Prenumerera


Prenumeration
Teckna upp dig idag, få tidigare nummer på köpet!
Läs mer här!

Produktshop


T-shirts
Köp en snygg T-shirt i vår nya produktshop!
Läs mer här!
Festivalguiden
GULLBRANNAFESTIVALEN
Halmstad
8-11 juli 2021

Efter att ha fått ställa in festivalen 2020, på grund av Coronan, hoppas Gullbrannafestivalen på att kunna vara tillbaka under sommaren 2021.
Band: Carola, Dirty Loops, Jonathan Johansson, Sabina Dumba, Lin D, LZ7, Hansam m.fl.
Läs mer här!
Blogg
Noizegate Awards 2016
RÖSTA I NOIZEGATE AWARDS 2016
Nu kan du vara med och rösta i Noizegate Awards 2016. Röstningen är öppen under augusti månad och resultatet presenteras sedan i september/oktober numret av den tryckta tidningen och i samband med att det släpps även här på hemsidan.
Läs mer här!
På gång

AUGUST BURNS RED KAN VINNA GRAMMY

 

2016 års grammynomineringar har nu gjorts offentliga. Bland de nominerade finns för första gången metalcore-bandet August Burns Red, som nominerats i kategorin "Best Metal Performance" för låten "Identity". Låten är hämtad från bandets senaste skiva "Found in Far Away Places", som släpptes i slutet av juni.
De övriga nominerade i denna kategori är Lamb Of God ("512"), Sevendust ("Thank You"), Slipknot ("Custer") och Ghost ("Cirice").
Den 58:e, årliga, Grammy Awards-galan kommer hållas den 15:e februari 2016 på Staples Center i Los Angeles och direktsänds av den amerikanska TV-kanalen CBS.
Publicerat: 151222

UNDEROATH TILLBAKA, MEN INTE SOM KRISTET BAND

 

Screamo-/metalcore-bandet Underoath har återförenats för att genom en USA-turné i vår fira att det gått tio år sedan "Define The Great Line" släpptes. Under turnén kommer de framföra nämnda skiva, och även "They Only Chasing Safety", i dess helhet. Dessa är bandets bäst säljande och populäraste album och de album som satte dem på kartan som ledande band i utvecklingen av screamo-genren.
En sak bandet varit noga att påpeka inför turnén är att bandet inte längre är något kristet band. Några av bandets medlemmar, bland annat sångaren Spencer Chamberlain, har helt lämnat den kristna tron och vill därför inte få den stämpeln på sig.
Publicerat: 151222

ABOUT A MILE SAJNADE AV RADIATE

 

Sommaren 2014 debuterade brödratrion About A Mile med en skiva som blev 2014 års bäst säljande kristna debutalbum. De nominerades då för en Dove Award i kategorin årets nykomling.
Nu är About A Mile tillbaka med en ny singel med titeln "Taking Back", en låt som fått en Fight Club-inspirerad video.
Sedan senast har bandet bytt skivbolag och nu skrivit på för det nya bolaget Radiate Music, ett bolag som drivs av låtskrivaren och producenten Ian Eskelin (tidigare sångare i All Star United), och jobbar nu på ett nytt album som kommer släppas nästa år.
Publicerat: 151222

KUTLESS SLÄPPER NYTT ALBUM

 

Kutless är tillbaka med ett nytt album med titeln "Surrender". Skivan är bandets nionde studioalbum och släpps även denna gång av BEC Recordings. Skivan innehåller tio spår, varav "Bring It On" har valts ut som första singel. Senast Kutless släppte ett album var 2014 då lovsångsskivan "Glory" kom. Sångaren Jon Micah Sumrall släppte tidigare i år även sitt första soloalbum "Faith & Family", även det via BEC Recordings.
Publicerat: 151222

TEXAS IN JULY LÄGGER NED

 

Metalcore-bandet Texas In July har efter åtta år som band bestämt sig för att sluta. Beslutet har fattats efter en turbulent tid. 2014 lämnade både sångaren Alex Good och gitarristen Christian Royer bandet. Med nya medlemmarna J.T. Cavey (sång) och Cameron Welsh (gitarr) släppte bandet hösten 2014 "Bloodwork" och har sedan turnérat för den.
Bandets trummis Adam Gray säger nu: "Jag är tacksam för de här åren. Jag har upplevt några av mina bästa stunder med det här bandet och gått från att spela för knappt någon publik till att stå inför stora skaror. Men nu är det tillbaka till ritbordet. Nu ska jag utvecklas i mitt trumspelande. Sen får vi se vad framtiden har att ge."
Bandets avskedsturné avslutas den 11/12 i Clifton Park, NY.
Publicerat: 151222

GULDKANTAT AVTAL SAJNAT AV JONAS MYRIN

 

Svenske låtskrivaren och artisten Jonas Myrin, som bland annat vunnit en amerikansk Grammy för "10 000 Reasons" som han skrev åt Matt Redman, har nu skrivit på ett globalt avtal med Universal Music Publishing Group (UMPG) och dess kristna publishingdel Capitol CMG Publishing.
Avtalet innebär att UMPG kommer vara med och publisera alla nya låtar Myrin skriver utanför den kristna genren och dess kreativa team kommer hjälpa honom bredda sina möjligheter både som artist, låtskrivare och producent.
Capitol CMG Publishing kommer administrera alla sånger han har skrivit och kommer skriva för den kristna pop- och lovsångsmarknaden. De kommer också börja administrera alla nya sånger han specifikt skriver för Hillsongs skivor.
Publicerat: 151222

SWITCHFOOT JOBBAR PÅ NYTT ALBUM

 

Switchfoot hade i början av september ett första bandmöte för att diskutera sitt tionde studioalbum, som de beräknar släppa nästa år. Redan nu har de många låtidéer på hög, men känner att de vill göra något som låter helt nytt och vill därför inte bara stressa fram ett album som låter som ett Switchfoot-album i mängden. De lägger därför stor vikt vid att pröva sig fram för att hitta ett sound de själva gillar och tror på.
Publicerat: 151222

MATT HAMMIT LÄMNAR SANCTUS REAL

 

Efter 20 år i bandet, Grammynomineringar, Dove Award-vinster, sju släppta album och sex nummer-ett-singlar, har Matt Hammit, sångare i Sanctus Real, bestämt sig för att han ska lämna bandet i december. Han gör det för att spendera mer tid med familjen. Då han har en son med medfött hjärtfel har det varit påfrestande för honom att vara ute på turnéer de senaste åren. Under hösten är Matt Hammit med på en sista avskedsturné med Sanctus Real. Sparrow Records passar i och med detta på att släppa en greatest hits-skiva med bandets största hittar.
Bandets övriga medlemmar önskar nu bönestöd för hur deras framtid ska se ut.
Publicerat: 151222

LEELAND GÅR MED I BETHEL MUSIC

 

Leeland, som sedan 2006 års "Sound Of Melodies" stått i spjutspetsen för den moderna lovsångsrocken, har nu bestämt sig för att gå med i Bethel Music. Rent praktiskt kommer de bo kvar i Nashville, men när de besöker Redding kommer de vara med och leda lovsång. De kommer också delta i församlingens konferenser och skriva låtar till församlingens skivor.
Leeland som band består för stunden enbart av Leeland Mooring och Casey Moore. Dessa jobbar nu på ett nytt Leeland album som kommer bli det första de släpper genom Bethel Music.
Publicerat: 151222

JASON WILKES HAR LÄMNAT DISCIPLE

 

Disciples basist och andresångare Jason Wilkes har lämnat bandet. I en personlig hälsning på bandets facebook-sida berättar han att han fattat det svåra beslutet på grund av att han ville fokusera mer på familjen, då det intensiva turnerandet tärde hårt på familjelivet, och för att han kände att Gud ledde honom till detta. Jason, som tidigare frontade High Flight Society, kommer nu fortsätta med musiken i eget namn och släpper snart sin debut-EP. I Disciple hann Jason Wilkes vara med i tre år och hann medverka på ett album, 2014 års "Attack", där han bidrog med både sång och basspel. Någon ny basist har Disciple inte tagit in. Sångaren Kevin Young har åter tagit upp basspelandet och live har de även haft hjälp av Josh Kincheloe (Icon For Hire).
Publicerat: 151222

FANNY CROSBYS BORTGLÖMDA LÅTAR FÅR NYTT LIV

 

100 år efter psalmförfattaren Fanny Crosbys bortgång har 15 av hennes bortglömda verk fått nytt liv. Integrity Music fick vetskap om att det fanns 2700 opublicerade och ofärdiga kompositioner av Crosby. De spårade då upp dem och lät några av dagens lovsångsledare och artister skriva klart dem och spela in dem. Det hela har nu resulterat i skivan "Blessed Assurance: The New Hyms Of Fanny Crosby". Medverkar gör bland annat: Matt Redman, All Sons & Daughters, Meredith Andrews, Paul Baloche, Michael W. Smith och Darlene Zschech.
Publicerat: 151222

FALLING UP TAR AVSKED

 

Falling Up tar nu avsked genom att släppa ett sista album. Skivan, som är självtitulerad, blir bandets tionde fullängdare under de 15 år de hållit på och släpps, liksom de senaste albumen, av bandet själva.
Publicerat: 151222

FAMILY FORCE 5 SLÄPPER REMIX-ALBUM

 

Family Force 5 släpper nu ett åtta spårs remix-album med titeln "Time Still Stands". Bland de som remixat märks Matoma, Tim Yago och Smile Future. Bandet jobbar också på ett nytt studioalbum som kommer släppas nästa år.
Publicerat: 151222

DEMON HUNTER HÄR MED DIGITAL DELUXE-UTGÅVA

 

Demon Hunter har släppt en digital deluxe-utgåva av sitt senaste album "Extremist". Här finns "Waste Me" och "Helpless Hope", som tidigare bara fanns på box-utgåvan av albumet. Här finns också två remixar av "The Last One Alive".
Publicerat: 151222

NY LIVE-SKIVA MED CASTING CROWNS

 

Casting Crowns har släppt en ny liveskiva med titeln "A Live Worship Experience". Skivan är inspelad i Eagle's Landing First Baptist Church, som är bandets hemförsamling och där sångaren Mark Hall i över 20-års tid på heltid jobbat som ungdomspaastor utöver att han haft bandet.
Publicerat: 151222

EP-DEBUT FRÅN ZEALAND WORSHIP

 

Den tidigare Newsboys-medlemmen Phil Joel, som sedan avhoppet från Newsboys varit soloartist, har nu EP-debuterat med sitt nya band Zealand Worship. Bandet är sajnat av Word Records och jobbar nu på sin fullängdsdebut.
Publicerat: 151222

TOBYMAC UTSEDD TILL EN AV
NASHVILLES 25 VACKRASTE PERSONER

 

I oktober-numret av Nashville Lifestyles Magazine utsågs Toby McKeehan, mer känd som TobyMac, till en av Nashvilles 25 vackraste personer. Mac hyllades med en helsida i tidningen där både hans musik, hans golfintresse och kärleken till den egna familjen lyftes fram.
Publicerat: 151222

DATUM SATT FÖR GULLBRANNA

 

Gullbrannafestivalen kommer sommaren 2016 äga rum 7-10 juli. Några bokningar är dock ännu inte offentliggjorda.
Publicerat: 151222

NEWSBOYS BYTER BOLAG

 

Newsboys har skrivit på för Fair Trade Services. och lämnar därmed First Company Management som släppte bandets senaste psalmalbum "Hallelujah For The Cross", i november 2014. Bandet befinner sig nu i studion för inspelning av ett nytt album som beräknas släppas i mars. Första singeln "Guilty" finns redan släppt.
Publicerat: 151222

RED HAR SÅLT GULD

 

Reds singel "Breathe Into Me", från "End Of Silence"-skivan (2006), har nu sålt guld. Detta samtidigt som bandets senaste skiva "Of Beauty And Rage" (2015) belönats med en Dove Award i kategorin Rock Album Of The Year. .
Publicerat: 151222

NY SINGEL MED THE AFTERS

 

The Afters har släppt en ny singel med titeln "Live On Forever". Singeln är hämtad från bandets kommande femte album som släpps i februari.
Publicerat: 151222

KEVIN MAX JOBBAR PÅ COVERALBUM

 

Efter att ha släppt "Broken Temples" tidigare i år, är Kevin Max redan igång med arbetet på sitt nästa album "Starry Eyes Surprise". Albumet, som blir ett coveralbum, finansierar Kevin Max genom en crowdfunding-kampanj och kommer på det att hylla artister som betytt något för honom under uppväxten.
Publicerat: 151222

DECYFER DOWN JOBBAR PÅ EP

 

Nu-metal-bandet Decyfer Down jobbar nu på en EP, som kommer att släppas under våren 2016. Bandet har bestämt sig för att inte skriva på något nytt skivkontrakt, utan släppa EP:n på egen hand. De har därför inlett en crowdfunding-kampanj för att finansiera den.
Publicerat: 151222

SANDI PATTY SÄGER FARVÄL MED SKIVA OCH TURNÈ

 

Den legendariska kristna sångerskan Sandi Patty, som debuterade 1986, kommer i samband med att hon firar 30 år som artist säga farväl. Hon gör det genom att släppa det nya albumet "Forever Greatful" i början på nästa år och genom att i februari ge sig ut på "Forever Greatful World Tour", en turné som kommer pågå under hela 2016.
Publicerat: 151222

MICHAEL ENGLISH SLÄPPER "WORSHIP"

 

Michael English är tillbaka. Den här gången med sitt första lovsångsalbum, kort och gott kallat "Worship". Skivan innehåller covers av flera av hans favoritlovsånger. Bland dessa märks: "Amazing Grace (My Chains Are Gone)", "10, 000 Reasons (Bless The Lord)", "Revelation Song" och "Hallelujah For The Cross".
Publicerat: 151222

LIVE EP MED CROWDER

 

Crowder har överraskat sina fans genom att släppa en live-EP med titeln "Neon Porch Extravaganza". EP:n innehåller sex liveinspelade låtar, inspelade i hans nya hemstad Atlanta, samt ett videospår från hans senaste album "Neon Steeple".
Publicerat: 151222

DAVE MOHR LÄMNAR REMEDY DRIVE

 

Gitarristen Dave Mohr har, efter fyra år i bandet, bestämt sig för att lämna Remedy Drive. Han gör det för att han känner att han behöver få pröva något nytt. Remedy Drive kommer inte, åtminstone till en början, att ta in någon ny gitarrist utan kommer under 2015 fortsätta som en trio. På Facebook skriver bandets sångare David Zack att han Corey och Tim håller på att återuppfinna bandets liveframträdande och att de har några nya leksaker och ny teknik de experimenterar med.
Publicerat: 150125

Dave Mohr

INDEVOTION TAPPAR MEDLEMMAR

 

Stefan och Noah har bestämt sig för att ta en paus från Indevotion. Saker har skett i livet och de kände att de behövde ett uppehåll. Indevotion fortsätter därför som en trio med My, Simon och Johannes som kvarvarande medlemmar. Live kommer de sedan förstärka med gästmusiker. Indevotion har också skrivit nytt material. Både själva och tillsammans med andra låtskrivare och producenter. Materialet sägs vara det bästa bandet hittills presterat och har bland annat lett till att de blivit sajnade av bokningsbolaget United Stage och fått möjlighet att medverka på festivalen South By Southwest i Austin, Texas i mars och där presentera det nya materialet.
Publicerat: 150125

Indevotion

KING’S X ÅTERUTGER TIDIGA PLATTOR

 

King’s X och Metal Blade Records planerar att under 2015 återutge en rad av King’s X tidiga album på CD och LP. De titlar och format det handlar om är: "Faith Hope Love" (CD & LP), "Gretchen Goes To Nebraska" (LP), "Out Of The Silent Planet" (LP), "King's X" (CD & LP), "Ear Candy" (Cd & LP) och "Dogman" (LP).
Publicerat: 150125

King's X

MICHAEL JOHNSON PLANERAR SAMLINGSPLATTA

 

I år har det gått tio år sedan Michael Johnson släppte sitt debutalbum “Allt vi skulle kunna bli”. Sedan dess har det hunnit bli ytterligare fyra album med 2014 års “På andra sidan av en storm” som det senaste. Jubileet planerar Michael Johnson fira genom att släppa en samlingsplatta till sommaren.
Publicerat: 150125

Michael Johnson

ANDRAÈ CROUCH AVLIDEN

 

Gosepllegenden Andraé Crouch avled den åttonde januari i sviterna av en hjärtattack 72 år gammal. Andraé Crouch, som kallas “den moderna gospelns fader” lyckades under sin långa karriär nå långt utanför den kristna sfären genom att inympa nutida popmusik i den svarta gospeln. Hans låtar har sjungits och spelats in av stjärnor som Elvis och Paul Simon och Michael Jackson och Madonna har anlitat honom för att arranger och lägga körer.
Publicerat: 150125

Andrae Crouch
 
[JANUARI] - [FEBRUARI] - [MARS] - [APRIL] -[MAJ] - [JUNI] - [JULI] -
[AUGUSTI] - [SEPTEMBER] - [OKTOBER] - [NOVEMBER] - [DECEMBER] -
[2015] - [2014] - [2013] - [2012] - [2011] - [2010] - [2009] - [2008]På gång

ANDREAS PASSMARK
LÄMNAR NARNIA

Efter att under 2016 haft ett uppehåll från liveframträd-anden med Narnia har basisten Andreas Passmark bestämt sig för att...

Läs mer här!
Konsertguiden
LZ7
  • 25 feb - Bankeryd
NARNIA
  • 16-19 aug - Falun
PLANETSHAKERS
  • 23 juni - Mullsjö
  • 6-9 juli - Halmstad
Läs mer här!
Annonser
Rollupkungen