Prenumerera


Prenumeration
Teckna upp dig idag, få tidigare nummer på köpet!
Läs mer här!

Produktshop


T-shirts
Köp en snygg T-shirt i vår nya produktshop!
Läs mer här!
Festivalguiden
GULLBRANNAFESTIVALEN
Halmstad
8-11 juli 2021

Efter att ha fått ställa in festivalen 2020, på grund av Coronan, hoppas Gullbrannafestivalen på att kunna vara tillbaka under sommaren 2021.
Band: Carola, Dirty Loops, Jonathan Johansson, Sabina Dumba, Lin D, LZ7, Hansam m.fl.
Läs mer här!
Blogg
Noizegate Awards 2016
RÖSTA I NOIZEGATE AWARDS 2016
Nu kan du vara med och rösta i Noizegate Awards 2016. Röstningen är öppen under augusti månad och resultatet presenteras sedan i september/oktober numret av den tryckta tidningen och i samband med att det släpps även här på hemsidan.
Läs mer här!
På gång
PROJECT 86 FIRAR 15 ÅR  

Project 86 firar nästa år 15 år som band. För att inleda det firandet släppte bandet den sjunde december liveskivan "15. Live". Firandet fortsätter sedan nästa år med ny exklusiv merchandise och överraskningar de ännu inte vill avslöja. På konserterna utlovar de också låtar från samtliga släppta skivor.
Publicerat: 101228

Project 86
NY EP MED LEELAND  

Leeland har släppt en digital-EP med titeln "Majesty". EP:n innehåller en cover av Delirious? "Majesty" samt "God Of Ages" och "Sweet Communion" från 2009 års album "Love Is On The Move".
Publicerat: 101228

Leeland
AUGUST BURNS RED SKRIVER NYTT  

August Burns Red har inte bara släppt en live-CD/DVD. De har även börjat skriva låtar till nästa album och går 2011 in i studion för inspelning av denna.
Publicerat: 101228

August Burns Red
LÅT FRÅN 2002 GER GRITS NY FRAMGÅNG  

Hiphopparna Grits sång “Ooh Ahh (My Life Be Like)”, från "The Art Of Translation"-skivan 2002, har valts som temasång för andra säsongen av MTV:s show The Buried Life. Det är inte första gången Grits låt har hörts i film och TV. Den har tidigare bland annat varit med i The Fast and the Furious: Tokyo Drift och Big Momma’s House 2, och i TV-showen My Super Sweet Sixteen.
Totalt har den digitala singeln laddats ned lagligt över 500 000 gånger. En hög siffra bara ett fåtal kristna artister når upp till.
I övrigt är Grits aktuella med sitt elfte studioalbum "Quarantine", som släpptes i augusti på Revolution Art Records.
Publicerat: 101228

Grits
HAWK NELSON KLARA I STUDION  

Hawk Nelson är nu klara med inspelningen av det nya albumet som kommer att släppas i februari 2011. Producerat har Ian Eskelin gjort.
Publicerat: 101228

Hawk Nelson
DIVINEFIRE SPELAR IN NYTT  

Christian Liljegren har väckt nytt liv i avsomnade Divinefire. Ett nytt album med titeln "Lionforce" är under inspelning. Den här gången delar Liljegren solomikrofonen med hans efterträdare i Narnia Germán Pascual. Skivan släpps under våren.
Publicerat: 101228

Liljegren
FALLING UP TILLBAKA  

Det nyligen avsomnade bandet Falling Up tycks ha ändrat sina planer. I början av december gick de ut med ett meddelande om att de bestämt sig för att spela in ett fan-finansierat independent album. De har därför nu börjat insamlingen av de pengar som krävs för att gå in i studion.
Publicerat: 101228

Falling Up
FURTHER SEEMS FOREVER SPELAR IN NYTT  

Further Seems Forever har återförenats med sin originalsångare Chris Carabba och jobbar nu på ett nytt album. Carabba lämnade Furter Seems Forever 2003 för att bilda Dashboard Confessional. Jon Bunch tog då över sången tills bandet lades på is 2006. Den nya skivan bandet nu spelar in kommer släppas våren 2011.
Publicerat: 100902

Furter Seems Forever
BARLOW GIRL SAMLAR SIG  

Tio år efter starten släpper nu Barlow Girl sin första samlingsskiva "Our Journey... So Far" den 14 september. Utöver en blandning av systrarnas låtar innehåller skivan ett collage av tidigare ej sedda bilder.
Publicerat: 100902

Barlow Girl
SKILLET HAR SÅLT GULD  

Efter tio månader i butik har nu Skillets senaste skiva "Awake" sålt guld (500.000 ex.). Skivan håller sig fortfarande kvar på den övre halvan av Billboards topp-200-lista och hitsinglarna spelas flitigt på amerikansk radio. Efter sommarens turné med Creed (avslutas nu i september) är nu Skillet klara för en höstturné med Papa Roach.
Publicerat: 100902

Skillet
THIRD DAY HAR SÅLT GULD OCH SLÄPPER NYTT  

Third Day har nu sålt guld av sitt senaste album "Revelation" (500. 000 ex). Det framgångsrika albumet följs den 19 oktober upp av det nya albumet "Move".
Publicerat: 100902

Third Day
DAUGHTRY TILL STOCKHOLM I HÖST  

Det amerikanska rockbandet Daughtry kommer till Sverige i höst. Den 7 oktober spelar de på Debaser Medis i Stockholm. Biljetterna släpps den 26 augusti. Daughtry är en verklig framgångsaga. Bandet bildades för fyra av år sedan av Chris Daughtry och 2006 släppte bandet sitt självbetitlade debutalbum som blev det snabbast säljande debutrockalbumet i USA. Albumet låg etta under två veckor i sträck på Billboard 200 och sålde 5 x platina och flera singlar toppade listor världen över. Totalt sålde de över 7,5 miljoner album och singlar. I Sverige hade bandet fyra stora hitsinglar med ”It’s Not Over”, ”Home”, ”What About Now” och ”Over You”, och med dessa blev Daughtry det mest spelade utländska bandet på svensk radio 2006. I november året därpå, 2007, spelade de på ett utsålt Klubben/Fryshuset i Stockholm. Förra sommaren, efter drygt två års arbete, kom uppföljaren "Leave This Town" som även den gick rakt upp på första plats på Billboard 200 och singeln "No Surprise" spelades för fullt och toppade hitlistor. Tredje singeln "September" släpps i dagarna till radio i Sverige och den 8 september släpps en uppdaterad version av albumet "Leave This Town" (Tour Edition). Daughtry består av: Chris Daughtry (sång), Josh Steely (gitarr), Brian Craddock (gitarr) och Josh Paul (bas).
Publicerat: 100902

Daughtry
NEED TO BREATH TILL SVERIGE  

Amerikanska Rockbandet Needtobreathe kommer till Sverige i oktober. Så här skriver Live Nation i stitt pressutskick: Rockband sa du? Fyra killar i skinnjacka? Ah, som kommer från South Carolina? Men gud. Ge oss nåt nytt. Okej. Här får ni: NEEDTOBREATHE. Om "The Outsiders", Needtobreathes fjärde album, är årets bästa rockplatta eller ej kvarstår att avgöra, men oavsett vad är den förjävla bra. Det går från finstämd rock via blues-gospel till countryvibbade singlar som redan nu har nästlat sig in på världens radiospellistor. Det är musik som din farmor kommer gunga med till och din lillasyster kommer hångeldrömma till, men framförallt är det precis vad du kommer lyssna på hela nätterna, rain or shine. Det är helt enkelt höstens platta. Lyssna nu då. Och sen ses vi på Göta Källare, Parken eller Babel i oktober.
Publicerat: 100902

Need To Breath
YURI LÄMNAR MXPX  

Två dagar efter att bandet firade sin 18-årsdag kom beskedet; trummisen Yuri Ruley lämnar bandet. Övriga i MxPx har också bestämt sig för att varva ned och bara ta särskillt utvalda spelningar. Gitarristen Tom Wisniewski har tagit ett vanligt heltidsjobb och sångaren Mike Herrera jobbar med sitt sidoband Tumbledown, som snart släpper sitt andra album. Under den framgångsrika karriären har punkpoptrion sålt nära 2,5 miljoner skivor. Det mest hyllade albumet "Life In General" (1996) kommer bandet framföra i sin helhet på Yuri Ruleys avskedsspelning i Las Vegas den 18 juli. Stand-in-trummis blir Chris Wilson från The Summer Obsession.
Publicerat: 100714

MxPx
KNOW HOPE COLLECTIVE ÄR HÄR  

Tre år efter att Audio Adrenaline lades ned är sångaren Mark Stuart och basisten Will McGinniss tillbaka med ett nytt projekt. Bandet, som kombinerar lovsång med berättelser om hopp och inspiration, har fått namnet Know Hope Collective. Bandets medlemmar kommer att variera. Det kommer vara ett band där personer kommer in från olika bakgrund för att dela sina unika erfarenheter och för att skapa lovsång tillsammans. Idén till bandet föddes runt lägerelden på McGinnis hästfarm där Stuart och McGinnis och några vänner satt och delade livsberättelser. Under sommaren turnerar bandet med Newsboys och i höst skivdebuterar de med skivan "Know Hope".
Publicerat: 100624

Audio Adrenaline
DAY OF FIRE LAGT PÅ IS  

Day Of Fire har lagts på is.Bandet var ute på turné med Sevendust då skivbolaget drog in det ekonomiska stödet.Day Of Fire kunde då inte fortsätta turnén då de hade familjer hemma och räkningar tvugna att betala.Kort därefter kom beskedet att bandet lagts på is. Bandet tackar för allt stöd de fått genom åren och lovar säga farväl på ett värdigt sätt under de tre festivalspelningar som återstår innan pausen träder ikraft. Något besked om eller när bandet kommer återkomma har de inte gett. Den 19 juni genomförde Josh Brown även en tillfällig återföreningsspelning med sitt gamla band Full Devil Jacket.
Publicerat: 100624

Day Of Fire
OWL CITY SKRIVER NYTT  

Owl Citys Adam Young har låst in sig i studion för att jobba på uppföljaren till platinasäljande debuten "Ocean Eyes". Breaket från turnerandet varar fram till i augusti då Owl City på nytt ska ut på turné. Då som support till Maroon 5. Därefter följer turné med John Mayer och sedan en headlineturné i Japan, Australien, Nya Zeeland och Europa under hösten. Några uppgifter om när nya skivan ska släppas finns ännu inte. Innan dess kommer Adam Young släppa skivan "An Airplane Carried Me to Bed" under namnet Sky Sailing. Ett projekt han hade innan han startade Owl City.
Publicerat: 100624

Owl City
DANA KEY ÄR DÖD  

Ena halvan av den klassiska kristna rockduon DeGarmo & Key har avlidit. Dana James Key (till höger i bilden) dog hastigt och oväntat av en blodpropp den sjätte juni i Collierville, Tennessee. Dana är mest känd för alla de skivor han släppte tillsammans med barndomsvännen Eddie DeGarmo. De började spela tillsammans redan under skoltiden i band som The Sound Corporation och Globe. 1977 bildade de bandet DeGarmo & Key och fick skivkontrakt. Snart släpptes skivan "This Ain't Hollywood" och bandet blev det första kristna rockbandet som nominerades för en grammy. Under hela 80-talet och början av 90-talet fortsatte bandet att släppa skivor. 1994 kom dock upplösningen. Efter det har Dana Key släppt ett par soloalbum, varit med och startat Ardent Records, varit söndagsskollärare och startat egen kyrka. 2007 återförenades DeGarmo & Key och har sedan dess gett enstaka spelningar. Dana Key blev 56 år.
Publicerat: 100624

Degarmo & Key
SUPERCHICK TILL UPPSALA  

Lördagen den 5 juni får Livets Ord besök av det amerikanska, kristna bandet Superchick som under kvällen, med start kl 19.00, bjuder på en medryckande konsert. Deras musik har en rejäl bredd med influenser av både R’n’B, punk, pop och rap. Under hela 13 veckor låg de etta på topplistan i USA med sin låt ”Stand in the Rain”. Superchick kommer från Chicago och har spelat sin Jesuscentrerade musik under tio års tid. De har nåt en bred publik och bland annat har deras musik hörts i många filmer. Deras första fyra album har sålt i totalt över 700 000 exemplar och i år har de även fått en Grammynominering för sitt andra remixalbum ”Reinvention” som släpptes i slutet av april i år. Bandmedlemmar Tricia Brock, Melissa Brock, Dave Ghazarian, Max Hsu och Matt Dally säger själva om sitt engagemang i musikens värld säger bandet att ”det vi gör vill vi göra helhjärtat och fullt ut”. Superchick har under åren haft en rad spelningar. Just nu turnerar de mestadels runt om i USA, men har även avstickare till Schweiz, Brasilien, Tjeckien och nu i början av juni även Uppsala och Livets Ord. Öppnar för bandet gör David Castaneda.
Publicerat: 100531

Superchick
TEKLA KNÖS LÄGGER AV  

Punkbandet Tekla Knös har bestämt sig för att lägga av. Efter ett långt uppehåll gjorde bandet en återföreningsspelning på Firzon förra året. Många trodde då att bandet var på väg tillbaka, men nu känner de att det är dags att lägga ned bandet. Orsaken är att bandet har haft svårt att samordna medlemmarnas olika tillvaror  (familjeliv, jobb, hälsa osv) efter det långa uppehållet. Mauritz, som i ett par år spelat med hårdrocksbandet Hero, har känt att han inte hinner spela i två band och bestämt sig för att satsa på Hero. Så istället för att göra Tekla Knös halvdant väljer bandet att att stänga butiken helt. En sista avskedsspelning kommer att hållas på Fabriken i Allingsås den 29 maj, en spelning som varit bokad innan beslutet fattades. Där kommer även Wonderland att spela. Ett band som även de bestämt sig för att sluta. Den planerade Split-EP med Tekla Knös kommer att släppas innan bandet upphör att existera. Det kan även bli en live-CD från avskedsspelningen. Markus har lite planer på att föra Teklas fackla vidare under pseudonymen Van Der Knös, men för Tekla Knös som band har en 14 år lång era nu nått sitt slut.
Publicerat: 100519

Tekla Knös
COMEBACK KID DRAGPLÅSTER PÅ IMPERIAL NEVER SAY DIE TOUR  

Den årliga Never Say Die! turnén har år efter år vuxit till en av de mest intressanta och välbesökta turnéerna i Europa och nu är det äntligen dags för Sverige att ingå i turnéschemat! Turnén presenterar alltid de hetaste och mest "up and coming" banden inom metal, hardcore och punk. I år finns Comeback Kid med som ett av de stora affischnamnen. Övriga medverkande är Parkway Drive, Bleeding Through, Emmure, War From A Harlots Mouth, Your Demise och We Came As Romans. Så här säger Andrew Neufeld i Comeback Kid om turnén. "Vi ser fram emot att få komma tillbaka som en del av en sådan fantastisk och blandad turné som Never Say die! Det kommer bli fantastiskt att få spela för alla gamla Comeback Kid supportrar men även för många nya människor som vi ännu inte har nått och att få spela med gamla vänner och även en del nya. Jag kan föreställa mig hur galna de här spelningarna kommer att bli! För att göra det ännu bättre, vi släpper vår nya skiva strax innan ;)."
Publicerat: 100519

Comeback Kid
NYTT SIDOPROJEKT AV CHRISTIAN LILJEGREN  

Ständigt lika aktuelle Christian Liljegren har ett nytt sidoprojekt med namnet Golden Resurrection. Bandet består utöver Christian på sång, av medlemmar från Reinxeed. Sången till debutalbumet kommer snart spelas in i Stockholm. Sedan väntar release mot slutet av detta år.
Publicerat: 100519

Christian Liljegren
PILOT ÄR TILLBAKA  

Under perioden 1998-2003 spelade Pilot flitigt i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Tyskland. Med Veronica och Erik Hallåsen i spetsen. Bandet blev omtyckt genom skivorna ”Equality” (1998) och ”You better get used to it” (2001) samt sina intensiva scenframträdanden med dansare, DJ och en välregisserad ljussättning. De sista fyra åren har Pilot prioriterat familj och utbildningar, men nu känner de att det är hög tid för comeback. För närvarande skriver Pilot nytt material inför kommande spelningar och skiva. Förbered dig på en återkomst i full kraft! Pilot är ett band som startade 1996. Pilot spelar dance/techno/pop. Idag består Pilot av Erik Hallåsen och Sara Hammarbäck - sång. Sara Östberg Diakité, Lydia Östberg Diakité, Rebecka Axellie, Johanna Wikstöm och Hanna Sundin - dans/kör.
Publicerat: 100518

Pilot
MYCHILDREN MYBRIDE HAR SLÄPPT EN NY LÅT  

Mychildren Mybride har släppt den helt nya låten "Terra Firma" på sin myspace. Låten kommer finnas med på bandets kommande skiva "Lost Boy" som kommer släppas på Solid State Records den åttonde juni. Bandets förra skiva "Unbreakable" har sålt över 30 000 exemplar enbart i USA. "Lost Boy" förväntas bli minst lika framgångsrik. "Lost Boy" är inspelad i Glow In The Dark Studion i Atlanta, Georgia med Matt Goldman (Underoath, Copeland, The Chariot) som producent.
Publicerat: 100518

My Children My Bride
DOWNHERE SPELAR IN NYTT  

Downhere har påbörjat inspelningen av ett nytt album. Skivan kommer att släppas under det fjärde kvartalet i år på Centricity Music. Genom det stora intresset bandet upplevt för det kommande albumet har de redan släppt en första singel med titeln “You’re Not Alone". Procucent för skivan är Mark Heimermann, som även producerat bandets två senaste skivor.
Publicerat: 100518

Downhere
FREDÁ ANNONSERAR TURNÈ  

För första gången sedan 1993 kommer Fredá ge sig ut på en turné. Turnén kommer inledas den 15 oktober i Borås och avslutas den 20 november i Degerfors. Samtliga datum kommer offentliggöras senare denna vecka.
Publicerat: 100517

Freda
UNDEROATH GÅR IN I STUDION  

Den 24 maj går Underoath in i studion för att spela in uppföljaren till framgångsrika "Lost In The Sound Of Separation". Skivan beräknas släppas sent detta år och kommer produceras av Matt Goldman, som producerat de två senaste albumen,) och Jeremy SH Griffith.
Publicerat: 100517

Underoath
SHOWBREAD PLANERAR SKIVA FINANSIERAD AV FANSEN  

Showbread planerar nu sitt nästa album som de tänker erbjuda helt gratis som download. De har lämnat Tooth & Nail Records och släpper den via Come & Live! Records. För att finansiera skivan har bandet nu vänt sig till fansen och bett om stöd. De som stöttar dem belönas sedan med gåvor av olika slag.
Publicerat: 100517

Showbread
RONNIE JAMES DIO ÄR DÖD  

I morse klockan 07:45 avled Ronnie James Dio (DIO, HEAVEN & HELL, BLACK SABBATH, RAINBOW), 67 år, i sviterna av den magcancer han drabades av i november. En hel rockvärld sörjer hans bortgång.
Publicerat: 100516

Dio
JARS OF CLAY HJÄLPER ÖVERSVÄMNINGSDRABBADE  

Första och andra maj i år drabbades Jars Of Clays hemstad Nashville
av en stor översvämning. Människor misste livet och vägar och
egendomar för 1,5 miljarder skadades. Nu drar Jars Of Clay sitt strå
till stacken och har bestämt sig för att samla in 100 000 dollar som
oavkortat ska gå till återuppbyggnaden av de skadade områdena. Detta
gör Jars Of Clay genom att släppa den digitala EP:n "Flood(ed)" som
består av fem olika versioner av bandets största hitt "Flood".
Publicerat: 100516

Jars Of Clay
ANDREAS SANDLUND AKTUELL MED NY VIDEO  

Andreas Sandlund har nyligen släppt en video från senaste CD:n
“Sacred Love”. "Stay With Me" heter sången. Den är inspelad av
Rikkard Häggbom, och är bland annat filmad på Stockholms gator. Se
den här.
Publicerat: 100516

Andreas Sandlund
TITEL KLAR PÅ STRYPERS NYA SKIVA  

Titeln är nu klar på Strypers nya skiva. Det blir "The Covering" och
är ett album bestående av covers av artister som Judas Priest, Iron
Maiden, Scorpions, Van Halen, UFO, Deep Purple, Led Zeppelin, Queen
och Kansas. Skivan innehåller även den nya låten "God".
Publicerat: 100516

Stryper
DAVID CASTANEDA SPELAR IN LOVSÅNGSSKIVA  

Till sommaren släpper Adora Records lovsångsskiva med David Castañeda. Castañeda är kanske mest känd för sin medverkan i TV3’s Fame Factory, där han blev en av finalisterna 2003. I kristna sammanhang är han ett välbekant namn i och med sitt engagemang i Södermalmskyrkans lovsång och från Gospel Night i Globen 2007. David Castañeda har varit aktiv musiker och sångare sedan tonåren då han drev rockbanden Facelift och Fuser. Därefter lyckades han hamna på hedersvärda 5:e plats i TV3’s musik-dokusåpa Fame Factory, bland 1000-tals sökande. Detta resulterade i både eget singelsläpp som hamnade på de svenska topplistorna, medverkan på samlingsskivor, turnéer och konserter. De senare åren har David bland annat satsat på egna bandet Audioholic, samtidigt som han blev ansvarig för lovsången för ungdomsarbetet i sin hemkyrka – Södermalmskyrkan i Stockholm. Lovsång är snarare en hjärtesak för David än en viss musikstil. Och tankar på att spela in en lovsångsskiva låg honom redan varmt om hjärtat, då han i höstas kontaktades av Adora Records. Davids budskap med skivan är att tro på det otroliga. Han vill även få fram vikten av att identifiera sig i Gud istället för sina gåvor eller omständigheter. Så i vår äntrar David Castañeda studion för att spela in det som ska bli hans första soloalbum. Det blir en gitarrdominerad skiva med Davids egna lovsånger som Adora Records släpper i slutet av juli.
Publicerat: 100512

David Castaneda
VIKTORIA ANDERSSON DEBUTERAR  

I morgon skivdebuterar Viktoria Andersson med en egen lovsångsskiva, där utrymme ges för både avskalade och andäktiga sånger och mer gitarrdrivna arrangemang. Pappa Ulf Christiansson medverkar både på gitarr och med sångtexter. I övrigt har texterna till största del skrivits av Viktoria och maken Christian “CC” Andersson, som också skrivit musiken, arrangemangen och spelar trummor på skivan. En skiva där både lovsånger, böner och livsberättelser samsas till avskalad, men drivande musik. Det kommer även att bjudas på ett par välbekanta sånger, så som “Blott en dag” och en annorlunda version av “O store Gud”. Inspelningen påbörjades i januari tillsammans med producenten Lars Ekberg, som tidigare bland annat producerat Ulf Christianssons psalmskivor. Han backar även upp Viktorias röst med piano och keyboards tillsammans med andra välbekanta och rutinerade musiker så som Hasse Johnzon (gitarr) och Andreas Levander (bas).
Publicerat: 100512

Viktoria Andersson
THE LETTER BLACK HÄR MED FULLÄNGDARE  

The Letter Black, som tidigare hette Breaking The Silence, är här med sin första fullängdare. Skivan bär titeln "Hanging On By A Thread" och är släppt av Tooth & Nail Records. Bandet, som frontas av sångerskan Sarah Anthony, har tidigare släppt en sexlåtars EP med titeln "Breaking The Silence". Den nya skivan är producerad av Toby Wright (Korn, Alice In Chains). 
Publicerat: 100512

The Letter Black
NY TRUMMIS I UNDEROATH  

Daniel Davison (ex Luti-Kriss, Norma Jean) är den som hoppat in som ersättare för Aaron Gillespie sedan han fick lämna bandet. Än så länge är Daniel Davison bara stand-in-medlem, men är med på sommarens turnéer och är även med skriver låtar till nya plattan och kommer även vara med på inspelningen av denna. Daniel Davinson lämnade Norma Jean 2007 och har sedan dess ägnat sig åt egna musikaliska projekt, grafisk design och film- och videoinspelningar.
Publicerat: 100511

Underoath
KATY PERRY TILLBAKA  

Efter att ha sålt fem miljoner ex av debuten "One Of The Boys" (2008), haft fyra hittsinglar från den, samt varit grammynominerad två gånger är nu Katy Perry tillbaka med nytt material. Först ut är sommarsingeln "California Gurls", som i dagarna släpps till radio och för nedladdning. Första september släpper Katy Perry sedan sitt andra album "Teenage Dream".
Publicerat: 100511

Katy Perry
NY SINGEL MED MAGNUS BODIN  

Magnus Bodin släpper den andra juni en ny singel med titeln "139". Singeln finns redan nu tillgänglig i streamat format på Magnus Bodins myspace. I höst följs sedan singeln upp med albumet "Capri".
Publicerat: 100511

Magnus Bodin
STEVE ROWE HÄR MED WONROWE VISON  

Mortifications frontman har bildat ytterligare ett band. Bandet heter Wonrowe Vision och består utöver Steve Rowe av Lincoln Bowen (ex Mortification) på gitarr och Andrew Esnouf på trummor. Bandest musikstil är stooner rock/biker rock. Debutalbum släpps i september.
Publicerat: 100510

Wonrowe Vision
HÅKAN HELLSTÖRM TILLBAKA I HÖST  

Den 13 oktober släpper Håkan Hellström ett helt nytt studioalbum. Det är då exakt på dagen 10 år sedan debuten ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”. Albumet släpps på etiketten Stranded/Universal Music. Tiden har gått, ur en apart indieartist som sjunger om sin ungdoms nattliv har en av våra största artister vuxit fram, en fantastisk liveartist som vunnit publikens hjärtan överallt från Göteborgs klubbar till de största festivalscenerna runt om i Norden. Fem album har släppts och vunnit alla tänkbara priser.
Publicerat: 100510

Håkan Hellström
RED HOT CHILIPEPPERS JOBBAR PÅ NYA LÅTAR MED NY GITARRIST  

När gitarristen John Frusciante i december lämnade Red Hot Chilipeppers var det många som trodde att bandets sista stund var kommen. Nu bekräftar bandet att de har en ny gitarrist vid namn Josh Klinghoffer och att de kommer gå in i studion i sommar för att spela in ett nytt album. Det blir bandets tionde album. Den nya gitarristen är med i låtskrivandet och kommer utöver att spela gitarr även spela keyboard och sjunga.
Publicerat: 100510

RHCP
SARAH KELLY JOBBAR PÅ NYTT ALBUM  

"Midnight Sun" blir titeln på Sarah Kellys nya skiva som kommer släppas i september på eget bolag. Med sig i studion har Sarah Kelly de två producenterna Jeremy Hunter och Mitch Dane. Med finns också Jars Of Clays gitarrist Steve Mason som spelar gitarr på skivan. Enligt Sarah Kelly låter det hittills inspelade materialet bättre än något annat hon har gjort.
Publicerat: 100509

Sarah Kelly
HOUSE OF HEROES SLÄPPER NYTT  

Den tredje augusti släpps House Of Heroes nya skiva "Suburba" på Gotee Records. Skivan är producerad av Mark Lee Townsend (Relient K, Deas Vail) och mixad av J.R. McNeely (The Almost, Paramore). Bandet ger sig nu ut på turné på de amerikanska sommarfestivalerna.
Publicerat: 100509

House Of Heroes
HAWK NELSON SLÄPPER BOX  

Poppunkarn Hawk Nelson från Canada, kommer att släppa en treskivors box med titeln "Hawkology". Boxen kommer innehålla bandets tre skivor "Letters To The President" (2004), "Smile It's The End Of The World" (2006) och "Hawk Nelson Is My Friend" (2008). Allt kommer sedan säljas till budgetpris.
Publicerat: 100509

Hawk Nelson
NYTT ALBUM MED SIMON ÅDAHL  

Lördagen den 29 maj släpper Simon Ådahl sitt tredje soloalbum, som fått titeln "Larm" och är ett rockalbum på svenska. Det senaste soloalbumet "You're The One" släppte Simon Ådahl 1988. Releasfest hålls på Rockbaren i Gävlen den 29 maj.
Publicerat: 100508

Simon Ådahl
AS I LAY DYING STREAMAR NYTT ALBUM  

"The Powerless Rise" är titeln på As I Lay Dyings nya album. Skivan finns nu utlagd i sin helhet på bandets myspace för streamning fram till måndag den 10 maj. Skivan innehåller elva låtar. Första singel är "Parallels".
Publicerat: 100508

As I Lay Dying
NY VIDEO MED AUDIOVISION  

Audiovision har släppt en video för låten "Keep The Fire Burning" från bandets nya album "Focus", som släpptes på Ulterium Records den 23 april. "Keep The Fire Burning" är den andra videon från "Focus" och är liksom den första "Invitation" videon producerad av Ronny Hemlin.
Publicerat: 100508

Audiovision
NEIL YOUNG I STUDION  

Neil Young befinner sig i studion för inspelning av ett nytt album. Med sig har han U2/Bob Dylan producenten Daniel Lainos.
Publicerat: 100508

Niel Young
SAMUEL LJUNGHBLAHD, ROLAND UTBULT M.FL. TILL LOVE 2010  

Programmet växer fram till LOVE Stockholm 2010 - den 14 dagar långa folkfesten med start den 6 juni. Festen är ett tillfälle för alla att fira kärleken och en stor blandning av artister och underhållning bjuds alla som finns i huvudstaden – stockholmare som turister. Bland de nytillkommna artisterna märks bland annat Samuel Ljungblahd, Roland Utbult, Timo Räisänen, Charlotte Perrelli och Magnus Carlsson.
Publicerat: 100507

Samuel Ljungblahd
SINCE OCTOBER SLÄPPER NYTT  

"Life, Scars, Apologies", är titeln på Since Octobers nya album som släpps den åttonde juni. Skivan är bandets andra och är liksom debuten producerad av Travis Wyrick. Första singeln "The Way You Move" har nu gått ut till de amerikanska rockradiostationerna.
Publicerat: 100507

SInce October
JASON SHERLOCK I DEUTERONOMIUM  

Australiensaren Jayson Sherlock (InExordium, Paramaecium, Mortification, Horde) kommer att spela på finska Deuteronomium kommande fjärde album. Detta på grund av att bandets ordinare trummis J.J. tagit ett sabbatsår.
Publicerat: 100507

Deuteronomium
BRIDE GER SIG INTE  

Efter att i höstas annonserat att den nya skivan, "Tsar Bomba", som de då släppte var deras allra sista album, har Bride ångrat sig. Det blir en skiva till. De kommer i år att spela in ytterligare ett album med tio nya låtar som tack till fansen som stått med dem i bön och stöttat dem genom skivköp. Den nya skivan lär, enligt Bride själva, få en råare mer livebaserad ljudbild.
Publicerat: 100507

Bride
JEREMY CAMP FIRAR GULD OCH PLANERAR NY SKIVA  

Jeremy Camps skiva "Beyond Measure" har nu sålt guld. Det är Jeremy Camps fjärde guldalbum. Totalt har han hittills sålt över tre miljoner album. Vid sidan av firandet jobbar Jeremy Camp på sitt nya album "We Cry Out - The Worship Project", som kommer att släppas 24 augusti. Producerar gör Brown Bannister. Då skivan är ett lovsångsalbum har Jeremy Camp valt att samarbeta med några av de mest tongivande låtskrivarna inom genren. Bland dessa märks Matt Maher, Reuben Morgan (Hillsong) och Brenton Brown.
Publicerat: 100506

Jeremy Camp
SKILLET, RED OCH THEFT FÖRBAND TILL CREED  

Skillet, Red och Theft är banden som blir förband till Creed på deras stora återkomstturné i USA i sommar. Turnén inleds den 28 juli i Washington DC.
Publicerat: 100506

Skillet
SKAP HYLLAR SVENSKA KOMPOSITÖRER  

SKAP - Föreningen Svenska kompositörer av populärmusik delar den 24 maj för 66:e gången ut stipendier till kompositörer och textförfattare. Årets stipendietagare är: Jennie Abrahamsson, Mårten Edh, Anders Eljas, Katti Hoflin, Melissa Horn, Amanda Jenssen, Anna Järvinen, Andreas Kleerup, Oskar Linnros, Olle Ljungström, Jan Lundgren, Michael Saxell, Mauro Scocco, Ola Strandh, Rose-Marie Stråhle och Nina Woodford.
Publicerat: 100506

Amanda Jensen
NYTT ALBUM MED HASTE THE DAY  

Det kristna metalcorebandet Haste The Day släpper den 29 juni det nya albumet "Attack Of The Wolf King" på Solid State Records. Albumet är bandets femte och är producerat av Andreas Magnusson (The Black Dahlia Murder, The Agony Scene m.fl.)
Publicerat: 100505

Haste The Day
LORDI FÄRDIGA MED NYTT ALBUM  

Finska monsterrockarna Lordi är nu färdiga med inspelning och mixning av sitt nya album. Bandet valde den här gången att åka till Nashville för att spela in med den väl meriterade producenten Michael Wagener (Skid Row, Accept, Alice Cooper m.fl.). Det ännu ej namngivna albumet beräknas släppas mot slutet av detta år.
Publicerat: 100505

Lordi
NARNIA GITARRIST SAMARBETAR MED MASTERPLAN  

Narnia gitarristen Carl-Johan Grimmark gästar som låtskrivare på tysk/norska bandet Masterplans kommande skiva "Time To Be King". Det är låten "Fiddle Of Time" Carl-Johan Grimmark varit med och skrivit. Albumet släpps den 21 maj via AFM Records.
Publicerat: 100505

Grimmark
HEAVEN & HELL STÄLLER IN  

På grund av den magcancer Heaven & Hell sångaren Ronnie James Dio drabbades av i november, har bandet tvingats ställa in sin sommarturné.De kommer därför inte att spela på Sonisphere Festivalen i Stockholm i augusti som tidigare var planerat. Någon ersättare för bandet har festivalen ännu inte annonserat.
Publicerat: 100505

Dio
MOBY BILDAR METALBAND  

Moby, vars egen musik har rört sig inom genrer som house, elektronika, ambient och techno, har annonserat bildandet av ett heavy metal band. Bandet har fått namnet Diamondsnake och består utöver Moby av Dave Hill, Phil Costello och Tomato. Hittills har bandet spelat in 15 låtar. Ett urval av dessa går att lyssna till via deras myspace och facebook. Den 17 juli gör de livedebut i New York.
Publicerat: 100505

Moby
HILLSONG UNITED TILL STOCKHOLM  

Torsdagen den 10 juni kommer lovsångsrockbandet Hillsong United, från Hillsong kyrkan i Australien, till Cirkus i Stockholm för en konsert. Bandet har sedan starten 1999 sålt över en miljon album och turnerat över hela världen. Det senaste albumet "A Cross the Earth: Tear Down The Walls" släpptes förra året och debuterade på iTunes listans andra plats.
Publicerat: 100505

Hillsong United
JORDIN SPARKS KLAR FÖR BROADWAY MUSIKAL  

Den 21-åriga sångerskan Jordin Sparks, som vann 2007 års upplaga av american Idol, är klar för en roll i Broadway musikalen "In The Heights". Jordin sparks kommer medverka under tolv veckors tid med start den 19 augusti. "In The Heights" vann en Grammy 2008 för årets bästa musikal och är nu inne på sitt tredje år på Broadway.
Publicerat: 100505

Jordin Sparks
SOLOALBUM MED THE KILLERS FRONTMAN  

The Killers frontman Brandon Flowers har annonserat att han kommer släppa ett soloalbum. Albumet kommer heta "Flamingo" och släppas senare detta år. The Killers har just nu ett uppehåll från allt turnerande, men bandets framtid är inte i fara försäkrar Brandon Flowers i ett pressmeddelande.
Publicerat: 100505

Killers
PETRA GÖR COMEBACK MED TURNÈ OCH NYTT ALBUM  

Det har gått mindre än fem år sedan Petra sa farväl och officiellt la ner bandet. Redan nu är de dock tillbaka. En sommarturné har bokats i USA och Brasilien. Hittills har fem datum presenterats. Det blir bland annat konsert på Hills Alive festivalen i Rapid City och på Gloryfest i Aberdeen. Något datum i i Sverige finns inte bokat. Däremot kommer John Schlitt och Bob Hartman att besöka Oygospel Festivalen i Norge 7-9 maj, för konserter under namnet II Guys From Petra. John Schlitt besöker även Iso Soitto Festival i Finland som soloartist den 24 juli. Den uppsättning av Petra som återförenats är dock inte den med John Schlitt som sångare utan den sena 70-, tidiga 80-tals versionen med Greg X Volz på sång, Louie Weaver på trummor, Mark Kelly på bas och John Lawry på keyboard. Bandet har gått in i studion för inspelning av ett nytt album med nya versioner av klassiska hits plus några nya låtar. Det blir också en världsturné med namnet "Back To The Rock World Tour" som startar i USA den 15 oktober och pågår en bra bit in på 2011.
Publicerat: 100504

Petra
AUGUST BURNS RED PLANERAR LIVEALBUM  

August Burns Red planerar att i sommar spela in en live-CD/DVD. Inspelningen kommer att ske den fjärde juli i deras hemstad Manaheim i Pennsylvania.
Publicerat: 100428

August Burns Red
SE OWL CITY LIVE FRÅN LONDON  

Oavsett var i världen du än befinner dig, kommer här ett sällsynt tillfälle att få se Owl City live från London! Den 9 maj har alla fans chansen att få se bandet, när de gör en utsåld show på O2 Shepard’s Bush Empire i London. Konserten kommer att streamas live på Owl City’s hemsida och på hans Facebook. Fans uppmanas att besöka www.owlcitymusic.com för att kolla lokala sändningstider.
Publicerat: 100428

Owl City
NARNIA LÄGGER NED  

Narnia har, efter ett album med den nya sångaren German Pascual, bestämt sig för att sluta. Bestlutet fattade bandet kring nyår 09/10. En av orsakerna är hur bandet upplevt att musikbranschen blivit allt tuffare att överleva i. En sista avskedskonsert kommer bandet att hålla. Var och när väntar de dock att gå ut med.
Publicerat: 100418

Narnia
ANDREAS PHILGREN LÄMNAR KADAWATHA  

Andreas Pihlgren har bestämt sig för att lämna Kadawatha. Orsaken är att han känner att han behöver få större utrymme för sin egen kreativitet. Han kommer fortsättningsvis därför att ägna sig åt det egna projektet Sound Picture. I väntan på ny trummis kommer Kadawatha att uppträda med stand-in-trummisen Sebastian Forslund. Bandet befinner sig nu i final i Metro On Stage och är även klara för Honda Civic Tour i USA tillsammans med Paramore.
Publicerat: 100418

Kadawatah
JENNIFER KNAPP KOMMER UT UR GARDEROBEN  

Inför releasen av det nya albumet "Letting Go", som släpps den 11 maj på Red Records, har Jennifer Knapp, i en intervju i Christianity Today, kommit ut som gay. Fram till uppehållet 2002 var Jennifer Knapp, med sina tre album "Kansas" (1998), "Lay It Down" (2000) och "The Way I Am" (2001), miljonsäljande grammybelönad artist framförallt på den kristna marknaden i USA. En marknad som nu riskerar att vända henne ryggen. Jennifer Knapp valde därför att gå ut med nyheten före istället för efter att skivan släpptes.
Publicerat: 100418

Jennifer Knapp
AARON GILLESPIE LÄMNAR UNDEROATH  

Mot slutet av Underoaths Europaturné fattade bandet beslutet att trummisen och andresångaren Aaron Gillespie inte längre kommer vara en del av Underoath, bandet han vait med i sedan han var 14 år för elva år sedan. Beslutet var väl genomtänkt och fattades inte i hast skriver Underoath på sin facebook. Aaron Gillespie nu ägna sig åt sitt andra band, The Almost, genomföra akustiska spelningar, resa runt som talare, samt ge trumlektioner. Trots det tuffa beslutet skilljs Underoath och Aaron Gillespie åt som vänner. Underoath fortsätter som band och jobbar nu på ett nytt album.
Publicerat: 100408

Underoath
SAFEMODE JOBBAR PÅ DEBUTALBUM  

Uppsala-bandet Safemode jobbar nu på sitt debutalbum. Som producent har de med sig Joakim Bergqvist från Intohimo.
Publicerat: 100408

Safemode
JERUSALEMS NYA SKIVA FÖRSENAD  

Jerusalem meddelar via en videohälsning på Youtube att de bestämt sig för att skjuta fram releasen av det nya albumet till den 22 oktober. Orsaken är att de tror att med mer tid kan de få skivan att bli ännu lite bättre. I nuläget har de 17-18 låtar de väljer emellan. I bakgrunden av videohälsningen spelas en av de nya låtarna.
Publicerat: 100326

Jerusalem
STRYPER SPELAR IN COVERALBUM  

Stryper befinner sig i studion för att spela in ett nytt album. Den här gången handlar det dock om ett coveralbum där bandet hyllar sina influenser. De låtar som kommer finnas med på plattan är: "Immigrant Song" av Led Zeppelin, "Shout It Out Loud" av Kiss, "Carry On Wayward Son" av Kansas, "Lights Out" av UFO, "Heaven and Hell" av Black Sabbath, "Highway Star" av Deep Purple, "On Fire" av Van Halen, "Set Me Free" av Sweet, "Over The Mountain" av Ozzy Osbourne, "Blackout" av Scorpions, "Breaking The Law" av Judas Priest och "The Trooper" av Iron Maiden. Utöver dessa bjuder Stryper även på den nya egna låten "God", som enligt dem själva är old school metal.
Publicerat: 100326

Stryper
SUPERCHICK ÅTERVINNER EGNA LÅTAR  

Den 20 april släpper Superchick det nya albumet "Reinvention", där de återvinner några av sina populäraste låtar från de tidigare albumen. För några år sedan gjorde de en liknande grej på albumet "Regeneration", så de som gillade det albumet kommer gilla detta hälsar Superchick. "Reinventation" ser Superchick som ett soundtrack till en värld fylld av snabba biljakter, stora robbotar som slåss, tonårsromanser och bad guys som vandrar i slow motion. Anledningen till att bandet släpper denna skiva är att de aldrig känner sig färdiga med sina låtar. "Skivbolag har deadlines så skivor måste släppas, men på det här sättet har vi kunnat jobba vidare på låtarna och fått dem att bli mer lika vår ursprungsvision för dem.", säger bandet i ett uttalande.
Publicerat: 100326

Superchick
LEELAND OCH SWITCHFOOT TILL DANMARK  

Den danska arrangören Glow i Århus annonserar i ett pressmeddelande att de knytit till sig två av de starkaste akterna på den kristna musikscenen. Det är Leeland som spelar i Århus söndag den sjätte juni och Switchfoot som spelar i Århus onsdag nionde juni.
Publicerat: 100310

Switchfoot
SVENSK GÄST I DEMON HUNTERS NYA VIDEO  

Demon Hunter har släppt en video till låten "Collapsing", hämtad från den nya skivan "The World Is A Thorn" som släpptes igår. I videon, liksom på skivan, gästar Björn "Speed" Strid från det svenska death metal bandet Soilwork på sång. "Vi är alla stora Soilwork fans så det här var en ära för oss", säger Demon Hunter sångaren Ryan Clark i ett pressmeddelande och fortsätter: "Speed var en av de få som fanns på vår önskelista över vilka gästsångare vi ville ha med på skivan, så vi känner oss verkligen hedrad över att han ställde upp."
Publicerat: 100310

Demon Hunter
RELIENT K ÅTERSLÄPPER DE TRE FÖRSTA SKIVORNA  

Den 20 april återsläpper Gotee Records Relient K:s tre första skivor som en trippel-CD-box. Totalt innehåller boxen 51 låtar, varav fem är bonusspår.
Publicerat: 100310

Relient K
HORDE TILL FINLAND  

Det legendariska unblackmetal-bandet Horde är klara för sin andra spelning någonsin. Spelningen kommer äga rum i Finland på Immortal Metal Festi i staden Nokia den 17 april. Övriga band att medverka är HB, Admonish, All Restored, Sáwol och Rammas Atas.
Publicerat: 100301

Horde
KEVIN MAX TILL FINLAND  

Kevin Max är klar för en fem spelningar lång Finlandsturné. Spelningarna kommer äga rum i Seinäjoki, Vasa, Helsingfors och Borgå med start den 20 mars. Några konserter i Sverige ser det inte ut att bli denna gång.
Publicerat: 100301

Kevin Max
KEVIN MAX SLÄPPER NYTT ALBUM  

Kevin Max släpper i april ett nytt album med titeln "Cotes d' Armor" på dPulse Records. På skivan utforskar Kevin Max nya territorier då han ger sig in på elektronica. Med sig har han de välkända producenterna Tedd T och Lynn Nichols. Skivan gästas även av det legendariska brittiska elektronica bandet Pop WIll Eat Itself och skivbolagskompisarna 3KStatic. Albumet innehåller i huvudsak nya låtar, men även kraftigt omarbetade versioner av låtarna som fanns med på 2008 års EP "Crashing Gates".
Publicerat: 100301

Kevin Max
KEVIN MAX FILMAKTUELL  

Filmen "The Imposter" har nu släppts på DVD. Filmen handlar om ett populärt kristet rockband vars leadsångare Johnny C (spelad av Kevin Max) tappar kontrollen över sitt liv. Hans fru och bandmedlemmarna upptäcker efter en tid hans hemliga liv och allt rasar samman. Med hjälp av en mentor (spelad av Kerry Livgren) får Johnny C sedan hjälp med att återupprätta sitt liv och sin familj. Bland de övriga skådespelarna märks bland annat Jeff Deyo.
Publicerat: 100301

Kevin Max
SANCTUS REAL SKÄNKER BORT LÅT  

Sanctus Real, som släpper den nya skivan "Pieces Of A Real Heart" den nionde mars, skänker nu bort en av skivans låtar för gratis nedladdning. Låten heter "These Things Take Time" och är en av deras personliga favoriter på den nya skivan.
Publicerat: 100301

Sanctus Real
TOURNIQUET SPELAR IN NYTT ALBUM  

Thrash metal-bandet Tourniquet går i sommar in i studion för att spela in ett nytt studioalbum. Skivan kommer produceras av den engelska producenten Neil Kernon som tidigare producerat, spelat in och mixat artister som Kansas, Queensryche, Dokken, Judas Priest, Nile och Cannibal Corpse. Skivan är Tourniquets första sedan "Where Moth And Rust Destroy" 2003. Release sker under hösten 2010.
Publicerat: 100222

Tourniquet
TVÅ SOLOALBUM FRÅN TOURNIQUETS TRUMMIS  

Tourniquet trummisen Ted Kirkpatrick jobbar på två soloalbum. Det ena heter "Ode To A Roadkill" och är en hyllning till alla de miljontals djur som dör i trafiken varje år. Skivan består av sju låtar och släpps den tionde mars. Musikstilen är Stooner Rock. Ted Kirkpatricks andra soloalbum bär titeln "In The Shadow Of The Masters" och innehåller tekniskt avancerat trumspel till klassisk musik..
Publicerat: 100222

Tourniquet
FRANSESCA BATTISTELLI SLÄPPER DELUXE-UTGÅVA  

Den andra mars släpper Franscesca Battistelli en deluxe-utgåva av debutalbumet "My Paper Heart". Deluxe-utgåvan kommer utöver albumlåtarna även innehålla de två nya låtarna "Keeping Me Guessing”och “Lead Me To The Cross”, samt nyinspelningar av “Free To Be Me”, “It’s Your Life”, “I’m Letting Go” och “Beautiful, Beautiful.”.
Publicerat: 100222

Fransesca Battistelli
BARREN CROSS ÅTERUTGER "BELIEVE"-EP:N  

25 år efter att den släpptes har Barren Cross bestämt sig för att återutge "Believe"-EP:n, bandets första släpp från 1985. EP:n har sedan länge varit helt utgången och har enbart gått att få tag i på E-bay till skyhöga priser. För att fira 25-års jubileumet släpps nu 1000 ex av "Believe" på CD. EP:n kommer, utöver originallåtarna, innehålla två extra spår. En liveinspelad låt och ett intervjuspår med Ray, Steve och Jim där de delar gamla minnen.
Publicerat: 100215

Barren Cross
STELLAR KART PÅ GÅNG MED NYTT ALBUM  

Den nionde mars släpper Stellar Kart det nya albumet "Everything Is Different". Det är bandet fjärde album och som titeln antyder är flera förändringar gjorda. Bandet har bytt skivbolag till INO Records, bytt producent till Ian Eskelin (Francesca Battistelli, Krystal Meyers m.fl.) och även bytt inriktning när det gäller texterna. Stellar Kart är nu ett band som i första hand vill ära Gud med sin musik. Texterna är därför av lovsångskarraktär, riktade direkt till Gud.
Publicerat: 100215

Stellar Kart
MEDLEMMAR FRÅN GNARLS BARKLEY
OCH THE SHINS BILDAR BROKEN BELLS
 

Vårens debut är ett samarbete mellan The Shins frontman James Mercer och Danger Mouse (Brian Burton, producerat åt Gorillaz, Beck m.fl. och är den ena halvan i Gnarls Barkley). Den amerikanska indie rock-duon går under namnet Broken Bells och släpper sin själbetitlade debutplatta den 10 mars. Burton och Mercer fann varandra under Roskildefestivalen för några år och projektet började ta form 2008 – första singeln från debuten, ”The High Road”, gick nyligen till svensk radio.
Publicerat: 100210

Broken Bells
IMPENDING DOOM TAPPAR MEDLEMMAR  

Impending Doom har tappat två av sina medlemmar. Det är Manny och Isaac som kände att bandet inte var något som passade dem längre. I en kommentar berättar bandets basist David Sittig att Manny och Isaacs avhopp skedde redan innan bandet gick in i studion. Han förklar det med att det krävs mycket för att hålla upp den passion det krävs för att vara med i Impending Doom. Trots avhoppet är de fortfarande goda vänner. Ny trummis är bandets vän Brandon Trahan (ex Mirror of Dead Faces). Han är nu med i studion på inspelningen av den kommande skivan som kommer att släppas i sommar. Ny rythmgittarist är ännu inte offentliggjord. Bandet testar en kille som kommer att hoppa in under sommarens turné- och festivalspelningar.
Publicerat: 100210

Impending Doom
OWL CITY ERÖVRAR VÄRLDEN  

Ta en noggrann titt på denna man, för honom kommer ni se, och framförallt höra mer av under detta år. Adam Young- som kallar sig Owl City, är killen som gick från att skriva musik i sina föräldrars källare i den lilla staden Owatonna, Minnesota, till att erövra världen genom att toppa Billboardlistan under flera veckor med låten ”Fireflies” Sedan dess har framgångarna avlöst varandra. Med topplaceringar på de flesta listorna i USA, är låten en av de mest efterfrågade i landet, och här hemma i Sverige har gensvaret inte låtit vänta på sig. ”Fireflies” toppar just nu svenska iTunes och är veckans hitvarning på Rix FM. Dessutom ligger den topp 10 på svenska radiolistan samt är den 7 mest sålda singeln i landet. Debutalbumet Ocean Eyes är redan på väg mot guldstatus i USA, och i skrivande stund har Owl City precis avslutat en utsåld turné i hemlandet. Nu väntar en Europaturné i februari, och sedan fortsätter turnén vidare mot Australien och Nya Zeeland i mars.
Publicerat: 100202

Owl City
JARS OF CLAY SLÄPPER DIGITALA LIVE-EP:S  

Jars Of Clay har idag släppt den första av en rad digitala live-EP:s. Titeln är "Live At Gray Matters Vol 1" och är inspelad live i studio. Den första EP:n fokuserar helt på sånger från bandets senaste album "The Long Fall Back To Earth". Kommande EP:s kommer bjuda bandets äldre låtar.
Publicerat: 100202

Jars Of Clay
EVANESCENCE SPELAR IN NYTT ALBUM  

Denna månad inleder Evanescence inspelningen av sitt tredje album med planerad release senare under detta år. Bandet har även släppt sången "Together Again", en tidigare helt outgiven låt, som skänks bort till alla som donerar minst fem dollar till FN:s hjälparbete på Haiti.
Publicerat: 100202

Evanescence
SALEM AL FAKIR SLÄPPER NYTT ALBUM I MARS  

Den tredje plattan - den som ska etablera en artist bortom dagsländorna - verkar inte ha varit särskilt svår för Salem Al Fakir. ”Ignore This” kom till under en sällsynt kreativ höst, där Salem till synes utan ansträngning skakade av sig förväntningar och återvände till debutplattans kravlösa lekfullhet där han gör vad han vill. Samtidigt är utvecklingen enorm: Salem har gjort sin dator till främsta låtskrivarpartner, med följden att ”Ignore This” pulserar av elektronisk upptäckarlusta. Kvar är de svepande melodierna, det rytmiska svänget, de fängslande harmonierna, men Salems låtskrivartalang har fått syntpop i blodet. Samtidigt gör Salem Al Fakir inget avkall på det som gjort honom till en av Sveriges mest framgångsrika artister. Det storslaget melodiska, ögonblick av skir stillhet, danslusta och spring i benen - allt är beståndsdelar i Salem Al Fakirs ojämförbara förmåga att skriva unikt engagerande popmusik med genomborrande, känsloladdade hooks. Den som inte orkar vänta till mars för den fysiska eller digitala plattan behöver bara vänta till den 6e februari, när Salems ”Keep On Walking” deltar i Melodifestivalens första deltävling.
Publicerat: 100202

Salem Al Fakir
PROVLYSSNA PÅ NYA NEWSBOYS  

Nyfiken på hur det Michael Tait frontade Newsboys låter? Bandet har nu laddat upp fem låtar under titeln "Preview EP" på sin officiella facebook-sida. Den kommande fullängdaren "Born Again" släpps den åttonde juni.
Publicerat: 100121

Newsboys
FALLING UP LÄGGER NED  

Falling Up har bestämt sig för att sluta. Bandet har tunerat intensivt de senaste åren men nu känner medlemmarna att de vill ägna sig åt annat. Den sista spelningen gest nästa vecka på festivalen Parachute 2010 på Nya Zeeland.
Publicerat: 100121

Falling Up
AUDIOVISION SAJNAR MED ULTERIUM RECORDS  

Audiovision, med Christian Liljegren (ex Narnia, Divinefire, Modest Attraction) på sång, Torbjörn Weinesjö (Veni Domine) på gitarr, Thomas Weinesjö (Veni Domine, Saviour Machine) på trummor, Simeon Liljegren (Modest Attraction) på bas och Olov Andersson (Grand Stand) på keyboards, har sajnat med Ulterium Records. Debutalbumet "Focus" kommer att släppas under våren. Audiovision är också klara som förband åt Stryper på tre av deras Europaspelningar. Det blir i Hamburg 26 januari, i Malmö 27 januari och i Göteborg 28 januari. Då kommer Audiovision bland annat premiärspela de två kommande singlarna "Invitation" och "Keep The Fire Burning".
Publicerat: 100116

Audiovision
27 SONGS FROM BARCELONA  

Under tiden I'm from Barcelona turnerat världen runt med "Let Me Introduce My Friends" (2006) och "Who Killed Harry Houdini" (2008) i bagaget, har medlemmarna jobbat på uppföljaren "27 Songs from Barcelona". Inspirerade av Kiss som 1978 släppte fyra soloskivor samtidigt, består "27 Songs from Barcelona" av en sololåt av varje medlem i bandet. Skivan släpps som trippelvinyl och som gratis nedladdning på I'm from Barcelonas hemsida. Från och med den 27 januari kommer det släppas en ny låt varje dag.
Publicerat: 100114

I'm From Barcelona
SONIC SYNDICATE GÅR I OZZYS OCH KISS FOTSPÅR  

Sonic Syndicate från Falkenberg har efter ett omtumlande och framgångsrikt 2009 med byte av sångare och mängder av turnéer precis gått in i studion tillsammans med demonproducenten Toby Wright för att spela in ett nytt album som släpps i slutet av maj på Nuclear Blast. Toby Wright som precis har landat i Sverige och anslutit sig till Sonic Syndicate lägret har en minst sagt imponerande meritlista som innehåller samarbeten med enorma artister som Ozzy Osbourne, Kiss, In Flames, Mötley Crüe, Korn och Slayer.
Publicerat: 100114

Sonic Syndicate
BLOODGOOD INVALDA I HALL OF FAME  

Bloodgood, som arbetar på sitt comeback-album, har blivit invalda i Christian Music Hall Of Fame. Övriga artister som blev invalda 2010 är: Third Day, Babbie Mason, Bruce Carroll, Newsboys, Randy Stonehill, Steve Green och Whiteheart.
Publicerat: 100114

Bloodgood
BLACKSTRAP TESTAR LÅTAR FRÅN NYTT ALBUM  

Stockholmbandet Blackstrap spelar en blandning av hypnotisk rock, drömsk pop och shoegaze. I USA är Blackstrap bolagskollegor med band som Brian Jonestown Massacre, Witch och The Warlocks på Tee Pee Records. Efter skivan "Steal My Horses And Run" som släpptes för drygt ett år sedan i USA har bandet erövrat kritikers och publiks hjärtan. Blackstrap spelar nu in sin tredje skiva i Harrys Gym i Oslo där vännerna i Serena Maneesh och 120 Days brukar hänga. I vår kommer arbetet med nya skivan fortsätta i Los Angeles. Den 23 januari kommer bandet testa lite av det nya materialet live för första gången då de spelar på Debaser Slussen i Stockholm.
Publicerat: 100114

Blackstrap
 
[JANUARI] - [FEBRUARI] - [MARS] - [APRIL] -[MAJ] - [JUNI] - [JULI] -
[AUGUSTI] - [SEPTEMBER] - [OKTOBER] - [NOVEMBER] - [DECEMBER] -
[2015] - [2014] - [2013] - [2012] - [2011] - [2010] - [2009] - [2008]På gång

ANDREAS PASSMARK
LÄMNAR NARNIA

Efter att under 2016 haft ett uppehåll från liveframträd-anden med Narnia har basisten Andreas Passmark bestämt sig för att...

Läs mer här!
Konsertguiden
LZ7
  • 25 feb - Bankeryd
NARNIA
  • 16-19 aug - Falun
PLANETSHAKERS
  • 23 juni - Mullsjö
  • 6-9 juli - Halmstad
Läs mer här!
Annonser
Rollupkungen