Prenumerera


Prenumeration
Teckna upp dig idag, få tidigare nummer på köpet!
Läs mer här!

Produktshop


T-shirts
Köp en snygg T-shirt i vår nya produktshop!
Läs mer här!
Festivalguiden
GULLBRANNAFESTIVALEN
Halmstad
8-11 juli 2021

Efter att ha fått ställa in festivalen 2020, på grund av Coronan, hoppas Gullbrannafestivalen på att kunna vara tillbaka under sommaren 2021.
Band: Carola, Dirty Loops, Jonathan Johansson, Sabina Dumba, Lin D, LZ7, Hansam m.fl.
Läs mer här!
Blogg
Noizegate Awards 2016
RÖSTA I NOIZEGATE AWARDS 2016
Nu kan du vara med och rösta i Noizegate Awards 2016. Röstningen är öppen under augusti månad och resultatet presenteras sedan i september/oktober numret av den tryckta tidningen och i samband med att det släpps även här på hemsidan.
Läs mer här!
På gång

JOURNEY'S KEYBOARDIST SLÄPPER KRISTEN SKIVA

 

Journey's keyboardist och rythm gitarrist Jonathan Cain, som var medförfattare till tidernas mest nedladdade låt; "Don't Stop Believin", släpper nu soloalbumet "What God Wants To Hear". En skiva som har kristna texter. Cain var troende redan som barn, men kom sedan på omvägar. Tron återfann han genom Paula White, en av pastorerna i New Destiny Christian Center i Orlando. I april 2015 gifte han sig med henne och leder nu lovsång på de kvinnokonferenser hon ordnar. Skivan innehåller 13 låtar och släpps av Identity Records med distribution av Fuel Music.
Publicerat: 160926

DISCIPLE UPPLOCKADE AV TOOTH & NAIL/BEC RECORDINGS

 

Efter att ha genomfört en lyckad crowdfunding-kampanj för den nya skivan "Long Live The Rebels" har Disciple nu blivit upplockade av Tooth & Nail/BEC Recordings. Kontraktet är en licensdeal och handlar om att Tooth & Nail/BEC Recordings ska hjälpa dem att nå ut till radiostationer och hjälpa till med övrig marknadsföring och distribution. Skivan, som är bandets 13:e album, släpps den 14:e oktober. Första singeln "God Is With Us" går ut till radiostationerna den 24:e oktober.
Publicerat: 160926

NEAL MORSE SLÄPPER NY SKIVA OCH KOMMER TILL SVERIGE

 

Den elfte november släpper Neal Morse Band den nya skivan "The Similitude Of A Dream", som är den andra skivan de släpper under namnet Neal Morse Band. Den första "The Grand Experiment" släpptes 2015. Skivan kommer att bli ett konceptalbum och klockar in på över 100 minuter. Temat för skivan är inspirerat av John Bunyans bok "Pilgrim's Progrss" från 1678, en bok som skildrar en andlig resa från destruktivt leverne till räddning. För att följa upp skivan beger sig Neal Morse Band sedan ut på en världsturné. Ett Sverigedatum finns med bland dessa; den första april på KB i Malmö.
Publicerat: 160926

NY SKIVA MED HILLSONG WORSHIP

 

Den 14:e oktober släpper Hillsong Worship sitt nya album "Let There Be Light". Skivan är inspelad live på den årliga Hillsong-konferensen i Sydney, Australien och följer upp förra årets skiva "Open Heaven/River Wild".
Publicerat: 160926

LECRAE HAR SÅLT GULD

 

Hiphopparen Lecrae har nu sålt guld av sitt genombrottsalbum "Anomaly" från 2014. När skivan släpptes gick den in på Billboard-listans första plats och väckte därmed stor uppmärksamhet. Lecrae har sedan varit nominerad för flera olika utmärkelser varav han vunnit flera.
Publicerat: 160926

AMY GRANT SLÄPPER NY JULSKIVA

 

Det har gått nästan 20 år sedan Amy Grant senast släppte en julskiva. Men den 21:a oktober släpper hon nu "Tennessee Christmas", ett julalbum innehållande 13 nyinspelade spår. Det blir en blandning av nyskrivet material och julklassiker Amy vuxit upp med att lyssna till. Med sig i studion har Amy Grant haft producenterna Mac McAnally (Jimmy Buffett, Martina McBride), Marshall Altman (Marc Broussard, Frankie Ballard) och Ed Cash (Chris Tomlin, David Crowder*Band).
Publicerat: 160926

DEMON HUNTER SLÄPPER NYTT ALBUM 2017

 

Demon Hunter håller på att färdigställa sitt nya album "Outlive", som kommer att släppas under våren 2017. Senast bandet släppte ett album var 2014 då "Extremist" kom. Det är den längsta intervall bandet haft mellan något av deras album. Under den perioden har mycket hunnit hända i medlemmarnas familjer. Inte mindre än fyra barn har fötts. De har upplevt mycket glädje men också en del sorg. Bandet själva säger: "De bästa historierna är berättade av dem som har levt ett liv som är värt att kommentera. Vi tror att våra berättelser koppla med alla er på ett eller annat sätt". Bandet har visat upp två olika albumomslag för skivan och även lanserat en Crowdfunding-kampanj med olika förköpsmöjligheter av den.
Publicerat: 160920

JONATHAN JOHANSSON SLÄPPER
NYTT ALBUM OCH ÅKER PÅ TURNÉ

 

Jonathan Johansson har sedan debuten 2008 byggt musikaliska monument av livets obekväma spektakel – och med dessa blivit en given, älskad och nödvändig del av landets musikscen. I höst släpper han sitt fjärde album 'Love & Devotion' och i de senaste singelsläppen ”Real Thing” och ”Sommarkläder” kan vi ana ett nytt naket och kraftfullt avtryck i den påklädda men ack så sköra samtiden. Med nya albumet i ryggen ger sig Jonathan Johansson ut på turné som stannar till i sju städer i landet.
Publicerat: 160920

WOLVES AT THE GATE ANNONSERAR TITEL OCH RELEASEDATUM

 

Wolves At The Gate har annonserat titel och releasedatum för sitt kommande tredje album. Skivan kommer heta "Types & Shadows" och släpps den fjärde november. Bandet har också släppt en första singel med titeln "Flickering Flame".
Publicerat: 160920

MYCHILDREN MYBRIDE JOBBAR PÅ NYTT MATERIAL

 

Metalcore-bandet MyChildren MyBride har på facebook annonserat att det jobbar på ett nytt album. Uppgifterna är än så länge knapphändiga. Men skivan blir bandets första sedan 2012 års självtitulerade album på Solid State Records. 2014 annonserade bandet att de sajnat med eOne/Good Fight Music men något nytt album dök då aldrig upp. Något om vem som kommer släppa nya skivan har bandet ännu inte gått ut med, ej heller releasedatum, men i kommentatorsfältet på facebook besvarar de en fråga med att det lutar åt 2017.
Publicerat: 160920

TURBULENS I STRYPER

 

Stryper gick i veckan ut med ett meddelande på facebook om att de kommit till ett vägskäl av flera olika anledningar. En sas vara av personlig karaktär rörande basisten Timoth Gaines, och att detta påverkade enheten i bandet. De meddelade att de därför, efter pågående turné, skulle ta en paus för att söka Gud för framtida riktning. Detta satte direkt igång spekulationerna. Stryper gick därför ut med ett andra meddelande där de förtydligade att Tim inte hade lämnat bandet och att Stryper inte ska sluta. Men även det meddelandet lämnar en del frågetecken så spekulationerna lär fortsätta.
Publicerat: 160920

THE WOODSMAN'S BABE TILLBAKA MED ALBUM NUMMER TVÅ

 

Joe Lengson var 2008-2012 basist i metalcore-bandet MyChildren MyBride. Han solodebuterade 2015 som singer/songwriter i folk-genren under namnet The Woodsman's Babe. Nu är han tillbaka med album nummer två. Ett album som fått titeln "Babeland" och har liksom debuten släppts av CI Records. Skivan är producerad av Stephen Keech från Haste The Day. Sedan Joe Lengson lämnade MyChildren MyBride har han brottats med den tro han haft. Han säger själv: Jag har inte vänt ryggen till religionen, men jag jag har inte växt eller utvecklats i tron heller under de senaste åren. Jag älskar min religion, men jag kämpar fortfarande med att till fullo förstå religion och har försökt att förstå mig på alla religioner".
Publicerat: 160920

BJÖRN STIGSSON SLÄPPER SOLOALBUM

 

Leviticus gitarristen Björn Stigsson släpper den 23:e september sitt andra soloalbum. Skivan har fått titeln "A New Beginning" och släpps av Talking Music. Senast Björn Stigsson släppte ett soloalbum var 1987 då skivan "Together With Friends" släpptes.
Publicerat: 160905

DISCIPLE ANNONSERAR RELEASEDATUM OCH VISAR OMSLAG

 

Disciple har annonserat releasedatumet för sin kommande album "Long Live The Rebels" till den 14:e oktober och samtidigt visat upp skivans omslag. Skivan följer upp 2014 års "Attack" och är producerad av Aaron Sprinkle.
Publicerat: 160905

GEOFF MOORE TILLBAKA MED NYTT ALBUM

 

Geoff Moore är tillbaka Med ett nytt album som fått titeln "The Next Thing". Skivan är hans 25:e album och släpptes via Right Angle Music den andra september och går att beställa via Geoff Moorse hemsida, iTunes och Amazon.
Publicerat: 160905

MATT REDMAN SLÄPPER JULSKIVA

 

Matt Redman släpper i höst sin första julskiva. Skivan kommer få titeln "These Christmas Lights". Hans senaste album "Unbroken Praise" släpptes 2015.
Publicerat: 160905

BRITT NICOLE ANNONSERAR RELEASEDATUM

 

Den Grammy-nominerade amerikanska artisten Britt Nicole har nu annonserat releasedatum för sitt fjärde album. Skivan, som kommer blir självtitulerad, kommer släppas den sjunde oktober och släppas både i en vanlig- och i en deluxe-utgåva.
Publicerat: 160905

FOR TODAYS SÅNGARE SLÄPPER MEMOARBOK

 

For Todays sångare Mattie Montgomert släpper i oktober memoarboken
"Lovely Things In Ugly Places. Bakgrunden för boken är alla de berättelser bandet fått höra från fansen om vad deras låtar har betytt för dem. Mattie säger i förordet: "där fruktan har byggt en mur kan kärleken bygga en bro. Även på de fulaste platserna kan hoppets ljus lysa upp desperationens mörker. Vi var villiga att med mod kliva in i den kalla tomheten som ibland kallas för liv. Vi fick se något vackert börja blomma på nytt när hoppet kom in där det tidigare inte fanns någonting."
Publicerat: 160905

REMEDY DRIVE TILLBAKA MED NYTT ALBUM

 

Remedy Drive släppte den andra september det nya albumet "Hope's Not Giving Up", som är deras elfte studioinspelning. Den här gången består skivan av nyinspelningar av några av bandets största låtar, alla med hopp som tema. Bland låtarna märks bland annat "Hope", "All Along", "Daylight", "Better Than Life" och "Resuscitate". Bandets sångare David Zach säger själv om skivan: "Jag gläds över att dessa nyinspelningar av dessa låtar ännu en gång kommer få vara ett soundtrack av hopp i våra liv, särskilt i en tid när det knappt finns hopp. Hoppet fortsätter att gräva bland sprillrorna av krossade drömmar och förlorade möjligheter. Hoppet viskar ge inte upp under krig och exil. Vi behöver fortfarande förnyat hopp på 110 decibel under 2016. Det är det jag vill att det här albumet ska vara."
Publicerat: 160905

 
[JANUARI] - [FEBRUARI] - [MARS] - [APRIL] -[MAJ] - [JUNI] - [JULI] -
[AUGUSTI] - [SEPTEMBER] - [OKTOBER] - [NOVEMBER] - [DECEMBER] -
[2015] - [2014] - [2013] - [2012] - [2011] - [2010] - [2009] - [2008]På gång

ANDREAS PASSMARK
LÄMNAR NARNIA

Efter att under 2016 haft ett uppehåll från liveframträd-anden med Narnia har basisten Andreas Passmark bestämt sig för att...

Läs mer här!
Konsertguiden
LZ7
  • 25 feb - Bankeryd
NARNIA
  • 16-19 aug - Falun
PLANETSHAKERS
  • 23 juni - Mullsjö
  • 6-9 juli - Halmstad
Läs mer här!
Annonser
Rollupkungen