ommixad från originalbanden av Endino (komplett låtlista nedan). En 48-sidig booklet för CD och 16-sidig för LP, innehållandes fotografier som tidigare aldrig setts, kommer också inkluderas i denna deluxeversion.
Publicerat: 090908

Nirvana
EMILIAS VÄRLD
 

I februari kunde vi se en sprudlande glad Emilia gå raka vägen till final i melodifestivalens deltävling nummer ett med låten "You're My World" som hon skrivit tillsammans med Figge Boström. I sitt framträdande hade hon skapat en egen liten varm och intim partystämning som ingen kunde motstå. Emilia var tillbaka! För många förknippas hon fortfarande med låten "Big Big World" som blev en äkta världshit 1998 eller varför inte "Var minut" från hennes svenskspråkiga platta med titeln "Små ord av kärlek" 2007. I finalen i Globen förärades dessutom de stolta upphovsmännen Emilia och Figge priset "Marcel Bezencon Award" för bästa komposition, framröstat av tävlingens samtliga upphovsmän. Den 23 september släpper Emilia sitt fjärde album. Nu är hon tillbaka på engelska och de flesta av låtarna har hon komponerat tillsammans med låtskrivare som Anders Hansson, Figge Boström, Mohammed Denebi och Daniel Lemma. Den sistnämnda sjunger Emilia dessutom duett med på låten "Two Roads". Den varma och genuina känslan som vi vant oss vid hos Emilia sammanfattar "My World".
Publicerat: 090908

Emilia
BO KASPERS SLÄPPER SAMLING
 

Den 21 oktober släpper Bo Kaspers Orkester albumet "Samling". Som titeln antyder är detta en samling av deras mest omfamnande låtar från orkesterns karriär av åtta album. "Samling" kommer också att släppas i en exklusiv utgåva i form av en bok med låttexter och privata bilder, albumet samt en DVD med livespelningar från Göteborg (2004), Köpenhamn (2006) och årets sommarturné. Bandet har spelat in en ny version av den episka låten "Vi kommer aldrig att dö" och dessutom finns en helt nyskriven låt med på albumet i medverkan av Pauline. Under hösten ger sig Bo Kaspers Orkester ut på en kortare klubbturné i Sverige. .
Publicerat: 090908

Bo Kasper
DELIRIOUS? SÄGER ADJÖ MED TURNÈ OCH SAMLINGSSKIVA
 

I november ger sig Delirious? ut på sin allra sista turné. Turnén bär namnet "History Makers: Farewell Tour" och inleds i Belfast den 24:e och avslutas i London den 29:e. Lagom till turnén släpper också Delirious? samlingsskivan "'History Makers: The Greatest Hits" via Fierce! Distribution.
Publicerat: 090903

Delirious?
CREED TILLBAKA MED NYTT ALBUM I OKTOBER
 

Den 27 oktober släpper Creed sitt comebackalbum "Full Circle" på Wind-Up Records. Skivan är bandets fjärde i ordningen. Den första singeln "Overcome" finns nu för nedladdning på iTunes.
Publicerat: 090902

Creed
BREAKING THE SILENCE SLÄPPER NYTT ALBUM UNDER NYTT NAMN
 

Breaking The Silence, som spelade på Jesusrock 2008, har bytt namn till The Letter Black och släpper den 22 september debutskivan "Breaking The Silence" på Tooth & Nail Records. Skivan är producerad av Toby Wright (Alice In Chains, Korn, 3 Doors Down m.fl.). Under namnet Breaking The Silence har bandet tidigare på egen hand släppt ett album producerat av Travis Wyrick (P.O.D., Disciple, Since October, Pillar m.fl.).
Publicerat: 090901

Breaking The Silence
DAY OF FIRES NYA SKIVA FÖRSENAD
 

Day Of Fires nya skiva har blivit försenad. När bandet började jobba på skivan stod de utan skivkontrakt och releasen var planerad till i höst. När bandet sedan fick kontrakt med Razor & Tie stod planen kvar, men nu har skivbolaget ändrat sig. Skivan kommer att släppas först 2010. Anledningen är att Razor & Tie då känner att de på ett bättre sätt kan marknadsföra skivan.
Publicerat: 090826

Day Of Fire
WHITNEY HOUSTON GÖR COMEBACK
 

På fredag den 28 augusti gör världsstjärnan Whitney Houston comeback med det nya albumet "I Look To You". Här har hon återförenats med branschlegenden Clive Davis och tillsammans har de tagit fram ett album som bjuder på 11 nyskrivna låtar. På "I Look To You" har hon samlat en gedigen grupp av producenter och låtskrivare såsom Alicia Keys, Diane Warren (Celine Dion, Cher), Stargate (Beyoncé, Rihanna), R. Kelly, David Foster (Madonna, Josch Groban) och Akon.
Publicerat: 090826

Whitney Houston
NATHAN J BIGGS ÄR SONIC SYNDICATES NYA SÅNGARE
 

Efter mängder av listplaceringar världen över med senaste albumet ”Love and Other Disasters” så turnerade Sonic Syndicate intensivare än något annat svenskt band och besökte tillsammans med bland annat Nightwish och In Flames stora delar av världen. Efter ett minst sagt hektiskt
år så tackade sångaren Roland Johansson för sig tidigare i år och gjorde i helgen sitt sista framträdande på svensk mark med bandet under Stagedive-festivalen i Nykvarn. Utan vila och utan ro så kontaktade bandet omedelbart radiokanalen Bandit Rock för att få hjälp i jakten på en ny sångare och efter över 1000 ansökningar, oändliga auditions och mängder av tålamod så är Sonic Syndicate idag glada och stolta över att kunna presentera sin nya medlem, Nathan J Biggs från Shrewsbury i England. ”Jakten är över och vi är ett komplett band igen. Nathan är förmodligen det bästa som hänt Sonic Syndicate sedan distade gitarrer och det vi redan åstadkommit tillsammans i studion är med bred marginal det bästa vi någonsin presterat.” säger Sonic Syndicate "Something incredible and totally unpredictable has happened here! Not only have I managed to land myself in one the most promising bands in the world, I've gained a new family too. The energy between Sonic and I is electric and its producing some breath taking results. We're taking it to the next level - Don't blink or you'll be running to catch up with us!" Nathan J. Biggs Bandet har precis spelat in två nya spår i form av ”Burn This City” och ”Rebellion In Nightmareland” som kommer att släppas i början av november i form av en EP som titulerats ”Rebellion”. En EP som kommer att sampackas med albumet ”Love and Other Disasters” med ett helt nytt artwork. En höst/vinter turné planeras just nu och i december går bandet in i studion för att spela in sitt nya album som släpps i april/maj 2010
Publicerat: 090825

Sonic Syndicate
NIGHTMARE RECORDS SAJNAR NARNIA FÖR USA
 

Narnia har nu fått ett kontrakt med Nightmare Records för den amerikanska marknaden. Nya skivan "Course Of A Generation" släpps där i oktober med extra bounusspår.
Publicerat: 090825

Narnia
LIVING SACRIFICE SÖKER RÖTTERNA
 

Den tredje november släpper Living Sacrifice sitt comebackalbum "The Infinite Order". Albumet är det första sedan "Conceived in Fire" 2003 och bandets sjunde totalt. Bandet har på detta album grävt sig djupt i sina thrashrötter och tillsammans med producenten Jeremiah Scott (The Showdown, Destroy Destroy Destroy) hittat ett sound de tror på. Skivan är sedan mixad av Andy Sneap (Megadeth, Machine Head, As I Lay Dying), som även mixade "Conceived in Fire".
Publicerat: 090822

Living Sacrifice
NY SKIVA MED FLYLEAF
 

Den 27 oktober blir releasedatumet för Flyleafs nya skiva "Memento Mori", uppföljare till 2005 års succeartade debut. Den 25 augusti släpps den första singeln "Again" från albumet. Producerat har Howard Benson (Papa Roach, My Chemical Romance, Blindside, The All-American Rejects. m fl) gjort. Han producerade även bandets debut.
Publicerat: 090822

Flyleaf
ELVISHYLLNING PÅ GÅNG FRÅN JET CIRCUS FRONTMAN
 

Jet Circus frontman och basist Ez Gomér jobbar på ett ambitiöst soloalbum. Albumet kommer bli ett dubbelalbum fyllt med enbart Elvislåtar och bära titeln "Vegas Overdose". "Albumet är i många stycken en hyllning till Elvis som artist, men då jag inte är en "Tribute artist" försöker jag hålla tungan rätt i munnen när jag förklarar projektet. Jag anser att den största hyllningen ligger i att göra som Elvis själv gjorde - sing your heart out och musicera med själ och hjärta.", säger Ez Gomér. Det blir dock inte ett metalalbum utan tydliga referenser kommer finnas till Elvis ursprungliga sound. Med på skivan kommer gäster som BB Cunningham (Jerry Lee Lewis band), Pete Pritchard (Scotty Moore, Eric Clapton), James Lott (Sun Studios, Carl Perkins, Johnny Cash), Tony Carey (Ritchie Blackmoores Rainbow) och Jani Stefanovic (Miseration, Divine Fire) att finnas. Releasen är planerad till augusti 2010.
Publicerat: 090822

Ez Gomér
OLE BÖRUD TILL GLOBEN
 

Nu är det klart att även Ole Börud kommer till IMPACT 09 på Ericsson Globe i Stockholm den åttonde november. Ole har med sin souliga och funkiga västkustmusik, på kort tid vunnit en stor skara fans i Sverige. Han kommer med sitt 11-manna band där bl a tidigare Idol-vinnaren Daniel Lindström är med och körar. "Med världens största gospelartist Kirk Franklin, och skandinaviens två hetaste kristna artister, Samuel Ljungblahd och Ole Börud, kommer IMPACT 09 bli en sällan skådad kväll!", låter arrangören hälsa.
Publicerat: 090818

Ole Börud
MARTIN STENMARK SLÄPPER NYTT
 

Det är tre år sedan Martin Stenmarck gjorde succé med ”7milakliv”. Nu är han tillbaka med ny singel och nytt album. Singeln ”1000 Nålar” släpps i slutet av augusti men har redan idag radiopremiär. Den 29 augusti blir det TV premiär i TV4 på Sommarkrysset. I månadsskiftet oktober/november släpps det nya albumet. Sedan Martins senaste framgång för tre år sedan har han slagit alla tänkbara försäljningsrekord. Etta på: Tracks, Itunes, Music Control, Svensktoppen och alla försäljningslistor - samtidigt! Ingen annan svensk artist har tidigare gjort detta.
Publicerat: 090818

Martin Stenmark
BACKSTREET BOYS TILLBAKA MED NYTT ALBUM I HÖST
 

Den 7 oktober släpper Backstreet Boys sitt sjunde studioalbum "This Is Us" där de samarbetat med bl a Max Martin, RedOne, Soulshock & Karlin (Whitney Houston, Usher), T-Pain, Jim Jonsin (Flo Rida, Beyoncé) och Claude Kelly (Lady GaGa, Leona Lewis). Backstreet Boys har under sin långa karriär sålt över 76 miljoner album världen över och haft över 20 singelhits i Sverige. Bandet slog igenom 1996 med hjälp av Denniz Pop och Max Martin. Backstret Boys kommer spendera stora delar av hösten och hela nästa år med att turnera världen över. "We're really excited to release this new album and know that our fans are excited too. We worked with a group of amazing artists and producers that we've never worked with before, exploring new sounds and territory" - Nick Carter. Första singeln från albumet är "Straight Through My Heart", inspelad i Stockholm och producerad av RedOne.
Publicerat: 090815

Bacstreet Boys
MY CHEMICAL ROMANCE I STUDION MED BRENDAN O'BRIEN
 

My Chemical Romance spelar in nytt album för att följa upp succén med platinasäljande "Black Parade". Det efterlängtade fjärdealbumet med My Chemical Romance är alltså under inspelning i Los Angeles. Till sin hjälp har bandet kallat in producenten Brendan O´Brien som tidigare jobbat med Pearl Jam, Stone Temple Pilots, Bruce Springsteen och Aerosmith. Bandet började skapandeproceccen redan i maj förra året, en vecka efter att de kommit hem från sin världsomfattande "The Black Parade" turné.  Sångaren Gerard Way berättar att detta är det första album som bandet släpper som inte är ett konceptalbum. "At this point, the best way to describe the new album is My Chemical Romance being the purest, most distilled version of itself," berättar Way. Förra albumet "The Black Parade" gick rätt in på #2 på Billboard listan, och sålde nära en kvarts miljon ex bara under första veckan. Albumet hyllades av kritikerna och genererade inte mindre än fyra moderna rock hits! My Chemical Romance turnérade världen runt och avslutade med en oförglömlig show i hemstaden New York's Madison Square Garden i maj förra året. Till det nya albumet tar de med sig den kreativa gnista som Black Parade lämnade i deras hjärtan. Toro berättar att detta kommer att bli deras bästa album hittils, låtarna är direkta, texterna genomarbetade och under tre och en halv minut förmedlar My Chemical Romance att allt faktiskt är möjligt.
Publicerat: 090815

My Chemical Romance
STEVEN CURTIS CHAPMAN TILLBAKA MED NYTT ALBUM I HÖST
 

Det har gått 15 månader sedan Steven Curtis Chapman förlorade sin dotter Maria i en tragisk olycka hemma på den egna gården. Under den sorgefyllda mörka perioden har Gud fortsatt att möta Steven Curtis Chapman och nya sånger har växt fram. De är personliga låtar fyllda av sorg, kamp, beklagan, hopp och lovsång. En ödmjuk skiva som kanske är den viktigaste han släppt i sin 20 åriga karriär. Skivan heter "Beauty Will Rise" och släpps den tredje november på Sparrow Records. Den första singeln “Heaven is the Face" släpps till radio den 21 augisti och som download den åttonde september.
Publicerat: 090815

Steven Curtis Chapman
BETHANY DILLON SLÄPPER NYTT
 

Den åttonde september släpper Bethany Dillon sitt nya album "Stop & Listen". Albumet är producerat av Marshall Altman (Brooke Fraser, Warren Barfield) och handlar textmässigt om att finna friden i det kaos det dagliga livet kan medföra. "Stop & Listen" är Bethany DIllons fjärde studioalbum.
Publicerat: 090815

Bethany Dillon
ONE BAD PIG PLANERAR 25 ÅRS JUBILEUM
 

2010 firar punkbandet One Bad Pig 25 års jubileum. De tänker de göra genom att genomföra ett antal återföreningskonserter. Funderingar finns att låta några av dessa bli i Europa.
Publicerat: 090811

One Bad Pig
GALACTIC COWBOYS ÅTERFÖRENAS
 

Galactic Cowboys återförenas i veckan för tre spelningar i hemstaten Texas. Spelningarna kommer äga rum i Dallas (13:e), Austin (14:e) och Houston (15:e). Den sättning som återförenas är Ben Huggins på sång, Monty Colvin på bas, Wally Farkas på gitarr och Alan Doss på trummor. Bandets förste gitarrist Dane Sonnier, som spelade på de två första skivorna, kommer göra gästinhopp på några låtar. Galactic Cowboys sista spelning innan uppehållet ägde rum den 10:e december 1999 i Düsseldorf i Tyskland.
Publicerat: 090811

Galactic Cowboys
SARAH KELLY PÅ NYHETSMORGON
 

Den amerikanska sångerskan och två gånger Grammy-nominerade Sarah Kelly är på besök i Sverige. Söndagen den 9 augusti sjunger hon i Nyhetsmorgon TV4. Samma kväll uppträder hon i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Och dagarna innan så har hon medverkat både som artist och seminarietalare på Frizon festivalen utanför Örebro. Sarah Kelly är artisten som aldrig hade tänkt bli sångerska. Lite motvilligt lät hon sig övertalas och började sjunga i sin församling i Illinois. Det ledde också till att hon spelade in en CD i garaget tillsammans med några av sina vänner. Efter en tid fick hon ett överraskande telefonsamtal – hon hade blivit nominerad för en Grammy. I samma veva fick hon sju erbjudanden om skivkontrakt och en av hennes låtar placerade sig som 6:a på USA-listan. Sarah har gett ut flera album och turnerar nu världen över. Hennes svåra privata förflutna speglas i hennes karismatiska uttryck och hennes sångtexter. Styrkan i hennes röst påminner om Alanis Morisette, Norah Jones och Janis Joplin. Sarah gjorde en deal med Gud för flera år sedan: “ - Jag har lovat Gud att sjunga i vilket rum han än vill jag ska sjunga - och det har lett mig till en massa intressanta platser. Men man ska inte missförstå denna framgång: jag gör det endast till Guds ära”. Hon har sjungit på stora festivaler i USA och de mest heta klubbarna i LA. Hon har turnerat i Europa flera gånger och Sverige är numer hennes andra hemland. Och oavsett om hon är huvudartist på någon stor scen eller festival eller spelar i något mindre sammanhang så gör hon det alltid med samma glöd, intensitet och musikalitet.
Publicerat: 090809

Sarah Kelly
THE DEVIL WEARS PRADA TILL SVERIGE
 

Planera in en dos riktig metalcore i novembers konsertschema. Då ser vi nämligen Ohios The Devil Wears Prada på svensk mark. Den 4 november spelar de på Kulturbolaget i Malmö, den 5 november på Brewhouse i Göteborg och den 10 november på Klubben i Stockholm. Biljetterna släpps den 7 augusti. The Devil Wears Pradas karriär startade för vad som kan tyckas vara en sekund sen. 2005 slog ett gäng kompisar sig ihop i hemstaden Dayton, och fram växte metalcore av finaste sort. Bandnamnet tog de från boken med samma namn. Frontmannen Mike Hranica säger: "It's the same concept as our lyrics "emeralds hold no hope" and many many others. What we believe it to mean is that possessions don't matter at all and someday everyone will realize that this is true. When standing before God, He won't care about your sweet Prada scarf or Gucci shoes or whatever. It's a Christian reasoning for the name, we didn't name it to attempt at being fashionable or whatever." När det gäller referenser ligger det nära till hands att dra paralleller till Underoath och Still Remains. Albumet ”With Roots Above And Branches Below” släpptes i Sverige i maj och i höst ger sig The Devil Wears Prada ut på en turné som börjar i USA och når Europa i början av oktober. I november når de fram till Sverige!
Publicerat: 090809

The Devil Wears Prada
NYTT ALBUM MED BOB K 2010
 

Bob K meddelar i ett pressutskick att deras nya album kommer att släppas 2010. Senast bandet släppte något var singeln "Save Me" 2008.
Publicerat: 090807

Bob K
TODD AGNEW PÅ GÅNG MED FEMTE ALBUM
 

Sjätte oktober kommer Todd Agnew att släppa sitt femte album "Need", ett album inspirerat av förändringar i livet och livserfarenheter, på Ardent/INO Records. Sedan 2007 års album "Better Questions" har Todd Agnew hunnit gifta sig, något som färgat texterna starkt. Men här finns också lovsånger av klassiskt Agnew snitt i låtar som “Gloria”, “I Need No Other” och “Breakable". Skivan har Agnew producerat själv tillsammans med Curry Weber, Scott Hardin och James Joseph. Första singeln släpptes 17 juli och heter "Joy Unspeakable".
Publicerat: 090730

Todd Agnew
BARLOW GIRL SLÄPPER NYTT ALBUM
 

"Love & War" är titeln på Barlow Girls nya fjärde album som släpps den 22 september på Fervent Records. Albumet är producerat av Otto Price (Grits, DC Talk) som även producerat bandets tidigare album. "Love & War" fokuserar textmässigt på hoppet och den passionerade kärlek bandet har till Gud, men också på den kamp och de svårigheter som följer det kristna livet. Första singeln från skivan är balladen “Beautiful Ending”.
Publicerat: 090730

Barlow Girl
TOBY MAC SLÄPPER NY SINGEL
 

Toby Mac släpper den 14 augusti den nya singeln "City On Our Knees” som ett första smakprov från den nya skivan som kommer släppas 2010.
Publicerat: 090730

Toby Mac
DAVID CROWDER SLÄPPER "CHURCH MUSIC"
 

Den 22 september släpper David Crowder Band sitt femte studioalbum "Church Music" på Sixstepsrecords. Albumet, som innehåller 17 låtar och har en speltid på hela 73 minuter, har bandet producerat själva. Med skivans titel vill bandet visa på den ständigt pågående utveckling som sker av kyrkmusiken och påminna om att Gud är närvarande överallt så kyrkmusik kan framföras var som helst.
Publicerat: 090728

David Crowder
CHRISTIAN LILJEGREN TILLBAKA EFTER LÅNGT UPPEHÅLL
 

Efter ett långt uppehåll har Christian Liljegren nu tagit upp musiken på nytt. Arbetet är nu i full gång med Audiovisions andra album som är tänkt att släppas våren 2010. Arbetstiteln för skivan är "Focus". Stilmässigt utlovar Liljegren melodisk hårdrock med catchiga låtar och ett gudomligt budskap. Bandet har nu en stadig lineup bestående av Christian Liljegren (sång), Simeon Liljegren (bas, sång), Torbjörn Weinesjö (gitarr, sång), Thomas Weinesjö (trummor) och Olov Andersson (keyboard, sång). I slutet av november kommer bandet åka på turné i Slovakien. Innan dess kommer ströspelningar i Sverige att tas. Den närmsta under Karl Oskar Dagarna i Växjö den 7:e augusti. Liljegrens skivbolag Rivel Records har nu definitivt även bytt namn till Christian Music Sweden.
Publicerat: 090728

Audiovision
SINBREED SAJNADE AV ULTERIUM RECORDS
 

Det tyska powermetal-bandet Sinbreed, med Seventh Avenue sångaren Herbie Langhans i spetsen, har skrivit på för svenska Ulterium Records. Debutalbumet kommer att komma i början av 2010 men redan nu går det att höra en tidig version av låten "Newborn tomorrow" på Youtube.
Publicerat: 090728

Sinbreed
AS CITIES BURNS SLUTAR
 

Efter sex år tillsammans har As Cities Burns bestämt sig för att sluta. "Våra liv och våra fruar har lett oss i olika riktningar", säger bandet i ett uttalande på deras myspace. De tackar sedan alla dem som stöttat dem genom åren.
Publicerat: 090722

As Cities Burns
SILENCE THE FOE SKÄNKER BORT MUSIK
 

Det norska hardcore-bandet Silence The Foe skänker nu bort hela sin backkatalog i digitalt format. De gör det i 128K:s upplösning. Den som vill ha bättre kvalitet får betala valfri summa men minst 5 dollar för fullängdaren och 3 för EP-skivorna. De titlar som finns tillgängliga är "When Summer Turns To Sand" (2001), "Sweet, Sweet Suicide" (2004), "Shaking Hallelujah" (2006) och en nyutgiven samling med osläppta demos från 2001 med titeln "Unreleased Demo Material".
Publicerat: 090722

Silence The Foe
BLOODGOOD SPELAR IN NYTT ALBUM
 

Bloodgood har nu gått in i studion för att spela in ett nytt album tillsammans med teknickern Steve Smith.
Publicerat: 090722

Bloodgood
BLINDSIDE SPELAR IN I USA
 

Efter en framgångsrik spelning på sommarens Peace & Love festival i Borlänge, har Blindside nu begett sig till Los Angeles i USA för att spela in ett nytt album. Tillbaka som producent är Howard Benson som producerade de två framgångsrika albumen "Silence" (2002) och "About A Burning Fire" (2004).
Publicerat: 090721

Blindside
LEELAND TILLBAKA MED SITT TREDJE ALBUM
 

25 augusti släpper Leeland sitt tredje album "Love Is On The Move". Den här gången har bandet tagit hjälp av veteranproducenten Ed Cash (Chris Tomlin, David Crowder Band) för att få till det rätta soundet. Även Steve Wilson (Fish, Hawk Nelson), som var med och skrev tre av låtarna på Leelands debut, finns med som medproducent. Första singeln från skivan heter “Follow You” och släpps till radio den 7 augusti. Gästsjunger på den gör Brandon Heath som tidigare i år blev utsedd till årets manlige sångare på Dove Awards galan.
Publicerat: 090721

Leeland
KUTLESS GÖR LOVSÅNG IGEN
 

Kutless har spelat in sin andra lovsångsskiva. Skivan har fått titeln "It Is Well" och kommer att släppas 20 oktober på BEC Recordings. Skivan är en uppföljare till 2005 års mycket framgångsrika album "Strong Tower".
Publicerat: 090721

KUTLESS
KONTROVERSIELL SKIVA MED DEREK WEBB
 

"Stockholm Syndrome" är titeln på Derek Webbs nya kontroversiella skiva. Under hela våren låg han i strid med skivbolaget gällande innehållet. Nu har en lösning nåtts och skivan kommer att släppas den 1 september. På grund av det kontroversiella innehållet kommer två versioner att släppas. En "clean"- och en "Explict"-version. Det enda sättet att få tag på "Stockholm Syndrome Explict-version" blir att beställa den direkt från Derek Webb. På den versionen finns den kontroversiella sången "What Matters More" med som plockades bort från den vanliga utgåvan.
Publicerat: 090720

Derek Webb
NY GITARRIST I INTOHIMO
 

Jesper Sandberg har lämnat Intohimo. Han gjorde sin sista spelning med bandet på Gullbrannafestivalen i början av juli. Någon dramatisk anledning bakom hans avhopp finns inte skriver han i sitt avskedsbrev. Däremot förklarar han att det kräver stor motivation och många uppoffringar för att spela i ett band som är på uppgång. Förväntningar han ibland haft svårt att att identifiera sig med. Ny gitarrist är Albin Blomqvist som tidigare spelat i Herbrightskies.
Publicerat: 090720

Intohimo
BEE BEES FIRAR 50 ÅR
 

Reprise Records hedrar bröderna Barry, Maurice, Robin och Andy Gibb med kommande MYTHOLOGY, en fyra-skivors box där varje skiva dedikerad till respektive broder. MYTHOLOGY innehåller två osläppta låtar från Maurice Gibb, och en osläppt låt från brodern Andy Gibb. Samtidigt ger man även ut ULTIMATE BEE GEES: THE 50th ANNIVERSARY COLLECTION som är en dubbel-CD som speglar hela bandets karriär. Denna kommer även att finnas tillgänglig som Deluxe Version med en DVD som innehåller tidigare osläppt filmat material. Dessa släpps på Reprise Records den 3 november. Som medlemmar av både The Rock and Roll Hall of Fame och Songwriters Hall of Fame, vinnare av både Lifetime Achievement (2000) och Legend Awards (2003) från the Recording Academy, sju Grammy Awards, BMI Icon Award och en Lifetime Achievement award på 1997 års Brit Awards, är det svårt överdriva det som Bee Gees har lyckats med under de 50 år som bandet existerat.
Publicerat: 090720

Bee Gees
MUSTASCH SNART KLARA MED NYA ALBUMET
 

Mustasch tillkännager stolt att femte fullängdsalbumet nu är i full färd att slutföras. 30 september släpps den ännu odöpta plattan via Regain Records/ADA Nordic. Mustasch är ett av Sveriges absolut mest populära rockband, vilket inte minst visade sig i de framgångar bandet rönte med förra albumet, Latest Version of The Truth (2007). Bandet belönades med en Grammis för Årets hårdrock 2008 och spenderade många och långa turer på turné - både i Europa inkluderat UK samt i USA. Producerad av Tobias Lindell innehåller det nya albumet enbart nytt material, allt sammanhållet av Mustaschs sångare och frontman Ralf Gyllenhammars karaktäristiska stämma. Ralf belönades dessutom tidigare i årmed det prestigefyllda SKAP-stipendiet.
Publicerat: 090720

Mustasch
JONAS SANDWALLS SINGEL UTE NU
 

Mainstreet Of Sweden sångaren Jonas Sandwall har nu släppt den första singeln i eget namn. Singeln heter "Om du vill ha mig" och finns upplagd på Jonas Sandwalls hemsida för gratis nedladdning. Hela skivan som kommer till hösten 2009 kommer även att kunna laddas ner gratis.
Publicerat: 090706

Jonas Sandwall
BIG STREET MP PÅ JAPANTURNÈ
 

På onsdag beger sig det svenska västkustbandet Big Street MP sig ut på en Japanturné. Turnén omfattar 14 spelningar i huvudsak i Osaka området. När bandet kommer tillbaka till Sverige fortsätter de med spelningar på bland annat Helsingborgsfestivalen och Strandgården i Halmstad.
Publicerat: 090706

Bigstreet MP
FREDÁ GÖR COMEBACK
 

Gruppen Fredá med Uno Svenningsson i spetsen har bestämt sig för att göra comeback. Tillsammans med gitarristen Arne Johansson sitter Uno Svenningsson nu och skriver låtar till ett nytt album som beräknas släppas i vinter. Fredá bildades i början av 80-talet och slog igenom med singeln "Vindarna" 1986. Gruppen hann släppa fem studioalbum innan splitringen 1993. Uno Svenningsson fortsatte därefter med en mycket framgångsrik solokarriär. För tre år sedan återupptog Fredás medlemmar kontakten och de låtar som nu arbetas fram sägs påminna starkt om det gamla Fredá soundet.
Publicerat: 090624

Freda
MUSE SLÄPPER NYTT OCH KOMMER TILL SVERIGE
 

Muse har bekräftat att deras femte album "The Resistance" kommer att släppas 16 september på Warner Music. Bandet är i full färd att färdigställa albumet som de själva producerat i Italien och det mixas just nu av Mark "Spike" Stent (Massive Attack, U2, Oasis). Bandet sålde slut på alla 85 000 biljetterna för den brittiska novemberturnén på under 30 minuter när de släpptes för försäljning förra veckan. I Sverige besöker Muse Hovet i Stockholm 24 oktober.
Publicerat: 090624

Muse
MUTEMATH SLÄPPER NYTT I AUGUSTI
 

Mutemath är färdiga med inspelningen av det nya albumet "Armistice" som kommer släppas den 18 augusti på Teleprompt/Warner Bros. Records. Skivan är producerad av Dennis Herring (Elvis Costello, Modest Mouse, The Hives) och innehåller de tolv låtarna; "The Nerve", "Backfire", "Clipping", "Spotlight", "No Response", "Pins and Needles", "Goodbye", "Odds", "Electrify", "Armistice", "The Lost Year", "Burden". På bandets hemsida ges förhandslyssning på en av dessa.
Publicerat: 090615

Mutemath
TAKIDA PÅ GÅNG MED NYTT ALBUM
 

Efter succén med platina säljande albumet ”Bury The Lies” och hitten ”Curly Sue” är nu arbetet i full gång med det kommande albumet ”The Darker Instinct”. Albumet beräknas komma den 26 augusti.Redan nu kan deras första singel ”As You Die” höras på P3 och Bandit. Singeln kommer att släppas digitalt den 22 juni.
Publicerat: 090615

Takida
DANIEL BEDINGFIELD GÖR SPELAR IN DELIRIOUS? LÅT
 

På sin twitter avslöjar Delirious? frontman att Daniel Bedingfield har spelat in en egen version av Delirious? låt "Every Little Thing". Låten fanns med på Delirious? skivan "World Service" som släpptes 2003. Daniel Bedingfield var då med och gästsjöng på den. Martin Smith hoppas nu att låten ska komma med på Daniel Bedingfields kraftigt försenade tredje album. Senast han släppte ett album var 2004 då "Second First Impression" kom.
Publicerat: 090615

Daniel Bedingfield
NY LÅT MED REBECCA ST.JAMES
 

Rebecca St.James har lagt ut den helt nya låten "Wish (Shoulda Coulda)" på sin myspace. Ett nytt album lär vara under produktion.
Publicerat: 090612

Rebecca St James
ÅRETS TED GÄRDESTAD STIPENDIAT KORAD
 

24 åriga Lovisa Samuelsson från Göteborg utsågs till vinnare av 2009 års Ted Gärdestad stipendium på 50 000 kr. Finalen gick av stapeln i Kungsträdgården i Stockholm och nästa tisdag (den 16 juni) uppträder Lovisa på Liseberg i Göteborg tillsammans med orkester under ledning av Janne Schaffer. Juryns motivering var "Originalitet och stark närvaro som berör. Charmiga texter direkt från hjärtat. Stor musikalitet och förmåga att förmedla glädje." De övriga finalisterna, Ida Wiklund från Örbyhus och Gustav Redmo från Tibro, erhöll stipendier på vardera 5 000 kr. Ted Gärdestads Minnesfond delar årligen ut ett stipendium i syfte att stödja och uppmuntra unga kompositörer och artister som skriver och själva framför sina egna låtar. Minnesfonden är en Stiftelse som förvaltas av SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation).
Publicerat: 090610

Lovisa Samuelsson
KRUNEGÅRD OCH KLEERUP SLÄPPER GEMENSAM EP
 

Sveriges två mest extroverta solipsister, Andreas Kleerup och Markus Krunegård, har slagit sina påsar ihop och släpper nu EPn Leadsinger Syndrome. Det är en kalejdoskopisk resa där musiken tyngdlöst rör sig mellan filmiska scener, experimentella arrangemang och dityrambiska melodier. I vissa låtar står Markus lyriskt repetitiva texter, med effektfullt sparsmakade fraser, i centrum. I andra tar Andreas Kleerups arrangemang över och utgör mittpunkten. Det är kort sagt en samling allegoriska låtar som inte kan hänföras till en bestämd genre.
– Vi har absolut inte gjort några kompromisser. Om vi därför inte blir förstådda, ja, då får det vara så, säger Markus Krunegård
– Svåra att förstå? inflikar Andreas Kleerup suckandes. Skona mig! Det vi har gjort är fullkomligt solklart. Jag säger bara: hellre är jag på Kolmårdens delfinarium och blir förstådd av delfinerna än jag är musiker och missförstås av människorna.
– Det må vara hänt. Men har inte du sagt att så fort någon håller med dig, och tror sig förstå dig, så får du känslan av att ha fel?
– Det har jag möjligtvis klämt ur mig. Men det ena behöver väl inte utesluta det andra?
De fem låtarna på EPn kan ses som enskilda verk, som en serie kortfilmer..
Publicerat: 090609

Kleerup
NY SKIVA MED BETHANY DILLON
 

Bethany Dillon släpper i september ett nytt album med titeln "Stop & Listen".
Publicerat: 090607

Bethany Dillon
NY SKIVA MED PROJECT 86
 

Project 86 släpper den 14 juli den nya skivan "Picket Fence Cartel ".
Publicerat: 090607

Project86
NYA HILLSONG UNITED SKIVAN STREAMAD PÅ NÄTET
 

Nya Hillsong United skivan "Tear Down The Walls Across The Earth" finns nu streamad i sin helhet på Hearitfirst.com.
Publicerat: 090604

Hillsong
DAKODA MOTOR CO TILLBAKA
 

Surfrock bandet Dakoda Motor Co. är tillbaka för några spelningar i sommar. Bandet var aktiva från 1991-1997 och hann då släppa tre album. Någon uppgift om återföreningen gäller mer än bara några spelningar har inte nått oss.
Publicerat: 090604

Dakoda Motor Co
HAWK NELSON SLÄPPER NYTT I HÖST
 

Hawk Nelson har varit i studion och spelat in sitt fjärde album "Live Life Loud" som kommer släppas på Tooth & Nail Records/BEC Recordings sjätte oktober. På skivan har bandet provat ett nytt grepp och skrivit låtar tillsammans med låtskrivare som Chris Stevens, Matthew Gerrard, TobyMac, Trevor McNevan, Steve Wilson och Bart Millard.
Publicerat: 090601

Hawk Nelson
BRA START FÖR DECYFER DOWN
 

Det blev en bra försäljningsstart för Decyfer Downs nya album "Crash". Den första veckan sålde skivan i 9000 ex vilket gav dem tredje platsen på Christian Soundscan chart, 66:e plats på Billboards Topp 200 och första platsen på iTunes kristna lista.
Publicerat: 090601

Decyfer Down
NY SINGEL MED EUROPE SLÄPPS IDAG
 

Ett av Sveriges framgångsrikaste band genom tiderna har nu avklarat arbetet med sitt nya album. Den 9:e september släpps albumet ”Last Look At Eden” i Sverige. Joey Tempest och Mic Michaeli har tillsammans med Tobias Lindell producerat albumet som spelades in under perioden november 08 till mars 09 i Bohus Sound Recordings studio i Kungälv. Tobias Lindell kan stoltsera med en grammis för senaste Mustasch albumet ”Latest Version Of The Truth”. På albumet hittar vi även gäster utav stor dignitet. Förutom Titiyo och Andreas Kleerup har även den 55 man starka Prags symfoniorkester medverkat. idag måndag, 1:a juni, släpps första singeln ”Last Look At Eden” digitalt. Singeln är skriven av Joey Tempest, Andreas Carlsson och Europe. Onsdagen den 10:e juni släpps den fysiskt och då kommer även extra spåret ”U Devil U” att finnas med. Europe gör ett exklusivt framträdande på Sweden Rock Festival under Nationaldagen och står på scen 21:45. Videon till första singeln ”Last Look At Eden” kommer att premiärvisas på Europes websida denna vecka. Videon spelades in i Göteborg och regisserades av Patric Ullaeus.
Publicerat: 090601

Europe
NY SKIVA MED HILLSONG UNITED
 

Hillsong United har släppt en ny skiva med titeln "Across The Earth: Tear Down The Walls". Skivan har under de senaste dagarna legat högt på iTunes försäljningslista med en tredje plats som bäst.
Publicerat: 090527

Hillsong United
NY SKIVA MED MORTIFICATION
 

Mortification har i dagarna släppt den nya skivan "The Evil Addiction Destroying Machine". Samtidigt annonserar bandet planer på ett nytt projekt för att uppmärksamma att de firar 20 år nästa år. Titeln kommer bli "Twenty Years in the Underground" och kommer innehålla nyinspelningar av fem klassiska Mortification låtar och 15 udda liveinspelningar. Bland annat från bandets allra första spelning i juni 1990 och från Nordic Fest i Oslo 2007. Releasen av denna sker i början av 2010.
Publicerat: 090527

Mortification
LIVE-CD MED ERIC BIBB
 

Bluesartisten Eric Bibb har släppt en ny dubbel-CD med titeln "Live At Fip" på DixieFrog Records. Skivan är en liveinspelning som även innehåller en 20 minuter lång video där den akustiska legenden Richie Havens gästar.
Publicerat: 090527

Eric Bibb
PLUMB SLÄPPER ANNORLUNDA BEST OF-SAMLING
 

I höst kommer Plumb släppa en annorlunda best of-samling med titeln "Beautiful History". Samlingen kommer innehålla två helt nya låtar, nyinspelningar av en del klassiker och udda remixar få har hört av kända Plumb låtar. Hur många låtar som kommer vara med är ännu inte klart.
Publicerat: 090526

Plum
ÅTERFÖRENADE THE CRUCIFIED TILL NORDIC FEST
 

Återförenade The Crucified är det stora affichnamnet då Nordic Fest i veckan presenterade sina första bokningar. De övriga klara är Theocracy, Narnia, Antidemon och Morgenroede. Festivalen äger rum i Oslo 29 oktober till 1 november.
Publicerat: 090526

The Crucified
NARNIA FÄRDIG MED NYA ALBUMET
 

Narnia är nu till 99,9 procent färdiga med det nya albumet "Course of a Generation". På måndag kommer skivan att mastras men releasen sker först den 24 juli. Omslaget är den här gången gjort av Carlos Barbosa på Artiside i Brasilien och loggan har fått en putsning av Rainer Mittelstädt på InLine design i Tyskland. Albumet är mixat av Fredrik Nordström och Henrik Udd i den legendariska Studio Fredman (In Flames, Soilwork, Arch Enemy, Dimmu Borgir m.fl.) i Göteborg. Bandet känner sig väldigt nöjda och säger att resultatet blev det Narnia album de väntat på. Låtarna på skivan är dessa; 1. Sail around the world, 2. When the stars are falling, 3. Curse of a generation, 4. Scared, 5. Kings will come, 6. Rain, 7. Armageddon, 8. One way to freedom, 9. Miles away, 10. Behind the curtain
Publicerat: 090519

Narnia
NY LÅT MED STAVESACRE
 

Stavesacre har nu lagt upp den nya låten "Against The Silence (Long For More)" på sin myspace.
Publicerat: 090519

Stavesacre
SAFEMODE VINNARE AV ROCKKARUSELLEN
 

Närmare 700 personer hade tagit sig till Lokomotivet i Eskilstuna för att närvara vid årets riksfinal av rockkarusellen. Med lovord från juryn som "klockrena låtar", "fart och energi" och "fantastisk publikkontakt" stod till slut Uppsalabandet Safemode som segrare! Bandet kommer som pris att få en Sverigeturné med 15 spelningar, spelningar i Tyskland samt ett gig på årets Arvikafestival. Juryn som bestod av Jerry Prütz (Arenabolaget), Sandra Eriksson (MOKS), Bengt Pernbeck (Stim), Johann Iggsten (SR) och Sophie Rimheden (artist) delade också ut två individuella priser.
My Helmner, sångerska i småländska Indevotion, övertygade med sin personliga stil och blev "årets scenpersonlighet". För sin utomordentliga spelteknik fick Simon Selsfors, trumslagare i östgötska supertrion Pegasus, priset som "årets instrumentalist". Totalt deltog 13 band i finalen.
Publicerat: 090518

Safemode
JONATHAN JOHANSSON GÖR OPERA
 

Efter den intensiva festivalsommaren Jonathan Johansson har framför sig väntar även en intensiv höst. Jonathan Johansson har nämligen tackat ja till att sjunga i The Knifes opera "Tomorrow in a Year". Operan är ett bidrag till det danska 150-års jubileumet av Charles Darwins "Om arternas uppkomst". Världspremiären hålls den andra september på Royal Danish Theatre och turnerar sedan vidare i Europa. Föreställningen kommer även att nå Sverige utlovar Jonathan Johansson på sin hemsida.
Publicerat: 090518

Jonathan Johansson
NY SKIVA MED THE ARK
 

The Ark jobbar med nytt material och kommer att spela in sitt femte album i höst. Släppet kommer firas med en omfattande turné under 2010.
Publicerat: 090518

The Ark
SCARLET DROP PÅ SWEDEN ROCKS ALARMSCEN
 

Även i år blir det fullt ös även utanför Sweden Rocks festivalområde på Alarmscenen belägen vid restaurangen. Hela 36 band kommer att spela på denna scenen från tisdag kväll kl 18.00. ALARM - Stödjer, inspirerar och synliggör unga tjejer som håller på med musik. Sedan flera år tillbaka har föreningen Alarm jobbat med att hjälpa kvinnliga musiker att synas i ett mål att öka jämställdheten i musikbranschen. Sedan 2003 har man arrangerat flertalet konserter, haft nybörjarverksamhet, utbildningar och workshops. Förra året fick man förtroendet att tillsammans med Restaurang Rock Stop och Sweden Rock Festival arrangera Alarmscenen under två dagar. I år kommer Alarm sköta scenen vid restaurangen fem dagar under festivalveckan med smygstart redan på tisdagen. Och med totalt 36 band som ska uppträda - varav över hälften av banden innehåller en eller flera kvinnliga musiker - har Alarmscenen ett brett och väldigt intressant spelschema att bjuda på. Banden som spelar på Alarmscenen 2009 är: Alicate (S), Dawn Of Silence (S), Decadence (S), Fall Into Oblivion (S),
Frontback (S), Imber (S), Kamchatka (S), Karras (D), Kells (FR), Kivmetsän Drunidi (FIN), Lechery (S), Leopard Ladys (S), M.A.N. (S), Martina Edoff (S), Massive Scar Era (Mascara) (EGY), Musik Direkt Showcase (Killer Cars, Nyx, Roadkill 66) (S), Omnispawn (S), One Without (S), Portrait (S),
Psyckadeli (S), Sanitania (S), Scarlet Drop (S), Sins In Vains (S), Soundchaser (ESP), Tarook (S), The Flower People (S), The Graviators (S), The Itch (S), Thrill Warriors (S), Trauma Machine (S), Unfaithfull (S),
Wasteland Skills (S), Vision (S), Yana Mangi (S).
Publicerat: 090518

Scarlet Drop
TITEL AVSLÖJAD PÅ RELIENT K:S KOMMANDE SKIVA
 

"Forget And Not Slow Down" är den preliminära titeln på Relient K:s kommande skivan som släpps senare i år. Albumet blir bandets sjätte studioalbum och kommer att släppas av Mono Vs. Stereo, ett bolag med nära koppling till Gotee Records.
Publicerat: 090514

Relient K
JERUSALEM SKIVA FÄRDIG INNAN ÅRETS SLUT
 

Först var det sagt att det nya Jerusalem albumet skulle släppas i september 2008. Sedan talades det om mars 2009. Nu säger bandets sångare och förgrundsgestalt Ulf Christiansson i bandets forum att målet är att skivan ska bli färdig innan 2009 års slut. Texter är nu skrivna till 10-11 låtar. Målet Ulf Christiansson har är att skriva till 21. Då Jerusalem inte längre är medlemmarnas huvudsyssla får de ägna sig åt inspelning och mixning när tid finns. Jerusalem vill heller inte ge ut en platta för att folk kräver eller vill det, utan vill att det ska kännas som något som är gediget och ett steg framåt, och som är fött ifrån den punkt där de står nu. Slutligen uppmanar Ulf Christiansson alla att be för dem så det kan få bli en skiva som bryter ny mark.
Publicerat: 090513

Jerusalem
DEAD BY APRIL SLÄPPER DEBUTALBUM
 

Med det självbetitlade albumet “Dead by April” som släpps idag den 13 maj så har bandet fått en lysande start. Deras första singel “Losing You” har legat etta två veckor i rad på den svenska singellistan. Nu väntar en fullspäckad sommar med spelningar på både svenska och norska festivaler. Bandet gör även som enda svenska band en spelning på Sonisphere i England. De släpper även sin nya hemsida, där man hitta det mesta och nyttigaste om bandet.
Publicerat: 090513

Dead By April
LOU GRAMM BAND SLÄPPER KRISTEN SKIVA
 

Den femte juni släpps den gamle Foreigner sångaren Lou Gramms nya skiva med kristna texter i Europa. I bandet ingår utöver Lou även hans bröder Ben och Richard på trummor och bas och Andy Knoll på keyboard och Don Mancuso på gitarr. Låtarna som är med på skivan är dessa: Baptized By Fire; Made To Be Broken; Willing To Forgive; That's The Way God Planned It; (I Just Wanna) Testify; So Great; Redeemer; Single Vision; Rattle Yer Bones; You Saved Me; It's Not Too Late (bonuslåt för Europa).
Publicerat: 090512

LOU GRAMM
STARFLYER 59 SLÄPPER "GHOSTS OF THE PAST"
 

Tillhör du skaran som missat några av Starflyer 59:s projekt kommer nu räddningen. Elfte augusti släpper bandet dubbel CD:n "Ghost Of The Past" som innehåller 2007 års vinyl "Ghosts Of The Future" som innehöll demos till "Dial M" skivan och udda b-sidor. Disc nummer två på "Ghosts Of The Past" innehåller "The Last Laurel" EP:n," I Win" EP:n, "Minor Keys" EP:n och bonuslåten "Magic" som fanns med på "Dial M" vinylen och även har sålts i digitaltformat.
Publicerat: 090511

Starflyer 59
CREED ÅTERFÖRENAS
 

Det framgångsrika rockbandet Creed, som totalt sålt nära 35 miljoner album, har bestämt sig för att återförenas för en sommarturné och ett nytt album. Alla fyra originalmedlemmarna är med i det återförenade bandet och lovar att den bästa tiden ligger framför.
Publicerat: 090509

Creed
HEAD GER SIG UT PÅ TURNÈ
 

Sedan Head släppte sitt debutalbum "Save Me From Myself" i september förra året har fansen väntat på att få se honom live. Nu är väntan över. Den 14 maj inleder Head sitt turnerande med det nya bandet han satt samman. I det ingår utöver honom själv Scott Von Heldt (gitarr), Ralph Patlan (gitarr), Michael Valentine (bas), Dan Johnson (trummor) och Brian Ruedy (keyboard/programering). Så här långt har Head spelningar enbart inbokade i USA.
Publicerat: 090509

Head
STILL REMAINS + THE SHOWDOWN = JULEUS
 

Juleus är namnet på ett nytt band bildat av Mike Church, från avsomnade Roadrunner bandet Still Remains, och AJ Barrette från Solid State bandet The Showdown. Med sig har det också Ben Allen (Dissonant), Luke Galas (The Orphan) och Austin Poel (Broken Sunday). Bandets influenser sägs vara band som Muse, Alice In Chains och Thrice. Bandet planerar nu att släppa en ny demoinspelad låt på sin myspace varje vecka och även komma ut och spela live.
Publicerat: 090509

Still Remains
MEWITHOUTYOU TAR IN STRÅKAR
 

Den 19 maj släpper mewithoutYou sitt fjärde album "It's all crazy! it's all false! it's a dream! it's alright" på Tooth & Nail Records. Albumet innehåller elva låtar som delvis tar bandet i en ny riktning med ett rikare och mer komplex sound än på 2006 års "Brother, Sister". För att få ett större mer experimentillt sound har bandet gått från två gitarrister till en och istället hyrt in en kompositör som skrivit stråk- och blåsarrangemang. Restultatet har blivit en orkestral folk rock skiva som fans till Annuals, the Decemberists och Danielson kommer attraheras av. På releasespelningen i Philadelphia den 23 maj har mewithoutYou bjudit in just Danielson som supportande akt.
Publicerat: 090509

Me Whithout You
NY LÅT MED CAEDMONS CALL
 

Caedmons Call har nu släppt en ny låt på Brite Revolution. Låten heter "Open Wide" och var ursprungligen tänkt att användas på "Overdressed" skivan men valdes senare till att sparas till framtida projekt. Nu kände dock bandet att tiden var mogen för att släppa låten.
Publicerat: 090509

Caedmons Call
NEED TO BREATHE SNART FÄRDIGA MED "THE OUTSIDERS"
 

Need To Breathe håller nu på att färdigställa sitt tredje album "The Outsiders" som kommer att släppas i augusti. Inspelningen är avklarad och bandet arbetar nu med omslag och att välja låtordning. Föra albumet "The Heat släpptes för två år sedan.
Publicerat: 090509

Need To Breathe
MIKA SLÄPPER EP 25 MAJ, NYTT ALBUM I HÖST
 

Den 25:e maj släpper mika den akustiska EP:n "Songs For Sorrow". EP:n släpps i begränsad upplaga och innehåller fyra nya akustiska låtar; ‘Blue Eyes’, ‘Toy Boy’, ‘Lonely Alcoholic’och‘Lady Jane’. I höst släpper Mika sedan ett nytt studioalbum. Det förra "Life In Cartoon Motion" har hittills sålt i över fem miljoner exemplar.
Publicerat: 090508

Mika
STRYPER FÖRSLÄPPER "MURDER BY PRIDE"
 

Stryper fansen slipper nu vänta ända fram till releasedatumet den 21 juli för att få ta del av det nya albumet "Murder By Pride". Skivbolaget Big3 Records har nämligen beslutat sig för att försläppa en låt i veckan på iTunes. Den första låten lades upp i onsdags och ligger uppe i en vecka och ersätts sedan varje onsdag med en ny låt fram till plattans releasdatum. På detta sätt kan fansen äga hela albumet redan innan det släpps.
Publicerat: 090507

Stryper
LONEY DEAR NOMINERAD TILL NORDISKA RÅDETS MUSIKPRIS
 

Loney Dear har som en av tolv artister blivit nominerad till Nordiska Rådets musikpris. Vem som blir vinnaren av priset avslöjas tisdagen den andra juni.
Publicerat: 090506

Loney Dear
NY SAMLING MED LARRY NORMAN
 

"The Colossus Of Roads" är titeln på ett nytt samlingsalbum med Larry Norman. Albumet släpps av Solid Rock och är ett album Larry själv började sätta samman innan han avled förra året. Albumet kommer innehålla en del udda låtar, liveversioner av hans kändaste låtar, några inspelningar från övningar i studion, några covers av klassiska folklåtar och även några kreativa stunder från då Randy Stonehill var med Larry i studion.
Publicerat: 090506

Larry Norman
THE CHARIOT STREAMAR NYA PLATTAN
 

The Chariot streamar nu hela det nya albumet "Wars And Rumors Of Wars" på sin myspace. Albumet släpps den femte maj.
Publicerat: 090501

The Chariot
"IN THE HANDS OF GOD" SLÄPPS PÅ TISDAG
 

På tisdag släpper Newsboys det nya albumet "In The Hands Of God". Det blir det sista albumet med Peter Furler som sångare, då DC Talks Michael Tait nu tagit över mickrofonen. Michael Tait medverkar dock inte på detta album.
Publicerat: 090501

Newsboys
FYRA NYA ALBUM MED SWITCHFOOT!
 

Switchfoot beklagar sig från studion över att de inte gått ut med hela sanningen när de sagt att de spelar in ett nytt album. Det är fyra nya album de spelar in! Över 80 sånger har de med sig i studion. De kommer släppa ett album åt gången. Det första som fått titeln "Hello Hurricane" kommer släppas i september. Det andra "Vice Verses" kommer 2010.
Publicerat: 090429

Switchfoot
NY EP MED AMY GRANT
 

Amy Grant kommer inom kort släppa sin första nya musik på fem år, julmusiken borträknad. Det sker iform av morsdags EP:n "She Colors My Day EP " som släpps den femte maj. EP:n kommer enbart släppas digitalt och innehålla fyra sånger. De två nya låtarna "She Colors My Day" och "Unafraid". Utöver dessa kommer även två av hennes mest klassiska låtar att finnas med; "Baby Baby" och "Oh, How The Years Go By".
Publicerat: 090429

Amy Grant
MEDLEMSBYTEN I THE SHOWDOWN
 

Eric och AJ har lämnat The Showdown för att ägna mer tid med sina familjer. Yogi Watts tar därför över som ny trummis och Jeremiah Scott blir ny basist. Yogi Watts har tidigare varit trummis i Demon Hunter och Jeremiah Scott har setts i metalbandet Destroy Destroy Destroy. Jeremiah Scott har sedan länge haft en nära koppling till The Showdown. Han var teknicker på skivan "A Chorus of Obliteration" och medproducent på "Backbreaker".
Publicerat: 090428

The Showdown
DOVE AWARDS UTDELADE
 

I torsdags hölls den 40:e Dove Awards galan i Nashville i USA. Singer/songwritern Brandon Heath lovsångsrockbandet Casting Crowns blev de som tog hem flest titlar. Steven Curtis Chapman blev årets artist och Tenth Avenue North tog hem priset för årets nykomling. En lista över alla vinnarna finner du här.
Publicerat: 090427

Steven Curtis Chapman
NYTT ALBUM MED REGINA SPEKTOR I JUNI
 

Regina Spektor är tillbaka med nya albumet Far, den med stor förväntan emotsedda uppföljaren till Spektors storsäljande album Begin to Hope. Far släpps 24 juni och fortsätter visa fler sidor av Reginas låtskriveri när hon nu går vidare till nästa nivå i sitt oimiterbara musicerande. Med sin obegränsade fantasi och praktiska attityd i studion fortsätter hon sin resa på Far med 13 imponerande och lättillgängliga sånger, som visar på hennes remarkabla talang att skulptera fram intelligenta och uppfriskande ärliga hyllningar till livet. Fyra namnkunniga producenter har samarbetat med ReginaFar: Jeff Lynne (ELO, The Traveling Wilburys), Mike Elizondo (Dr. Dre, Eminem), David Kahne (Paul McCartney, The Strokes) and Garret "Jacknife" Lee (Weezer, R.E.M.). Regina Spektor kommer att ge sig ut på världsomfattande turné med avstamp i juni. Sverige besöker hon via Hultsfredsfestivalen 8-11 juli.
Publicerat: 090427

Regina Spektor
JOHAN PALM SLÄPPER "MY ANTIDOTE" 20 MAJ
 

Storleken spelar roll. I alla fall enligt 17-åringen Johan Palm från Mjölby. Sedan han övertalades av sina vänner att söka till "Idol 2008" har Johan Palm inte bara skapat hysteri bland fans runt om i Sverige och fått skivkontrakt - han har även bestämt sig: Han ska bli stor, en David Bowie.
Den 20 maj släpps debutalbumet "My Antidote" som Johan själv beskriver som en perfekt mix av brittpop och punk. "Emma-Lee" som är första singeln från albumet intog veckan som gick förstaplatsen på singellistan och petade därmed ner "Tingaliin" som varit obesegrad 5 veckor i sträck. Efter albumsläppet väntar en Sverigeturné.
Publicerat: 090427

Johan Palm
INTOHIMOS NYA SKIVA PÅ MYSPACE
 

Intohimo stremar nu hela det nya albumet "Us; The Hollows" på sin myspace.
Publicerat: 090422

Intohimo
X-SINNER TILLBAKA
 

X-Sinner har nu släppt den nya albumet "World Covered In Blood". Det är det första albumet bandet släpper under det namnet sedan "Peace Treaty" 1991.
Publicerat: 090422

X-Sinner
SIDOPROJEKT MED MXPX FRONTMAN
 

MxPx-sångaren Mike Herrera släpper den 19 maj ett självtitulerat debutalbum med sidoprojektet Mike Herrera’s Tumbledown via End Sounds. Musikstilen för sidoprojektet är pop-punk-a-billy och country. Med sig i bandet har Mike Herrera Jack Parker på gitarr, Marshall Trotland på ståbas och Harley Trotland på trummor. Bland influenserna nämns Hank Williams, Johnny Cash och Bill Monroe.
Publicerat: 090421

MxPx
MICHAEL RUFF TILL GULLBRANNAFESTIVALEN
 

80-tals ikonen Michael Ruff med band är nu klara för sommarens Gullbrannafestival i Halmstad. Michael Ruff ägnar sig numera åt lovsång och gospel och jobbar för närvarande på en ny lovsångs-CD med titeln "You Are My Song". Michael Ruff kommer även framträda på Trädgårn i Göteborg och på Sigurdsgatan 25 i Västerås.
Publicerat: 090420

Michael Ruff
NY LÅT MED ZAO PÅ MYSPACE
 

Zao har nu lagt upp den nya låten "Entropica" från den kommande skivan "Awake?" på sin myspace. Skivan släpps den femte maj.
Publicerat: 090420

Zao
INTOHIMO ÅRETS "BLÅ-BAND"
 

I samband med Ungkraft-festivalen i Huskvarna i lördags tilldelas bandet Intohimo utmärkelsen "årets Blå-Band". Bakom priset står SBU som är en nykterhetsorganisation på kristen grund.
- Vi vill gå framåt och inspirera till att leva ett nyktert liv. Vi har många olika verksamhetsområden som till exempel dans, film, idrott och pyssel, säger verksamhetskonsulent Martin Sundberg. Allt detta för att vi vill vara relevanta och vara där ungdomarna är i sina tankar och liv. Vi har bestämt oss att satsa mer på musik som idag är en väldigt stor del av ungdomars liv. Vi vill uppmuntra alla till kreativitet och ett sunt liv. De här två delarna blir fundamentet till att vi instiftat ett "Blå-band". Vi kommer att ge ut det årligen till ett band som är tydliga i att leva sunt och som vill satsa på musiken. I år, som första år, har vi satsat på ett band som sticker i dessa avseenden, avslutar Sundberg.
"Det känns väldigt roligt och hedrande att få bli uppmärksammade som årets Blå band, säger Simon Bohm, trummis i Intohimo. Bandet får priset, som består av en summa pengar, på grund av att de lever ett sunt liv. De väljer att sticka ut med ett liv som inte handlar om alkohol, sex och droger. Det känns smått unikt då de spelar hård musik. De är i ett spännande skeende i deras karriär. Intohimo har sedan starten 2004 vuxit och blivit en av de större aktörerna inom sin genre.
Publicerat: 090420

Intohimo
DAVID ÅHLEN DEBUTERAR I EGET NAMN
 

På måndag den 20 april släpper skivbolaget Compunctio albumet " We Sprout in Thy Soil" av och med David Åhlén. Det är Davids solodebut i eget namn och det gästas av musiker som: Johan Berthling (Tape), Andreas Eklöf, Andreaz Hedén, Emil Svanängen (Loney, dear), Gossopranerna i Uppsala Domkyrkas Gosskör, Stockholm Strings, Mariam Wallentin (Wildbirds andPeacedrums) och Stefan Östersjö. Den engelska musiktidningen The Wire tog med titellåten från albumet på sin Tapper CD 21 som följde med deras aprilnummer. Sedan dess har flertalet radiostationer runt om i världen hunnit med att spelat låten. På tisdag den 21 april firas skivan med en releasekonsert på Landet i Stockholm. Publicerat: 090417

David Åhlen
CHARLIE PEACOCK JOBBAR MED TONÅRSFILM
 

Den grammybelönade artisten, låtskrivaren och producenten Charlie Peacock har tagit på sig ansvaret för musiken till tonårsfilmen "To Save A Life" och dess soundtrack. Charlie Peacock fick se en tidig klippning av den indie-producerade filmen och blev berörd. Filmen kommer att skildra tonåringars verklighet med alla val de ställs inför. Bland skådespelarna i filmen märks Randy Wayne (The Dukes of Hazard, Foreign Exchange, The Last Hurrah), Deja Kreutzberg (CSI Miami, Law and Order, Hope and Faith) och Kim Hidalgo (Ball Don’t Lie, Jimmy Kimmel Live, Scrubs). För regin svarar Brian Baugh (The Ultimate Gift, Jack and the Beanstalk, The Lost Medallion.) Filmen beräknas ha premiär i höst men redan nu finns en trailer klar.
Publicerat: 090415

Charlie Peacock
QUEENSRYCHE TILL ROCKWEEKEND
 

Det amerikanska prog/metal-bandet Queensryche med Geoff Tate i spetsen kommer till Kilafors! 1988 släppte de konceptalbumet Operation: Mindcrime som hyllades bland fans och i pressen och som retrospektivt sett är deras mest kända och uppskattade verk även om det massiva kommersiella genombrottet kom 1990 med skivan Empire. Totalt har Queensryche sålt över 20 miljoner skivor under åren. 2006 släpptes Operation: Mindcrime II som, precis som titeln antyder, är en uppföljare till tidigare nämnda album. Skivan och den efterföljande turnén blev en enorm succé. 2009 är Queensryche åter aktuella igen, med den nya plattan American Soldier och framförallt en exklusiv sverigespelning på Rockweekend i Kilafors!
Publicerat: 090415

Queensryche
SKILLET FÄRDIGA I STUDION
 

Skillet är nu färdiga i studion och det nya albumet har gått iväg till mixning. I väntan på release tar bandet nu med sig Disciple och Decyfer Down ut på turné.
Publicerat: 090408

Skillet
JOY ELECTRIC SLÄPPER MINIALBUM
 

Den 21 april släpper Joy Electric minialbumet "Curiosities and Such" innehållande sex låtar.
Publicerat: 090408

Joy Electric
SWITCHFOOT SNART FÄRDIGA I STUDION
 

Switchfoot meddelar att de nu är i det närmaste färdiga med inspelningen av det nya albumet. Releasen kommer ske i sommar.
Publicerat: 090408

Switchfoot
ZAO SATSAR DIGITALT
 

När Zao släpper sitt nya album "Awake?" den femte maj gör de det som ett digitalt album för nedladdning. Bara 8000 ex kommer att släppas på CD. Alla dessa är numrerade och släpps med sex utbytbara omslag.
Publicerat: 090408

Zao
NYTT ALBUM MED EUROPE
 

"Last Look At Eden" blir titeln på Europes nya skiva som kommer innehålla elva låtar. Releasen är planerad till augusti/september och blir bandets tredje studioalbum efter comebacken 2004. En första singel från skivan kommer släppas i maj/juni.
Publicerat: 090408

Europe
NYTT ALBUM I JUNI FÖR THE SOUNDS
 

Det är bråda dagar för The Sounds. Efter en succéartad europaturné med Fall Out Boy är de nu tillbaka i USA och turnerar. När den turnén är avslutad väntar ytterligare en USA-turné. Den här gången tillsammans med No Doubt ända fram till augusti med en liten paus för att besöka några få festivaler i Sverige, i nuläget Peace&Love-festivalen i Borlänge, Arvikafestivalen och Hultsfredsfestivalen. The Sounds har dessutom blivit inbjudna att framträda på ansedda Tiger Jam, Tiger Woods årliga välgörenhetsgala, i sällskap med bl a No Doubt och Paramore. The Sounds är nu aktuella med nya singeln "No One Sleeps When I'm Awake", första singeln från kommande albumet "Crossing The Rubicon" som släpps den 3 juni.
Publicerat: 090407

The Sounds
THE HUNTINGTONS ÅTERFÖRENAS
 

Jeannie Pierce, gift med original trummisen i The Huntingtones Mike Pierce (aka Mikee Huntington), har sedan 2006 gått igenom en rad behandlingar för att bli den hjärntumör hon då drabbades av. För att stötta den kampen genom att samla in pengar till familjen, har The Huntingtones bestämt sig för att göra en återföreningsspelning. Spelningen kommer att hållas den 13 juni i Philadelphia. Med på spelningen har The Huntingtones även övertalat andra insomnade band att vara. Bland dessa finns exempelvis Ghoti Hook. Lagom till spelningen kommer The Huntingtons även att släppa ett nytt specialalbum. Albumet kommer bestå av de åtta låtarna som var med på den sedan länge utgågna split-CD:n med Darlington, två sånger från "Get Lost/Plastic Surgery"-perioden som inte kom med på något album, "Babysitter" från "You're Not Right" 7-tums vinylen, samt två helt nya låtar inspelade 28i mars 2009. Albumet som fått titel "Punk Sounds" kommer främst släppas digitalt. Enbart 1000 ex trycks som CD.
Publicerat: 090406

The Huntingtons
PRELIMINÄR TITEL KLAR TILL BRIDES NYA SKIVA
 

"Tsar Bomba" är den preliminära titeln på Brides kommande ablum som släpps i sommar. Titeln står för bombernas bomb, det största kärnvapen som detonerat. Dagens Bride består, utöver bröderna Dale och Troy Thompson, av två klassiska Bride medlemmar. Trummisen Jerry McBroom, som till och från varit med i bandet, och gitarristen Steve Osborne som var med i bandet på skivan "Live To Die" (1988) och gästspelade på senaste skivan "Skin For Skin" (2006). En basist med namnet G.W. Watts är också med bandet i studion. Inspelningen sköts av Tim Bushong (Lovewar, The Channelsurfers). Om inte bandet ändrar sig blir detta Brides sista album.
Publicerat: 090406

Bride
BLOODGOOD SLÄPPER DVD FRÅN NORGE
 

Den 16 april släpper Bloodgood en DVD med titeln "Live In Norway". DVD:n spelades in under bandets spelning på Skärgårds Music & Mission Festival/Seaside Festival i Risøya i juli 2008. DVD innehåller nio låtar. Bland dem märks bland annat "Crucify", "Black Snake" och "Never Be The Same".
Publicerat: 090405

Bloodgood
NORSKA ROOTS OF TRAGEDY SAJNAT AV SOUNDMASS
 

Det norska black/doom-bandet Roots Of Tragedy har blivit sajnat av det australiska bolaget Soundmass och kommer senare under året att där släppa sitt debutalbum. Roots Of Tragedy släppte 2006 en demo med titeln "Awakening Beyond”, men har sedan inte släppt något. Influenserna säger sig bandet hämta från Cradle of Filth, Dimmu Borgir, Antestor och Extol.
Publicerat: 090405

Roots Of Tragedy
HOUSE OF HEROES HYLLAR THE BEATLES
 

House Of Heroes tillhör skaran band som vägrar ta det lungt. De är aktuella med albumet "The End Is Not The End" och släpper den sjunde april även EP:n "The Acoustic End". Detta hade räckt långt för de flesta band, men House Of Heroes befinner sig redan i studion för inspelning av ännu ett projekt. Det blir en hyllnings-EP till The Beatles med titeln "House Of Heroes Meets The Beatles EP". EP:n, som kommer att släppas i sommar, innehåller låtar som "Can't Buy Me Love," "It Won't Be Long" och "Ob-La-Di, Ob-La-Da."
Publicerat: 090405

HOUSE OF HEROES
NY CD MED ELD KOLLEKTIVET
 

Den 20 april släpps en kropp för dig, den tredje skivan från lovsångsgemenskapen Eldkollektivet som tidigare gett ut skivorna ”Såsom Eld” (2002) och ”Gud av värme” (2005). Eldkollektivet har verkat banbrytande inom lovsången under 2000-talet med ett mer avskalat och akustiskt uttryck. På nya skivan igenkänns kollektivets signum samtidigt som musiken tar nya vägar. Allt material är tidigare outgivet och till stor del nyskrivet för denna skiva. En kropp för dig har tillkommit i samarbete med den mycket uppskattade poeten och författaren Ylva Eggehorn. Under Ylvas ledning har reflektioner kring nattvarden resulterat i 14 nya sånger som infogats i en enkel mässordning för både frikyrkan och Svenska kyrkan.
Publicerat: 090404

Eldkollektivet
GUARDIAN TAR IN NY GITARRIST OCH STARTAR WEBSHOW
 

Det återförenade hårdrocks/rock-bandet Guardian har tagit in en ny gitarrist. Hans namn är Jamey Perrenot och har tidigare spelat med Taylor Swift och LeAnn Rimes. Taylor Swift togs som början in som inhoppare för ordinarie gitarristen Tony Palacios, som även är en eftertraktad teckniker och mixerkille, vid tillfällen han var upptagen. Tony Palacios gillade dock Taylor Swifts gitarrspel så mycket att han tyckte att han var en värdig medlem av Guardian även när han var med. Guardian har därför nu två gitarrister. Då bandet inte har möjlighet att ta så många spelningar fansen önskar, har de nu skapat en webshow med titeln "House Of Guardian". I showen kommer bandet bland annat framföra låtar som senare kommer säljas via iTunes. Den första episoden är inspelad hemma hos nya gitarristen Taylor Swift. Shown får även en spansk version med namnet "La Casa De Guardian". Premiären för den engelska upplagan sker den 15 april och för den spanska i maj.
Publicerat: 090402

Guardian
STRYPER 25-ÅRS JUBILERAR MED STOR TURNÈ
 

Stryper firar i år 25-år som band. Det gör det med att släppa ny skiva i sommar för att sedan följa upp det med en stor jubileumsturné. Med start i september kommer Stryper besöka över 50 amerikanska städer. I januari och februari 2010 följer de sedan upp det med internationella datum. På turnén kommer Stryper spela i två set. Ett med nyare material med Tracy Ferrie på bas och ett med klassiker med Tim Gains, från bandets originalsättning, på bas.
Publicerat: 090331

Stryper
PREMIÄR FÖR NY LÅT MED INTOHIMO
 

Intohimo släpper den 29:e April sin andra skiva: "Us; The Hollows". Den är producerad av Simon Grenehed, till vardags gitarrist i Blindside. Ikväll släpper de första låten från skivan på sin myspace. Låten heter "Mirror, Mirror".
Publicerat: 090331

Intohimo
SONIC SYNDICATE TAPPAR SÅNGARE
 

Sonic Syndicates sångare Roland har valt att lämna bandet på grund av personliga skäl utanför bandets kontroll. Bandet tackar honom för den tid som varit och önskar honom lycka till. Sonic Syndicate söker nu en ny sångare/sångerska.
Publicerat: 090330

Sonic Syndicate
GREEN DAY SLÄPPER NYTT
 

Reprise Records släpper Green Days efterlängtade åttonde studioalbum, döpt till 21st Century Breakdown, fredagen 15 maj 2009. Albumet är den storsäljande trions första studioalbum sedan 2004 års dubbelt Grammy Award-vinnande punk-rockopera American Idiot, som gick rakt in på Billboardlistans förstaplats, innehöll fem hitsinglar och sålde över 12 miljoner exemplar över hela världen. 21st Century Breakdown är indelad i tre akter: "Heroes and Cons", "Charlatans and Saints" och "Horseshoes and Handgrenades", och följer ett ungt par, Christian och Gloria, genom den röra och de löften som uppkommit på 2000-talet. Bland låtarna märks "Know Your Enemy", "21 Guns", "East Jesus Nowhere", "Before the Lobotomy", och "Restless Heart Syndrome". I en nyligen publicerad artikel kallade Rolling Stone albumet "even more ambitious than American Idiot" och "a record of die-hard punk ideals...tightly scripted, continually ascending classic-rock excitement." Sångaren och gitarristen Billie Joe Armstrong, basisten Mike Dirnt och trummisen Tre Cool har jobbat med att skriva, arrangera och spela in 21st Century Breakdown sedan tidigt 2006 och putsar just nu till det sista med producenten Butch Vig, som tidigare är känd för samarbeten med Nirvana, Smashing Pumpkins, Garbage med flera. Första singeln från 21st Century Breakdown är "Know Your Enemy", som släpps digitalt och till radio i april.
Publicerat: 090326

Green Day
LEONARD COHEN SLÄPPER "LIVE IN LONDON"
 

Han är en av vår tids mest fascinerande artister. Den 74-årige legendaren, Leonard Norman Cohen, har varit verksam som musiker, poet och författare i över femtio år. Efter femton års frånvaro från scenen gav sig Cohen ut på en kritikerrosad världsturné år 2008. Den 1 april släpper Leonard Cohen "Live In London" som är hans första nyinspelning sedan "Dear Heather" (2004). Den innehåller en liveinspelning från Cohens hyllade konsert på O2 Arena i London den 17 juni 2008, som fick över åttio 5-stjärniga betyg av engelsk media. "Live In London" släpps som CD (2 disk) och DVD och innehåller Cohens mest klassiska låtar från hans 40-åriga musikrepertoar.
Publicerat: 090326

Leonard Cohen
BOB DYLAN SLÄPPER NYTT
 

"Together Through Life" är titeln på Bob Dylans nya studioalbum. Albumet spelades in i slutet av förra året tillsammans med producenten Jack Frost och släpps den 29 april i Sverige. Det nya albumet är Bob Dylans 46:e i ordningen och uppföljare till 2006-års platina album "Modern Times". "Modern Times" gick rakt in som #1 på Billboard top 200 och har sålt mer än 2.5 miljoner exemplar. Plattan bidrog till att Dylan fick ytterligare två Grammys till sin samling. Bob Dylan har även blivit tilldelad Pulitzer Prize (2008), Kennedy Center Honors (1997), Polarpriset (2000) samt åtskilliga utmärkelser och hyllningar.
Publicerat: 090326

Bob Dylan
THE FRAY SLÄPPER UPPFÖLJARE TILL DEBUTSUCCÈN
 

Denverbandet The Fray är tillbaka med albumet "The Fray". Medlemmarna Isaac Slade, Joe King, Ben Qysocki och Dave Welsh fick det där stora genombrottet de flesta artister bara kan drömma om med debutplattan "How To Save A Life", som släpptes 2005. När TV-serien Grey's Anatomy använde sig av titellåten i ett av avsnitten var det internationella genombrottet ett faktum. Med 3.2 miljoner sålda exemplar, Grammynomineringar och utsålda konserter över hela världen är det nu dags för uppföljaren. Första singeln från det självbetitlade albumet är låten "You Found Me", som också fått profilera en TV-serie - denna gång nya säsongen av Lost i form av en exklusiv video, vilket gjorde att den gick direkt upp som etta på billboardlistan i USA. Singeln släpptes till svensk radio i mitten av februari och det ser ut som att The Fray återigen kommer att erövra världen med sitt karaktäristiskt storslagna sound av filmisk pianorock.
Publicerat: 090326

The Fray
NYTT LOVSÅNGSPROJEKT
 

En ny lovsångs-CD med blandade artister har släppts under namnenet "Resurrection Worship: Songs Of Hope" på det nya bolaget Melody Hill Music. Med på skivan finns välkända artister som Rebecca St.James, Ginny Owens, Phil Joel, Phil Keaggy, Paul Colman och Jason Ingram, men även mindre kända som Naarah Seagrott (från Alabaster Box). Skivan är producerad av Vince Emmett och George Cocchini.
Publicerat: 090325

Rebecca St.James
RELIENT K SAJNAR MED MONO VS STEREO
 

Efter att ha fullföljt kontraktet med Gotee Records har Relient K nu sajnat med Mono Vs Stereo, ett bolag där bandmedlemmarna Matt Thiessen och Matt Hoopes jobbar i A&R teamet. Bandet har nu påbörjat inspelningen av ett nytt album tillsammans med deras favoritproducent Mark Lee Townsend. Några låtar kommer också produceras av John Feldmann. Skivan kommer släppas senare i år. Exakt när är ännu inte offentliggjort.
Publicerat: 090324

Relient K
NYTT KONCEPTALBUM MED QUEENSRYCHE
 

Queensrÿche skildrar kriget genom soldatens ögon med sitt tolfte studioalbum, episka konceptplattan AMERICAN SOLDIER. Det ambitiösa albumet innehåller ett dussin sånger inspirerade av otaliga intervjuer sångaren och bandets mesta låtskrivare Geoff Tate gjort med ett stort antal soldater, där intentionen var att i slutändan berätta historien med soldaternas egna ord. Efter att ha pratat med soldater som tjänstgjort i olika krig - från Andra Världskriget till nutida Irak - tog Geoff deras upplevelser från fronterna till en orubblig musikalisk undersökning av en soldats liv och krigets konsekvenser. AMERICAN SOLDIER släpps 1 april. Tate, Michael Wilton (gitarr), Ed Jackson (bas) och Scott Rockenfield (trummor) spelade in albumet under nio månader 2008. Tate berättar att idén föddes när han hörde historier från fans som var veteraner, men även från sin egen far, som tjänstgjorde i både Korea och Vietnam. "Min far var en yrkesofficer, men fram tills alldeles nyligen berättade han aldrig vad han gick igenom. Jag tror att förtigenhet är sanning för en hel del veteraner, vilket får till följd att de flesta människor aldrig riktigt förstår vad det innebär att vara en soldat i ett krig. När jag hörde vad han och några av våra fans har gått igenom fick det mig att vilja sprida deras historier över hela världen. Detta är ett album om soldaterna, för soldaterna, som det är berättat av soldaterna själva." Dessa berättelser ekar i hjärtat av AMERICAN SOLDIER, och genomsyrar varje sång med färgstarka detaljer om både den emotionella och den fysiska verkan av krig, med ekon av stridsljud (Middle Of Hell), uppoffringar (The Killer), förlust (If I Were King), hemlängtan (Remember Me) och att försöka justera sig tillbaka i samhället efter hemkomsten från krigstjänstgöringen (Man Down!). Tate spelade in många av sina intervjuer med soldaterna, och några dialoger från dessa stunder har mixats in i flera låtar där de framhäver soldaternas egna ord i historierna. Bandet tog också med sig några av soldaterna in i studion för att spela in sången. Verserna i låten Unafraid innehåller Chris Devines röst, en veteran från Vietnam, och Sean Lenahan, en veteran från Somalia, som minns sina krigsupplevelser medan Tate sjunger på refrängerna. Ett annat gästframträdande görs av Tates 10 år gamla dotter Emily på gripande duetten Home Again, som beskriver den känslomässiga priset man betalar i krig från två perspektiv, där Geoff sjunger från soldatens kant och hans dotter symboliserar barnets som lämnats kvar hemma. Att göra albumet, säger Tate, var en källa till djupare förståelse. "Jag blev förvånad över att se hur lite som ändrats några generationer senare. Jag pratade med en vietnamveteran vars upplevelser inte knappt alls skiljde sig från en soldat som kämpat i Somalia närmare 30 år senare. Men det som överraskade mig mest var hur mycket soldater är emot krig. Det fick mig att tycka att deras uppoffringar känns än mer starka." Under våren kommer Queensrÿche åka på en massiv USA-turné och internationella datum följer senare under 2009.
Publicerat: 090324

Queensryche
KEKAL TAPPAR MEDLEM
 

Azhar Levi har bestämt sig för att lämna Kekal. Några närmare skäl har inte angetts. Bandets ledare Jeff säger att de inte är ovänner utan kommer fortsätta hålla kontakten. Att lägga ned bandet fanns för Jeff inte på kartan. Han ser det som nu skett istället som ett avslut på en 14 år lång era och början på något nytt och annorlunda. Den sista skivan med Azhar Levi blev "Audible Minority" från 2008.
Publicerat: 090323

Kekal
BLUE EYES SOUL TILL CANADA OCH USA
 

Den 23 maj inleder Blue Eyes Soul en sommarturné i Canada och USA. Hittills är tolv spelningar klara med final på Newsong Fest i Leitchfield i USA den 15 augusti.
Publicerat: 090323

Blue Eyes Soul
BLUETREE FRAMGÅNGSRIKA I USA
 

Irländska Bluetrees debutalbum "God Of This City" (ny titel för USA), som släpptes i USA den tredje mars, är förnärvarande det kristna album som säljer bäst i USA. Albumet är så framgångsrikt att det debuterade på 125 plats på Billboards topp 100 lista. På de kristna listorna är albumet nummer ett. För att följa upp denna succé har Bluetree blivit tvugna att byta medlemmar till medlemmar som har möjlighet att turnéra. Kvar från ursprungsbandet är sångaren Aaron Boyd och DJ-killen Pete Kernoghan. Nya är gitarristen Conor McCrory, basisten Pete Nickell och trummisen Jonny Hobson.
Publicerat: 090319

Bluetree
TOBY MAC SPELAR IN NYTT OCH SLÄPPER VIDEO
 

Toby Mac är i studion och spelar in ett nytt album. I väntan på det har han nu släppt en video till låten "Lose My Soul" från senaste skivan "Portable Sounds". Gästar låten gör Mandisa och Kirk Franklin.
Publicerat: 090319

Toby Mac
UNDEROATH KONSERTEN FLYTTAS
 

När Underoath kommer till Sverige i april skulle det ha varit Brewhouse i Göteborg som stod för scenen. Men eftersom biljetterna tog slut på kort tid flyttas nu konserten till det större Trädgårn i samma stad. Köpta biljetter gäller. Fler biljetter släpps imorgon den 18 mars klockan 10.00.
Publicerat: 090317

Underoath
DAY OF FIRE SAJNAT AV RAZOR AND TIE
 

Enligt Day Of Fires myspace-profil är de nu sajnade av Razor And Tie, ett skivbolag som har artister som Simply Red, Twisted Sister, Zappa Plays Zappa, All That Remains och Kelly Sweet. Bandet mixar för närvarande ett nytt album som kommer att släppas i sommar.
Publicerat: 090315

Day Of Fire
DATUM KLART FÖR NYA NARNIA
 

Datumet är nu satt för releasen av Narnias nya skiva "Course Of A Generation". Det blir den 24 juli som skivan släpps via Massacre Records. Skivan är Narnias sjätte studioalbum, det första med nye sångaren Germán Pascual.
Publicerat: 090314

Narnia
FÖRSTA BANDEN KLARA TILL FRIZON
 

Anderson, At The Close Of Every Day, Brown Feather Sparrow, The Spirit That Guides Us och This Beautiful Mess. Utöver dessa är ävan de svenska banden Fantasikrig, Intohimo och Social Services klara.
Publicerat: 090313

Intohimo
STARFLYER 59:S DEBUT SLÄPPS PÅ VINYL
 

Femton år efter att Starflyer 59 debuterade släpps nu deras debutalbum på vinyl. Starflyer 59 var ett av de allra första banden som blev sajnade av det nya skivbolaget Tooth & Nail 1994. Sedan dess har bandet släppt elva album och sju EP:s plus mängder av singlar, live-inspelningar och bidragit med låtar på samlingar. Den vinyl som nu släpps görs utifrån original mastern och släpps i en begränsad upplaga på 500 ex.
Publicerat: 090312

Starflyer 59
PILLAR INLEDER NY ERA
 

Pillar har nu börjat arbeta på ett nytt album. Det blir det första albumet sedan originalmedlemmen Michael Wittig och trummisen Lester Estelle lämnade bandet. Samtidigt som bandet går ut med denna nyhet offentligör de också vilka de två nya medlemmarna blir. På bas tar de in Rich Gilliland och på trummor Taylor Carroll, två medlemmar som enligt sångaren Rob Beckley har hjärtan större än Texas. Ytterligare en förändring är att bandet valt att byta producent. Istället för Travis Wyrick jobbar bandet den här gången med Rob Graves. Han bidrar även i låtskrivandet.
Publicerat: 090311

Pillar
ONE REPUBLIC SLÄPPER NYTT ALBUM I HÖST
 

För tillfället är One Republic hemma i Denver och skriver på nytt material. Det nya albumet kommer att släppas i perioden augusti – september 2009. Men redan idag är det premiär för bandets nya Myspace-sida och på fredag sjösätts deras nya hemsida. Där kan du följa bandets arbete med att toppa genombrottet ”Dreaming Out Loud” som innehöll superhittarna ”Apologize” och ”Stop and Stare”. ”Apologize” slog alla tiders rekord när den på laglig väg laddades ner över 4,3 miljoner gånger. Enbart i USA. I USA & tillsammans med övriga världen nådde bandet över 8,000,000 nedladdningar på detta monster till singel. Varje onsdag utlovas det nya filmklipp och på fredagar kommer nya bilder att läggas upp, så alla fans kan följa deras vardag.
Publicerat: 090311

One Pepublic
MICHAEL TAIT BLIR SÅNGARE I NEWSBOYS
 

Efter 22 år i bandet och över 2000 spelningar har Newsboys sångaren Peter Furler bestämt sig för att ta ett steg tillbaka. Fortsättningsvis kommer han inte vara bandets sångare på de konserter Newsboys ger, men finnas med som låtskrivare och producent när skivor spelas in. Den som tar över blir den tidigare DC Talk sångaren Michael Tait som under de senaste veckorna varit med i Newsboys på prov och skolats in i bandet av Peter Furler. Inom de närmsta dagarna kommer Peter Furler att gå ut med ett pressmeddelande där han förklarar bakgrunden till hans beslut. Den nya Newsboys skivan "In The Hands Of God", som släpps i maj, är redan färdiginspelad och innehåller därför Peter Furler på sång.
Publicerat: 090310

Tait
U2 TILL ULLEVI
 

Fyra års väntan är över. Som enda konsert i Norden spelar U2 på Ullevi i Göteborg den 31 juli. U2 kan idag bekräfta att turnén som går under namnet 360° kommer att inledas i Barcelona på Nou Camp Stadion den 30 juni i år. Turnén, som är sponsrad av BlackBerry och är bandets första stadiumturné sedan Vertigo Tour 2005/2006, är en uppföljning av deras kritikerrosade album No Line On The Horizon. Albumet är U2:s tolfte studioalbum och toppar redan försäljningslistorna i England, Irland, Frankrike, Tyskland, Belgien, Japan och Tjeckien. Turnén, som är producerad av Live Nation Global Touring, kommer att besöka 14 europeiska städer inklusive Milano, Amsterdam, Paris, Nice, Dublin, Berlin, Gelsenkirchen, Chorzow, London, Sheffield, Glasgow och Cardiff. Efter Europa kommer U2 att fortsätta turnén i USA, med start på Chicagos Soldier Field den 12 september 2009. U2 landar i Sverige, på Ullevi i Göteborg, den 31 juli. Show Director för turnén är Willie Williams, som än en gång samarbetat med arkitekten Mark Fisher (ZooTV, PopMart, Elevation och Vertigo) för att skapa en innovativ 360° design vilket erbjuder publiken en fullständig visuell upplevelse. U2 360° blir den första turnén där ett band spelar på en sådan originell och unik konstruktion (som kan beskådas på u2.com). "U2 har alltid varit som allra bäst då de är omringade av sin publik och den här scensättningen blir ett gigantiskt framsteg. Med 85% av biljetterna för mindre än 95 Euro har vi arbetat mycket hårt för att försäkra att U2:s fans ska kunna köpa biljetter till rimliga priser med en fantastisk sikt", säger U2:s manager Paul McGuinness. Arthur Fogel, CEO på Global Touring/Chairman på Global Music Live Nation, kommenterar: "Som en uppföljning på den globala succé som Vertigo innebar då varje tillgänglig biljett såldes så är förväntningarna på den här turnén, och dess revolutionära produktion, enorma. Som vanligt kommer fansen inte att bli besvikna." Paul McGuinness tillägger:
"Den här turnén är det första steget i en relation och delad framtidsvision mellan BlackBerry och U2, vilket vi tror kommer leda till nya och innovativa sätt att utveckla den mobila musikupplevelsen inom plattformen för BlackBerry." I linje med U2:s tradition kommer bandet att välkomna en rad gästande supportakter till turnén vilka inkluderar bland andra Glasvegas, Elbow, Kaiser Chiefs, Snow Patrol och Black Eyed Peas. Information om vilka supportakter som besöker vilka städer kommer att aviseras längre fram. Senast U2 spelade i Sverige var på Ullevi i juli 2005.
Publicerat: 090309

U2
OLE BØRUDS SKIVA SLÄPPS I JAPAN
 

Ole Børuds senaste skiva "Shakin' The Ground" släpps nu i Japan. Det är skivbolaget Village Again som bestämt sig för att de vill satsa på Børuds musik där. På skivan finns, utöver låtarna som var med på den europeiska utgåvan, även bonuslåten "Stick Together".
Publicerat: 090309

Ole Börud
TOMMIE SEWÒN SLÄPPER NYTT
 

"Sår i Solen" är titeln på Tommie Sewóns nya skiva - elva sånger om uppbrott och livsmod - med release den 22 april 2009. Som bonus medföljer samlingsskivan "Från Smajl till Psalm" med sånger från Tommies tidigare fem skivor, från debuten för femton år sedan med Tommie Smajls Poporkester till "Mässa för ambivalenta" den senaste av tre soloskivor, som kom 2006. Fokus ligger på den nya skivan - en finstämd popplatta med akustiska gitarrer, trummaskiner, vackra körer och texten i fokus - inspelad och producerad tillsammans med ständige vapendragaren Robert Ivansson i Boo Studio, Lännersta. De är själva rörande överens om att detta är det bästa de har gjort. "Temat är separation och uppbrott, men helhetskänslan är snarare ett trotsigt hopp, tröst och förhöjd livskänsla - än depression. Visserligen sagt av en melankoliker då…men jag tror och hoppas det landar så hos lyssnaren" säger Tommie. Den förra skivan Mässa för ambivalenta kom 2006 (Talking music) och innehåller moderna psalmer och sånger för sökare och finnare, och har sedan den kom framförts i sin helhet - som en alternativ mässa - i ett 60 tal kyrkor runt om i Sverige, och fortsätter att spelas. Han har också turnerat med materialet tillsammans med Irma Schultz Keller och Magnus Bodin under 2008 och de har lett ett psalmprojekt med Rockmusikerlinjen på Fryshuset. Tommie har med två sånger i psalmbokstillägget "Psalmer i 2000-talet". 2004 kom skivan Levande ikon (Salvadore! /Naxos) med ”storytelling-låtar” om möten med människor, och innan det, år 2000 kom både cd:n Nästan som gudar ( Slingshot/Day Glo) och boken Är jag vuxen nu? (Cordia). Några känner Tommie Sewón bättre som estradpoet i Poetry Slam-tävlingar, som skribent i tidningen Trots Allt, som ungdomsledare/skrivarkursmentor, eller minns honom rent av mest som förgrundsfigur i Tommie Smajls Poporkester under nittiotalet. "Det är en fantastisk sak att fortfarande kunna ägna sig på heltid åt det jag älskar mest, musik och skrivande, utan att ha behövt bli varken kändis eller schlagersångare - och det känns roligt att få dela med sig även av gammalt material på en samlingsskiva, även om de flesta inte har hört sångerna förut" säger han med ett bevarat smajl.
Publicerat: 090309

Tommie Sewón
KYLE SWEET HAR AVLIDIT
 

Kyle Rae Sweet, gift med Stryper-sångaren Michael Sweet, avled i cancer i torsdags kväll klockan 20:30 amerikansk tid. Det var i februari 2007 hon fick beskedet att hon hade cancer. Sedan dess har hon genomgått ett flertal behandlingar utan att bli fri från sjukdomen. Under de år som gått har Kyle Sweet varit en hängiven hemmafru och supportat Michael i allt det han har gjort. Kyle Sweet har hållit i hemskola åt familjens två barn med förhoppning om att de sedan skulle kunna gå på college. Till minne av Kyle har nu fonden The Sweet Children's College Fund upprättas för att hennes dröm ska kunna bli verklighet. När Kyles hälsa försämrades tog i höstas Michael Sweet uppehåll från musiken och ställde in alla planerade spelningar. Detta innebar också att Strypers nya skiva blev försenad. Om den efter detta kommer att släppas i slutet av juli, som var det senaste beskedet, är ännu oklart. Familjen önskar nu all förbön de kan få och vill någon uttrycka sitt stöd för dem nås de på: thesweetfamily@michaelsweet.com
Publicerat: 090307

Familjen Sweet
BOB DYLAN GÖR INTIM KLUBBSPELNING PÅ BERNS I STOCKHOLM
 

Den 22 mars, dagen innan Bob Dylan med sitt band intar Globen, kommer dylan ge en intim klubbspelning på Berns i Stockholm. Senast Dylan gästade Sverige var våren 2007 då han förutom konserter på Globen och Scandinavium gjorde en omtalad konsert på Debaser i Stockholm. I höstas släpptes den åttonde delen i Dylans Bootleg-serie. Dubbelalbumet ”Bob Dylan Tell Tale Signs: The Bootleg Series, vol 8” hyllades av kritikerna som gav det toppbetyg. Albumen innehåller 27 tidigare ej utgivna låtar, livespår och alternativa inspelningar från tiden mellan albumen ”Time out of mine” (1997) och ”Modern Times” (2006).
Publicerat: 090305

Bob Dylan
NY SINGEL MED ANDREAS SANDLUND
 

Andreas Sandlund har nu släppt första singeln från sin kommande andra skiva som släpps den 25 mars. Singeln heter "Keep It On" och finns tillgänglig via nätbutiker som iTunes och CDON.
Publicerat: 090305

Andreas Sandlund
LILY ALLEN TILL WAY OUT WEST
 

Way Out West har nu presenterat de första artisterna. Bland de största namnen märks Lily Allen och Artic Monkeys. Bland de övriga klara finn bland andra: Band of Horses, Wilco, Bon Iver, Fever Ray, Vivian Girls, Jenny Wilson och Timo Räisänen.
Publicerat: 090305

Lily Allen
WHERE THE ACTION IS I ÅR IGEN
 

För andra året i rad återkommer nu festivalen Where The Action Is i Stockholm. Festivalen har i år utökats till två dagar och bland de hittills presenterade artisterna märks Duffy, Nick Cave och Neil Young. Festivalen hålls den 12-13 juni.
Publicerat: 090304

Duffy
NYTT FRÅN BRIDE
 

I väntan på det nya Bride-albumet har bandet nu släppt "In Your Face live material unplugged" på CD och DVD. Inspelningen innehåller låtar från "Kinetic Faith", "Snakes in the Playground", "The Jesus Experience" och tre gospellåtar. Totalt bjuder bandet på 17 låtar och 72 minuters speltid.
Publicerat: 090303

Bride
ELECTRIC BOYS ÅTERFÖRENAT
 

Originaluppsättningen av ett av Sveriges internationellt kändaste rockband återförenas till sommaren för festivalspelningar i Skandinavien och delar av Europa. Conny Bloom: - "Det känns fräscht och inspirerande att få lira med det här bandet igen. Vi hade ett eget sound när vi kom och det finns inget band som låter som vi i dag heller. Det finns ett tomrum där ute för oss att fylla". - Conny Bloom, Andy Christell, Niclas Sigevall och Franco Santunione gjorde sig mest kända genom sin egensinniga blandning av funksväng, hårda gitarr riff och psycedeliska pop-melodier. Bandet hann med tre plattor och debutplattan "Funk-o-Metal Carpet Ride (som släpptes 1989) rosades inte bara av pressen i Sverige utan även i UK där bandet turnerade flitigt. Electric Boys spelade efter det in med demonproducenten Bob Rock (Metallica, The Cult, Motley Crue) och turnerade i USA och Europa , samtidigt som deras singel "All Lips & Hips" låg på Billboardlistan och videon spelades på "daytime heavy rotation" på MTV. Till deras mest kända låtar bör också nämnas "Mary In The Mystery World", "Electrified" & "Get Nasty". I Sverige hade bandet även en stor hit med "För fet för ett f**k", en specialskriven låt för den nu bortgångne komikern Svullo som sålde platina. Efter ett medlemsbyte och en sista platta, "Freewheelin'" lades bandet ner 1994. En "Best of" CD släpps i samband med festivalerna till sommaren och premiären sker på Sweden Rock Festival.
Publicerat: 090303

Electric Boys
KEVIN BORG SLÄPPER DEBUTALBUM
 

Kevin Borg växte upp på ön Malta tillsammans med hans familj, han hade redan som liten ett stort intresse för musik och valde tidigt att följa den banan. Den 12 december 2007 flyttade Kevin Borg till sin flickvän i Arvidsjaur, under hösten 2008 deltog han och vann överlägset Idol 2008. Kevin har tagit svenska folket med storm genom sin utstrålning och sitt unika uttryck, han var publikfavorit redan från starten. Tiden efter Idol har allt fokus legat på att arbeta fram ett album där Kevin har varit 100 procent delaktig i alltifrån låtskriveri - och urval till utformning. Debutalbumet, The Beginning, är inspelat i den legendariska studion Murlyn i Stockholm - producerat av Peter Sjöström. "Att ha jobbat med Peter har varit fantastiskt, han har verkligen lyckats tagit fram det bästa ur mig" säger Kevin. Den 4 mars släpps The Beginning - på albumet hittar vi låtar skrivna av Andreas Carlsson, Desmond Child, Anders Bagge, Richard Marx, Carl falk och Kevin har varit med och skrivit 2 låtar själv på albumet.
Publicerat: 090302

Kevin Borg
MELODY CLUB SLÄPPER NYTT ALBUM
 

Nu står det klart att Melody Club släpper sitt fjärde album "Goodbye To Romance" den 22 april. Det nya albumet är inte bara den fjärde skivan från Melody Club. Det här är skivan som är mer Melody Club än något de gjort tidigare. Varenda detalj, från det spektakulära CD-häftet till de minutiöst utmejslade låtarna, andas Melody Club rakt igenom. Nya singeln som släpps idag, "Girls Don't Always Wanna Have Fun", är ett praktexempel på den ambitionen och den attityden. Melody Club exploderade 2002 in i svensk musikhistoria med debutsingeln Palace Station. Och ingen kan anklaga dem för att ha legat på latsidan. Sedan debutalbumet har de inte bara hunnit med två uppföljare utan också närmare 500 spelningar över hela världen - bland annat som enda förband på Kylie Minogues Greatest hits-turné. Singelhits som Electric, Covergirl, Baby, Destiny Calling, Palace station, Baby (Stand Up), Fever Fever och Last Girl On My Mind har sett till att Melody Club fått en stor och trogen publik. Tre Grammisnomineringar, ett par guldskivor och ständig närvaro i radion så fort det kommer nytt material förstärker bara intrycket. Under våren startar turnélivet återigen för Melody Club. Ett hundratal konserter ska det bli innan året är slut. Några av dessa spelningar kommer garanterat att ske i festivalsammanhang.
Publicerat: 090302

Melody Club
DAY OF FIRE OCH PAUL COLMAN TILL GULLBRANNA
 

Day Of Fire och Paul Colman är klara för Gullbrannafestivalen. Day Of Fire besökte festivalen senast 2007 och Paul Colman spelade där senast 2008.
Publicerat: 090301

Day Of Fire
OLE BØRUD TILL SVERIGE
 

Den norske soul/funk-sångaren Ole Børud kommer i slutet av april/början av maj till Sverige för fyra konserter. Så här långt står det klart att Piteå, Stockholm, Jönköping och Luleå får besök.
Publicerat: 090227

Ole Börud
NYA STRYPER SLÄPPS I JULI  

Skivbolaget Big3 Records håller nu på att spika releasedatum för Strypers nya skiva "Murder By Pride". Än är det exakta datumet inte satt, men det mesta pekar på att det blir i slutet av juli, rapporterar Stryper i ett blogginlägg på myspace.
Publicerat: 090227

Stryper
NY LÅT MED INEVITABLE END  

Svenska Inevitable End har postat den nya sången "Embracing The Origin" på deras myspace. Det är den tredje låten från deras kommande debutalbum "The Severed Iception, som kommer släppas på Relapse Records den 17 mars i USA, den 20 mars i Tyskland och Benelux-länderna och den 23 mars i övriga länder.
Publicerat: 090226

Inevitable End
VIOLA GRAFSTRÖM VANN CAROLA-PRISET 2009  

Viola Grafström blev vinnare av Carola-priset 2009. Priset instiftades 26 februari 2008, då med namnet främlingsstipendiet, med anledning av 25-årsdagen för Carolas genombrott med "Främling" och vanns då av Christoffer Hiding. Priset togs fram för att uppmärksamma genuint artisteri på randen till genombrott. Sångerskan och låtskrivaren Viola Grafström fick ta emot priset med nära vänner inom musikbranschen under en festmiddag ute på Krägga Herrgård utanför Stockholm. Förutom den specialdesignade statyetten kommer Viola att få ett skräddarsytt paket som innehåller coachning och rådgivning av experter i musikbranschen. Det ingår också upplägg och strategi för att stärka sitt artisteri samt möjligheten till nya spännande liveframträdanden. ”Viola är en sångerska som uttrycker sig på ett ovanligt känsloladdat sätt. Hon utmanar lyssnaren med sin uttrycksfulla röst. Jag kan inte annat än bli påmind om den gudabenådade sångerskan Eva Cassidy när jag hör Viola", kommenterar Carola och fortsätter: "Viola skulle kunna stå på vilken folkmusik- eller jazzscen som helst runt om i världen. Det är min förhoppning att se henne blomma ut på större scener, där jag tycker hon har en given plats”. Viola har arbetat med musik under många år och även släppt egna album, men är för den stora allmänheten ett okänt namn.
Publicerat: 090225

Viola Grafström
KEVIN MAX PÅ VÄG ATT FÅ KONTRAKT  

Kevin Max släppte nyligen den digitala EP:n "Crashing Gates", tänkt att i vår följas upp av ytterligaren en med den preliminära titeln "Coats De Amore". Nu visar Dpulse/Fontana/Universal intresse av att få släppa dessa produktioner även i fysisk form.
Publicerat: 090224

Kevin Max
JESUS CHRIST ÅTERUPPSTÅR TILL PÅSKEN!  

Den 31 oktober 2008 hade Jesus Christ Superstar nypremiär på Norra Europas största operahus, Malmö Opera. Den här gången med en svensk översättning signerad Ola Salo (The Ark) och för regin stod Ronny Danielsson. Redan innan premiären bokades i princip alla 70.000 biljetter upp (slutsålt!) och efter premiären hyllades föreställningen i svensk media. Den 8 mars i år framförs den allra sista föreställningen av Jesus Christ Superstar och i påsk ges en liveinspelning ut i en exklusiv box. Inspelningen, som gjordes i mitten av februari, har producerats och mixats av Bernard Löhr (Mamma Mia, Kristina från Duvemåla och Chess m fl), den över hundra man starka Malmö Opera Kör och Orkester dirigeras av Gareth Hudson. Senast Andrew Lloyd Webber och Tim Rice gav tillstånd för att ge ut en svensk version av Jesus Christ Superstar på skiva var 1985. Nu, 24 år senare är det dags igen.
- Jag är väldigt stolt över att vara en del av den här uppsättningen, så det känns fantastiskt att många fler kommer få möjlighet att höra den. Tack vare skivan får vår Jesus Christ Superstar en chans att leva för evigt. Det känns oerhört hedrande att upphovsmännen gett oss den chansen hälsar Ola Salo.
Boxen släpps den 8 april och innehåller två CD och en bok med bland annat Olas Salos svenska libretto och originalfotografier från uppsättningen.
Publicerat: 090223

Ola Salo
JACKSON WATERS LÄGGS PÅ IS  

Rockbandet Jackson Waters har lagts på is. Gitaristen Toby Friesen säger i ett uttalande att uppehållet kommer vara på obestämd tid. Han upplever beslutet smärtsamt men känner samtidigt att det var rätt väg att gå för honom just nu.
Publicerat: 090223

Jackson Waters
FRAMGÅNG FÖR RUSH OF FOOLS  

Rush Of Fools upplever för tillfället stor framgång utanför de kristna leden, där de vanligen rör sig, med den egenhändigt skrivna låten "Never Far Away" som de framför som duett med Jim Brickman. Sången ligger för tillfället på 14:e plats på Billboards AC-lista och på 16:e plats på Radio & Records AC Monitored-listan. Som följd av detta har den digitala försäljningen av låten, som också finns med bandets senaste skiva "Wonder Of The World", stigit med 74 procent. Duettversionen av låten återfinns dock på Jim Brickmans senaste skiva "Ultimate Love Songs: The Very Best Of Jim Brickman".
Publicerat: 090223

Rush Of Fools
"MARKUSEVANGELIET" SLÄPPS PÅ NYTT  

I våras kom Markus Krunegårds flerfaldigt nominerade och hyllade solodebut "Markusevangeliet" och sedan dess har han turnerat land och rike runt. I somras spelade Markus på flertalet festivaler, följde med på delar av Lars Winnerbäcks turné samt agerat förband åt både Kent och Håkan Hellström. ”E4, E18 väg 13”, ”Livet är mänskans bästa tid” och ”Mitt kvarter” Dessa tre helt nya låtar finns med på nyutgåvan av Markus Krunegårds och ett av 2008 års mest omtalade debutalbum ”Markusevangeliet”. Mer därtill finns flera av originallåtarna i nya akustiska versioner samt en (Detektivbyrån) remix av P3 guld belönade låten – "Jag är en vampyr".
Publicerat: 090223

Markus Krunegård
U2 TILL ULLEVI?  

Enligt källor Expressen och GT varit i kontakt med, kommer U2 genomföra två konserter på Ullevi i Göteborg i sommar. Konserterna kommer enligt dessa tidningar hållas den 1 och 2 augusti. Vi återkommer med mer info när det officiellt är bekräftat.
Publicerat: 090222

U2
JONATHAN JOHANSSON SUPPORT TILL MANDO DIAO  

Det blir superhypade Jonathan Johansson, aktuell med sitt andra album "En Hand I Himlen", och vårens mesta snackis Adiam Dymott som blir supportakter till Mando Diao under deras kommande tre Sverigegig i april.
Publicerat: 090221

Jonathan Johansson
TITEL AVSLÖJAD TILL MORTIFICATIONS NYA SKIVA  

"The Evil Addiction Destroying Machine" blir titeln på Mortifications kommande skiva som släpps i juni. Bandets nya trummis Dave Kilgallon har visat sig vara för upptagen med banden Scourged Flesh och Grave Forsaken, som båda nu spelat in nya album, och därför lämnat Mortification. Istället har Adam Zaffarese, som spelade på "The Silver Cord is Severed" (2001) och "Relentless" (2002,. återvänt till Mortification och kommer vara den som spelar på den nya skivan.
Publicerat: 090221

Mortification
BRIDE SLÄPPER NYTT I SOMMAR  

Bride har sex låtar klara till det nya albumet som kommer släppas i sommar. För tillfället består bandet bara av bröderna Dale och Troy Thompson, men inför inspelningen i studion om några veckor hoppas bröderna att Bride på nytt ska vara ett helt band.
Publicerat: 090221

Bride
WOVEN HAND TILL SVERIGE  

Goth-countryns mästare David Eugene Edwards från legendariska 16 Horsepower är tillbaka med sitt Woven Hand. Hans närmast maniska folksånger tenderar att bli mäktiga mässor om synd, frälsning, ondska, svek, hopp, förtvivlan och Guds vilja och vrede som han likt en besatt väckelsepredikant levererar med skrämmande intensitet och inlevelse. En märklig hybrid av domedagsliknande folkhymner och skrämmande gotisk rock som framförs med en mörk och allvarlig stämma stöpt i hans uppväxt i sydliga mellanvästern tillsammans med sina farföräldrar, någonstans mellan Nick Cave och Johnny Cash. De svavelosande texterna och den suggestiva musiken framförs viskandes, väsandes, spottandes och fräsandes, av en av de mest karismatiska frontfigurer du kan uppleva idag. På Woven Hands senaste album "Ten Stones" har Edwards tillsammans med bandet (de är numera 4 st) gjort sitt mest elektriska och massivt tunga album sedan tiden i 16 Horsepower. De har vid flera tillfällen gästat landet under senare år med sina fenomenala liveframträdanden, vilket gjort dem högt älskade och de spelar numera oftast för utsålda hus, bl.a under Way Out West 2007. Tre Sverigespelningar står nu på programmet; 2 maj i Göteborg, 3 maj i Stockholm och 5 maj i Malmö.
Publicerat: 090220

Woven Hand
REBECCA ST JAMES SPELAR IN LÅNGFILM  

Rebecca St James befinner sig i Hollywood för att spela in sin första långfilm som huvudrollsinnehavare. Filmen heter Sarah's Choice och handlar om en ung singeltjej som satsar på karriären men oväntat blir gravid. Något datum för release är ännu inte annonserat.
Publicerat: 090219

Rebecca St James
AUGUST BURNS RED I STUDION MED LIVEKAMERA  

August Burns Red har gått in i studion för att spela in ett nytt album som kommer släppas i sommar. Bilder från studion kan du se här via den livekamera bandet installerat.
Publicerat: 090219

August Burns Red
LIVEPREMIÄR FÖR AUDIOVISION  

Den fjärde april gör den tidigare Narniasångaren Christian Liljegrens nya band Audiovision livepremiär på den tyska Legends Of Rock Festivalen i Ennepetal. Utöver Christian Liljegren består bandet av Simeon Liljegren (Modest Attraction) på bas, Olov Andersson på keyboard, Michael Rank Jensen (Grand Stand, Broken Til I Die) och Daniel Groth (Grand Stand, Broken Til I Die) på gitarr och Thomas Weinesjö (Veni Domine, Saviour Machine) på trummor. På repertoaren kommer låtar från Christian Liljegrens tidigare band (Narnia, Divinefire, Modest Attraction, Flagship) att stå, samt från projektalbumet "The Callling" Audiovisione släppte 2005.
Publicerat: 090219

Christian Liljegren
NYTT DATUM FÖR ROCKWEEKEND  

Sedan det annonserades att festivalen Sonisphere med Metallica i spetsen ska arrangeras i Sverige den 18 juli har Rockweekend bestämt sig för att byta helg. Festivalen kommer nu istället att hållas 9-11 juli. Till lineupen kan nu även Edguy, Sator, Napalm Death och Scar Symmetry läggas.
Publicerat: 090218

Edguy
NY SKIVA MED BELLE  

Den 27:e februari släpper Belle sitt tredje album och firar med en releasekonsert på Vasakåren i Stockholm. Albumet heter "Var Tid Med Särskild Nåd"och speglar livet - tro, hopp, tvivel, sorg, ilska,frustration, kärlek, glädje och frid. Arrangemangen är enkla och akustiska. Belles längtan är att låtarna och musiken skall få vara ett verktyg för människor att komma närmare Guds hjärta. Skivans producent är Erik Mjörnell.
Publicerat: 090217

Belle
DAVID BENSONS ALBUM ÅTERUTGES  

David Bensons tidigare album kommer i sommar återutges av Open Grave Records/Divine Metal Distro. Först ut är "Holy Psychotherapy" och "Purpose of The Cross". Nyutgåvorna kommer även fyllas med bonusmaterial.
Publicerat: 090217

David Benson
NY LÅT MED BELIEVER  

Believer har nu lagt upp sången "Focused Lethality", från det kommande comeback-albumet, på sin myspace. Albumet "Gabriel" släpps den 17 mars på Metal Blade Records.
Publicerat: 090216

Believer
FALLING UP SLÄPPER NYTT  

I mars släpper Falling Up den nya skivan "Fangs" på BEC Recordings. Bandet utlovar ett hårdare sound och en skiva som innehåller ett mystiskt koncept som berättar en historia om hopp. Skivan är producerad av Casey Crescenzo (The Deer Hunter, Receiving End Of Sirens).
Publicerat: 090216

Falling Up
JOY WILLIAMS BILDAR BAND  

Joy Williams har tillsammans med John Paul White bildat det nya bandet The Civil Wars. Bandets första inspelning är en cover av Leonard Cohens “Dance Me to the End of Love” som finns att ladda ned här.
Publicerat: 090216

Civil Wars
AUGUST BURNS RED TILL PEACE & LOVE  

August Burns Red är nu klara för Peace & Love festivalen i Borlänge i juni. Bandet som även är aktuella för Metaltown i Göteborg besökte senast Sverige i oktober.
Publicerat: 090213

August Burns Red
DAVID BENSON JOBBAR PÅ NYTT ALBUM OCH SLÄPPER LIVESKIVA  

David Benson jobbar på ett nytt album tillsammans med producenten Neil Kernon, som tidigare producerat artister som Queesnryche, Hall & Oates, Kansas, Nile och Nevermore. Först kommer dock David Benson släppa ett livealbum som spelades in i Schweiz under förra årets Europa-turné. Neil Kernon står här för mixningen. Livealbumet kommer innehålla en blandning av gamla och nya låtar. Smakprov finns på David Bensons myspace.
Publicerat: 090211

David Benson
THÅSTRÖM SLÄPPER NYTT  

Thåströms ”Kärlek är för dom” premiärspelas i P3 imorgon onsdag 11 feb i programmet ”P3 musik”. Programmet sänds mellan kl 13-14. Singeln släpps digitalt nu på fredag den 13 februari. På låten "Kärlek är för dom" medverkar Anna Ternheim som gästsångerska. Albumet "Kärlek är för dom" (Sonet/Universal Music) släpps fredagen den 13 mars. Skivan är producerad av Ulf "Rockis" Ivarsson och Thåström. Musiker som medverkar på plattan är bla Pelle Ossler, Conny Nimmersjö, Christian Gabel, Anders Hernestam och Hell. Thåströms förra skiva "Skebokvarnsv. 209" som släpptes 2005 blev en enorm framgång och Thåström fick sin första singeletta i karriären med låten "Fanfanfan", något som inte ens Thåströms tidigare band Ebba Grön och Imperiet lyckades med. Thåström har i över 30 år ständigt utmanat och förnyat den svenska musikscenen.
Publicerat: 090210

Thåström
THIRD DAY SLÄPPER "LIVE REVELATIONS"  

Den 7 april släpper Third Day CD/DVD-combon "Live Revelations: On Stage, Off Stage, Backstage". Det är en närgången skildring av ett av den kristna rockens största band. På setlistan finns framförallt låtar från seanste albumet "Revelations", exempelvis; “This Is Who I Am,” “Otherside” och “I Will Always Be True". Third Day bjuder även på en exklusiv cover av U2/B.B. Kings "When Love Comes To Town" som de framför tillsammans med Switchfoot, Jars of Clay och Robert Randolph & The Family Band filmat under en välgörenhetsturné förra året. Med finns också musikvideon till "Revelation".
Publicerat: 090209

Third Day
ANDREAS SANDLUND SLÄPPER NYTT  

Den 25 mars släpper Andreas Sandlund sitt andra album. Debuten "Diamond No 1" släpptes våren 2006.
Publicerat: 090208

Andreas Sandlund
VINNAREN I STRYPERS OMSLAGSTÄVLING UTSEDD  

Vinnaren i Strypers omslagstävling är nu utsedd. Det blev Gilvan Rangel från Campina Grande i Brasilien som designat det vinnande förslaget. Bandet fick in hundratals kvalificerade bidrag och tackar nu alla som deltagit i tävlingen. Något datum för releasen av skivan är ännu inte satt.
Publicerat: 090207

Stryper
NYTT MED ALL STAR UNITED  

Den 13 april släpper All Star United det nya albumet "The Good Album" via Fierce! Distribution. Det blir bandets femte fullängdare.
Publicerat: 090206

All Star United
NORSKE DAVID ÖSTBY SLÄPPS I ENGLAND  

Norske David Östbys skiva "Because Of You" släpps i mars i England via Fierce! Distribution. Den 28-årige singer/songwritern är hittills mest känd som en av lovsångsledarna i Filadelfia i Oslo. Med dess grupp Ungfila har han tidigare hörts på flera skivor och turnérat både i Norge och i Sverige.
Publicerat: 090206

David Östby
BLINDSIDE TILL PUTTE I PARKEN  

Blindside är nu klara för Putte i Parken. Efter framgångar både på den svenska metalscenen och i USA äri Blindside ett band att räkna med. Under 2007 var de bland annat förband till Linkin Park under en europeisk turné och cd-albumen - från "Blindside" 1997 till "Black Rose" tio år senare - har gett bandet en stor publik både i Sverig och internationellt. I april kommer en ny fullängdare som kommer att röna stor uppmärksamhet. Övriga nya akter till Putte i Parken är: The (International) Noise Conspiracy, John ME och Zeigeist.
Publicerat: 090205

Blindside
AUGUST BURNS RED TILL METALTOWN  

Det amerikanska metalcore-bandet August Burns Red är nu klara för sommarens upplaga av Metaltown i Göteborg. Övriga nytillskott till festivalen är: Napalm Death, Bring Me The Horizon, Girugämesh, Mucc, Dead By April, Pilgrimz och Bullet.
Publicerat: 090204

August Burns Red
GRAMMATRAIN GÖR COMEBACK  

Grammatrain har bestämt sig för att göra comeback och befinner sig nu i studion för att spela in ett nytt album. Det var 1998 bandet lades på is. Det gick sedan tio år innan bandet träffades på nytt och kände att de ville skriva ny musik tillsammans. Bandet har även två spelningar bokade. En i hemstaden Seattle och en på Legends Of Rock Festivalen i Tyskland i april. Om det blir fler spelningar än dessa vågar bandet ännu inte lova. Till spelningarna lovar bandet att ha med sig promoex av den kommande skivan innehållande 5-6 låtar.
Publicerat: 090203

Grammatrain
IDOL-GATHANIA DEBUTERAR  

IDOL-GATHANIA ifrån ”Idol-2007” skivdebuterar den 11:e februari med singeln ”Get It Out” - en försmak ifrån höstens kommande album. Gathania Holmgren föddes den 1:a augusti 1986 i Stockholm men växte upp i skånska Falsterbo innan hon som 20-åring flyttade tillbaka till Stockholm och fick jobb som servitris. Efter ett år sökte hon till audition för Idol 2007, där hon inte bara kom med utan gick ända till TV-finalomgången där hon slutade som nummer nio. Direkt efter att kamerorna slocknat kontaktades hon av sin blivande manager Victoria Ekeberg, som ville att hon skulle träffa en av Sveriges bästa dansmusikproducenter - Jonas Von Der Burg (September m.fl). Just nu jobbar de med att färdigställa hennes debutalbum, som kommer att föregås av tre singlar och har skrivit kontrakt med olika skivbolag i olika länder; Lemon Records i Polen, Ministry Of Sound´s "Hard2Beat" i England, USA, Frankrike, Benelux och Canada samt här I Skandinavien med EMI Music. Den första singeln ifrån det kommande albumet kommer den 11:e februari och heter ”Get It Out”.
Publicerat: 090203

Gathania
ENGLISH, PHELPS OCH LOWRY TILLBAKA I GAITHER VOCAL BAND  

När leadsångaren Guy Penrod och gruppens barriton Marshall Hall nyligen lämnade Gaither Vocal Band, bestämde sig Bill Gaither för att göra om gruppen helt och ta in tre tidigare medlemmar. De är nu fem istället för fyra som de alltid tidigare varit. De tre som gjort återkomst är Michael English, David Phelps och Mark Lowry. Alla med framgångsrika solokarriärer i bagaget. Bandledaren Bill Gaither är kvar sedan tidigare, liksom även Wes Hampton.
Publicerat: 090203

Gaither Vocal Band
KELLY CLARKSON CHOCKAR LISTORNA  

Kelly Clarksons nya singel "My Life Would Suck Without You" hoppar från 97:e till första plats på USA:s Billboardlista och slår därmed rekord för största kliv någonsin i listans 50-åriga historia. Låten toppar även USA:s digilista och i Sverige gick singeln in som högsta nykomling på radiolistan. Nya låten"My Life Would Suck Without You", producerad av Max Martin & Dr Luke, är det första smakprovet från Kelly Clarksons fjärde album "All I Ever Wanted" som släpps den 11 mars. På den nya skivan har Kelly jobbat med namn som Ryan Tedder, Kate Perry och Howard Benson. Kelly Clarkson blev år 2002 den första att vinna TV programmet American Idol. Sedan dess har hon gjort succé med singlar som "Since U Been Gone", "Because Of You", "Miss Independent" och "Behind These Hazel Eyes", sålt 16 miljoner album och 40 miljoner singlar världen över samt vunnit åtskilliga prestigefulla priser, bland annat två Grammy Awards och elva Billboard Awards.
Publicerat: 090202

Kelly Clarkson
JOHAN PALM SKRIVER KONTRAKT MED SONY MUSIC  

Sony Music har sajnat publikfavoriten Johan Palm från höstens upplaga av Idol. "Jag har inte sett sån här hysteri sedan Beatles," sa Laila Bagge om de skrikande fansen som följde Johan under delfinalerna i Idol 2008.Debutalbumet förväntas komma under våren och Johan har precis satt igång arbetet i studion."Det är verkligen mäktigt att få släppa sin egen platta, 2009 känns som att det kommer bli ett roligt år. Jag ser fram emot att få jobba med min musik på heltid," säger Johan.
Publicerat: 090202

Johan Palm
HILLSONG ÖPPNAR I STOCKHOLM  

Idag har Sverige fått sin första Hillsong kyrka. Det är Stockholms kyrkan Passion Church, som sedan starten 2006 har haft ett tätt samarbete med den lovsångsbaserade Hillsong kyrkan i Sydney i Australien, som nu byter namn till Hillsong Church Stockholm. Sedan tidigare finns det även Hillsong kyrkor i London, Kiev och Kapstaden.
Publicerat: 090201

Hillsong Stockholm
MOTHERLODE TILLBAKA  

Återförenade 80-tals bandet Motherlode, med Sonny Larsson (XT, Leviticus, The Rise) på sång, är tillbaka på allvar. Det comeback-album de länge jobbat på är klart och kommer släppas under året. Smakprov finns på deras myspace.
Publicerat: 090131

Motherlode
BESTÄM SILVERS SETLISTA  

Inför Silvers spelning på Sub Scene i Oslo den 14 februari har du nu chansen att påverka setlistan. Utöver den vanliga konserten kommer de köra fem extra låtar som fansen röstar fram på bandets myspace.
Publicerat: 090131

Silver
WONDERLAND I STUDION  

Örebropunkarna Wonderland befinner sig i studion för att spela in tre nya låtar de kommer släppa i mars.
Publicerat: 090131

Wonderland
NEWSBOYS NYA LÅT NU PÅ MYSPACE  

Newsboys har nu lagt upp den nya låten "In The Hands Of God", som är den första singeln från kommande skivan med samma titel, på sin myspace.
Publicerat: 090131

Newsboys
MADONNA TILL SVERIGE  

Madonnas obeskrivligt framgångsrika “Sticky & Sweet Tour” är redan den mest ekonomiskt framgångsrika för en soloartist genom tiderna. Nu adderas ännu en serie av konserter, med start den 4 juli i London. Nedslagen kommer inkludera framträdanden i länder och städer där världsstjärnan aldrig tidigare spelat, såsom Werchter Belgien, Marseille Frankrike, Hamburg Tyskland, Oslo Norge, Helsingfors Finland, Tallinn Estland, Ljubljana Slovenien, liksom Rumänien, Ungern, Serbien och Bulgarien, meddelar Live Nation idag. Vid sidan av dessa gör Madonna, för första gången på 15 år, återbesök i Madrid, München och Göteborg. Senast Madonna spelade i Sverige var 1990, på Eriksbergs Varv i Göteborg. ”Det här är första gången jag förlänger en turné. Jag är mycket förväntansfull inför att få komma ut på vägarna igen, besöka ställen jag aldrig varit på och återvända till platser jag älskar”, kommenterade Madonna de nya turnédatumen.
Publicerat: 090130

Madonna
DATUM SATT FÖR LIVING SACRIFICE COMEBACK  

Datum är nu satt för Living Sacrifices ännu otitulerade comeback-album. Det blir den 19 maj albumet släpps på Solid State Records.
Publicerat: 090129

Living Sacrifice
IMPELLITTERI TILL SWEDEN ROCK  

Impellitteri, med Rob Rock på sång, kommer att medverka på sommarens upplaga av Sweden Rock Festival. Bandet är aktuella med den nya skivan "Wicked Maiden" som släpps i Europa 24 april. Övriga nytillskott till Sweden Rock är: Flogging Molly, Jon Oliva´s Pain, Kamelot, Demon, Voivod, Thor, Grand Magus och Tracenine.
Publicerat: 090128

Rob Rock
MUTHMATH TILLBAKA  

Mutemath är tillbaka med den nya singeln "Spotlight" som släpps digitalt, tillsammans med några b-sidor, den tionde februari. Singeln släpps samma datum i fysisk form på vinyl.
Publicerat: 090127

Mutemath
ZAO:S NYA SKIVA PÅ MIXNING  

Zao:s nya skiva "Awake?" är nu färdiginspelad och mixas av Daniel Castleman i Lambesis Studios i San Marco i Kalifornien. Producerat har bandmedlemmarna Scot Melinger och Daniel Weyandt gjort tillsammans med As I Lay Dying sångaren Tim Lambesis. Skivan kommer innehålla elva låtar. Tio av dem är helt nya. Den elfte är en nyinspelning av "Romance of the Southern Spirit" med bättre produktion än den b-sides version som tidigare gått att höra. Releasedatum är ännu inte fastställt. Troligen släpper Ferret Records den någon gång under våren.
Publicerat: 090127

Zao
MICHAEL W. SMITT SLÄPPER DVD  

Den 17 mars släpper Michael W. Smith den senaste live skivan "A New Hallelujah - The Live Worship" även på DVD. DVD:n innehåller alla 13 låtar från skivan plus fyra nya och bakom scenen material.
Publicerat: 090126

Michael W Smith
SIXPENCE NONE THE RICHER TILL GULLBRANNAFESTIVALEN  

Med megahitarna "Kiss Me" och "There She Goes" fick Sixpence None The Richer ett kommersiellt genombrott utan motstycke inom pop/rock musiken.
Efter några års uppehåll är de nu tillbaka med besked och är en fantastisk liveakt. Det blir utan tvivel ett nostalgiskt äventyr men också en stark Upplevelse när Gullbrannafestivalen den 3 juli låter dig färdas in i Sixpence musikalska landskap. Festivalen utlovar vacker poesi och ett stycke musikaliskt hantverk när Leigh Nash med sin gudomligt vackra stämma agerar huvudband på Gullbrannafestivalen.
Publicerat: 090125

Sixpence None The Richer
INTOHIMO FÖRBAND TILL UNDEROATH  

Sedan en tid tillbaka står det klart att Intohimo tillsammans med Taking Back Sunday kommer bli förband till Underoath i Göteborg i april. På spelningarna ute i Europa kommer Taking Back Sunday och Emery att vara förbanden. Emery ser dock inte ut att följa med till Sverige och inte Intohimo ut i Europa.
Publicerat: 090125

Intohimo
RELEASEDATUM KLART FÖR IMPELLITERI  

Metal Heaven blir det bolag som kommer få släppa Impelliteris nya skiva "Wicked Maiden" i Europa. Releasen är satt till 24 april. Albumet är det första sedan Rob Rock återvände som sångare. Skivan släpptes den 21 januari i Japan.
Publicerat: 090124

Rob Rock
FLATFOOT 56 SPELAR IN NYTT  

Det keltiska punkbandet Flatfoot 56, från Chicago, går den första februari in i studion för att spela in ett nytt album. Med sig tar de producenten Johnny Rioux, tillvardags basist i Street Dogs (förre Dropkick Murphys sångaren Mike McColgans band). Skivan kommer släppas senare i år. Det är dock oklart på vilket bolag det blir då kontraktet med Flicker Records, där bandet släppte senaste skivan "Jungle Of The Midwest Sea" 2007, löpt ut.
Publicerat: 090123

Flatfoot 56
STORYSIDE B:S BASIST AVLIDEN  

Storyside B:s basist Ron McClelland (till vänster i bilden) har avlidit. Det var i söndags, när han var på semester med frun Rebecca, som han plötsligt kollapsade under en baseball match. Alla upplivningsförsök misslyckades.
Publicerat: 090122

Storyside B
THE CRUCIFIED FIRAR 25 MED JUBILEUMSBOX  

Det har nu gått 25 år sedan The Crucified bildades. Det firar de genom att släppa en jubileumsbox på Tooth & Nail Records innehållandes bandets tre skivor, videos och historia.
Publicerat: 090121

The Crucified
NYTT ALBUM MED LALEH SLÄPPS IDAG  

Laleh kom som en stormvind in i våra liv för egentligen inte alltför länge sedan, men det är svårt att föreställa sig ett svenskt musikliv utan henne. Rakt på sak, genuint bara sin egen, levererar hon sin musik på det språk hon anser passar bäst. Och med Me And Simon gör hon det igen.
Även detta album är trespråkigt, engelska, farsi och svenska, och Laleh har sin vana trogen skrivit, komponerat och producerat allting själv. Nytt för denna gång är dock att hon gett sig på live stråk-och blåsinstrument till skillnad från förut, samt tagit med sig ett noga handplockat band in i studion och utvecklat producentrollen och arrangemanget för att kunna förverkliga låtarna bättre. Den långa inspelningsperioden och Lalehs kompromisslösa ljudbild har varit värt sin väntan, och nu när Me And Simon är klar märks en betydande skillnad på produktionen och att hon haft resurser och en ny slags frihet som producent. Sångtexterna är noga vägda och värda att utmanas och ges tid åt.
Albumet inleds med mjuka Big City Love, som med Lalehs fingertoppskänsla funderar över utrymmet för kärlek i en stor stad. Skivan fortsätter med singeln Simon Says, (på temat Följa John) som redan letat sig upp på P3s A-lista. I Nation utmanar hon trångsyntheten i politiken. Självklart återfinner vi vackra, spröda Snö som skrevs till filmen Arn och spelades in med London Symphony Orchestra. I Svalorna samtalar hon med änglar som sjunger om en nyutsprungen ros, och avslutande Lär mig om inleds med:
"föddes på gator och torg noga med nycklar och jargong, skogen från något nära håll har jag väl sett, någon enstaka gång. Jag längtar på tå, längtar till allt som är gott, havet det vill jag se någon gång från nära håll, ta mig ifrån allt hitte-på. Lär mig om."
I februari åker Laleh på turné. Turnén avslutas 22 mars i Göteborg.
Som Laleh själv säger: "jag kan knappt vänta på att få dela med mig av det jag pysslat med dom två senaste åren, jag ska sträcka ut mina armar så långt jag bara kan och vila i att jag inte behöver vara övertydlig i sångerna, inte behöver dras med någon jargong, utan att det räcker med min längtan ifrån allt hitte-på, för jag tror inte att jag är den enda som känner så."
Publicerat: 090121

Laleh
LONEY DEAR SLÄPPER NYTT OCH ÅKER PÅ KLUBBTURNÈ  

Bakom namnet Loney Dear döljer sig multiinstrumentalisten och f.d. racerföraren Emil Svanängen. Emil växte upp i Jönköping och tog tidigt till sig sina tongivande musikaliska influenser: Kraftwerk, Depeche Mode och tidiga U2 upptod helt hans tankar. Vid åtta års ålder började han spela klarinett och utvecklade snabbt ett intresse för att kombinera synthmusik med sirlig pop. I de tidiga tonåren framträdde han som trubadur och senare ledde han en jazztrio. När Loney Dear föddes 2003 tog Emils låtskrivande en närmast manisk vändning, med tonvikt på det experimentella och en tvångsmässig perfektionism.
Efter debuten, som han släppte på egen hand, har ryktet om Loney Dear spridits i det tysta, utan att uppvakta den nyckfulla pressen. Han har också varit produktiv, 2005 kom ”Citadel Band”, ”Sologne” 2006 och ”Loney, Noir” 2007. ”Dear John” är den sista delen i ett pussel bestående av fem album. Ett kärleksbrev till sig själv, ett avskedsbrev till hans nära och kära, och ett sista gigantiskt hurra till sina lojala fans. Men detta innebär inte på något sätt slutet för Loney Dear, endast slutet på just den här resan.
Skivan är inspelad i Emils minimala studio i lägenheten och i källaren på föräldrarnas hus i Linköping. ”Dear John” är ett kontrastrikt album - det värmer dig under den kyligaste vintern och den skuggar dig i den glödheta solen. Emil har alltid strävat efter perfektion och har alltid utlovat ett mästerverk. Efter tre års arbete hoppas han att innerligt att ”Dear John” är den skivan.
Men det är inte bara på skiva som Loney Dear är lysande. Vare sig det är solo eller med fullt band i ryggen - Samuel Starck (keyboard), Malin Ståhlberg (tamburin, sång, klaviatur), Ola Hultgren (trummor) och David Lindvall (bas) - har Loney Dear under de två senaste åren förvandlats till ett gigantiskt, sockersött popfenomen att räkna med, som lämnat åhörare på båda sidor om atlanten med breda leenden. I vår väntar fem klubbspelningar i Sverige, två i Norge och en i Danmark.
(Nu kanske ni undrar var kommatecknet i Loney Dear har tagit vägen. Det kom uppenbarligen inte överens med resten av bandet, så de lämnade det på en bensinstation strax utanför Minneapolis.)
Publicerat: 090121

Loney Dear
THE KILLERS ÄR ÅRETS HEADLINER PÅ HULTSFRED  

Nu är det klart att ett av världens just nu största band kommer till Hultsfred. Det blir Las Vegas-bandet The Killers som headlinar årets upplaga av Hultsfredsfestivalen.
- Det är inte så ofta världen begåvas med nya riktigt stora band. The Killers är dock definitivt ett sådant. Självklart blir man både stolt och glad när ett band av den här digniteten väljer Hultsfredsfestivalen, säger Per Alexanderson festivalchef.
När festivalpubliken fick säga sitt i den stora bandomröstningen inför Hultsfred 09 var The Killers den i särklss mest önskade internationella headlinern. Bandet bakom fjolårets bästa album (framröstat av bland andra Rolling Stones Magazines läsare) toppade festivalbesökarnas önskelista före band som Metallica och Coldplay.
- The Killers har definitivt funnits på vår önskelista sedan dagarna efter förra årets festival. Att sedan vår publik har dem som sin högsta önskan bland utländska artister gör ju inte saken sämre. Att de dessutom gjorde förra årets bästa låt med "Human" är bara logiskt, säger Per Alexanderson.
Ända sedan den mångmiljonsäljande debuten "Hot Fuss" har The Killers varit ett av världens största nutida band. Efter 2006-års album "Sam's Town", som innehöll supersingel "When You Were Young", och samlingen "Sawdust" från 2007 släppte The Killers förra året succésingeln "Human" och albumet "Day & Age".
Spelningen på Hultsfred 09 blir The Killers första större Sverigespelning någonsin. Det är även enda chansen att se bandet live i Sverige i sommar.
Publicerat: 090121

The Killers
LYSSNA PÅ U2:S "GET ON YOUR BOOTS"  

Nu kan du lyssna på U2:s "Get On Your Boots", som är den första singeln från nya skivan "No Line On The Horizon". Du finner låten här!
Publicerat: 090120

U2
I'M FROM BARCELONA TILLBAKA I SVERIGE
 

Sedan I'm from Barcelona senast spelade i Sverige har de gjort det tänkbart omöjliga; att turnera världen över med ett tjog bandmedlemmar. Efter utsålda hus i såväl New York som London (Scala, Koko mm) och Paris (La Cigale, Bataclan mm) är det nu dags för några spelningar på hemmaplan. I'm from Barcelona har gjort sig kända för att jobba hårt för att ge publiken en maximal upplevelse, och deras  framträdande på Lollapalooza-festivalen i Chicago blev av TIME Magazine korat som en av de tio bästa liveupplevelserna det året.
Med sig i bagaget har de nya skivan "Who Killed Harry Houdini" och därmed också ett knippe nya stora känslor och låtar att bjuda på!
Publicerat: 090120

I'm From Barcelona
CHRISTIAN WALZ PÅ KLUBBTURNÉ
 

Med nya albumet "The Corner" i bagaget åker Christian Walz på en kortare klubbturné med start på Statt i Karlskoga på Alla hjärtans dag.  Nyligen uppträdde han på Grammisgalan, där han gjorde ett bejublat framträdande med låten ”What’s Your Name?”.
Publicerat: 090120

Christian Walz
NYTT PROJEKT MED WUV OCH FIELDY  

P.O.D. trummisen Noah "Wuv" Bernardo har gått med i projektbandet Stillwell som startades av Korn basisten Reginald "Fieldy" Arvizu och rapparen Q-Uniqe. Gänget arbetar nu på den nya skivan "Surrounded By Liars" som kommer att släppas om några månader. Korn basisten "Fieldy" släpper den 10 mars även boken "Got the Life: My Journey of Addiction, Faith, Recovery, and Korn".
Publicerat: 090119

Wuv
DEMON HUNTER SLÄPPER LIVEALBUM  

Demon Hunter har lagt upp en liveversion av "I Am You" på deras myspace, en sång som kommer finnas med på det kommande livealbumet "Live In Nashville" som släpps den 27 januari på Solid State Records.
Publicerat: 090119

Demon Hunter
DE FEM FÖRSTA BANDEN TILL ROCKWEEKEND NU KLARA  

De fem första banden till andra upplagan av Rockweekend i Kilafors är nu klara. Banden är: D-A-D, U.D.O, Arch Enemy, Heat och Nightingale. Över 40 band, inklusive tre headliners, är kvar att bli presenterade innan lineupen är klar. Festivalen som i år utökat till tre dagar äger rum på Kilafors Herrgård, utanför Bollnäs, 17-18 juli.
Publicerat: 090118

Archenemy
NY EP MED AUGUST BURNS RED  

August Burns Red släpper den 24 februari en ny EP med titeln "Lost Messengers: The Outtakes". EP innehåller låtskisser, demos, covers och b-sidor. En av sångerna, "Chasing The Dragon", finns nu upplagd för provlyssning på bandets myspace.
Publicerat: 090117

August Burns Red
MICHAEL W SMITH TILL SVERIGE  

Michael W. Smith kommer till Sverige för två konserter på IMPACT WORSHIP, som arrangeras under Kristi himmelfärds helgen i Jönköping och Örnsköldsvik. Michael W. Smith är en av den kristna musikens absolut största. Michael, som startade sin karriär som keyboardist till Amy Grant, har de senaste 25 åren skaffat sig en imponerande meritlista. Han har släppt 20 st album som bl a genererat i ett flertal American Music Awards, 3 st Grammy Awards (13 nomineringar), 42 st Gospel Music Association Dove Awards samt 33 st listettor på radio. Han har 16 st Guld- och 5 st Platina skivor och har sålt närmare 15 miljoner skivor. I höstas kom Michaels senaste release ”A New Hallelujah”, som också blivit en stor succé på kort tid inte minst i Sverige.
Publicerat: 090116

Michael W Smith
DEPECHE MODE SLÄPPER NYTT  

Den 22 april släpper Depeche Mode sitt nya studioalbum "Sounds Of The Universe". Albumet är bandets mest varierande skiva på länge. Under inspelningen, som ägde rum i Santa Barbara och New York, plockade bandet fram många vintage-prylar. Alltifrån analoga syntar till trummaskiner. Allt för att skapa ett retro-futuristiskt sound. Skivan är också en återförening med producenten Ben Hiller (Blur, Doves, Elbow), som var med och skapade bandets tidlösa sound. Senast Depeche Mode släppte nytt var 2005 då "Playing The Angel" kom.
Publicerat: 090116

Depeche Mode
SAHARA HOTNIGHTS SLÄPPER COVERALBUM  

Sahara Hotnights följer den 25 februari upp succén med What If Leaving Is A Loving Thing genom ett nytt album. Plattan, Sparks, är ett experiment där bandet tolkar sina favoritlåtar. Själva säger de att innehållet är låtar som speglar bandets historia, men i ny och egen tappning. För produktionen står Björn Yttling och första singeln ”In Private”, en ny version på Dusty Springfields dito, släpptes i december 2008. Låten gick raka vägen in på Tracks-listan redan i december och snurrar idag på a-rotation på P3.
Publicerat: 090116

Sahara Hotnights
SALEM AL FAKIR SLÄPPER NYTT  

2008 vann han 4 st Grammisar och förra veckan delade han ut priset för 'Årets album' på Grammisgalan. Den 25 mars kommer Salems nya album ASTRONAUT - uppföljare till 2007 års kritiker- och publiksuccé This is Who I Am - debutalbumet som sålt Platina. Skivan är precis som förra gången skriven, inspelad och producerad av Salem själv.
- Jag är väldigt nyfiken på hur folk kommer att ta emot musiken den här gången. Personligen tycker jag min nya musik har blivit lite mer eftertänksam. Jag har spelat in det mesta själv igen, men den här gången tog jag med mig lite mer vänner också, säger Salem.
Under året som gått har Salem - förutom att sitta i studion och arbetat på det nya albumet - turnerat runt i hela landet, spelat med Sveriges Radio Symfoniker på Berwaldhallen och omarbetat sin låt ”It’s only you (part II)” för Volvos XC60 reklamfilm som började visas i mitten av oktober i Europa. Låten finns även med på kommande Astronaut.
I och med skivsläppet kommer Salem att turnera runt i Sverige under våren.
- Det ska bli otroligt kul att åka på turné igen. Jag längtar efter att få spela de nya låtarna live, säger Salem.
Publicerat: 090116

Salem Al Fakir
NY LIVE-CD MED DELIRIOUS?  

Den 16 mars kommer Delirious? att släppa en live-CD/DVD med titeln "My Soul Sings: Live From Bogota, Colombia". Bland låtarna återfinns, utöver låtar från senaste skivan, klassiker som "Rain Down", "History Maker", "Deeper" och "Majesty".
Publicerat: 090115

Delirious
SHADOWS OF PARAGON ALBUM DEBUTERAR  

Det kristna black metal-bandet Shadows Of Paragon släpper snart sitt debut album "Through The Valley Within". Men först kommer den digitala promotion-EP:n "Fear Of Being Forever Lost" att släppas. Denna innehåller tre låtar och kommer inte att släppas på skiva.
Publicerat: 090115

Shadows Of Paragon
BENEA REACH NOMINERADE FÖR NORSK GRAMMIS  

Det norska metalbandet Benea Reach är nominerad till en norsk grammis (Spellemannsprisen) i kategorin metal för albumet "Alleviat". Övriga nominerade i kategorin är; Enslaved med albumet "Vertebrae" och Keep of Kalessin med albumet "Kolossus". Galan äger rum den 24 januari i Oslo Spektrum.
Publicerat: 090115

Benea Reach
BELIEVER SLÄPPER "GABRIEL"  

Den 17 mars blir datumet då Believer kommer att släppa sitt comebackalbum "Gabriel". Releasen sker via Metal Blade Records och dess underbolag Cesspool Recordings som drivs av Killswitch Engage sångaren Howard Jones. Med ett uppdaterat sound, som de själva beskriver som "en sjuk och galen korsning av Tool, Voivod, NIN och Destruction" har Kurt Bachman och Joey Daub satt samman det fjärde Believer albumet tillsammans med de nya medlemmarna Jeff King (keyboard/programering), Kevin Leaman (gitarrr) och Elton Nestler (bas/programering). Senast bandet släppte ett album var 1993 då "Dimensions" kom.
Publicerat: 090114

Believer
RELEASEDATUM KLART FÖR INEVITABLE END  

Den 17 mars släpper Inevitable End debutalbumet "The Severed Inception" i USA, den 20 mars i Tyskland och BeNeLux-länderna och den 23 mars i resten av världen. Releasen sker via Relapse Records.
Publicerat: 090114

Inevitable End
U2 PREMIÄRSPELAR NY SINGEL  

Det är nu bekräftat att U2 kommer att premiärspela sin nya singel "Get On Your Boots" live på Brit Awards galan som hålls onsdagen den 18 februari. Albumet "No Line On The Horizon" släpps måndagen den andra mars.
Publicerat: 090113

U2
JODY DAVIS TILLBAKA TILL NEWSBOYS, PAUL COLMAN LÄMNAR  

Gitaristen Jody Davis återvänder till Newsboys efter fem års frånvaro. Mellan 1993 och 2003 var Jody Davies med i Newsboys. Samtidigt som detta besked kommer meddelar också nuvarande gitarristen Paul Colman att han lämnar bandet för att fortsätta sin solokarriär. I maj beräknar Newsboys att släppa ett nytt album. Den första singeln "In The Hands Of God" släpps redan nu.
Publicerat: 090112

Newsboys
 
[JANUARI] - [FEBRUARI] - [MARS] - [APRIL] -[MAJ] - [JUNI] - [JULI] -
[AUGUSTI] - [SEPTEMBER] - [OKTOBER] - [NOVEMBER] - [DECEMBER] -
[[2015] - [2014] - [2013] - [2012] - [2011] - [2010] - [2009] - [2008]På gång

ANDREAS PASSMARK
LÄMNAR NARNIA

Efter att under 2016 haft ett uppehåll från liveframträd-anden med Narnia har basisten Andreas Passmark bestämt sig för att...

Läs mer här!
Konsertguiden
LZ7
  • 25 feb - Bankeryd
NARNIA
  • 16-19 aug - Falun
PLANETSHAKERS
  • 23 juni - Mullsjö
  • 6-9 juli - Halmstad
Läs mer här!
Annonser
Rollupkungen