Prenumerera


Prenumeration
Teckna upp dig idag, få tidigare nummer på köpet!
Läs mer här!

Produktshop


T-shirts
Köp en snygg T-shirt i vår nya produktshop!
Läs mer här!
Festivalguiden
GULLBRANNAFESTIVALEN
Halmstad
8-11 juli 2021

Efter att ha fått ställa in festivalen 2020, på grund av Coronan, hoppas Gullbrannafestivalen på att kunna vara tillbaka under sommaren 2021.
Band: Carola, Dirty Loops, Jonathan Johansson, Sabina Dumba, Lin D, LZ7, Hansam m.fl.
Läs mer här!
Blogg
Noizegate Awards 2016
RÖSTA I NOIZEGATE AWARDS 2016
Nu kan du vara med och rösta i Noizegate Awards 2016. Röstningen är öppen under augusti månad och resultatet presenteras sedan i september/oktober numret av den tryckta tidningen och i samband med att det släpps även här på hemsidan.
Läs mer här!
På gång

ICON FOR HIRE SLÄPPER SKIVA PÅ NYTT SÄTT

 

Icon For Hire har valt att släppa sitt nya album "You Can't KIll Us" på ett högst okonventionellt sätt. Via Kickstarter kan fansen teckna upp sig genom att ge en gåva och på så sätt få ta del av det nya albumet innan någon annan får det. Skivan kommer släppas i slutet av 2016, men för de som tecknar upp sig släpps tre låtar i kvartalet. De första tre låtarna "Here We Are", "You Were Wrong" och "Supposed To Be" är nu släppta. Dessa har bandet spelat in i Los Angeles tillsammans med producenten Mike Green (All Time Low, MC Yogi). Nästa låtsläpp sker i juni.
Publicerat: 160329

HUNDRED SUNS JOBBAR PÅ DEBUTALBUM

 

Hundred Suns är ett nytt projekt bestående av medlemmar från Norma Jean, Every Time I Die och Dead And Divine. Cory Brandan från Norma Jean står för sången, Chris LeMasters från Dead And Divine för gitarrspeler och Ryan Leger från Every Time I Die för trumspelet. Idéen till projektet föddes av Chris LeMasters redan 2013, men först i april släpper de nu sitt debutalbum. Ett första smakprov i form av låten "Fractional" finns påYouTube.
Publicerat: 160329

SUNNDRAG SLÄPPER LÅT OCH ANNONSERAR DEBUTALBUM

 

Sunndrag är ett nytt projekt från Chris Raines (tidigare trummis i Norma Jean och Spitfire) och Jimmy Reeves (tidigare basist i Spitfire). Bandet har spelat in sitt debutalbum som kommer få titeln "Exit Wounds" och släppas i sommar. Men redan nu har de släppt singeln "Denial". Chris Raines spelar trummor även i Sunndrag medan Jimmy Reeves blivit sångare och gitarrist. Med i bandet finns även keyboardisten Junior Favela och gitarristen Clint Kesler.
Publicerat: 160329

TERAMAZE SPELAR IN NYTT

 

Så sent som förra året släppte Teramaze albumet "Her Halo". Redan nu är de redo för att spela in uppföljaren. Tio låtar är skrivna och förproducerade och studiotid är bokad i juni och juli. Ytterligare info och behind the scenes videos kommer ges allteftersom processen fortlöper.
Publicerat: 160329

"FÖR KÄRLEKENS SKULL"

 

"För Kärlekens Skull" är titeln på ett nytt musikprojekt som drivs av tidningen Dagen och Erikshjälpen med syftet att hjälpa flyktingbarn. Iniativtagare till projektet är artisten och låtskrivaren Peter Johansson. Sedan har en lång rad artister hoppat på projektet. Tanken är att en samlingsskiva ska ges ut till sommaren. Lördagen den nionde juli har också Gullbrannafestivalen upplåtit sin stora scen till releasekonsert för "För kärlekens skull". Bland de medverkande artisterna i projektet märks bland annat Simon Ådahl, Michael Jeff Johnson, Erik Tilling, Benesser, Theresé Fredenwall, Ida Möller och Frank Ådahl. Totalt har över 40 artister anslutit sig till projektet.
Publicerat: 160329

THRICE ÄR TILLBAKA

 

2012 avslutade Thrice, med sångaren Dustin Kensrue i spetsen, sin karriär. Men nu har de ändrat sig, återförenat bandet och annonserat att ett nytt album kommer att släppas. Den 27:e maj släpps comeback-skivan "To Be Everywhere Is To Be Nowhere" på ett ännu inte namngivet skivbolag. Första singeln "Blood On The Sand" finns släppt på YouTube.
Publicerat: 160329

DISCIPLE KLARA FÖR GULLBRANNA

 

Det amerikanska rockbandet Disciple är klara för Gullbrannafestivalen utanför Halmstad den 7-10 juli. Disciple spelade senast i Sverige 2001 då de medverkade på den tredje upplagan av Bobfest och spelade då även på Solid Rock-festivalen i Piteå. Disciple är aktuella med EP:n "Vultures" och går i sommar in i studion för att spela in det nya albumet "Long Live The Rebels".
Publicerat: 160321

P.O.D. UTSEDDA TILL FJÄRDE BÄSTA NU-METAL-BANDET

 

P.O.D. har av Altpress.com utsetts till det fjärde bästa Nu-metal-bandet någonsin, slagna enbart av Linkin Park, Deftones och Slipknot. Värt att notera är att ett ikoniskt band som Korn inte ens tog sig in på listan.
Publicerat: 160321

ONE BAD PIG ANNONSERAR CROWD FUNDING-PROJEKT

 

Det återförenade punkbandet One Bad Pig har nu lanserat ett crowd funding-projekt för att finansiera inspelningen av sitt nya album. Skivan som blir bandets femte fullängdare är planerad att släppas i juni. Bandets sättning består av de klassiska medlemmarna: Carey "Kosher" Womack, Paul Q-Pek, Daniel Tucek, Lee Haley samt nye medlemmen Paul Roraback (ex. Grammatrain).
Publicerat: 160321

POURED OUT SAJNAR MED FACEDOWN RECORDS

 

Maryland-baserade hardcore bandet Poured Out, som bildades 2014, har nu sajnat med Facedown Records. Bandet spelar 90-tals doftande metal-influerad hardcore och har tidigare på egen hand släppt EP:n "Blind Heart". EP:n återsläpps den åttonde april av Facedown Records och i sommar är det tänkt att fullängdsdebuten ska släppas.
Publicerat: 160321

APRIL THE FIRST DEBUTERAR MED EP

 

April The First är namnet på Karlstad-bördige Niklas Ogenvalls nya singer/songwriter-projekt. Den första april släpper han debut-EP:n "In Progress" digitalt i samband med sin spelning på The Rock Bar i Karlstad. April The First jobbar enligt DIY-metoden (Do it yourself) och skriver texter som är inspirerade av Niklas kristna tro.
Hösten 2014 flyttade Niklas till Borlänge för att plugga Gehörsbaserat Musikskapande på musikhögskolan Boomtown. Där har han utvecklat Sitt musicerande och knutit goda kontakter med många som antingen redan är etablerade eller är på väg in i musikbranschen.
På "In Progress" har han jobbat tillsammans med producenten och gitarristen Erik Wiessglas som spelat gitarr med bl.a. Eric Gadd och Carola. Bland de övriga som spelar på Ep:n märks organisten Pierre Svärd (Soffgruppen, Pierre Svärd trio, etc.) som också spelat med en lång rad svenska artister bl.a Lisa Nilsson.
Publicerat: 160321

HILLSONG SLÄPPER PÅSKSINGEL

 

Liksom förra året släpper Hillsong även i år en påsksingel. Årets låt har fått titeln "Grace to Grace" och är skriven av Joel Houston och Chris Davenport. Joel Houston säger detta om låten: "Vi är här på en resa. Det är en daglig process att ta upp sitt kors, förneka oss själva, och följa honom. Det är en process som innefattar ödmjukhet och överlåtelse om och om igen. Det är omöjligt utan nåd. Det är den bilden jag har. Nåd över nåd över nåd över nåd."
Publicerat: 160321

STEVE HINDALONG SPELAR IN SOLOALBUM

 

The Choirs trummis Steve Hindalong spelar nu in ett soloalbum med titeln "The Warbler" som kommer bestå av tio nya låtar plus nya versioner av två tidigare släppta låtar. Det har hunnit gå 18 år sedan Hindalong släppte sitt senaste och hittills enda soloalbum "Skinny". På skivan jobbar Hindalong med en rad kända musiker och artister. Bland dem som dyker upp märks bland annat Kevin Max, Marc Byrd och Matt Slocum.
Publicerat: 160314

NYTT BAND MED MEDLEMMAR FRÅN THE CHARIOT

 

Holy+Gold är namnet på ett nytt band, som bland annat består av två tidigare medlemmar från The Chariot. Dessa är Keller Harbin, som var med i The Chariots första sättning (2004-2006) och Brandon Henderson som ingick i The Chariots sista sättning (2011-2013). Med sig i bandet har de Scottie Henry, som var en av grundarna av Norma Jean, och Justin Graham och Heath Ladnier från Glass Ocean. Bandet har hittills släppt en låt med titeln "Bat-Bird" och släpper senare i år sitt debutalbum.
Publicerat: 160314

THE JAY SEKULOW BAND SPELAR IN NYTT ALBUM

 

The Jay Sekulow band, där både Petra-sångaren John Schlitt och den tidigare Kansas-/Mastodon-sångaren John Elefante ingår befinner sig i studion för inspelning av ett nytt album. Bandet bildades 2014 av Jay Sekulow, trummis och gitarrist, som till vardags jobbar som Chief Counsel vid American Center for Law and Justice. Utöver Sekulow, Schlitt och Elefante ingör även Mark Townsend (från DC Talks band), Dr. Steve Guthrie, Marco Pangallo och Scott Kirkman i bandet.
Publicerat: 160314

EMPIRE 21 JOBBAR I DET TYSTA

 

I ett inlägg på facebook skrev Empire 21 i veckan; "Vi är lite tysta för vi jobbar på material bakom kulisserna... Förhoppningsvis resulterar det i goda nyheter om ett tag. Tills dess, fortsätt njut av vår skiva och sprid ryktet om oss - det skulle göra oss lyckliga. Tack för ert stöd!"
Publicerat: 160314

NEAL MORSE BAND JOBBAR PÅ UPPFÖLJARE

 

2015 släppte Neal Morse Band sitt debutalbum "The Grand Experiment". Musikerna i bandet hade tidigare setts i Neal Morse liveband och flera av dem hade även medverkat på hans skivor, men som band var de en ny konstellation. Nu jobbar bandet på sin uppföljare. I början av mars gick de in i studion och jobbar nu för fullt. Någon titel eller releasedatum har de ännu inte annonserat.
Publicerat: 160314

STAVESACRE ANNONSERAR CROWDFUNDING-KAMPANJ

 

Stavesacre är nu färdiga med låtskrivandet och alla demoinspelningar till det nya albumet och har nu annonserat en crowdfunding-kampanj för att finansiera inspelning och produktion av det nya albumet. Skivan kommer släppas både digitalt, på CD och på vinyl och blir det första fullängdsalbum bandet släpper sedan "How To Live With A Curse" (2006).
Publicerat: 160314

BENESSER NOMINERADE SOM ÅRETS LIVEUPPLEVELSE I DALARNA

 

Den 24 mars är det dags för Dalecarlia Music Awards där de bästa musikinsatserna i Dalarna under 2015 ska hyllas. I kategorin "Årets liveupplevelse" är Benesser en av fyra nominerade akter och ställs mot Sabaton, John Mitchell & Sofie Jonsson och Stiko Per Karsson. Röstar gör läsarna av Dalarnas Tidning.
Publicerat: 160307

NY MUSIK MED CIRCLE OF DUST

 

Industri-bandet Circle Of Dust har efter nästan 20 års tystnad presenterat två nya låtar. Den första låten heter "Contagion" och den andra "Neophyte" och streamas nu online. Bandet har också annonserat att de kommer återsläppa remastrade versioner av sina fem tidigare album tillsammans med några nya bonusspår. Släppen kommer ske var åttonde vecka under 2016. I december släpper bandet sedan ett helt nytt studioalbum.
Publicerat:
160307

STAVESACRE TILLBAKA

 

Stavesacre har under de senaste veckorna gett antydan på sin Facebook att de har ett nytt album på gång under 2016. Sångaren Mark Salomon har i sin podcast "I Never Was..." även bekräftat att han varit i studion med Stavesacre. Några närmare detaljer har dock bandet ännu inte gått ut med.
Publicerat: 160307

MEMPHIS MAY FIRE SPELAR IN NYTT ALBUM

 

Memphis May Fire befinner sig i studion för inspelning av ett nytt album. Med sig som producent har de för första gången Matt Good (From First To Last, Blessthefall, The Word Alive). Sångaren Matty Mullins har även med sig Cameron Mizell (Sleeping With Sirens, Hands Like Houses) som sångproducent. Skivan följer upp 2014 års "Unconditional" och blir bandets femte fullängdare. Något releasedatum är ännu inte annonserat.
Publicerat: 160307

STEVEN CURTIS CHAPMAN HÄR MED NYTT ALBUM

 

Steven Curtis Chapman har nu släppt sitt 23:e studioalbum. Skivan, som heter "Worship And Believe", är Steven Curtis Chapmans första lovsångsalbum under hans 29 åriga karriär. Skivan har Chapman producerat tillsammans med Brent Milligan (Big Tent Revival, Seventh Day Slumber, David Crowder m.fl.) och låtarna har han skrivit tillsammans med låtskrivare som Chris Tomlin, Matt Maher, Matt Redman och Rend Collective. Chris Tomlin och Matt Maher gästar även med sång. Totalt innehåller skivan elva låtar. Deleuxe-utgåvan bjuder på ytterligare sex spår. Dessa är liveinspelade versioner av låtarna.
Publicerat: 160307

NY EP MED TEDASHII

 

Hiphopparen Tedashii har släppt en ny EP med titeln "This Time Around". EP:n innehåller sju spår och är släppt av Reach Records på samtliga digitala plattformar, dock inte på CD. EP:n följer upp Tedashiis fjärde album "Below Paradise" som släpptes 2014 och till stor del skildrade förlusten av ettåriga sonen Chase, som dog i en bilolycka. EP:n spinner vidare på det temat och skildrar hur livet har utvecklat sig efter det. Tedashii säger: "Mycket har skett i livet. Det är en helt ny säsong vi har gått in i. EP:n skildrar den jag har blivit efter allt jag gått igenom. Efter att min fru och jag förlorade vår son har jag utvecklats genom det. Jag plågas fortfarande av det, men jag kan se hur jag på ett sätt har blivit en ny person. Musiken speglar och visar det på alla sätt."
Publicerat: 160307

 
[JANUARI] - [FEBRUARI] - [MARS] - [APRIL] -[MAJ] - [JUNI] - [JULI] -
[AUGUSTI] - [SEPTEMBER] - [OKTOBER] - [NOVEMBER] - [DECEMBER] -
[2015] - [2014] - [2013] - [2012] - [2011] - [2010] - [2009] - [2008]På gång

ANDREAS PASSMARK
LÄMNAR NARNIA

Efter att under 2016 haft ett uppehåll från liveframträd-anden med Narnia har basisten Andreas Passmark bestämt sig för att...

Läs mer här!
Konsertguiden
LZ7
  • 25 feb - Bankeryd
NARNIA
  • 16-19 aug - Falun
PLANETSHAKERS
  • 23 juni - Mullsjö
  • 6-9 juli - Halmstad
Läs mer här!
Annonser
Rollupkungen